STOKROTKA-CAFE - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Strony Poprzednia 1 1,197 1,198 1,199 1,200 1,201 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 77,871 do 77,935 z 102,609 ]

77,871

Odp: STOKROTKA-CAFE

Nowa a może powinnaś odwiedzić siostrę, skoro poważnie zachorowała.
Jest okazja przebaczenia sobie.
Zbliżające się święta to najlepszy czas.

Ja też nie odzywałam się z siostrą.
Teraz jest między nami dobrze.
Dzwonimy do siebie i dużo rozmawiamy.
Siostra mieszka 700 km ode mnie, więc spotykamy się tylko raz w roku.
Gdzieś w głębi serca pozostała pamięć o złym czasie i o tym co złego ona nam zrobiła.
Ale życie jest zbyt krótkie , by pielęgnować w sobie nienawiść.
Uznałam, że ja nie jestem od rozliczania innych.
Zrobi to ktoś za mnie.

77,872 Ostatnio edytowany przez czytelniczka51 (2016-12-16 16:30:54)

Strzałko  Kropeczku Wifciu dziękuję za słowa wsparcia.
Już się martwię tą operacją córki.
Córka musi pójść na wyjęcie tego wszystkiego z ręki, bo to jej przeszkadza.
W zginaniu skóra na łokciu niemal pęka od tego metalu.
Właściwie gdzie by tej ręki nie dotknąć wszędzie metal.

77,873

czytelniczka51 napisał/a:

Ale życie jest zbyt krótkie , by pielęgnować w sobie nienawiść.

Czytuniu
          też tak uważam, chociaż są osoby, które nie chcą zgody,
albo swoim dalszym postępowaniem nie dają podstaw do zgody.
Czytuniu zdrówka, bo cosik ostatnio szwankuje.
Fajnie, że ząbków jesteś zadowolona, bo gorzej, jak wydasz kasę,
a ząbki w szufladzie leżą.

77,874 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-16 19:39:44)

Czytuniu ja nie mam możliwości jechać do siostry .Nie mamy auta musiałby Krzyś jechać ze mną autobusem,ale on pracuje.Ja ze względu na lęki nigdzie nie ruszam sama.Nie znam nr telefonu do siostry .Prosiłam mamę żeby jej przekazała ode mnie życzenia powrotu do zdrowia ale mama też powiedziała że z nią się nie widzi wie tylko to co jej syn przekaże. Prawdopodobnie siostra już jest w domu i czeka na wyniki które za dwa tygodnie odbierze.
U nas było wesoło dzieci wybawiły babcię albo odwrotnie w każdym razie Staraliśmy się utrzymać miłą atmosferę .Był syn Krzysia z partnerką w ciąży i wnusiami Julią i Majką.Oj wyszalałam się...

Martwię się osobami które wysłały pieniążki a one nie dotarły lub chcą wysłać a nie mogą z różnych przyczyn Pigwa Mysi Gochnia Wifcia i Luc nie wiem jak rozwiązać ten problem Krzysiu nie ma możliwości sprawdzenia czy poszły na inne konto .Przykro mi bardzo z tego powodu.Bardzo się stresuję bo czas mija a Zacisze stanęło...w miejscu...
Wifciu dzwoniłam do Ciebie ale tel był zajęty..

https://polakpotrafi.pl/projekt/tomik-poezji-zacisze

77,875 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-16 19:39:30)

Moje kochane Stokrotki za Wasze serce oddaję swoje

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b765c6329d55.jpg

77,876

77,877

Grażka
        podaj mi numer telefonu do tej firmy co płaciłyśmy.

77,878

Dla tych osób które wpłaciły na Projekt Polak Potrafi " Zacisze" a pieniądze nie dotarły podaję  dane do firmy:

PayPro SA, ul. Kanclerska 15, 60-327 Poznań,

tel. +48 (61) 642 93 44,

WWW: www.przelewy24.pl,

e-mail: serwis@przelewy24.pl. PayPro SA –

77,879 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-16 20:36:32)

wifa napisał/a:

Grażka
        podaj mi numer telefonu do tej firmy co płaciłyśmy.

Wifciu mam nadzieję że wszystko pomyślnie się wyjaśni

77,880

hey wieczorkiem

no ciekawa jestem jak się sprawa wyjaśni z tymi Waszymi wpłatami ???

po południu poszłam na rekonesans sklepowy ...
byłam w 4 sklepach - Kauflandzie - Rossmanie - Biedronce i Aldim

w K - kupiłam 2 ks. margaryny
w R - pastę elmeks i maskarę "wibo"
w B- nic
w A- ciasto piernikowe na jutro do kawci i kaki smile smile   a wszyscy obładowani jak wielbłądy ...
a ja z pustą torbą .... i spacerek ... spotkałam Brata - podprowadził mnie  ...  i git ... piątek zleciał

wszystko mam na swoim osiedlu też w cenach promocyjnych ....  lol

Czytka będzie oki z tą operacją ... wreszcie pozbędzie się metalu ...

