Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Strony 1 2 3 … 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 472 ]

1

Temat: Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Jestem tutaj juz od jakiegos czasu i chetnie poznalabym babeczki do pogaduszek (mozna tez po niemiecku, jesli jest komus latwiej) o zyciu w Niemczech. O zyciu, o rodzinie, o dzieciach, o pracy, o ludziach no i o wszystkim i o niczym. Co kto chce.
Byla tutaj juz jakas kafejka po niemiecku ale zniknela. Nie moge jej znalezc i dlatego zalozylam nowa. Zapraszam smile

http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSa4KpiEW_stsBa4ohXSrxwkvKcljAOE7JdQZaPpKCs-Nzy8G-F

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Witam... ja tylko wybieram się do Niemiec do pracy i prawdę mówiąc niewiele wiem o życiu w tym kraju. Ale jeżeli wyjadę to chętnie podtrzymam kontakt... bo po prostu będę miała o czym pisać. Uczę się niemieckiego ale jak w tym wieku... jest trudno. Moja córka 0d 12 lat mieszka w Niemczech. Ale zamierza wracać do kraju....Mnie się wydaje ,że ona nie za bardzo wie jak jest tutaj trudno.. ale boi się ,że dzieci w drugim pokoleniu nie będą już miały kontaktu z krajem... to tyle .......ot..... na początek.....

3

Witaj Lodyga!
Fajnie, ze tutaj zajrzałaś smile
Napisz co zamierzasz robić w Niemczech.
Wiesz z tym powrotem do Polski to masz absolutna racje. Ludzie wracają po wielu latach i nie znajdują sobie tam miejsca. A po dwunastu latach zabrać dzieci do innego kraju to dla nich tak jakby im młotkiem po głowie nawalić. Dla dzieci już przeprowadzka z jednego mieszkania do drugiego to koszmar a co dopiero zmienić kraj.
Twoja córka pewnie tęskni za PL i przeżywa ale nie powinna wciagac w to dzieci. One są wtedy takie rozbite i nie wiedza gdzie właściwie należą.
Ja mam dwie córki i nie wyobrażam sobie, ze mówię im o przeprowadzce do Polski. Pomyslalyby, ze pokręciły mi się zmysły wink

Zajrze tu jutro j zobaczę co jeszcze napisałeś i może odezwą się jeszcze inne babeczki smile
Dobranoc

4

Witaj Jana. Jest rano .. zaraz muszę wyjeżdżać do "pracy" i przyjadę dopiero ok 23. jezeli będę w stanie to odpiszę...a tak to w niedzielę będe wolna.... pozdrawiam

5

Witaj Lodyga smile
Życzę przyjemnego dnia i napisz jak wrócisz.
Pisalaś, ze wybierasz się do Niemiec. Jakie miasto masz na oku?

Ja jestem w tym tygodniu w domu, bo jestem chora. Normalnie to mam bardzo mało czasu i tylko wieczorami mam czas trochę tutaj naskrobac.

6

Właśnie wróciliśmy... jest godz. 22 z minutami. Pytasz jakie miasto mam na myśli ??? A czy ja to wiem ???. Jak jedna ze 100 tys. Polek mam zamiar pojechać do opieki.W środę mam rozmowę sprawdzającą mój niemiecki... a on przecież ......lichutki . Moja córka mieszka w Karlsruhe , tam kończyła ASP. Wnuczki są małe 5 i 2 lata.Wiele razy bywałam w Niemczech jak pracował tam mąż... ale to było tak dawno.....Teraz zmusza mnie sytuacja /beznadziejna/ finansowa. Bo tak naprawdę nie chce mi się tam jechać. Wolałabym pracować w Polsce. Teraz pomagam mężowi ........ ale od 2 lat jest bardzo źle. Więc chyba już nie mam na co czekać......

7

Halo halo bardzo sie ciesze ze mam mozliwosc kontaktu z "babeczkami z niemiec "
JEST juz pozno a wiec i weny brak ale z ochota  zamelduje sie jutro a wiec pa

8

Halo... ja nie jestem jeszcze z ... Niemiec.......ale witam... jest już bardzo późno, a jak mówi Kiepski Ferdynand.... trzeba iść spać, żeby rano wstać'........dobranoc

9

Witam Lilllao, witaj lodyga,

jest juz pozno ale naskrobie jeszcze troszke, bo ciesze sie tym, ze tutaj zajrzalyscie

Lodyga praca opiekunki na terenie Niemiec nie jest zlym zajeciem. Ludzie opiekujacy sie obloznie chorymi, zdanymi na innych, sa tutaj bardzo szanowani. Mysle zreszta, ze czlowiek juz z zasady jest tutaj szanowany, wiec nie masz sie co przejmowac i jesli masz taka potrzebe finansowa to sie nie zastanawiaj. Czesto chorzy wymagajacy takiej opieki to bardzo kochani ludzie, ktorzy nie tylko potrzebuja wsparcia fizyczengo ale tez troche kogos do towarzystwa. A niemieckiego sie poduczysz. Nie martw sie. Wszystko bedzie dobrze.

Lilllao napisz cos o sobie. Czy mieszkasz w Niemczech i co porabiasz. Ja zyje tutaj juz ponad polowe mojego zycia i jestem dobrze zadomowiona. Jestem mezatka, mam dwoje dzieci i calymi dniami pracuje. Czasem wychodzi mi to bokiem ale od czego sa urlopy. Teraz akurat zlapal mnie wirus, wiec siedze w domu i kuruje sie cytrynka.

