mąż mnie zdradził - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » mąż mnie zdradził

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 37 ]

Temat: mąż mnie zdradził

Witam. Piszę na tym forum po raz pierwszy ale czytuje wasze wątki i sama postanowiłam opisać swoją historię. Mam 25lat, męża od dwoch lat i cudownego synka 4latka. Z mężem jestem ogolnie 6lat w związku układalo się do tej pory dobrze, wiadomo były wzloty i upadki ale zawsze wychodziliśmy z tego obronną ręką. Ślub wzieliśmy gdy synek miał 2latka więc to był przemyslana i swiadoma decyzja bez żadnego przymusu dyktowanego ciążą. Mieszkaliśmy u jego rodziców po ślubie a przed ślubem u moich. Niestety w listopadzie tamtego roku cos zaczęło się psuć między nami. Mąż stał się nerwowy ja też miałam ciężki okres ponieważ straciłam pracę. Mąż mnie oskarżał że za bardzo go kontroluje poprzez odbieranie jego tel i smsów przy czym zaznaczę że wczeniej mu to nigdy nie przeszkadzało oraz o to że jestem nadmiernie zazdrosna. W końcu stwierdził że on ma tego wszystkiego dość i chce się rozstać. Po moich próbach rozmów z nim nic to nie dało, bardzo się ode mnie odsunął stał się obcy i obojętny, więc wyprowadziłam się z dzieckiem do moich rodziców. Nadal jednak nas odwiedzał woził na zakupy odbierał mnie z pracy którą dostałam w lutym. Niestety jego zmiana zachowania to była dla mnie niesamowita trauma więc zaczęłam chodzić do psychologa i zaproponowałam jemu terapię małżenską ale odpowiedział kategoryczne nie. Na początku marca pojechałam do niego z dzieckiem na 2dni bez zapowiedzi ponieważ ja miałam chwilowy remont w domu rodziców. Pierwszy dzień nadal był obcy i obojętny, natomiast na drugi dzień był miły zrobił obiad, kolację martwił się o mnie kiedy źle się poczułam. Wieczorem zapytałam go czy pościelić mu w salonie, on odpowiedział że sam sobie pościeli więc ok. Poszłam pod prysznic a gdy wrociłam zastałam go w naszym łóżku i przytulił mnie powiedział że tęsknił itd i że to wszystko robil żeby mnie ukarać za moje zachowanie. Wróciliśmy do siebie i byliśmy razem do czerwca kiedy to znowu mój mąż zaczął się zachowywać jak za pierwszym razem i też powiedział że ma dość itd. Więc wyjechałam do rodziców na weekend żeby sobie wszytko przemyśleć i dać mu odpocząć. nie uprzedzałam go kiedy wrócę. Gdy wróciłam w domu był błysk kiedy weszłam do nazej sypialni na łóżku zauważyłam tel weszłam w wiadomości i zaczęłam czytać... To był jej telefon i było jasne że mają romans. Czekałam cierpliwie aż wrócą i wrócili ze spacerku. mój mąż nawet sie nie ukorzył tylko zaczął krzyczeć po co przyjechałam że jak wróci ma mnie tu nie być i on chce rozwodu. i pojechał ją odwieźć. zadnego przepraszam nic... okazało się ze ona od października pracowała w firmie męża razem z nim, a od grudnia coś zaczęli krecic ze sobą ale przerwał to jej narzeczony. W maju znowu się odezwała do mojego męża i się zaczęło. ja złożyłam pozew o rozwód z orzekaniem o winie, zabrałam wszystkie rzeczy od niego on o tym pozwie nic nie wie i sam nic nie robi w kierunku rozwodu. Dziecko zabiera raz w tyg przez 2mies dał na niego tylko 200zł bo był z kochanką na wakacjach i więcej nie miał. kupuje małemu raz na jakiś cza jakiś ciuszek. Kompletnie mu odwaliło na jej punkcie, szef go zwolnił ponieważ zAchowują się w pracy nagannie całowali się itd ( ona została zwolniona w grudniu a teraz tylko przychodziła do niego do pracy ). Paranoja mój mąż się tak zmienił nie do poznania. Jednak cały czas mam nadzieję że on tylko zgłupiał, że zaraz się obudzi  i dotrze do niego co wyprawia. Kocham Go nadal.
Proszę napiszcie co sądzicie na ten temat.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: mąż mnie zdradził

Szkoda, że nie miał na tyle odwagi, aby pozwolić Wam (Tobie i waszemu synowi) na bycie szczęśliwym bez niego i jego kłamstw.