Wifka z ozdobami nie przesadzam ....   wszystko z tamtego roku ...

pozdrawiam WSZYSTKIE .... i spokojnej nocki życzę 

77,881

Witanko!
U mnie przerwa przy sprzątaniu.
Ubralam choinkę, bigos konczę. Jutro planuję zrobic pierogi i uszka. Zakwas na barszcz pracuje, dopiero drugi dzień, więc jeszcze sporo mu brakuje. Nie mam za cieplo i byc moze termin fermentacji przedluzy się.
Dzisiaj w pracy mielismy akcję " deratyzacja."Duzy, stary gmach, więc to "szemrane towarzycho" ponoc kręci się.
Ekipa przyjezdza raz w miesiącu i "dokarmia zwierzynę".
Widzę, że są jakieś problemy z potwierdzeniem wpłat na projekt Grazynki. U mnie poszlo prosto. Byl w spisie mój bank, przekierowali mnie do niego, poczekalam na sms- a z kodem, wpisalam i juz po wszystkim.
Oj tak Wifciu- powdycham jod w święta, po kosciolku zrobimy spacer- spalimy kalorie hi, hi.
Mysti- juz wsrod swoich. Tu inaczej się oddycha, co?

77,882 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-12-16 22:04:53)

Dobry na wieczór

Dzięki waszym ciepłym myślom dobrze mi się jechało.

Zadzwonił mi kierowca wczoraj popołudniu, że będzie po mnie około 22;30, ale wcześniej oczywiście jeszcze zadzwoni.

Około 17:30 przyjechała Wala (Walentina)- okazało się, że mówi po polsku, ale z mocną ukraińską naleciałością. Po niemiecku- słabiutko. To jej pierwszy taki wyjazd.
Cały wieczór więc jej tłumaczyłam obowiązki, co i jak w domu i oprócz tego je obydwie tłumaczyłam, co któraś do drugiej mówi ;/  Zobaczymy, jak to tam pójdzie.

Siedziałyśmy sobie więc wieczorkiem z Walą na luzie i  "rozgawariwały", a tu około 21:00 telefon- "za 20 minut będę po panią".
Na szybko pomóc jeszcze babce pończochę zdjąć, walizy na zewnątrz, ubrać się. Babka mnie wyściskała ze łzami w oczach, Wala też....każda z innego powodu big_smile

Kierowca wyjątkowo sam, jeden. Miejsce miałam obok niego, a że lekko się znaliśmy, bo i ja już z nim jechałam, i moją córkę do mnie przywoził, więc gadaliśmy prawie całą drogę.
Krótko przed granicą się zdrzemnęłam, ale niedługo.

W domu byłam koło 8:00 (o 8:15 już dzwoniłam do taty, że jestem).

Rozpakowałam się, odświeżyłam trochę i ruszyłam na zakupy, bo w domu pustki.
Popołudniu z córką pojechałyśmy do centrum handlowego i zakupiłam zamrażarkę.
Polecane przez Was Bosch były tylko duże  (byłam w Euro RTV i w Media Markt).
Z tych, które były wybrałam Whirpool. Ze względu na niski poziom hałasu, szybki czas mrożenia, dłuższy czas utrzymania temp gdy zabraknie prądu. Wszystko to było ok.Klasa energetyczna u wszystkich była taka sama.

Mają przywieźć mi jutro. Co prawda chcieli w poniedziałek (ale ja za bardzo nie mam czasu, by siedzieć w domu), ale pani w obsłudze klienta to taka trochę znajoma (nasi synowie chodzili razem do szkoły) i załatwiła to na sobotę.

Padnięta jestem, mam za sobą dłuuuugi dzień.

Do jutra, Laleczki.

77,883 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-16 22:14:05)

Zaglądam wieczorkiem i czytam że Czytuni ząbki są świetne, bardzo się cieszę Czytuniu , ja też mam głęboki zgryz i miałam niby bardzo dobrą stomatolog a jednak mam problemy a ładny uśmiech to ozdoba.
Córci będzie lżej bez tych metali a jak ktoś starszy to nie usuwają tych rusztowań.

Grażynko, zaglądam na Zacisze i widzę że coś zablokowało, ciekawe czy nie można to jakoś sprawdzić?

Ostatnio, dzieją się niedobre rzeczy u mnie w bloku, jakiś facet chodzi po nocy, dzwoni i puka do drzwi i woła 10 zł dla chorej matki. Nie wiem kto go wpuszcza ale od kilku dni jest akcja i ludzie boją się otwierać i słusznie bo przychodzi w różnych godzinach nocnych aż do 6.00 rano, jakiś wielki facet w kapturze na łbie. Jutro zgłoszę do naszej wspólnoty bo obok mnie mieszkają dziewczyny i boją się rano z mieszkania wychodzić , ja po tabletce śpię i nic nie słyszę może do mnie dzwonić bo mam odłączony dzwonek i spokój ale pora to zakończyć. Wcześniej były skargi na fekalia na klatkach schodowych i zostaliśmy jak mieszkańcy ostrzeżeni że będziemy płacili za dodatkowe sprzątania, cholerka zawsze coś się przywlecze od kiedy nastała pora na wynajmowanie mieszkań. A był u nas do tej pory spokój i porządek.

Wifciu ja nie zaziębiam się często bo ostatnio jakoś tak miesiąc temu a więc przyzwoicie i cieszyłam się że udało mi się zaszczepić bez dodatkowych problemów. Ale teraz sporo ludzi choruje i brakuje tych leków które dla mnie były dobre poza tym co chwila brakuje jakiś leków i nie wiedzą gdzie one się podziały, czy ich nie produkują już czy zostały przehandlowane na lewo.

