Właśnie moja żona została zatrzymana na kilka godzin na manifestacji mam film na którym widać iż trzymała tylko transparent była daleko od marszu w stronę osób protestujących padały wyzwiska zabierano im transparenty. Policjanci nazywają to doprowadzeniem jakby ich nauka skończyła się na podstawówce. Co dziwniejsze nie została wylegitymowana. Doprowadzić to można świadka bądź osobę poszukiwaną która nie chce się zgłosić na policję. Jak dla mnie to własnie następuje powrót czasów słusznie minionych. Rozmawiałem z wieloma policjantami bardzo wielu z nich to się nie podobało ale smarkateria młode wilki za 200+ premii zrobią wszystko bez gadania. Tak teraz wygląda u nas wymiar sprawiedliwości. Jeśli ktoś wie więcej niech opisze swoja historię. Znam wielu konserwatystów antykomunistów im się to też nie podoba.
1 2017-11-24 00:19:42 Ostatnio edytowany przez authority (2017-11-24 00:23:33)
No niestety komuna wraca pełną gębą. Tylko, że teraz mamy bogobojnych "bolszewików" ale mentalność jest dokładnie ta sama.
Nie gorsza?
Mieli się od kogo uczyć. Od starszych kolegów co po cywilnemu robili zadymy na marszach, trepowali bez legitymowania ha, ha i podpalali budę przy ambasadzie. Chociaż nie... w końcu ostatnio jakoś żadna ambasada nie ucierpiała i żadnego policjanta nie nagrano jak w mundurze czy w cywilu kopie obywatela. Dobra zmiana?
5 2017-11-24 03:52:03 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2017-11-24 03:57:33)
Marsz był legalny. Protest był nielegalny. Jeśli autor uważa, że policja działa nielegalnie może zgłosić to do sądu.
Zadziwia mnie, że gdy jest sytuacja odwrotna tj. protesty przeciw marszom LGBT i policja usuwa protestujących narodowców to nikt podnosi, że państwo jest policyjne.
To państwo prawa a nie państwo policyjne.
I osoby łamiące prawo są doprowadzane na policję. Tak sam jak gdyby np. dziś usiadła na środku ulicy i blokowała ruch. Też zostałaby doprowadzona za blokowanie ruchu.
Wspomniano o czasach slusznie minionych. Spałowali ją na komendzie ? Skąd porównanie ?
No niestety komuna wraca pełną gębą. Tylko, że teraz mamy bogobojnych "bolszewików"
ale mentalność jest dokładnie ta sama.
Śmieszy cię takie porównanie ? Czemu łżesz ? Wiesz czym był bolszewizm ? Czy twoje własne dzieci donoszą na ciebie jak było w bolszewiźmie ? Byłaś w łagrze za poglądy polityczne ? Płynełas na statku kilka miesiecy do łagru gdzie kapo cie gwałcili grupowo ? Czy byłas bita i gwałcona na przesłuchaniach ? Czy nawet wówczas krzyczałas imię Stalina dziekujac za to, że ocalą twoje dzieci ? Czy twoi rodzice trafili do łagru za to, że pierwsi przestali klaskać na zjeździe aktywu ?
Nie mogę jak nie powiem kto po prostu porównuje cokolwiek dziś do bolszewizmu. Przeczytaj ksiazke Zychowicza "Sowieci" i dopiero porównaj coś do bolszewizmu.
Jak dla mnie to własnie następuje powrót czasów słusznie minionych. Rozmawiałem z wieloma policjantami bardzo wielu z nich to się nie podobało ale smarkateria młode wilki za 200+ premii zrobią wszystko bez gadania. Tak teraz wygląda u nas wymiar sprawiedliwości. Jeśli ktoś wie więcej niech opisze swoja historię. Znam wielu konserwatystów antykomunistów im się to też nie podoba.
Wymiar sprawiedliwosci to sa sady, ew. prokuratura. Nic nie piszesz o tym zeby jakis sedzia napadl na twoja zone.
Policja ro jest aparat przymusu i sily interwencyjne maja wykonywac rozkazy.
Nie jestem zwolennikiem kaczyzmu, ale jak rozumiem twoja zona nie uczestniczyla w demonstracji popierajacej wladze? A skoro tak, to coz dziwnego w tym ze zostala doprowadzona, przesluchana, ew. zatrzymana. Wystepujesz przeciwko panstwu, to ono cie represjonuje. Tak jest w Polsce, tak jest w Niemczech, tak jest w Stanach Zjednoczonych.
A teksty o czasach minionych sobie daruj. Albo jestes za mlody, albo masz skleroze, ale ja te czasy pamietam. Pamietam jak za chodzenie w nocy mozna bylo byc zatrzymanym przez zomo, pamietam jak za krzywe spojrzenie mozna bylo dostac wpi...dol. Pamietam koksowniki na ulicy i dzeiesiecioosobowe patrole na ulicach. Pamietam spawacza w telewizji i pamietam opowiesci litwinow jak to w ich okolicy staly dywizje gwardyjskie czekajace na rozkaz ataku. A to byla ta lagodna wersja komuny. Moi rodzice pamietaja wersje hardcor.
Tak wiec waz slowa, bo pewne porownania sa nie na miejscu.
srycyjne a nie policyjne
Ludziom to się naprawdę w d...ch przewraca.
Pamietam jak za chodzenie w nocy mozna bylo byc zatrzymanym przez zomo, pamietam jak za krzywe spojrzenie mozna bylo dostac wpi...dol.
