Czas Honoru uwielbiam ten serial szkoda ze tylko raz w tygodniu ![]()
Boża podszewka
Ja nie przepadałam za serialami, zamiast oglądać serial lub jakiś program - często zdarzało się, że przez weekend obejrzałam z 10 filmów. ![]()
Wyjątkiem jest serial "Sherlock" - niestety długo trzeba czekać na kolejny sezon.
Zaczęłam "Hannibala" i myślę, że kolejne sezony będę oglądała.
Wszyscy podniecali się tak "Grą o tron", "Dexterem", Housem, Chirurgami, a ja nigdy nie obejrzałam ani jednego odcinka. No, House czasem leciał w tv, więc coś tam się rzuciło okiem.
Polecałam "Świat według Bundych", ale teraz właśnie wkręcam się w seriale. I cieszę się, że jest taki wątek to coś podpatrzę. ![]()
Obejrzałam "Grę o tron" - serial rewelacyjny! Teraz powoli kończę "Californication" i zastanawiam się - co dalej? Nie ma co kierować się upodobaniami, bo 'Gra o tron' i "Californication" wydawały mi się nie w moim guście, ale mega się wciągnęłam. ![]()
Z polskich - "Rodzinka.pl" i "Przepis na życie".
Pozdrawiam i nie mogę się doczekać, by skończyć serial o Hanku, by wkręcić się w coś nowego. ![]()
-"Under The Dome"
-The Walking Dead
Ostatnimi czasy nic więcej myślę na uwagę nie zasługuje ![]()
-"Under The Dome"
-The Walking Dead
Ostatnio to również moje ulubione, a do tego dodałabym "Breaking Bad" - dawno mnie żaden serial tak nie wciągnął jak ten.
[ "Breaking Bad" - dawno mnie żaden serial tak nie wciągnął jak ten.
Umknął mi ,nie słyszałem nawet, zabieram się za niego zatem , dziękuje
Słyszałem również iż ludzie zachwycają się "Na granicy / The Bridge" Ale po kolei ,najpierw twój obcykam ![]()
Obecnie Boża podszewka (znowu),
oraz:
Alternatywy 4,
Zmiennicy,
Dom,
Allo Allo,
Przyjaciele,
Siedem życzeń,
Gra o Tron,
Full House.
Alf ![]()
464 2013-11-03 23:16:53 Ostatnio edytowany przez Antonina84 (2013-11-03 23:17:38)
Serial Statek(AXN), Lost, Czysta Krew oraz Walking Dead, Pamiętniki Wampirów.
Teraz oglądam ten ostatni ![]()
465 2013-11-04 20:24:10 Ostatnio edytowany przez Iceni (2013-11-04 20:24:45)
A ja sobie odświeżam pamięć
Wynalazłam własnie na YT odcinki "Jak zdobywano Dziki Zachód" ![]()
![]()
...ciekawe, czy ktoś to jeszcze pamięta ![]()
Dawno mnie nie wciągnął serial tak jak Walking Dead, coś całkiem innego na początku straszny bo to nic normalnego widzieć zombiaki ale potem rodzą się gorsze problemy, niesamowicie wciąga ![]()
Z braku laku- The Walking Dead
A z czystej miłości: American Horror Story. Z serii na serię coraz lepszy, ta - o nowoorleańskich czarownicach.
No i czekam na kolejną serie Gry o tron.
Do oglądniecia ze starszych rzeczy: Millennium Crisa Cartera( tego od archiwum X), a z młodszych: The killing.
468 2013-11-08 19:43:50 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2013-11-08 19:54:56)
Najlepszy polski serial moim zdaniem to Dom.
A ulubiony serial? Chyba nie mam, za dzieciaka to "ostry dyżur". ryczałam jak bóbr jak umierał Dr Green. dla mnie to był ideał lekarza niech tam Judym się schowa.
Obecnie oglądam sporo seriali, np. El Barco- Hiszpanie to mają fantazję jeden odcinek trwa 1 godzinę 40 minut (do tej pory nie obejrzałam 2 ostatnich odcinków bo mi szkoda, ze cala historia się kończy). Zaczęłam też El Internado- ale skapitulowałam chyba na 4 sezonie
Obejrzałam Gotowe na wszystko- byłam bardzo pozytywnie zaskoczona, mogę uznać, ze to najlepszy hamerykański serial obyczajowo kryminalny ostatnich lat.