Niczego jeszcze nie gotowałam , bigosu nie jadamy, grzybów też nie, kapusta nie dla mnie więc nie wiem jak będzie u mnie wyglądała wigilia.

Zauważyłam Mysti więc witam Cię serdecznie na naszej ziemi odpoczywaj spokojnie a jutro tutaj zajrzyj, buziaki dla Ciebie i cieszę się że już tu jesteś.

77,884

Mystko
        ciesze się, że wróciłaś cała i zdrowa.

Dziewczyny
patrzę na sejm i szaleństwa.

Dobranoc

77,885

Witam
Obok naszego bloku był pożar ,poszłam zasłonić okno patrzę tyle straży pożarnej ,paliło sie mieszkanie ,ludzi zabrali prąd ,gaz wyłączyli ,młodzi ludzie mieszkali w tym mieszkaniu ,7 osob zabrali do szpitala ,reszta do hoteli ludzie co sie dzieje
Ja dzisiaj ugotowałam kapustę na pierogi ,przygotowałam farsz ,bede miała natchnienie to zrobię pierogi
Tani barszcz czerwony
Zagotować wode z jarzynami ,dodac octu,dodac przyprawy ,jabłko pokroić w plastry ,dorzucić pokrojone w plastry buraki ,chwile potrzymać na ogniu i zdjeć odstawić na 6 godzin ,przecedzić przed podaniem podgrzać
Smacznego

77,886

Myst witaj na ziemi polskiej
Więcej nie kupie masła klarowanego okropne ,tylko masło zwykle i olej rzepakowy

77,887

Dobry wieczór.

Wifciu, rano w kościele też grzeją, nie ma problemu smile
Przypomniało mi się jak kilka lat temu jeszcze pracowałam.
Przychodzimy do pracy, wchodzimy na hale, a tam -15 .
I taka temp była jeszcze koło godziny, dopóki w piecu ktoś nie napalił.

Nie patrz na ten sejm.
Dzisiaj podobno dzień bez polityki smile

Mysti, witaj w domu smile

Morawko, u nas jeszcze ksiądz nie chodzi i na razie nie ma tego w ogłoszeniach.

Klaudynko, dobrze, ze wyłączyłaś dzwonek, przynajmiej możesz spokojnie spac.

Też widzę, że Sandra zaginęła, a jeszcze i w sumie Lucynka, Ela,
Nanusia( pewnie skrobie szyby w aucie wink ) itd.

Basiu, przywróc dziewczyny do pionu smile

Pozdrówka.

77,888

Witam raniutko i cieplutko

nie śpię od czwartej -więc przyszłam na paluszkach na łączkę,żeby żadnej Stokrotki nie obudzić -zostawiam kawkę i buziaki

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a5d97f496329.gif

77,889 Ostatnio edytowany przez Ba-Cha (2016-12-17 07:18:19)

hey raniutko smile
witaj Grażka

dosiadam się z drugą caffą 
                                                          http://imgup.pl/di/14ZP/fotoo.gif

Strzałka nie robię rozpierduchy ...  Mychy powrócą albo i nie smile
sama czasami mam ochotę przestać pisać ....
no ale automatycznie po zapaleniu kompa jestem na Netkach
no i tak .... pisze ...

Morawko straszne są pożary ... i w ogóle  to ja mam zawsze jakiegoś wewnętrznego stracha
by coś się nie przytrafiło przed świętami  ...

Misty pisałaś ,że masz tyle km do domu ... 1000 ?
jechaliście 10,30 godzin ...  to ile na godzinkę było na busoli ???

pytanie techniczne smile co do farszu uszkowego
z kapuchy i pieczarek >>>
ja kapustę przed gotowaniem zawsze kroje
pieczarki starte na dużych oczkach smaże na cebulce ...

i co ???  mielicie to czy nie ????

zaraz podam przepis na barszczyk - odkąd go mam - tak gotuje zawsze
podam przepis tak jak mam zapisany .... robię go tak mniej więcej tak samo ...  i zawsze wychodzi pyszny ... smile

77,890

Barszczyk czerwony

3 l wody
liść laurowy
ziele angielskie
3 ząbki czosnku zgniecionego
1 łyżka  vegety
2 łyżki cukru
1/2 łyżeczki soli
3 łyżki magii
1,20 kg buraków startych na dużych oczkach

buraki zetrzeć - dolać wody - i wszystkie te składniki + 1,4 szkl. octu
na małym ogniu gotować do wrzenia  NIE GOTOWAĆ  !

odstawić do drugiego dnia - na drugi dzień odcedzić z buraków - można rozcieńczyć
i znowu mocno zagrzać ale nie gotować 
doprawić majerankiem i pieprzem ....  gotowy smile
##################################################
jest ciemny i baaardzo dobry lol
ja daje tylko łyżkę cukru smile

77,891

Witam

To ja z trzecią kawą

http://r0sie.blox.pl/resource/kawa_w_piatek.jpg

Baśku a niby dlaczego miałabyś przestać pisać ?
Masz obowiązki wobec nas i nie ma takiej opcji by brakowało ciebie.

Ten przepis na barszcz ciekawy, może i ja ugotuję.

Nowa ja już od 5 na nogach.
Ależ nie chce mi się wstawać.
Do obory idę jeszcze na wpół śpiąca.

Teraz czekam na pieczywo.