Jeżeli chcesz to ratować to chyba jesteś zdana na to co on zrobi.
Z drugiej strony po co pozew o rozwód, skoro go kochasz?
No i przede wszystkim przemyśl sprawę, bo bycie z osobą, która zdradziła to ogromna odpowiedzialność.

3

Dziękuję za odpowiedź. pozew o rozwód złożyłam po to żeby się otrząsnął z tego co robi bo narazie zachowuje się tak jakby nie miał żony i jakby żadna odpowiedzialność na nim nie ciążyła. Zachowuje się jak wolny ptak i uważa że to jest w porządku. Zdaję sobie sprawę że jeśli zdecyduje się go przyjąć z powrotem to nie będzie ani przyjemne ani bezbolesne. Ale jedną szansę mogę dać jeśli oczywiście będzie żałował i robił coś dobrego w kierunku naszego związku.

4

pomyśl sobie, jak "tatuś" traktuje Wasze dziecko... co na to teściowie? Twoi rodzice?

wiem, że to trudne, że go kochasz. ale nie można czegoś takiego wybaczyć. otrzyj łzy, doprowadź sprawę do końca, wychowuj syna i daj sobie drugą szansę na szczęście.

5

Myślę o tym bezustannie i gdy tylko przypomne sobie jak nas skrzywdził nie chce mieć już z nim nic wspólnego. ale gdy dzwoni do mnie albo przyjeżdża po dziecko i rozmawiamy to wszystko wraca... i myśl że moglibyśmy być szczęsliwi. Jeśli chodzi o moich rodziców oczywiście sa wsciekli na mojego męża ale bardzo mi pomagają we wszystkim. Nie akceptują tego co on robi. Natomiast jeśli chodzi o teściów to jego matka powiedziala mi że jestem współwinna tego co się stało i ona od poczatku wiedziała że to się rozpadnie... Szkoda słow. Jest po stronie mojego męża i chyba akceptują jego kochanicę.

6

Bardzo dobrze, że złozyłaś pozew o rozwód, ponieważ dla niego to będzie sygnał, że już niedługo nie będzie powrotu, tylko czy tak w głębi serca chciałbyś być całe życie z kimś, kto tak postępuje z tobą i waszym dzieckiem?

7

Szczerze to nie i jeśli miałabym radzić komus kto jest w takiej samej sytuacji jak ja to powiedziałabym żeby nie wracał ponieważ zdrady nie da się wybaczyć. Jednak jeśli patrze na to ze swojej strony to myślę że jedną szansę można dac ale tylko wtedy gdy druga osoba pokazuje że naprawdę jej zależy typu jakaś terapia itp. To trudne. Napewno jeszcze kieruję się uczuciami.

8

No tak, miłość...

W kazdym razie teraz to chyba pozostało ci tylko czekać, aż on dostanie papiery rozwodowe i co wtedy zrobi.

9

Właśnie tylko na to czekam. Boję się jednak z drugiej strony że okaże się takim draniem jak do tej pory i nic sobie z tego nie zrobi...

10

Aniele, to związek bez przyszłości. Twój mąż ma naturę zdradzacza, typowe objawy i typowe postępowanie, tzn. on oddziela swoje życie od waszego życia i zawsze tak będzie. Zawsze będzie tak, że w pewnym momencie Ci powie "to mój telefon, to mój komputer, a kochanka to moja prywatna sprawa, odwal się ode mnie babo". Pozna jakąś kobietę to znowu Ci zniknie, potem wróci po pół roku jak się wyszumi - jemu to nigdy nie przejdzie.

Chcesz takiego życia, nie wiedzieć na czym stoisz? Zastanawiać się czy poznał nową babę w nowej pracy, czy zniknie Ci z domu na pół roku? Co tu jest do ratowania?

11

Aniołku
zapraszam do poczytania mojego wątku. Myślę, że na 99% nic z tego nie będzie, składaj z orzekaniem, dobrze robisz.