Wcześniej jeszcze miałam fazę na Dr House' a (ogólnie lubię seriale medyczne, czy ktoś z Was pamięta taki serial Doogie Howser lekarz medycyny? Może ktoś wie skąd wziąć odcinki?)
A ostatnio moim sercem rządzą "Człapiące Umarlaki"- tak nazywam serial "The Walking Dead" I mimo, ze oglądam go etapami, zaczęłam jak już był 2 sezon, potem zrobiłam przerwę właśnie w połowie drugiego sezonu, następnie zabrałam się i obejrzałam do połowy 3 sezonu i teraz od kilku dni nadrobiłam 3 sezon i oglądam na bieżąco to za każdym razem muszę na nowo przyzwyczajać się do widoku umarlaków. I powiem Wam w tajemnicy, że "podkochuję" się w jednej z postaci, co istotne, nie w aktorze, tylko w postaci. Normalnie wzięło mnie prawie jak głupiutka nastolatkę. Gdyby rzeczywiście człapiące umarlaki istniały i się rozhasały, chętnie z tym bohaterem zaludniłabym świat ![]()
A z czystej miłości: American Horror Story. Z serii na serię coraz lepszy, ta - o nowoorleańskich czarownicach.
Tej najnowszej jeszcze nie widziałam w ogóle, ale drugą serią byłam dość mocno rozczarowana, moim zdaniem dużo słabsza od pierwszej.
Tak samo zresztą miałam z "True blood", który mnie oczarował od niemalże pierwszego kadru (najazd na nagłówek gazety "Angelina Jolie adoptuje małego wampirka!"
), ale z serii na serię było gorzej.
harmagedon napisał/a:A z czystej miłości: American Horror Story. Z serii na serię coraz lepszy, ta - o nowoorleańskich czarownicach.
Tej najnowszej jeszcze nie widziałam w ogóle, ale drugą serią byłam dość mocno rozczarowana, moim zdaniem dużo słabsza od pierwszej.
Tak samo zresztą miałam z "True blood", który mnie oczarował od niemalże pierwszego kadru (najazd na nagłówek gazety "Angelina Jolie adoptuje małego wampirka!"
), ale z serii na serię było gorzej.
True Blood mocno się popsuł. Ostatnia serię oglądałam z niesmakiem.
Hmmm AHS 2 bardziej mi przypadł do gustu niż 1 więc skoro 3 podbiła moje serce, to tobie mooże się kompletnie nie spodobać... Ale jest duuużo Jessiki Lang i pojawiła się Kathy Bates . No i Nowy Orlean- bagna, voodoo, krokodyle...
Z tych, które obecnie śledzę to: Chirurdzy, Chicago Fire, New Girl, Beauty & the Beast, Arrow.
Natomiast: Podmiejski czyściec oraz Baby daddy niedawno zakończyły sezon i na następny trochę muszę poczekać.
Ale jest duuużo Jessiki Lang i pojawiła się Kathy Bates . No i Nowy Orlean- bagna, voodoo, krokodyle...
Dobra, czuję się zachęcona. ![]()
American Horror Story (wszystkie części) oraz Pamiętniki Wampirów.
Mam dużo takich.
Obecnie oglądam regularnie (z tych, co lecą nowe odcinki):
How I Met Your Mother
Big Bang Theory
American Horror Story (chociaż na najnowszy sezon nie miałam jeszcze zbytnio czasu i obejrzałam dopiero 2 odcinki)
New Girl
Oprócz tego oglądałam True Blood, Dextera, Desperated Housewives, Once Upon a Time, The Killing, Gra o Tron, Podmiejski Czyściec...
i pewnie jeszcze o czymś zapomniałam. ![]()
Ho ho masa ich jest
Ale obecnie oglądane to:
The Walking Dead
Being Human
Gra o tron
The Borgias
Teoria wielkiego podrywu
Jak poznałem waszą matkę
Revolution
Ripper street
A z tych których emisję zaprzestano to:
Star Gate Universe
Kyle XY
Rome
House
Dexter
Earth 2
The X files!!
Gwiezdna Eskadra
1920 Wojna i miłość
Dexter najlepszy z najlepszych, szkoda że się już zakończył.