77,892

Witam,późno,bo czekałam aż się Książę Staś obudzi.
Na śniadanko
http://static.wizaz.pl/kulinaria/photos/2565_3_440x300.jpg
na specjalne życzenie smile
A teraz idę się bawić- Ninjaaaaaa! ATAK !!!!!!

Dom wariatów smile

77,893

Dzień dobry

Dziękuję za miłe powitanie.

Mogłam sobie dziś pospać, a już przed 7 po spaniu wink  No cóż...tak bywa tongue

Klaudynko-- ja mieszkam w wyyyysokim bloku, trudno ogarnąć, kto tam mieszka. Ludzie mimo domofonów krążą jak chcą. Co rusz ktoś puka do drzwi w potrzebie. Korytarze dosyć ciemne są, to strach nieraz drzwi otworzyć.

Basia-- na liczniku ponad 100 km/h było , ale na autostradach tak się jeździ.

Nie wiem jeszcze, jaką zupę zrobię na Wigilię. Może ten barszczyk Basi, brzmi smakowicie.
Pamiętam o przepisie, dziś go wrzucę, tylko muszę dokopać się do zeszytu wink

Na święta też jeszcze nic nie mam, po pierwsze primo- nie miałam kiedy kupić (wczoraj bieżące zakupy, bo w domu nic nie było).
Po drugie primo- nie mam, gdzie tego przechować, dlatego czekam na zamrażarkę.
Po trzecie primo-- wszystkiego w sklepach jest pełno, tylko kasę mieć.

Wrzućcie któraś proszę jakiś przepis/pomysł na pierś z kaczki.
Mam ochotę zrobić, a zawsze robiłam albo udka, albo całą . Może coś nowego spróbuję.

Niech sobie Baba pośpi po całym tygodniu.
Zapraszam do bufetu:

https://www.pitupitu.pl/files/Rf-j4RD7Qr9jRenXEjtXpIN2l-M/coverBig

77,894

A jednak Baba nie zawiodła wink

Pamiętam, jak robiłam dzieciakom też te ośmiorniczki wink

77,895

Cześć Kochani smile

u nas przymroziło nieźle wprawdzie na termometrze jest minus 2 tylko ale ja mam środkowy balkon no i na parterze
no i jest mgła ....

o rany i znów głodna się zrobiłam jak tak pacze na te cudowności i jeszcze przepisy super ...
ale to Babastacha mnie dziś natchnęła pomysłem na śniadanko - sadzone jajeczko, zdejmuję z patelni a do tłuszczu dolewam odrobinę octu i czekam aż się "przegotuje" i polewam tym sosem jajeczka - mniam pychotka !!! big_smile

77,896

Dzień dobry
Unas mgła tez ,ciemno ,a przeciez 8,30 hi hi
A ja zrobię barszcz ten co napisałam
Farsz zrobiłam drobno pokroiłam kapustę gotowanie w małej ilości wody przez 30 minut ,dodałam cebule pokrojona w kostkę ,odcedzilam doprawiam majerankiem i pieprzem hi hi włożyłam w woreczek i czeka w lodowce na ciasto pierogowe 600g maki 850ml wody gorącej wyrobić rozwałkować i wycinać szklanka hi hi

77,897

Jutra nasza rocznica ślubu 45 lat a w drugi dzien świat 28 lat ślubu kościelnego hi hi
Jabym nie miała juz zdrowia pracowac zagranica jako opiekunka ,jak patrzę na te starsze kobiety ,ktore dźwigają ,te walizki ,bo kierowcy mówią ze nie bedą pomagać bo kręgosłupy by im wysiadły ,a kobiety same ledwo Co dają radę ze sobą bo starsze to jeszcze te walizki ludzie

77,898

Pyszne sniadanie podalyscie
Ja zrobiłam jajecznice mojemu hi hi
Len zaparzyłam
Ludzie opuścili blok wczoraj i dobę musza czekać w hotelu ludzie jaka to tragedia
Mieszkanie doszczętnie spalone 3 pokoje ,ale tez uszkodzone 1 wyżej drugie niżej ,mało ludzi było w mieszkaniach ,bo jeszcze niektórzy w pracy byli

77,899

Basiu ja nie używam vegety ,magi ,żadnych rosołowych kostek juz od 8 lat wszystko badziewie
A ten przepis co podałam jest naturalny ,moja babcia to robiła jeszcze inaczej ,pokroiła świeże buraki w plastry ,zalała gotująca woda i tak stało ,pózniej mozna było pic pyszny i naturalny tylko troszke posolić

77,900 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-12-17 10:57:38)

morawa napisał/a:

patrzę na te starsze kobiety ,ktore dźwigają ,te walizki ,bo kierowcy mówią ze nie bedą pomagać bo kręgosłupy by im wysiadły ,a kobiety same ledwo Co dają radę ze sobą bo starsze to jeszcze te walizki ludzie

Morawko--- walizki muszą być, bo trochę rzeczy się ma, swoich ubrań na ten czas i wiadomo dokupi się coś.
Ale pierwsze słyszę o dźwiganiu walizek. Jak głupie, nadgorliwe to niech dźwigają.
NIGDY mi się nie zdarzyło samej wciskać walizki do bagażnika, zresztą to obowiązek kierowcy , oni i tak wolą tak poukładać, by wszystko pasowało.
Podjeżdżam busem pod dom, mam dwie walizki. Jedną ja sunę na kółkach, drugą kierowca mi dźwiga bądź też turla do drzwi z klatki.
NIGDY sama nie wyciągam bagażu z busa, pokazuję palcem, która to moja jest. Obojętnie, czy to duży autobus czy mały bus.
I nie TYLKO ja tak robię, WSZYSCY pasażerowie.
Więc powtarzam, jak głupie i nadgorliwe, niech się szarpią.

