O Bogu pisze... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 456 do 520 z 714 ]

456

Odp: O Bogu pisze...
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Najezdza to kazdy ,ktory pierwszy atakuje. Jezeli np Polska zaatakuje Anglie to Polacy beda najezdzami ot taki przyklad.  Jezeli na teren panstwa islamskiego wtargnie jakis narod, by zaatakowac to beda to najezdzcy. Jezeli pierwsi zaatakuja Muzulmanie to oni beda najezdzami.  Ludzie proste rzeczy trzeba Tobie tlumaczyc

Proste są dla ciebie, ludziu, bo ich nie rozumiesz.

Dla muzułman wrogami są innowiercy. Jeśli ty jako farbowana muzułmanka najeżdżasz na religię katolicką, to w odwecie powinno się najeżdżać na ciebie i islam. Ale ty nigdy nie byłaś katoliczką ani teraz nie jesteś muzułmanką. Taki papierowy żołnierzyk.

Bylam katoliczka.    Teraz jestem Muzulmanka. Piszesz bzdury po za tym

Zobacz podobne tematy :

457 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-13 22:57:15)

JuliaUK33 napisał/a:

Bylam katoliczka.    Teraz jestem Muzulmanka.

Chyba na tym forum.

458

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Chyba na tym forum.

Nie na tym forum. W prawdziwym zyciu

459

W imię Boga Miłosiernego, Miłującego.

109.1. Powiedz: „Niewierni:

109.2. Ja nie oddaję czci temu, co wy czcicie.

109.3. Wy nie czcicie tego, co ja czczę.

109.4. Nie będę służył temu, czemu wy służycie.

109.5. Wy nie będziecie służyć temu, czemu ja służę.

109.6. Wasza religia dla was, moja religia dla mnie”.

460

103.1. Na (płynący) czas

103.2. Człowiek jest w stanie zguby.

103.3. Wyjątkiem są ci, którzy uwierzyli, czynili dobro, zachęcali się wzajemnie do prawdy i wytrwałości.

461

110.1. Kiedy od Boga przychodzi pomoc i zwycięstwo

110.2. i widzisz, jak tłumy przystępują do religii Boga,

110.3. to głoś chwałę twego Pana i proś Go o przebaczenie. On jest Przyjmującym skruchę.

462

99.1. Kiedy ziemia zadrży od wielkiego wstrząsu

99.2. i kiedy ziemia wyrzuci swoje wnętrze,

99.3. i kiedy człowiek będzie pytał: „Co się z nią dzieje?”,

99.4. ona w tym Dniu opowie (całą) swoją historię

99.5. tak jak nakazał jej to Pan.

99.6. Tego Dnia ludzie wyjdą w grupach (ze wszystkich stron) i zostanie im ukazane to, co czynili.

99.7. Każdy, kto czynił dobro na wagę okruchu, zobaczy je

99.8. i każdy, kto wyrządzał zło na wagę okruchu, zobaczy je.

463

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Chyba na tym forum.

Dobry żart  big_smile

464

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Chyba na tym forum.

Dobry żart  big_smile

To nie jest zart

465

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dobry żart  big_smile

To nie jest zart

A co?

466

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Dobry żart  big_smile

To nie jest zart

A co?

Prawda

467

92.1. Na noc, która okrywa (świat) ciemnością.

92.2. Na dzień, który daje światło.

92.3. Na Stworzyciela mężczyzny i kobiety.

92.4. Wasze wysiłki są różne.

92.5. Temu, który się dzieli i boi się Boga,

92.6. i uważa, że dobro jest słuszne,

92.7. ułatwimy drogę do szczęścia.

92.8. A temu, który skąpi pomimo swego bogactwa,

92.9. a dobro uznaje za zbyteczne,

92.10. ułatwimy drogę do nieszczęścia.

92.11. Na nic jego bogactwo, kiedy sam się doprowadza do zguby.

92.12. Naszym obowiązkiem jest wskazywanie drogi prostej.

92.13. Zaprawdę, do Nas należy (władza nad) życiem przyszłym i obecnym.

92.14. Dlatego ostrzegam was przed płonącym ogniem (w Piekle).

92.15. Płonąć w nim będą tylko najbardziej najpodlejsi,

92.16. którzy zaprzeczali (objawieniu) i odwracali się (od prawdy).

92.17. Oddalony od niego będzie bogobojny,

92.18. który rozdawał ze swego majątku, aby się oczyścić (z grzechu).

92.19. Dobro, które czynił, nie było dla nagrody,

92.20. ale tylko po to, aby szukać upodobania u swego Pana Najwyższego.

92.21. On na pewno będzie zadowolony

468 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-13 23:30:55)

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To nie jest zart

A co?

