Miejsce dla każdej..... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Miejsce dla każdej.....

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 58 ]

Temat: Miejsce dla każdej.....

Chcialabym, aby było to miejsce dla każdej kobiety. Proszę, aby wszyscy mizoginii odpuścili, po prostu odeszli.
I tyle.
Jeśli jesteś kobietą w potrzebie, masz życiowy problem, po prostu napisz. Nie przerażaj się, jeśli napiszą do ciebie faceci ktorym w życiu nie wyszło. Oni nie mają innej alternatywy niż tylko pisać na kobiecym forum - tylko to im pozostało.

Czekam na wasze listy.
Pozdrawiam

Salomonka.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Miejsce dla każdej.....

Dokładnie masz racje, to bardzo fajny temat, ciekawe ile kobiet tutaj napisze w tym temacie

Temat niby do kobiet, a większość jego treści odnosi się do mężczyzn próbując obrażać.
Ktoś tu ma problem z drugą płcią, ale nie mityczne mizogyny;)

Nie da się normalnie?

RozrabiakaWmalinowymGaju napisał/a:

Temat niby do kobiet, a większość jego treści odnosi się do mężczyzn próbując obrażać.

Nie da się normalnie?

NIE DA SIEM !

Julia life in UK napisał/a:

NIE DA SIEM !

Julka, nie krzykaj. Nie dokazuj. Nie trolluj.

Tu temat poważny, a nie jakieś fiu bździu i mizogyny, co kobiet nie lubiom

NIE DA SIEM !

Julka, nie krzykaj. Nie dokazuj. Nie trolluj.

Tu temat poważny, a nie jakieś fiu bździu i mizogyny, co kobiet nie lubiom

Dokładnie to powazny temat i prosze uszanować ten temat

Ja nie lubię dużo rzeczy u facetów o np madralowania się i rządzenia się,a przede wszystkim szarogesienia na nie swoim terytorium

7

Salomonka napisał/a:

Chcialabym, aby było to miejsce dla każdej kobiety. Proszę, aby wszyscy mizoginii odpuścili, po prostu odeszli.
I tyle.
Jeśli jesteś kobietą w potrzebie, masz życiowy problem, po prostu napisz. Nie przerażaj się, jeśli napiszą do ciebie faceci ktorym w życiu nie wyszło. Oni nie mają innej alternatywy niż tylko pisać na kobiecym forum - tylko to im pozostało.

Czekam na wasze listy.
Pozdrawiam

Salomonka.

Salomonko, bardzo dobry pomysł.

8

Nie da się normalnie?

Ona ma nie tylko problem z facetami. Widziałem jej kilka akcji, po których inne kobiety wiały gdzie pieprz rośnie z tego forum. A teraz udaje niewiniątko.
Dla jasności tytuł powinien brzmieć, miejsce dla zgadzających się się z Salomonką. smile

9

Tamiraa napisał/a:
Salomonka napisał/a:

I tyle.

Czekam na wasze listy.
Pozdrawiam

Salomonka.

Salomonko, bardzo dobry pomysł.

Kiedy tu się robi kącik zakochanych big_smile.

Legat napisał/a:

Nie da się normalnie?

Ona ma nie tylko problem z facetami. Widziałem jej kilka akcji, po których inne kobiety wiały gdzie pieprz rośnie z tego forum. A teraz udaje niewiniątko.
Dla jasności tytuł powinien brzmieć, miejsce dla zgadzających się się z Salomonką. smile

Dokładnie dzisiaj mi pisała bez sensu do mnie Salomonka pisała bez sensu o hipoglikemii

Legat napisał/a:

[

A, to taka historia

W sumie to nie wiem dlaczego ktoś miałby tutaj opisywać swoje sprawy, zamiast jak do tej pory, zakładać własny wątek.

Dokładnie dzisiaj mi pisała bez sensu do mnie Salomonka pisała bez sensu o hipoglikemii

No ale jak to, nie próbowała Ci pomóc?? Przecież Ty kobieta

Julka, nie trolluj. Tu poważne sprawy pisać się będzie!

12 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-01 00:41:33)

Legat napisał/a:

Nie da się normalnie?

Albo nie zgadzajacych się z Legatem. I tak zawładnęliście już tym forum, więc choć jeden temat może być poświęcony kobietom. Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego kobiety prawie zniknęły z tego forum?

Legat napisał/a:

[

A, to taka historia

W sumie to nie wiem dlaczego ktoś miałby tutaj opisywać swoje sprawy, zamiast jak do tej pory, zakładać własny wątek.

No ale jak to, nie próbowała Ci pomóc?? Przecież Ty kobieta

Julka, nie trolluj. Tu poważne sprawy pisać się będzie!

W tamtym temacie innym nie,ale może w tym będzie kobietom pomagać,bo ja mam dużo życiowych problemów o np nadal nie mam okresu

Sam nie trolluj!

14

Legat napisał/a:

Nie da się normalnie?