Szkoda zę tak skopali zakończenie;/
Na chwilę obecną zachwycam się "Supernatural"
Ale bardzo podobał mi się Breaking Bad, Mentalista, Pamiętniki Wampirów, Black Mirrors ![]()
Duma i uprzedzenie - uwielbiam! <3
Gotowe na wszystko,
Pretty little liars,
Pingwiny z Madagaskaru ![]()
Ja oglądam "Homeland", wciągający serial ![]()
Wcześniej "Misja Afganistan" z polskich i "Klub szalonych dziewic" ![]()
Regularnie oglądam tylko "Na dobre i na złe", oprócz tego lubię czasem popatrzeć na "m jak miłość", "barwy szczęścia" czy "ojciec mateusz", ale to sporadycznie, raczej nie mam czasu.
Kiedyś jeszcze dr. House, ale to już dawno, mam zamiar kiedyś obejrzeć od początku wszystkie odcinki, ale nie wiem kiedy znajdę na to trochę czasu
482 2013-12-13 20:24:27 Ostatnio edytowany przez Margolinka (2013-12-13 20:25:01)
Ja ostatnio wciągnęłam się w serial "Revolution" ![]()
Mnie kręci Mentalista ;P
Kiedyś zrobiłam sobie maraton i obejrzałam cały miniserial "Instynkt" ze Stenką. Świetny!
Ja ostatnio wciągnęłam się w serial "Revolution"
Pod klimat postapo polecam też serial "Jericho"
Ja uwielbiam "Dextera" "Lost", "Grę o Tron", "Walking Dead", "True Blood", "Szpital Królestwo". Kiedyś miałam jazdę na "House'a", niezmiennie wielbię "Filary Ziemii" i starą "Dumę i Uprzedzenie" (tą z Collinem Firth'em). Jak ktoś lubi wojenny klimat bez patriotycznego, amerykańskiego nadęcia, to polecam "Generation Kill".
Vian - a próbowałaś czytać te książki, na podstawie których powstał "True Blood"? Ja się bardzo rozczarowałam. Serial natomiast już od czołówki sprawił, że nie mogłam się oderwać.
Nirvanka - kogo tak ubóstwiasz w Walking Dead? Bo ja też mam tam jedną postać, która mnie po prostu zwala z nóg. Podobnie zresztą jak w Lost, Grze o Tron i True Blood
Ach te postaci z seriali ![]()
486 2013-12-30 02:28:27 Ostatnio edytowany przez Vian (2013-12-30 02:29:06)
Ja uwielbiam "Dextera" "Lost", "Grę o Tron", "Walking Dead", "True Blood", "Szpital Królestwo". Kiedyś miałam jazdę na "House'a", niezmiennie wielbię "Filary Ziemii" i starą "Dumę i Uprzedzenie" (tą z Collinem Firth'em). Jak ktoś lubi wojenny klimat bez patriotycznego, amerykańskiego nadęcia, to polecam "Generation Kill".
A znasz Robina z Sherwood? Chyba ten serial mnie zainteresował średniowieczem, mitami celtyckimi itd. ^^ Mam ogromny sentyment i dalej sie upieram, że to jedyna dobra ekranizacja Robin Hooda.
http://www.filmweb.pl/Robin.Hood.Tv
Vian - a próbowałaś czytać te książki, na podstawie których powstał "True Blood"? Ja się bardzo rozczarowałam. Serial natomiast już od czołówki sprawił, że nie mogłam się oderwać.
Kurczę, z książkami mam tak, że strasznie się na nie napaliłam po obejrzeniu pierwszej serii serialu, którą byłam absolutnie zachwycona, w końcu zdobyłam, położyłam na półeczkę i.. jakoś zaraz potem zewsząd zaczęłam słyszeć, jakie są beznadziejne i żebym nie czytała, bo to strata czasu. Pewnie i tak przeczytam z ciekawości, ale na razie ciągle czekają na swoją kolej.
A serial podbił moje serce, kiedy w pilocie mrygają nagłówki gazet i jeden z nich głosi "ANGELINA JOLIE ADOPTUJE MAŁEGO WAMPIRKA!". Potem mnie trochę rozczarowały te beznadziejne faeries, za dużo mitów celtyckich przeczytałam, żeby mnie to nie zniesmaczyło, no i te przetasowania miłosne. Ale ogólnie cały czas było nieźle. ^^ Jestem fanką Tary, Lafayette'a i Pam.
Nirvanka - kogo tak ubóstwiasz w Walking Dead? Bo ja też mam tam jedną postać, która mnie po prostu zwala z nóg.