Pozdrawiam i dobranoc

http://supergify.pl/images/stories/Misie/16.gif

10

Witam wieczorkiem Jana tak mieszkam w Niemczech juz i az 25 lat oj w listopadzie bedzie okazja do swietowania....... Na stanie maz i dzieci(corka i syn) pracuje na pol etatu chcialabym wiecej...... dlugo zajmowalam sie tylko domem maz pracowal w delegacji obecnie na wczesniejszej rencie. Do Polski jezdzimy  bardzo rzadko ja ostatnio bylam w2008 na spotkaniu klasowym.    Lodyga a wiec wybierasz sie do "nas" do pracy  mam znajoma ktorej mama juz kilka lat jest opiekunka. Jana jak tam kuracja cytrynkowa? ja siedze z termoforkiem, ale zaraz zapakuje sie dolozeczka mam ciekawa lekture  a i gazetek polskich troche poczytam Dobrej nocki pa do jutra

11

Lillla ja tak samo jak Ty. Mam dwie corki i meza, ktory ciagle gdzies tam w swiecie na delegacjach. Jedna corka konczy studia a druga ma 16 i robi szkole. Jeszcze troche i matura.
Bylam rzeczywisie chora ale sie juz wykurowalam. Przy okazji ogarnelam caly dom i mam teraz porzadnie, bo bylo na to wiecej czasu. Pokaszlalam sobie troszke i powoli ale sukcesywnie nadrobilam zaleglosci.
Jutro przyjedzie moja corka z wycieczki klasowej. Wlasciwie profilowej, bo robi w szkole profil pedagogiczny. Zagnali ´dzieciaki z polnocy Niemiec az do Terenten w Südtirol po to, zeby pochsaly sobie po trawce, powspinaly sie po sztucznych scianach i zbudowaly most z galezi nad rzeka. I po to jechali z nimi 12 godzin autobusem!!! Moglabym wyc! My mamy o godzine jazdy oddalony taki park, wiec jak chcieli z nimi cos przezyc to mogli tam pojechac. Klasa zyczyla sobie wyjazd za granice i to najlepiej do Wloch. Mysleli, ze plaza, woda i opalanie sie. Wieczorem jakies kafejki i gadanie do rana. A tu masz. Zajechali zmeczeni na miejsce i od rana gnali ich przez pola. Moja to do tego jeszcze taka Paris Hilton. Nie ma zadnych butow na takie wyprawy ani tez rzeczy. Dalam jej moje i jej ze sportu. W wiekszosci nie brala udzialu, bo sie rozchorowala i ma temperature. Teraz wlasnie wsiadaja do autobusu (kierowca musial robic pauze 9-cio godzinna) a przed tem przegnali ich jeszcze przez lasy, bo mieli Nachtwanderug. Powiedz mi czy to jest normalne?

Ide teraz tez do ksiazki, zeby troche sie oderwac od myslenia nad bezsensowymi rzeczami. Jutro corunia w domku to sobie pogadamy. Bede ja kurowala i rozpieszczala te moja biedaczke smile

Pozdrawiam i dobrej nocki.
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcShPp-Suf5d1t-TmkCb-PhAHxpiCbbUdG-cxSIqkQPjYiTuHmHR

12

Witam... jest po 22. Przyjechalismy wczesniej bo sąsiadka zadzwoniła,że ktoś chyba kreci sie koło domu bo psy bardzo szczekają. A więc rzuciliśmy wszystko i  hajda do domu 30 km. Ale u nas nie ma co kraść. Chyba ,że stare drzewa np dąb, bo muszę Wam powiedzieć ,że od 8 lat wyprowadziłam się z miasta na wieś pod las i nie mam koło siebie specjalnie sąsiadów. Czyli macie.... Kobietki jeszcze na stanie dzieci, moje juz poza domem. Córka w Karlsruhe / nie wiem czy dobrze napisałam/, a syn we Wrocławiu, my z małżonkiem pod lasem sami.... Jana jeszcze w sile wieku, a Ty Lilla ? może w moim...... ale chyba młodsza . A zresztą to nie ma znaczenia. Wiele razy jeździłam do Niemiec do Freiburga. Do męża ... Boże.... jak tam było cudnie !!!!

13

Witaj Lodyga,

ale Cie przegnali co? Jak to sie stalo, ze przeniesliscie sie z miasta na wies. Ja jestem taka miastowa, ze koniami by mnie nie zagnali poza miasto. Lubie wies, nie powiem ale jak jestem kilka dni.
Bardzo kocham bezposredni kontakt z ludzmi. Moj dom stoi przy dosyc ruchliwej ulicy i tak czuje sie dobrze. Widze z okna samochody, ludzi i nie wyobrazam sobie, ze mogloby byc inaczej. Ale kazdy sobie. Jak ja wybielaram dom to bylo mi bardzo wazne, zeby dzieci mialy blisko do szkoly i ja do pracy. I tak tez jest. Niedaleko od domu mam deptak i jeszcze kawaleczek dalej rzeke z piekna przystania.
Wiesz ja tez juz jestem 50. W zeszlym tygodniu mialam urodziny.

14

Dzieczyny widze, ze jestesmy w komplecie. Na razie male grono ale nie przeszkadza, bo i tak przyjemnie.