Ha, ha pamiętam. Będąc jeszcze niepełnoletnim wracałem późnym wieczorem z paroma kolegami. No 5-6 nas było, lekko podchmielonych i nabuzowanych obejrzanym meczem. Szliśmy tak nocą wydzierając się POOOOLSKAAA GOOOLAAA. Wtem z krzaków wyszło dwóch gości po cywilu i jeden zimnym, spokojnym głosem zapytał - któremu to gola strzelić? Dokumenty poproszę! Nas 5-6, ich dwóch po cywilu przecież więc bez żadnych oznak władzy i opresji, a mało się nie posraliśmy ze strachu. Ja jeden miałem już dowód osobisty, dałem i rozeszło się po kościach, bo jak się facet spojrzał, to się okazało, że ojciec go uczył w szkole. Zapytał tylko - ojciec wie, że się pije? No sam dał na piwo - mówię. To spie....ć do domów i nie drzeć mord! Potulnie wróciliśmy do domów. Dziś już widzę jak patrol dwóch tajniaków wyskakuje na grupkę podchmielonych młodzieńców... Jeszcze by usłyszeli - czego chcesz psie!
A ja Wam napiszę, że to robi się już państwem policyjnym. Dla tych, co kwestionują taką tezę: poczekajcie jeszcze trochę...
Usprawiedliwianie tych "działań" policji koniecznością egzekwowania "prawa" jest według mnie kuriozalne. To "prawo" zostało przerobione na własny użytek przez aktualna władzę! Nie zmienia się zasad gry podczas tej gry - a oni to zrobili i narzucili kaganiec Polakom by mieć PRETEKST do nękania za pomocą policji. Z równym powodzeniem mogliby (a mogą przecież) wpisać w przepisach prawa, że "rażącym naruszeniem porządku publicznego jest przebywanie w miejscu publicznym osób w wieku powyżej 30 lat wyposażonych w okulary i posiadających włosy w blond kolorze" Mogą? Teraz mogą! I co? Jest "prawo"? Jest! I spróbujcie teraz mając skończone trzydzieści lat, nosząc okulary i będąc blondynem/blondynką wyjść w miejsce publiczne "ZŁAMIECIE PRAWO" i interwencja policji będzie całkowicie uzasadniona, nieprawdaż?
To państwo policyjne szczujące swoje ps...policję na normalnych Polaków. Basta!
a ja wam napisze, ze wszelkie obsesje można leczyć
Tak wyglądało państwo niepolicyjne 6 lat temu:
a tam, pewnie i teraz moznaby upolować taki przypadek i generalizowac. Nie w tym rzecz. Jak to mówią, kto chce psa uderzyc ten kij zawsze znajdzie. Psioczenie na PiS to taki staly, ale nieszkodliwy trend.
Tak wyglądało państwo niepolicyjne 6 lat temu:
A tak za komuny:
Drobna roznica w skali przemocy.
Kilku policjantow bijacych kilku ludzi to “zwykla“ patologia. Panstwo policyjne to cos zupelnie innego.
wilczysko napisał/a:No niestety komuna wraca pełną gębą. Tylko, że teraz mamy bogobojnych "bolszewików"
Śmieszy cię takie porównanie ? Czemu łżesz ? Wiesz czym był bolszewizm ? Czy twoje własne dzieci donoszą na ciebie jak było w bolszewiźmie ? Byłaś w łagrze za poglądy polityczne ? Płynełas na statku kilka miesiecy do łagru gdzie kapo cie gwałcili grupowo ? Czy byłas bita i gwałcona na przesłuchaniach ? Czy nawet wówczas krzyczałas imię Stalina dziekujac za to, że ocalą twoje dzieci ? Czy twoi rodzice trafili do łagru za to, że pierwsi przestali klaskać na zjeździe aktywu ?
Nie mogę jak nie powiem kto po prostu porównuje cokolwiek dziś do bolszewizmu. Przeczytaj ksiazke Zychowicza "Sowieci" i dopiero porównaj coś do bolszewizmu.
Po pierwsze napisałem "bolszewizm" w cudzysłowiu, bo doskonale wiem, że zaraz odezwą się takie zbulwersowane głosy jak Twoje. Dostrzegam różnice, które tu podałeś. Ale nie wiem czy Ty dostrzegasz to, że "bolszewizm" może mieć różne odcienie i bardzo ważny jest też kontekst historyczny. Bolszewizm Sowiecki był taki jakim był, bo po prostu mógł taki być. Sowieci mogli sobie pozwolić na wszystko. Takie to były czasy, że kto miał siłę ten mógł sobie we własnym grajdołku pozwolić na wszystko. Niestety. Do tego oczywiście dochodzi kwestia mentalności jaką ma każdy naród, a prawda jest taka, że za rządów Carów w Rosji też nie było dużo lepiej. Bo gdyby było to władzę nie przejeliby Sowieci.
A jeśli chodzi o naszych "bolszewików" ? Gdyby żyli w rzeczywistości z początków XX wieku to jestem pewien, że pozwoliliby sobie na więcej, niż teraz. Kto by im zabronił ? Kto by w ogóle o wszystkim wiedział ? Teraz są wszechobecne media, internet, do tego dla nich niestety jesteśmy powiązani różnymi umowami międzynarodowymi, a przede wszystkim jesteśmy w Unii i NATO. Nie mogą sobie pozwolić na pałowanie opozycji, na wsadzanie wszystkich do więzień, na kolejną Berezę Kartuską. Ale oni bardzo by tego pragnęli. PiSowi marzy się taka demokracja jak była w PRLu, gdzie oni rządzą jak PZPR, a obok nich są jakieś fasadowe partie jak dawniej SD i ZSL, które wiadomo, że nie są żadną opozycją, ale jakby ktoś pytał, to w Polsce była demokracja. Czy przez te dwa lata rządów PiS konsultuje społecznie z kimkolwiek swoje reformy ? Nie. Zachowują się jak wirus, który chce zakazić każdą sferę w tym kraju. Wszystko chcą obsadzić swoimi "Misiewiczami". W nepotyzmie przebili już dawno PSL.
