Pytanie pewnie nie raz się pojawia, ale problem w tym, że ja nie znam się na technice. Kilka lat temu kupiłam i phone 4s, bo był najlepszy i o głowę wyprzedzał technologiczne inne modele. Teraz niestety się popsuł a ja do końca wiem co kupić w zamian. Wybór jest ogromny, a technologią wszystkie do siebie podobne. Możecie coś podpowiedzieć?
Zależy ile masz na to funduszy. Jeśli Cię stać to kup iPhone SE. Technologicznie jest milion razy lepszy od 4s, a od razu poczujesz się jak w domu użytkując go. Jeśli masz ograniczone fundusze to szukaj jakichś androidów. Wszystko zależy do czego wykorzystujesz telefon. Jak głównie do rozmów to kluczowa jest bateria. Jak grasz to RAM i procesor. Jak robisz zdjęcia to aparat itp. Ogólnie to radzę popatrzeć sobie na serię telefonów marki XIAOMI REDMI. Za cenę 500-600zł można kupić całkiem sensowny sprzęt dla średnio wymagających użytkowników.
No właśnie słyszałam, że Xiaomi jest dość polecany. Ale modeli tego też jest sporo i nawet wrzucając kilka w komórkomat to ciężko jest się zdecydować. W każdym razie priorytetem jest dobry aparat. I tu pojawia się dylemat bo są modele które px mają tyle samo i tak na prawdę nie wiadomo do końca który kupić.
Podstawowe pytanie to jak bardzo przyzwyczailas sie do iPhone'a. iOS jest naprawde inny od Androida i jesli nie jestes pasjonatem techniki i technologii, to sugeruje sprawdzic na jakiego iPhone'a cie stac i po prostu kupic. Jak chcesz nowej przygody, to przejrzyj opinie klientow sklepow. Ja zawsze szukam na ceneo. Zawezam do przedzialu cenowego i szukam tego co zdaniem uzytkownikow jest najlepsze.
Powiem Ci tak, lubię iOS i dobrze mi się na nim pracuje. Ale Android też dobrze się sprawdza (moja mama ma), w sumie to nie tyle system mnie interesuje co raczej aparat i to by telefon działał sprawnie i był po prostu dobrym produktem na kolejne lata. Co do opinii to nie do końca jestem ich zwolenniczką, bo wiem że czasami są one kupowane i nie są rzetelne. Wolę faktycznie zapytać na forum i zdobyć informacje od użytkowników danych modeli.
Jeżeli przez lata miałaś iPhone to radziłbym kupić kolejnego. Wszystko Ci się od razu zsynchronizuje - zdjęcia, aplikacje, kontakty, wiadomości. Przesiadka na androida bywa w niektórych aspektach dość skomplikowana. Należy również pamiętać, że android androidowi nierówny. iOS zawsze śmiga super, ale to system robiony pod zaledwie kilka modeli telefonów i jest do nich dopasowany. Androidów jest od groma, mają różną wydajność i możliwości i nie zawsze to wszystko działa jak trzeba.
A wiesz może, że masz racje. Faktycznie od 5 lat używam tylko I phone i może się okazać, że na Androidzie się po prostu nie odnajdę na co dzień. Wrzucę kilka modeli nowych I phone w komórkomat i może w ten sposób uda mi się wybrać najlepszy.
Jest masa telefonów, które aż tak nie odbiegają od iPhone'a aczkolwiek ja znowu nie lubię jabłka. Sama używam telefonu Huawei i jestem z niego mega zadowolona. Nawet cena była przystępna.
Ja mam LG xscreen od roku i jestem zadowolona wcześniej leciałam na samsungach, ale co chwilę się rozwalały, ścinały, dramat. Tu nie mam problemów, wręcz ciągle mam poczucie, jakby telefon był nowiutki i dopiero co zaczęłam go używać;)
wszystkie telefony poniżej 1tys padną w przeciągu 2 lat. Jeśli chcecie dobry telefon, który posłuży na najbliższe 4-6 lat, trzeba brać tylko te z górnej półki. chyba, ze lubicie co chwile zmieniać telefony i wkurzać się na nowo odnalezione wady modeli.
Ja polecam "Tulipan". Niezawodny model. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić.
O Mój Boże hahaha, wpis dnia. Najlepszy telefon do wszystkiego. Uniwersalny i ma wiele funkcji.
Dzięki za propozycje ale odpada. Niestety nie ma aparatu i nie można zrobić selfi. Ale poważnie to zdecydowałam się jednak na I phona 7. Poczytałam, porównałam i w końcu zdecydowałam, że zostanę przy Apple bo jednak mój wcześniejszy telefon służył mi długo.
Ja polecam "Tulipan". Niezawodny model. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić.
Obyś była zadowolona.
Dzięki za propozycje ale odpada. Niestety nie ma aparatu i nie można zrobić selfi. Ale poważnie to zdecydowałam się jednak na I phona 7. Poczytałam, porównałam i w końcu zdecydowałam, że zostanę przy Apple bo jednak mój wcześniejszy telefon służył mi długo.
wilczysko napisał/a:Ja polecam "Tulipan". Niezawodny model. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić.
Na pewno nie ma aparatu ? Z przodu jest coś co wygląda jak mała lampa błyskowa
Też myślę, że pod tą piękną zieloną obudową mogą kryć się cuda, np. aparat fotograficzny A tak poważnie, to od ponad roku mam chiński telefon (Xiaomi) i jak dotąd nie narzekam. Telefon śmiga, ma bardzo dobre parametry, może nie robi idealnych zdjęć, ale jak dla mnie ich jakość jest zupełnie wystarczająca.