Filmy oparte na faktach - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Filmy oparte na faktach

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 66 do 90 z 90 ]

66

Odp: Filmy oparte na faktach

Mnie Obława też się podobała, a to właśnie ze względu na brak idealnych aktorów. O Bling Ring pierwsze słyszę ale obczaję a dziś skoro taka ładna pogoda to Nostalgię Anioła sobie obejrzę.

Zobacz podobne tematy :

67

Serferki, histria dziewczyny ktora stracila reke przez rekina,mimo tego nie poddala sie i nadal osiagala sukcesy jako serfer.

68

"Gangster", "The Conspirator"  - oba bodajże z 2010r.
Akcja obu toczy się na południu Stanów.

Pierwszy to historia prohibicji w USA w latach 1920-1933; o tym jak dzięki temu rozwinął się czarny rynek i gangsterstwo smile Walka z tymi, którzy bimber pędzili, bezsens tej walki.

Drugi: pokazuje, jak USA uczy się na błędach okupionych ludzką krwią. Tu: szukanie zamachowców którzy zabili prezydenta A.Lincolna oraz niejasny proces.

Oba mogę polecić.

69

Chyba jeszcze się tutaj nie pojawiły te tytuły:

Krwawy diament - akcja rozgrywa się w latach 90tych w Sierra Leone - afrykańskim kraju wyniszczonym przez wojnę domową opłacaną z przemytu diamentów, trafiających do Europy i USA.

Wierny Ogrodnik - historia kobiety, która próbowała upublicznić działania gigantycznych koncernów farmaceutycznych, testujących leki na Afrykańczykach przy poparciu polityków

Niemożliwe - oparta na prawdziwych wydarzeniach w 2004 r. w Tajlandii, kiedy nawiedziło ją tsunami w święta Bożego Narodzenia, zabijając blisko 300 tys. ludzi. Film opowiada historię amerykańskiej rodziny, spędzających tam wakacje.

Blow - biografia amerykańskiego przemytnika narkotyków, który w latach 70tych był głównym importerem koki z Kolumbii i Meksyku, zaopatrując nią całe Zachodnie Wybrzeże USA. W latach 80tych dorobił się na tym prawdziwej fortuny.

Chciałabym jeszcze polecić dwa polskie filmy:

Skazany na bluesa - biografia Ryśka Riedla, obowiązkowe dla fanów Dżemu, ale nie tylko

Układ zamknięty - historia biznesmenów niesłusznie oskarżonych przez prokuratora, którego celem było jedynie przechwycenie ich firmy

70

Aszntiii napisał/a:

Czy się ulitowało, no nie wiem. Wypuścili ją wolno, ale najpewniej została zgwałcona przez sztab Niemców, który szedł robić obławę. Ja to odebrałam w ten sposób, jak z tymi Niemcami z niewoli zamiast zabić ich szybko, podali im truciznę aby zmarli w mękach. W tym filmie nikt nie był kryształowy.

A co do Bling Ring, poczytałam trochę i film zapowiada się bardzo ciekawie. Dziwne, że o tej historii nie słyszałam wcześniej, bo okradzione zostały same szych Holywood, takie jak Orlando Bloom i Lindsay Lohan.

Stuhr jej nie "bzyknął", choć miał dużą ochotę i trudno mu się dziwić wink A Dorociński puścił wolno - dał szansę, nie zemscił się, a co się stało dalej trudno powiedzieć wink Niemcy podobno cenili sobie higienę, więc niekoniecznie tego brudasa by wzięli tongue Mogła sie gdzieś ukryć i przeczekać.

Blow i układ zamkniety zaje...dobre filmy!

Wybieram się jutro na Blinga, ktoś już był może??

71

Serducha Stuhr jej nie bzyknął bo był impotentem smile. Byłam na Bling Ring w weekend, warto. Historia bardzo fajnie pokazana, już wiem jak udawało im się włamywać do tych domów. Przeraża tylko, jak te nastolatki były puste i zapatrzone w pieniądze.

72

Z taką lodówką w łóżku każdy bylby impotentem! wink
Wydaje mi się, ze jednak zdecydował o tym rozum (miłość do zony mimo wszystko?), a nie brak predyspozycji.

W sprawie Bling ring, nie oceniałabym tak surowo tych dzieciaków. Wszystkie (moze oprócz Chloe, o której niewiele wiemy) żyły w jakis rodzinach dysfunkcyjnych. A film jako film dobry, świetna gra aktorska i muzyka.