Oczywiście zaraz pewnie napiszesz, że PO robiło to samo. Tak, każda władza dotychczasowa robiła to samo, ale nie na taką skalę. Telewizja publiczna nigdy nie była aż takim gównem jak jest teraz. Nasza obecna "władza ludowa" często powołuje się na tzw głos suwerena, tylko że dla każdej władzy suwerenem jest CAŁY naród, a nie tylko ta część, która na nich głosowała. Burdel jaki robi PiS jest o tyle przerażający, że to co robią oni będzie kiedyś trudno odkręcić. Wbrew temu co im się wydaje, oni nie będą rządzić wiecznie. Polacy kochają nienawidzić każdą władzę i w końcu, i tak znienawidzą także ich. To kwestia czasu. Żadne 500+ nie będzie miało wtedy znaczenia. Tylko, że procedury i prawo, które tworzą oni wykorzystają ich następcy. Wykorzystają najpierw przeciwko nim, bo trzeba będzie zrobić "igrzyska". A potem nie zrezygnują ze swoich przywilejów, tylko jeszcze bardziej będą je umacniać. Znasz jakąkolwiek władzę w historii, która potrafiła się samokontrolować ? Nie ma czegoś takiego.
Wtedy czołgi były elementem gdy politycznej większej: geopolitycznej. Bloków wschodniego i zachodniego. Chodziło o zabezpieczenie przed interwencją zachodu. Zupełnie inna to była sytuacja. To nie była gra pomiędzy obywatelami naszego kraju a władzą.
A tak poza tym to przynajmniej wtedy jaśniej a teraz kryją się pod tą bogobojnością.
17 2017-11-24 14:56:12 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2017-11-24 15:22:25)
Odpowiadając na pytanie zawarte w tytule wątku - oczywiście, że tak.
Trzeba być ignorantem i/lub nie dość uważnie śledzić to, co się dzieje, aby twierdzić inaczej. Zamyka się buzie tym, którzy mają odwagę głosić niewygodne dla władzy poglądy, policja ochrania sprzyjające rządzącym marsze ONR, udaje, że nie słyszy i nie widzi transparentów o treściach sprzecznych z prawem (rasizm, nacjonalizm), a jednocześnie brutalnie traktuje pokojowo wyrażających swój głos sprzeciwu kontrmanifestantów. Odkąd zakończyła się komuna, czegoś takiego nie pamiętam, a na pewno nie w takim wymiarze i nie na taką skalę. Policja już nie służy obywatelom, służy rządzącym i ma za zadanie zastraszyć tych, którzy w jakikolwiek sposób nie zgadzają się z jedynie słuszną opcją polityczną.
Prokuraturę, sądy i TK pomijam, bo nie o tym jest ten temat.
Odpowiadając na pytanie zawarte w tytule wątku - oczywiście, że tak.
Trzeba być ignorantem i/lub nie dość uważnie śledzić to, co się dzieje, aby twierdzić inaczej. Zamyka się buzie tym, którzy mają odwagę głosić niewygodne dla władzy poglądy, policja ochrania sprzyjające rządzącym marsze ONR, udaje, że nie słyszy i nie widzi transparentów o treściach sprzecznych z prawem (rasizm, nacjonalizm), a jednocześnie brutalnie traktuje pokojowo wyrażających swój głos sprzeciwu kontrmanifestantów. Odkąd zakończyła się komuna, czegoś takiego nie pamiętam, a na pewno nie w takim wymiarze i nie na taką skalę. Policja już nie służy obywatelom, służy rządzącym i ma za zadanie zastraszyć tych, którzy w jakikolwiek sposób nie zgadzają się z jedynie słuszną opcją polityczną.
Prokuraturę, sądy i TK pomijam, bo nie o tym jest ten temat.
Dokładnie!
A bagatelizowanie tego i nazywanie naszych krytycznych głosów "psioczeniem" oznaczy tylko krótkowzroczność i bierną zgodę na tworzenie się z Polski drugich ...Niemiec z lat trzydziestych ub.w. Wówczas też część niemieckiego społeczeństwa bagatelizowała dojście do władzy idioty o imieniu Adolf i lekceważąco traktowała jego "bojówki" na ulicach... Bierne przyzwolenie doprowadziło do tego co wiemy już wszyscy. A teraz widać analogię do tamtych czasów. I nawet nie do "komuny", którym to określeniem większość nazywa czasy lat osiemdziesiątych - do wczesnej, "gomułkowskiej" czy świeżo powojennej... Pisowcy, jakby mogli (słusznie to tu zaznaczono) zrobiliby nam, swoim przeciwnikom obozy... A dla tych bagatelizujących małego hitlerka ze swoją bandą - poczekajcie jeszcze trochę, sami zaczniecie się bać alby wynosić z tego pisowskiego piekła.
Hm, policja kogoś pobiła przy okazji marszu? Pokojowi kontrmanifestanci? Byli tam legalnie? Odkąd policja nie ma wytycznych do prowokacji i nie dopuszcza do zbliżenia grup przeciwnych marsz odbywa się spokojnie. W sprawie głoszenia treści niezgodnych z polskim prawem jest dochodzenie.
Hm, policja kogoś pobiła przy okazji marszu? Pokojowi kontrmanifestanci? Byli tam legalnie? Odkąd policja nie ma wytycznych do prowokacji i nie dopuszcza do zbliżenia grup przeciwnych marsz odbywa się spokojnie. W sprawie głoszenia treści niezgodnych z polskim prawem jest dochodzenie.