Jakos nie poszlam jeszcze spac, chosiaz powiedzialam juz dobranoc. Krazylam po tematach i kafejkach i zajrzalam tutaj znowu.

15

Jana....co mnie gnało... nie wiem...coś z wewnątrz... jeszcze nie wiem....przecież ja nie jestem żadną rolniczką, nie umiem nawet grzebać w ziemi.. zawsze byłam miastowa , lubiłam ludzi , ruch. A teraz lubię też jak ...nic się nie dzieje, pustka... tylko zieleń i wzgórza...... Wiesz ...już czas na podróż do wewnątrz.....

16

I tu masz na pewono racje. Jesli oboje jestescie z tego zadowoleni to jest wam z pewonoscia dobrze. A pracy w ogrodzie mozna sie nauczyc. Ja jak nie mialam domu to nie odroznialam chryzantemy od hortensji a teraz jestem znawczynia. A jak he he. No tak az tez nie jest superowo ale daje sobie rade. Czasem cos padnie, bo zle o to dbalam lub nie mialam pojecia a czasem cos niespodziewanie wyrosnie. Natomiast moje roze przed domem i bukszpany w ogrodzie to cala moja duma. I oby dlugo i pieknie rosly, bo ciesza moje oko.
Zaraz wstawie jakies zdjecie to zobaczycie. Musze tylko troche pogrzebac w albumach.

17 Ostatnio edytowany przez Jana (2011-10-14 23:11:53)

NO to teraz juz naprawde mowie dobranoc.

18

Witajcie babeczki smile

Troche tutaj pusto ale to normalka, bo sobota, bo piekna pogoda, bo rodzinka itd.

Moja cora wrocila z wycieczki, poopowiadala troche, pokazala zdjecia i poleciala do kolezanek, zeby z pierwszej reki podzielic sie wrazeniami.

Zajrze tutaj pozniej . Na razie pozdrawiam i zycze przyjemnego dnia.

19

Hej,
no ja tu juz co prawda za bardzo nie pasuje,bo wrocilam do Polski,ale bylam w Niemczech prawie 10 lat wiec sie wychylilam smile

20

Witaj Evik,
fajnie, ze tutaj zajrzalas. Ten temat powrotu do Polski pasuje jak ulal dla corki od Lodygi. Jej corka zamierza tez wrocic i Lodyga zamartwia sie, ze nie ma po co.
Ja mowie, ze to trudna sprawa ale Ty masz swoje doswiadczenie i pisalac juz cos nawet o tym w kafejce 40+ i fajnie to ujelas.

Jak Twoje sprawy? Przypominam sobie, ze znalazlas prace i masz dosyc daleki dojazd do niej. Czy ulozylo sie Tobie tak jak chcialas? Pojawil sie jakis nowy facio na horyzoncie?

21

Witam... jestem juz w domu... po pracy i po szkole.... tak nie mylicie się...PO SZKOLE !!!!!
Jana chętnie obejrzę Twoje bukszpany... cokolwiek by to było ... ale mnie też podaj jakiś program abym mogła wstawiać zdjęcia... lepiej się poznamy....Jutro niedziela a ja z samego rana jadę na wykłady...więc sie nie wyśpię............ Witaj..... Evik...

22 Ostatnio edytowany przez Jana (2011-10-15 23:21:46)

Witaj Lodyga, wstawiam foty:

http://desmond.imageshack.us/Himg841/scaled.php?server=841&filename=chryzantemaurodzinowa.jpg&res=medium

Bukszpany kiedy indziej, bo musze najpierw przeladowac co niektore zdjecia do imageshack.us smile

23

Halo mamy jeszcze sobote  myslalam ze zawitam tutaj wczesniej ! NO ale wyszlo jak zwykle pozna pora  tzn. prawie niedziela !!!! Jana jak tam corenka wrocila??? DO DOMCIU Ty to tez matka polka.Bylam dzisiaj na rowerku  cale jeziorko objechalam ... posiedzialam na "mojej laweczce"  pozniej lekkie zakopki  i tak dzionek zlecial  no nie do obiadu tez sie przylozylam  pychotke zrobilam i jeszcze babeczke upieklam na deserek a i na niedziele ökruszki zostana .Mamy juz niedziele i ciesze sie ze dalej sloneczko  bedzie nam towarzyszylo " ZLOTY PAZDZIERNIK"  Witam Ewcie pisz bo w grupie razniej  Lodga tez sie odzywa , fajno jest!!!!! Dobrej nocki zycze i do zaraz pa pa

24

No córcia wróciła ale zaraz poleciała fo koleżanek i nawet u jednej dzisiaj śpi. Nie może się nagadac dziewuszysko:) Ma nowy temat na tapecie mianowicie: od dwóch tygodni chodzi z chłopakiem ze swojej klasy to można sobie wyobrazić co to się działo na tej wycieczce. Wszyscy byli ciekawi jak to teraz jest. Siedzą ze sobą już drugi rok w jednej ławce i teraz są para. On jest od niej o rok starszy czyli ma 18 i taki śliczny i süß, ze ja sama jestem nim zachwycona. No i tez jestem ciekawa co z nich będzie. Ona teraz się nagle martwi, ze albo ma za mały biust albo jest za gruba i tak w kółko. Ja jej mówię, ze przecież on ja zna już tak długo i pidkochuje die w niej już id dawna to takich rzeczy nie widzi. Trochę udało mi się ja pocieszyć te moja mała sikorkę smile