Prawda

Chyba szopka, to, co ty wyrabiasz na forum.
Jakby tak zastosować te wasze metody odwetu, to trzeba by cię  zaatakować wodą  święconą  smile
Oczywiście w obronie własnej, a jak inaczej.

469

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

To nie jest zart

A co?

Prawda

Może i byłaś, ale w pustej teorii, bo w praktyce to jeszcze trzeba postępować zgodnie z obowiązującymi w danej religii zasadami.

470

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A co?

Prawda

Może i byłaś, ale w pustej teorii, bo w praktyce to jeszcze trzeba postępować zgodnie z obowiązującymi w danej religii zasadami.

A skad wiesz, ze ja nie postepuje/nie postepowalam jako katoliczka? Wlasnie ,ze postepowalam. Nawet rozance odmawialam. To bylo zanim Biblie przeczytalam

471

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

A co?

Prawda

A skad wiesz, ze ja nie postepuje/nie postepowalam jako katoliczka? Wlasnie ,ze postepowalam. Nawet rozance odmawialam. To bylo zanim Biblie przeczytalam

472

Klepanie pacierza to nie jest życie w wierze Julcia.

473

Jack Sparrow napisał/a:

Klepanie pacierza to nie jest życie w wierze Julcia.

Wiem,ze nie jest. Jeden przyklad tylko podalam

474

To był przykład na twoje zakłamanie i ogólną bezrozumność.

475

Sura, która po surze „Otwierającej”, jest najczęściej recytowaną w modlitwach muzułmanów. To kwintesencja czystego monoteizmu. Często tłumaczona jako „Czystość wiary”, „Szczerość wiary”, „Wiara oczyszczona”, czy „Jedność Boga”, czyli wiara bez „dodatków”, w Jednego, Jedynego Boga.

W imię Boga Miłosiernego, Litosciwego

112.1. Powiedz: „On jest Bogiem Jedynym,

112.2. Bogiem Samowystarczalnym .

112.3. Nie zrodził i nie został zrodzony.

112.4. Nikt nie jest Mu równym.

476

Sura, która po surze „Otwierającej”, jest najczęściej recytowaną w modlitwach muzułmanów. To kwintesencja czystego monoteizmu. Często tłumaczona jako „Czystość wiary”, „Szczerość wiary”, „Wiara oczyszczona”, czy „Jedność Boga”, czyli wiara bez „dodatków”, w Jednego, Jedynego Boga.

W imię Boga Miłosiernego, Litosciwego

112.1. Powiedz: „On jest Bogiem Jedynym,

112.2. Bogiem Samowystarczalnym .

112.3. Nie zrodził i nie został zrodzony.

112.4. Nikt nie jest Mu równym.

477 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-14 00:07:12)

Jack Sparrow napisał/a:

To był przykład na twoje zakłamanie i ogólną bezrozumność.

Taa big_smile bezrozumnosc dobre sobie
Bog Jedyny
Islam- oznacza ,ze Bog jest Jeden ,nie ma nikogo obok Boga, nikt nie jest Bogu rowny
Chrzescijanie- oznacza, ze Bog Jeden w Trzech osobach, jeden=trzy

Bog Sprawiedliwy
Islam=oznacza, ze za dobro wynagradza, karze za zlo. Nie obciaza odpowiedzialnoscia niewinnych za cudze grzechy.  Kazdy odpowiada za swoje grzechy sam. Dzieci rodza sie niewinne
Chrzescijanie =oznacza,ze Bog obciazyl caly swiat grzechem Adama i Ewy, bezbronne dzieci
rodza sie winne

Bog Wszechmogacy
Islam=Bog jest samowystarczalny,  nie potrzebuje niczego i nikogo, zadne warunki nie musza zostac spelnione by mogl uzyc swojej mocy
Chrzescijanie =oznacza, ze Bog nie mogl od razu przebaczyc Adamowi i Ewie tylko musial sam siebie ofiarowac, bo inaczej sie nie dalo

Bog Milosierny
Islam=oznacza, ze Bog przebacza tym,ktorzy zaluja zlych czynow. Za dobre uczynki Bog posyla ludzi do Raju
Chrzescijanstwo= trzeba isc do spowiedzi do ksiedza, dobre uczynki sa puste bez laski jak nie wierzysz, ze Jezus umarl na krzyzu i zmartwychwstal to co z tego, ze robisz dobre uczynki Bog Sprawiedliwy i Milosierny zesle cie do piekla.  To najgorszy grzesznik idzie do Nieba jak tylko wyzna wiare w Zbawiciela, bo sw Pawel pisze "laska jestescie zbawieni nie z uczynkow"

Islam jest droga prosta do Boga. Po prostu wierzyc w Jedynego Boga,TYLKO do Boga sie modlic i pelnic dobre uczynki... kazda religia,gdzie oprocz do Boga modli sie do kogos innego to czysty paganizm

