O Bogu pisze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 521 do 585 z 714 ]

521 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-15 11:45:34)

Odp: O Bogu pisze...
wieka napisał/a:

Julka o tym swoim Bogu lepiej jakbyś pisała na forum inslamskim anglojęzycznym, byłabyś lepiej odbierana i spełniła jego wolę szerzenia islamu

Tu powinnna być bojkotowana ta Twoja indoktrynacja, tylko nikomu na dłuższą metę  nie chce się w to bawić...

Tamirra, myślę, że najlepiej jakby Julkę zostawić z tym jej islamem bez reakcji, bo to tylko dla niej woda na młyn

Oczywiscie,ze woda na mlyn, bo przeczytalam Biblie i az sie zdumiewam, ze kiedys kazdy mogl mi wlepic werset z calego rozdzialu,a ja w to wierzylam. Teraz wy mnie wysylacie wersety, a ja sie usmiecham pod nosem, bo wiem o czym sa cale rozdzialy i jestem spokojna, ze Islam jest Prawda

Zobacz podobne tematy :

522

Dla tych co twierdza, ze Jezus jest rowny Bogu ,bo powiedzial "Ja I Ojciec jedno jestesmy ". Jezus odmowil krotka modlitwe ,ktora brzmiala tak "Aby wszyscy stanowili jedno, jak Ty, Ojcze, we Mnie, a Ja w Tobie, aby i oni stanowili w Nas jedno"
Idac wiec waszym tokiem myslenia kazdy jest rowny Bogu,bo stanowi jedno z Bogiem i Jezusem
O co wiec chodzilo Jezusowi, gdy powiedzial "Ja i Ojciec jedno jestesmy" ? Chodzilo o to,ze sa jedno co do misji Jezusa. Bog poslal Jezusa by nauczal Izrael o Bogu o tym jak zyc! Jezus poddal sie woli Boga,wiec stanowili jedno.
Jest to logiczne,poniewaz w innym rozdziale Jezus przyznaje "moj Ojciec jest wiekszy ode mnie". Czy Jezus byl Synem Boga ,bo nazywal go Ojcem? Oczywiscie,ze byl jednak nie w doslownym znaczeniu.  Jezus sam mowil NIE raz,ze Bog jest nie tylko jego Ojcem np "gdy sie modlicie mowcie Ojcze Nasz" "wasz Ojciec Niebieski" "jestescie dziecmi Bozymi"
Jezus daje dowody, ze Bog jest Jeden I NIE ma Trojcy
1. "Sluchaj Izraelu Bog jest NASZYM Bogiem, naszym Panem JEDYNYM"
2. "Aby uwierzyli w Ciebie JEDYNEGO Boga i Jezusa Chrystusa ,ktorego poslales "
3. "Ide do BOGA MOJEGO i Boga waszego, do Ojca mojego i Ojca WASZEGO"
4"Moj Ojciec jest wiekszy ode mnie" zdebunkowal rownosc Trojcy Sw
5" wszystko co czynie czynie z mocy Tego ktory mnie poslal. Nic sam z siebie nie moge uczynic" zdebunkowal rownosc Trojcy Sw
Jak ktos chce niech poczyta cale rozdzialy

523

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Julka o tym swoim Bogu lepiej jakbyś pisała na forum inslamskim anglojęzycznym, byłabyś lepiej odbierana i spełniła jego wolę szerzenia islamu

Tu powinnna być bojkotowana ta Twoja indoktrynacja, tylko nikomu na dłuższą metę  nie chce się w to bawić...

Tamirra, myślę, że najlepiej jakby Julkę zostawić z tym jej islamem bez reakcji, bo to tylko dla niej woda na młyn

Oczywiscie,ze woda na mlyn, bo przeczytalam Biblie i az sie zdumiewam, ze kiedys kazdy mogl mi wlepic werset z calego rozdzialu,a ja w to wierzylam. Teraz wy mnie wysylacie wersety, a ja sie usmiecham pod nosem, bo wiem o czym sa cale rozdzialy i jestem spokojna, ze Islam jest Prawda

Nie rozumiesz podstawowych zwrotów, więc jak Ty przeczytałaś Biblię to jestem święta big_smile
Nie wspominając o zrozumieniu tego przekazu, którego nie rozumiesz ani w Biblii ani w Koranie, bo przyjmujesz wszystko dosłownie jak dziecko, więc mało do Ciebie dociera, bo masz problem z percepcją.

Ty nie jesteś prawdą, a co tu mówić o religiach, a uczepiłaś się tej prawdy jak rzep psiego ogona tongue

W religiach nie ma prawdy, bo by nie była wiarą, ale to do Ciebie nie dociera.
Coś może do Ciebie dotrze jak się przejedziesz na tej "prawdzie".

Ale trudno, są ludzie i ludziska...

524

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Nie rozumiesz podstawowych zwrotów, więc jak Ty przeczytałaś Biblię to jestem święta big_smile
Nie wspominając o zrozumieniu tego przekazu, którego nie rozumiesz ani w Biblii ani w Koranie, bo przyjmujesz wszystko dosłownie jak dziecko, więc mało do Ciebie dociera, bo masz problem z percepcją.

Ty nie jesteś prawdą, a co tu mówić o religiach, a uczepiłaś się tej prawdy jak rzep psiego ogona tongue

Do Ciebie nic nie dociera.  Kompletnie   NIC.

525

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

No właśnie, widać jak do Ciebie dotarło big_smile

526

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

No właśnie, widać jak do Ciebie dotarło big_smile

Do Ciebie nigdy nie dotrze niestety

527 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2024-08-15 15:55:57)

wieka napisał/a:

Julka nie jest w stanie zrozumieć tego prostego zdania, które w zasadzie powinno kończyć tę dyskusję.

Julka, Ty po prostu nie ogarniasz, że wiara opiera się na dogmatach, które ktoś kiedyś zapisał, a to samo przez się obala Twoją retorykę. To co piszesz nie tylko nie trzyma się kupy, ale też pozbawione jest sensu, bo przekonania wierzących w taką czy inną duchową postać zwaną przez nich Bogiem zaczyna się i kończy na czymś, co możemy nazwać wiarą w istnienie. Tego nie da się udowodnić, a Ty uporczywie usiłujesz to zrobić, pomimo że nie masz ku temu żadnych podstaw.

Legat napisał/a:

Bo tylko Julii wolno kopiować. big_smile

Prawda? big_smile

528

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Julka nie jest w stanie zrozumieć tego prostego zdania, które w zasadzie powinno kończyć tę dyskusję.

Julka, Ty po prostu nie ogarniasz, że wiara opiera się na dogmatach, które ktoś kiedyś zapisał, a to samo przez się obala Twoją retorykę. To co piszesz nie tylko nie trzyma się kupy, ale też pozbawione jest sensu, bo przekonania wierzących w taką czy inną duchową postać zwaną przez nich Bogiem zaczyna się i kończy na czymś, co możemy nazwać wiarą w istnienie. Tego nie da się udowodnić, a Ty uporczywie usiłujesz to zrobić, pomimo że nie masz ku temu żadnych podstaw.

Legat napisał/a:

Bo tylko Julii wolno kopiować. big_smile

Prawda? big_smile

Wy nie musicie wierzyc w Boga,ale Bog istnieje jest Jeden Bog i tylko do Boga nalezy sie modlic

529

JuliaUK33 napisał/a:

Wy nie musicie wierzyc w Boga,ale Bog istnieje jest Jeden Bog i tylko do Boga nalezy sie modlic

Nie ma jednego Boga, każda religia ma swojego i tylko od nas zależy, w którą stronę się zwrócimy.

530 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-15 16:34:31)

Teraz na necie ostatnio jest wysyp falszych ex Muzulmanow oraz falszywych ateistow, ktorzy tak naprawde sa Chrzescijanami.
Podam tylko dwa przyklady.
1. Podchodzi do grupy Muzulmanow facet ,ktory twierdzi "ze Islam jest falszywy, ze on jest ex Muzulmaninem ,ze Jezus mu obiawil prawde" I drze sie o swoim zbawieniu. Na to jeden z Muzulmanow go uspokaja i mowi "dobrze jestes ex Muzulmaninem. Jak dlugo byles Muzulmaninem?" On odpowiada 40 lat swojego zycia. Znowu pyta go Muzulmanin "czy wiec modliles sie 5x dziennie do Boga" "tak od kad skonczylam odpowiedni wiek kazdego dnia modlilem sie do Allaha ". Wiesz,ze sura al Fatihah jest wymawiana w kazdej modlitwie jako obowiazkowa sura i  ze kazdy Muzulmanin zna ja na pamiec.  Czy mozesz nam wyrecytowac al Fatihah? Na to ten facet caly zdecenerwowany, zaczal sie platac  drzec, tlumaczyc itp. A Muzulmanie sie z niego smieja i mu mowia "ze on wcale nie jest ex Muzulmaninem tylko podstawionym czlonkiem kosciola ewangelicznego" jescze my powiedzieli "ze al Fatihah jest dla Muzulmanow jak Ojcze Nasz dla Chrzescijan i, ze tej modlitwy sie nie zapomina"

2. Falszywy ateista prowadzi na faceboku strone nasmiewajaca sie z Islamu.  A nastepnie sam przychodzi na Chrzescijanstwo (tak naprawde to udaje, ze przechodzi, bo zawsze byl Chrzescijaninem) . Na to jeden Muzulmanin mu odpisuje "Ten,ktory sie nasmiewal, ze Mahomet odbyl nocna podroz do Nieba,nagle zaczal wierzyc w gadajacego weza, gadajacego osla oraz w to,ze czlowiek moze przezyc w brzuchu ryby przez 3 dni.  Naprawde inteligencja ateizmu . Nigdy nie byles ateista,a posty nasmiewajace sie z Islamu powinienes odrzucic skoro sam wierzysz w czary mary "

Tego jest caly wysyp jak ludzie robia z siebie pajacow:D Prawda obroni sie sama. Najgorsi sa ewangelisci ktorzy udaja ex Muzulmanow. Jeden falszywiec zaoytany ile jest rakah w ablucji odpowiedzial, ze chyba dwie blahahaha tam ludzie ze smiechu na necie pekali,,bo ablucja nie ma wogole zadnych rak.  Jak to milo wiedziec jak despecacko trzeba klamac, by obronic wlasnej wiary.  Islam jest Prawda, Islam zwyciezy.

