Czy warto spróbować być 3 raz z chłopakiem? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy warto spróbować być 3 raz z chłopakiem?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 31 ]

1

Temat: Czy warto spróbować być 3 raz z chłopakiem?

Hej dziewczyny :)
Chciałabym abyście napisały mi swoje zdanie i doradziły co do mojej sytuacji.
No więc tak, 2 lata temu poznałam R. przez internet. Z początku się przyjaźniliśmy i wspólnie graliśmy w różne gry. Po okresie 2,3 miesiącach się w nim zakochałam. Nie chciałam nic mówić bo bałam się, że to jakoś zepsuje naszą znajomość.. A jednak On też coś poczuł. Byłam z nim na odległość przez 4 miesiące, widziałam jego zdjęcia, On moje. Codziennie rozmawialiśmy na skype, czy przez telefon do późnych godzin. Jednak te piękne chwile się szybko skończyły.. Kiedy mieliśmy się spotkać, ciągle coś mu wypadało.. aż w końcu wmówiłam sobie, że On coś wymyśla. Po 2 tygodniach od jego kolegi dowiedziałam się, że wrócił do swojej byłej partnerki z reala.. Strasznie się załamałam, porozmawiałam z nim na spokojnie i okazało się iż to prawda. Postawiłam się na jego miejscu i zrozumiałam to co zrobił.. Każdy by chyba wolał mieć dziewczynę na miejscu.

Dalej postanowiliśmy się przyjaźnić. Jego dziewczyna.. dla której mnie zostawił, zdradziła go z jego kuzynem, zerwał z nią i nie chciał mieć z nią żadnego kontaktu.. No i znowu byliśmy razem, sytuacja powtórzyła się identycznie.. Byłam naiwna.. Jednak muszę wam przyznać, że bardzo go kocham. No i znowu się przyjaźnimy, od tamtego zakończenia związku minęło już 7 miesięcy, chciałabym z nim spróbować kolejny raz być.. Ale nie wiem jak mu to powiedzieć, nie jestem pewna czy czuje to co ja.
A zapomniałam wspomnieć, że teraz ta jego dziewczyna.. ponownie go zdradziła z jego kolegą. I już w ogóle dał sobie z nią spokój, Ona go olała i On ją też. Wszystko mi opowiedział. Kiedy przez telefon mnie przepraszał za to co było, nawet płakał.. było mu strasznie głupio, wybaczyłam..
I jak sądzicie? Pisać się kolejny raz na związek? Spróbować już 3 raz? Czy może najpierw spotkać się z nim i to obgadać?
Nie mogę niestety przestać o nim myśleć, cały czas go kocham .. :( Uważam, że jest On tym jedynym .. Pomocy :(

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto spróbować być 3 raz z chłopakiem?

Ja bym proponowała Ci spotkać się z nim i najpierw porozmawiać i zamiast na odległość to jednak w realu najpierw spróbować spotkać się parę razy a dopiero decydować się na związek. Zobacz jak będzie kiedy spotkacie się parę razy bo jednak na odległość jest zupełnie inaczej. Sama musisz zdecydować czy chcesz dać mu szansę ale jak mówię na odległość nie mają sensu związki. Ja byłam w takim związku i byłam oszukana dwa razy przez jednego faceta podobnie jak Ty tylko tam nie chodziło o inna kobietę i teraz jestem szczęśliwa że nie dałam mu szansy znowu. To zależy od człowieka jaki jest i czy się zmieni

3

Też właśnie myślałam o takim pomyśle, tylko nie jestem pewna czy się spotkamy tak prędko, cały czas pracuje, nawet w weekendy hmm

4

Wy sie nigdy nie widzieliscie?

5

Ja z doświadczenia wiem że związki na odległość przynoszą więcej cierpienia niż przyjemności i na Twoim miejscu nie angażowałabym się dopóki się nie spotkacie bo to mi trochę podejrzanie też wygląda że tak odkłada spotkanie itd. ale zrób jak uważasz to musi być Twoja decyzja powodzenia wink

6

No tak wymyślał, że nie doszło do spotkania..
Próbowaliśmy już z 5 razy się spotkać, ale zawsze coś. I to On proponował spotkania.

7

sophie2 napisał/a:

Ja z doświadczenia wiem że związki na odległość przynoszą więcej cierpienia niż przyjemności i na Twoim miejscu nie angażowałabym się dopóki się nie spotkacie bo to mi trochę podejrzanie też wygląda że tak odkłada spotkanie itd. ale zrób jak uważasz to musi być Twoja decyzja powodzenia wink

W sumie masz rację, też jest to dla mnie podejrzane. Chciałabym się z nim spotkać, jednakże nie wiem czy teraz na wakacje nie będzie jechał za granicę pracować. Muszę się od niego lepiej dowiedzieć.

8

Zakochana bez spotkania? Jak 12 latka.
Zderzenie z rzeczywistością i jego zachowaniami może Cie całkowicie zabić.

9

Serce nie sługa.. dużo ludzi zakochuje się przez internet, niestety.

10

thepass napisał/a:

zakochana może być przez internet ale nie myląc zakochania z miłością tongue ja się tak przejechałam kiedyś na tym. Szczegół że miałam 14 lat

11

sophie2 napisał/a:
thepass napisał/a:

zakochana może być przez internet ale nie myląc zakochania z miłością tongue ja się tak przejechałam kiedyś na tym. Szczegół że miałam 14 lat

No właśnie, nie wiem jak mam też rozumieć tą 2 część co napisał kolega. '' zdarzenie z rzeczywistością i jego zachowaniami może Cię całkowicie zabić '' Jak mam to odebrać?