25

No nie Jana to z Ciebie tez pozny marek  ja teraz mam dobry czas i tak sobie "kursuje" POZNO CHODZE SPAC i skoro swit na nozkach  ale jutro wolny dzien tak ze poleniuchuje   mam pewne plany ale zawsze moge wybrac zo co bedzie dla mnie najlepsze???? POZDRAWIAM PA PA

26 Ostatnio edytowany przez Jana (2011-10-16 01:06:20)

No późny, późny dlatego, ze cały tydzień byłam w domu i siedziałam i siedzę na maxa Ile się da. Od poniedziałku znowu do pracy to tez będzie inaczej ale dam radę. Będzie dobrze smile

Idę teraz spać i życzę przyjemnej nocki. Pa

27

Halo ja juz od 6 na "chodzie" kawke zaliczylam poranna toalete tez dom jeszcze spi a wiec upajam sie cisza..... Lodyga  jestem twoja rowiesniczka  i za kilka dni mam urodzinki oj oj dwie piateczki  tak sobie mysle czy nie zrobic malej balangi?? najlepiej w damskim towarzystwie ale co ze starym ..... 50 fajerowalam razem z przyjaciolka w Wiedniu pelna kultura  ale to takdawno temu.........Jana masz sliczny ogrodek  ja postaram sie wkleic "moje jeziorko" ( nie jestem jeszcze w tym temacie biegla) ale ucze sie  od niedawna mam swojego laptopa  bo wczesniej tylko z do skoku  u dzieci a teraz mam swoje "okno na swiat" . i dopiero sie rozkrecam......... Lodga ciekawa jestem gdzie wyladujesz . ja mieszkam niedaleko Köln male urocze miasteczko Troisdorf   to narazie dom sie obudzil corcia pogania   wladam adidaski i biegamy.....

28

Czesc Lilla, czesc dziewczyny smile
Kiedy masz urodziny? Bedziemy gratulki wysylac i tortami rzucac. Podaj date tego wspanialego dnia!
Ja mialam 4-go 50-tke. Troche jestem mlodsza ale juz siatka a nie dziestka, wiec jestem w Waszym klubie panienki. Te 48 to zmylka. Musialabym zmienic, bo sie nie automatyzuje ale moze jednak zostawie, bo musze sie dopiero do tej siatki przyzwyczaic.
Wczesnie wstajesz, podziwiam. Ja tylko jak musze isc do pracy. Budze sie co prawda wszesnie ale kawusia male conieco i ide dalej spac. I tak sobie drzemie do 9-tej.

Zdjecia z internetu morzecie wstaiwc przez [img]tutaj wkopiowac zdjecie[/img]
Trzeba wyszukac zdjecie w google; kliknac prawa myszka na nie i otworzyc w nowym tabie. Ono pokaze sie u gory ekranu i otworzy nowe okienko.
Wtedy trzeba skopiowac tytul tego zdjecia, ktory jest widoczny tam, gdzie zawsze jest jakas strona www i prznies go dokladnie miedzy te dwie img klamry.
To jest lekcja nr 1 dotyczaca internetu.
Natomiast zdjecia prywatne mam w imageshack.us ale mozna miec np. w fotosik.pl tylko trzeba sie zalogowac i zalozyc albumy a w nie wstawic zdjecia. Potem znowu miedzy te img klamry.

Zycze powodzenia.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQRGekuOzJ-_i_V6t0wYN1ZBVFANGrMvf54NBPGq4RiQYWIbwsO

29

Czesc babeczki, wpadam na chwilke zobaczyc co sie tutaj dzieje ale wy chyba wszystkie wlasnie przy niedzielnej kawusi. No i dobrze, bo ja tez tylko ja jestem sama. Przynajmniej narazie. Za chwile wpadnie do mnie kolezanka.

http://www.stronka-agusi.pl/images/sfsf.gif

30

Witam!! zaliczylam spacerek nad jeziorkiem  bylam tez na boisku synek gral w pilke nozna.JANA DZIEKUJE ZA INSTRUKCJE . Wszystkiego najlepszego !!!!! to TY jestes mloda 50 i tez jak ja zodiakalna WAGA  MOJE 55% JUZ W SRODE 19  czuje sie na 20 +35 lat doswiadczenia .A teraz zmykam do realu za chwile RTL aktuell  zajrze jeszcze narazie........

31

Czyli w srode masz jubileusz 55-letni. Bedziemy musialy to podlac smile
Ja tez czuje sie na 35 tylko czasami jak nie mam sily, weny i depreche to na 100 lat. Ale walcze i sie nie daje. To tylko przejsciowki menopauzowe, wiec sie nie przejmuje.
Ja zaraz ide na Tatort na pierwszym, bo Sky mi cos wysiadl i tylko pierwszy dziala.
Do pozniej. Pa

32

Witam... jesteście takie szybkie , że nie nadążam... ja oczywiście nic nie kapuję z tego co napisała Jana odnośnie zdjęć... ale powoli może się wczytam w to im... itd. Ja po szkole... jestem padnięta. Teraz czekam na serial na ! jakieś tam pierdoły o życiu nad rozlewiskiem .. ale , ponieważ mieszkam w wiejskiej chacie to sobie patrzę tam na wnętrza.... jeszcze zajrzę

33 Ostatnio edytowany przez Jana (2011-10-16 22:19:05)

Czesc Lodyga,

jak chcesz kopiowac z internetu, to potrzebujesz ten  tag [img
Tutaj gdzie piszesz nowego posta czyli zaraz pod nim jest ten tag. Nakliknij na niego to pokaze sie Tobie jeszcze jedna dodatkowa storna Forum kobiet net i tam znajdziesz to:
[img]...[/img]
Wkopiuj to sobie do tego posta, ktory wlasnie piszesz i reszte zrob tak jak juz pisalam to bedziesz mogla wprowadzac fotki i humorki z internetu.