Wiesz Snake, jakbyś żył w Niemczech w latach trzydziestych to Ty pewnie też nie widziałbyś żadnych problemów
Każde państwo jest policyjne i każda władza dba przede wszystkim o siebie. Jeśli obecnie zjawisko nasiliło się w Polsce to dlatego, że opozycja jest bardziej agresywna, widoczna, bo naruszono jej interesy, t.z. sędziów, ubeków, wiecznych burmistrzów i innych układów kolesiowskich. Wskaźniki poparcia dla PiS-u nie wskazują, że rośnie społeczny sprzeciw wobec władzy.
Hitler nie jest przykładem małego idioty, który lekceważony urósł w siłę. Jest wytworem grup walczących o zachowanie swoich przywilejów, które go świadomie wsparły. Zresztą im się to udało, a dziś wolę wmawiać ludziom, że to szaleniec, który wymknął się z pod kontroli. To nie działania tupu PiS stworzą nowego Hitlera, ale działania opozycji. Już próbowała. Takim nowym Hitlerem miał być Kijowski. Nie wyszło. Bo czasy inne i ludzie trochę mądrzejsi. Ale jedno się udaje. Niech „mięso armatnie” kłóci się na ulicy, na forach, niech walka trwa, a beneficjenci tej walki zacierają ręce. Przecież te szare masy pracują na ich o zachowanie ich przywilejów, a nie własny sukces ,czy wspólne dobro.
Każde państwo jest policyjne i każda władza dba przede wszystkim o siebie. Jeśli obecnie zjawisko nasiliło się w Polsce to dlatego, że opozycja jest bardziej agresywna, widoczna, bo naruszono jej interesy, t.z. sędziów, ubeków, wiecznych burmistrzów i innych układów kolesiowskich. Wskaźniki poparcia dla PiS-u nie wskazują, że rośnie społeczny sprzeciw wobec władzy.
Hitler nie jest przykładem małego idioty, który lekceważony urósł w siłę. Jest wytworem grup walczących o zachowanie swoich przywilejów, które go świadomie wsparły. Zresztą im się to udało, a dziś wolę wmawiać ludziom, że to szaleniec, który wymknął się z pod kontroli. To nie działania tupu PiS stworzą nowego Hitlera, ale działania opozycji. Już próbowała. Takim nowym Hitlerem miał być Kijowski. Nie wyszło. Bo czasy inne i ludzie trochę mądrzejsi. Ale jedno się udaje. Niech „mięso armatnie” kłóci się na ulicy, na forach, niech walka trwa, a beneficjenci tej walki zacierają ręce. Przecież te szare masy pracują na ich o zachowanie ich przywilejów, a nie własny sukces ,czy wspólne dobro.
Na tej zasadzie można powiedzieć, że każdy jet idiotą, z tą różnicą, że jeden większym a drugi mniejszym. Nie, nie kazde państwo to policyjny system. Próbujesz wybielić zamach pisdzielców na demokrację i Polskę? Chyba tak. Żaden wczesniejszy rząd w nowej Polsce po 1989 roku nie był tak "wspierany" przez odpowiednio motywowane słuzby jak aktualny. I bierze się to z normalnego strachu "władzy" przed społeczeństwem. Pamietasz manifestacje z połowy grudnia ubiegłego roku? Tłumy Polaków nie chciały wypuścić z sejmu bandy pisowskiej. Widziałeś jak spokojnie zachowywał sie ten tłum rodaków? Były kamienie, cegły czy butelki z benzyną? Nie! A co było nazajutrz? Tysiące policjantów na terenie sejmu. Chronili rządzącą bandę przed własnym narodem.
Powołujesz się na "sondaże" i badania wskazujące na poparcie władzy? Ha ha ha ha Kto finansuje te sondaże? Odpowiedzi nie oczekuję i nie widzę potrzeby rozwijania tego zagadnienia.
Co do Hitlera - idiotą, ale pozytecznym idiotą jednak był. I jako taki być może był wspierany by zdobyc władzę. Tylko pytanie? Kto go wspierał? Zdradź ta tajemnicę. Pisząc o małym hitlerku miałem kogos innego na mysli - bo podobna mentalność i zamiary... Tu się zgodzę z tym "wspieraniem" zza kulis by zdobył władzę dla sfer, których interes na tym zyskał. Kto zyskał? Kto dostaje sowitą zapłatę z naszych p[ieniędzy? Z naszych podatków? Przed kim ...klęczą aktualnie rządzący i kogo potulnie słuchają ze spuszczoną głową? To chyba ich interesy zyskały, nieprawdaż?
Kijowskiego posądzasz o bycie naszym, polskim aktualnyum kandydatem na "hitlera"? Bez komentarza... Opozycję obciążasz odpowiedzialnością za zaangażowanie policji do inwigilacji spokojnych Polaków? A co, twoim zdaniem "totalna opozycja" powinna cichutko siedzieć i potulnie godzić sie na upokorzenia i upodlenie WIĘKSZEJ częsci Polaków, bo jasnie "państwo" tak chce? Ma cichutko piszczeć i nie wyrażać sprzeciwu? Opozycja ma być opozycją: z prawem do głosu i wyraźnego sprzeciwu i basta! Tą opozycję popiera większość Polaków - znasz wyniki wyborów, w których pis wygrał? Jakie proporcje? Jakie realne poparcie ma ta banda? Jak oceniasz wygranie na demokratycznych zasadach i natychmistowe "plucie" przez tych ludzi na demokrację i konstytucję, na którą przysięgali i dzięki której te wybory wygrali? Ja mam same obelżywe okreslenia... Opozycja powinna milczeć, Polacy powinni milczeć gdy rządząca banda uzurpatorów wprowadza własne zasady w kazdej dziedzinie rujnując cały, kilkudziesięcioletni dorobek Polaków? Mamy siedzieć cicho i przyjmować w milczeniu kolejne nakazy/zakazy/podatki/ograniczenia od ludzi, którzy ewidentnie mają "nie po drodze" z rozumem i przyzwoitością?