77,901 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 21:37:11)

Przedrzemałam troszkę w sumie mogłam sobie pozwolić na ten dobrobyt hi hi
Na dworze biało mrozik wszystko ślicznie udekorował.

Wiecie jak już spełni się moje marzenie i będę mieć wieczorek poetycki promujący Tomik 'Zacisze' opowiem wszystkim o Was, o cudownych dziewczynach dzięki którym ta książka się ukazała i oczywiście chciałabym wymienić w podziękowaniu każdą z imienia i nazwiska.Tyle dla mnie robicie nie zapomnę nigdy  cudownych chwil ,które razem spędzamy .Czuje się jak w ogromnej rodzinie.
Cieszę się że Was poznałam .Dziękuję że Jesteście!

77,902

BaCha!-- mam, znalazłam. Pisałam, że muszę dokopać się do zeszytu, bo ja mam tu mało miejsca na zeszyty , książki (nie tylko) kulinarne.
Zeszyty...nie byłam pewna, gdzie są- czy w pojemnikach pod łóżkiem, czy w pufie schowane z broszurkami kulinarnymi. Zaczęłam od łóżka, a jednak były w pufie big_smile
Na innym forum pisałyśmy z koleżankami, że ciasto to jest znane w różnych regionach Polski pod różnymi nazwami: Michałek, przekładaniec góralski,placek czeski, miodownik, nawet "dziad".
Ja go mam w zeszycie jako

Piernik- kwiatek  wink

Ciasto
3 szklanki mąki
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 kostki masła
3 jajka
3 łyżki miodu
3 łyżeczki sody

Masa
1 litr mleka
1/2 szklanki kaszy manny
1 kostka masła
1 i 1/2 szklanki cukru pudru
zapach waniliowy

Utrzeć jaja z cukrem i masłem, dodać miód, sodę, mąkę i wygnieść ciasto rękami.
Podzielić je na 3 równe części i upiec z nich 3 jednakowe jasnobrązowe placki.
Po upieczeniu ostudzić i każdy przeciąć wzdłuż na dwie równe części.

Ugotować kaszę mannę na mleku. Ostudzić.
Utrzeć masło z cukrem, i cały czas ucierając, dodawać powoli kaszę.
Na koniec wlać zapach waniliowy.
Przełożyć placki kremem.
Na górę wylać polewę czekoladową.
Owinąć ciasto folią. Najlepsze po 1-2 dniach, gdy nabierze wilgoci.

Ode mnie jeszcze--- raz tylko piekłam 3 placki i je przecinałam wzdłuż. Złamały się. Niczemu to nie przeszkadza, ale mnie to wkurzyło i teraz dzielę surowe ciasto na więcej części (5-6) i po prostu piekę cieńsze placki.
Polewę robię raczej gorzką, bo ciasto jest dosyć słodkie- mimo, ze ja daję trochę mniej cukru niż w przepisie.

77,903 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 22:04:57)

Morawko z Okazji Rocznicy Ślubu: Szczęścia i miłości na dalsze , wspólne lata !!!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2de64c76ff6c.jpg

***************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************************
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/6a96b78bc433.jpg

77,904 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 12:44:12)

Poczytałam Wasze przepisy to zrobiłam się głodna

77,905

Hej dziewczyny

Ktoś napisał, ze nie lubi polityki.
Fajnie na innym portalu napisał mój kolega

"polityka mimo,że nie jest lubiana jednak głęboko
w nas wnika bo dotyczy naszego życia."
Chyba nie chcemy drugi raz PRL.

Jeszcze nie żyję  świętami, więc mam luzik.
Oglądam Polsat News i TVN24.

Miłego dnia.

77,906

To znowu ja tongue

Grażynko-- zrobiłam "normalny" przelew z konta przez ten DialCom24 . Wiesz, jak się nazywam, to po weekendzie, mniej więcej w środku tygodnia sprawdź, czy wpłynęło na Twoje konto.

Melduję też, że przed chwilą zamrażarka dotarła big_smile

A ja w ferworze porządków, po takiej nieobecności trochę się zakurzyło u mnie wink

77,907

Hej ....
Wpadam sie przywitac ..
Nie zagladałam bo nie miałam czasu .
Moze teraz uda mi sie czesciej zajzec bo bedzie troche luzu
Koncze zamowienia juz mnie palec boli od wpychania szpilek , musze poszukac naparstek .
U nas lekki mrozik

77,908

Witam dzieweczki

Dzisiaj mało będę się udzielała bo jestem wypluta i z sił wyzuta , po prostu sflaczała dętka.

Mysti jest Twoja wpłata bo jak komputer otwieram to zaglądam na Zaisze i do piesków ażeby dokarmić a później jak siła pozwala to piszę.

Grażynko myśl pozytywnie a pamiętaj że dużo jeszcze przed Tobą możliwości a marzenia się spełniają, trzymam mocno kciuki.

Wifciu oglądałam szkiełko i tę manifestację , słyszałam jak mówili że wojska amerykańskie  już są w drodze do Polski i rozpisywać się nie będę ale bardzo mi się to nie podoba .