Mam jeszcze pare minut do filmu, wiec troche sobie jeszcze skrobie.
Potem zobacze co tutaj jeszcze napisalyscie.

Lodyga jaka szkole robisz? Te na opiekunke w Niemczech?

34

Hej,.... tak jedna szkoła..... to jest Asystent Osoby Niepełnosprawnej z jęz. niemieckim . Kończę w styczniu..... To jest szkoła Policealna........ i jestem tez.... na II roku Bezpieczeństwa Wewnętrznego, poszłam do niej z myślą, ze może kiedyś podziałam tu na wsi społecznie może jakieś sołtysostwo więc dobrze byłoby się do tego przygotować merytorycznie. I co ?? jestem padnięta. A jutro do pracy pomóc mężowi i do szkoły .. tej z opieki od 16.00 W środę mam spotkanie z Agencją i będą sprawdzać język.... a ja przecież początkująca i wszystko mi się myli.

35 Ostatnio edytowany przez lodyga (2011-10-16 22:14:52)

http://www.punbb.org/img/small_logo.png-- chciałam tu wkleić zdjęcie... ale jestem ciemna i dalej nie wiem jak to zrobić.......

36 Ostatnio edytowany przez lodyga (2011-10-16 22:28:26)

2011-08-16-161024.jpg----... nie potrafię

37

Musisz probowac. W koncu sie uda. Ale po kolei:

1.) pod postem, ktory akurat piszesz znajduje sie ten tag: tag [img]: włączone
klliknij na niego, to pokaze sie inna strona Forum Kobiet-NET
2.) na tej stronie Forum Kobiet -NET wyszukaj [img] tutaj bedziesz wklejala zdjecie[/img]
3.) skopiuj ten tag od klamry pierwszej do konca drugiej czyli odtad  [img][/img]  dotad bo potrzebne wlasnie obie zamkniete klamry z tym img
4.) wybierz z netu jakies zdjecie albo humorek, nakliknij na to prawa myszka i otworz w nowym oknie
5.) u gory ekranu pojawi sie dodatkowa stronka
6.) otworz te stronke i idz myszka na napis, ten gdzie zawsze stoi strona www i skopiuj caly ten napis
7.) przejdz spowrtoem do posta, ktorego piszesz i wstaw ten skopiowany napis dokladnie miedzy jeden img i drugi ale zostaw te klamry

Powodzenia, w koncu sie uda. Nie poddawaj sie.

38

Lodyga, fajnie, ze robisz te szkole policealna. Kto wie, moze sie przydac. Jesli masz zainteresowanie i smykalke so soltysowania to czemu nie. Fajna sprawa.

Ide przygotowac sie do spania i mysle, ze jak znwou tu zajrze to bede miala od Ciebie fajna fotke. He he

39

Lodyga milo ze zajrzalas ! ja tez ogladalam "rozlewisko" a pozniej "taniec z gwiazdami" a teraz ide lulu bo jutro budzik ido pracy.  Dobrze ze obiadek mam w niedziele gotuje na dwa dni  Babeczki do jutra SPOKOJNEJ NOCY pa pa

40

No to do jutra babeczki. Będę w necie około południa na przerwie obiadowej.
Zobaczę co naskrobalyscie. 
Życzę przyjemnej nocki. Pa

41

Halo halo jestem juz w domku  a tutaj pusto i glucho!!!!!  Jana w pracy Lodyga tez zajeta gdzie jest Evik ??? wpadla 1 raz i cisza........... Nowy tydzien rozpoczety "skrobiemy juz druga strone" BYLE DO PRZODU mnie nawet przyjemnie dzien pracowy zlecial  a teraz czekam na dzieci bo maja dla mnie überraschung . wpadne pozniej pa

42

Wpadam z dobranocka
nikogo niet sama w domu i tutaj tez........moja rodzinka buszuje po sklepach ale pewnie zaraz przyjada bo tam gdzie pojechali to sklepy do22 lubie czasami pobyc sama ze soba  ale dzisiaj cosik mi smutno   wczoraj minelo  25 lat jak moja mama nie zyje.
Powspominalam sobie z lezka w oku  w moje 30 urodziny byl pogrzeb (akurat tak wypadlo)  a w listopadzie  bylam juz tutaj 
przyjechalam na zaproszenie kuzynki wize mialam na dwa miesiace  ico sie porobilo  zostalam  zalozylam rodzine  i taka ze mnie
CUDZOZIEMKA   oj ale przynudzam  wzielo mnie a tak na marginesie  to ostatni bardzo czesto analizuje swoje zycie.  czy to jest zwiazane z latami???? Oj rodzinka wrocila  zaraz wracam.