Polska to teraz jest już policyjne państwo - a kto tego nie podziela, to albo jest slepy, albo jest mu obojętne co sie dzieje albo ogląda TVPis.
Sumując: współczuję poglądów...
Nie tylko sędziowie, ubecy itp.
Jest też sporo osób ideowo przeciwna PiS np. przeciwna jest PiSowskiemu podporządkowywaniu ekonomii krótkoterminowym zyskom czyli kiełbasie wyborczej.
Są też osoby patrzące dalej nie tylko w przyszłość ale i w przestrzeń czyli za granicę... a jak wiadomo PiS ma gdzieś zagranicę (poza mityczną Ameryką i Watykanem).
24 2017-11-24 21:26:20 Ostatnio edytowany przez hehheh (2017-11-24 21:28:24)
Generalnie prawda jest taka uogólniając, że polska inteligencja zajęta była dorabianiem sobie, wypinając tyłek na dół społeczeństwa - po transformacji poczuła na to przyzwolenie... - bez odpowiedzialności za naród. W myśl przekonania, że w kapitalizmie to każdy swoje. W końcu dół powiedział dość i się wypiął na nich.
Jest dziś bardzo dobry wywiad na GW dlaczego PiS będzie wygrywał następne wybory. Demokratycznie, nie będzie musiał się uciekać do żadnych oszustw. Miałem takie same przemyślenia już parę miesięcy temu. Wygra dzięki opozycji... Pracują na PiS aż miło.
Po pierwsze napisałem "bolszewizm" w cudzysłowiu, bo doskonale wiem, że zaraz odezwą się takie zbulwersowane głosy jak Twoje.
Czyli mogę to co ty napisałaś nazywać "hitleryzmem" ? Albo "dz*wką" - dodałem bowiem cudzysłów ?
Ale nie wiem czy Ty dostrzegasz to, że "bolszewizm" może mieć różne odcienie i bardzo ważny jest też kontekst historyczny.
Nie, nie może. I to jest rozmiękczanie tematu. No to ja też mogę nazwać cię "dz*wką" bo te pojęcie może mieć rózne odceinie, kontekst historyczny no i jest w cudzysłowiu. OK ?
Bolszewizm Sowiecki był taki jakim był, bo po prostu mógł taki być.
A jeśli chodzi o naszych "bolszewików" ?
No ale właśnie bolszewizm był tylko sowiecki. Innego nie było. Nie ma i nie będzie. To jak jakby próbować pisać, że był hitleryzm niemiecki, ale i są inne, o innych odcieniach.
Zresztą mam prośbę : zdecydujcie czy PIS wam przypomina Hitlera, czy Stalina i Bolszewizm, czy może Papieża. Czy może PIS jest wszystkim na raz ?
Gdyby żyli w rzeczywistości z początków XX wieku to jestem pewien, że pozwoliliby sobie na więcej, niż teraz. Kto by im zabronił ?
Łżesz, masz omamy. Cięzko w ogóle tu coś odpowiedzieć. Przemysł nienawiści wbił ludziom do głowy jaką to kreaturą rządna krwi jest PIS i Kaczyński. Innego wytłumaczenia nie widzę. To emocje i styl rozumowania jakie kierowały też Ryszardem Cybą gdy mordował w biurze PIS 7 lat temu. Ciekawe, że póki co jedynego mordu politycznego III RP dokonał cżłonek PO na członku PIS, a nie odwrotnie. No ale to nic nie znaczy, tak ?
Teraz są wszechobecne media, internet, do tego dla nich niestety jesteśmy powiązani różnymi umowami międzynarodowymi, a przede wszystkim jesteśmy w Unii i NATO.
Nie, to tylko inna polityka. Na wzór tej Brytyjskiej (Brexit) czy USA Trumpa. Po prostu kraje dbają bardziej o siebie niż wspólnotę. Czy to OK to inna sprawa. Ale to żaden faszyzm czy bolszewizm (akurat i Hitler i Stalin chcieli zjednoczyć Europę - pamiętasz o tym ?. Czyli anglicy to bolszewicy bo wybrali brexit ? Czy może faszyści ?
Nie mogą sobie pozwolić na pałowanie opozycji, na wsadzanie wszystkich do więzień, na kolejną Berezę Kartuską. Ale oni bardzo by tego pragnęli. PiSowi marzy się taka demokracja jak była w PRLu, gdzie oni rządzą jak PZPR,
Jasnowidz ? Zaglądasz ludziom do umysłów ? Wiesz czego by chciał PIS, tak ? To powiedz mi skoro dziś mają taka ogromną władzę to czemu nie wsadzają i nie pałują ? Ilu jest więźniów politycznych dziś ? Dasz ich adres? Wysłałbym im paczkę na święta.
. Czy przez te dwa lata rządów PiS konsultuje społecznie z kimkolwiek swoje reformy ?
Oczywiście, że tak. Zacznijmy od tego,że wiele spraw na start to były sprawy jakie do nich trafiły od społeczeństwa gdy byli 8 lat w opozycji. Np. wiek emerytalny, 500+; ale i zmiany w sądownictwie. Teraz wolne niedziele.
