Zostawił mnie po 3 latach dla innej ;( jak go odzyskać ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawił mnie po 3 latach dla innej ;( jak go odzyskać ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 32 ]

Temat: Zostawił mnie po 3 latach dla innej ;( jak go odzyskać ?

Witam, byłam z chłopakiem 3 lata i 2 miesiące. W maju zaczął dziwnie się zachowywać byłam pewna że jest to spowodowane tym, że kończy szkołę i ma dużo stresu. Jednak jak się okazało było zupełnie inaczej... pewnego wieczoru zerwał ze mną nie podając konkretnego powodu nie mogłam w to uwierzyć.. spotkaliśmy się następnego dnia po długiej rozmowie stwierdziliśmy ze chcemy być razem kochamy się! Nie trwało to długo za 5 dni przyjechał do mnie i powiedział ze che być sam że nie czuje do mnie tego co wcześniej ze też mu jest ciężko ale nie che być ze mną na siłę. Chciał abyśmy zostali przyjaciółmi zgodziłam się. Spotykaliśmy się pisaliśmy po pewnym czasie nie odpisywał mi kiedy ja do niego pisałam, nie chciał już się spotykać, pisał wtedy gdy mu to odpowiadało. Pewnego wieczora napisał do mnie niby jego przyjaciel po krótkiej rozmowie powiedział  żebym sobie nie robiła sobie nadziei ze on do mnie wróci bo kręci z inna i to już trwa od jakiegoś czasu (chodzili do jednej szkoły)dowiedziałam się że spędzał z nią przerwy, pisał, spotykał się i zaprosił na imprezę którą zorganizowali na zakończenie roku szkolnego. Nie mogłam w to uwierzyć załamałam się. Zapytałam go czy to wszystko jest prawdą zaprzeczył mówił ze z nią nie pisze i nic ich nie łączy. Nie wiedziałam komu mam wierzyć. Ciągle mi powtarzał,że nie chce mieć nikogo, że dobrze jest mu samemu. Po jednej z kolejnych rozmów w której mówił ze chce być sam. Włączyłam komputer i włączyłam Facebooka gdzie zobaczyłam, że jest w związku właśnie z tą dziewczyną. Zadzwoniłam do niego zaprzeczył powiedział że z nią nie jest było to śmieszne bo było widać co innego powiedział że nie wie jeszcze jak to bd bo ona wyjeżdża przyjedzie dopiero za rok i takie tam. Następnego dnia wyjechałam na tydzień za granice. Po powrocie oglądam ich wspólne zdjęcia w objęciach i gdy się całują był to dla mnie szok !!! Minął ponad miesiąc od naszego rozstania ja go dalej kocham tęsknie za nim myślę o nim  :( On dalej jest z nią jest ! ;( Od czasu do czasu piszemy ze sobą  chce mieć z nim kontakt i gdy się go zapytałam czy on tez chce to powiedział "ok, możemy mieć " . Z tego co wiem od niego ona nie zdała i musiała wrócić do domu mieszka 500km od naszej miejscowości maja kontakt tylko telefoniczny i internetowy.
Proszę o pomoc w tym jak mogę go odzyskać!
Bardzo go kocham !!
w razie pytań pisać a ja odpowiem.

Ps. gdy napisałam do niego po dwóch tygodniach pierwsze co zapytał to czy kogoś mam, a jak go zapytałam jak tam związek  na odległość to odpowiedział  " jakiś tam jest".  twierdził ze naprawdę mnie kochał !

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Zostawił mnie po 3 latach dla innej ;( jak go odzyskać ?

Bardzo proszę o odpowiedzi  !! Z  góry dziękuje wink

3

Zawsze wiąże gardło, gdy się zobaczy swojego kochanego w objęciach innej. Ale wasze drogi się rozeszły i powinnaś to w końcu uznać za rzeczywistość. Szukanie na siłę drogi powrotnej tylko sprawia, że cierpisz. Wiem, jak to jest i również jak bardzo to wyczerpuje. Takie jest życie, jest teraz taka, za miesiąc będzie inna, a potem jeszcze Bóg wie ile. I na to nie masz wpływu, więc ogarnij się i wracaj do normalnego życia. I proponuję skończyć z wypytywaniem znajomych o jego poczynania i śledzenie go na FB itp. (da się tam usunąć widocznosc wpisów poszczególnych użytkowników) bo tylko to będzie przedłużać Twoje cierpienie. Nie wiem, ile masz lat, ale jeszcze z czasem spojrzysz na to z innej perspektywy.