Salomonka dobrze pisała tylko źle zrozumiałaś  smile

W tamtym temacie innym nie,ale może w tym będzie kobietom pomagać,bo ja mam dużo życiowych problemów o np nadal nie mam okresu

Sam nie trolluj!

No i wreszcie konkrety!

Opiszesz tutaj swój przypadek? Co z Twoim okresem?
Współczuję Ci kochanieńka, doskonale rozumiem ten ból.
To 9 m-cy max i będzie dobrze smile

Ale już znikam, muszę stąd już uciekać bo to dla Was temat.
Buziaczki!

16 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-04-01 00:47:21)

Tamiraa napisał/a:
Legat napisał/a:

Dobrze zrozumiałam ona pisała bez sensu

"Hipoglikemia nie jest to zatem stan zagrażający zdrowiu czy życiu, a jedynie mający przełożenie na samopoczucie"- to sa slowa Salomonki,  jak wrzucilam do czat GPT to mi napisal "ze to sa głupoty niebezpieczne zreszta" 

A jak wrzucilam caly tekst Salomonki to na czerwono sie pojawiło,ze tekst nie spełnia norm i narusza zasady kultury, bo takie glupoty pisala,ze nawet czat i AI nie byly w stanie tego przetrawić big_smile

Sam nie trolluj!

No i wreszcie konkrety!

Opiszesz tutaj swój przypadek? Co z Twoim okresem?
Współczuję Ci kochanieńka, doskonale rozumiem ten ból.
To 9 m-cy max i będzie dobrze smile

Ale już znikam, muszę stąd już uciekać bo to dla Was temat.
Buziaczki!

Ale jakie 9 miesięcy ja nie jestem w żadna ciąża, a problem jest medycznie dosyć poważny

18

Tamiraa napisał/a:

Ja się nie znam na hipoglikemii, ale może są tu osoby, ktore zechcą się tu wypowiedzieć. Jak ktoś napisze o tyciu, to przecież nie wiadomo od razu na jakim tle ktoś przybiera na wadze i jaka jest tego przyczyna.

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Ja się nie znam na hipoglikemii, ale może są tu osoby, ktore zechcą się tu wypowiedzieć. Jak ktoś napisze o tyciu, to przecież nie wiadomo od razu na jakim tle ktoś przybiera na wadze i jaka jest tego przyczyna.

Ja też niewiem dlaczego ludzie tyja, przyczyny są różne.. ja nawet ostatnio schudłam,a niespecjalnie pilnowałam diety-nie wiem czy to dobre,ale je sie cieszę,tyle,ze cos wolno mi to idzie

20

Tamiraa napisał/a:

"Hipoglikemia nie jest to zatem stan zagrażający zdrowiu czy życiu, a jedynie mający przełożenie na samopoczucie"- to sa slowa Salomonki,  jak wrzucilam do czat GPT to mi napisal "ze to sa głupoty niebezpieczne zreszta" 

A jak wrzucilam caly tekst Salomonki to na czerwono sie pojawiło,ze tekst nie spełnia norm i narusza zasady kultury, bo takie glupoty pisala,ze nawet czat i AI nie byly w stanie tego przetrawić big_smile

Nie będę się spierać, bo ja zrozumialam, że to bylo w odniesieniu o pisaniu o samopoczuciu, a więc nie o tym.

21 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-01 01:04:46)

Tamiraa napisał/a:

Ja też niewiem dlaczego ludzie tyja, przyczyny są różne.. ja nawet ostatnio schudłam,a niespecjalnie pilnowałam diety-nie wiem czy to dobre,ale je sie cieszę,tyle,ze cos wolno mi to idzie

Ja niedawno też schudłam bez diety, ale to po chorobie i wcale się z tego nie cieszę. Najlepiej właśnie jest chudnąć w wolnym tempie, żeby nie było efektu jojo.

Tamiraa napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Ja niedawno też schudłam bez diety, ale to po chorobie i wcale się z tego nie cieszę. Najlepiej właśnie jest chudnąć w wolnym tempie, żeby nie było efektu jojo.

Tak tez czytalam,ze tak najlepiej chudnac... tyle,ze ja wszedzie schudlam ,a brzuch mam.wzdety jak.dziecko z Afryka i zero okresu,a w ciąży nie jestem i mnie to martwi  sad

23

Nie da się normalnie?

Jakby się dało, to nie byloby tego wątku.

Nie spodziewałam się wiele gdy go zakładałam, w sumie jest tak jak myślałam. Skończyło się atakami na mnie, albo w najlepszym razie bazgrołami bez sensu Julki.  Tylko dlaczego kobieta która ma problem napisała do mnie na prywatną skrzynkę, nie zalożyła wątku na tym forum?

W końcu to przecież kobiece forum, w haśle ma:

Forum Kobiet
Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Jednak gdy tylko pojawi się kobieta z jakimś problemem który nie podoba się pewnej grupie panów, to otrzymuje w pakiecie określenia: Kurwa, głupia zdzira, jesteś od tego by usługiwać mężowi itp, itd. W efekcie kobiety to miejsce od jakiegoś czasu po prostu omijają.
Na to chcę zwrócić uwagę.

