Zostawił mnie kiedy dowiedział się,że bedzie miał dziecko.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawił mnie kiedy dowiedział się,że bedzie miał dziecko..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

Temat: Zostawił mnie kiedy dowiedział się,że bedzie miał dziecko..

Może i mam te 18 lat, ale potrafie zrozumieć osobę, która została porzucona przez wiadomość o dziecku z inną dziewczyną..
Opowiem wam swoją historię, myślę, że kogoś ona zaciekawi. Chodziłam z chłopakiem, którego znałam od 2 lat ja wprawdzie tylko zwykła 18-latka, on zaś 22-latek..wszyscy twierdzili, abym na niego uważała, lecz ja nikogo nie słuchalam. Każdego dnia zakochiwłam się z nim co raz bardziej, a on tak zwyczajnie mnie oszukiwał na każdym kroku. Wcześniej zanim go poznałam, wiedziałam, że ma dziewczyne (nie jedną, bawił się każdą) ale ona akurat była dla niego ważniejsza od pozostałych kiedy się poznaliśmy wiedziałam jaki jest udowodnił mi to przy pierwszym spotkaniu, mimo to coś ciągle mnie do niego przyciągało.. miał w sobie magnes, od którego ja nie potrafiłam się uwolnić. Przez wakacje spotykał sie z tamtą dziewczyną jak i z innymi, ja o tym wiedziałam, a  mimo to iż po kilku miesiącach się odezwał wybaczyłam mu. I postanowiłam dać mu szanse, przez te pół roku myslałam, że zmienił się jak on to powtarzał DLA MNIE.. wiem,że to głupie i nie potrafie tego wyjaśnić jednak wierzyłam mu, bo od 2 lat moje uczucie do niego rosło z dnia na dzien..byłam gotowa dla niego poświęcić wszystko..przyjaciół, rodzine..po pół roku naszego bycia razem, zdradził mnie z inną dziewczyną, jednak wtedy nie byliśmy razem ponieważ rostaliśmy się na krótki czas (miesiąc) w tym czasie zdradził mnie własnie z tą była..później wrócił się do mnie jak gdyby nigdy nic mówił że kocha,ja wierzyłam,że chce dalej ze mną być..minąl kolejny cudowny miesiac bycia z nim, do czasu kiedy weszlam na fb i zobaczyłam,że zmienił status na wolny, pisałam do niego dzowniłam, prosiłam o spotkanie, odp tylko,tyle że to nie moja wina..czułam sie podle jak, dlaczego on tak mnie potraktował nie potrafił sie przyznać w oczy, tylko zachował jak 5-latek;/ nie dawno dowiedziałam się,że bedzie miał dziecko i bierze ślub ze swoją byłą, a raczej przyszłą żoną.. widuję go prawie codziennie mamy wspólnych znajomych, wszyscy mu gratulują, a ja z dnia na dzien czuje się co raz to gorzej,udaje że jest dobrze, ale nikt nie rozumie jak bardzo mnie to wszystko boli, kiedy się spotykamy spojrzeniami mam wrażenie, że on ze mnie się smieje, z tego jak bardzo mnie zranił, a ja już tak nie potrafię, nie potrafię przestać go kochać..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawił mnie kiedy dowiedział się,że bedzie miał dziecko..

Potrafisz przestać go kochać i przestaniesz. Ale na o potrzeba czasu...

Z tego co piszesz, nie wnioskuje, że jest to facet wart Twojego uczucia. I szczerze powiem, że pierwsza myśl jaka mi się nasunęła po przeczytaniu Twojego postu jest taka, że cała sytuacja wyjdzie właśnie TOBIE na dobre. Uwolnisz się od faceta z którym prawdopodobnie zmarnowałabyś jeszcze jakiś czas bądź nie daj Boże całe życie.

I przez dwa lata Twoje uczucie rosło, zrozumiałe. A jego? Jakby kochał to nawet przez krótką rozłąkę nie poszedł by z inną do łóżka, po drugie widać, że wcale nie jest mu przykro, że ty cierpisz.

I powiedz chciałabyś spędzić z kimś tak mało wartościowym życie?
Zawsze o mężczyźnie myśl w kryteriach "małżeńskich" czy naprawdę szanowałby Cię w przyszłości, czy by kochał Cię i nosił na rękach jak na to zasługujesz, czy byłby uczciwy i co najważniejsze czy byłby dobrym ojcem i przykładem dla waszych potencjalnych dzieci.
Jeżeli z góry uznasz, że facet nie będzie "dobrym" w przyszłości nie marnuj na niego czas.