Nie. Zachowują się jak wirus, który chce zakazić każdą sferę w tym kraju. Wszystko chcą obsadzić swoimi "Misiewiczami". W nepotyzmie przebili już dawno PSL.
Oczywiście zaraz pewnie napiszesz, że PO robiło to samo. Tak, każda władza dotychczasowa robiła to samo, ale nie na taką skalę.
Słucham ??? Znowu łżesz. Przebili PSL ??? Wiesz co piszesz w ogóle ? Ty wiesz co się dzieje w samorządach wojewódzkich, gminach ? Ile posad zajął PSL zwłaszcza po udanych dla siebie wyborach z 2014 roku ? Koalicja PO-PSL zatrudniła 100 tys (!!!) nowych urzędników. To kosztowało ok 5 mld zł rocznie.
PIS obsadza wszystkich Misiewiczami ? A jakież to posady specjalnie utworzył ? PIS zajmuje tylko miejsca w urzędach które poprzednio zajmowali tam ludzie z PO-PSL. CO, tworzone są nowe stanowiska ? Jacyć n-ci zastępcy prezesów itd ? Nie ! PIS obsadza tylko zwolnione miejsca. Więc kasa taka sama jaka była tak płynie i dalej. Jest teraz o tym głośno tylko dlatego, że krzyczą usuwani.
I że co ?? Wirus ?? Może stonka zrzucona przez wrogów Polski ? Poparło ich w wyborach w 2015 prawie 40% wyborców. Do dziś mają sondaże na poziomie 40%. Długo się trzyma ten "wirus". Może czas przyjąć do wiadomości, że jest spora część społeczeństwa która myśli zupełnie inaczej ?
Telewizja publiczna nigdy nie była aż takim gównem jak jest teraz.
Jak dla kogo. PO zrobiła skok na media w 2011 roku. Ludzie ze Szkła Kontaktowego z TVN dostali dyrektorskie posady w TVP i Polskim Radio. Wywalono prawicowych dziennikarzy i ich programy. Części społeczeństwa to odpowiadało a części nie.
Nasza obecna "władza ludowa" często powołuje się na tzw głos suwerena, tylko że dla każdej władzy suwerenem jest CAŁY naród, a nie tylko ta część, która na nich głosowała.
Demokracja to rządy większości. Co, PIS ma czkać na jednomyślnośc narodu ?
Burdel jaki robi PiS jest o tyle przerażający, że to co robią oni będzie kiedyś trudno odkręcić.
Jak dla kogo. Burdel ? A komisja ds. AmberGold ? Oglądasz ? Burdel to był, ale w organach państwa za rządów PO-PSL. Oglądałaś przesłuchania ? Policjantki która mówi, że nic nie mogła zrobić i nawet pobrać akt ? Kuratora sądowego który z Maricnem P. jak powiedział "miał osobisty kontakt telefoniczny" i mu po prostu wierzył ? Prokuratorom którzy nic nie zrobili ?
Jakim złudzeniem było oddzielenie prokuratury od Panstwa za PO, gdy prokurator Seremet i tak zależał od odebranai sprawozdania od premiera ?
Burdelem to była mafia VATowska która okradła dziesiątki milardów zł - ile to razy 500+ ?
Wbrew temu co im się wydaje, oni nie będą rządzić wiecznie. Polacy kochają nienawidzić każdą władzę i w końcu, i tak znienawidzą także ich. To kwestia czasu.
I tu zgodzę się o tyle, że dobrze gdy władza sie po prostu zmienia co 4-8 lat. PO nie spodziwała się wygranej PIS i że ich afery będą odkryte. PIS też się pewnie uwikła, ale wierzę, że mniej.
Znasz jakąkolwiek władzę w historii, która potrafiła się samokontrolować ? Nie ma czegoś takiego.
Ty, no patrz, a w 2007 roku sami oddali władzę. "Bolszewicy" też tak zrobili ?
Jest tu pewien fundamentalny spór między zwolennikami PIS a ich przeciwnikami. Narysuję go tak :
Jedna strona, przeciwnicy PIS, uznają porządek prawny i konstytucyjny i wpisanie Polski w UE za nienaruszalną świętość. Czyli ustrój i zwyczaje III RP są świete. To ideały dla których mniej ważny jest wówczas nawet stan państwa. Rząd i Państwo mało się wtrąca - obywatel sam sobie radzi ale i nie dostaje pomocy. Gdy wybucha afera jak AmberGold czy Kamienic w Wawie to Państwo zdało egzamin a zawiedli naiwni ludzie. Jest ciepła woda w kranie i super. Jest wolnośc, dla zwykłych ludzi ale i dla mafii. Rząd się nie wtrąca, ani ludziom ani mafiom.
Zwolennicy PIS i rząd PIS mają inne zdanie. Jeśli widzą, że organa państwa czy nawet sądy choć teoretycznie wszystko działa super nie zadziałały to dla nich znak, że z ustrojem, kadrą nawet sądów czy prokuraktorów jest coś nie tak. Że sam ustrój nie wystarczy. I skoro zawiódł to znaczy, że należy dokonąć zmian. Trzeba go doglądać , kontrolować. GDyby Państwo wkroczyło na dowolnym etapie nie dosżłoby to Amber Godl, mafii VAT czy wyłudzeń kamienic. Koronny przykład : szef rady adwokackiej (!!!) brał udział w wyłudzeniach kamienic. A środowisko nadal nie sobie nic do zarzucenia. No to ja się bardzo cieszę, że jest ktoś kto stoi ponad tym wszystkim i robi zmiany.