43

Ja mam jeszcze moja mame. I tak sie z tego ciesze smile Ma 83 lata i jest malutka i skruszona osobka. Bylismy u niej w Berlinie cala rodzina i fajrowalismy w restauracji. A jest nas sporo. Mam trzy siostry i dwoch braci i my wszyscy zonaci i dzieciaci.
Wiem, ze niewiele zostalo nam lat z nia dlatego kazde jej urodziny swietujemy b. uroczyscie i zawsze umawiamy sie na nastepny rok. Dopiero 2 tygodnie temu przyjechalam z tej party a juz sie ciesze na nastepny rok smile

U nas tylko Marktkauf, Real i Rewe sa otwarte do 22-giej. Reszta grzecznie na maxa do 18-19.00

44

Witam... dopiero teraz jestem...ok 22.30, głowa mnie coś boli .. chyba się położę. Mężowi odstąpię komputer , bo znowu będzie śledził kometę Elenin, która teraz przelatuje koło Ziemi, a Ziemia ma przejść przez jej warkocz i nie wiadomo co wtedy będzie się działo..... a ja tylko chciałam się z Wami przywitać. Chętnie wkleję fotkę ale muszę się rozeznać... a na to potrzebny jest czas. Jutro idziemy znowu na 12 godz i będę o tym samym czasie wracała. Dopiero w czwartek mam wolne.... Może terza zerknę jeszcze na Lisa /program na 1/, ale powoli sie oddalam........ pozdrawiam.... widzę ,że jesteście aktywne bo gwiazdki są żółte.....

45

Witaj Lodyga ja tez jestem zmeczona, bo w nocy nie spalam dobrze i caly dzien ciezko pracowalam.
Po pracy do domku i z corcia do ortopedy. Potem poszlam do kolezanki i sobie pogadalysmy przy herbatce o naszej mlodziezy.
Nad fotkami musisz popracowac jak bedziesz miala wiecej czasu. Uda Ci sie zobaczysz smile

46

Wpadam jeszcze na chwilke, zeby powiedziec dobranoc.

http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRWZ-zpRw_hMNU_0OJfScFtcTjWgs-TaZQL6Z7O8cuLLeHjgviRbw

47

Ciesze sie ze jestescie Jana i lodyga !!!!
To wspaniale ze masz jeszcze mame Jano . Mnie bardzo brakuje  chociaz tyle lat minelo.......  pewnie czesciej jezdzilabym do Polski
Mam tylko mlodsza siostre nawt dzisiaj rozmawialysmy telefonicznie
zycze DOBREJ NOCY
.

48

witam
lodyga to ty wybierasz sie do pracy do niemiec ,ludzie ty sie zaharowujesz ,przeciez malych dzieci nie masz .
zamiast siedziec sobie w mieszkanku w bloku ,i odpoczywac ,wyjezdzac z menem ,oj dziewczyno nie dbasz o siebie .

49

Cześć dziewczyny smile
Ja tez się cieszę, ze tutaj jesteście. Jest fajnie, bo można poruszać tematy, które są nam bliżej znane lub sobie w niektórych sytuacjach pomóc. Mam tu na myśli np jak lub gdzie W Niemczech coś załatwić lub coś kupić albo pogadać o wydarzeniachlub polityce chociażby.

Ostatnio, tak jak już pisałam, byłam w Berlinie w KaDeWe i spotkałam tak dużo ludzi z telewizji, ze myślałam: tutaj kręcą jakiś odcinek lub przynajmniej Sternika Tv. A oni sobie chodzili i tak jak każdy oglądali sweterki i skarpetki. Np ten nowy Hallaschke. Bardzo wysoki i szczupły facet. Wyglada przyjemnie.

Idę teraz dalej popracować. Pa babeczki smile

50

Kobitki, juz jestem w domu i korzystam z wolnej chwili, zeby tutaj zajrzec a tutaj pusciocha.

Morawa ja nie mam takiego zdania jak ty. Opiekunki sa tutaj bardzo cenione i szanowane. Nie znam zadnego przypadku, gdzie ktos skarzylby sie na zle traktowanie. Pewnie, ze czasem jest bardzo duzo pracy jesli osoba jest bardzo obloznie chora i nie ma z nia kontaktu. Ale takie trafiaja najczesciej do zakladow opieki, bo potrzebuja medycznej i fachowej pomocy. Natomiast praca opiekunek z powazna medycyna nie ma nic wspolnego. Ja znam wspanialego czlowieka, ktory ma tylko jedna reke i to b. krotka. Nigdy nie mial nog i zawsze byl zdany na innych. Ma okolo 38 lat i jest sam, bo rodzice pozno go mieli i zmarli. Opiekuje sie nimi dwoch ludzi. Jeden jest wlasnie z Polski a drugi jest studentem. Oboje mieszkaja u niego i sa jego rekami i nogami. Jest z nimi dobrze zaprzyjazniony i ida nawet razem na piwo. To nie jest latwa praca, bo on oprocz tego, ze moze podrapac sie za uchem i podac sobie jedzenie do buzi nic nie moze. Trzeba go ubrac, isc z nim do toalety, podniesc, zawiezc do lekarza, do urzedu i do pracy. Bo wyobraz sobie, ze facet pracuje w jednym z urzedow miejskich. Cenie bardzo tych chlopakow i to, ze sie z nim przyjaznia i nie tylko widza jego forse ale tez, ze jest chlowiekiem.