4

Po co chcesz go odzyskać? Rozumiem, że bardzo go kochałaś i czas, który sobie poświęciliście i który spędziliście wspólnie, uważasz za wyjątkowy, a może nawet najpiękniejszy w swoim życiu. Jednak nie da się nikogo zmusić do miłości. On spasował - nie chce być z Tobą, a może nawet interesuje go już inna dziewczyna. Twoim zadaniem jest się z tym po prostu pogodzić - stopniowo, ale jednak. Zajmij się czymś innym, rzuć się w wir pasji i towarzyskich spotkań, a może wprost przeciwnie, zaszyj się w domu i płacz w poduszkę... albo rób na zmianę jedno i drugie. smile On już nie jest Twoim chłopakiem... sad To przykra prawda, z którą musisz się pogodzić. Gdy rozstałam się z chłopakiem, którego bardzo kochałam, z trudnością przychodziło mi zerwanie z naszymi małymi rytuałami. Po obudzeniu się miałam ochotę natychmiast wysłać mu SMS "na dzień dobry"... Zaczęłam pisać w pamiętniku codziennie: "Nie jestem już dziewczyną Pawła". Zapisałam tak 20 stron. Pomogło. smile

5

myśle ze nikt Ci nie da porady co zrobić zeby do niego wrócić ,bo to jest pozbawione sensu i im wczesniej to zrozumiesz tym lepiej dla Ciebie!odpowiedz sobie na pytanie czy gdybyscie wrócili do siebie mogłabyś mu na  nowo zaufac?myśle ze nie bo to nierealne ,pozatym przezyłas to rozstanie,znów w to wejdziesz i zrobi Ci powtórke z rozrywki,chcesz zeby na nowo zdeptał Ci serce?co to za miłosc z jego strony skoro zerwał świadomie i wzioł sie za inną,nie oszukuj sie jeśli sie kogoś kocha to nie ma siły która by pozwoliła ta osobe zostawić.A on to zrobił i miał Twoje uczucia głęboko gdzies,teraz pscie Ci scieme ze to niby Ciebie kochał dobry bajer bo pewnie  z tamtą nie idzie mu tak jak by chciał.Nie trać swojego czasu mówie to dla Twojego dobra z tego juz nic nie bedzie!

Wtam...Hmm...Mam mały problem  Kręciłam kiedyś z dwoma chłopakami ... Wybrałam młodszego ale zaraz zostawiłam go dla tego starszego ponieważ zakochałam się w nim ... Byliśmy ze sobą 2 lata ..Ale nie wiem czy to była miłość... Ponieważ po pierwszych 3 miesiącach jak byliśmy ze sobą zauważyłam że jest bardzo o mnie zazdrosny ... I to się bardzo pogłębiało aż dochodziło do takich sytuacji że byłam w domu on dzwonił ja odbierałam mówie hallo a on do mnie baw się dobrze  Sprawdzał mi telefon skasował numery wszystkich kolegów.. Nie mogłam nosić dekoldu spódniczek nic ... Potem już nawet z koleżanką wyjść nie mogłam ... Ale jak byliśmy razem to były wspaniałe chwile ... A najlepsze to jest że nie dałam mu żadnego naprawde powodu żeby mógł mi tak robić:( Byłam nawet w ciąży ale poroniłam  Bardzo mnie to boli ... Już nie mogłam tego wszystkiego wytrzymać i go zostawiłam ale jest mi bardzo żle bez niego  i żeby o tym zapomnieć jestem znowy z tym młotszym któremu widać że zależy ale ja nie wiem co czuje  Czy ktoś mi pomoże w tym ?? Chciała bym być z tym co byłam 2 lata ale znowu mam przechodzić przej te nerwy i oskarżenia ?? czy miłość jest tego warta ?? Jak on jest chorobliwie zazdrosny lecz twierdzi że się zmienił ... Proszę o szybką odpowiedź .. wiem że muszę sama zdecydować ale chcem wiedzieć co myślicie ... Z góry pozdrawiam i dziękuje czekam na wyczerpujące odpowiedzi..