Niech zgadnę, Daryl? ^^
487 2013-12-30 12:31:17 Ostatnio edytowany przez WitchQueen (2013-12-30 12:46:27)
Wydaje mi się, że ten Robin z Sherwood ma z dobrym odzwierciedleniem średniowiecza tyle wspólnego co i każdy inny film o podobnej tematyce, ale to go oczywiście dla mnie nie skreśla w żaden sposób. Chyba to już gdzieś widziałam w tv. Tak mi się wydaje.
Przetasowanie miłosne w True Blood? Tam jest kocioł jak szlag, przetasowanie miłosne to jest mało powiedziane ![]()
Ja Tary nie znoszę. Lubię bardzo Pam i Erica.
A Daryl z WD to jest po prostu mój bohater ![]()
Szukam serialu, który wstrząsnie mną jak Sześć Stóp Pod Ziemią, wzruszy jak Chirurdzy, zaskoczy jak Breaking Bad i rozbawi jak momentami Dexter, coś możecie polecić?
Mój ulubiony serial to King of Queens. Szczególnie polecam go bezdzietnym parom. Mogą odnaleźć w nim pewne zabawne sytuacje w swoim życiu.
Dodam do tego świetne aktorstwo Jamesa i starszego Stillera. Ich kłótnie są rewelacyjne i nie można powstrzymać się od śmiechu.
A ja kolejny raz ogladam Alternatywy 4, nigdy mi się nie nudzi. Z nowości może Gra o Tron.Tylko ze widziałam dopiero dwa sezony.
Mogę wymieniać i wymieniać... ![]()
Głównie są to seriale kryminalne: Bones, CSI:Miami, CSI:NY, Castle, NCIS, NCIS:LA, Kryminalni, Prawo Agaty ale również: Grey's Anatomy, Gra o tron, The L Word, Na dobre i na złe, Gossip Girl, 90 210. Uwielbiam te seriale, ten świat, tych aktorów...
492 2014-02-11 00:26:54 Ostatnio edytowany przez wirtualnaona (2014-02-11 00:27:52)
To i ja może coś dodam, choć kilka się już przewijało tu: s-f i kryminalne (Archiwum X, Nikita, Breaking Bad, Supernatural, True Blood, wychodzące na bieżąco Intelligence, Almost Human),White Collar, azjatyckie dramy
"Magia kłamstwa", "Detektyw Monk", "Breaking Bad", "Dexter", "Sherlock"
494 2014-03-08 03:41:12 Ostatnio edytowany przez tykwer (2014-03-08 03:46:38)
Jestem oczarowany serialem "Detektywi". Aktorzy, odgrywający główne role, są rewelacyjni (tytułowi detektywi). Rys charakterologiczny, jaki nadał im scenarzysta, jest świetny. Klimat serialu przyprawia o lekkie dreszcze, a jego akcja mimo że mało dynamiczna, to trzyma w napięciu.
Moje ulubione seriale:
- Jak poznałem waszą matkę
- Haven
- Supernatural
- Wrogie niebo
- Teen wolf
Lubie też oglądać:
- Revolution
- Pamiętniki wampirów
- The originals
- Pretty little liars
- Once upon a time (oraz ouat in wonderland)
- Graceland
- Shameless US
- Under the dome
Kiedyś uwielbiałam Dextera ale jakoś znudził mi się przy 5 sezonie i przestałam oglądać.
496 2014-03-19 17:29:38 Ostatnio edytowany przez dawidj90 (2014-03-19 17:31:39)
Niedawno skończyłem Breaking Bad, jak dotąd mój TOP 1. Wciągający, bez sztucznego przedłużania. Początkowo kibicowałem Walterowi, by pod koniec całkowicie go znienawidzić i o to chodziło twórcom, przemianę w Heisenberga. Skończył się i pozostawił miłe wspomnienia.
Dexterem się rozczarowałem po 4tym sezonie (imo najlepszym) a ostatni sezon to już w ogóle było Sci-Fi.
Teraz oglądam The Walking Dead, nie jest jakieś super ambitny, temat oklepany ale przyjemnie się ogląda.
Przez te wciągające seriale od dawna nie ruszyłem nic z filmoteki, brak czasu ![]()
Pierwsza miłość i seriale typu dlaczego ja ,trudne sprawy.
Moje ulubione seriale to "Gra o tron", "Dawno dawno temu", "The Walking Dead" i "Internat "
Ostatnio True Detcive wpadł mi w oko, lubię też Grę o Tron, Downton Abbey, Sherlocka i seriale kostiumowe, produkowane przez BBC
Na chwile obecną "Pamiętniki wampirów" i "The Originals". Wkręcam się też w 'M jak miłość" i "Przyjaciółki' ![]()
Ja wciagnelam tez Dawno , Dawno temu, Revenge i biore sie za Ludzi jutra.