A mimo, że teraz myślisz, że świat się kończy i tylko jednego faceta możesz kochać to jest to nieprawda smile pokochasz jeszcze RAZ bądź wiecej razy (różnie w życiu bywa) bądź tylko ostrożna w doborze mężczyzn.

Nie raz pisałam; że niepielęgnowana miłość, jaka "wielka" by nie była z czasem ginie.
A nie ma bardziej martwej rzeczy niż martwa miłość i gwarantuje Ci, że za miesiąc, dwa, może za pół roku lub rok; prędzej czy później będziesz dziękować Bogu że uwolnił Cię od drania i będziesz współczuć jego żonie.

18 lat to wiek bardzo burzliwych uczuć i romantycznych myśli ale naprawdę WIELE przed Tobą i życzę samych dobrych doświadczeń smile
Nie zadreczaj się i baw się, spotykaj z koleżankami i unikaj go a ból szybko minie.

3

bardzo dziękuję za te wszystkie ciepłe słowa, jednak mineło dopiero 2 miesiące..myśle,że wszystkie rady zabiorę sobie głęboko do serca.jeszcze raz dziękuję wink))

4

Przeczytałem to co napisałaś i powiem Ci że szkoda twojego cierpienia, koleś okazał się zwykłym babiarzem, ciesz się że nie wpadł z Tobą bo dopiero miała byś zmarnowane życie. Teraz jesteś mądrzejsza i napewno znajdziesz sobie kogoś na kogo zasługujesz.

5

wiem,że to głupie co powiem,ale czasem mam dziwne uczucie,że chciała bym,żeby to ze mną był..;/

6

To nie jest głupie. To normalne , bo mimo tego jak się zachował , Ty go nadal kochasz...
I tak jak już ktoś wcześniej napisał , potrzeba Ci czasu.
Ale wiesz co by mi trochę pomogło?
Gdybym za każdym razem kiedy go widzę, pokazywała,że mam go gdzieś, że jestem silna, twarda i pewna siebie mimo tego jak mnie potraktował!
Nie jest Ciebie wart, naprawdę. Wierze,że jesteś fajną dziewczyną i kiedyś poznasz faceta , który zasłuży na Twoją miłość.

7

tak tak z pewnością znajdziesz jeszcze takiego, co zrobi ci dzidziusia i się z tobą ożeni.

8 Ostatnio edytowany przez Bastat (2013-06-26 10:27:35)

Zaraz pewnie zostanę oskarżona o złośliwość, ale co tam. Jakim cudem dziewczyna, która zaczyna spotykać się z zajętym facetem, a dodatkowo wie, że w tym czasie ma on jeszcze inne, oczekuje, że taki osobnik będzie jej wierny. Czy nie jest oczywiste, że skoro jedną dziewczynę zdradzał na prawo i lewo, to z następną na 90% postąpi tak samo?

W tej historii nie jest mi najbardziej żal autorki, ale tej dziewczyny w ciąży. Bo jestem przekonana, że teraz jest cacy, ale niech tylko brzuch urośnie, a najpóźniej po porodzie, kiedy ona akurat nie będzie miała ochoty na seks pan wspaniały w try miga zacznie uderzać do innych dziewczyn. W tym prawdopodobnie do autorki. Mam nadzieję, że w takiej sytuacji autorka nie rzuci się w ramiona pana wspaniałego, a zacznie się cieszyć, że to nie ona jest w sytuacji matki jego dziecka i wykorzysta to, żeby się szybciutko odkochać.

9

Mam nadzieję, że kiedyś dotrze do Ciebie jakie to szczęście, że to nie Ty jesteś z nim w ciąży.

10

Bastat napisał/a:

Jakim cudem dziewczyna, która zaczyna spotykać się z zajętym facetem, a dodatkowo wie, że w tym czasie ma on jeszcze inne, oczekuje, że taki osobnik będzie jej wierny. Czy nie jest oczywiste, że skoro jedną dziewczynę zdradzał na prawo i lewo, to z następną na 90% postąpi tak samo?

Też mnie to zaskakuje... Konia z rzędem i pół królestwa temu, który mi ten fenomen wyjaśni...

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Zostawił mnie kiedy dowiedział się,że bedzie miał dziecko..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024