7

mialam identycznie, no doslownie identycznie. i moja jedna rada - musisz go olac, olac, olac, olac.. zignorowac, wyrzucic ze swojego zycia. Co za palant.. az sie we mnie zagotowalo bo sobie przypomnialam jak mnie w ten sam sposob, prawie ze identyczny robil byly na prawo i lewo.
Zauwazylam, ze prawie kazde rozstanie spowodowane jest inna kobieta na boku, bo czym wymowka jedna 'chce byc sam..."

Przykro mi i wiem jak sie teraz czujesz, ale prosze badz silna przetrwaj to, i nigdy przenigdy do niego nie wracaj..

8

Nie można nikogo do siebie przekonywać, nie ma takich argumentów.
Skoro zdecydował sie na inna kobietę nic na to nie poradzisz pogódź sie z tym wiem że nie będzie łatwo ale im szybciej to zrobisz tym lepiej dla Ciebie. Badź silna...

9

Jesli facet odszedl i jest z inna to uwazam, ze powinnas sobie odposcic. Ja bym z nim nawet nie pisala, wyaksowala wszystko co z nim zwiazne i poprostu zapomniala na jakis czas.
Ja tak zrobilam. I teraz znalazlam kogos o wiele lepszego niz moj ex.
Poza tym jak zapytalas czy chce utrzymywac kontakt, on ci odpisal: "ok, mozemy miec" - no prosze Cie co za laska..
Ja bym z facetem w zyciu nie chciala byc ponownie po rozstaniu, szczegolnie, ze on cie klamie. mowi, ze nie jest w zwiazku a jest!
Olej go i pokaz na co cie stac.

zagubiona22_0494 napisał/a:

Wtam...Hmm...Mam mały problem  Kręciłam kiedyś z dwoma chłopakami ... Wybrałam młodszego ale zaraz zostawiłam go dla tego starszego ponieważ zakochałam się w nim ... Byliśmy ze sobą 2 lata ..Ale nie wiem czy to była miłość... Ponieważ po pierwszych 3 miesiącach jak byliśmy ze sobą zauważyłam że jest bardzo o mnie zazdrosny ... I to się bardzo pogłębiało aż dochodziło do takich sytuacji że byłam w domu on dzwonił ja odbierałam mówie hallo a on do mnie baw się dobrze  Sprawdzał mi telefon skasował numery wszystkich kolegów.. Nie mogłam nosić dekoldu spódniczek nic ... Potem już nawet z koleżanką wyjść nie mogłam ... Ale jak byliśmy razem to były wspaniałe chwile ... A najlepsze to jest że nie dałam mu żadnego naprawde powodu żeby mógł mi tak robić:( Byłam nawet w ciąży ale poroniłam  Bardzo mnie to boli ... Już nie mogłam tego wszystkiego wytrzymać i go zostawiłam ale jest mi bardzo żle bez niego  i żeby o tym zapomnieć jestem znowy z tym młotszym któremu widać że zależy ale ja nie wiem co czuje  Czy ktoś mi pomoże w tym ?? Chciała bym być z tym co byłam 2 lata ale znowu mam przechodzić przej te nerwy i oskarżenia ?? czy miłość jest tego warta ?? Jak on jest chorobliwie zazdrosny lecz twierdzi że się zmienił ... Proszę o szybką odpowiedź .. wiem że muszę sama zdecydować ale chcem wiedzieć co myślicie ... Z góry pozdrawiam i dziękuje czekam na wyczerpujące odpowiedzi..

POMOŻE MI KTOŚ ??

11

Ja uważam tak samo czyli, że powinnaś go olać. Zobaczysz, że los uśmiechnie się do Ciebie i będziesz bardziej szczęśliwa z innym niż z byłym. Miłość na pewno Cię znajdzie i będziesz bardzo z tego zadowolona tylko trzeba się uzbroić w cierpliwość i czekać a na pewno nie pożałujesz smile

12

naprawdę to wszystko wiem ! ;( dziękuje za wsparcie z waszej strony ;*

Ale i tak jest mi bardzo ciężko ciągle o nim myślę ;(( kocham go ! kurcze dlaczego to jest takie głupie przecież powinnam go nienawidzić ;((( nie wiem jak mogę o nim zapomnieć! ;(chyba próbowałam już wszystkiego (zakupy, wyjazd, zmiana w wyglądzie, imprezy ,spotkania z przyjaciółmi ) nie wiem co jeszcze mogę zrobić ;<

Widze nikt mi tu nie pomoże ...