531

JuliaUK33 napisał/a:

Teraz na necie ostatnio jest wysyp falszych ex Muzulmanow oraz falszywych ateistow, ktorzy tak naprawde sa Chrzescijanami.
1. Podchodzi do grupy Muzulmanow facet ,ktory twierdzi "ze Islam jest falszywy, ze on jest ex Muzulmaninem ,ze Jezus mu obiawil prawde" I drze sie o swoim zbawieniu. Na to jeden z Muzulmanow go uspokaja i mowi "dobrze jestes ex Muzulmaninem. Jak dlugo byles Muzulmaninem?" On odpowiada 40 lat swojego zycia. Znowu pyta go Muzulmanin "czy wiec modliles sie 5x dziennie do Boga" "tak od kad skonczylam odpowiedni wiek kazdego dnia modlilem sie do Allaha ". Wiesz,ze sura al Fatihah jest wymawiana w kazdej modlitwie jako obowiazkowa sura i  ze kazdy Muzulmanin zna ja na pamiec.  Czy mozesz nam wyrecytowac al Fatihah? Na to ten facet caly zdecenerwowany, zaczal sie platac  drzec, tlumaczyc itp. A Muzulmanie sie z niego smieja i mu mowia "ze on wcale nie jest ex Muzulmaninem tylko podstawionym czlonkiem kosciola ewangelicznego" jescze my powiedzieli "ze al Fatihah jest dla Muzulmanow jak Ojcze Nasz dla Chrzescijan i, ze tej modlitwy sie nie zapomina"

2. Falszywy ateista prowadzi na faceboku strone nasmiewajaca sie z Islamu.  A nastepnie sam przychodzi na Chrzescijanstwo (tak naprawde to udaje, ze przechodzi, bo zawsze byl Chrzescijaninem) . Na to jeden Muzulmanin mu odpisuje "Ten,ktory sie nasmiewal, ze Mahomet odbyl nocna podroz do Nieba,nagle zaczal wierzyc w gadajacego weza, gadajacego osla oraz w to,ze czlowiek moze przezyc w brzuchu ryby przez 3 dni.  Naprawde inteligencja ateizmu . Nigdy nie byles ateista,a posty nasmiewajace sie z Islamu powinienes odrzucic skoro sam wierzysz w czary mary "

Tego jest caly wysyp jak ludzie robia z siebie pajacow:D Prawda obroni sie sama. Najgorsi sa ewangelisci ktorzy udaja ex Muzulmanow. Jeden falszywiec zaoytany ile jest rakah w ablucji odpowiedzial, ze chyba dwie blahahaha tam ludzie ze smiechu na necie pekali,,bo ablucja nie ma wogole zadnych rak.  Jak to milo wiedziec jak despecacko trzeba klamac, by obronic wlasnej wiary.  Islam jest Prawda, Islam zwyciezy.

Ty ale wiesz, ze o Tobie można powiedziec dokladnie to samo big_smile

532

JuliaUK33 napisał/a:

To jest demagogia, nic więcej tongue

533

Lady Loka napisał/a:

Kiedy pisałam, że Julka jest zwykłą hipokrytką, to się wielce oburzała, a tu wypisz wymaluj książkowy hipokryta big_smile

534

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Cos Ci sie pomylilo, bo ja nie udaje ani ex Muzulmanki ani ex Chrzescijanki big_smile

535

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Cos Ci sie pomylilo, bo ja nie udaje ani ex Muzulmanki ani ex Chrzescijanki big_smile

Jak to nie? big_smile
Przychodzisz na forum do działu religii, gdzie dominuja katolicyzm i opisujesz, jaki katolicyzm jest zły, bo Ty doznalas objawienia prawdy i drzesz się wszędzie o tym, jaki to islam jest wspanialy. Nie da się Ciebie udpokoić, chociaz piszemy, ze totalnie nas to nie obchodzi. A na dodatek z katolicyzmu masz braki i nie ogarniasz wiekszosci tematów.

536

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jak to nie? big_smile
Przychodzisz na forum do działu religii, gdzie dominuja katolicyzm i opisujesz, jaki katolicyzm jest zły, bo Ty doznalas objawienia prawdy i drzesz się wszędzie o tym, jaki to islam jest wspanialy. Nie da się Ciebie udpokoić, chociaz piszemy, ze totalnie nas to nie obchodzi. A na dodatek z katolicyzmu masz braki i nie ogarniasz wiekszosci tematów.

Totalnie was to nie obchodzi, ale tu siedzicie jak przekupy na targu big_smile

537 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-15 21:46:44)

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jak to nie? big_smile

A ty, co tu robisz?

538

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jak to nie? big_smile

Bo jestem ciekawa, na jakich absurdach skończysz. Służysz mi za rozrywkę.

539

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Jak to nie? big_smile

A to fajnie ciesze sie ,ze dostarczam wam  rozrywki, bo coz innego byscie robily big_smile moze sie przy okazji czegos nauczycie

540

JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

A to fajnie ciesze sie ,ze dostarczam wam  rozrywki, bo coz innego byscie robily big_smile moze sie przy okazji czegos nauczycie

Trollowania? big_smile

541

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Trollowania? big_smile

To jedyne czego można się nauczyć od Julki.

542

wieka napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Trollowania? big_smile

To jedyne czego można się nauczyć od Julki.

Ja nie trolluje

543

JuliaUK33 napisał/a:

Ja nie trolluje

A ja jestem marokańską księżniczką wink

544

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja nie trolluje

No niewiem kim jestes big_smile ale ja nie trolluje, serio jestem Muzulmanka

545

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ja nie trolluje

Jeśli już to farbowaną, jak zauważyła Priscilla tongue

546

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Jeśli już to farbowaną, jak zauważyła Priscilla tongue

Sobie moge byc jaka chcecie big_smile.  Ja wiem,ze przeszlam na Islam i jestem Muzulmanka i tyle

547 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-18 12:54:12)

Cytuje odpowiedz pewnego Zyda o grzechu pierworodnym " Dlaczego w Chrzescijanstwie istnieje idea grzechu pierworodnego? W judaizmie Adam zgrzeszyl kropka. Ewa zgrzeszyla kropka. Grzech Adama i Ewy byl ich grzechem i tylko ich grzechem.  Nie byl przekazywany przez pokolenia, wiec w judaizmie nie ma pojecia grzechu pierworodnego. Nie jestesmy karani za grzechy naszych przodkow, ale za swoje wlasne grzechy. Przeciez nasza wiara popiera sie na Torze i na Starym Testamencie. Z tego co wiem Chrzescijanie rowniez uznaja Stary Testament dlatego dziwie sie im, ze dali sie nabrac na te bzdure jak grzech pierworodny. Nigdzie w Starym Testamencie nie znajdzie sie nawet wzmianki o tym,ze grzech Adama i Ewy przeszedl na caly swiat. A skoro nie ma tego w Starym Testamencie to oznacza to ,ze ZADEN prorok Starego Testamentu nie wierzyl w grzech pierworodny,a co za tym idzie nie przepowiadal Zbawiciela o jakim mysla Chrzescijanie. Ich problem polega na tym,ze nie studiuja Biblii uczciwie, gdyby to zrobili to by wiedzieli, ze proroctwa dotycza czegos innego, a nie Jezusa. Skoro my Zydzi nie wierzymy w Jezusa,ze umarl za nasze grzechy, a nasza wiare opieramy na studiowaniu Tory i Starego Testamentu to juz niewiem jak dotrze do Chrzescijan ,ze zostalo oklamami co do grzechu pierworodnego. Stary Testament odrzuca idea grzechu pierworodnego "sun nie podniesie winy ojca, ani ojciec winy syna" oraz "kazdy za swoj grzech zaplaci sam"

Koran 6:146 " A cokolwiek uczyni czlowiek to ciazy tylko na nim samym i zaden niosacy ciezar nie bedzie zobowiazany do niesienia ciazaru innego". Bog Milosierny wybaczyl Adamowi i Ewie ich grzech. Owszem grzech pierwszych ludzi przyniosl pewne konsekwencje dla swiata, ale nie uczynil swiat wspolwinnym.  Mozna to porownac do dziecka rodzacego sie w rodzinie alkoholikow. Ono bedzie cierpiec konsekwencje zycia w takiej rodzinie, Natomiast to dziecko nie bedzie wspolwinne za postepowania swoich rodzicow. Chrzescijanie bluznia Bogu jak oni moga nazywac Boga Sprawiedliwym i jednoczesnie wierzyc, ze Sprawiedliwy Bog obarczyl ludzi grzechem, ktorego nie popelnili. My wierzymy,ze dzieci rodza sie czyste bez grzechu. Dzieci sa niewinne nawet Jezus im powiedzial w Biblii "kto chce wejsc do Krolestwa Niebieskiego niech sie stanie jak dziecko" . Jak wiec mozna patrzec na bezbrronne niemowle i twierdzic "ze jest brudne od grzechu" ? Oni sami sobie zaprzeczaja, bo kiedy owo niemowle zostanie zamordowane to twierdza, ze zginelo niewinne dziecko wtedy jest placz "co takie dziecko zawinilo " podczas gdy przez caly czas wierzyli,ze temu niemowleciu potrzebny jest Chrzest bo jest zabrudzone grzechem pierworodnym. I tutaj znowu sobie zaprzeczaja, bo skoro Jezus zmyl ten grzech na krzyzu to niewiem po co musza sie jeszcze z tego po narodzenou doczyszczac.