Salomonka napisał/a:

Nie spodziewałam się wiele gdy go zakładałam, w sumie jest tak jak myślałam.

Masz to o co Ci chodziło. Wystarczy przeczytać pierwszy post. Prowokujesz i Cię dziwi że ktoś zwraca uwagę.

Salomonka napisał/a:

Skończyło się atakami na mnie,

Nikt Ci tu nie atakuje. Co najwyżej zwracają uwagę że sama masz tu sporo za uszami, więc tak średnio do pouczania innych.
Jeszcze ofiarę z siebie próbujesz robić.

Salomonka napisał/a:

Jednak gdy tylko pojawi się kobieta z jakimś problemem który nie podoba się pewnej grupie panów, to otrzymuje w pakiecie określenia: Kurwa, głupia zdzira, jesteś od tego by usługiwać mężowi itp, itd.

Głupoty piszesz. Większość tematów się normalnie rozwija, trwają rozmowy.
Jest tu trzech ananasów którzy udzielają się w miarę regularnie,  potrafiących rzucić mięsem.
Jeden się bardziej pojawia niż tu jest i większość bierze na niego poprawkę, że skrzywiony.
Dwóch pozostałych z reguły awanturuje się między sobą, w tematach piszą zazwyczaj normalnie. Przynajmniej dopóki nie porwie i ferwor.
Cała reszta to jakieś rodzynki które się pojawiają i znikają, zrzuty z Cafe itp.
Zjawisko marginalne, choć próbujesz tworzyć obraz jakby to była codzienność.

Salomonka napisał/a:

W efekcie kobiety to miejsce od jakiegoś czasu po prostu omijają.
Na to chcę zwrócić uwagę.

Kobiety się pojawiają, piszą o swoich sprawach i nic wielkiego się nie dzieje poza Twoją głową.
Tłumu nie ma, ale taka jest tendencja ogólną dot. takich miejsc.

Gdybyś chciała normalnej rozmowy, pomocowego tematu, Twój pierwszy post brzmiałby zupełnie inaczej.
Wreszcie, gdyby było jak piszesz- właśnie tutaj po Twojej prowokacji leciałyby od wczoraj "kurwy" i "zdziry" w dyskusji.

Nic takiego się nie dzieje co jest najlepszym dowodem na to, że coś Ci się mocno 'pomyliło',

25 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-01 09:52:01)

Tak, nie można się spodziewać zbyt wiele. Przyznam się, Salomonko, że sama miałam założyć temat dla kobiet, lecz pomyślałam, że skończy się na boksowaniu i wyśmianiu lub ironizowaniu. A kto odważy się przedstawić swój problem, to najczęściej przeczyta, okradli cię, boś głupia. (Przenośnia).
Brak szacunku do kobiet to norma. Przykładem Rozrabiaka sprowadzający mnie do "takie coś". Ciekawe jakby się zachował dla forum dla mężczyzn, pewnie by głowy nie wychylił ze strachu przed zbanowaniem. Panowie są tu mądrzy, bo znaleźli tu miejsce do uzewnętrzniania własnych frustracji.

26

Tamiraa napisał/a:
Legat napisał/a:

Nie da się normalnie?

Albo nie zgadzajacych się z Legatem. I tak zawładnęliście już tym forum, więc choć jeden temat może być poświęcony kobietom. Zastanawiałeś się kiedyś dlaczego kobiety prawie zniknęły z tego forum?

Bo Julka jako wyzwalacz i spółka zrobili z forum prywatny folwark trollowania, wiec taki apel nie ma racji bytu. Nie wiem na co liczyła Salomonka.

27

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
Legat napisał/a:

Bo Julka jako wyzwalacz i spółka zrobili z forum prywatny folwark trollowania, wiec taki apel nie ma racji bytu. Nie wiem na co liczyła Salomonka.

Chyba raczej na prywatne odpowiedzi?

Tamiraa napisał/a:

Brak szacunku do kobiet to norma. Przykładem Rozrabiaka sprowadzający mnie do "takie coś".

Następna nadwrażliwa na swoim punkcjie, próbująca robić z siebie ofiarę, która kiedy atakuje innych to jest ok, ale sama ma problem z realiami współczesnego świata online.
Gdzie ja Cię tam sprowadziłem do 'takie cos'? Kiedy?

Same bierzecie udział w naparzankach, potraficie je prowokować.
Może trzeba zacząć od siebie? Wystarczy nie odpowiadać gdy ktoś jest poniżej 'waszego poziomu' wink i nie będzie kłótni.

29 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-01 10:21:50)

Tamiraa napisał/a:

Brak szacunku do kobiet to norma. Przykładem Rozrabiaka sprowadzający mnie do "takie coś".

