Witaj na niezależnym Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...
Nie jesteś zalogowany.
A które restauracje polecacie we Wrocławiu?Mieszkam tu, ale zapewne nie odkryłam jeszcze wszystkich wartych odwiedzenia miejsc...
Jeśli chodzi o jedzonko, to polecam wrocławskie OREGANO, klimatyczne miejsce, z bardzo przyjemną obsługą i smacznym jedzeniem. [www.oregano.com.pl] Mnie osobiście ujęły proste potrawy z makaronu, świetny pomysł na przyrządzenie w domu, porcja makaronu -dośc spora-kosztuje 19,90 i naprawdę można się najeść
Makarony
1. Leśny (z prawdziwkami, cebulą, sosem śmietanowym, serem gouda, parmezanem)
2. Rodzinny (z szynką, serem feta, pieczarkami, pomidorem, serem gouda, parmezanem)
3. Dziadka (ze szpinakiem, kurczakiem, pierczarkami, sosem śmietanowym, serem gouda, parmezanem)
4. Babci (z brokułami, boczkiem, pieczarkami, sosem śmietanowym, serem gouda, parmezanem)
Osobiście próbowałam makaronu Babci oraz Dziadka, i oba sa fantastyczne:)Nie jestem miłośniczką boczku, ale połączenie z brokułami i pieczarkami jest znakomite. Szpinak w makaronie Dziadka wspaniale komponuje z dobrze przyprawionym kurczakiem i grzybami. Naprawdę warto spróbować!
Jak jesteś w Wrocka, to na pewno znasz Bar Witek albo po prostu Barwitek
serwują tu zapiekanki i przede wszystkim tosty, cena 6-7 zł, z pieczarkami, szynką serem żółtym, ketchupem. Na szybko można zjeść, chyba jedno z popularniejszych nie boję się nazwać fastfoodowych miejsc we Wrocławiu.
Polecam bar Alladyn przy bocznej uliczce wychodzacej na polnoc od rynku. Smaczne dania kebabo podobne.
Polecam moj ulubiony pub "Czeski Film". Zarąbiste menu. Shake lodowe mniamniusie, duzy wybór drineczków w przystępnej cenie, super kawusie i wiele innych pyszności.![]()
Ja się doczepiam do pytania ponieważ niedługo będę mieszkac we Wrocławiu i fajnie by się było wybrac gdzies
a nie znam jeszcze tego miasta prawie w ogóle ![]()
Jeśli jesteście z Wrocławia, bardzo proszę o jakieś polecenie fajnego hotelu, oczywiście niedrogiego..bo już mam dość szukania na necie, chyba zwariuję ![]()
Polecam Spinacz na Więziennej. Nowa knajpka, bardzo fajny klimat, troche niewygdne krzeseła, ale jedzonko to rekompensuje. Polecam naleśniki. Sa genialne.
Za niewielka cene mozna sie najesc.