FIZJOTERAPIA - REHABILITACJA - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: FIZJOTERAPIA - REHABILITACJA

Jestem fizjoterapeutką i mam pytanie do wszystkich czytelników.

Czy poszlibyście do prywatnego gabinetu fizjoterapii na zabiegi fizykoterapeutyczne typu laser, prądy Tens lub kąpiel wirowa czy zabiegi na NFZ?
Co do Was bardziej przemawia?

Załóżmy że złamałeś/aś nogę to najpierw do lekarza - wiadomo. Lekarz skieruję na rehabilitację. Ale niestety jest kolejka i trzeba czekać (powiedzmy) 1rok.
Czy czekasz na zabiegi rok czy przyszedłbyś do gabinetu prywatnego?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-12-15 20:23:39)

Odp: FIZJOTERAPIA - REHABILITACJA

Niestety, czy nam to się podoba czy nie, ale co miesiąc każdy z nas płaci składkę zdrowotną. Możemy jedynie dyskutować, czy to dobry i sprawiedliwy system.
Jednak jak pokazuje życie to wiele osób bardzo często korzysta z prywatnej opieki lekarskiej i stomatologicznej oraz z fizjoterapii. Jeśli np. ktoś ma poważne problemy z kręgosłupem (co dzisiaj jest "normą") to nie będzie czekać nie wiadomo ile na rehabilitację z NFZ. Po prostu idzie prywatnie. Przykład, który podałaś także znalazłby swój finał w prywatnym gabinecie fizjoterapeuty.

3

Aneta04Kopytko04 napisał/a:

Jestem fizjoterapeutką i mam pytanie do wszystkich czytelników.

Czy poszlibyście do prywatnego gabinetu fizjoterapii na zabiegi fizykoterapeutyczne typu laser, prądy Tens lub kąpiel wirowa czy zabiegi na NFZ?
Co do Was bardziej przemawia?

Załóżmy że złamałeś/aś nogę to najpierw do lekarza - wiadomo. Lekarz skieruję na rehabilitację. Ale niestety jest kolejka i trzeba czekać (powiedzmy) 1rok.
Czy czekasz na zabiegi rok czy przyszedłbyś do gabinetu prywatnego?

Mnóstwo moich znajomych korzysta z prywatnych gabinetów nawet jeśli zabiegi nie są na NFZ.
Koleżanka po złamaniu ręki dostała skierowanie na rehabilitacje.
Najbliższy termin na NFZ w jej okolicy to grudzień 2025.
Poszła prywatnie.

4

Prowadzisz własny gabinet? Sama czy z kimś na spółkę?

Myślę nad założeniem działalności w tej dziedzinie. I zastanawiam się, czy mam szansę na rynku się utrzymać z samej fizjoterapii komercyjnej

6 Ostatnio edytowany przez Alessandro (2024-12-17 18:47:28)

Zrób to. Jeśli tego nie zrobisz to nie dowiesz się. Z tego co zauważyłem to od długiego już czasu następuje wysyp prywatnych gabinetów fizjoterapeutycznych. Na to zawsze będzie popyt. Państwowa rehabilitacja ledwo dyszy i jest coraz bardziej niewydolna.

7

To wszystko zależy, od danej osoby, od danej sytuacji. Ja swego czasu jakieś 3 lata temu miałam sytuacje, że niestety, ale nie mogłam pozwolić sobie na prywatną rehabilitację ze względu na brak funduszy. Wtedy miałam z NFZ załatwioną rehabilitacje, ja wtedy miałam skręcony staw skokowy 2 stopnia z naderwaniem. Miałam ćwiczenia izometryczne, krioterapię + inne rzeczy. Dzisiaj, że tak powiem już mnie stać i nie musiałabym aż tak czekać. Co do prowadzenia gabinetu to tak mi się przypomniało o czymś takim jak tutaj https://caldis.pl/kalendarz-medyczny-dl … -dentystow Może Ci się kiedyś przyda wink

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024