Pewnie rząd PIS odejdzie, może za 2 a moze za 6 lat. Ale przynajmniej coś się ruszyło.
Właśnie całkiem możliwe, że będzie dalej wybierany. Ale jeśli zdarzy się jakieś nieszczęście, to wtedy jest opcja, że Polacy nabiorą pokory i pewność wybierania ich zostanie zachwiana.
28 2017-11-24 22:43:59 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2017-11-24 23:05:17)
Nie, to tylko inna polityka. Na wzór tej Brytyjskiej (Brexit) czy USA Trumpa. Po prostu kraje dbają bardziej o siebie niż wspólnotę. Czy to OK to inna sprawa. Ale to żaden faszyzm czy bolszewizm (akurat i Hitler i Stalin chcieli zjednoczyć Europę - pamiętasz o tym ?. Czyli anglicy to bolszewicy bo wybrali brexit ? Czy może faszyści ?
Czytasz czasem to co napisałeś, zanim wkleisz? Jeśli nie, to zrób to teraz, a jak stwierdzisz, że brzmi logicznie, zrób to raz jeszcze, a potem kolejny.
Tym, którzy twierdzą, że w kwestii nazizmu nic złego się nie dzieje, polecam spojrzeć na temat nieco uważniej. Te tutaj, poniżej, są to tylko pierwsze z brzegu, dosyć przypadkowe materiały.
Naprawdę niczego Wam to nie przypomina???
Warto dodać, że cały ONR powinien zostać zdelegalizowany, a jednak nadal istnieje, a nawet ma się całkiem dobrze, żeby nie napisać coraz lepiej. Mało tego, policja ich ochrania, a kontrmanifestantów usuwa. To jest chore, bo narodowcy głoszą i szerzą treści o charakterze nazistowskim, sprzecznym z prawem i konstytucją (ci drudzy bronią słusznych wartości), a robią to, bo mają pełne przyzwolenie ze strony władzy!
Na transparentach można zobaczyć treści typu "ONR spadkobiercą faszystów" czy inne nawołujące do nienawiści na tle narodowym i/lub rasistowskim, a policja udaje, że nie widzi - pytanie dlaczego?Weźmy też pod uwagę, że Szczerbiec, symbol narodowców, utożsamiany z faszyzmem, jeszcze do niedawna znajdujący się na liście symboli zakazanych, podobno kilka tygodni temu został z niej wykreślony. Podobno, bo oficjalnie się o tym nie mówi. O czymś to jednak świadczy, nieprawdaż?
Edycja:
Pod tym filmikiem znajduje się komentarz:
Marsz faszystów z ONR i Młodzieży Wszechpolskiej w 97. rocznicę Bitwy Warszawskiej 1920 roku
blokowali: Ogólnopolski Strajk Kobiet (OSK), Obywatele RP, Obywatele Solidarnie w Akcji (OSA) i wielu innych przyzwoitych, niezrzeszonych nigdzie ludzi.
Pomimo wielokrotnych prób zablokowania przemarszu, marsz ONR i MW dotarł pod Grób Nieznanego Żołnierza :-(
Bez pomocy policji nie doszłoby do tego.
A oto i sam marsz neofaszystów w rocznicę Bitwy Warszawskiej 1920 r. - Warszawa, 15 sierpnia 2017:
Weźmy też pod uwagę, że Szczerbiec, symbol narodowców, utożsamiany z faszyzmem, jeszcze do niedawna znajdujący się na liście symboli zakazanych, podobno kilka tygodni temu został z niej wykreślony. Podobno, bo oficjalnie się o tym nie mówi.
Nie wiedziałem. Chodzi o ten polski miecz koronacyjny? To był zakazany? Korona i berło może też były zakazane. A jabłko „tyż”??? Może stąd problemy sadowników z jabłkami, bo zakazane jabłka.
Co za bzdury. ONR podczas wojny walczył z nazistami. I wielu zginęło podczas Kampanii Wrześniowej. No to czemu jeśli z takim utęskinieniem czekali niby na Hitlera. Doczytaj. W tym wlasnie rzecz, że ktos zobaczy flage onr i kojarzy mu sie blednie. Mi z kolei flagi LGBT przypominaja flagi ZSRR i agresywnych bojówek lewackich i przeraża mnie jak mogą wisieć na masztach na ulicach. A ileż ludzi jest w ONR ? Juz sa wiece jak w Norymberdze ? Ochłoń.
No bo przecież ONR nie był skrajny. Najbardziej nazistów lubiła polska Brygada Świętokrzyska. A parszywy ONR zwalczał agresywnie lewackie jednostki.
...czym pomagał nazistom - bo lewacy walczyli zdecydowanie z Hitlerem.
No to AK też popierała Hitlera. No bo walczyła z Armia Czerwoną.
34 2017-11-24 23:20:00 Ostatnio edytowany przez hehheh (2017-11-24 23:20:57)
Mówiłem o zwalczaniu polskich lewackich jednostek. No i biorąc pod uwagę skomplikowaną strukturę i nie do końca jasny przebieg scalania AK, to AK jako całości też nie można nazwać świętą.
No i wyprzedzając Waszą stronę: tak świadomy jestem, że nazwiecie polskich lewaków zdrajcami, bo Armia Czerwona była lewacka. A my nazywamy zdrajcami ONR, bo Hitler też był nacjonalistą.
No ale czy polscy lewacy walczyli z Armią Czerwoną. Bo ONR przeciw Hitlerowi tak. Tu nie ma analogii. Jedni walczyli z oboma okupantami a inni jednego z nich witali.
