[porady] Nie stać mnie na diete. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » [porady] Nie stać mnie na diete.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: [porady] Nie stać mnie na diete.

Hej jak większość z nas chciała by coś zrzucić smile

Jem to co mam w lodówce nie stać mnie na dietę jestem zależna od mamy ponieważ u niej mieszkam i się uczę nie mam możliwości iść do pracy gdyż mam mnóstwo zajęć domowych.

Więc postanowiłam jeść dosłownie wszystko " ser żółty, kiełbasy, ziemniaki, mięso itp. ttd." jemy  to co moja mama zrobi, a nie zmieni ona nawyków bo reszta rodziny tak jada.

Więc mam pytanie jeżeli jem mniejsze porcje i jem regularnie co 3-4 godziny + 3/4 razy ćwicze po 30/40 minut i do tego szkola uda mi się zrzucić niezbędny tłuszcz?

Ktoś już próbował i mu sie udało jeść co chce mniej regularnie+ćwiczenia?

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez Kleoma (2015-04-17 10:37:22)

Odp: [porady] Nie stać mnie na diete.

Po pierwsze podaj wagę i wzrost. Może wcale nie potrzebujesz się odchudzać.
Jeśli jednak potrzebujesz to warto pogadać z mamą.
Dieta odchudzająca wcale nie musi być droga. Zamiana sera żółtego na twaróg, ser biały twarogowy, który jest znacznie tańszy nie spowoduje w budżecie domowym katastrofy finansowej.
To samo z innymi produktami, zamianą mięsa tłustego na chudsze, na ryby czy jaja.
A warzywa, kasze  nie są aż tak drogie aby ich nie było w jadłospisie.

Zmniejszenie porcji niezdrowego jedzenia może pozbawić organizm potrzebnych składników.

Ruch, ćwiczenia zawsze są wskazane, nawet jeśli nie zmniejszą wagi to modelują sylwetkę.

3

Dla zachowania porządku forum zostało podzielone na działy. W związku z tym, że wątek trafił do niewłaściwego, zostanie przeniesiony. Bardzo proszę o zapoznanie się z Regulaminem Forum i stosowanie do obowiązujących zasad.
Z pozdrowieniami, Olinka

4

Zgadzam się z Kleomą - istnieje mnóstwo zamienników, które nie tylko są korzystne podczas stosowania diety redukcyjnej, ale też tańsze. Na przykład wspomniany twaróg - kostka 25 dkg kosztuje znacznie mniej niż ta sama ilość żółtego sera. Tańsze od czerwonego mięsa jest chude mięso drobiowe, choć niestety nie każde. Poza tym warto sięgać po sezonowe warzywa (mamy wiosnę, więc z czasem będzie ich coraz więcej), które nie tylko są zdrowsze i wartościowsze niż importowane, ale też w sezonie znacznie tańsze. I tak dalej, i tak dalej.
Oczywiście zawsze lepiej jest zmniejszać porcje niż się objadać, ale to nie tędy droga, bo najlepiej jeść wartościowo i tak, że człowiek nie chodzi głodny - to jest właśnie podstawa zdrowego, racjonalnego żywienia. Dieta musi dostarczać energii i niebędnych składników odżywczych, w przeciwnym razie po pierwsze szybko poczujesz się zniechęcona, a po drugie to może okazać się zgubne dla organizmu i samych efektów po zakończeniu kuracji.

5

Zrezygnuj ze słodyczy, cukrów i nadmiaru tłuszczu. Ćwicz dalej i jedz mniejsze porcje. Grunt to podejście do odchudzania z głową wink

6

postaraj się liczyć wszystko co jesz. Wyliczyć sobie bilans kaloryczny, ze względu że jesz bardzo dużo tłuszczu postaraj się zastosować dietę ketogeniczną, może to ona jest dobrym rozwiązaniem u ciebie.
Jeśli chodzi o twoje ćwiczenia to co takiego robisz? Biegasz, tabaty, ćwiczysz na siłowni?

7

Być może nie stać Cię na jakieś wymyślne "doety cud" które i tak nie zadziałają wink ale na pewno stać Cię na kupowanie zdrowej żywności smile
Sezonowe warzywa i owoce są tanie. Nie trzeba kupować egzotyki. Buraki, marchew, jabłka itd to nic drogiego. Podobnie jak wszystkie kasze i rośliny strączkowe.
Najdroższa najczęściej jest żywność przetworzona czyli to co najbardziej szkodzi.

Poza tym zrob rozeznanie jakie u Ciebie w mieście są ceny w różnych miejscach, gdzie można upolowac promocje. Np ja jeżdże na rynek gdzie wszystko jest dosłownie o połowe tańsze niż w marketach, a do tego świeże i ogromny wybór.
Dla chcącego nic trudnego smile

pamiętaj też o aktywności fizycznej

8

Ziemniaki same w sobie nie są tuczące, ale w połączeniu z zawiesistym sosem już tak. Mięso chude też jest ok. Natomiast raczej zrezygnuj z kiełbas, które są po prostu niezdrowe. Zamiast nich, to może jakiś twaróg albo gotowane mięso drobiowe. Warto także jeść dużo warzyw, które są przecież tanie (marchew, buraki, sałata, pomidory, ogórki). Od czasu do czasu zamiast tradycyjnych ziemniaków warto zjeść kaszę, która jest przecież bardzo tania.

9

Diety nie sa wcale takie drogie staraj zjadać sie warzywa i produkty o powolnym uwalnianiu energii typu kasza gryczana, jaglana ryż, makaron. Do tego  chude mięso drób, wołowina najlepiej, oliwa z oliwek, orzechy, owoce twaragi czy płatki owsiane. Warto spojrzeć na tabelkę wartości odżywczych z tylu produktu i ocenic na ile jest wartościowy smile

10

Jak już dziewczyny wspominały - sezonowe warzywa i owoce nie są drogie. A z nich można wyczarować świetne sałatki czy przekąski. Chociażby sałatka szopska. Nie dość, że jest super smaczna to i łatwa w wykonaniu. A teraz pomidory czy ogórki są tanie. Polecam również przyjrzeć się posiłkom z południa Europy. U mojego ojca, w Bułgarii, latem spożywa się mnóstwo mało kalorycznych, ale też bardzo zdrowych posiłków. Z racji tego, że i klimat jest nieco inny niż w Polsce, nie jada się gorących posiłków - czyli w dużej mierze odpada smażenie czy gotowanie.
A wiadomo - smażenie na nieodpowiednim tłuszczu robi swoje.

Dodatkowo, co i tak jest wskazane, trzeba się ruszać. I to jak najwięcej. Swego czasu, jak intensywnie uprawiałam sport, to pochłaniałam ogromne ilości jedzenia. A moja waga utrzymywała się w okolicach 45-48kg.
Jednak, jeśli chcesz schudnąć, musisz wiedzieć ile przyjmujesz kalorii a ile ich spalasz.

Jakbyś chciała jakieś przepisy - pisz. Chętnie coś podrzucę. ;-)

11

A nie możesz porozmawiać z mamą, by trochę zmieniła tę rodzinną dietę?

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MEDYCYNA NATURALNA - ZIOŁA, ZDROWE ODŻYWIANIE, DIETY » [porady] Nie stać mnie na diete.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024