12

Prawdopodobnie miał na myśli to że wcale może Cię nie kochać Twój hm... Chłopak? Może nie jest taki jak Ci się wydaje bo inaczej na żywo a inaczej przez internet się kogoś zna

13

Być może, ale jestem na to przygotowana.. Ja nie wmawiam sobie, że On jest idealny czy Bóg wie co jeszcze wink

14

Cóż, autorko, budujesz sobie zamki z piasku...

15

Dlaczego niby? hmm

16

Bo nie macie podstaw do prawdziwego uczucia. Perspektyw. Zamki z piasku szybko sie burzą, pod wpływem pierwszego "lepszego" problemu, rozumiesz?

17

Rozumie, rozumiem. Być moze masz rację.. Ale i tak chcę się z nim spotkać. Jak nie wypali związek, to zawsze dobrze mieć takiego przyjaciela wink

Toei napisał/a:

Dlaczego odrazu niestety? Poznałam chłopaka przez internet i już jesteśmy ze sobą dwa lata smile

19 Ostatnio edytowany przez sophie2 (2014-04-23 12:49:34)

KasiaKasieńkaKatarzyna napisał/a:
Toei napisał/a:

Dlaczego odrazu niestety? Poznałam chłopaka przez internet i już jesteśmy ze sobą dwa lata smile

też swojego narzeczonego poznałam przez internet i świetnie się nam układa tylko że nie jesteśmy razem na odległość. No i jesteśmy długo już razem wink

20

Ale wy się spotkaliscie tongue
A w wypadku autorki kontakt internetowy trwa 2 lata i się im spotkac nie udalo. To już o czyms swiadczy.

21

No właśnie w tym problem wink dlatego uważam że najpierw powinni się spotkać dopiero coś planować jakieś bycie razem

22

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Też chyba jednak uważam, że najpierw trzeba się spotkać, a dopiero potem myśleć o czymś większym. Nawet nie wiem czy mnie zaakceptuje. Bo jednak zdjęcia to co innego niz widzieć kogoś na żywo.

23

Toei napisał/a:

To życzę szczęścia, jednakże w moim przypadku się jeszcze z nim nie spotkałam, a mamy do siebie około 2h samochodem.

24

Fajnie jakbyście mieli kamerki i tak też spróbowali rozmawiać, pożartowac, pousmiechac sie, pozalic. To daje lepszy obraz kogos, ale nadal nie ten jaki mozna poznac realnie. Szczegolnie, ze on juz miał Cie wczesniej gdzies i szedł do innych... chcesz przechodzic to 2 raz, prosze bardzo.

25

Jeśli przez tak długi czas nie doszło do spotkania to trochę a nawet bardzo to dziwny związek. Jak dla mnie bez szans.

26

Boże, tyle czasu bez spotkania? Co ten internet robi z ludźmi.. jeszcze trochę i w ogóle nie będzie spotkań, tylko wszystko online..

27

Ja bym tak nie mogła cały czas tęsknic i czekać na telefon, nie mieć okazji na iście po buziaka do mojego skarba do pracy z ja nerwów bym oszalała.

Real jest dożo lepszy i przyjemniejszy, masz do kogo się przytulic masz z kim pomilczeć po prostu czujesz ze ta osoba jest z tobą i masz pewność ze cię nie zostawi z byle jakiego powodu. Ja mam taka pewność .

A ty kiedykolwiek to czułaś bo to bardzo fajne uczucia?

28

W ogóle się nie widzieliście, a w czasie, kiedy byliście razem, wrócił do swojej byłej, a Ty dowiedziałaś się tego od JEGO KOLEGI?
A potem zrobił Ci dokładnie to samo... ja na Twoim miejscu w ogóle bym się nie zastanawiała, powiem szczerze.
Abstrahując od tego, że jeśli komuś zależy, to  da radę zorganizować wolny weekend raz w ciągu 2 lat, żeby się spotkać, to zawiódł Twoje zaufanie i to dwukrotnie...

29 Ostatnio edytowany przez last (2014-04-26 08:28:59)

Toei a ile Wy macie lat? Czytając Twój wątek odniosłam wrażenie jakby napisała to nastolatka. Pomijając to , Twoja  historia może rozbawić , bo jak mogł nie spotkać się z Tobą przez 2 lata i wmawiać jak to  zależy mu na tym spotkaniu.Zadne z Was nie wysiliło się za bardzo, albo nie jesteście dla siebie na tyle ważni  . Chcesz to brnij w tym układzie dalej, biorąc jednak pod uwagę jego niestałość w uczuciach ,może się okazać ,że zmarnowałaś te 2 lata.Znam ludzi ,którzy poznali się przez internet i są szczęśliwymi parami,życzę Ci abyś znalazła odpowiedniego chłopaka ,bo ten ,chyba nie ma zamiaru angażować się .

Toei napisał/a:
Toei napisał/a:

To życzę szczęścia, jednakże w moim przypadku się jeszcze z nim nie spotkałam, a mamy do siebie około 2h samochodem.

To sytuacja bardzo podobna, ponieważ też mieszkamy od siebie około 2h drogi, ale widzimy się kilka razy w miesiącu. Ponieważ oboje nie mamy za wiele czasu ;] Pierwsze spotkanie miało miejsce po tygodniu od nawiązania kontaktu ;]

Posty [ 31 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ZWIĄZEK NA ODLEGŁOŚĆ, MIŁOŚĆ PRZEZ INTERNET » Czy warto spróbować być 3 raz z chłopakiem?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024