12

Aniołku coś ci powiem, wybaczyć to trzeba, bo wybaczając jemu wybaczasz sobie. Otwierają CI się drzwi na lepsze życie. Może to zabrzmi źle a może głupio.
Oczywiście pozew pozwem, ale warto było by mu pokazać, że ciebie też stać na faceta. Nawet przez umówienie sie z jakimś kolegą na prowokację, aby cię widział z jakimś facetem. Wtedy zobaczysz jaka będzie jego reakcja. Czasem taki szok skutkuje jeśli tli się w nim jakaś iskierka uczuć do ciebie. I sie w tedy opamięta, ale będąc razem, będziesz musiała mieć otwarte oczy, to nie znaczy, że masz być zazdrosna.
Mój brat kiedyś też miał się rozejść, oczywiście tam nie było wątku zdrady ale dał jej szanse poprawy. Jak pamiętam to teściowa się wtrącała, czyli jej matka w związek. Nie mniej się nie rozeszli.
Czasem młody wiek pokazuje nie dojżałość, bo nie wiem w jakim wieku jest mąż.

13

Ja nie potrafię pojąć, że z taką łatwością nasi "zdradzacze" wymieniają swoje żony na kochanki.
Aniołku, życzę Ci mądrych decyzji.

14

Joannka napisał/a:

Ja nie potrafię pojąć, że z taką łatwością nasi "zdradzacze" wymieniają swoje żony na kochanki.

Czasem ta wymiana nie wychodzi na zdrowie.
Pamiętam jak moja była małżonka, znalazła sobie kochanka, super pewnie był, dopóki była mężatką. Jak tylko otrzymała rozwód jakoś kochanek się zmył! I tu szok, ale małżeństwo już nie wróci. Została sama, a w sumie nadal jest, jest tam jakiś, bo wkońcu ma z nim dziecko ale nie tworzą jakiegoś stałego związku.

15

Dziękuję Wam za odpowiedzi.
stokrotko przeczytałam Twój wątek i widzę mnóstwo podobienstw w naszej sytuacji. Jesteś mądrą i silną kobietą.
paulo też myślałam o takiej prowokacji bo być może to mu naprawdę otworzy oczy ale jak to wygląda z punktu widzenia faceta? Czy naprawdę jeśli co tam się w nim tli to będzie zazdrosny? Ja ogólnie bardzo wzięłam się za siebie zaczęłam o siebie bardziej dbać makijaż ciuchy itp ostatnio kilku znajomych mnie nie poznało na ulicy:)

16

Aniołku
tak, sytuacje podobne, dlatego wyciągnij wnioski żebyś nie musiała tego gówna przechodzić. I z tą prowokacją, naprawdę nie warto, wierz mi, nie dość ze to i tak nie pomoże to jeszcze wywlecze na sprawie, że miałaś kochanka i że musiał Cię zdradzić. Będziesz udawadniać ze nie jesteś wielbłądem.

17

Chyba za bardzo zaprzeczam oczywistym faktom i nie chcę wierzyć że on jest takim suk..synem sad

18

Aniołku
odłącz uczucia, włącz rozum i przeanalizuj fakty.

19

staram się... robię to co każe mi rozum i odłączam uczucia ale mam takie fazy że one wracają i tęsknie za nim... Jednak już podjęłam decyzje i mam nadzieję ze uda mi się w niej wytrwać

20

Aniołku
łatwo nie jest, ale dasz radę. Nie schodź z raz obranej drogi. Masz może gadu? Chcesz pogadać?

21

Ja się zastanawiam jakie uczucia muszą mieć do siebie dwoje ludzi, by zaprzepaścić przez nie całe dotychczasowe życia.

Mój pierwszy chłopak po 2 latach mnie zdradził (przynajmniej o tej wiedziałam) i wiem, że do tej pory są razem.

Twój mąż i ta kobieta wydają się być w sobie bardzo zakochani.

22

Wątpię żeby byli w sobie zakochani ponieważ ona nie umie kochać. to już trzeci związek który rozbiła

23

Aniołku
ale powiedz mi dlaczego obchodzi Cię ona czy umie czy nie umie. Może się zakochali skąd wiesz, może Twój mąż to ten właściwy?