Następna nadwrażliwa na swoim punkcjie, próbująca robić z siebie ofiarę, która kiedy atakuje innych to jest ok, ale sama ma problem z realiami współczesnego świata online.
Gdzie ja Cię tam sprowadziłem do 'takie cos'? Kiedy?

Same bierzecie udział w naparzankach, potraficie je prowokować.
Może trzeba zacząć od siebie? Wystarczy nie odpowiadać gdy ktoś jest poniżej 'waszego poziomu' wink i nie będzie kłótni.

Tu nie chodzi  o to kto jest winny i kto jest ofiarą a kto nie -  tu chodzi o możliwość i stworzenie warunków, przestrzeni dla wypowiedzi i problemów innych kobiet.

Tobie się samo pisze i nie pamiętasz, w którym temacie tak mnie potraktowałeś i jaka była moja reakcja?

Zacznij od siebie i znajdź sobie temat dla siebie.

30 Ostatnio edytowany przez Legat (2026-04-01 10:35:57)

Tamiraa napisał/a:

tu chodzi o możliwość i stworzenie warunków, przestrzeni dla wypowiedzi i problemów innych kobiet.

Ale nie możemy udawać, że postęp technologiczny nie istnieje. Fora takie to, zaczęły świecić pustkami, gdy pojawiły się media społecznościowe. Teraz do tego dochodzi AI.
Wątek Salomonki nie można uznać za nic innego, jak prowokacja i karmienie resentymentu. Przejechała prętem po kracie i liczyła, że będzie coś się działo, a tu klapa.

Legat napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

tu chodzi o możliwość i stworzenie warunków, przestrzeni dla wypowiedzi i problemów innych kobiet.

Ale nie możemy udawać, że postęp technologiczny nie istnieje. Fora takie to, zaczęły świecić pustkami, gdy pojawiły się media społecznościowe. Teraz do tego dochodzi AI.
Wątek Salomonki nie można uznać za nic innego, jak prowokacja i karmienie resentymentu. Przejechała prętem po kracie i liczyła, że będzie coś się działo, a tu klapa.

Dokładnie to jest prowokacja i Salomonka trolluje!

Tamiraa napisał/a:

Tu nie chodzi  o to kto jest winny i kto jest ofiarą a kto nie

No jak to nie. Przecież wyraźnie chcecie tak ustawić sytuację.

Tamiraa napisał/a:

-  tu chodzi o możliwość i stworzenie warunków, przestrzeni dla wypowiedzi i problemów innych kobiet.

Całe forum na tym się opiera. Mnóstwo tematów do, od i w sprawach kobiet, gdzie swobodne rozmowy trwają.
Też faceci przychodzą by pogadać, zapytać się o coś i pobyć.
Warunki są, bo większość tematów to normalna rozmowa gdzie się skupia na sprawach autora czy autorki, a gdy owego czy owej zabraknie, uczestnicy rozwijają je dalej.

Bierzecie wycinek i próbujecie stworzyć narrację jakoby była to całość.

Tamiraa napisał/a:

Tobie się samo pisze i nie pamiętasz, w którym temacie tak mnie potraktowałeś i jaka była moja reakcja?

Gdybym pamiętał to bym nie pytał. To jest właśnie to przewrażliwienie. Coś Ci się nie spodobało w wymianie sprzed kilku tygodni, bo na pewno nie wcześniej i mielisz to w sobie, wypominasz, ale nie umiesz napisać wprost o co Ci chodzi pokazując źródło.

Piszę tu głównie głupoty, nie przywiązuję wagi i nie rozpamietuję kiedy ja komuś szpilkę czy ktoś mi. Są lepszd i gorsze dni.
Polecam, zdrowiej się żyje.

Tamiraa napisał/a:

To nie ja nie narzekam tylko Wy;)

Legat napisał/a:

Przejechała prętem po kracie i liczyła, że będzie coś się działo, a tu klapa.

Jeden z przypadków, kiedy ktoś chce by dane miejsce gdzie jest gościem jak inni, wyglądało dokładnie tak a nie inaczej. Plus wymagania do której się samej nie stosuje.

Julka! Nie trolluj bo ten okres nigdy nie przyjdzie! tongue

Tamiraa napisał/a:

Tu nie chodzi  o to kto jest winny i kto jest ofiarą a kto nie

No jak to nie. Przecież wyraźnie chcecie tak ustawić sytuację.

Tamiraa napisał/a:

-  tu chodzi o możliwość i stworzenie warunków, przestrzeni dla wypowiedzi i problemów innych kobiet.

Całe forum na tym się opiera. Mnóstwo tematów do, od i w sprawach kobiet, gdzie swobodne rozmowy trwają.
Też faceci przychodzą by pogadać, zapytać się o coś i pobyć.
Warunki są, bo większość tematów to normalna rozmowa gdzie się skupia na sprawach autora czy autorki, a gdy owego czy owej zabraknie, uczestnicy rozwijają je dalej.