Ide teraz ugotowac lasagne, bo moj maz wraca z delegacji i bede miala dla nas fajne zarelko.
Pewnie do niedzieli nie dopcham sie tak latwo do kompa, bo on go bedzie okupowal. Bede pisala z komorki.

To dla was na pobudzenie apetytu:
http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSohV_BzMzbvA7T-AKSzVVPbutlanitmKAMyw4QNjFm5nxJbIwM1g

51

HALO! jestem  ciesze sie ze "kafejka funkcjonuje !!!!!  MOZE zajrza do nas "jakies kobitki zamieszkale w niemczech" 
Jano czy moge zapytac czy mieszkasz blisko Berlina? maz wraca!!! a wiec bedziesz zajeta. Ja mam dzisiaj szalony dzien  synek wrocil z seminarium  "chorutki"   TERMOFOREK DO LOZKA , CIEPLE MLECZKO Z MIODEM i.t.p.... och te chlopy  takie same mlode i te stare tez
Jana maz racje tutaj mozna sobie porozmawiac o wszystkim  i o "niczym tez" teraz zmykam do realu ..... ale zajrze jeszcze

52

Lasagne mam juz w piekarniku. Bedzie lecker hi hi
Ja mieszkam w Bremen i mam tak okolo 4 godzin jazdy samochodem i tyle samo pociagiem.
W jakim miescie Ty mieszkasz? Pisalas juz o tym? Podpowiedz prosze Lilla. Dzieki.

Ide zaraz do kolezanki na X-faktory. Normalnie ogladamy u mnie ale moja corka rozregolwala mi telewizor ni nie moge przerzucac kanalow.

Zajrze jeszcze po dziesiatej.. tak okolo czyli ca.

53

Bremen piekne miasto  bylam kiedys.....  pewnie dwadziescia lat temu ?  zaraz poszukam zdjec !!!!!
bylam na romantycznej wycieczce z przyszlym menem   a teraz obecnym  tyle lat z jednym ..... no widocznie jestem monogamiczna

54

Zapomnialam napisac (ale wczesniej pisalam) mieszkam w Troisdorf  male urocze miasteczko pomiedzy Köln i Bonn

55

No te miasta leżą dosyć daleko od Bremen ale nie szkodzi, bo mamy przecież nasza kafejke.

Od koleżanki wróciłam ale za to córka utknęła mi u swojej koleżanki i robią wieczór (nockę) oglądania filmów i tak to się skończy , ze będę musiał ja za pare godzin odebrać. Ferie to sksranie Boskie dla rodziców.
Idę spać. Dobranoc smile

56

Dziewczynki, wpadam na moment i patrzę... nikogo nie ma.
Miałam dzisiaj okropny dzień w pracy ale powoli wracam do siebie smile
Mąż przyjechał i zaraz wszystko przewrócił do góry nogami. Jak zwykle. Ale do tego jestem już przyzwyczajona.
Zajrze tu jeszcze.... smile

57

Dobry wieczor!!!!  gdzie jestescie  babeczki w srednim wieku z NNNN......  ja tez dzisiaj bardzo ale to bardzo zajeta

pakuje sie .  W piatek z rana  wyruszamy do Belgi  "CENTER PARCS"de vossemeren  ale sie ciesze !!!!!

rodzinny wyjazd (trzy dni) . Dawno nie bylismy  razem z dziecmi  tylko sami a teraz jest okazja  "kartoflane ferie"

duzo rzeczy nie potrzeba ale jutro jestem dluzej w pracy .  zajrze jeszcze.......

58

Witam , właśnie weszłam do domu , mąż rozpala w centralnym a ja ubrana w płaszcz czekam aż się rozgrzeje.... psy juz spuszczone ...poszły w las... a ja jak zwykle czekam i przygotowuje im posiłek.
Morawa.......... jak miło ,że wpadłaś tutaj.... ja wielokrotnie pisałam w kafejce o swoich problemach finansowych... i prawdę mówiąc juz mi się nie chce o nich pisać bo trzeba działać ... samo się nie chce zmienić... chociaż na to też spekulowałam. Najchętniej zostałabym w domu razem z mężem... bo się fajnie dogadujemy... ale rachunki trzeba płacić a sytuacja - trudna.
Dzisiaj byłam na rozmowie w jednej Agencji. W środę mam ostateczną weryfikacje niemieckiego i mogę w ka żdej chwili wyjechać na dwa miesiące.... a mój niemiecki lichutki......Baaaaaardzo sie boję, a najbardziej wyjazdu... bo przy słabej znajomości języka to jest cholerny stres......... pozdrawiam

59

Oj Lodyga przed chwila byłaś jeszcze w necie...no szkoda, ze mi uciekłaś.
Wiesz co? To normalne, ze się boisz, bo inny kraj i język no i rozlaka z mężem ale może będziesz mogła przez to częściej widzieć córkę. Postaraj się w tym samym mieście co ona o prace to będzie ci razniej.
Lilka i ja pomożemy w niemieckim i będzie dobrze, zobaczysz.

Lilka czy mogę tak do ciebie mówić? Może to lepiej jak Lilllla co? Mnie się to drugie lepiej pisze.
Fajnie, ze będziesz z rodzinka; to piękna sprawa. Ja, tak jak pisałam, byłam z mężem i moimi pannami w Berlinie i było pięknie.