478

JuliaUK33 napisał/a:

Tyle ile wiem, bo wyczytam z Twoich postów, spokojnie mi wystarczy na poparcie tego, co napisałam.
Bo ile razy popełniłaś grzech zaniechania? Ile razy popełniłaś jeden z głównych grzechów, jakim jest lenistwo, z powodu którego na przykład siedziałaś na zasiłkach? Ile razy naciągnęłaś na te zasiłki społeczeństwo? Ile razy nabijałaś się z tych, co uczciwie pracują? To wszystko to jest postawa katolicka? Seeeerio?
A Twoje przyszłe dziecko? To było niepokalane poczęcie, tak, czy może jednak współżyłaś z mężczyzną, który nie jest Twoim mężem?

479

JuliaUK33 napisał/a:

Nigdy niczego nie czciłaś prócz siebie. Taka prawda.

480

Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak modle sie sama do siebie.... podobnie jak Jezus wedlug waszego myslenia tez sie modlil sam do siebie big_smile

481

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tyle ile wiem, bo wyczytam z Twoich postów, spokojnie mi wystarczy na poparcie tego, co napisałam.
Bo ile razy popełniłaś grzech zaniechania? Ile razy popełniłaś jeden z głównych grzechów, jakim jest lenistwo, z powodu którego na przykład siedziałaś na zasiłkach? Ile razy naciągnęłaś na te zasiłki społeczeństwo? Ile razy nabijałaś się z tych, co uczciwie pracują? To wszystko to jest postawa katolicka? Seeeerio?
A Twoje przyszłe dziecko? To było niepokalane poczęcie, tak, czy może jednak współżyłaś z mężczyzną, który nie jest Twoim mężem?

big_smile znowu moje zasilki ha ha... wyobraz sobie,ze nie ma idealnych katolikow, idealnych Chrzescijan, idealnych Muzulmanow, idealnych buddystow,idealnych ludzi. No,ale tak najlepiej napisac" ze nie bylam katoliczka,bo zyje na zasilku " big_smile jak kiedys sobie raz w zyciu wyjde bez hijabu to tez pewnie uznasz "ze nie jestem Muzulmanka " big_smile

482

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak modle sie sama do siebie.... podobnie jak Jezus wedlug waszego myslenia tez sie modlil sam do siebie big_smile

oj nie grzesz Julka sad

483

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

oj nie grzesz Julka sad

Dlaczego myslisz, ze grzesze? Przeciez Kosciol sam naucza, ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach, wiec wychodzi na to,ze Bog to rowniez Jezus i Bog Jezus modlil sie sam do siebie do Boga Ojca... jezeli uczynisz Jezusa i Boga dwiema osobnymi postaciami to juz bedzie dwoch bogow, a nie Jeden Bog

484

JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

oj nie grzesz Julka sad

Dlaczego myslisz, ze grzesze? Przeciez Kosciol sam naucza, ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach, wiec wychodzi na to,ze Bog to rowniez Jezus i Bog Jezus modlil sie sam do siebie do Boga Ojca... jezeli uczynisz Jezusa i Boga dwiema osobnymi postaciami to juz bedzie dwoch bogow, a nie Jeden Bog

Jezus to Jezus a Bog to Bog

ty sie nasmiewasz z Jezusa.

485 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-14 12:49:55)

Gosiawie napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Gosiawie napisał/a:

oj nie grzesz Julka sad

Jezus to Jezus a Bog to Bog

ty sie nasmiewasz z Jezusa.

Nie nasmiewam sie z Jezusa... nasmiewam sie z logiki Trojcy... skoro Jezus to Jezus,a Bog to Bog to wytlumacz mi co oznacza nauczanie Kosciola "ze Bog jest Jeden w Trzech Osobach " ?

486

JuliaUK33 napisał/a:

big_smile znowu moje zasilki ha ha... wyobraz sobie,ze nie ma idealnych katolikow, idealnych Chrzescijan, idealnych Muzulmanow, idealnych buddystow,idealnych ludzi. No,ale tak najlepiej napisac" ze nie bylam katoliczka,bo zyje na zasilku " big_smile jak kiedys sobie raz w zyciu wyjde bez hijabu to tez pewnie uznasz "ze nie jestem Muzulmanka " big_smile

Nikt nie twierdzi, że są idealni katolicy, chrześcijanie, muzułmani, bo wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i nawet święci nie byli idealni (to jest zresztą temat rzeka i dla mnie bardzo kontrowersyjny), ale czym innym jest życie w dążeniu do doskonałości, a czym innym takie jawne i świadome łamanie przykazań przy równoczesnym obnoszeniu się ze swoją rzekomą wiarą. Ma to zresztą swoją nazwę wink

W moim odczuciu Ty jesteś zwykłą hipokrytką, bo te wyklepane różańce to chyba jedyne co Cię łączyło z katolicyzmem.