Bierzecie wycinek i próbujecie stworzyć narrację jakoby była to całość.

Tamiraa napisał/a:

Gdybym pamiętał to bym nie pytał. To jest właśnie to przewrażliwienie. Coś Ci się nie spodobało w wymianie sprzed kilku tygodni, bo na pewno nie wcześniej i mielisz to w sobie, wypominasz, ale nie umiesz napisać wprost o co Ci chodzi pokazując źródło.

Piszę tu głównie głupoty, nie przywiązuję wagi i nie rozpamietuję kiedy ja komuś szpilkę czy ktoś mi. Są lepszd i gorsze dni.
Polecam, zdrowiej się żyje.

Tamiraa napisał/a:

To nie ja nie narzekam tylko Wy;)

Legat napisał/a:

Przejechała prętem po kracie i liczyła, że będzie coś się działo, a tu klapa.

Jeden z przypadków, kiedy ktoś chce by dane miejsce gdzie jest gościem jak inni, wyglądało dokładnie tak a nie inaczej. Plus wymagania do której się samej nie stosuje.

Julka! Nie trolluj bo ten okres nigdy nie przyjdzie! tongue

Ja nie trolluje ! I nadal nie mam okresu sad

34

Gdybyś chciała normalnej rozmowy, pomocowego tematu, Twój pierwszy post brzmiałby zupełnie inaczej.
Wreszcie, gdyby było jak piszesz- właśnie tutaj po Twojej prowokacji leciałyby od wczoraj "kurwy" i "zdziry" w dyskusji.

Nic takiego się nie dzieje co jest najlepszym dowodem na to, że coś Ci się mocno 'pomyliło',

Oj joj, moja prowokacja, nie rozśmieszaj mnie. Kurwy i zdziry latają tu nagminnie, czy ja w ogóle na forum jestem czy tygodniami mnie nie ma.
Tobie się raczej wszystko myli Rozrabiako, albo chcesz tylko osłonić tutaj niektórych.

Kobiety nie piszą na forum, za to dostałam list na prywatną skrzynkę z adnotacją, że babka nie chce by ją zmieszano z błotem, więc napisała do mnie prywatnie. To się nigdy dotąd nie zdarzalo, choć z kilkoma osobami miałam kontakt prywatny, ale to po udzieleniu się w ich wątku.
Kobiety zaczynają forum omijać, ja zresztą też mam złe doświadczenia i też zostałam tu zwyzywana od kurwy dziesiątki razy. Ja mam silny charakter i mnie takie zagrywy zaburzeńców z forum nie ruszają, ale jak kobieta chce pomocy bo coś jej się w życiu zawaliło, to niestety może po takich obelgach całkiem się zdołować.
To tyle.

35 Ostatnio edytowany przez wieka (2026-04-01 14:08:12)

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Priv jest ryzykowne, bo na forum prędzej wyłapie się oszustwo. Swego czasu pisała tu Ulle jak dobrze pamiętam, zaufała jakiejś kobiecie, która się do niej zwróciła, okazała  się jakąś naciągaczką.
To prawda, że fora, tym bardziej bez moderacji, nie służą nikomu oprócz spamerów/trolli tongue

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Priv jest ryzykowne, bo na forum prędzej wyłapie się oszustwo. Swego czasu pisała tu Ulle jak dobrze pamiętam, zaufała jakiejś kobiecie, która się do nie zwróciła, okazała  się jakąś naciągaczką.
To prawda, że fora, tym bardziej bez moderacji, nie służą nikomu oprócz spamerów/trolli tongue

Dokladnie,a Salomonka to nie jest psychiatra ani psycholog ,żeby móc pomoc w poważnych problemach profesjonalnie

37

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:

Priv jest ryzykowne, bo na forum prędzej wyłapie się oszustwo. Swego czasu pisała tu Ulle jak dobrze pamiętam, zaufała jakiejś kobiecie, która się do nie zwróciła, okazała  się jakąś naciągaczką.

Nie jestem naiwna Wieka, oprócz szczerej porady dziewczyna niczego ode mnie nie otrzymała, bo o nic więcej też nie prosiła.
Tym wątkiem właśnie chciałam przekazać, że powinno się pisać na forum o swoich problemach, mimo tego co się tutaj dzieje.

38

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Dokladnie,a Salomonka to nie jest psychiatra ani psycholog ,żeby móc pomoc w poważnych problemach profesjonalnie

I to napisała największa spamerka i do tego ignorantka forum tongue

wieka napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja nie spamuje,tylko Palec mi spamowal

40

Do Rozrabiaki: nie będę chodzić za  tobą i wskazywać ci co napisałeś. Z reguły ludzie wiedzą, co do kogo napisali. A to przy okazji ironizowania tego tematu, wyśmiewania i wybielania tu własnej osoby. Nie podoba się, to się nie udzielaj i tyle.

41

wieka napisał/a:

Wszyscy to już wiedzą, bo napisałaś o tym w wielu miejscach. A tu chodzi o stworzenie przestrzeni dla kobiet.

