Niskie dziewczyny - gdzie jesteście? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niskie dziewczyny - gdzie jesteście?

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 409 ]

Temat: Niskie dziewczyny - gdzie jesteście?

Od jakiegoś czasu z przykrością zauważam, że spotykam wyłącznie wysokie kobietki. Żeby nie było nie mam nic do wysokich dziewczyn, ale z uwagi na mój wzrost, rozglądam się za niższymi.

Odnoszę wrażenie, że w mojej miejscowości mieszkają same wysokie dziewczyny. Od miesiąca zapisuję liczbę mijanych dziewczyn oraz ich mierzony na oko wzrost.

Ze statystyk jasno wynika, że nie spotykam niższych dziewczyn.

Najczęściej mijam na ulicach kobiety powyżej 170 cm wzrostu, potem takie 175, czasami takie około 170. Dziewczyn 165, w ogóle nie spotykam, nie wspominam o tych poniżej 160 - bo tych dawna nie widziałem.

Trochę to przykre, że wychodzę na miasto i mijam na ulicy wyłącznie te wysokie - długie nogi, duże na oko. Wszędzie, obojętnie gdzie się nie pojawię to spotykam wysokie dziewczyny.

Idę chodnikiem i przechodzę obok wysokiej, potem kolejna, potem na pasach mijam następną, później znowu wysoka.

Czy to normalne, że w ciągu miesiąca nie spotkałem ani jednej młodej niskiej dziewczyny?

Proszę napiszcie jak to wygląda u Was.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Niskie dziewczyny - gdzie jesteście?

151 wystarczy? tongue

3

Wystarczy smile A skąd jesteś?

4

Z dolnego Śląska. A Ty?

5

Z północy Polski. Powiedz, ile spotykasz dziewczyn poniżej 160 i takich z 165 cm? Bo ja 0.

6

Nie wiem. Ja jestem niska, moja przyjaciółka troszkę tylko wyższa ode mnie, kilka tam poznałam. Też wolę niższych facetów. Są portale randkowe, na których obowiązkowe jest podanie wzrostu. Tam łatwiej znaleźć niższą dziewczynę.

7

Problem w tym, że u mnie w mieście są same gidie, nawet na portalach randkowych tongue

Zwierzu napisał/a:

Problem w tym, że u mnie w mieście są same gidie, nawet na portalach randkowych tongue

To skocz do sąsiedniego miasta, stań na ulicy i tam zapisuj... może lepsze statystyki Ci wyjdą...

9

I po co te złośliwości? Nikogo nie obrażam, ani nie wyzywam. Nie jestem wysoki, a jak na złość spotykam jedynie wyższe od siebie kobietki.

10

A czy ja Cię obraziłam albo zwyzywałam??? yikes

Po prostu - jeśli u Ciebie w mieście nie ma, to sprawdź w sąsiednim.

11

Pietruszko, a Ty spotykasz niskie dziewczyny?

12

Na ulicy to nie wiem, bo w życiu mi do głowy nie przyszło zwracać uwagę na wzrost przechodzących obok osób, a już w ogóle go zapisywać. Natomiast tak, znam całe mnóstwo niskich dziewczyn. Nawet z północy Polski.

13

Sprawdziłem sympatię. Tylko jedna dziewczyna z mojego miasta ma poniżej 160 cm wzrostu. To chyba kiepski wynik?

14 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-09-07 20:50:30)

Ile masz wzrostu, ze tak bardzo zależy Ci na niskiej partnerce?. Mój szwagier jest od siostry ciut niższy i przy nim zaczęła zakładać  wysokie obcasy.
Tyle ma uroku i pewności siebie, ze teraz mi przypomniałeś, że jest niski, bo w ogóle o tym nie myślę na co dzień.

Poza tym jak wzrost jest dla Ciebie takim problemem, to nie bierz sobie niziutkiej kobiety, bo Twój syn też będzie niski i powtórka z rozrywki wink

15

Dziwne mi się to wydało. Mieszczę się w przedziale 160-165 cm i codziennie widuję mnóstwo dziewczyn o zbliżonym wzroście. Łatwo mi to ocenić jak np. stoję z kimś w komunikacji miejskiej głowa w głowę wink 
Co najwyżej tych poniżej 160 cm jest rzeczywiście mało, ale nie sugerowałabym się akurat liczbami z portalu randkowego.