487 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-14 13:01:46)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Nikt nie twierdzi, że są idealni katolicy, chrześcijanie, muzułmani, bo wszyscy jesteśmy tylko ludźmi i nawet święci nie byli idealni (to jest zresztą temat rzeka i dla mnie bardzo kontrowersyjny), ale czym innym jest życie w dążeniu do doskonałości, a czym innym takie jawne i świadome łamanie przykazań przy równoczesnym obnoszeniu się ze swoją rzekomą wiarą. Ma to zresztą swoją nazwę wink

W moim odczuciu Ty jesteś zwykłą hipokrytką, bo te wyklepane różańce to chyba jedyne co Cię łączyło z katolicyzmem.

Ty sama jestes hipokrytka. Przestrzegalam tez innych przykazan. A Ty tylko widzisz moje zasilki sie zaloze, ze gdybym pracowala to gdzies bys miala czy przestrzegam reszty przykazan big_smile ale juz sie nie martw w tym miesiacu mam ostatnia wplate zasilkow,  bo musze przedstawic zaswiadczenie o zarobkach przyszlego meza. Z wyliczen kalkulatora online wychodzi ,ze bede miec tylko child benefit, ktory przysluguje rowniez osobom pracujacym oraz zasilek chorobowy zredukowany do £20 na tydzien z child benefit razem £40  na tydzien .No strasznie duzo big_smile  ale bede miec kase od meza, wiec sie nie martwie

488

JuliaUK33 napisał/a:

Ty sama jestes hipokrytka. Przestrzegalam tez innych przykazan. A Ty tylko widzisz moje zasilki sie zaloze, ze gdybym pracowala to gdzies bys miala czy przestrzegam reszty przykazan big_smile

Wypisałam Ci, że było tego duuuuużo więcej, ale udajesz, że tego nie było. Zasiłki to grzech lenistwa i okradanie społeczeństwa, ale mamy jeszcze cudziołóstwo, pychę, grzech zaniedbania i wiele, wieeeele innych, świadomie i jawnie popełnianych.

I dlaczego mnie nazywasz hipokrytką? Ja nie udaję gorliwej katoliczki, więc coś Ci nie wyszło wink

489

Dopisałaś:

JuliaUK33 napisał/a:

ale juz sie nie martw w tym miesiacu mam ostatnia wplate zasilkow,  bo musze przedstawic zaswiadczenie o zarobkach przyszlego meza. Z wyliczen kalkulatora online wychodzi ,ze bede miec tylko child benefit, ktory przysluguje rowniez osobom pracujacym oraz zasilek chorobowy zredukowany do £20 na tydzien z child benefit razem £40  na tydzien .No strasznie duzo big_smile  ale bede miec kase od meza, wiec sie nie martwie

Może chciałabyś, żebym się o Ciebie martwiła big_smile, ale tak nie jest, jedynie obnażam Twoją hipokryzję, bo mnie razi taka postawa.

490

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Ty sama jestes hipokrytka. Przestrzegalam tez innych przykazan. A Ty tylko widzisz moje zasilki sie zaloze, ze gdybym pracowala to gdzies bys miala czy przestrzegam reszty przykazan big_smile

Wypisałam Ci, że było tego duuuuużo więcej, ale udajesz, że tego nie było. Zasiłki to grzech lenistwa i okradanie społeczeństwa, ale mamy jeszcze cudziołóstwo, pychę, grzech zaniedbania i wiele, wieeeele innych, świadomie i jawnie popełnianych.

I dlaczego mnie nazywasz hipokrytką? Ja nie udaję gorliwej katoliczki, więc coś Ci nie wyszło wink

Tak, bo tylko chodzenie do pracy =brak lenistwa.  Ludzie niepracujacy zawodowo nie musza byc od razu leniwi.  Tak dla Twojej wiadomosci to moje zasilki sie juz koncza i to spora ich czesc. Sobie poczytaj moj post powyzej

491

Priscilla napisał/a:

Dopisałaś:

JuliaUK33 napisał/a:

ale juz sie nie martw w tym miesiacu mam ostatnia wplate zasilkow,  bo musze przedstawic zaswiadczenie o zarobkach przyszlego meza. Z wyliczen kalkulatora online wychodzi ,ze bede miec tylko child benefit, ktory przysluguje rowniez osobom pracujacym oraz zasilek chorobowy zredukowany do £20 na tydzien z child benefit razem £40  na tydzien .No strasznie duzo big_smile  ale bede miec kase od meza, wiec sie nie martwie

Może chciałabyś, żebym się o Ciebie martwiła big_smile, ale tak nie jest, jedynie obnażam Twoją hipokryzję, bo mnie razi taka postawa.

a jak to bedzie wygladac w razie ew. rozwodu?

na nowo dadza ci zasilki bez powodu? nie wysla cie do pracy?