548

JuliaUK33 napisał/a:

Cytuje odpowiedz pewnego Zyda o grzechu pierworodnym " Dlaczego w Chrzescijanstwie istnieje idea grzechu pierworodnego? W judaizmie Adam zgrzeszyl kropka. Ewa zgrzeszyla kropka. Grzech Adama i Ewy byl ich grzechem i tylko ich grzechem.  Nie byl przekazywany przez pokolenia, wiec w judaizmie nie ma pojecia grzechu pierworodnego. Nie jestesmy karani za grzechy naszych przodkow, ale za swoje wlasne grzechy. Przeciez nasza wiara popiera sie na Torze i na Starym Testamencie. Z tego co wiem Chrzescijanie rowniez uznaja Stary Testament dlatego dziwie sie im, ze dali sie nabrac na te bzdure jak grzech pierworodny. Nigdzie w Starym Testamencie nie znajdzie sie nawet wzmianki o tym,ze grzech Adama i Ewy przeszedl na caly swiat. A skoro nie ma tego w Starym Testamencie to oznacza to ,ze ZADEN prorok Starego Testamentu nie wierzyl w grzech pierworodny,a co za tym idzie nie przepowiadal Zbawiciela o jakim mysla Chrzescijanie. Ich problem polega na tym,ze nie studiuja Biblii uczciwie, gdyby to zrobili to by wiedzieli, ze proroctwa dotycza czegos innego, a nie Jezusa. Skoro my Zydzi nie wierzymy w Jezusa,ze umarl za nasze grzechy, a nasza wiare opieramy na studiowaniu Tory i Starego Testamentu to juz niewiem jak dotrze do Chrzescijan ,ze zostalo oklamami co do grzechu pierworodnego. Stary Testament odrzuca idea grzechu pierworodnego "sun nie podniesie winy ojca, ani ojciec winy syna" oraz "kazdy za swoj grzech zaplaci sam"

Koran 6:146 " A cokolwiek uczyni czlowiek to ciazy tylko na nim samym i zaden niosacy ciezar nie bedzie zobowiazany do niesienia ciazaru innego". Bog Milosierny wybaczyl Adamowi i Ewie ich grzech. Owszem grzech pierwszycg ludzi przyniosl penne konssekwencje dla swiata, ale nie uczynil swiat wspolwinnym.  Mozna to porownac do dziecka rodzacego sie w rodzinie alkoholikow. Ono bedzie cierpiec konsekwencje zycia w takiej rodzinie, Natomiast to dziecko nie bedzie wspolwinne za postepowania swoich rodzicow. Chrzescijanie bluznia Bogu jak oni moga nazywac Boga Sprawiedliwym i jednoczesnie wierzyc, ze Sprawiedliwy Bog obarczyl ludzi grzechem, ktorego nie popelnili. My wierzymy,ze dzieci rodza sie czyste bez grzechu. Dzieci sa niewinne nawet Jezus im powiedzial w Biblii "kto chce wejsc do Krolestwa Niebieskiego niech sie stanie jak dziecko" . Jak wiec mozna patrzec na bezbrronne niemowle i twierdzic "ze jest brudne od grzechu" ? Oni sami sobie zaprzeczaja, bo kiedy owo niemowle zostanie zamordowane to twierdza, ze zginelo niewinne dziecko wtedy jest placz "co takie dziecko zawinilo " podczas gdy przez caly czas wierzyli,ze temu niemowleciu potrzebny jest Chrzest bo jest zabrudzone grzechem pierworodnym. I tutaj znowu sobie zaprzeczaja, bo skoro Jezus zmyl ten grzech na krzyzu to niewiem po co musza sie jeszcze z tego po narodzenou doczyszczac.

Julki, po co to piszecie i w jakim celu?

549

Juluś, wiesz, czym jest przenośnia?:)

550 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-19 15:03:00)

Kto zna historie biblijna Hagar drugiej zony Abrahama, ktora urodzila Ismaila(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi)? Pamietacie, ze uciekla z synem na pustynie, gdzie Bog blogoslawil Ismaila. Wiecie,ze Objawienia 12:6  dotyczy Islamu" Kobieta uciekla na pustynie do miejsca przygotowanego dla niej przez Boga..."
Kobieta reprezentuje Hahar.

Mekka dawniej byla nazywana  Bakka. W nim bylo zrodlo wody, z ktorego aniol pozwolil napoic Hagar Ismaila. W Biblii miejsce to bylo znane jako ziemia Moria co po aramejsku oznacza "Ziemia Pana"

Biblia o Ismailu "A Sara zona Abrama nie urodzila mu dzieci, lecz miala niewolnica Egipcjanke, imieniem Hagar. Rzekl my "oto Pan odmowil mi potomstwa idz wiec do mojej niewolnicy i daj ni potomka z niej" ... wziela wiec Saraj niewolnice swoja Hagar i dala mezowi swojemu za zone
Biblia potwierdza, ze Hagar byla druga zona Abrahama.  Niestety wiele denominacji Chrzescijanskich twierdzi, ze Ismail byl tzw bekartem urodzonym poza malzenskim zwiazku, co ludzie traktuja jako syna,ktory nie mial rownych praw jak Izaak   co jest nieprawda.  Abraham poslubil Hagar, a Ismail byl dzieckiem slubnym.
Gdy Hagar uciekla pierwszy raz na pustynie bedac w ciazy z Ismailem Biblia pisze"A gdy ja Saraj chciala upokorzyc uciekla od niej.  I znalazl ja Aniol Panski przy zrodle wod na pustyni na drozdze do Szur I rzekl "Hagar niewolnico Saraj skad przychodzisz i dokad idziesz"? Pozniej Aniol kazal wrocic do Saraj przy czym rzekl "Rozmnoze bardzo potomstwo twoje, tak iz z powodu mngogosci nie bedzie mozna jego policzyc.  Oto poczelas i porodzisz syna, ktorego nazwiesz Ismael ,bo Pan uslyszal o niedoli twojej..."... studnie przy ktorej Hagar widziala aniola nazwana Studnia Zyjacego znajduje sie miedzy Kadesz, a Bered. 
Bog zmienil imie Abrama na Abraham ustanawiajac z nim przymierze obrzezania. Ismail byl czescia przymierza Boga ,bo tez zostal obrzezany.
Gdy narodzil sie Izaak Saraj wypedzila Hagar oto co Bog rzekl do Abrahama "ze uczyni z.  potomkow Ismaila wielki narod" . Gdy Hagar znow przybyla na miejsce studni Bog uslyszal glos chlopca I rzekl "stan podnies chlopca, bo uczynie z niego narod wielki". I Bog byl z chlopcem, a gdy podrosl zanieszkal na pustyni.  Mieszkal on na pustyni Paran,a matka jego wziela dla niego zone z ziemii egipskiej
Klamstwem jest wiec twierdzenie, ze tylko pokolenie Izzaka (zydowskie) zostalo blogoslawione.  Ale nie czytacie Biblii to wam mozna wszystko wmowic big_smile . Bog blogoslawil Ismaila i jego pokolenia(Arabow,z ktorych sa Muzulmanie) oraz blogoslawil Izaaka(z ktorego sa Zydzi). Bog mial plan przymierza z Zydami, ktory Zydzi zlamali, wiec Bog zerwal z nimi przymierze,ktore bylo na warunkach. W Starym Testamencie Bog obiecal Izraelowi zaglade... Jezus sam powiedzial do Zydow "Krolestwo Boze zostanie wam zabrane i dane innemu narodowi,ktory wyda owoc". Krolestwem Bozym byla nazywana Ziemia Obiecana. Jezus NIE mial na mysli Nieba,poniewaz logicznie myslec nie tylko jeden narod dostaje sie do Nieba. Zydzi zostali wypedzeni z Ziemii Obiecanej jak przepowiedziano, a Ziemie Obiecana(Krolestwo Boze) zamieszkali Arabowie-Muzulmanie potomkowie Ismaila syna Abrahama... kobieta z Ksiegi Objawienia symboliuje Hagar i jej potomkow Muzulmanow

551 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-19 15:02:57)

JuliaUK33 napisał/a:

Kto zna historie biblijna Hagar drugiej zony Abrahama, ktora urodzila Ismaila(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi)? Pamietacie, ze uciekla z synem na pustynie, gdzie Bog blogoslawil Ismaila. Wiecie,ze Objawienia 12:6  dotyczy Islamu" Kobieta uciekla na pustynie do miejsca przygotowanego dla niej przez Boga..."

Mekka dawniej byla nazywana  Bakka. W nim bylo zrodlo wody, z ktorego aniol pozwolil napoic Hagar Ismaila. W Biblii miejsce to bylo znane jako ziemia Moria co po aramejsku oznacza "Ziemia Pana"

Biblia o Ismailu "A Sara zona Abrama nie urodzila mu dzieci, lecz miala niewolnica Egipcjanke, imieniem Hagar. Rzekl my "oto Pan odmowil mi potomstwa idz wiec do mojej niewolnicy i daj ni potomka z niej" ... wziela wiec Saraj niewolnice swoja Hagar i dala mezowi swojemu za zone
Biblia potwierdza, ze Hagar byla druga zona Abrahama.  Niestety wiele denominacji Chrzescijanskich twierdzi, ze Ismail byl tzw bekartem urodzonym poza malzenskim zwiazku, co ludzie traktuja jako syna,ktory nie mial rownych praw jak Izaak   co jest nieprawda.  Abraham poslubil Hagar, a Ismail byl dzieckiem slubnym.
Gdy Hagar uciekla pierwszy raz na pustynie z Ismailem Biblia pisze"A gdy ja Saraj chciala upokorzyc uciekla od niej.  I znalazl ja Aniol Panski przy zrodle wod na pustyni na drozdze do Szur I rzekl "Hagar niewolnico Saraj skad przychodzisz i dokad idziesz"? Pozniej Aniol kazal wrocic do Saraj przy czym rzekl "Rozmnoze bardzo potomstwo twoje, tak iz z powodu mngogosci nie bedzie mozna jego policzyc.  Oto poczelas i porodzisz syna, ktorego nazwiesz Ismael ,bo Pan uslyszal o niedoli twojej..."... studnie pray ktorej Hagar widziala aniola nazwana Studnia Zyjacego znajduje sie miedzy Kadesz, a Bered. 
Bog zmienil imie Abrama na Abraham ustanawiajac z nim przymierze obrzezania. Ismail byl czescia przymierza Boga ,bo tez zostal obrzezany.
Gdy narodzil sie Izzak Saraj wypedzila Hagar oto co Bog rzekl do Abrahama "ze uczyni z.  potomkow Ismaila wielki narod" . Gdy Hagar znow przybyla na miejsce studni Bog uslyszal glos chlopca I rzekl "stan podnies chlopca, bo uczynie z niego narod wielki". I Bog byl z chlopcem, a gdy podrosl zanieszkal na pustyni.  Mieszkal on na pustyni Paran,a matka jego wziela dla niego zone z ziemii egipskiej
Klamstwem jest wiec twierdzenie, ze tylko pokolenie Izzaka (zydowskie) zostalo blogoslawione.  Ale nie czytacie Biblii to wam mozna wszystko wmowic big_smile . Bog blogoslawil Ismaila i jego pokolenia(Arabow,z ktorych sa Muzulmanie) oraz blogoslawil Izaaka(z ktorego sa Zydzi). Bog mial plan przymierza z Zydami, ktory Zydzi zlamali, wiec Bog zerwal z nimi przymierze,ktore bylo na warunkach. W Starym Testamencie Bog obiecal Izraelowi zaglade... Jezus sam powiedzial do Zydow "Krolestwo Boze zostanie wam zabrane i dane innemu narodowi,ktory wyda owoc". Krolestwem Bozym byla nazywana Ziemia Obiecana. Jezus NIE mial na mysli Nieba,poniewaz logicznie myslec nie tylko jeden narod dostaje sie do Nieba. Zydzi zostali wypedzeni z Ziemii Obiecanej jak przepowiedziano, a Ziemie Obiecana(Krolestwo Boze) zamieszkali Arabowie-Muzulmanie potomkowie Ismaila syna Abrahama... kobieta z Ksiegi Objawienia symboliuje Hagar i jej potomkow Muzulmanow