16

Ja mam 160 i mam wrazenie ze wszyscy sa ode mnie wieksi smile
Btw mam kolege ktory ma 154 i tez mu ciężko znaleźć kobietę chociaż jest mega fajnym chłopakiem

17 Ostatnio edytowany przez LolekBolek (2017-09-07 23:46:30)

Dlaczego kobiety chcą wysokich facetów w ogóle? Czy to nie dlatego, że chcą czuć się niżej od faceta? Facet wyższy, facet większy to ja muszę być mniejsza, słabsza. Mimo że jestem "silną" kobietą.

18

Trochę wpędza mnie to w kompleksy, że np w sobotę poszedłem na spacer - minąłem 15 dziewczyn i wszystkie ode mnie pół głowy i więcej wyższe. 
Kolejnego dnia ponownie pospacerowałem, wybierając tym razem centrum miasta. I małych lasek takich z 165 nie było, 160 również, ale takich którym dosięgałem do ramienia, sporo. Najczęściej jednak ponad 170 mają.

Bardzo to dziwne. Ja na południu Polski spotykam w większości same niskie kobiety (150-165cm wzrostu). Z 8 lat temu mój i bliskie roczniki to były same wysokie osoby, a teraz społeczeństwo się chyba kurczy tongue

20

Ja takich malutkich poniżej 160 naprawdę nie spotykam. Za to takich powyżej 170 pełno. W dodatku częściej widuję 175 laski, niż takie 165. No i nie powiem, że to mnie nie wpędza w kompleksy. Bo jednak jeżeli za każdym razem spotykam wyższe to czuję się nieatrakcyjny.

21

ja tez spotykam dużo niskich, drobnych dziewczyn i mam wrażenie, jak zatroskany, ze kurczą się te dziewczyny jakoś. Zresztą chłopaki tez nie grzesza wzrostem i masą smile

22

U mnie w mieście kolesie też sami wysocy. Pełno takich ponad 180. Średnich z 173 rzadko spotykam, za to takich 190 jest więcej od tych 175.

Ja mam 166 i po prostu źle się czuję. Wydaje się mi że jestem taki mały, zwłaszcza gdy spotykam laski wyższe o pół głowy.

23

zrozumiałe, ze źle się czujesz, w końcu każdy facet wolałby mieć więcej niż mniej wzrostu. Ale nie masz wpływu na to, nie rozciagniesz się o 10 cm, wiec zaakceptuj to jakos bo i tak nie masz wyjścia. Rozwijaj pewność siebie, bo niski i zakompleksiony mężczyzna to juz w ogóle nie wzbudza szału u nikogo. Musisz nadrabiac innymi rzeczami.
Moja siostra ma prawie 1,80 i zakochała się w chłopaku co ledwo 1,70 miał. I jeszcze chodziła na obcasach. I ładna dziewczyna z niej. Ale oboje nie mieli kompleksów z tego powodu. Nie przemykaj pod sciana i chodź z podniesiona głową, bądź pozytywnie nastawiony do ludzi, miej cos do powiedzenia, dbaj o wyglad a dziewczyny się znajdą.

24 Ostatnio edytowany przez Myszeczka23 (2017-09-08 10:40:43)

Zwierzu proszę nie łam się. Znajdziesz jeszcze ta drobniutką kobitkę, którą będziesz mógł nosić na rękach i zamykać ją w swoich dużo większych ramionach! wink
Kompleksów nie miej, bo dużo jest niskich dziewczyn, które też wolą tylko trochę większego faceta, a nie jakoś mega dużych. Kobiety małe też chcą np móc pocałować faceta w usta z zaskoczenia, a przy wysokich to niemożliwe, obejmować za ramie, a nie tylko w pasie. Jednym słowem jest naprawdę dużo malutkich kobitek, które czekają na trochę tylko wyższych facetów. wink

25

Rozglądanie się po mieście za danym wzrostem i prowadzenie statystyk to kwestia kompleksów. Poradzisz sobie z nimi pracując nad sobą i rozwijając swoje mocne strony albo współpracując z psychologiem. Nie pomoże Ci znalezienie nawet tysiąca niższych od siebie kobiet. Jesteś niewysoki i na to nic nie poradzisz, natomiast pełno jest przypadków gdzie faceci  są równie niscy a mimo to są oblegani przez panny bo są po prostu super gostkami.