Jak fajnie ze piszecie przepisy, Basia, Morawka, Mysti lubię je czytać ale jak nadal będę dętka to kupię co w rękę mi wlezie i będę na leżąco świętowała.

77,909

Dzień dobry Wszystkim
Zaliczyłam ostatnią w tym roku wizytę u lekarza i mam nadzieję,że nic się już nie wydarzy.Odebrałam wyniki histopatologiczne i jestem cała heppy end,bo nie wykazały nic poważnego.Najgorszy był czas wyczekiwania .Już po wszystkim,aż mi ulżyło.
Grażynko zrobiłam przelew naTwoje konto,ale wczoraj Twój bank zwrócił mi pieniądze,oczywiście wziął sobie prowizję od zwrotu,z adnotacją zwrot błędnej wpłaty.Nie wiem,co tam mogło być błędnego,ale niech im będzie.Jutro znów zrobię przelew i zobaczymy.
Zrobiłam sobie prezent pod choinkę i kupiłam sobie telewizor.Wczoraj cały dzień próbowałam go uruchomić i niestety poległam.Technika mnie pokonała.Dzisiaj przybywają posiłki i mam nadzieję,że wszystko będzie ok.
Pozdrawiam i życzę miłej soboty

77,910

Witaj Martuś!  big_smile

Gratuluję Ci nowego telewizora  big_smile

Ja sama ustawiałam swoje telewizory a próbowałam dotąd aż nie uzyskałam odpowiedniego obrazu , no i oczywiście ustawiałam na automatycznym bo wtedy jest wszystko jak trzeba a na ręcznym ustawieniu to nie najlepiej wychodzi. Fajnie że masz wyniki dobre bo jest to powód do świętowania a telewizor nowy jest drugim powodem więc wyciągaj tą schowaną głęboko flachę wina big_smile big_smile big_smile

77,911

Klaudyna napisał/a:

więc wyciągaj tą schowaną głęboko flachę wina

Mówisz,masz. smile  smile
Wybieraj big_smile lol

http://fzs-union.ru/wp-content/uploads/2015/11/alcohol.jpg

77,912 Ostatnio edytowany przez Klaudyna59 (2016-12-17 15:54:21)

Martuś ażeby dla wszystkich dziewczyn starczyło to wybieram największą flachę big_smile

http://adamed.expert/wp-content/uploads/ile-kalorii-ma-alkohol-jak-kaloryczny-jest-kieliszek-wina-wodki-czy-kufel-piwa-815x450.jpg

77,913 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 17:05:47)

Marta456 napisał/a:

Grażynko zrobiłam przelew naTwoje konto,ale wczoraj Twój bank zwrócił mi pieniądze,oczywiście wziął sobie prowizję od zwrotu,z adnotacją zwrot błędnej wpłaty.

Marto
      przeczytałam co napisałaś i sprawdziłam swój wyciąg.
Okazało się, ze mnie też zwrócili.
Przelałam na Grażynki konto, a ona przeleje na swój tomik.
Fajnie byłoby, jeśli Grażynka dostałaby od nas Stokrotek na Gwiazdora
drobne na swoją poezję.

Marto
      100 lat w zdrowiu życzy pyrka.

77,914

Hey Mychy 

Misty - senks za przepis ... lol

przepisałam i porównam sobie ze starym przepisem ....
nigdy tak nie przekrawałam na pół i wzdłuż ...
też mi się wydaje,że za dużo cukru ....  kiedyś go upieke i sprawdzę   na pewno będzie pychotka smile

zrobiłam sobie farsz na uszka ale lepić będę jutro ...

pozdrawiam WSZYŚCIUTKIE ... 

77,915 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 17:14:58)

Dziewczyny
      Grażynka ma już przeszło 900 zł.

77,916

http://id.joe.pl/sub_images/pictures/8b81ffcc1f383815683da94d094c5f19_th2.gif

Poezja-  to słowa z duszy pochodzące
wprost z serca łzami rzęsistymi kapiące
w wersach Grażynki moc uczuć i przyjaźń
do ludzi ogromna
ona chociaż przemiła a często tak skromna
pomóżmy na poezji dużymi zgłoskami zaistnieć
bo kiedyś nas nie będzie ...
a wiersze jej będą miłością się złocić.

77,917

Klaudyna59 napisał/a:

ona chociaż przemiła a często tak skromna
pomóżmy na poezji dużymi zgłoskami zaistnieć
bo kiedyś nas nie będzie ...
a wiersze jej będą miłością się złocić.

Klaudynko  wzruszyłam się, piękny.
To co dajemy innym najczęściej wraca do nas.

77,918

Martuś-- gratuluję nowego telewizora, ale jeszcze bardziej gratuluję dobrych wyników big_smile

Klaudynko-- wiersz na każdy moment, na zawołanie. Super!
Faktycznie, moje wsparcie już tam "wisi". Szybko.

Wifko-- ja widzę tam troszkę ponad 800 zł.

77,919

Mystique71 napisał/a:

To znowu ja tongue

Grażynko-- zrobiłam "normalny" przelew z konta przez ten DialCom24 . Wiesz, jak się nazywam, to po weekendzie, mniej więcej w środku tygodnia sprawdź, czy wpłynęło na Twoje konto.