492

JuliaUK33 napisał/a:

Tak, bo tylko chodzenie do pracy =brak lenistwa.  Ludzie niepracujacy zawodowo nie musza byc od razu leniwi.  Tak dla Twojej wiadomosci to moje zasilki sie juz koncza i to spora ich czesc. Sobie poczytaj moj post powyzej

Dżizas, bawisz się w kotka i myszkę. Lenistwo lenistwem, ale okradanie społeczeństwa to druga strona tego samego medalu. Byłabyś usprawiedliwiona, gdybyś była chora i ta choroba uniemożliwiałaby Ci podjęcie pracy, a Tobie się po prostu nie chce.

493

Tiaaaaaa, bo na pewno ktokolwiek bierze pod uwagę przy takich wyliczeniach zarobki gościa, którego jesteś kochanką big_smile

Boże, Julka gdyby urzędy działały tak, jak Ty twierdzisz, to byloby złoto.

494 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-14 14:49:11)

Julka w islamie upatruje korzyści materialnych do końca życia, myśli, że jak jest napisane, to facet zapewni jej utrzymanie i o nic nie będzie musiała się martwić.
Nie ma opcji, że on był wcześniej katolikiem, robi ją w trąbę od początku, a ta mu wierzy niczym w Koran tongue
Zrobił już swoje, bo przeciągnął ją na islam, trafił na podatny grunt.

495 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-14 14:54:58)

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dżizas, bawisz się w kotka i myszkę. Lenistwo lenistwem, ale okradanie społeczeństwa to druga strona tego samego medalu. Byłabyś usprawiedliwiona, gdybyś była chora i ta choroba uniemożliwiałaby Ci podjęcie pracy, a Tobie się po prostu nie chce.

Jakąś niepełnosprawność umysłową jednak widać,  więc to kilkuletnie chorobowe musi mieć jakąś przyczynę i na pewno nie jest do insulinoodporność, ale do tego się nie przyzna.

496

wieka napisał/a:

Julka w islamie upatruje korzyści materialnych do końca życia, myśli, że jak jest napisane, to facet zapewni jej utrzymanie i o nic nie będzie musiała się martwić.
Nie ma opcji, że on był wcześniej katolikiem, robi ją w trąbę od początku, a ta mu wierzy niczym w Koran tongue

Oczywiście, że tak. Wszystko traktuje wybiórczo, więc układa sobie w głowie tak jak jej pasuje, samą siebie w ten sposób oszukując. Nie widzi przy tym, że ogromna ilość muzułmanów Koran i jego zasady ma głęboko w czterech literach, więc sam fakt, że jej przyszły pan i władca przeszedł na islam też jej niczego nie gwarantuje.

497

No jak to nie gwarantuje? Z dostępnych statystyk wynika, że skończy marnie.

Takie skojarzenie mi przyszło do głowy z ptakami dodo z epoki lodowcowej..... big_smile

498

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Oczywiście, że tak. Wszystko traktuje wybiórczo, więc układa sobie w głowie tak jak jej pasuje, samą siebie w ten sposób oszukując. Nie widzi przy tym, że ogromna ilość muzułmanów Koran i jego zasady ma głęboko w czterech literach, więc sam fakt, że jej przyszły pan i władca przeszedł na islam też jej niczego nie gwarantuje.

Był islamistą, więc to, że był katolikiem między bajki włożyć, wciska jej kit, jak już.
Jak nie miał kobiety, to żeby się z nią przespać był katolikiem, a jak poznał Zelmę czy Dermę big_smile  bo już nie pamiętam imienia, to zaraz seks z Julką poszedł na bok big_smile I wiara się zmieniła big_smile
Ale z mentalnością dziecka, Julka wszystko łyka jak pelikan.

499

wieka napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Był islamistą, więc to, że był katolikiem między bajki włożyć, wciska jej kit, jak już.
Jak nie miał kobiety, to żeby się z nią przespać był katolikiem, a jak poznał Zelmę czy Dermę big_smile  bo już nie pamiętam imienia, to zaraz seks z Julką poszedł na bok big_smile I wiara się zmieniła big_smile
Ale z mentalnością dziecka, Julka wszystko łyka jak pelikan.

big_smile niezla masz wyobraznie.

500

Jack Sparrow napisał/a:

No jak to nie gwarantuje? Z dostępnych statystyk wynika, że skończy marnie.