Skup się przede wszystkim na sobie i relacjach Ty-mąż, ona tu jest postacią drugoplanową.

24

Być może... tylko czemu nie przyznał mi sie do tego, nie powiedział wprost nawet, gdy było juz po fakcie?

25

aniołku
nie bardzo rozumiem, że nie przyznał się do romansu? Mój ex mi mówił, że większość facetów się nie przyzna.

26

Ten kto zdradza się nie przyznaje, bo niby do czego, przecież jak mu jest dobrze u małżonka, partnera, a jak robi wyskok i się udaje, to super dla niego. Oczywiście później są skutki rozwodów, rozstań a czasem sam winowajca zostaje sam.

27

Foxterier napisał/a:

Zawsze będzie tak, że w pewnym momencie Ci powie "to mój telefon, to mój komputer, a kochanka to moja prywatna sprawa, odwal się ode mnie babo". Pozna jakąś kobietę to znowu Ci zniknie, potem wróci po pół roku jak się wyszumi - jemu to nigdy nie przejdzie.

Chcesz takiego życia, nie wiedzieć na czym stoisz? Zastanawiać się czy poznał nową babę w nowej pracy, czy zniknie Ci z domu na pół roku? Co tu jest do ratowania?

Boskie smile

Stracili oboje prace za "miłość" jakieś to piękne.
Uwielbiam takie "dobre" zakończenia dla "zakazanej" miłości w pracy.
Kochanka mojego M również z pracy została wyj3bana, on chwile później również.
Zło zawsze powraca ale i dobro również, tyle że zło zawsze ze zdwojoną siłą wali kiedy się najmniej spodziewamy.

Układaj sobie dziewczyno życie.
Piszesz ze złożyłaś pozew żeby się ogarnął. Jak widać nic nierobi sad
Dużo nas jest tu z podobną historią.

Trochę się motasz ale dasz radę, gołym okiem to widać.
Pozwem już zaczęłaś iść w stronę dobrą.
W stronę swojego JA.

Pamiętaj ...czyny nie słowa...

Paulo napisał/a:

Pamiętam jak moja była małżonka, znalazła sobie kochanka, super pewnie był, dopóki była mężatką. Jak tylko otrzymała rozwód jakoś kochanek się zmył! I tu szok, ale małżeństwo już nie wróci. Została sama, a w sumie nadal jest, jest tam jakiś, bo w końcu ma z nim dziecko ale nie tworzą jakiegoś stałego związku.

Jak czytam takie komentarze to mi serce rośnie, Nie dla tego że wrednie się cieszę z czyjegoś niewszczęcia, a dlatego że uważam że jak się sieje wiatr to się zbiera burze smile

Paulo71 pisze prawdę, otwiera ci się nowe życie, twoja decyzja czy je bardziej spierd0lisz czy je wygrasz...

28

solinka dziękuję Twój post podniósł mnie na duchu. Zobaczymy co będzie robił gdy otrzyma ten pozew, ponieważ on nie wie nic że robie coś w kierunku rozwodu i sam jakoś o tym rozwodzie przestał wspominać.

29

Zdecydowanie nieprzyjemna sytuacja. Rozumiem zdradę, ale trzeba umieć być mężczyzną, a nie odwalać takie maniany.
Zostaw go nie jest ciebie wart.

30

Witam wszystkich
dziękuję za Wasze posty. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej wsciekła na mojego męża bo nie rozumiem jak mozna tak po prostu odciąć się od przeszłości (czytajcie od rodziny) i zacząć calkiem nowe życie, nie myśląc o konsekwencjach. Jedyne, co mnie pociesza to to, że niedługo dostanie pozew rozwodowy i może to go sprowadzi na ziemię. Jednak może być pewien że za to co mi zrobił nie zostawię na nim suchej nitki.

31 Ostatnio edytowany przez solinka (2014-08-30 19:28:00)

anioł1505 napisał/a:

Witam wszystkich
dziękuję za Wasze posty. Z dnia na dzień jestem coraz bardziej wsciekła na mojego męża bo nie rozumiem jak mozna tak po prostu odciąć się od przeszłości (czytajcie od rodziny) i zacząć calkiem nowe życie, nie myśląc o konsekwencjach. Jedyne, co mnie pociesza to to, że niedługo dostanie pozew rozwodowy i może to go sprowadzi na ziemię. Jednak może być pewien że za to co mi zrobił nie zostawię na nim suchej nitki.