Jak ktoś zechce, to sobie sam przeczyta.

552

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Gdy Hagar uciekla pierwszy raz na pustynie z Ismailem Biblia pisze"A gdy ja Saraj chciala upokorzyc uciekla od niej.  I znalazl ja Aniol Panski przy zrodle wod na pustyni na drozdze do Szur I rzekl "Hagar niewolnico Saraj skad przychodzisz i dokad idziesz"? Pozniej Aniol kazal wrocic do Saraj przy czym rzekl "Rozmnoze bardzo potomstwo twoje, tak iz z powodu mngogosci nie bedzie mozna jego policzyc.  Oto poczelas i porodzisz syna, ktorego nazwiesz Ismael ,bo Pan uslyszal o niedoli twojej..."... studnie pray ktorej Hagar widziala aniola nazwana Studnia Zyjacego znajduje sie miedzy Kadesz, a Bered. 
Gdy narodzil sie Izzak Saraj wypedzila Hagar oto co Bog rzekl do Abrahama "ze uczyni z.  potomkow Ismaila wielki narod" . Gdy Hagar znow przybyla na miejsce studni Bog uslyszal glos chlopca I rzekl "stan podnies chlopca, bo uczynie z niego narod wielki". I Bog byl z chlopcem, a gdy podrosl zanieszkal na pustyni.  Mieszkal on na pustyni Paran,a matka jego wziela dla niego zone z ziemii egipskiej

Jak ktoś zechce, to sobie sam przeczyta.

No wlasnie po co wiec piszesz swoje madrosci w swoim temacie o jakims de mello czy jak mu tam ? big_smile

553 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-19 15:19:46)

Kobieta reprezentuje Hagar.

Gdy Hagar uciekla pierwszy raz na pustynie bedac w ciazy z Ismailem Biblia pisze"A gdy ja Saraj chciala upokorzyc uciekla od niej.  I znalazl ja Aniol Panski przy zrodle wod na pustyni na drozdze do Szur I rzekl "Hagar niewolnico Saraj skad przychodzisz i dokad idziesz"? Pozniej Aniol kazal wrocic do Saraj przy czym rzekl "Rozmnoze bardzo potomstwo twoje, tak iz z powodu mngogosci nie bedzie mozna jego policzyc.  Oto poczelas i porodzisz syna, ktorego nazwiesz Ismael ,bo Pan uslyszal o niedoli twojej..."... studnie przy ktorej Hagar widziala aniola nazwana Studnia Zyjacego znajduje sie miedzy Kadesz, a Bered.
Gdy narodzil sie Izaak Saraj wypedzila Hagar oto co Bog rzekl do Abrahama "ze uczyni z.  potomkow Ismaila wielki narod" . Gdy Hagar znow przybyla na miejsce studni Bog uslyszal glos chlopca I rzekl "stan podnies chlopca, bo uczynie z niego narod wielki". I Bog byl z chlopcem, a gdy podrosl zanieszkal na pustyni.  Mieszkal on na pustyni Paran,a matka jego wziela dla niego zone z ziemii egipskiej
Klamstwem jest wiec twierdzenie, ze tylko pokolenie Izzaka (zydowskie) zostalo blogoslawione.  Ale nie czytacie Biblii to wam mozna wszystko wmowic  . Bog blogoslawil Ismaila i jego pokolenia(Arabow,z ktorych sa Muzulmanie) oraz blogoslawil Izaaka(z ktorego sa Zydzi). Bog mial plan przymierza z Zydami, ktory Zydzi zlamali, wiec Bog zerwal z nimi przymierze,ktore bylo na warunkach. W Starym Testamencie Bog obiecal Izraelowi zaglade... Jezus sam powiedzial do Zydow "Krolestwo Boze zostanie wam zabrane i dane innemu narodowi,ktory wyda owoc". Krolestwem Bozym byla nazywana Ziemia Obiecana. Jezus NIE mial na mysli Nieba,poniewaz logicznie myslec nie tylko jeden narod dostaje sie do Nieba. Zydzi zostali wypedzeni z Ziemii Obiecanej jak przepowiedziano, a Ziemie Obiecana(Krolestwo Boze) zamieszkali Arabowie-Muzulmanie potomkowie Ismaila syna Abrahama... kobieta z Ksiegi Objawienia symboliuje Hagar i jej potomkow Muzulmanow

554

Maria(pokoj niech bedzie z nia) "oto ja sluzebnica Panska niech mi sie stanie wedlug slowa Twego"
Prorok Samuel (pokoj niech bedzie z nim)"mow Panie,bo sluga Twoj slucha"

Jezus(pokoj niech bedzie z nim)
"Lecz nie moja, lecz Twoja wola niech sie stanie"
"Gdy sie modlicie mowcie Ojcze Nasz, ktorys jest w niebie, badz wola Twoja "

Islam(po arabsku) poddanie sie woli Boga
Zawsze ostatecznie zwycięży jedynie wola Boga bez wzgledu na to czy sie z nia zgadzamy czy nie

Wszystkie pozostałe wole mają charakter drugorzędny i nie odniosą sukcesu, jeśli nie podporządkują się woli Boga.

Wszyscy prorocy byli podporzadkowani woli Allaha. Jezus podporzadkowal sie woli Boga. Bog nigdy nie podporzadkowac sie woli Jezusa co debunkuje rownosc trojcý

555 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-19 21:23:23)

Wielu probowalo obalic Islam jednak nikomu to sie nie udalo i nie uda.  W przeszlosci bylo wiele prob, by powtrzymac rozpowszechnianie sie Islamu- te proby byly nieskuteczne. Zamiast tego Islam rosnie w sile, co roku przybywa tysiace nowych Muzulmanow i Muzulmanek (chwala niech bedzie Bogu) dzieje sie to nawet w krajach, gdzie Islam stanowi mniejszosc.  Rozpowszechnianie sie Islamu jest boskim blogoslawienstwem oraz spelnieniem proroctw. 

Najlepszy sposobem na oslabienie Islamu wydaje sie byc atakowanie charakteru oraz zachowan pojedynczych Muzulmanow. Ludzie mysla, ze Muzulmanie to roboty i zaden z nich nie ma prawa grzeszyc. Sa w stanie tolerowac to,ze katolik, ktorego 6 przykazanie zobowiazuje "nie cudzoloz "i zdradza zone -dla ludzi jest to normalne. Kiedy robi to Muzulmanin to ludzie sa w szoku jak on moze nie przestrzegac Islamu. Ludzie wykorzystuja grzechy Muzulmanow do tego by twierdzic, ze Islam jest zly/falszywy. Kiedy wybucha bomba obwiniaja nie jednostke, lecz Islam. Kiedy w kosciele ksieza uprawiaja pedofilie to nie obwiniaja Chrzescijanstwa, lecz jednostki

556

JuliaUK33 napisał/a:

Wielu probowalo obalic Islam jednak nikomu to sie nie udalo i nie uda.  W przeszlosci bylo wiele prob, by powtrzymac rozpowszechnianie sie Islamu- te proby byly nieskuteczne. Zamiast tego Islam rosnie w sile, co roku przybywa tysiace nowych Muzulmanow i Muzulmanek (chwala niech bedzie Bogu) dzieje sie to nawet w krajach, gdzie Islam stanowi mniejszosc.  Rozpowszechnianie sie Islamu jest boskim blogoslawienstwem oraz spelnieniem proroctw. 

Najlepszy sposobem na oslabienie Islamu wydaje sie byc atakowanie charakteru oraz zachowan pojedynczych Muzulmanow. Ludzie mysla, ze Muzulmanie to roboty i zaden z nich nie ma prawa grzeszyc. Sa w stanie tolerowac to,ze katolik, ktorego 6 przykazanie zobowiazuje "nie cudzoloz "i zdradza zone -dla ludzi jest to normalne. Kiedy robi to Muzulmanin to ludzie sa w szoku jak on moze nie przestrzegac Islamu. Ludzie wykorzystuja grzechy Muzulmanow do tego by twierdzic, ze Islam jest zly/falszywy. Kiedy wybucha bomba obwiniaja nie jednostke, lecz Islam. Kiedy w kosciele ksieza uprawiaja pedofilie to nie obwiniaja Chrzescijanstwa, lecz jednostki

I po co to komu?

557

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

I po co to komu?

Po to zebys czytala big_smile

558 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-19 21:44:24)

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

I po co to komu?