Takie skojarzenie mi przyszło do głowy z ptakami dodo z epoki lodowcowej..... big_smile

big_smile tak,a dlaczego mam skonczyc marnie wiele znam malzenstw muzulmanskich zyjacych ze soba od lat

501

Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja sie stosuje do zasad Islamu. Najwazniejsze jest 5 filarow by wypelniac.  Wiekszosc rzeczy to sunnah, wiec moge robic,ale nie musze

502

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
wieka napisał/a:

Ja sie stosuje do zasad Islamu. Najwazniejsze jest 5 filarow by wypelniac.  Wiekszosc rzeczy to sunnah, wiec moge robic,ale nie musze

Pasuje Ci ten islam, jak ulał big_smile
To coś akurat pod Ciebie big_smile

503

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:

Dlaczego pode mnie?

504

JuliaUK33 napisał/a:

Bądź łaskawa zauważyć, że piszesz nie na temat big_smile

505

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego pode mnie?

Z przyczyn które podałam wyżej.

506

wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Dlaczego pode mnie?

Ja wyznaje Islam, bo jest Prawda przez duze P, a nie ze mi pasuje

507

JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Dlaczego pode mnie?

I ta cała prawda opiera się na tym, że nie ma Trójcy Świętej? big_smile

508

Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:
wieka napisał/a:

Tak,ale nie tylko
1. Bog jest Jeden.Jedyny
A wlasnie Jezus sam powiedzial "sluchaj Izraelu NASZ Bog jest Bogiem Jedynym ".
•Jezus powiedzial NASZ,a nie WASZ. NASZ oznacza, ze Bog jest rowniez Bogiem Jezusa. Gdyby Jezus byl Bogiem to by powiedzial "sluchaj Izraelu WASZ Bog jest Bogiem Jedynym"
• Jezus nie powiedzial "sluchaj Izraelu Ja i Bog jestesmy waszym Bogiem Jedynym", gdyby tak powiedzial to potwierdzil by Trojce (Bog Jedyny w Trzech Osobach),ale tak nie powiedzial
• Jezus powiedzial Bog Jedyny, a nie Bog Trojjedyny

509

"Podszedł także jeden z uczonych w Piśmie, który się im przysłuchiwał, gdy rozprawiali między sobą. Widząc, że Jezus dobrze im odpowiedział, zapytał Go: «Które jest pierwsze ze wszystkich przykazań?»  Jezus odpowiedział: «Pierwsze jest: Słuchaj, Izraelu, Pan Bóg nasz jest jedynym Panem. Będziesz miłował Pana, Boga swego, całym swoim sercem, całą swoją duszą, całym swoim umysłem i całą swoją mocą.  Drugie jest to: Będziesz miłował swego bliźniego jak siebie samego. Nie ma innego przykazania większego od tych». Rzekł Mu uczony w Piśmie: «Bardzo dobrze, Nauczycielu, słusznie powiedziałeś, bo Jeden jest i nie ma innego prócz Niego.  Miłować Go całym sercem, całym umysłem i całą mocą i miłować bliźniego jak siebie samego znaczy daleko więcej niż wszystkie całopalenia i ofiary». Jezus, widząc, że rozumnie odpowiedział, rzekł do niego: «Niedaleko jesteś od królestwa Bożego». I nikt już nie odważył się Go więcej pytać.

Nie ma bardziej dobitnych slow Jezusa, ze on nie nie jest Bogiem ani rownym Bogu

To Kosciol na soborze wymyslil Trojce.

Koran mowi "ze Jezus bedzie swiadkiem przeciwko kazdemu w Dniu Ostatecznym kto mowil klamstwa na Jego temat"
Bog zapyta Jezusa" czy to prawda, ze mianowal siebie Bogiem" a Jezus powtorzy slowa, ktore wypowiedzial w Ewangelii "ze nauczal, ze Bog jest Jeden Jedyny" wtedy kazdy kto dodawal Bogu rownych pojdzie do piekla. A Jezus oraz wszyscy inni prorocy beda z Bogiem na zawsze w Raju oraz wszyscy ludzie,ktorzy czesc i modlitwe oddawali tylko Bogu i pelnili dobre uczynki

510

Julcia Jezus powiedział ja jestem prawdą. A ty mówisz, że prawdą jest islam. U ciebie brakuje konsekwencji. Wklejasz wyrywkowo cytaty, które ci pasują. Wszyscy to widzimy poza tobą.

511 Ostatnio edytowany przez JuliaUK33 (2024-08-14 21:44:14)

Legat napisał/a:

Julcia Jezus powiedział ja jestem prawdą. A ty mówisz, że prawdą jest islam. U ciebie brakuje konsekwencji. Wklejasz wyrywkowo cytaty, które ci pasują. Wszyscy to widzimy poza tobą.