Ostatnio widziałam rewelacyjny 8-odcinkowy True Detective. Polecam!
Dużo tego:-) ae najbardziej to:
Horoskop śmierci 1 i 2
Kamienie śmierci
Laura- śmierć zapisana w kartach
Anioł śmierci
Sekrety wulkanu
Gorycz tropików
Czarodziejki
Łowcy skarbów
Believe
Herosi
Tajemnice Laketrop
Ostry dyżur
90210
Rodzina zastępcza
13 posterunek
Czas honoru
Z archwium X (stare)
Gra o Tron
Sailor Moon
Bleach
Death Note
FLCL
NGE (Neon Genesis Evangelion)
Berserk
Bloody Monday
Mars
Nie zdzierżam telenoweli (+ Polskie) i Polskich seriali ;]
Z archwium X (stare)
Gra o Tron
Sailor Moon
Bleach
Death Note
FLCL
Berserk
Bloody Monday
MarsNie zdzierżam telenoweli (+ Polskie) i Polskich seriali ;]
Sailor Moon też zawse bardzo lubiłam:-)
Black_dragon napisał/a:Z archwium X (stare)
Gra o Tron
Sailor Moon
Bleach
Death Note
FLCL
Berserk
Bloody Monday
MarsNie zdzierżam telenoweli (+ Polskie) i Polskich seriali ;]
Sailor Moon też zawse bardzo lubiłam:-)
Sailor Moon, to mój film, serial, drama, telenowela, program życia
Mam to na dysku i regularnie odświeżam
Szczególnie odcinek randka Usagi i Seyi, mój ulubiony xD Przy niczym innym w życiu nie czułam takich emocji
Oglądając to drugi raz po 10 latach czułam się tak samo jak za 1 razem, a myślałam że może z tego wyrosłam
Ostatnio się zdziwałam jak w necie poczytałam, że wielu facetów jest fanami tego xD Myślałam że to takie babskie jest...
Usta usta ![]()
Wikingowie jeden z najlepszych jaki oglądałem ![]()
właśnie zaczął się następny sezon moich ulubionych Suits 'ów polecam zwłaszcza wcześniejsze sezony ![]()
Zdecydowanie"Desperate Housewives" oraz "Downton Abbey".Trzecie miejsce na mojej liście to "Doktor House".
Uwielbiam "Teorię Wielkiego Podrywu" i "Sherlocka"!
Nałogowo też "The Walking Dead", ostatnio zaczęłam oglądać "Fargo" (niestety przewidzieli tylko 10 odcinków
) i "Demony Da Vinci". Jak zwykle w wakacje, wszystkie seriale mają przerwę, więc szukam czegoś nowego dla siebie ![]()
Ja oglądam Grę o tron.
Natomiast żeby rozwijać swój angielski oglądam z napisami angielskimi takie seriale jak: Castle, NCIS, Hot in Cleveland ![]()
"Gotowe na wszystko" i "Siostra Jackie". Czasem, ale tylko czasami i zupełnie nie wiem czemu mnie nachodzi na "Supernatural"...
Chirurdzy i Ostry dyżur są u mnie niezmiennie na pierwszym miejscu. Poza tym ostatnio męczę ostatni sezon Gilmore girls i z mniejszym uporem maniaka Californication ![]()
sherlock i chirurdzy chociaż już trochę przeginają z fabułą.
i zuupełnie nie wiem czemu mnie nachodzi na "Supernatural"...
Ja też nie wiedziałam czemu mnie naszło.
Teraz kończę juz 7 sezon oglądać. ![]()
Tylko że ja lubię takie bajki. ![]()
"Osaczona"
Świat wg bundych
Świat wg kiepskich
"Przyjaciele".
519 2014-07-26 09:32:05 Ostatnio edytowany przez Saga81 (2014-07-26 09:34:09)
Nie wiem, czy ulubione, ale na pewni bardzo dobre to:
- Fargo
- Most nad Sundem (wersja skandynawska)
- The Killing
- Borgen (duński)
- True Detective
A, i jeszcze coś do pośmiania się: The Big Bang Theory ![]()
Ja zaczęłam oglądać Kamuflaż i Murder in the First.