Muszę iść spać. Dobranoc smile śpijcie dobrze smile

60

Jest po 24.00 ... kiwam się więc zmykam na górę... bo małżonek dodatkowo mnie zgania..... przecież yo ON TU SIEDZIAŁ .... na razie

61

DZIEN DOBRY!!!! wpadam na chwilke  zaraz ruszam  popracowac...... t ak Jana mozesz  pisac lilka  sama mialam zaproponowac

Lodyga Jana ma racje mozesz na nas liczyc  jezeli chodzi o jezyk niem.  zmykam "wykonczyc" rosolek  niestety synek chorutki  wczoraj znowu cieple mleczko inchalacjai.t.p licze ze dzisiaj bedzie lepiej bo przeciesz jutro wyjezdzamy . MILEGO DZIONKA  wpadne pozniej

62

Ja też witam... wstałam bardzo późno, bo w łóżku trzeba było wykonać dwa telefony do koleżanek. Dzisiaj nie jedziemy do pracy..... mam wolne. No ale cóż ... nastąpiła nieprzyjemna wymiana zdań ze ślubnym.... bo kolejny miesiąc nie wystawił...... śmieci......., bo.... zapomniał. A ja wszystko muszę pamiętać. A DOPIERO W 2008 roku wywalczyliśmy z mężem wywóz śmieci  z wioski. Do tej pory ludzie wyrzucali do lasu.. Wy w poukładanym niemieckim państwie zapomniałyście ,że takie kwestie mogą być problemem.
Nasz problem polega na tym ,że trzeba je zwieść z góry 400 m do określonej godziny. Wieczorem nie można tego zrobić, bo wałęsające się psy je poroznoszą. Bo trzeba jeszcze pamiętać ,że w Polsce problem bezdomnych psów i kotów nie został jeszcze rozwiązany........ no to tak troche problemowo na poranek... ale bedzie lepiej ... na razie....

63

Hej Lodyga; zawsze bedzie lepiej. A co tam. Nie gniewaj sie na twojego chlopka, bo moze po prostu gdzies sobie forumowal i zapomnial o tych smieciach. Co bedziecie sie szarpac.
Wiesz gdzie jest podobnie z tymi psami? W Hiszpanii. To po prostu musi tak byc, ze kazdy ma psa albo kilka. Ona wyja na tych gorach i szczekaja. Lataja po ogrodach przed domami i robia kupe. Okropnosc. Zeby nie te piekne okolice nie jezdzilabym tam ale jakos udaje, ze ich nie widze i nie slysze i jest dobrze. Raz podlecialy do naszego grylla psy: 8 sztuk. Wszyscy byli przerazeni, bo bylo ciemno i nagle te psie oczy w ciemnosci i sapanie. Myslalam, ze dostane zawalu. Nasze dzieciaki tak zaczely wrzeszczec, ze sie przestraszyly i uciekly. Kto wie co by bylo, zeby nie te krzyki. A bylo niezle decybeli bo dzieci i nas prawie 20 osob.

Dzisiaj w pracy mialam tyle na glowie, ze musialam niestety czesc zostawic na jutro co mnie okropnie zlosci. Jutro pewnie nie bedzie mniej i nazbiera sie tego cholera. Do tego zrobilam bledy w zleceniach an niech to.... Jutro musze sie bardzie skupic ale tak mi sie czasem nie chce, ze nie wiem. To jest juz SKS.

Moj malzonek siedzi teraz, ze swoim kolega i tak sobie gaworza o swiecie a ja wykorzystuje moment i myk do netu. Taka jestem smile

Moja corunia wyfrunela i lata gdzies z kolezankami. Ma ferie to mowi, ze ma prawo do tego. Wraca pozno, bo tez ma prawo. Gdzie jest moje, jesli ja chce isc spac a jej jeszcze nie ma i ja sie denerwuje?

Ide teraz troche do chlopakow, bo mnie wolaja. Trzymajcie sie babolki. Wpadne tu pozniej.

64

Hej... właśnie wróciłam z "miasta"... i cholera juz 22.00 znowu jedzenie dla psów a ja poczytam trochę w necie o Pani Mariannie i Arkadiuszu Jadczyk.....Jana..... czy Twój mąż jest Polakiem ??? jak pracuje w delegacjach to na cały tydzień  ? czy na 2, 3  dni ?. Ja na swojego się nie gniewam ale dzisiaj nasze kontakty nie należą do spokojnych... cóż taki  dzień. Cały czas jakieś spięcia. Odwiedziłam w mieście jedną ze swoich przyjaciółek. Największą wartością dla mnie jest to ,że możemy porozmawiać o wszystkim ale takich "od serca" mam kilka. Zawsze mam do kogo zadzwonić i przynajmniej się wyżalić... na chłopa. Na przykład. Jana co to jest SKS ? jakiś skrót od sklerozy ?... Myślę ,że jeszcze zajrzysz . ........

65

Już w pół do pierwszej w nocy... ledwie siedzę........No i jak tu zmienić ten fatalny nawyk siedzenia do tej pory ???????... a później spania do 10..... jestem codziennie zła na siebie . Jutro... czyli dzisiaj nie będę jechała do "miasta", zostanę w domu..... mąż usnął na fotelu a ja słyszę jak nasze psy szczekają na polu...
............................... dobranoc..................................

Posty [ 1 do 65 z 472 ]

Strony 1 2 3 … 8 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NASZA SPOŁECZNOŚĆ » Kafejka dla babeczek w srednim wieku z Niemiec

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024