Tak Jezus jest Prawda, kto postepuje zgodnie z nauczaniem Jezusa idzie droga do Boga. Za czasow Mojzesza Mojzesz byl prawda. Izrealici sluchajac sie Mojzesza szli droga do Boga. Za czasow Dawida ,Dawid byl prawda kto sluchal sie Dawida szedl droga do Boga. W Starym Testamencie wielu prorokow bylo prawda kto sluchal sie prorokow szedl droga do Boga... Jezus tak samo kto sluchal sie Jezusa i jego nauk przestrzegal  szedl droga Jezusa do Boga. Przeciez Jezus mowiac "ja jestem droga i prawda..." nie mial na mysli, ze ludzie musza sie do niego modlic, by pojsc do Nieba... Jezus powiedzial "Bog jest Jedyny" chcesz isc droga Jezusa  wierz ,ze Bog jest Jedyny. Jezus nauczal milosierdzia chcesz isc droga Jezusa badz milosierny.  Jezus pomagal innym chcesz isc droga Jezusa pomagaj innym... poprzez nasladowanie Jezusa jest droga do Boga,a nie poprzez modlenie sie do niego, a Muzulmanie bardziej nasladuja Jezusa niz Chrzescijanie

•Jezus wyraźnie mówi, że jest drogą, a nie celem (mając na myśli Boga). Tutaj Jezus wyraźnie ma na myśli, że jest posłańcem (drogą) do celu  (do Boga).. tymi slowami Jezus znowu zaprzeczyl, ze jest Bogiem. Nie Jezus jest celem, lecz droga do Boga. Postepujac zgodnie z nauczaniem Jezusa idziesz droga do Boga.  Sam zdebunkowales Trojce big_smile

512

Czy Jezus jest Bogiem? Jak dał to do zrozumienia:
„ Wtedy Żydzi rzekli do niego: Pięćdziesięciu lat jeszcze nie masz, a Abrahama widziałeś? Odpowiedział im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę powiadam wam, pierwej niż Abraham był, Jam jest. Wtedy porwali kamienie, aby rzucić na niego, lecz Jezus ukrył się i wyszedł ze świątyni.” (J 8:57-59)

„ Ja i Ojciec jedno jesteśmy.” „ Żydzi znowu naznosili kamieni, aby go ukamienować. Odrzekł im Jezus: Ukazałem wam wiele dobrych uczynków z mocy Ojca mego; za który z tych uczynków mnie kamienujecie? Odpowiedzieli mu Żydzi, mówiąc: Nie kamienujemy cię za dobry uczynek, ale za bluźnierstwo i za to, że Ty, będąc człowiekiem, czynisz siebie Bogiem.” (J 10: 31-33)

„ A Jezus zawołał donośnym głosem: Kto wierzy we mnie, nie we mnie wierzy, ale w tego, który mnie posłał. Kto mnie widzi, widzi tego, który mnie posłał. Ja jako światłość przyszedłem na świat, aby nie pozostał w ciemności nikt, kto we mnie wierzy.” (J 12:44-46)

„Odpowiedział mu Jezus: Ja jestem drogą i prawdą, i życiem. Nikt nie przychodzi do Ojca, jak tylko przeze mnie. Gdybyście mnie poznali, i Ojca mego byście znali; odtąd go znacie i widzieliście go. Rzekł mu Filip: Panie, pokaż nam Ojca, a wystarczy nam. Odpowiedział mu Jezus: Tak dawno jestem z wami i nie poznałeś mnie, Filipie? Kto mnie widział, widział Ojca; jak możesz mówić: Pokaż nam Ojca? ” (J 14:6-9)

513

Czy Jezus jest Bogiem? Jak siebie opisał:
„ Wtedy rzekł im Jezus: Zaprawdę, zaprawdę, powiadam wam, nie Mojżesz dał wam chleb z nieba, ale Ojciec mój daje wam prawdziwy chleb z nieba. Albowiem chleb Boży to ten, który z nieba zstępuje i daje żywot światu. Wtedy rzekli do niego: Panie! Dawaj nam zawsze tego chleba! Odpowiedział im Jezus: Ja jestem chlebem żywota; kto do mnie przychodzi, nigdy łaknąć nie będzie, a kto wierzy we mnie, nigdy pragnąć nie będzie.” (J 6:32-35)

„A Jezus znowu przemówił do nich tymi słowami: Ja jestem światłością świata; kto idzie za mną, nie będzie chodził w ciemności, ale będzie miał światłość żywota. Rzekli wtedy do niego faryzeusze: Ty sam o sobie świadczysz; świadectwo twoje nie jest prawdziwe. Odpowiedział im Jezus: Chociaż Ja sam świadczę o sobie, świadectwo moje jest prawdziwe, bo wiem skąd przybyłem i dokąd idę; lecz wy nie wiecie, skąd przychodzę i dokąd zmierzam.” (J 8:12-14)