Tamiraa napisał/a:

Do Rozrabiaki: nie będę chodzić za  tobą i wskazywać ci co napisałeś. Z reguły ludzie wiedzą, co do kogo napisali. A to przy okazji ironizowania tego tematu, wyśmiewania i wybielania tu własnej osoby. Nie podoba się, to się nie udzielaj i tyle.

Łoo Boziuniu. Jak dziecko. Chlapnąć coś, rzucić sugestią a kiedy dopytać o co właściwie chodzi, uciekać.

Mnie się podoba, ja nie narzekam;)

Julka, piszesz tylko jednym palcem? tongue big_smile

43

Salomonka napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Nie jestem naiwna Wieka, oprócz szczerej porady dziewczyna niczego ode mnie nie otrzymała, bo o nic więcej też nie prosiła.
Tym wątkiem właśnie chciałam przekazać, że powinno się pisać na forum o swoich problemach, mimo tego co się tutaj dzieje.

Salomonko, jak ktoś ma do wyboru moderowane forum, to woli tam opisac swój problem niż tutaj i narazić się na stygmatyzowanie i epitety. Nie każdemu chce się czytać o sobie same nieprzyjemne rzeczy zamiast słów otuchy, ktorych można by się tu spodziewać.
Mnie się ten temat i pomysł bardzo podoba.

44 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-01 15:23:13)

Tamiraa napisał/a:

Łoo Boziuniu. Jak dziecko. Chlapnąć coś, rzucić sugestią a kiedy dopytać o co właściwie chodzi, uciekać.

No, pewnie co dla ciebie kogoś wyśmiać bez żadnych konsekwencji.

Tamiraa napisał/a:

To inny Palec co był tu na forum zresztą przestań trollowac  big_smile

Tamiraa napisał/a:

Przestań trollowac big_smile

47 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-03 16:36:16)

Przeniosę tu swój wątek o przepraszaniu, ale zacznę z innej beczki.
Matka znajomych, już w podeszłym wieku, opowiadała o tym, jak w epoce socjalizmu starała się o pomoc będąc matką czwórki małoletnich dzieci, u sekretarza partii.  Zapukała, usłyszała proszę, weszła i od razu zaczęła od przeprosin za najście, bo bardzo prosiłaby o pomoc, gdyż jest w tragicznej sytuacji. Pan sekretarz nie spojrzał nawet, bo odwrócony do niej plecami patrzył w okno. Ona opowiada o swojej sytuacji uniżonym tonem patrząc w plecy sekretarza. W końcu sekretarz zapytał: czego pani nie chce. A ona zdesperowana wcześniejszą obojętnością odpowiedziała: niczego, z d... nie będę rozmawiać. I wyszła.
Takie to przepraszanie stawia nas w hierarchii niżej. Co za to otrzymała? Czy miała jakąś korzyść z tego przepraszania? Chyba nie. czy jakby została dłużej i poczekała, dostałaby pomoc? Nie wiem.

Samba, w tamtym wątku napisałaś  o swojej teorii, że już dziewczynki innym tonem przepraszają niż chłopcy.  Być może smile
Pamiętam, że jako 10- letnia uczennica miałam przeprosić kolegę, który zabrał mi zeszyt czy jakaś drobnostkę, już nie pamiętam co - no, musiałam wziąć odwet za to. smile

Dlaczego uważamy, że powinniśmy przeprosić, choć to nie zgadza się z naszym poczuciem sprawiedliwości? Bo nas tak nauczono?  Bo uważamy się za gorsze? Dla korzyści?  Jak myślicie?

Tamiraa napisał/a:

Przeniosę tu swój wątek o przepraszaniu, ale zacznę z innej beczki.
Matka znajomych, już w podeszłym wieku, opowiadała o tym, jak w epoce socjalizmu starała się o pomoc będąc matką czwórki małoletnich dzieci, u sekretarza partii.  Zapukała, usłyszała proszę, weszła i od razu zaczęła od przeprosin za najście, bo bardzo prosiłaby o pomoc, gdyż jest w tragicznej sytuacji. Pan sekretarz nie spojrzał nawet, bo odwrócony do niej plecami patrzył w okno. Ona opowiada o swojej sytuacji uniżonym tonem patrząc w plecy sekretarza. W końcu sekretarz zapytał: czego pani nie chce. A ona zdesperowana wcześniejszą obojętnością odpowiedziała: niczego, z d... nie będę rozmawiać. I wyszła.
Takie to przepraszanie stawia nas w hierarchii niżej. Co za to otrzymała? Czy miała jakąś korzyść z tego przepraszania? Chyba nie. czy jakby została dłużej i poczekała, dostałaby pomoc? Nie wiem.