Po to zebys czytala big_smile

Nie przeczytałam, bo mam dość Twojego Islamu.
Za dużo go na forum. Niedobrze się robi. Zastanawiam się, po co to robisz.

559 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-19 21:59:37)

Kamieniowanie za cudzolostwo w Islamie.

Stary Testament(przede wszystkim prawo Mojzeszowe) kazalo kamieniowac za cudzolostwo. 

W niektorych krajach islamskich ta kara nadal zobowiazuje

Dla zachodu sztyt niemoralnosci.

Dla Islamu sztytem niemoralnosci jest krzywdzenie osoby ktora sie kocha(meza/zony) oraz rozbijanie rodzin

Kara kamieniowania dotyczy sie tylko tych,ktorzy sa w zwiazku malzenskim.  Osoby w stanie cywilnym nie podlegaja ukamieniowaniu za cudzolostwo

Na zachodzie ten,ktory zdradza chodzi szczesliwa po swiecie,a cierpi zona/max oraz dzieci

W Islamie ten,ktory krzywdzi jest na koniec nieszczesliwym

Wg prawa szariatu za gwalt gwalciciel otrzymuje kare smierci plus musi wyplacic odszkodowanie pokrzywdzonej kobiecie

Na  zachodzie by krzyczeli "niemoralnosc"

Na pytanie "a jaka kare otrzymuje gwalciciel w Islamie" pewna kobieta odpowiedziala "kare smierci, a ile w Polsce? 25 lat"

Gwalt niszczy zycie kobiecie czesto jest ona wtedy w niechcianej ciazy. Wszystkie decyzje jakie ona podejscie poprzez aborcje po oddanie do adopcji poprzez wychowanie dziecka wplyna negatywnie na jej zycie. Sam gwalt wplywa negatywnie na cale jej zycie. Dlatego uwaza sie w Islamie, ze ten kto zniszczyl komus zycie zasluguje na to,by to zycie bylo mu odebrane. 

Czy zdrady ,gwalty, kradzieze, rozbijanie rodzin spadly by do minimum, gdyby na zachodzie obowiazywalo prawo szariatu? TaK w 100%. Ludzie by sie nauczyla czym jest prawdziwa moralnosc i przestali by bronic przestepcow oraz zdrajcow a bardziej zainteresowali by sie ofiarami

Jak wygladaja sprawy sadowe? No wlasnie na zachodzie zamazuje sie nazwisko, a czesto nawet cala twarz przestepcy, a do kamery pokazuje sie twarze poszkodowanych... a Islamie my pokazujemy twarz przestepcy tak by byla wszystkim.dobrze znana,  a chronimy prywatnosc poszkodowanych

560 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-19 21:59:56)

JuliaUK33 napisał/a:

Stary Testament(przede wszystkim prawo Mojzeszowe) kazalo kamieniowac za cudzolostwo. 

Dla Islamu sztytem niemoralnosci jest krzywdzenie osoby ktora sie kocha(meza/zony) oraz rozbijanie rodzin

Kara kamieniowania dotyczy sie tylko tych,ktorzy sa w zwiazku malzenskim.  Osoby w stanie cywilnym nie podlegaja ukamieniowaniu za cudzolostwo

Na zachodzie ten,ktory zdradza chodzi szczesliwa po swiecie,a cierpi zona/max oraz dzieci

Wg prawa szariatu za gwalt gwalciciel otrzymuje kare smierci plus musi wyplacic odszkodowanie pokrzywdzonej kobiecie

Na pytanie "a jaka kare otrzymuje gwalciciel w Islamie" pewna kobieta odpowiedziala "kare smierci, a ile w Polsce? 25 lat"

Gwalt niszczy zycie kobiecie czesto jest ona wtedy w niechcianej ciazy. Wszystkie decyzje jakie ona podejscie poprzez aborcje po oddanie do adopcji poprzez wychowanie dziecka wplyna negatywnie na jej zycie. Sam gwalt wplywa negatywnie na cale jej zycie. Dlatego uwaza sie w Islamie, ze ten kto zniszczyl komus zycie zasluguje na to,by to zycie bylo mu odebrane. 

Czy zdrady ,gwalty, kradzieze, rozbijanie rodzin spadly by do minimum, gdyby na zachodzie obowiazywalo prawo szariatu? TaK w 100%. Ludzie by sie nauczyla czym jest prawdziwa moralnosc i przestali by bronic przestepcow oraz zdrajcow a bardziej zainteresowali by sie ofiarami

Jak wygladaja sprawy sadowe? No wlasnie na zachodzie zamazuje sie nazwisko, a czesto nawet cala twarz przestepcy, a do kamery pokazuje sie twarza poszkodowanych... a Islamie my pokazujemu twarz przestepcy tak by byla wszystkim.dobrze znana,  a chronimy prywatnosc poszkodowanych

Któż ci, biedactwo, zrobił takie pranie mózgu. Terapia!

561

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Jak wygladaja sprawy sadowe? No wlasnie na zachodzie zamazuje sie nazwisko, a czesto nawet cala twarz przestepcy, a do kamery pokazuje sie twarza poszkodowanych... a Islamie my pokazujemu twarz przestepcy tak by byla wszystkim.dobrze znana,  a chronimy prywatnosc poszkodowanych

Któż ci, biedactwo, zrobił takie pranie mózgu. Terapia!

To nie zadno pranie mozgu. To jest prawo Boga prawo prawdziwej moralnosci by karac przestepcow i zdrajcow co niszcza innym.zycie.  a nie to wasze pierdolamento milosci, serduszka, sranie tecza i tolerancja wszelkiego zla

562 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-19 23:51:56)

Ksiega Objawienia 17 i 18 " wyjdzcie z niej ludu moj" Bog wzywa ludzi by wyszli z kosciola Konstantynopola, kosciola,ktore kontrolowalo imperium rzymskie-kosciola katolickiego
"I przyszedl jeden z aniolow majacych siedem czasz i tak sie do mnie odezwal chodz pokaze ci sad nad wielka nierzadnica, ktora rozsiadla sie nad wieloma wodami "
Rzym byl nazwany miastem nad wieloma wodami

" z ktora nierzad uprawiali krolowie ziemi a winem jej nierzadu upijali sie mieszkancy ziemii
•przez cale wieki wladza kosciola nie byla oddzielona od krolewskiej

I zaniosl mnie w duchu na pustynie i widzialem kobiete siedzaca na czerwonym jak szkarlat zwierzeciu pelnym bluznierczych imion majacych 7 glow i 10 rogow(symbol wladzy nad panstwami)
•symbol koloru szat kaplanskich w Watykanie.  Kobieta reprezentuje kosciol rzymski,ktory zmieszal elementy poganizmu z Chrzescijanstwem

" A kobieta byla przypdziana w purpure i szklarlat" symbol koloru szat koscielnych
I przyozdobiona zlotem, drogimi kamieniami i perlami-symbol przepychu kosciola
A miala w rece swoj kielich pelen obrzydliwosci I nieczystosci jej nierzadu-przestepstwa ksiezy na tle seksualnym

A na czole jej bylo wypisane imie Wielki Babilon matka wczestetnic i obrzydliwosci ziemi -wymieszanie poganskich elementow z Chrzescijanstwem i rozlanie tego poprzez silowe nawracanie na caly swiat

I  widzialem te kobiete pelna krwi swietych i  meczennikow Jezusowych- przesladowania prawdziwych Chrzescijan,ktorzy nie wierzyli w Trojce przez trynitarian kosciola katolickiego.(o przesladowaniach mozna przeczytac bez problemow wystarczy wpisac Christians persecuted by roman catholic Trynitarians)

I rzekl do mnie aniol"wyjasnie ci tajemnice tej kobiety i zwierzecia... zwierze,ktore widziales bylo I juz go nie ma(upadl rzymski poganizm) I znowu wyjdzie z otchlani (rzymski paganism polaczyl sie z Chrzescijanizmem) i pojdzie na zatracanie... i zdumieja sie mieszkancy ziemi, ktorych imiona nie sa zapisane w ksiedze zycia,ze ujrza, ze zwierze bylo, I ze go nie ma  i, ze znowu bedzie.  Tu potrzeba umyslu obdarzonego madroscia.  Siedem glow to siedem pagorkow( Rzym byl nazwany miastem na 7 pagorkach) na ktorych rozsiadla sie kobieta-symbol Kosciola katolickiego i 7 jest krolow pieciu upadlo, jeden jest inny jeszcze nie przyszedl(upadek cesarstwa rzymskiego zastapiony papiestwem)... wody ktore widziales nad ktorymi rozsiadla sie wsteczetnica to ludy, narody i jezyki... a kobiete ktora widziales to wielkie miasto, ktore panuje nad krolami ziemi(Watykan mial wladze nad krolami wielu narodow)

563 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-20 00:38:12)

Czy Chrzescijanie sa rowniez kaffirami (niewierzacymi) wg Swietego Koranu?