26

Problem w tym, że dziewczyny się nie znajdują. Gdzie nie pójdę tam są wyższe. Inaczej mówiąc nie mam nigdzie możliwości poznania niższej dziewczyny.
Zaczyna mi to wyraźnie przeszkadzać. No bo kurcze - idę do sklepu, a tam same większe o pół głowy. Kolejnego dnia wybieram się na spacer i mijają mnie laski znacznie ode mnie wyższe. Innym razem wybieram się do galerii, a tam pełno wysokich dziewczyn i żadnej niższej. Wpędza mnie to w kompleksy. Że same wyższe.
Na sympatii z mojego miasta tylko jedna dziewczyna poniżej 160 ma konto.

27

Dziwne. Ja gigantem nie jestem bo mam 180cm natomiast odnoszę wrażenie, że na większość kobiet spoglądam z góry. Być może po prostu na te wyższe zwracasz większą uwagę?

28

Zwierzu napisał/a:

Problem w tym, że dziewczyny się nie znajdują. Gdzie nie pójdę tam są wyższe. Inaczej mówiąc nie mam nigdzie możliwości poznania niższej dziewczyny.
Zaczyna mi to wyraźnie przeszkadzać. No bo kurcze - idę do sklepu, a tam same większe o pół głowy. Kolejnego dnia wybieram się na spacer i mijają mnie laski znacznie ode mnie wyższe. Innym razem wybieram się do galerii, a tam pełno wysokich dziewczyn i żadnej niższej. Wpędza mnie to w kompleksy. Że same wyższe.
Na sympatii z mojego miasta tylko jedna dziewczyna poniżej 160 ma konto.

może zaakceptuj siebie zanim będziesz szukał dziewczyny? mając odpowiednie poczucie wartości przestaniesz zwracać uwagę na wzrost.

29 Ostatnio edytowany przez Ela210 (2017-09-08 10:52:40)

Zwierzu napisał/a:

U mnie w mieście kolesie też sami wysocy. Pełno takich ponad 180. Średnich z 173 rzadko spotykam, za to takich 190 jest więcej od tych 175.

Ja mam 166 i po prostu źle się czuję. Wydaje się mi że jestem taki mały, zwłaszcza gdy spotykam laski wyższe o pół głowy.

Daj spokój- wcale nie jesteś jakoś nadzwyczajnie niski. Ja młodych dziewczyn ok 165 - co uważam za średni wzrost widzę wiele.
Dzisiaj dla Ciebie policzę w Krakowie wink
A moze po prostu Tobie podobaja się te długonogie Kobiety i dlatego innych nie zauważasz?

30

Nie! To nie tak, że zwracam uwagę na wyższe. Przykładowo, wychodzę z domu i mijam 2 dziewczyny - obie większe. Potem zmierzam przed siebie i mijam kolejną - większą. Potem prosto i jakaś idzie w podobnym kierunku i jest większa. Wchodzę do sklepu, a tam kilka dziewczyn i wszystkie większe. Idę do krawca i po drodze same większe. Idę do punktu ksero i po drodze mijam większą.

Wychodzę na spacer i mijam 15 lasek i wszystkie większe.
Kolejnego dnia powtórka z rozrywki.
Po prostu w ogóle nie spotykam takich z 165, czy 160.
Same takie z 170 i więcej.

I się zastanawiam czy tak wszędzie, czy tylko w mieście, w którym mieszkam.
Piszecie, że pełno niskich dziewczyn, a ja się pytam gdzie, bo widuję same z 170.

31

Ja też dzisiaj dla Ciebie specjalnie zwrócę uwagę ile tych niższych jest. Tyle mogę zrobić i obiecuję być szczera. wink

32

Dziękuję smile Pomożecie mi smile

Bo same przyznacie, że to dziwne, że same takie powyżej 170 trafiam. Powiem więcej, częściej spotykam takie koło 180 niż 165.

33

Wszędzie gdzie byłem w Polsce zawsze większość stanowiły sporo niższe ode mnie kobiety, 175 i wyższe (bez podwyższającego obuwia) to był naprawdę minimalny procent. Jestem przekonany, że Twój problem leży w kompleksach i błędnie spoglądasz na rzeczywistość. Przeciętnie ludzie nie do końca pamiętają wygląd kasjerki ze sklepu sprzed 10 minut a Ty każdą kolejną miniętą babkę zapamiętujesz i ciągle zadręczasz się wzrostem, trochę obsesja.