14

Załóż własny wątek, a nie dopisuj się do cudzych, na dodatek o tytułach kompletnie nie pasujących do Twojego problemu.

BabaOsiadła napisał/a:

Załóż własny wątek, a nie dopisuj się do cudzych, na dodatek o tytułach kompletnie nie pasujących do Twojego problemu.

A co to za różnica chyba jak ktoś potrzebuje pomocy to nie ma różnicy ;/

16 Ostatnio edytowany przez truskaweczka19 (2012-07-18 19:45:47)

Opuszczona, chłopak zostawił Cię dla innej i postąpił okrutnie...oszukał zamiast powiedzieć prawdę. To przede wszystkim powinno umocnić Cię w przekonaniu, że tu nie ma O KOGO walczyć. Oglądanie jego zdjęć na facebooku z nową dziewczyną dodatkowo Cię katuje, kontakt z nim tak samo. Dlatego powinnaś zerwać z nim wszelkie kontakty i każdego dnia nawet powtarzać sobie jakim jest bydlakiem i nie zasługuje na Ciebie, bo tak jest smile Otrzyj łzę smile

Zagubiona, uważam, że nie powinnaś być z żadnym z nim. Jeden chorobliwie zazdrosny- wykończy Cię, a do drugiego w sumie nic nie czujesz, jesteś z nim, bo jest dobry, a myślami jesteś przy innym. Czy tragedią dla Ciebie jest bycie samą? Pobądź sama, jeszcze się znajdzie ten trzeci czy jakiś tam i w nim się zakochasz, a nie będziesz lawirować między jednym a drugim. Na razie sama nie wiesz czego chcesz.

Pozdrawiam.

17

BabaOsiadła napisał/a:

A co to za różnica chyba jak ktoś potrzebuje pomocy to nie ma różnicy ;/

Jest różnica, załóż własny, oddzielny wątek i zapoznaj się z regulaminem forum.

18

Rozumiem, że jest Ci źle bez niego i że tęsknisz... Ale niestety, masz jedno wyjście: zapomnieć o nim. Wiem, że łatwiej powiedzieć, a trudniej zrobić, ale to jedyne co możesz i powinnaś zrobić. Nie ma sensu utrzymywac z nim kontaktu i ludzić się, że będziecie razem. Poza tym, sama wiesz, że on nie jest warty Twoich uczuć. Zachowal się jak ostatni tchórz, nawet nie potrafił Ci wyznać prawdy... Szkoda Twoich łez. Wiem, że Ci ciężko, ale idź do przodu. Malymi kroczkami, ale nie poddawaj się. Pewnego dnia zdasz sobie sprawę, że on już Ci nie jest do niczego potrzebny i będziesz szczęśliwa smile Pewnie teraz w to nie wierzysz, ale zobaczysz, że czas uleczy Twoje rany.

19

Iluż facebook ludzi połączył, a ilu poróżnił? Tak mi się nasunęło.

20

opuszczona23 napisał/a:

Ale i tak jest mi bardzo ciężko ciągle o nim myślę ;(( kocham go ! kurcze dlaczego to jest takie głupie przecież powinnam go nienawidzić ;((( nie wiem jak mogę o nim zapomnieć! ;(chyba próbowałam już wszystkiego (zakupy, wyjazd, zmiana w wyglądzie, imprezy ,spotkania z przyjaciółmi ) nie wiem co jeszcze mogę zrobić ;<

Wiem, że to nie jest odkrywcze ale tak jak już Ci wyżej napisano: zapomnij, a czas sprawę załatwi. Naprawdę tak jest, choć dziś wydaje Ci się to niemożliwe. Prawie każdy był kiedyś przez kogoś zostawiony i w końcu zapomniał. Jednemu przychodzi szybciej, inny dłużej się męczy. Ale to mija. W końcu.

21

Gdy zaczniesz normalnie żyć i zerwiesz z nim CAŁKOWICIE kontakt, to możliwe, że będzie chciał wrócić smile bo nie raz się tak zdarzało, że facet jednak zdawał sobie sprawę że wygodniej mu było z wcześniejszą dziewczyną, a ta nowa to tylko chwilowy kaprys. Ale wtedy trzeba zamknąć facetowi drzwi przed nosem wink

22

Zapomnij o nim, on nie jest wart Ciebie. Pocieszę Cię jednak tym, że kiedyś zrozumie jak wielki błąd popełnił... tylko że będzie już za późno bo Ty będziesz szczęśliwa z kimś innym, z kimś kto Cię nie zostawi dla innej tak jak on to zrobił. My kobietki powinnyśmy trzymać się z dala od takich tchórzy. Pozdrawiam.