TAK i NIE. To zalezy jaka grupa Chrzescijan. NIE Uczniowie Jezusa(pokoj niech bedzie z nimi), ktorzy nie uznawali Trojcy, nigdy nie modlili sie do Jezusa,zawsze tylko do Boga(Dzieje Apostolskie) nigdy nie czcili Maryi. Tak naprawde uczniowie Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) w Dziejach Apostolskich kazali Pawlowi ofiarowac krwawa ofiare(-co automatycznie debunkuje teorie kosciola katolickiego, ze ofiara Jezusa na krzyzu zmazala krwawe ofiary ze zwierzat,wiec tak naprawde nie bylo zadnego ukrzyzowania).. Apostolowie pomimo przyjecia nauki Jezusa byli nadal Zydami i nadal praktykowali prawo Mojzeszowe obchodzili m in szabat, wierzyli w Jednosc Boga. Po Zeslaniu Ducha Swietego sw Piotr zaczal nazywac Jezusa prorokiem oraz czlowiekiem poslanym od Boga. Wielu Zydow przyjelo Chrzescijanstwo. Oni.wszyscy oraz wszyscy inni Chrzescijanie oni sa w Islamie uznawanych za wierzacych oni w Dniu Zmartwychwstania dostana wielka nagrode u Boga

TAK - to sa wszyscy ci  ktorzy na soborze utworzyli Trojce i polaczyli elementy poganizmu z Chrzescijanstwem,  pozmieniali Biblie, zaczeli przesladowac tych Chrzescijan, ktorzy nie wierzyli w trojce. Nakazali ludziom modlic sie do Maryi i swietych , wyniesli papieza do rangi Boga, a nawet wyzej, bo wg nich to w koncu papiez decyduje kto bedzie swiety, a nie Bog. Zepchneli Boga na sam koniec ,a zaczeli budowac figurki Maryi i innych swietych,  poswiecali cale miesiace Maryii (ani jeden miesiac nie jest poswiecony Bogu) zaczeli chodzic na kolanach do obrazow, by prosic swietych by prosili Boga o przebaczenie, podczas, gdy sami zaczeli wstydzic klaniac sie Bogu,wiec przyjeli poganski symbol kleczenia i skladanych rak.  Podczas ,gdy sam Jezus " upadl twarza na ziemie i modlil sie". Oni nie chcieli poddal sie Bogu, oni sie poddali stworzeniu... tacy sa niewierzacy,  takich czeka kara wielka w Dniu Zmartwychwstania

564

JuliaUK33 napisał/a:

Czy Chrzescijanie sa rowniez kaffirami (niewierzacymi) wg Swietego Koranu?

Nie widzisz, jaki to jest absurd, żeby to Koran miał określać, kto jest osobą wierzącą, a kto nie? Poza tym brakuje w tym zapisie precyzji, bo wierzącą w co albo w kogo?
Wymyśliliście sobie jakieś Wasze zasady, to sobie zgodnie z nimi żyjcie, ale dajcie innym żyć po swojemu i wierzyć też po swojemu. Za trudne?

565 Ostatnio edytowany przez Salomonka (2024-08-20 07:07:39)

Julka wypomina chrześcijanom że się modlą do świętych, a przecież muzułmanie jak opętani czczą zwykły kamień! Powiem ci Julka, bo pewnie jeszcze w swej mądrości islamskiej nie zaszłaś tak daleko, że zwykły czarny kamień muzułmanie oprawili w srebro, postawili na cokole i milionami ciągną do niego w pielgrzymkach. Hadżar al-Aswad, bo tak go nazywają jest największą świętością dla muzułmanów. Podczas tawafu – siedmiokrotnego okrążania Al-Kaby (świątynia w Mekce) w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara – pielgrzymi dotykają, całują lub pozdrawiają kamień poprzez uniesienie prawej ręki w jego kierunku w celu uzyskania boskiego błogosławieństwa, bo tak im nakazał ich prorok smile Rzeczywiście, muzulmanie czczą tylko Boga jedynego. Och Julka, jak ty nic nie wiesz a się mądrzysz.

566

Islam po arabsku oznacza poddanie sie woli Boga
Jezus(pokoj niech bedzie z nim) powiedzial "Nie kazdy kto mi mowi Panie,Panie wejdzie do Krolestwa Niebieskiego lecz ten,kto pelni wole mego Ojca, ktory jest w Niebie"
•uwaga Jezus nazywajac Boga Ojcem mowil to symbolicznie, poniewaz sam Jezus uznawal Boga rowniez za Ojca innych ludzi np gdy powiedzial "ide do Boga mojego i Boga waszego,  do Ojca mojego i OJCA WASZEGO"
Kto w Dniu Zmartwychwstania bedzie mowil do Jezusa Panie,Panie? Muzulmanie? NIE. Zydzi? NIE. Pierwsi Chrzescijanie? Tez NIE. Poganie i niewierzacy? Oni tez NIE. A wiec kto? Ano wszyscy ci  ktorzy na soborze wymyslili sobie trojce, ze Jezus jest Bogiem/Synem Bozym oraz wszyscy, ktorzy w to uwierzyli.  Oni beda mowic "Panie,Panie" oni nie pelnili woli Boga...
"Czy nie prorokowalismy w twoim imieniu i nie wyganialismy zlych duchow w twoim imieniu i nie czynilismy cudow w twoim imieniu" tu many dowod, ze chodzi o grupe Chrzescijan,  zadna inna religia nie robi tych rzeczy w imieniu Jezusa
" wtedy im odpowiem idzcie precz ode mnie nigdy was nie znalem"

Koran mowi,ze w Dniu Zmartwychwstania Jezus(pokoj niech bedzie z nim) bedzie swiadkiem przeciwko kazdemu kto uznal go za Boga/rownego Bogu i czcil jak Boga.
Koran" Poslalismy Jezusa syna Marii,ktory wypelnil slowo zapisane w Torze" Biblia- "nie myslicie, ze przyszedlem zniesc prawo,  nie przyszedlem zniesc ,ale je wypelnic" i dalismy mu Ewangelie(oto Ewangelia w ktora wierza Muzulmanie, prawdziwa Ewangelia Jezusa Chrystusa, a nie Biblia zapisana tysiac kopii wieki po Jezusie) ,a ze Biblia nie opisuje dziecinstwa ani mlodosci Jezusa to okres miedzy gdy  Jezus przyszedl do Nazaretu a tym gdy mial 30 lat to conajmniej 20 lat pustki,wiec tak jest mozliwe, ze w tym okresie Jezus dostal od Boga Ewangelie, co zreszta opisuje odrzucona Ewangelia sw Barnaby przez kosciol katolicki)
Koran "dalismy mu Ewangelie jako przewodbictwo i swiatlo i napomnienie dla wierzacych i potwierdzajac to co zapisane wczesniej (Jezus  mowil apostolom, ze naucza Ewangelii,  nauczal Ewangelii poniewaz wczesniej sam ja poznal) chodzi o Tore,ktora potwierdza co przyjdzie po niej
Koran " Mesjasz syn Marii byl tylko poslancem, podobnie jak wielu poslancow przed nim" Biblia - Jezusa  czlowieka ,ktorego poslal Bog . Jezus "aby uwierzyli w Ciebie Jedynego  Boga i w Jezusa Chrystusa,ktorego poslales "
Koran "wtedy przemowil do nich Jezus" jestem sluga Boga" . Biblia- wszystko czynie,czynie z woli Tego, ktory mnie poslal
Koran "Jezus powiedzial "zaprawde Bog jest moim i waszym Panem" Biblia Jezus powiedzial "sluchaj Izraelu Bog nasz Pan jest  Bogiem Jedynym "
Koran "I za to,ze mowili zabilismy Jezusa syna Marii tymczasem nie zostal zabity i nie byl ukrzyzowany to byla iluzja i roznia sir miedzy soba co do swoich zeznan" 4 sprzeczne ewangelie ukrzyzowania i zmartwychwstani

567 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-20 10:39:36)

Salomonka napisał/a:

Julka wypomina chrześcijanom że się modlą do świętych, a przecież muzułmanie jak opętani czczą zwykły kamień! Powiem ci Julka, bo pewnie jeszcze w swej mądrości islamskiej nie zaszłaś tak daleko, że zwykły czarny kamień muzułmanie oprawili w srebro, postawili na cokole i milionami ciągną do niego w pielgrzymkach. Hadżar al-Aswad, bo tak go nazywają jest największą świętością dla muzułmanów. Podczas tawafu – siedmiokrotnego okrążania Al-Kaby (świątynia w Mekce) w kierunku przeciwnym do ruchu wskazówek zegara – pielgrzymi dotykają, całują lub pozdrawiają kamień poprzez uniesienie prawej ręki w jego kierunku w celu uzyskania boskiego błogosławieństwa, bo tak im nakazał ich prorok smile Rzeczywiście, muzulmanie czczą tylko Boga jedynego. Och Julka, jak ty nic nie wiesz a się mądrzysz.

I tutaj sie mylisz nikt nie modli sie do Swietego Kamienia, ani do Kaaba'h - modlimy sie jedynie w jego kierunku jak nakazal Bog, poniewaz Kaaba jest domem Bozym,ktory zbudowal Bogu Abraham z Ismailem.  Modlimy sie zatem w tym kierunku do Boga. Gdyby katolicy modlili sie w kierunku figurki Maryi do Boga to tez by bylo dobrze.
Teraz jak wyglada modlitwa Muzulmanow, ktorzy modla sie w kierunku Kaba'h?
" Bog jest wielki. W Imie Boga Milosiernego, Litosciwego. Chwala Bogu Panu swiatow. Milosiernemu i Litosciwemu. Wladcy Dnia Sadu. Tylko Ciebie czcimy i Tylko Ciebie prosimy o pomoc. Prowadz nas droga prosta. Droga tych, ktorych obdarzyles dobrodziejstwami,a nie tych  ktorzy zasluzyli na Twoj gniew,ani tych,ktorzy zbladzili... Pan wysluchuje tych,ktorzy Go czcza... Chwala mojemu Bogu... wybacz mi Boze moje zle uczynki... szukam schronienia u Boga przed szatanem przekletym..."  ZERO slow czci ani zero slow modlitwy do sw kamienia ani do Kaaba'h

Teraz jak sie modla katolicy w kierunku figurki Maryii do Boga " swieta Maryjo, swieta Boza Rodzicielko, swieta panno nad pannami gwiazko zaranna,  jutrzenko niebieska, krolowo nieba o Pani nasza, o Oredowniczko nasza o Posredniczko nasza"
Zgoda gdybysmy my sie modlili "o Swiety kamieniu pomoz nam, o swiety kamieniu wysluchal nas" to zgoda wtedy bysmy modlili sie do sw kamienia nie ma problemu,ale Ty nie pojmujesz na czym polega ta roznica MODLIC SIE TYLKO DO BOGA W CZYIMS KIERUNKU, A FAKTYCZNIE SLOWAMI CZCIC KOGOS INNEGO NIZ BOGA(  logika nie Muzulmanow mnie zadziwia"Muzulmanie czcza Kaba'h, bo modla sie w jej kierunku" to tak jakby powiedziec "Chrzescijanie czcza niebo, czcza oltarz, czcza sciane w domu, czcza drzewo za oknem, bo modla sie w ich kierunku) serio wasza logika big_smile