Samba, w tamtym wątku napisałaś  o swojej teorii, że już dziewczynki innym tonem przepraszają niż chłopcy.  Być może smile
Pamiętam, że jako 10- letnia uczennica miałam przeprosić kolegę, który zabrał mi zeszyt czy jakaś drobnostkę, już nie pamiętam co - no, musiałam wziąć odwet za to. smile

Dlaczego uważamy, że powinniśmy przeprosić, choć to nie zgadza się z naszym poczuciem sprawiedliwości? Bo nas tak nauczono?  Bo uważamy się za gorsze? Dla korzyści?  Jak myślicie?

No przecież jak ktoś gdzieś wchodzi i mówi "przepraszam,czy mogę wejsc?" to nie oznacza,że kogoś przeprasza,tylko to jest zwrot grzecznościowy,w Anglii bardzo często stosowany

49

Julia, chodzi o postawę, może nie dość dobrze to przedstawiłam, ona nie tylko przepraszała, nie mogła się doczekać aż się sekretarz odwróci od okna i coś jej odpowie, podczas gdy ona mówiła.

50 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-04-03 17:07:53)

Tamiraa napisał/a:

Julia, chodzi o postawę, może nie dość dobrze to przedstawiłam, ona nie tylko przepraszała, nie mogła się doczekać aż się sekretarz odwróci od okna i coś jej odpowie, podczas gdy ona mówiła.

No jeżeli w trakcie rozmowy ciągle przepraszała kogoś kto stał do niej odwrócony d*** to faktycznie nie był to zbyt mądry przykład,bo szacunek do siebie się liczy tak samo jak do innych. Natomiast jeżeli tylko przeprosiła z grzeczności wchodząc do pomieszczenia,to nie widzę w takim przepraszaniu żadnego poniżenia,zwykły zwrot grzecznościowy-w wielu firmach, tak robią. W poniedziałek bylam u lekarza,czekalam w poczekalni i widzialam jak jedna pani doktor wyszla ze swojego gabinetu, zapukala do drugiego i zapytala "przepraszam czy moge wejsc" . Mężczyźni robia to samo. Ogolnie Anglicy czesto przepraszaja,ale u nich slowo przepraszam ma dwa znaczenia. Pierwsze to ,gdy kogos skrzywdza to mowia sorry-jako przepraszam,a drugie to skrot grzecznościowy np przepraszam,czy mogę wejść,przepraszam,czy to miejsce jest zajęte przepraszam czy moze mi pani wskazac droge do... i wtedy używają slowa excuse me-zamiast sorry

51

Czyli tak jak po francusku. Do lekarza to juz chyba każdy pacjent przeprasza przy wejściu, bo zawsze lekarz może pacjenta wyprosić.

52

Tamiraa napisał/a:

Czyli tak jak po francusku. Do lekarza to juz chyba każdy pacjent przeprasza przy wejściu, bo zawsze lekarz może pacjenta wyprosić.

Co tak się uparłaś na to przepraszanie big_smile
Powinniśmy mieć dwa słowa o podobnym znaczeniu, a jednocześnie innym jak w angielskim.
Zawsze powinniśmy zachowywać się naturalnie, w zgodzie ze soba, a nie poniżać się lub wywyższać sztucznie. Tak jak w tym przypadku który opisujesz.

53

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Powinniśmy mieć dwa słowa o podobnym znaczeniu, a jednocześnie innym jak w angielskim.
Zawsze powinniśmy zachowywać się naturalnie, w zgodzie ze sobą, a nie poniżać się lub wywyższać sztucznie. Tak jak w tym przypadku który opisujesz.

Nie uważasz , że przepraszam  w sytuacjach konfliktowych, nie grzecznościowych, jest zawsze negatywne?
Mamy zamiast przepraszam kilka innych, na przykład przykro mi, żałuję, doceniam, jestem wdzięczna, itp.

No, uparłam się smile   

Ponadto są na forum epitety, może być też przepraszam  big_smile

54 Ostatnio edytowany przez wieka (2026-04-03 18:41:45)

Tamiraa napisał/a:
wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Zawsze powinniśmy zachowywać się naturalnie, w zgodzie ze sobą, a nie poniżać się lub wywyższać sztucznie. Tak jak w tym przypadku który opisujesz.

Nie uważasz , że przepraszam  w sytuacjach konfliktowych, nie grzecznościowych, jest zawsze negatywne?
Mamy zamiast przepraszam kilka innych, na przykład przykro mi, żałuję, doceniam, jestem wdzięczna, itp.

No, uparłam się smile   

Ponadto są na forum epitety, może być też przepraszam  big_smile

Jak ktoś celowo wstawia epitety to jego przeprosiny o kant…
Można używać innych określeń, ale nie mamy odpowiednika grzecznościowego.
A dlaczego przepraszam ma być zawsze negatywne, raczej bywa pozytywne, czujesz, że powinnaś za coś przeprosić, to dlaczego nie.
Jak we wszystkim przesada nie jest wskazana, ale lepiej jedno przepraszam więcej niż mniej.
Dla niektórych przeproszenie ma większą wagę, dla innych mniejszą, dla jednych załatwia sprawę, dla innych nie.

