Co kupić na komunie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » W KRĘGU DOMOWEGO OGNISKA » Co kupić na komunie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

Temat: Co kupić na komunie

Mam problem, jestem chrzestnym. Planowałem kupić chrześnicy rower, okazało się że chrzestna kupuje rower, nie mam zielonego pojęcia co kupić, liczę na waszą pomoc.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co kupić na komunie

nie mam pojęcia, teraz to już chyba samochód wink A tak bardziej serio, z tego, co w sieci czytam o prezentach komunijnych to strach być zaproszonym, bo poniżej tysiąca to nie ma się co pokazywać. Dorośli sami nakręcili tę spiralę konsumpcyjną, no bo przecież nie dzieci.

3

Właśnie wiem, 1000zł albo nie podchodź, tylko telefon ma, laptopa ma, nie mam zielonego pojęcia... Przecież nie Quda jak jakiś bamber.

4 Ostatnio edytowany przez adiafora (2017-04-27 22:21:31)

no właśnie, problemem jest, że dzieciaki już wiele posiadają - rowery, komputery, telefony... co zawęża listę prezentów. Goście mają przechlapane krotko mówiąc smile Większosć chyba idzie na łatwiznę i po prostu daje kasę.

5

Właśnie też mi tak świta big_smile i co 1000zł ? nie wiem czy nie lekka przesada.

6

A ja zastanawiam się, co dzieciak by powiedział na jakieś inne inwestycje, np. opłacony kurs karate, albo językowy, albo wspólna wycieczka (bez rodziców) do wybranego przez nie miejsca, albo wycieczka do księgarni, niech kupi sobie to, na co ma ochotę, albo może potrzebuje czegoś do pokoju, jakiś kosmiczny fotel / pufka, albo projektor (jak bym dała się pokroić za projektor;)), może jakiś instrument? Myślę sobie też o jakiejś fototapecie. Może warto wesprzeć jakieś hobby dziecka, np. lubi rysować - no to zainwestować w jakieś lepsze kredki, kurs, materiały. A może jakieś kolonie?

7

wg mnie tysiak przesada, bo ile w takim razie na osiemnastkę? A na ślub? To już kredyt chyba trzeba będzie brać wink

8

Są podstawy podejrzewać, że dziecko, które do wieku 8 lat "dorobiło się" komórki i laptopa wychowuje się w mocno konsumpcyjnym środowisku i trzeba dokonać wyboru: sprostać oczekiwaniom dziecka czy rodziców? Dzieci w tym wieku można uszczęśliwić bez kredytu big_smile Rolki, deskorolka, zegarek (moja córka do tej pory marzy o zegarku z krokomierzem - nie wiem po co jej to, ale takie ma widzimisię i to jest aktualny szczyt marzeń big_smile ).
Osobiście uznałąm, że własnemu dziecku w ramach prezentu komunijnego zafunduję wycieczkę. 3 dni, padło na Kraków. I tak pewnie byśmy tam pojechały, a tak był dobry pretekst smile Młoda po dwóch latach wspomina z zachwytem i pyta czy w tym roku też gdzieś pojedziemy "tak same" big_smile
Ja sama, wieki temu, też dostałąm wypasione prezenty na miare tamtych czasów. Był jakiś rower, zegarek, złota biżuteria (po co to 8-latce???). A ja i tak najbardziej cieszyłam się z ...piłki do nogi. Była super, skórzana, szyta, świetnie pachniała. No a ja chciałam piłkę! Nie wiem skąd mój chrzestny o tym wiedział, ale trafił w sedno. Więc grunt to poznać oczekiwania tego konkretnego dziecka. I wtedy może okazać sie, że całkiem niskim kosztem można sprawić dużo radości.

A tak w ogóle to komunia powinna byc przeżyciem religijnym, nie popisówą prezentową big_smile

9

Wszystko pięknie ładnie tylko nie mam zielonego pojęcia czego malutka może chcieć xD No jako stary byk nie będę jechał gdzieś na parę dni, chcę odbębnić swoją cześć i tyle ;]

10