34

Dziewczyny o wzroście 175 spotykam na luzie. To nie jest tak, że widzę to co chcę, bo robię notatki. Fakty są takie że gdzie nie pójdę to widzę laski większe ode mnie o pół głowy, a niekiedy o całą. Więcej spotykam tych koło 180 niż równych ze mną. I po prostu zastanawiam się czy to tak wszędzie i to normalne, czy to jedynie u mnie w mieście taka sytuacja?

35

Ale czemu Ty w ogóle na ten temat robisz notatki, co?

36

Bo mnie to frustruje, że wszystkie są ode mnie wyższe. Sądziłem, że sobie wmawiam - tłumaczę w ten sposób brak dziewczyny. Jednak potem pomyślałem - że wcale niczego sobie nie wmawiam tylko rzeczywiście trafiam na wysokie.

I mnie to strasznie boli - idę gdzieś na miasto, a tam same laski większe o pół głowy. To sprawia że czuję się nieatrakcyjny i nie mogę nikogo poznać, bo skoro laski mają ponad 170 to jak mogę znaleźć dziewczynę. Żadna na niższego nie spojrzy.

37

ja mam 161, moja przyjaciółka 158, moja siostra 162, inna moja koleżanka 165... ja z kolei wyższych niż 170 mam mało w swoim towarzystwie tongue znam dwie pary o porównywalnym wzroście,jak kobieta założy obcas to jest wyższa i nikomu to nie przeszkadza.

38

Rising_Sun skąd jesteś? U mnie wysokie ;/ I głupio się czuję, stoję w kolejce, a tu wysoka o głowę wyższa. Potem inny sklep, kolejna i znowu ta sama sytuacja, a inna laska. A najgorzej jak gdzieś w galerii mijam dziewczyny, które o pół głowy mnie przewyższają.

Albo poszedłem do perfumerii i tam sprzedawczynie zdecydowanie wyższe. No gdzie nie pójdę tam wysokie laski.

39

Głupoty piszesz, naprawdę. Spojrzy, uwierz. Wygląd to nie wszystko, a już w przypadku, gdy nie mamy na coś wpływu! I to nie są tylko puste słowa, ja naprawdę tak myślę! Co kobiecie po wysokim facecie, jak polegać na nim nie może, jak źle się przy nim czuje, co? Naprawdę dużo ważniejsze jest poczucie humoru, charakter, zaangażowanie, to że można na facecie polegać, a przede wszystkim kobieta chce się czuć pewnie, że przy większych kłopotach facet będzie, będzie wspierał, walczył z problemami, zwyciężał. To jest siła, to jest męskość, a nie wzrost. wink

40

Masz rację, jednak co mogę zrobić kiedy mam 166, a laski dookoła są wyższe o pół głowy. One nie chcą mnie poznać i tego nic nie zmieni. A moje poczucie wartości każdego dnia maleje, w końcu codzienny widok większych od siebie dziewczyn psuje samoocenę.

41

Niskie to masz mniemanie o sobie niestety- czy w górach czy na Mazurach będzie takie same. Pracuj nad sobą.
I pytanie- czy dziewczynę wyższą od siebie skreslisz ze względu na wzrost?

Ja mam dokładnie 165cm wzrostu. Wg mnie ciut za mało, ale nie mam problemu z założeniem szpilek. Spotykam dziewczyny/kobiety niższe. Wydaje mi się, że zbyt mocno się na tym skupiasz. Mam nadzieję, że na te wypady nie biegasz z metrówką w kieszeni wink

43

Wszedłem na badoo i popytałem dziewczyn z mojego miasta. Wysłałem wiadomość do dwóch, to co mi odpisały:

Nie wydawało Ci się. Tak, strasznie jest dużo wysokich dziewczyn

Bo u nas wysokie dziewczyny sa, spotykam wyższe od siebie a niska nie jestem - 168

44

Zwierzu widzę, że nikt Ci tu nie wytłumaczy, że to nie jest dobre co sobie fundujesz, sam musisz do tego dojść. Ja Ci życzę, żebyś znalazł niższą od siebie i do tego bardzo fajną dziewczynę, jeśli tylko to Ci naprawdę samopoczucie poprawi. Trzymaj się chłopie. wink

45

Wytłumaczenia nic nie dadzą. Spotykam same wysokie laski, a u takich nie mam szans.

46

Laska mi na badoo odpisała z mojego miasta: ja mam 170i wydaje mi sie ze ten wzrost jest normalny u kobiety

47

Zwierzu napisał/a:

Wytłumaczenia nic nie dadzą. Spotykam same wysokie laski, a u takich nie mam szans.

