Po pierwszej randce - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po pierwszej randce

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1 Ostatnio edytowany przez onka111 (2012-08-12 17:36:20)

Temat: Po pierwszej randce

Witam! Muszę się dowiedzieć co sądzicie:

Poznałam w pracy chłopaka...w sumie to byliśmy na imprezie firmowej ale się do siebie nie odzywaliśmy nawet...ale wpadł mi w oko...dwa dni później napisał do mnie maila w pracy sugerując wyjście ale miałam już zajęty wieczór, potem on pojechał na wakacje i jak wrócił to przez ponad tydzień pisaliśmy do siebie maile w pracy...całymi dniami..wydawaliśmy się bardzo sobą zainteresowani..Umówiliśmy się...wieczór był bardzo udany i następnego dnia z rana zaczęliśmy rozmawiać na czacie na facebooku, wymienilimy numery kom i ogolnie takie informacje o tym co mamy zaplanowane na ten dzień...napisał też że dziękuje za super wieczór...wymienialiśmy smsy do około 17...trochę sie przekomarzaliśmy i napisalam mu żeby sobie zartów ze mnie nie robił na co odpisał że nigdy by tego nie zrobił i zapytał co ja ogolnie robie tego dnia i czy udało mi sie zrobić to co planowalam...odpisałam no i już...za jakaś godz po prostu napisałam  że jest super pogoda smile ...nic nie odpisał ,ale w sumie to jakoś specjalnie się tym nie przejełam....no i wieczorem tylko napisałam mu Dobranoc, że miło spędziłam poprzedni wieczor i byłoby fajnie może jeszcze coś zorganiwać (w senise spotkanie...nie chciałbym uzywac jakiś przesłodzonych słów i pisać o randkach). No i nic nie odpisał...no w sumie to juz od tych smsów o 17...cały dzień się dziś nie odzywa i mam po prostu wrażenie, że wyszłam na desperatkę pisząc tego smsa na dobranoc...Czuję się dziś jak głupia...a jutro trzeba iść znowu do pracy i nie wiem co mam myśleć...zawsze koło jego biurka przechodzę...no i pewnie nie byłoby dobrym pomysłem żeby jutro wystrzeliła jeszcze z jakimiś mailami...jak to przez tydzień było... Nie wiem czy mam sobie odpuścić bo wyglądan na to, że stracił zaineteresowanie czy nie? Po prostu sprawiał wrażenie że jest bardzo zainteresowany, przez i po samej randce.. Nie rozumiem dlaczego nagle miałby przestać pisać skoro jeszcze rano po randce było ok...a może dalej jest ok tylko ja świruję? Po prostu chyba się zauroczyłam za bardzo hmm

czy myślicie, że np napisanie do niego że może tamten wieczorny sms był trochę niemądry będzie żle odebrane? Czyw ogóle się nie odzywać?  Pewnie brzmię jak nastolatka ale wkraczam ponownie na scenę randkową po pięciu latach smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Po pierwszej randce

onka111  ile masz lat? Skoro pracujesz, wnioskuję że masz skończone 16 lat....i chyba ani miesiąca więcej.

3

O qrde...no tak myślałam...że wyjdę na nastolatkę...hehe...no nie ...mam 25 lat i chyba się zauroczyłam ... ale dzięki za uświadomienie mi niepoważności mojego problemu...to też pomaga smile

4

To chyba najpowszechniejszy problem związany z nowo zawartą znajomością- smsy/ telefony! I wybacz, ale dla mnie po prostu malo poważny i charakterystyczny dla nastolatek.
A jeśli nie zadzwoni przez kilka dni? Będziesz w pracy gdy się spotkacie udawać, że?.....Nic się nie stało? Bedziesz obrażona?
Jestem zwolenniczką otwartych rozmów.

5

Nic nie pisz, czekaj, bo znowu wyjdziesz na desperatkę. Ja stosuję zasadę 1:1 czyli jeżeli on cos napisze, to odpiszę, jeżeli nie to czekam na jego ruch. W ten sposób nie wychodzę ani na desperatkę, ani na niezainteresowaną relacją.