23

Marze o tym żeby tak pomyślał ze ta jego nowa to tylko kaprys i żeby zrozumiał błąd !Ale boje się,że wtedy zmięknę znów poczuje to samo co kiedyś i ulegnę ;(  ! (ale wątpię żeby się odezwał nawet jak by żałował myślę że nie będzie miał  odwagi !!! ) nie mamy  ze sobą kontaktu już prawie tydzień ;( ciężko.. ale daje rade powadziłam sobie ze nie napisze ani nie zadzwonię !! Musze być twarda !

24

Myślę że  on zrozumie błąd jak się dowie lub zobaczy że jestem szczęśliwa z kimś innym albo że wg l jestem szczeliwa i już nie myślę o nim ani go nie potrzebuje ! Ale ja się boje wchodzić w nowy związek wg l kogoś poznać .... boje się być znów zraniona ;( !

25

To na razie się nie angażuj w nowy związek. Odpocznij sobie smile

26

I nie odzywaj sie do niego pod żadnym pozorem - to święta zasada.
Nawet jeżeli odezwał by się pierwszy - nie odpisuj.
Po tym co zrobił to napisane do Ciebie to stanowczo za mało, abyś się do niego odezwała, a tym bardziej przygarnęła jak gdyby nigdy nic... Jeżeli przyniesie Ci bukiet róż i przeprosi to mozesz z nim porozmawiać. (możesz, nie musisz) Ale bez deklaracji, że wrocisz. Ale jeżeli facet napisze sobie "cześć co słychać" a Ty z radością do niego pobiegniesz to on straci do Ciebie resztki szacunku. I nie będzie Cie traktowal poważnie. Będzie wiedział, że może sobie pozwolić na wiele, bo Ty masz do niego taką slabość, ze na jedno jego zawołanie lecisz jak pies za kijkiem. Chcialabyś takiego związku? Pewnie, że nie. Więc dobrze wiesz, że nie możesz się odzywać tylko starać się żyć dalej chociaż będzie ciężko. Ale to minie. Lepsze to niż związek z tym mężczyzną, bo tylko byś przez niego cierpiała.

27

Boze... miałam taka samą sytuację , no po prostu identyczną. Byłam z chłopakiem 4 lata a on zostawił mnie dla innej . Minął miesiąc , ona go zostawiła a pozniej znowu byli razem... chłopak do mnie nie pisze bo mnie kocha i nie chce kontaktu bo dalej cos czuje...

Współczuję Ci bo wiem jakie to jest straszne uczucie, ale chłlopy ktore nas zostawili będą zalować bo karma kiedys i ich złapie i kiedy my bedziemy szczęśliwe, oni będą cierpieć ! smile TRZYMAJ SIE !

28

wspolczuje ci potrfaie sobie wyobrazic co czujesz bo sama jestem teraz na takim "zakrecie" zyciowym ale musimy dac rade chociaz by po to aby pokazac im ze bez nich tez potrafimy byc silne i szczesliwe

29

opuszczona23 napisał/a:

naprawdę to wszystko wiem ! ;( dziękuje za wsparcie z waszej strony ;*

wiadomo ze myslisz o nim ale super ze urozmaicasz sobie czas wtedy latwiej zapomniec poznac nowych ludzi i nie oplakac samej w pokoju w poduszke

30

Kawał drania ;-) nie wyszalał się. Daj sobie spokój nie walcz o to bo nie ma o co.
Nie wydaję się aby się ot tak zmienił.

31

Sam tytuł przeraża. Nie zapomninaj, że jak się kogoś kocha to nie odchodzi się do innej. Skoro inna kobieta stała się dla niego ważniejsza to po co Ci taki facet potrzebny? Chcesz być teraz tą trzecią. Oszczędź sobie cierpienia i daj sobie spokój. Z pewnością czeka na Ciebie ktoś wyjątkowy. Specjalnie dla Ciebie.

Posty [ 32 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Zostawił mnie po 3 latach dla innej ;( jak go odzyskać ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024