Można jak widać.
Z dnia na dzień zapomnieć o wartościach takich jak prawda, uczciwość, miłość rodzina.

nie oszukuj się kochana, mój dostał pozew i pojechał świętować  z kochanka. Uwolnienie się ode mnie.
Przeczytaj ten wątek :

http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=72884&p=6
lub
http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?id=70425&p=1

poczytaj to, przemyśl.

32

mój też wczoraj pojechał z nią na ślub jakiejś jej koleżanki i ta koleżanka wstawiła zdjęcia  na fb on uśmiechnięty i w ogóle... jestem wściekła i chciałabym się zemścić na nim

33

mam mega doła dzisiaj...

34

Witaj, Aniołku. Mam nadzieję, że z dnia na dzień czujesz się jednak coraz lepiej i coraz bardziej skupiasz się na sobie, a coraz mniej na mężu i jego zachowaniu.

Pozdrawiam Cie ciepło!

35

Witam wszystkich smile Chciałam Wam przedstawić moją obecną sytuację otóż jestem już po rozwodzie z wyłącznej winy męża otrzymanym na 1, choć długiej rozprawie... Ale czego tu oczekiwać,, skoro kochanka stawiła się w sądzie na moje wezwanie na świadka i odpowiedziała wszystko od deski do deski, czym pogrążyła go całkowicie. Do tego przyznała się, że jest z nim w ciązy, razem mieszkają itp. A mój były mąż? Już po rozwodzie stal się milutki, zaczął się nami interesować, terminowo płacić alimenty, przyjeżdzać do mnie do domu i spotykać się z dzieckiem i zaczął mi się zwierzać ze swojego życia. Dużo za późno... Ale widać że mu ona miesza w głowie jak jesteśmy sami jest do rany przyłóż, jak tylko do mnie zadzwoni a ona jest obok od razu jest oficjalny... A ja zaczęłam żyć na nowo i wiecie co? Jest wspaniale, chociaz bywają chwile zwątpienia, nareszcie mogę robić co chce smile

36

Przeczytalam Twoje posty...smutne :(moj maz zostawil nas tez pewnie ma inna od 2mcy milczy a wczesniej cala wine zwalil na mnie aby sie wybielic zreszta on nigdy winy w sobie nie widzial ja zawsze pierwsza wyciagalam reke.czekam na pozew gdyz mowil ze zlozy chodz wczesniej kazal mi zlozyc.Winy mu nie udowodnie bo wszystko ukrywa a mieszka za granica.ujawni sie dopiero po rozwodzie tesknie za nim dzis mam okropny dzien

37

anioł1505 napisał/a:

Witam wszystkich smile Chciałam Wam przedstawić moją obecną sytuację otóż jestem już po rozwodzie z wyłącznej winy męża otrzymanym na 1, choć długiej rozprawie... Ale czego tu oczekiwać,, skoro kochanka stawiła się w sądzie na moje wezwanie na świadka i odpowiedziała wszystko od deski do deski, czym pogrążyła go całkowicie. Do tego przyznała się, że jest z nim w ciązy, razem mieszkają itp. A mój były mąż? Już po rozwodzie stal się milutki, zaczął się nami interesować, terminowo płacić alimenty, przyjeżdzać do mnie do domu i spotykać się z dzieckiem i zaczął mi się zwierzać ze swojego życia. Dużo za późno... Ale widać że mu ona miesza w głowie jak jesteśmy sami jest do rany przyłóż, jak tylko do mnie zadzwoni a ona jest obok od razu jest oficjalny... A ja zaczęłam żyć na nowo i wiecie co? Jest wspaniale, chociaz bywają chwile zwątpienia, nareszcie mogę robić co chce smile

I bardzo dobrze. Za  jakiś czas sama stwierdzisz że bez niego jesteś szczęśliwsza. Tylko pozwól sobie na to smile

Posty [ 37 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » mąż mnie zdradził

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024