kocham ja ale powiedziała mi cos co mnie zranilo - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kocham ja ale powiedziała mi cos co mnie zranilo

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: kocham ja ale powiedziała mi cos co mnie zranilo

Cześć chce się poradzić kobiet co mam o tym myśleć i co robić.z moja dziewczyna jestem od ponad 5 miesięcy 2 razy się rozstalismy.teraz jest miedzy nami juz olej mamy wszystko wyjaśnione.kocham ja ona to wie.ona też mnie kocha lecz chyba nie do końca.rozmawialem z.nią o sprawach lozkowych.powiedziała mi ze się boi to zrobić i ciągle słyszę to samo...ja rozumiem ze się boi ze wpadniemy ja tez.ale może mi zaufać.ostatnio mi napisała ze ''nie chce tego zrobić ze mna i koniec kropka.juz na to nie odpisalem bo nie wiem co....kocham ja na zabój ale to nie znaczy ze mam sie na wszystko godzić i być happy.co robić?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: kocham ja ale powiedziała mi cos co mnie zranilo

Cześć, wiesz powinieneś ją zrozumieć.. Dać jej czasu,a może sama Ci to zaproponuje ? Bez naciskania.
A to,że wpadniecie to jedyny powód,aby się martwić ? Czy ma jeszcze inne powody ? Może to jej pierwszy raz.. Boi się,że będzie bolesny/nie taki jaki by sobie mogła wymarzyć. Nie wiem.. Daj jej troszeczke czasu,a może sama zaproponuje,albo będzie chciała z Tobą o tym porozmawiać. Jeśli nie to podejdź do tego delikatnie. smile

3

Ile macie lat ??

W ciagu 5mc zwiazku mieliscie 2 rozstania ?? No nie dziwie sie jej . Ona nie jest pewna jeszcze trwałości waszego związku , bo za miesiąc dwa znowu sie rozstaniecie . Moze za duzo naciskasz na nią aby to zrobić . Im bardziej naciskasz tym bardziej ona sie blokuje. Nie kazda idzie po 3 randkach do łóżka mimo ze facet mówi ze Kocha. Jak Kochasz to zrozumiesz i poczekasz i nie będziesz naciskał .

4

No ok ale myślę ze ona naszego związku nie traktuje poważnie bo jeśli ona wg nie będzie tego chciała to co wtedy?nie liczy się z moim zdaniem bo tez powinna wziąć to pod uwagę i ta decyzje.a ja mam się do wszystkiego dostosować.chyba nie o to tu chodzi?w każdym związku jest cos nowego i wg cos więcej.nie wiem czego ona oczekuje;/

5

bruzek1827 napisał/a:

No ok ale myślę ze ona naszego związku nie traktuje poważnie bo jeśli ona wg nie będzie tego chciała to co wtedy?

sam odpowiedz sobie na to pytanie  , co zrobisz jak ona ci nie da ?? To bedzie dowod ze ona Cie nie Kocha ?? czy to bedzie dowod ze ty jej jednak tak mocno nie Kochasz ze nie jestes w stanie tego zrozumiec i poczekac  ??

ile macie lat  ??

6

bruzek1827 a czy Ty ją traktujesz poważnie? Dlaczego nie chcesz poczekać, tylko naciskasz na nią a wręcz nalegasz by poszła z Tobą do łóżka? Dziewczyna mówi Ci że ma obawy a Ty nadal swoje. Daj jej oparcie i poczucie bezpieczeństwa. Czytając Twój post mam wrażenie, że Ty jesteś z nią tylko po to by mieć z kim chodzić do łóżka a ta miłość to zupełnie inna bajka. Jak tak dalej będziesz nalegał i naciskał w tej sprawie to dziewczyna nie wytrzyma presji i będzie rozstanie nr 3.

7

Drogie panie oczywiście ze ja kocham i to bardzo oczywiście mogę poczekać nie spieszy mi się AZ tak ale jeśli ona wg tego nie będzie chciała zrobić to jest w tym sens?ja tak to odebralem.nie na tym mi zalezy ale w każdym związku jest cos więcej....