Teraz nic nie dadzą, bo nakręcony jesteś tylko na jeden temat, że nie masz niższych dziewczyn wokół siebie. Nic innego nam nie pozostaje jak zostawić Cię z tą myślą. Będziesz niestety pogrążał się w tych myślach, zwłaszcza jak będziesz na badoo dostawał wiadomości typu: raczej nie ma szans byś poznał w tym mieście inną. Aż dojdziesz do ściany, gdzie sytuacja już gorzej wyglądać nie będzie mogła. A gdy gorzej być już nie może, to może tylko lepiej. wink
I wtedy właśnie zaczniesz rozumieć co my próbujemy Ci wytłumaczyć.

48

Ale SERIO w moim mieście nie spotykam niższych. Niczego sobie nie wmawiam, laski z badoo też przyznały, że u nas pełno wysokich.

49

Zwierzu napisał/a:

Masz rację, jednak co mogę zrobić kiedy mam 166, a laski dookoła są wyższe o pół głowy. One nie chcą mnie poznać i tego nic nie zmieni. A moje poczucie wartości każdego dnia maleje, w końcu codzienny widok większych od siebie dziewczyn psuje samoocenę.

Musisz przestać mieć pretensje do siebie, losu, a przede wszystkim do innych, niewinnych (bo ich wina, że wysokie?) dziewczyn. Z pretensjami nikomu do twarzy, ok, z niezbyt wysokim wzrostem też, ale na to pierwsze przynajmniej masz wpływ. A wg mnie frustracja, złość, nadąsanie i pretensje nie stwarzają Ci zbyt dobrego wyrazu twarzy, co moim zdaniem bardziej może odstraszać.

I ok, może sama akurat mam więcej wzrostu, ale nie patrzyłam nigdy na niższych od siebie facetów z wyższością czy pogardą. Traktuję ich neutralnie, tak jak i innych ludzi. Nie śmieję się. Bo po co? Ok, Ty masz taką wadę, ale ja też jakieś mam, każdy ma jakieś wady. Ktoś jest lepszy w czymś, a inna osoba w czymś innym.

Przede wszystkim musisz zrozumieć, że z kompleksami wypisanymi na twarzy nikogo nie zainteresujesz swoją osobą.

I ok, może niższego faceta od siebie świadomie bym nie wybrała, ale świadomość to jedno, a nagłe zauroczenie bez powodu to drugie. I takie przypadki się zdarzały. Człowieku, tu chodzi o charyzmę, o radość, pewność siebie, która powinna z Ciebie wypływać. Z ciekawości wpisałam w wyszukiwarkę i znalazłam od razu przykład par:
Agnieszka Maciąg i Robert Wolański
Tom Cruise i Katie Holmes
Rod Stewart i Penny Lancaster
Roman Polański i Emmanuelle Seigner
Nicolas Sarkozy i Carla Bruni
Claudia Schiffer i Matthew Vaughn
Keith Urban i Nicole Kidman
Maja Hirsch i Jacek Braciak
Andrzej Krzywy i Anna Domańska

A szukałam minutę, pierwsze z brzegu odpowiedzi. Odpowiedz sobie na pytanie, jak to się stało, że im się udało, mimo że byli niżsi, a ich partnerki są piękne, wysokie i niejednokrotnie są modelkami.
Da się? Da, ale Ci faceci nie mieli kompleksów i mierzyli wysoko.

Wiadomo, że na portalach, gdzie dużo jest wyższych facetów, którzy też mogą pisać do tych dziewczyn, nie jest łatwo. Ale nie kieruj się tylko wzrostem, kiedy sam nie chcesz być przez wzrost oceniany (no chyba że chcesz? Nie? To nie oceniaj też innych pod tym względem). Radziłabym Ci zmienić podejście do życia, stać się optymistą, tryskać ciepłem, mieć dobre cechy charakteru, a może zakręcisz w głowie nawet wyższej od Ciebie. Tylko proponuję wychodzić do ludzi i zanim jakąś odrzucisz przez wzrost, po prostu poznać ją, jak i dać poznać siebie (tak zwyczajnie, bez podtekstów i oczekiwań). Dziewczyna może początkowo chcieć mieć wyższego partnera (bo szpilki, bo tak społeczeństwo każe), a potem zakochać się w Twojej osobowości.