73

Hej a oglądał ktoś z was film Obcy we mnie film opowiada o kobiecie która ma depresję poporodową chciałabym go pooglądać ale nigdzie go nie ma sad

74

"Oskarżona Amanda Knox" - film z bodajże 2012. Zagadkowa sprawa morderstwa angielskiej studentki w Italii. Podejrzani: amerykańska studentka i jej włoski chłopak/kochanek.
Co ciekawe: proces najprawdopodobniej będzie się toczył nadal.......

75

Witam poszukuje filmu opartego na faktach . Film jest o trzech przyjaciolkach jedna z nich ginie z rak pozostalych matka szuka zabojcy. dziewczyna ktora glownie uczestniczyla w tym zdarzeniu probuje zblizyc sie do jej matki  zastrasza rowniez druga uczestniczke ktora w koncu mowi prawde.

76

Hej smile
Lubię oglądać filmy oparte na faktach szczególnie wojenne takie ruszające, ale horrory są gorsze jak np. Obiecność... smile

77

Polecam NIETYKALNI. Sparaliżowany milioner zatrudnia do opieki młodego chłopaka z przedmieścia, który właśnie wyszedł z więzienia.Film świetny,każdego poruszy do łez:).Oczywiście na faktach:)

Polecam film pt " TYLKO RAZEM Z CORKA "

79

Czekam na film oparty na faktach - o facecie z "got talent, który był sprzedawcą, ale kochał śpiewać i wygrał ichniego "mam talent".
Tym bardziej, że spodziewałbym się takiego filmu z małą dziewczynką w roli głównej, a podeszli bardziej ambitnie.

80

Jaki to film? Nie słyszałam o nim. Ale w sumie nie bardzo też interesuję się takimi show, może dlatego. wink

dona007 napisał/a:

Polecam NIETYKALNI.

Oj tak, też bardzo lubię ten film. Naprawdę poruszający. smile

81

Nietykalni super film zgadzam się. Polecam również "I Love You Phillip Morris"  nietypowa historia smile

Też pierwszy raz słyszę. Ja oglądałam tylko polską edycję mam talent więc się nie orientuję. Możesz podrzucić więcej informacji ?

82

Kapitan Phillips z Tomem Hanksem - jak dla mnie jeden z najlepszych filmów tamtego roku

83

damska-torebka napisał/a:

Kapitan Phillips z Tomem Hanksem - jak dla mnie jeden z najlepszych filmów tamtego roku

Dla mnie tak samo "Kapitan Philips" to teraz jeden z lepszych. A w roku 2013 jeden z lepszych to dla mnie "Nietykalni"- mogłabym oglądać non stop ten film smile Oglądałam już dwa razy i na pewno obejrzę jeszcze więcej smile Oba te filmy są jednymi z moich ulubionych i  dodałam je na ulubionych na swoim filmweb smile

84

''Ptaszek w klatce''
Leciał kilka lat temu w tvp1. Niestety na necie ciężko go znaleść sad do pobrania znalazłam tylko po angielsku lub francusku ( polskiej wersji językowej lub z napisami pl jeszcze nie znalazłam).

85

„Zabiłam, aby żyć” (oryginalny tytuł „L’emprise”) to przejmująca opowieść oparta na motywach książki „Uniewinniona” Alexandry Lange. Film z niezwykłą brutalnością opowiada o piekle jakie spotkało Alexandrę i jej rodzinę.
"Zabiłam, aby żyć” ma dobry scenariusz i realizację, dobrą, bardzo realistyczną grę głównych bohaterów. To przejmująca historia, przejmująco opowiedziana i bardzo życiowa. Film przewidywalny ale nie to jest w nim najważniejsze. Bo liczy się ogólny wydźwięk i przesłanie.
Oglądałam go z niegasnącym zainteresowaniem i …podwójną złością. Podwójną, bo z jednej strony przemoc domowa, z drugiej bezradność i nieumiejętność podjęcia jedynej słusznej decyzji przez Alexandrę.
Polecam. „Zabiłam, aby przeżyć” to film obok którego nie da się przejść obojętnie.

86

Everest z 2015. Polecam obejrzeć na jak największym ekranie. Pokazuje jak wygląda zdobywanie najwyższego szczytu świata "w praktyce".

87

KariKari napisał/a:

Everest z 2015. Polecam obejrzeć na jak największym ekranie. Pokazuje jak wygląda zdobywanie najwyższego szczytu świata "w praktyce".

Też polecam! Ja oglądałam go w kinie smile

88

"Wind River"

89 Ostatnio edytowany przez Karolina_2001 (2024-09-15 13:05:46)

Lee. Na własne oczy

90

"Boska Sarah Bernhardt".

Posty [ 66 do 90 z 90 ]

Strony Poprzednia 1 2

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ŚWIAT FILMU » Filmy oparte na faktach

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024