Mysti oczywiście że już wpłynęły pieniążki,nawet nie wiesz jak mnie uszczęśliwiłaś!!!.Dziękuję z całego serca .!!!

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02c986e4e56b.gif

77,920 Ostatnio edytowany przez PIGWA (2016-12-17 18:34:04)

nowa18 napisał/a:

Przedrzemałam troszkę w sumie mogłam sobie pozwolić na ten dobrobyt hi hi
Na dworze biało mrozik wszystko ślicznie udekorował.

Wiecie jak już spełni się moje marzenie i będę mieć wieczorek poetycki promujący Tomik 'Zacisze' opowiem wszystkim o Was, o cudownych dziewczynach dzięki którym ta książka się ukazała i oczywiście chciałabym wymienić w podziękowaniu każdą z imienia i nazwiska.Tyle dla mnie robicie nie zapomnę nigdy  cudownych chwil ,które razem spędzamy .Czuje się jak w ogromnej rodzinie.
Cieszę się że Was poznałam .Dziękuję że Jesteście!

Oczywiście nie mam pretensji ani żalu do tych osób które się deklarowały a zrezygnowały .....

...Pigwuś kochana... uważałam że skoro możesz zrobić przelew tylko SMS a nie masz takiej opcji to podanie nr mojego konta 76 1320 1537 2787 8264 3000 0001 i przelanie z mojego konta 50.00 zł na Polak Potrafi "Zacisze "będzie najlepszym rozwiązaniem.Skoro jednak jak napisałaś rezygnujesz bo wolisz wesprzeć chore dzieci ,nie gniewam się .Pozdrawiam i z serca dziękuję za to że choć przez chwilę miałaś chęci.Ja wierzę że uzbieram tą sumę i spełnię swoje marzenie a każdej z Was podaruję pachnący ,świeżutki Tomik Poezji.Tak Jak mówiłam jeśli do 16 stycznia nie będzie uzbierana pełna kwota nic nie tracicie bo pieniądze do Was wracają.

Witaj Małgosiu ,piszę ponieważ jeśli nadal chciałabyś wesprzeć projekt Zacisze SMS to Krzyś znalazł rozwiązanie że poda nr mojego konta i zrobi bezpośredni przelew na konto Zacisze.Nie wiem dokładnie jak to działa ale gdybyś chciała wiedzieć więcej to Krzyś wytłumaczy.Albo napisze lub telefonicznie jak wolisz.Teraz go akurat nie ma ale jak wróci.Pozdrawiam cieplutko.
ok
piąt. 19:42
76 1320 1537 2787 8264 3000 0001 Przesyłam Ci Gosiu nr. konta
04:06
i nic więcej mam nie wpisac? twój adres mój adres ? mam na telefonie wpisac te numery i wysłać do ciebie? Grażynko ja jestem ciemna w tych sprawach\
Tak Gosiu tylko nr konta
07:41
nic z tego nie rozumiem i po przeczytaniu postów dziewczyn daje sobie spokój by ci pomóc...wpłace kase i nie wiem czy ty z tego skorzystasz! wyslę pare sms na chore dzieci i bede miała pewnosc że zrobiłam dobry uczynek....życzę powodzenia
11:07
Przykro mi Gosiu  to jest najpewniejszy sposób ,dziękuję jednak że chciałaś mnie wesprzeć.Buziaczki i życzę miłego dnia.Pozdrawiam cieplutko.
dlaczego GRAŻYNKO wyciągasz nasze prywatne sprawy na forum?????
pytam jak mogłam wysłać kasę mając tylko nr konta
gdzie twoje i moje dane????
dla mnie to nie jest zrozumiałe!
wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje dane

pozwoliłam sobie wkleić naszą rozmowe na fb

77,921

Mystique71 napisał/a:

Mystko
        liczę razem z tym co przelałam Grażynce, a jeszcze nie jest uwidocznione.

77,922 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 18:55:55)

Klaudyna59 napisał/a:

Grażynko myśl pozytywnie a pamiętaj że dużo jeszcze przed Tobą możliwości a marzenia się spełniają, trzymam mocno kciuki.

Klaudi dziękuję Kochana za Twoje słowa ,wsparcie i wzruszający wiersz-apel ....aż mnie zatkało ze wzruszenia .Z trudem powstrzymuję łzy.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/653b27e1369b.jpg

77,923 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 21:59:38)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/0efd315f8738.jpg

77,924 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 18:55:07)

wifa napisał/a:
Mystique71 napisał/a:

Mystko
        liczę razem z tym co przelałam Grażynce, a jeszcze nie jest uwidocznione.

Kochana Mysti w przyszłym tygodniu już na pewno będzie cała suma uwidoczniona.,DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ DZIĘKUJĘ

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/cf8f6679cf01.jpg

77,925

Martuniu Dziękuję z całego serca! i gratuluję nowego zakupu.Jestem szczęściara każdy może mi pozazdrościć takich wspaniałych PRZYJACIÓŁ!!! Jesteście wielkie[cy]

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a0cccd0ad0e1.jpg

77,926

Witam.witam...

A co tu się dzieje???
Nie mogę sad ostatnio się tylko podczytuje jak Grażka wszystkim dziękuję  hmmm.
       A może ja taka dziwna?

Wifciu masz ochotę wpadaj do mnie,podzielimy się.

Pozdrowienia dla reszty towarzystwa .