Kolejny przykład, że nie wzrost jest w miłości najważniejszy:

Nick Vujicic i jego żona Kanae Miyahara.

A tego pana i jego żonę kiedyś nawet poznałam osobiście:
Bawer Aondo-Akaa i żona Grażyna.

I co? Da się? Da, tylko trzeba zmienić podejście i przestać zwalać winę na wzrost, a popracować nad osobowością.

50

Po co mi piszecie o wzroście? To nie w głowie problem, a w tym że spotykam same WYSOKIE dziewczyny. Mogę mieć pewność siebie na wysokim poziomie, a jej nie użyję bo nie spotkam niższej dziewczyny.

Z innej strony mogę nie być najpewniejszy siebie, a spotkam niską i zaiskrzy.

Problem jest w tym, że spotykam wysokie. To mnie wpędza w kompleksy.

51

A nie możesz poderwać wyższej?

Pisałeś, że jesteś z północy Polski, więc z ciekawości sprawdziłam sympatie:
Gdańsk : 142 dziewczyny w wieku 20-25 lat wzrost od 150 do 165
Szczecin: 105 dziewczyny w wieku 20-25 lat wzrost od 150 do 165
Olsztyn: 55 dziewczyny w wieku 20-25 lat wzrost od 150 do 165

52

Zwierzu napisał/a:

Po co mi piszecie o wzroście? To nie w głowie problem, a w tym że spotykam same WYSOKIE dziewczyny. Mogę mieć pewność siebie na wysokim poziomie, a jej nie użyję bo nie spotkam niższej dziewczyny.

Z innej strony mogę nie być najpewniejszy siebie, a spotkam niską i zaiskrzy.

Problem jest w tym, że spotykam wysokie. To mnie wpędza w kompleksy.

a co, wysokie to jakieś gorsze są?

53

Wysokie nie są gorsze, tylko nie zwracają na mnie uwagi. W Gdańsku możliwe że jest sporo niskich, ale ja z Gdańska nie jestem.

54

Zwierzu napisał/a:

Wysokie nie są gorsze, tylko nie zwracają na mnie uwagi. W Gdańsku możliwe że jest sporo niskich, ale ja z Gdańska nie jestem.

To poszukaj niskich. Gadanie, że ich mało to jakaś bzdura.

55

Zwierzu napisał/a:

Nie zwracają uwagi, bo Cię nie znają. Ja jak idę ulicą i gdzieś się śpieszę, to też nie zwracam uwagi na facetów. Czego oczekujesz, że dziewczyna sama do Ciebie zagada? Albo że z pierwszą lepszą od razu coś wyjdzie? Nigdy tak nie jest i wzrost tu nie ma nic do rzeczy. Mój brat, który ma 1,89, jest sam, wiele razy już dostał kosze, a do brzydkich też nie należy. Po prostu nie zawsze jest "to coś" i w tym nie należy doszukiwać się powodów czy czyjeś winy, ale dalej szukać swojego szczęścia. Nie udało się z tą, może uda się z następną. Ale próbuj do wszystkich, które Ci się spodobają. I nie z nastawieniem, że musi się udać, a z luźnym podejściem, że chcesz poznać nowe, ciekawe osoby. Może z częścią z nich skończy się na 1 rozmowie, część zostanie koleżankami, fajnymi i wartościowymi, a może i w końcu trafi się miłość. Ale trzeba próbować, a nie kategoryzować kobiety i od razu większość skreślać "bo na pewno się nie uda". Z takim podejściem, że "na pewno się nie uda", zapewniam, że się nie uda.

56

Może po prostu jesteś brzydki albo wyjątkowo jojczący tongue Ja mam 160cm i sporo koleżanek tego wzrostu, za to z facetów wiem, ile wzrostu ma mój i najlepszy kumpel, tak to w sumie nie zwróciłam uwagi, jakiej wysokości jest reszta tongue

Zwierzu napisał/a:

Może są tak wysokie, że szkoda im głowę pochylać big_smile

A tak na serio. Zacznij pokazywać się z ciekawszej strony, bądź zabawny, kulturalny, rozmowny. Nie każdej imponuje wzrost, muskulatura, czy gruby portfel.