Co do calowania kamienia, wiesz ,ze Muzulmanie rowniez caluja Koran,a takze uwaga, gdy wypowiadaja imiona prorokow oraz swietych kobiet,takie jak Maria czy zony Mahometa(saw) to dodajemy z szacunkiem i czcia(pokoj niech bedzie z nimi). Czy jest to czczenie ich jak Boga? Oczywiscie,ze,NIE.
Muzulmanie nic nie maja do tego,ze Chrzescijanie z szacunku np calowali by krzyz  czy Biblie- tyle,ze Chrzescijanie nie tylko caluje, ale tez i sie modla do roznych przedmiotow, figurek

568

JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

I tutaj sie mylisz nikt nie modli sie do Swietego kamienia, ani do Kaaba'h - modlimy sie jedynie w jego kierunku jak nakazal Bog, poniewaz Kaaba jest domem Bozym,ktory zbudowal Bogu Abraham z Ismailem.  Modlimy sie zatem w tym kierunku do Boga. Gdyby katolicy modlili sie w kierunku figurki Maryi do Boga to tez by bylo dobrze.
" Bog jest wielki. W Imie Boga Milosiernego, Litosciwego. Chwala Bogu Panu swiatow. Milosiernemu i Litosciwemu. Wladcy Dnia Sadu. Tylko Ciebie czcimy i Tylko Ciebie prosimy o pomoc. Prowadz nas droga prosta. Droga tych, ktorycg obdarzyles dobrodziejstwami,a nie tych  ktorzy zasluzyli na Twoj gniew,ani tych,ktorzy zbladzili... Pan wysluchuje tych,ktorzy Go czcza... Chwala mojemu Bogu... wybacz mi Boze moje zle uczynki... szukam schronienia u Boga przed szatanem przekletym..."  ZERO slow czci ani zero slow modlitwy do sw kamienia ani do Kaaba'h

Teraz jak sie modla katolicy w kierunku figurki Maryii do Boga " swieta Maryjo, swieta Boza Rodzicielko, swieta panno nad pannami gwiazko zaranna,  jutrzenko niebieska, krolowo nieba o Pani nasza, o Oredowniczko nasza o Posredniczko nasza"
Zgoda gdybysmy my sie modlili "o Swiety kamieniu pomoz nam, o swiety kamieniu wysluchal nas" to zgoda wtedy bysmy modlili sie do sw kamienia nie ma problemu,ale Ty nie pojmujesz na czym polega ta roznica MODLIC SIE TYLKO DO BOGA W CZYIMS KIERUNKU, A FAKTYCZNIE SLOWAMI CZCIC KOGOS INNEGO NIZ BOGA

Co do calowania kamienia, wiesz ,ze Muzulmanie rowniez caluja Koran,a takze uwaga, gdy wypowiadaja imiona prorokow oraz swietych kobiet,takie jak Maria czy zony Mahometa(saw) to dodajemy z szacunkiem i czcia(pokoj niech bedzie z nimi). Czy jest to czczenie ich jak Boga? Oczywiscie,ze,NIE.
Muzulmanie nic nie maja do tego,ze Chrzescijanie z szacunku np calowali by krzyz  czy Biblie- tyle,ze Chrzescijanie nie tylko caluje, ale tez i sie modla do roznych przedmiotow, figurek

modlimy sie w jego kierunku... dalej nie czytam - znow glupia wymowka

569

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Salomonka napisał/a:

I tutaj sie mylisz nikt nie modli sie do Swietego kamienia, ani do Kaaba'h - modlimy sie jedynie w jego kierunku jak nakazal Bog, poniewaz Kaaba jest domem Bozym,ktory zbudowal Bogu Abraham z Ismailem.  Modlimy sie zatem w tym kierunku do Boga. Gdyby katolicy modlili sie w kierunku figurki Maryi do Boga to tez by bylo dobrze.
" Bog jest wielki. W Imie Boga Milosiernego, Litosciwego. Chwala Bogu Panu swiatow. Milosiernemu i Litosciwemu. Wladcy Dnia Sadu. Tylko Ciebie czcimy i Tylko Ciebie prosimy o pomoc. Prowadz nas droga prosta. Droga tych, ktorycg obdarzyles dobrodziejstwami,a nie tych  ktorzy zasluzyli na Twoj gniew,ani tych,ktorzy zbladzili... Pan wysluchuje tych,ktorzy Go czcza... Chwala mojemu Bogu... wybacz mi Boze moje zle uczynki... szukam schronienia u Boga przed szatanem przekletym..."  ZERO slow czci ani zero slow modlitwy do sw kamienia ani do Kaaba'h

Zgoda gdybysmy my sie modlili "o Swiety kamieniu pomoz nam, o swiety kamieniu wysluchal nas" to zgoda wtedy bysmy modlili sie do sw kamienia nie ma problemu,ale Ty nie pojmujesz na czym polega ta roznica MODLIC SIE TYLKO DO BOGA W CZYIMS KIERUNKU, A FAKTYCZNIE SLOWAMI CZCIC KOGOS INNEGO NIZ BOGA

modlimy sie w jego kierunku... dalej nie czytam - znow glupia wymowka

To nie czytaj

570 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-20 19:38:09)

Islam po arabsku oznacza poddanie sie woli Boga

Islam istnieje od poczatku ludzkosci. Ponewaz Adam i Ewa po tym jak Bog im przebaczyl byli poddani woli Boga. Oni wierzyli w Jedynego Boga. Tak samo wierzyli w Jedynego Boga wszystkie wazne biblijne postacie Starego Testamentu. Islam nie zaczal sie od zeslania Swietego Koranu Mahometowi(pokoj niech bedzie z nim) lecz Koran jest kontynuacja Islamu (czyli poddaniem sie woli Boga). Muzulmanie wierza w trzy swiete Ksiegi. Pierwsza i najwazniejsza jest Koran czyli wskazowki dla swiata, druga jest Biblia,ale uwaga Ewangelia dana Jezusowi(nie ta dzisiejsza pozmieniana) oraz Tora. To Trzy Swiete Ksiegi zeslane od Boga. Dlatego wierzymy, ze od Adama do synow Jakuba(pokoj niech bedzie z nimi) istniala naturalna wiara w Jednego Boga oraz Islam(poddanie sie woli Boga) bez zadnych Swietych Ksiag. Od Mojzesza do Zachariasza (pokoj niech bedzie z nimi) Bog zeslal Tore jako wskazowke dla Izraela, kazdy kto postepowal zgodnie z Tora byl poddany woli Boga(Islam). Nastepnie Bog dal Ewangelie Jezusowi (pokoj niech bedzie z nim) i od niego oraz Jana Chrzciciela (pokoj niech bedzie z nim) oraz do pierwszych Chrzescijan, gdzie Biblia jeszcze nie zaczela byc zmieniana to kazdy Chrzescijanin byl poddany Bogu Jedynemu(Islam). Nastepnie Bog zeslal Koran jako przewodnictwo dla calej ludzkosci. Wiec Islam jest religia tzw etapowa
1 etap wiara w Jednego Boga bez ksiegi
2 etap wiara w Jedynego Boga- postepowanie zgodnie z Tora
3 etap wiara w Jedynego Boga oraz postepowanie zgodnie z prawdziwa Ewangelia Jezusa(pokoj niech bedzie z nim)
4 ostatni etap wiara w Jedynego Boga oraz postepowanie zgodnie z Koranem

Wierzymy we wszystkich prorokow od Adama do Mahometa(pokoj niech bedzie z nimi wszystkimi). Nie robimy miedzy nimi roznicy. Wszystkich traktujemy z szacunkiem(rowniez kobiety jak Ewa,Maria matka Jezusa,Elzbieta, Anna,czy zony proroka). Mamy obowiazek po kazdym wypowiedzeniu ich imion lub napisaniu ich imion dodac "pokoj niech bedzie z nim/nia/nimi". Ten kto sie zapomni  nie ma grzechu, natomiast ten kto o tym pamieta musi ta fraze dodac-robimy to z szacunku do poslancow Boga

W Islamie najwazniejsza jest milosc do Boga oraz przestrzeganie Jego przykazan. Dlatego plan dnia dopasowujemy do modlitwy(salah),a nie modlitwe do dnia, poniewaz modlitwa do Boga jest najlepszym sposobem przykazania milosci Bogu. O czym uczy Tora i Ewangelia " sluchaj Izraelu Bog jest naszym Panem, naszym Bogiem Jedynym bedziesz milowal Pana Boga swego z calego serca swego, z calej duszy swojej i ze wszystkich sil swoich" ta milosc do Boga jest objawiana w modlitwie. Nastepnie milosc do innych ludzi jest objawiana w dobrych uczynkach.  Dlatego Islam uczy "ten kto wierzyl I modlitwe oddawal tylko Bogu oraz czynil dobre uczynki ten pojdzie do Raju". Islam opiera sie na 2 przykazaniach milosci,  o ktorych Jezus(pokoj niech bedzie z nim) powiedzial "ze na tych 2 przykazaniach opiera sie Prawo i prorocy)
oraz"ze ani jedna kreska nie zniknie w prawie dopoki niebo i ziemia nie przemina"
5 filarow Islamu rowniesz opiera sie na tych 2 przykazaniach
Wyznania wiary, modlitwa i pielgrzymka to milosc do Boga
Jalmuzna dla biednych (zakat) oraz post ,gdzie pelni sie jak najwiecej dobrych uczynkow to milosc blizniego

571

A ta dalej nie umie napisać, skąd przekleja...