77,927

http://r-scale-46.dcs.redcdn.pl/scale/o2/tvn/web-content/m/i/7501e5d4da87ac39d782741cd794002d/cb3886a6-3778-11e1-90be-0025b511229e.jpg?type=1&quality=100&srcmode=4&srcx=0/1&srcy=0/1&srcw=668&srch=2636&dstw=668&dsth=2636

W porywach wieje historii wiatr
z Warszawy miłej stolicy
roznosi pyły i niepokoje
po dalszej okolicy.

Ludzie skandują i protestują
hasła wprost na ulicy
dymiące świece czerwienią swą
przykryją noc znieczulicy.

Noce grudniowe mroźne i ciemne
nie dają przytuliska
krzyczą , wołają wolności chcą
w mediach i w życiu ludziska.

77,928 Ostatnio edytowany przez Mystique71 (2016-12-17 19:23:40)

Marysia 1981 napisał/a:

A co tu się dzieje???
       A może ja taka dziwna?

Wyjaśnię wink 
Grażyna zbiera pieniadze, by wydać tomik swoich wierszy.
Robi to przez specjalną stronę, do której link podaje w swoich postach.
Kilka z nas wpłaciło dla niej pieniążki i dlatego ona dziękuje big_smile

PIGWA napisał/a:

dlaczego GRAŻYNKO wyciągasz nasze prywatne sprawy na forum?????
pytam jak mogłam wysłać kasę mając tylko nr konta
gdzie twoje i moje dane????
dla mnie to nie jest zrozumiałe!
wpisać nr konta i wysłać chyba do PANA BOGA!!!
jak wysyłałam komuś kasę to na dany adres ,oczywiscie kwota i moje dane

Sorry, jako użytkownik publicznego forum mogę odpowiedzieć.
Przecież Grażyna nie wyciąga żadnych Waszych prywatnych spraw. O zbiórce pieniędzy "głośno" pisze od dłuższego czasu.

Robiąc przelew wystarczy oprócz nr konta wpisać imię nazwisko i miejscowość adresata ,które znasz z FB i z linku, który Grażyna publicznie podaje. A swoje dane wpisujesz jako dane zleceniodawcy.

77,929

Klaudyna59 napisał/a:

Noce grudniowe mroźne i ciemne
nie dają przytuliska
krzyczą , wołają wolności chcą
w mediach i w życiu ludziska.

Klaudynko, jesteś wielka, a serce masz na dłoni.

Marysiu
      wpłacamy na konto "Zacisze"

w sprawie wydania tomiku poezji przez Grażynkę.
Każda złotówka na wagę złota. smile

77,930 Ostatnio edytowany przez nowa18 (2016-12-17 19:36:59)

Klaudynko chylę nisko czoło! wiersz niesamowity !!! Gratuluję!

Marysiu a co ja biedny ,mały żuczek mogę? tylko dziękować......

Wifciu ,Mysti -Kochane moje bardzo dziękuję za wyjaśnienia w mojej sprawie.

.Do naszych serc, do wszystkich serc uśpionych
dziś zabrzmiał dzwon, już człowiek obudzony.
Bo nadszedł czas i Dziecię się zrodziło
a razem z Nim Maleńka przyszła Miłość.

Ref. Maleńka Miłość w żłobie śpi
Maleńka Miłość przy Matce świętej
Dziś cała ziemia i niebo lśni
Dla tej Miłości Maleńkiej x2

2. Porzućmy zło, przestańmy złem się bawić
i czystą łzą spróbujmy serce zbawić.
Już nadszedł czas, już Dziecię się zbudziło
a razem z nim Maleńka przyszła Miłość.

Ref. Maleńka Miłość zbawi świat
Maleńką Miłość chrońmy z lękiem
Dziś ziemia drży i niebo drży
Od tej Miłości Maleńkiej. x2

77,931

Grażynko
      nie przejmuj się, będzie dobrze.
Namawiamy z Klaudynką dziewczyny,
bo wiemy ile to dla Ciebie znaczy.

77,932

wifa napisał/a:

Grażynko
      nie przejmuj się, będzie dobrze.
Namawiamy z Klaudynką dziewczyny,
bo wiemy ile to dla Ciebie znaczy.

No i co mam powiedzieć??? wzruszyłam się i z trudem powstrzymuję łzy....  ....i tyle.....

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/daeda1c51406.png

77,933

Pigwunia ma rację.
Po co wyciągać prywatne sprawy na forum publiczne.
Ty Grażynko nie masz nic przeciwko pisaniu tutaj, ale Pigwunia tego nie chciała.
Ja też poczułam niesmak po tym wpisie.
Nie dziwię się wcale Pigwie

77,934 Ostatnio edytowany przez wifa (2016-12-17 20:48:10)

Czytuniu kochana
        nie ma co wkładać kij w mrowisko.
Stało się i nie odstanie.

77,935

Marysia 1981 napisał/a:

Witam.witam...

A co tu się dzieje???
       A może ja taka dziwna?

Marysiu to ja druga jestem dziwna hmm hmm 
popieram Pigwe smile   

ojjj nie piszę więcej .... bo czasami napiszę zbyt szczerze ... a po co ....   mi to ???

przeczekam ...

spadam ....

Posty [ 77,871 do 77,935 z 102,609 ]

Strony Poprzednia 1 1,197 1,198 1,199 1,200 1,201 1,579 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » STOKROTKA-CAFE

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024