6

Hmm...coś w tym jest...nie będę udawać bo teoretycznie to się nic nie zmieniło i ostatnią rzecz jaką od niego usłyszałam to to, że miło spędził ze mną czas...więc w sumie jest ok...ale skoro już przyjeliśmy taką formę komunikacji (a nie ma w niej nic złego) to ja też nie widzę powodu dlaczego on miałby się nagle przestać odzywać...wiesz chodzi mi o taką sytuację, że wiesz pytasz kogoś jak się ma, ty mu odpowiadasz i on już nie reaguje. Ja nie siedziałam i mailowałam do niego przez tydzień sama. To był proces wymienny. Tak samo po spotkaniu. Może wyolbrzymiam, ale jakiś powód musi być.

7

Jeśli ci juz randki nie zaproponuje, to będziesz wiedzieć, że nie jest na tyle zainteresowany by to zrobic.

8

Jestem zwolenniczka utwardzenia charakteru smile
Najpierw pisal maile teraz nie? To ty tez nie piszesz.
Nie pisze sms? To ty tez nie piszesz.
W pracy jestes profesjonalna i tyle.
W pracy rozmawiasz tylko i wylacznie na tematy zwiazane z praca.
A zycie prywatne zostawiasz na po pracy.
Myslenie o tym co on mysli/czy mnie kocha/czy mnie lubi mozna sobie darowac bo i tak nic sie sensownego nie wymysli smile

Grac w otwarte karty..
Masz watpliwosci to pytasz a nie sie zadreczasz. Szkoda zycia na domysly.

9

Sadie napisał/a:

I to na każdym etapie życia. Na jaki związek pozwolisz, taki masz smile

10

Catwoman napisał/a:
Sadie napisał/a:

Dokladnie. Nie badz na lasce faceta.
Jak ci cos nie pasuje to mow. Jak ci pasuje to tez mow.
Nic zlego w wyrazaniu swoich potrzeb/pragnien/marzen...

11

hahaha ^^ Może nie ma kasy na koncie po prostu? Nie przesadzaj , to tylko smsy , jutro się spotkacie pogadacie i bedzie ok

12

Ja się tu zgadzam z Sadie: w pracy gada się o pracy. Żeby się nie zatracać i nie przenosić osobistych spraw w miejsce, gdzie powinny być tylko zawodowe.

13

Sadie napisał/a:
Catwoman napisał/a:
Sadie napisał/a:

Dokladnie. Nie badz na lasce faceta.
Jak ci cos nie pasuje to mow. Jak ci pasuje to tez mow.
Nic zlego w wyrazaniu swoich potrzeb/pragnien/marzen...

dzięki, i właśnie dlatego pomyślałam, że nie byłoby nic w złego w tym żebym (chyba) lekko zasugerowała kolejne spotkanie. Nie podzielam raczej poglądu, że to facet powinien być pierwszy. W sumie nic złego w tym nie było po fajnym spotkaniu i fajnej wymianie wiadomości po samej randce....Jedyne tylko jest to, że spodziewałam się reakcji z jego strony.

Ale czy ten sms był powodem to też nie wiem...no nic. Ale dzięki za odpowiedź.

14

Nie sugeruje sie facetom niczego lekko bo w 90% przypadkow nie zrozumieja i znowu bedzie zle. smile
Facetom mowi sie wprost: "fajnie nam sie spedzilo ostatnio czas. Co ty na to zebysmy zrobili powtorke z rozrywki?"
W obliczu takiego postawienia sprawy facet albo sie zdecyduje na tak albo na nie.
Jesli bedziesz ogrodkami chadzac to nie dosc ze sie sama zaplaczesz to jeszcze faceta oglupisz bo on nie pojmie aluzji a ty bedziesz oczekiwac reakcji.
Chcesz czegos to jasno to wyrazaj big_smile

15

Autorko, pozwól sprawą powoli się toczyć - nie sprawdzaj komórki i maila co 5 minut. Ja kiedyś randkowałam z pewnym facetem, rozładowała mi się komórka i odpisałam na sms po kilku godzinach i dopisałam "przepraszam, że odpisuję tak późno" a on trochę złośliwie odpisał "chyba nie myślisz, że cały dzień czekałem na twojego smsa" - podziałało. Uświadomiłam sobie, że nie można niczego przyspieszać - na początek randka raz w tygodniu spokojnie wystarcza - ja kiedyś umawiałam się co drugi dzień i w każdej wolnej chwili wymieniałam wiadomości, efekt był taki, że po tygodniu nie mieliśmy już o czym rozmawiać... był już taki przesyt. Daj mu teraz czas, niech on się wykaże.

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Po pierwszej randce

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024