Czy warto robić w dzisiejszych czasach magisterke? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Czy warto robić w dzisiejszych czasach magisterke?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Czy warto robić w dzisiejszych czasach magisterke?

Witam! pisze bo mam straszny dylemat! Skończyłam studia lic. kierunek administracja pracuje w świadczeniach rodzinnych i mam umowe na czas nieokr. Z tego co słyszałam to u nas w gminie nie dają nic (większej pensji) na stopień wykształcenia. Zarabiam 1.500 zł netto. Studia mgr  conajmniej 2500zł? Jak waszym zdaniem czy opłaca sie iść dalej? Jaki wogóle po Administracji można wybrac kierunek na mgr???

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto robić w dzisiejszych czasach magisterke?

studiowałam na Euk-u w krk i jak to wolałabym tez mgr tam robić a kierunki jakie są dostepne to:
http://uekwww.uek.krakow.pl/pl/edukacja/rekrutacja-na-studia/rehttp://www.koscielisko.com.pl/?strona,doc,pol,glowna,1417,0,1264,1,1417,ant.htmlkrutacja-na-rok-akad-2013-2014/studia-niestacjonarne-ii-stopnia/oferta-dydaktyczna.html

3

To wszystko zależy od tego co dalej chcesz w swoim życiu robić i czy uzyskanie tytułu mgr pomoże ci w realizacji planów.

4

mikimyszka napisał/a:

Witam! pisze bo mam straszny dylemat! Skończyłam studia lic. kierunek administracja pracuje w świadczeniach rodzinnych i mam umowe na czas nieokr. Z tego co słyszałam to u nas w gminie nie dają nic (większej pensji) na stopień wykształcenia. Zarabiam 1.500 zł netto. Studia mgr  conajmniej 2500zł? Jak waszym zdaniem czy opłaca sie iść dalej? Jaki wogóle po Administracji można wybrac kierunek na mgr???

Mi się wydaje, że w dzisiejszych czasach liczy się doświadczenie zawodowe. Każdy idzie na studia, bo myśli że będzie sobie pracował w biurze przy komputerku tuz po studiach. Tak to niestety nie wygląda. Brać się do fizycznej roboty albo na kasie.

5

Doświadczenie masz, pracę masz - jeśli chcesz w tej pracy zostać, a tytuł mgr nie gwarantuje ci wyższej pensji oraz awansu, to nie rób. Ale może jako magister uda ci się kiedyś awansować? Ja osobiście uważam, że warto zrobić - bo może się przyda... Jeśli teraz pieniędzy nie masz, to możesz zrobić zaocznie za rok - a przez ten czas zastanowisz się jeszcze i dowiesz u siebie w pracy czy warto.

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » STUDIA, SESJA I ŻYCIE STUDENCKIE » Czy warto robić w dzisiejszych czasach magisterke?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024