Mam dylemat - jaki kupić nowy telefon? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Mam dylemat - jaki kupić nowy telefon?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

Temat: Mam dylemat - jaki kupić nowy telefon?

Pytanie pewnie nie raz się pojawia, ale problem w tym, że ja nie znam się na technice. Kilka lat temu kupiłam i phone 4s, bo był najlepszy i o głowę wyprzedzał technologiczne inne modele. Teraz niestety się popsuł a ja do końca wiem co kupić w zamian. Wybór jest ogromny, a technologią wszystkie do siebie podobne. Możecie coś podpowiedzieć?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Mam dylemat - jaki kupić nowy telefon?

Zależy ile masz na to funduszy. Jeśli Cię stać to kup iPhone SE. Technologicznie jest milion razy lepszy od 4s, a od razu poczujesz się jak w domu użytkując go. Jeśli masz ograniczone fundusze to szukaj jakichś androidów. Wszystko zależy do czego wykorzystujesz telefon. Jak głównie do rozmów to kluczowa jest bateria. Jak grasz to RAM i procesor. Jak robisz zdjęcia to aparat itp. Ogólnie to radzę popatrzeć sobie na serię telefonów marki XIAOMI REDMI. Za cenę 500-600zł można kupić całkiem sensowny sprzęt dla średnio wymagających użytkowników.

3

No właśnie słyszałam, że Xiaomi jest dość polecany. Ale modeli tego też jest sporo i nawet wrzucając kilka w komórkomat to ciężko jest się zdecydować. W każdym razie priorytetem jest dobry aparat. I tu pojawia się dylemat bo są modele które px mają tyle samo i tak na prawdę nie wiadomo do końca który kupić.

4

Podstawowe pytanie to jak bardzo przyzwyczailas sie do iPhone'a. iOS jest naprawde inny od Androida i jesli nie jestes pasjonatem techniki i technologii, to sugeruje sprawdzic na jakiego iPhone'a cie stac i po prostu kupic. Jak chcesz nowej przygody, to przejrzyj opinie klientow sklepow. Ja zawsze szukam na ceneo. Zawezam do przedzialu cenowego i szukam tego co zdaniem uzytkownikow jest najlepsze.

5

Powiem Ci tak, lubię iOS i dobrze mi się na nim pracuje. Ale Android też dobrze się sprawdza (moja mama ma), w sumie to nie tyle system mnie interesuje co raczej aparat i to by telefon działał sprawnie i był po prostu dobrym produktem na kolejne lata. Co do opinii to nie do końca jestem ich zwolenniczką, bo wiem że czasami są one kupowane i nie są rzetelne. Wolę faktycznie zapytać na forum i zdobyć informacje od użytkowników danych modeli.

6

Jeżeli przez lata miałaś iPhone to radziłbym kupić kolejnego. Wszystko Ci się od razu zsynchronizuje - zdjęcia, aplikacje, kontakty, wiadomości. Przesiadka na androida bywa w niektórych aspektach dość skomplikowana. Należy również pamiętać, że android androidowi nierówny. iOS zawsze śmiga super, ale to system robiony pod zaledwie kilka modeli telefonów i jest do nich dopasowany. Androidów jest od groma, mają różną wydajność i możliwości i nie zawsze to wszystko działa jak trzeba.

7

A wiesz może, że masz racje. Faktycznie od 5 lat używam tylko I phone i może się okazać, że na Androidzie się po prostu nie odnajdę na co dzień. Wrzucę kilka modeli nowych I phone w komórkomat i może w ten sposób uda mi się wybrać najlepszy.

8

Jest masa telefonów, które aż tak nie odbiegają od iPhone'a aczkolwiek ja znowu nie lubię jabłka. wink Sama używam telefonu Huawei i jestem z niego mega zadowolona. Nawet cena była przystępna.

9

Ja mam LG xscreen od roku i jestem zadowolona smile wcześniej leciałam na samsungach, ale co chwilę się rozwalały, ścinały, dramat. Tu nie mam problemów, wręcz ciągle mam poczucie, jakby telefon był nowiutki i dopiero co zaczęłam go używać;)

10

wszystkie telefony poniżej 1tys padną w przeciągu 2 lat. Jeśli chcecie dobry telefon, który posłuży na najbliższe 4-6 lat, trzeba brać tylko te z górnej półki. chyba, ze lubicie co chwile zmieniać telefony i wkurzać się na nowo odnalezione wady modeli. wink

11

Ja polecam "Tulipan". Niezawodny model. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić.

http://telesfor99.org/wp-content/uploads/photo-gallery/g-tulipan-05.jpg

12

O Mój Boże hahaha, wpis dnia. big_smile Najlepszy telefon do wszystkiego. Uniwersalny i ma wiele funkcji. big_smile

13

Dzięki za propozycje ale odpada. Niestety nie ma aparatu i nie można zrobić selfi. Ale poważnie to zdecydowałam się jednak na I phona 7. Poczytałam, porównałam i w końcu zdecydowałam, że zostanę przy Apple bo jednak mój wcześniejszy telefon służył mi długo.

wilczysko napisał/a:

Ja polecam "Tulipan". Niezawodny model. Można nim karpia zabić, gwoździa przybić.

14

Obyś była zadowolona. wink

15

julkamaniurka napisał/a:

Dzięki za propozycje ale odpada. Niestety nie ma aparatu i nie można zrobić selfi. Ale poważnie to zdecydowałam się jednak na I phona 7. Poczytałam, porównałam i w końcu zdecydowałam, że zostanę przy Apple bo jednak mój wcześniejszy telefon służył mi długo.

wilczysko napisał/a:

Na pewno nie ma aparatu ? Z przodu jest coś co wygląda jak mała lampa błyskowa tongue

16

Też myślę, że pod tą piękną zieloną obudową mogą kryć się cuda, np. aparat fotograficzny wink A tak poważnie, to od ponad roku mam chiński telefon (Xiaomi) i jak dotąd nie narzekam. Telefon śmiga, ma bardzo dobre parametry, może nie robi idealnych zdjęć, ale jak dla mnie ich jakość jest zupełnie wystarczająca.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Mam dylemat - jaki kupić nowy telefon?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024