514 Ostatnio edytowany przez Tamiraa (2024-08-14 22:01:52)

Albowiem tak Bóg umiłował świat, że Syna swego jednorodzonego dał, aby każdy, kto w niego wierzy, nie zginął, ale miał żywot wieczny. Bo nie posłał Bóg Syna na świat, aby sądził świat, lecz aby świat był przez niego zbawiony. Kto wierzy w niego, nie będzie sądzony; kto zaś nie wierzy, już jest osądzony dlatego, że nie uwierzył w imię jednorodzonego Syna Bożego.” (J 3:16-18)

515

Jest przynajmniej 10 historycznie potwierdzonych faktów, którym nie mogą zaprzeczyć nawet niewierzący uczeni:
1. Śmierć Jezusa nastąpiła wskutek ukrzyżowania.
2. Jezus został pogrzebany.
3. Jego śmierć spowodowała wielką rozpacz i utratę nadziei wśród uczniów.
4. Uczniowie twierdzili, że widzieli zmartwychwstałego Jezusa.
5. Potem uczniowie zmienili się z ludzi wątpiących w śmiałych wyznawców.
6. To przesłanie było główną nauką wczesnego Kościoła.
7. Wynikiem nauczania stało się powstanie Kościoła i jego wzrost.
8. Jakub, który był sceptykiem, nawrócił się, kiedy uwierzył, że zobaczył zmartwychwstałego Jezusa.
9. Paweł, wróg chrześcijaństwa, nawrócił się dzięki doświadczeniu, które wydawało mu się być spotkaniem ze zmartwychwstałym Jezusem.
10. Tysiące pierwszych uczniów dało się zabić za wiarę w Jezusa – będąc przekonanymi, że podobnie jak Jezus i oni powstaną z martwych (w czasach ostatecznych)

516

Tamiraa napisał/a:

Jest przynajmniej 10 historycznie potwierdzonych faktów, którym nie mogą zaprzeczyć nawet niewierzący uczeni:
8. Jakub, który był sceptykiem, nawrócił się, kiedy uwierzył, że zobaczył zmartwychwstałego Jezusa.
9. Paweł, wróg chrześcijaństwa, nawrócił się dzięki doświadczeniu, które wydawało mu się być spotkaniem ze zmartwychwstałym Jezusem.
10. Tysiące pierwszych uczniów dało się zabić za wiarę w Jezusa – będąc przekonanymi, że podobnie jak Jezus i oni powstaną z martwych (w czasach ostatecznych)

Gdybys choc raz przeczytala Ewangelie i Dzieje Apostolskie to bys nie pisala tych glupot skopiowanych zreszta z katolickiej strony big_smile

517

Bo tylko Julii wolno kopiować. big_smile

518

JuliaUK33 napisał/a:
Priscilla napisał/a:
JuliaUK33 napisał/a:

Tak,ale nie tylko
1. Bog jest Jeden.Jedyny
A wlasnie Jezus sam powiedzial "sluchaj Izraelu NASZ Bog jest Bogiem Jedynym ".
•Jezus powiedzial NASZ,a nie WASZ. NASZ oznacza, ze Bog jest rowniez Bogiem Jezusa. Gdyby Jezus byl Bogiem to by powiedzial "sluchaj Izraelu WASZ Bog jest Bogiem Jedynym"
• Jezus nie powiedzial "sluchaj Izraelu Ja i Bog jestesmy waszym Bogiem Jedynym", gdyby tak powiedzial to potwierdzil by Trojce (Bog Jedyny w Trzech Osobach),ale tak nie powiedzial
• Jezus powiedzial Bog Jedyny, a nie Bog Trojjedyny

Przciez nikt nie mowi, ze Jezus to Bog

519

JuliaUK33 napisał/a:
Tamiraa napisał/a:

Gdybys choc raz przeczytala Ewangelie i Dzieje Apostolskie to bys nie pisala tych glupot skopiowanych zreszta z katolickiej strony big_smile

Nie mam czasu na niepotrzebne bicie piany. A skąd ty kopiujesz swoje posty? Z forum dla muzułmanów? Prawie nic nie napisałaś własnego, żebyśmy się nie domyślili, kim naprawdę jesteś i dlatego, że piszesz na akord. Liczy się oglądalność.

520 Ostatnio edytowany przez wieka (2024-08-15 10:37:52)

Julka o tym swoim Bogu lepiej jakbyś pisała na forum inslamskim anglojęzycznym, byłabyś lepiej odbierana i spełniła jego wolę szerzenia islamu

Tu powinnna być bojkotowana ta Twoja indoktrynacja, tylko nikomu na dłuższą metę  nie chce się w to bawić...

Tamirra, myślę, że najlepiej jakby Julkę zostawić z tym jej islamem bez reakcji, bo to tylko dla niej woda na młyn

Posty [ 456 do 520 z 714 ]

Strony Poprzednia 1 6 7 8 9 10 11 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024