58

Obyś mnie nigdy nie spotkał wink Mam całe 187cm (mąż 180cm) wink

59

Leila01 napisał/a:

Raz w życiu spotkałem tak wysoką dziewczynę jak Ty albo jeszcze troszkę wyższą... no przyznam szczerze, że zrobiła na mnie wrażenie aż się wyprostowałem big_smile wink

Rada dla autora - skoro już nie urośniesz to nadrabiaj czymś innym tongue Skamlanie i zwalanie winy na dziewczyny, że nie będą Tobą zainteresowane z powodu Twojego wzrostu... no, uroku Ci to nie dodaje tongue

60 Ostatnio edytowany przez LolekBolek (2017-09-08 18:19:08)

Harvey napisał/a:
Leila01 napisał/a:

Raz w życiu spotkałem tak wysoką dziewczynę jak Ty albo jeszcze troszkę wyższą... no przyznam szczerze, że zrobiła na mnie wrażenie aż się wyprostowałem big_smile wink

Rada dla autora - skoro już nie urośniesz to nadrabiaj czymś innym tongue Skamlanie i zwalanie winy na dziewczyny, że nie będą Tobą zainteresowane z powodu Twojego wzrostu... no, uroku Ci to nie dodaje tongue

To nic nie da. Bo ja zgadzam się, że kobiety nie chcą facetów od siebie niższych. W ogóle nie biorą ich pod uwagę. Po prostu przy facecie chcą się czuć mniejsze, niższe, słabsze itd.

Z drugiej strony jest dużo kobiet niskich. Na tym świecie jest ponad 7,2 mld ludzi i jakaś połowa z nich to kobiety.

61

Zwierzu napisał/a:

Ja takich malutkich poniżej 160 naprawdę nie spotykam. Za to takich powyżej 170 pełno. W dodatku częściej widuję 175 laski, niż takie 165. No i nie powiem, że to mnie nie wpędza w kompleksy. Bo jednak jeżeli za każdym razem spotykam wyższe to czuję się nieatrakcyjny.

Ja mam 172-173 cm, ale gdziekolwiek się nie pojawię, czuję się wyższa od większości kobiet, więc coś mi się tu nie zgadza.
A nie bierzesz pod uwagę, że te niższe dziewczyny, chcąc dodać sobie centymetrów, zakładają buty na wyższych obcasach?

62

Nie spotykasz wysokich, tylko takie w WIĘKSZOŚCI WYGLĄDAJĄCE na CIUT wyższe od Ciebie. 166 cm to jest średni, przeciętny wzrost, tylko tyle, że w przypadku dziewczyn jest on wspomagany obcasami. Moje znajoma, wysoka, ale mówimy to o 178 cm kiedy poznała faceta równego sobie wzrostem, zrezygnowała z noszenia przy nim butów na wysokim obcasie.

63

Autorze, jest takie przysłowie "złej baletnicy przeszkadza i rąbek u spódnicy". Wydaje mi się, że szukasz jedynie wymówki( w postaci niskiego wzrostu) aby usprawiedliwić sobie swoje kontakty z kobietami. Wiadomo o gustach się nie dyskutuje,ale niektóre lubią niskich/wysokich/grubych/chudych/wytatuowanych/Latynosów/starszych/młodszych. Pamiętaj, że nawet jak poznasz niższą od siebie to możesz jej nie "zdobyć" jedynie będąc wyższym od niej.Swoją atrakcyjność można podnieść na kilka sposobów. Ważne abyś zaakceptował fakt nie zmienny (czyli swój wzrost), teraz możesz śmiało pracować nad pewnością siebie i rozwijaniu umiejętności interpersonalnych ( mega ważne w kontakcie z kobietą). Wyższym kobietom się podobają niżsi i też takie pary znam. Więc głowa do góry i nie trać czasu już tylko ruszaj przed siebie smile Swoją drogą ja przy wzroście 190 cm umawiałem się kiedyś z dziewczyną 205cm wzrostu big_smile Siła autorze ! smile

64

Jak Wojtka odbieralem z przedszkola ostatnio to bylo troche niskich dziewczyn.

Naprawde takie problemy maja mezczyzni w XXI wieku? Latasz po miescie z zeszytem i na oko mierzysz kobiety? Moj Boze, nie mow mamie.

65

namazu napisał/a:

Naprawde takie problemy maja mezczyzni w XXI wieku?

Prawdziwi mężczyźni to raczej takich problemów nie mają. Może dlatego, że mają do zaoferowania kobietom znacznie więcej niż sam wzrost...

Posty [ 1 do 65 z 409 ]

Strony 1 2 3 7 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Niskie dziewczyny - gdzie jesteście?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024