55 Ostatnio edytowany przez Julia life in UK (2026-04-03 19:12:51)

Tamiraa napisał/a:

Zależy ja akurat nie muszę przepraszac przy wejściu, bo siedzę w poczekalni i czekam aż mnie lekarz zawoła do siebie i wtedy do gabinetu wchodzę bez przepraszania,ale gdybym np chciała tam wejść bez swojej kolejki to z kultury bym powiedziała "excuse me can I come in?"

56

Tamiraa napisał/a:

I bardzo dobrze, że wzięłaś odwet, no jak inaczej. smile
Ja z kolei pamiętam dwa podejścia do końskich zalotów: pierwsze polegające na tym, by udawać, że nic się nie stało, bo przecież nie będziesz się zniżać do czyjegoś poziomu, i drugie, zupełnie przeciwne, gdzie matka mojej koleżanki wprost instruowała ją, że jeśli jakiś chłopak (czy dziewczynka, bez znaczenia) ją kopnie etc., to ma oddawać. smile

Tamiraa napisał/a:

być może dlatego, ze tak jesteśmy nauczone, tzn, nauczono, że jesteśmy gorsze - w dzieciństwie kto nie zaznał strofowania i zawstydzania ze strony własnych rodziców... ten ma szczęście. Chociaż może chodzi o to, by zachować poprawne stosunki społeczne, poza tym dla wzajemności - jeśli ja będę grzeczna, nawet jeśli będzie to nieco wymuszone, to liczę na to, ze ktoś będzie grzeczny wobec mnie. I w życiu może to jeszcze przejdzie, ale tu na forum nie zadziała. 

PS. Tamiraa, użytkownikiem Rozrabiaka.w.malinowym.gaju się nie przejmuj, pamiętam, że w którymś wątku była taka sytuacja, ze nazwał cię jak nazwał. Zresztą, gdy ja napisałam coś, co dla niego było najwyraźniej za trudne, zasugerował, że coś brałam. Tak więc każdego, kto nie sympatyzuje z nim i z jego bełkotem, będzie - no właśnie.

57

Salomonka napisał/a:

I tyle.

Czekam na wasze listy.
Pozdrawiam

Salomonka.

A myslisz ze oni nie maja problemow i potrzeb ? Tez sa ludzmi ..... i maja takie same prawa jak babki ! Ja sie predzej dogadam z jakims facetem z Polski niz z babom .

58 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2026-04-07 08:53:58)

Samba napisał/a:

I bardzo dobrze, że wzięłaś odwet, no jak inaczej. smile
Ja z kolei pamiętam dwa podejścia do końskich zalotów: pierwsze polegające na tym, by udawać, że nic się nie stało, bo przecież nie będziesz się zniżać do czyjegoś poziomu, i drugie, zupełnie przeciwne, gdzie matka mojej koleżanki wprost instruowała ją, że jeśli jakiś chłopak (czy dziewczynka, bez znaczenia) ją kopnie etc., to ma oddawać. smile

Tak rodzice teraz uczą, a potem ci, którzy zaczynają skarżą się na krzywdę jaka ich spotkała. A, nie, zresztą niektórzy" chłopcy" mają podobnie smile Nawet w tym wątku.

Tamiraa napisał/a:

Samba napisał/a:

być może dlatego, ze tak jesteśmy nauczone, tzn, nauczono, że jesteśmy gorsze - w dzieciństwie kto nie zaznał strofowania i zawstydzania ze strony własnych rodziców... ten ma szczęście. Chociaż może chodzi o to, by zachować poprawne stosunki społeczne, poza tym dla wzajemności - jeśli ja będę grzeczna, nawet jeśli będzie to nieco wymuszone, to liczę na to, ze ktoś będzie grzeczny wobec mnie. I w życiu może to jeszcze przejdzie, ale tu na forum nie zadziała.

Ogólnie staram się rozmawiać grzecznie, ale nie zawsze  ktoś będzie grzeczny wobec mnie, wiem.W życiu też nie zawsze przechodzi, zależy jak sobie dobieramy znajomych wg jakiego klucza. Na tym forum to każdy widzi jak jest, nawet w tym wątku. Czasem jak w piątej klasie podstawówki, "chłopcy" zaczepiają, a jak im się odda, to skarżą się głośno, jaka krzywda im się dzieje i jaka ta dziewczynka niedobra smile

Samba napisał/a:

PS. Tamiraa, użytkownikiem Rozrabiaka.w.malinowym.gaju się nie przejmuj, pamiętam, że w którymś wątku była taka sytuacja, ze nazwał cię jak nazwał. Zresztą, gdy ja napisałam coś, co dla niego było najwyraźniej za trudne, zasugerował, że coś brałam. Tak więc każdego, kto nie sympatyzuje z nim i z jego bełkotem, będzie - no właśnie.

Masz rację.

Posty [ 58 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » Miejsce dla każdej.....

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024