Szantazuje mnie moj brat! - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 3 ]

1

Temat: Szantazuje mnie moj brat!

Postanowiłam napisać tu posta, bo chciałam dowiedzieć się rad i opini kogoś z zewnątrz.
Chodzi tu o mojego pełnoletniego juz brata.  Narobil juz wiele złego.  Czeka go nawet sprawa w sądzie.  Ale nie będę już o tym się rozpisywać.  Dzisiaj poprosił mnie o pozyczenie pieniędzy.  Nie była to wielka suma.  Lecz mu nie dałam. powiedziałam jedynie ze mogę dać dyszke. On jeszcze chwile czasu był taki milutki i dobry jak zawsze kiedy chciał wyłudzić ode mnie kasę.  Potem zaczął mówić że nie wróci i po prostu zaczął mi grozić.  Ja jednak dzisiaj byłam twarda i nie dalam sie nabrać na taką gadke. Mówił i szantazowal mnie tak już wielokrotnie. Co prawda ma już prace ale nie dostał jeszcze pierwszej wypłaty.  Mówi ze odda. Ale tu nawet nie chodzi. Ani o to ze jestem skapa . Tylko to wszystko dla jego dobra.  Dzień w dzień jeździ na jakieś imprezy. Wraca o 7 nad ranem a czasami nie ma go dłużej. Rozpuszcza każdy grosz jaki mu w ręce wpadnie.   Boje ze gdy dam mu kasę napije się i zrobi znowu coś złego albo cos mu się stanie.  Wszyscy w rodzinie nie mają już siły.  Mój tato twierdzi ze dobrze zrobiłam i nie powinnam mu dawać pieniędzy.  Do taty bardzo rzadko chodzi po kaske. Mój ojciec ma zawsze miękkie serce.  Ale po kilku numerach brata postanowił nie być juz taki.  Lecz to prawie nic nie dało.  I tak nikogo nie słucha.  Ja bardzo cierpię jestem przecież jego siostra bardzo martwię się.  No i czy ja w ogóle dobrze zrobiłam nie dając mu tych pieniędzy??  Boję się że będe miała wyrzuty sumienia.  Twierdził ze chce na prezent dla kolegi na urodziny.  Ale wiele razy słyszałam takie opowieści..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Szantazuje mnie moj brat!

I co z tego, że jest "już" pełnoletni. Pełnoletniość nie jest tylko przekroczeniem progu wiekowego ale sposobem myślenia i postępowania. Bez powodu sprawy w sądzie nie ma założonej. Dodatkowo "przepuszcza każdy grosz" i grozi własnej siostrze!! Tak nie postępuje człowiek dorosły. Bardzo dobrze że nie dałaś mu kasy. Nie tylko nie dawaj mu pieniędzy, ale od czasu do czasu spróbuj mu przemówić do rozsądku. Oczywiście uważaj żeby tobie się nie dostało!! Uwierz mi, teraz brat się burzy, ale kiedyś podziękuje za twoją troskę wink

Posty [ 3 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024