Motywacja pracowników - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

66

Odp: Motywacja pracowników

Matkoooo, ależ mi uświadomiliście jak jestem demotywowana w pracy sad ... .
Ja bym chciała chociaż raz na jakiś czas usłyszeć: miło, że pani pomogła, dziękuję, że znalazła pani rozwiązanie tej sprawy, dziękuję za zaangażowanie, gratuluję dobrze wykonanej pracy itp. Takie pochwały szybciej dostanę od inspektora zus/pip, ale od własnego szefa ni chuchu, ale pretensje za drobną pomyłkę/przeoczenie- owszem i to z satysfakcją hmm .
Choćby tak mała premia świąteczna raz do roku, jeśli nie premia m-czna... o braku podwyżki (bo zawsze jest kryzys) od 7 lat nawet nie wspomnę.

Ech... dobrze, ze chociaż u męża w pracy jest motywacja wink .
Raz na rok impreza integracyjna, premie świąteczne+paczki, premie m-czne, podwyżki regularne... czasem niewielkie ale są, pochwały do akt.

Zobacz podobne tematy :

67

Dlatego właśnie uwżam, że zawody związane z motywowaniem pracowników. Coachingiem, trenowaniem będą miały coraz większe wzięcie.

68

W dotychczasowych miejscach w których pracowałam to niestety ale Motywacja była na bardzo niskim poziomie. Brak możliwości awansu, brak premii, brak benefitów czy szkoleń czyli na zasadzie 'Rób swoje przecież pensja to wystarczający motywator (swoją drogą słaba pensja)". Nie wiem z czego to wynika czy z tego powodu że pracodawca nie chce wydawać pieniędzy czy że po prostu uważa taką sytuację za coś normalnego. Natomiast jeżeli chodzi o najlepszy motywator to są to oczywiście pieniądze. Ogólnie uważam że taka motywacja to bardzo ważny element i naprawdę potrafi dodać skrzydeł. Ostatnio czytałam że jednym z największych problemów polskiego rynku pracy jest tzw. 'Niezaangażowany pracownik". No trudno się dziwić.

69

Pati_pati - tylko częściowo się z Tobą zgodzę smile
Każdy z nas jest inny, a co za tym idzie - każdy z nas jest innym pracownikiem i każdego motywuje coś innego.
Sfera finansowa jest oczywiście bardzo ważna, wszak właśnie dla pieniędzy pracujemy, jednak nie dla każdego jest najważniejsza.
Dla jednego najlepszą motywacją będzie właśnie okazała premia, ale dla innego z kolei to możliwość otrzymania bonusu w postaci dodatkowych wolnych dni będzie ważniejsza.
Jeszcze inny pracownik będzie w siódmym niebie, kiedy dostanie możliwość dokształcenia się, ukończenia kursu na którym mu zależy, a który opłaci w ramach motywacji pracodawca.
Następny z kolei poczuje się ogromnie zmotywowany przesunięciem na inne, interesujące go stanowisko, otrzymaniem nowego projektu.

Dobry lider, dobry szef - jako przywódca swojej grupy pracowników, musi potrafić czytać ludzi, musi być na tyle mądrym przełożonym, żeby odczytać jaki sposób motywacyjny będzie najlepszy dla jego pracowników.
Ale podkreślam - dobry smile a wcale nie jest łatwo o takich niestety.
Najczęściej zdarza się właśnie podejście typu - przecież ci za to płacę, o co jeszcze chodzi. Ciesz się, że masz tę pracę, bo za bramą to dziesięciu chętnych na twoje miejsce czeka.
Wtedy nasza chęć rozwoju i jakakolwiek motywacja bezlitośnie opada w dół.
Aż do smętnego poziomu wód gruntowych.

70

Tenss napisał/a:

Dlatego właśnie uwżam, że zawody związane z motywowaniem pracowników. Coachingiem, trenowaniem będą miały coraz większe wzięcie.

Żeby brać kasę za to, co naprawdę dobry pracodawca sam wie? big_smile

71 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-04-28 14:21:02)

Niektórzy pracodawcy nadal zapominają o tym, że trudno jest utrzymać na dłużej pracownika, którego jedyną motywacją do pracy jest strach. Dobry szef powinien mądrze zarządzać zespołem. Warto wykorzystać nowoczesne formy wspierania rozwoju i starać się podążać za nowościami. Ciekawym rozwiązaniem jest grywalizacja ([spam]) służąca do lepszego motywowania pracy np. handlowców. Gra ma za zadanie podnieść satysfakcję z wykonywanych zadań co w konsekwencji wpływa na rozwój zawodowy. Udział w tym systemie jest dobrowolny, dlatego nie będzie to zło konieczne budzące jedynie niechęć, tak jak ma to miejsce w przypadku przymusowych szkoleń czy wyjazdów integracyjnych.

Posty [ 66 do 71 z 71 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024