8 Ostatnio edytowany przez Majki (2014-05-28 13:07:21)

bruzek1827 napisał/a:

ale jeśli ona wg tego nie będzie chciała zrobić to jest w tym sens?

To już sam sobie odpowiedz.

Jeśli będzie chciała czekać do ślubu to sie sto razy zastanów i ku przestrodze poczytaj wątki z działu seks, seksualność,    psychologia tongue

Pogadaj z nią jeszcze, może ma inne obawy tak jak dziewczyny pisały wcześniej.

9

Okej dzieki

hej.

Może spojrzenie na tę sprawę od kobiecej strony nieco Ci pomoże.
Dwa lata temu byłam z chłopakiem,który trochę (patrząc z mojej perspektywy) naciskał na te sprawy.Ja nie byłam pewna swoich uczuć w stosunku do niego,mimo że mieliśmy podobny staż,jak Ty z Twoją dziewczyną.On cały czas zapewniał mnie o swoich uczuciach,ale bardzo się zapędzał w swoich gestach.Postanowiłam z nim o tym porozmawiać.Niby mówił,że rozumie,ale ledwo minęło kilka spotkań,a on znów swoje.
Wyjechałam na trzy tyg.za granicę,pobyłam trochę sam na sam z tą sprawą i po powrocie powzięłam drugą rozmowę na ten temat,która nota bene zakończyła się rozstaniem.

Każdy ma swoje priorytety...

Myślę,że powinieneś szczerze porozmawiać z nią na ten temat i uszanować jej pogląd na tę sprawę.Mój ex tego nie zrobił,zatem musieliśmy się pożegnać i mimo,że na początku było mi żal,z czasem utwierdziłam się w przekonaniu,że podjęłam dobrą decyzję.Opowiedziałam mu o swoich traumatycznych przeżyciach: raz cudem uniknęłam gwałtu, po jakimś czasie miałam znów do czynienia z psychopatą (dzwonił do mnie późnym wieczorem,używając wciąż innych numerów z tekstami typu: ,,Zaśśśśśśśśpiewaj mi coś na dobranoc.'' Sądząc po odgłosach,łatwo się domyślić,w jakim był stanie.Brrr.).Coś takiego nie pozostaje bez echa.I potrzeba sporo czasu,żeby się z tego wyleczyć.Nie było mi łatwo to z siebie wyrzucić,jednak zdobyłam się.Pokiwał głową,przytulił, ale zero wniosków.I nie chodzi o to,że mi na nim nie zależało.Wręcz przeciwne,ale jego podejście do tego problemu i bagatelizowane go spędzało mi sen z powiek.

Dla przeciwwagi kilka miesięcy temu poznałam zupełnie innego chłopaka.Kiedy np.rozmawialiśmy wieczorem po pracy i powiedziałam mu,że na stacji zaczepił mnie jakiś Turek i nie chciał mnie zostawić w spokoju,powiedział: ,,Jeśli coś takiego zdarzy się w mojej obecności,nie odpowiadam za swoje czyny.''I to nie jest żaden paker.:D Wręcz przeciwnie.-he's a lover,not a fighter.Za dwa dni dostałam pocztą gaz pieprzowy z przestrogą,żebym na siebie uważała.Zawsze mnie bardzo szanował,rozumiał to wszystko i mówił:,,jeszcze będzie dużo takich sobót przed nami''.I w nim zakochałam się pełną piersią.Właśnie chyba przez tę jego wyrozumiałość i delikatność.Swoją drogą,i tak nic z tego niestety nie wyszło (odsyłam do wątku: http://www.netkobiety.pl/t70072.html),ale niewielu jest takich panów na świecie.

Nie wiadomo,co kieruje Twoją dziewczyną.I nie dowie się o tym nikt z nas,poza Tobą.;-)
Moja rada: szczere rozmowy, a nie kontakt elektroniczny.Na pewno doceni to,że się o nią troszczysz.Pokaż jej,że Ci na NIEJ  zależy,a nie na tym.

Dużo szczęścia!

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » kocham ja ale powiedziała mi cos co mnie zranilo

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024