572

Lady Loka napisał/a:

Domyślam się, że dostała zlecenie od swojej grupy religijnej, na nawracanie na islam tego forum. smile

573

Chrzescijanie twierdza "ze Jezus(pokoj niech bedzie z nim)jest Bogiem/Synem Bozym, poniewaz narodzil sie z dziewicy Maryi(pokoj niech bedzie z nia),ktora byla wolna od grzechu pierworodnego". Tlumacza to tak" ze matka Jezusa nie mogla miec tego grzechu,bo inaczej Syn Bozy by sie z niej nie narodzil" ... idac tym tokiem myslenia to matka Marii(pokoj niech bedzie z nia) tez musiala by nie miec grzechu pierworodnego, bo inaczej czysta Maryja, by sie z niej nie porodzila, a babka Maryji(pokoj niech bedzie z nia tez nie miala grzechu pierworodnego) poniewaz czysta matka Mari by sie z niej nie narodzila. Na to wychodzi, ze wszystkie pokolenia od Maryi wstecz az do Adama i Ewy(pokoj niech bedzie z nimi) nie mogly miec grzechu pierworodnego, poniewaz idac logika Chrzescijan "nie moze czyste pochodzic od brudnego czyli nie moze bezgrzeszne pochodzic od grzesznego"
Oto jak latwo mozna zdebunkowac grzech pierworodny. Po tysiacach lat wasza doktryna o grzechu pierworodnym runela w jedna chwile big_smile

574

Legat napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Domyślam się, że dostała zlecenie od swojej grupy religijnej, na nawracanie na islam tego forum. smile

Na pewno, bo nie potrafi samodzielnie myśleć tongue

575

wieka napisał/a:
Legat napisał/a:
Lady Loka napisał/a:

Napewno wlasnie obalilam wasza doktryne o grzechu pierworodnym big_smile.
Dlaczego Maryja byla bez grzechu pierworodnego? Bo Jezus byl bez grzechu,wiec nie mogl sie narodzic z ciala grzesznej kobiety. Boze ,ze ja na to wczesniej nie wpadlam:D idac tym tokiem myslenia to matka Jezusa tez byla bez grzechu pierworodnego, bo inaczej Maryja bez grzechu by nie mogla sie z niej narodzic  i tak cale pokolenia wstecz az do Adama i Ewy....
Ha ha bede to moje wlasne odkrycie glosila jak najwiekszej ilosci ludzi, by kazdy poznal, ze Kosciol oklamal pol swiata. Apokalipsa 17 i 18 wkrotce sie spelni.  Chwala Bogu coraz wiecej osob akceptuje Islam

576

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
Legat napisał/a:

Dlaczego Maryja byla bez grzechu pierworodnego? Bo Jezus byl bez grzechu,wiec nie mogl sie narodzic z ciala grzesznej kobiety. Boze ,ze ja na to wczesniej nie wpadlam:D idac tym tokiem myslenia to matka Jezusa tez byla bez grzechu pierworodnego, bo inaczej Maryja bez grzechu by nie mogla sie z niej narodzic  i tak cale pokolenia wstecz az do Adama i Ewy....
Ha ha bede to moje wlasne odkrycie glosila jak najwiekszej ilosci ludzi, by kazdy poznal, ze Kosciol oklamal pol swiata. Apokalipsa 17 i 18 wkrotce sie spelni.  Chwala Bogu coraz wiecej osob akceptuje Islam

Ty nie obaliłaś. Ty samodzielnie napisalaś tam może ostatnie zdanie.

577

Lady Loka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Ty nie obaliłaś. Ty samodzielnie napisalaś tam może ostatnie zdanie.

Ja na to wpadlam sama mozesz sobie wierzyc lub nie, nie interesuje mnie to... zreszta mniejsza o to najwazniejsze, ze grzech pierworodny obalony.  Nie ma grzechu pierworodnego nie ma potrzeby odkupienia.  Nie ma potrzeby odkupienia swiata nie ma smierci Jezusa na krzyzu. Chwala Bogu za Islam. Islam jest droga Boga Jedynego. Islam jest podroza do Boga

578

Julcia ta grupa religijna, w której uczestniczysz nie działa na ciebie dobrze. Obserwuję u ciebie coraz większą radykalizację.

579

Allah Akbar chwala Bogu za Islam. Ja wiedzialam czulam to w sercu, ze grzechu pierworodnego nie ma. Najpierw zaczelo sie od tego,ze nigdzie w Starym Testamencie nie ma zadnej wzmianki o tym grzechu. Wiec sobie mysle "zaraz jezeli zaden Zyd nie wierzy w grzech pierworodny, a na Torze i ST opiera sie ich wiara, ani nawet ZADEN prorok nie wspomnial o tym grzechu, ani nikt inny o nim nie nauczal w ST to jakim cudem mieli by przepowiadac Syna Bozego, ktory przyjdzie umrzec za grzechy swiata oraz oczysci nas z grzechu Adama i Ewy,skoro sami nie wierzyli w ten grzech... zaczelam czytac proroctwa o Jezusie(zawsze czytalam tylko fragmenty przez ponad 30 lat bylam oklamywana fragmentami,  Boze dziekuje Ci za rozum, ze moglam w koncu uczciwie usiasc i przeczytac cale rozdzialy) dzieki temu juz wiem w 100% ,ze rzekome proroctwa nie sa o Jezusie(pokoj niech bedzie z nim)... Nastepnie odkrylam, ze 4 Ewangelie o ukrzyzowaniu i zmartwychwstaniu sie od siebie roznia... pozniej znalazlam wiele slow w ST ktore obalaja grzech pierworodny np "syn nie poniesie winy ojca,ani ojciec winy syna" oraz" kazdy za swoj grzech bedzie sadzony". Pozniej zaczelam duzo myslec i przypomnialam sobie,ze Kosciol naucza, ze smierc Jezusa na krzyzu byla doskonala ofiara, a za chwile sobie mysle "jak doskonala ofiara, skoro niemowlata nadal rodza sie z tym grzechem? To w koncu zmyl ten grzech czy nie?.... Chwala Bogu dzisiaj dostalam to olsnienie o niepakalanym poczeciu Maryi, skoro Maria byla czysta od grzechu pierworodnego, bo Jezus nie mogl sie narodzic z grzesznej kobiety, to w takim razie matka Marii tez byla bez tego grzechu pierworodnego, bo inaczej Maria nie mogla by sie z niej narodzic, tak samo jej babka itd az do Adama i Ewy wszystkie pokolenia wstecz. Nie moze czyste pochodzic od brudnego,  nie moze bezgrzeszne pochodzic od grzesznego " nie moze dobre drzewo wydac zlych owocow, ani zle drzewo dobrych owocow"... niech Bogu bedzie chwala za to,ze olsnil mnie Prawda i moglam dzis raz na zawsze obalic te falszywa doktryne grzechu pierworodnego. Islam jest droga Boga Jedynego.  Alhamdulilah Bogu niech bedzie chwala

580

Całkiem Ci odbiło big_smile

581

Tak tak, Ty odkrylaś big_smile

A dalej nie rozumiesz, że katolicyzm opiera sie na dogmatach big_smile

582 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-21 11:10:57)

wieka napisał/a:

Taka jest prawda.  Wasz Kosciol tak naucza nawet nie raz ksiadz tlumaczyl "ze Maria byla bez grzechu pierworodnego, poniewaz Syn Bozy wybral sobie ja na matke, wiec dlatego Bog ja oczyscil z grzechu pierworodnego poniewaz Jezus nie mogl sie narodzic z grzesznej kobiety....idac wiec tym tokiem myslenia bezgrzeszna Maria tez nie mogla sie narodzic z grzesznej kobiety, a wiec wszystkie pokolenia wstecz nie mogly sie narodzic z grzesznej kobiety ... slowa Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) "Nie moze dobre drzewo wydac zlych  owocow, ani zle drzewo wydac dobrych owocow" a wiec nie mogla wiec grzeszna matka Marii poczac i urodzic bezgrzeszna Marie (pokoj niech bedzie z nimi). Wiec na to wychodzi,ze matka Marii tez byla bez grzechu pierworodnego. Tak samo wszystkie pokolenia wstecz az do Adama. Teraz mozecie sie pluc i bronic ze zlosci,ale grzech pierworodny zostal obalony sam Kosciol sie zdebunkowal big_smile ... jak to Koran naucza "ich wlasne jezyki beda swiadczyc przeciwko nim samym". Chwala Bogu

583 Ostatnio edytowany przez Jack Sparrow (2024-08-21 11:40:14)

Czekamy na kolejne olśnienia. Oby trzymały obecny poziom, to dostarczą równie dużo śmiechu i rozbawienia smile

A tak z ciekawości - czemu kolejny raz mieszasz nauki Kościoła Katolickiego z Judaizmem?

584

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Taka jest prawda.  Wasz Kosciol tak naucza nawet nie raz ksiadz tlumaczyl "ze Maria byla bez grzechu pierworodnego, poniewaz Syn Bozy wybral sobie ja na matke, wiec dlatego Bog ja oczyscil z grzechu pierworodnego poniewaz Jezus nie mogl sie narodzic z grzesznej kobiety....idac wiec tym tokiem myslenia bezgrzeszna Maria tez nie mogla sie narodzic z grzesznej kobiety, a wiec wszystkie pokolenia wstecz nie mogly sie narodzic z grzesznej kobiety ... slowa Jezusa(pokoj niech bedzie z nim) "Nie moze dobre drzewo wydac zlych  owocow, ani zle drzewo wydac dobrych owocow" a wiec nie mogla wiec grzeszna matka Marii poczac i urodzic bezgrzeszna Marie (pokoj niech bedzie z nimi). Wiec na to wychodzi,ze matka Marii tez byla bez grzechu pierworodnego. Tak samo wszystkie pokolenia wstecz az do Adama. Teraz mozecie sie pluc i bronic ze zlosci,ale grzech pierworodny zostal obalony sam Kosciol sie zdebunkowal big_smile ... jak to Koran naucza "ich wlasne jezyki beda swiadczyc przeciwko nim samym". Chwala Bogu

przeciez ja oczyscil z grzechu pierworodnego, jak sama napisalas, wiec byla bezgrzeszna. Punkt.

585

Jack Sparrow napisał/a:

Czekamy na kolejne olśnienia. Oby trzymały obecny poziom, to dostarczą równie dużo śmiechu i rozbawienia smile

A tak z ciekawości - czemu kolejny raz mieszasz nauki Kościoła Katolickiego z Judaizmem?

Niczym polityk, promuje się, przez negacje przeciwnika politycznego.

Posty [ 521 do 585 z 714 ]

Strony Poprzednia 1 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024