36 2017-11-24 23:29:50 Ostatnio edytowany przez hehheh (2017-11-24 23:30:23)
No racja, że witali bardziej niż Brygada Świętokrzyska nazistów. Dlatego, bo walczyli o zmianę. O koniec wyzysku chłopów, robotników przez właścicieli ziemskich, innych kapitalistów i przez Kościół.
37 2017-11-24 23:31:00 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2017-11-24 23:34:19)
Co za bzdury. ONR podczas wojny walczył z nazistami. I wielu zginęło podczas Kampanii Wrześniowej. No to czemu jeśli z takim utęskinieniem czekali niby na Hitlera. Doczytaj. W tym wlasnie rzecz, że ktos zobaczy flage onr i kojarzy mu sie blednie. Mi z kolei flagi LGBT przypominaja flagi ZSRR i agresywnych bojówek lewackich i przeraża mnie jak mogą wisieć na masztach na ulicach. A ileż ludzi jest w ONR ? Juz sa wiece jak w Norymberdze ? Ochłoń.
Nie, to Ty otwórz oczy i zacznij analizować dzisiejsze, jeszcze nieco nieśmiałe ruchy tej organizacji, żebyś się kiedyś mocno nie zdziwił, kiedy obudzisz się w innej rzeczywistości.
Tamten ONR i dzisiejszy ONR dzielą całe dziesięciolecia, nawet jeśli obydwie w założeniu działały dla dobra Polski. Zresztą druga część Twojej wypowiedzi mówi sama za siebie - bardzo Ci z tymi obecnymi po drodze. Mnie nie.
I jeszcze bardziej w temacie, czyli na temat policji.
Serwis Pikio w tekście z 1 sierpnia 2017 roku pod tytułem " Tego nie było w żadnej TV. Policja biła o chodnik twarzami protestujących na miesięcznicy", opisuje jej działanie podczas sierpniowej miesięcznicy.
Pisarz i podróżnik Bartek Sabela w obszernym poście na Facebooku podzielił się ze swoimi obserwatorami szokującymi szczegółami zachowania policji podczas wczorajszej kontrmiesięcznicy. Scen, o których opowiedział mężczyzna, zdecydowanie nie można było zobaczyć w żadnej telewizji. Twarze demonstrujących zderzyły się z chodnikiem.
Sabela udał się wczoraj ze znajomymi na Plac Zamkowy, aby tam towarzyszyć osobom zebranym jako kontrmiesięcznica. Jak zaznaczył, od początku był obserwowany przez policjantów, jednak dopiero po zakończeniu obchodów, kiedy schował swój transparent, doszło do starcia między nim i funkcjonariuszami.
– Gdy prosimy policjanta by się wylegitymował i podał podstawy zatrzymania, rzuca coś szybko pod nosem, tak by nikt nie zrozumiał i nie zdążył zanotować. Prosimy by powtórzył ale już nie zamierza tego zrobić, nie odpowiada na żadne nasze pytania. Próbujemy wyjść w lewo, w prawo, ale oni otaczają nas. Ewidentnie szukają zaczepki, pretekstu, lekkiej zemsty i satysfakcji – napisał Sabela o tym, co go spotkało. Później sytuacja jeszcze bardziej się jednak skomplikowała.
Według mężczyzny policjanci z czasem stawali się coraz bardziej agresywni, próbowali izolować niektórych jego znajomych od reszty. Kiedy cała grupa usiadła na ziemi i złapała się za ręce, aby nikogo nie mogli zabrać, funkcjonariusze użyli siły. Niektórych wsadzili do radiowozów i spisali, innych zabrali na komendę, nie mówiąc ich bliskim, dokąd są wywożeni.
Miał nie pomóc ani płacz, ani prośby. Policjanci nie próbowali w żaden sposób zachować pozorów delikatności, czy rozwagi. Według Sabeli wiele osób miało powykręcane nadgarstki, innymi rzucano tak, że uderzali twarzą o chodnik. Przedstawiciele warszawskich funkcjonariuszy w żaden sposób nie odnieśli się jednak do przedstawionych przez mężczyznę brutalnych sytuacji, nie widząc w nich widocznie niczego niewłaściwego.
Dalej jest długi, szczegółowy wpis Bartka Sabeli, ale właśnie z racji jego obszerności, nie będę tutaj przytaczać, można wyszukać po tytule.
Ojej, aż się wzruszyłem... Patrz film z 2011 r jak policjant kopie w twarz, rzuca na ziemię, depcze po rękach i dalej kopie. Pachołek Sienkiewicza...
Jest dziś bardzo dobry wywiad na GW dlaczego PiS będzie wygrywał następne wybory. Demokratycznie, nie będzie musiał się uciekać do żadnych oszustw. Miałem takie same przemyślenia już parę miesięcy temu. Wygra dzięki opozycji... Pracują na PiS aż miło.
Tylko, że tak samo mówiło się kiedyś o tym, że PO nie ma z kim przegrać, że PiS jest bezradny w opozycji, że wali głową w "szklany sufit".
W tym kraju każda władza wcześniej, czy później zaczyna być nienawidzona. Kaczyńskiemu wydaje się, że jest w stanie nad tym molochem zapanować, ale nie jest. Tym bardziej, że on też ma już coraz mniej "grafitu w ołówku". Lata robią swoje. Każda władza się korumpuje, a władza totalna nie ma w ogóle żadnych zachamowań. To tylko kwestia czasu. PO wypierdoliło się o własne nogi i dokładnie tak samo będzie z PiS.
No jednak są różnice. PIS póki co tyle nie kradnie. Daje ludziom pieniądze. Choć po roku budżet miał paść. Ludzie oceniają czy jest im lepiej czy gorzej. To nie jest tylko konkurs piękności.
wilczysko napisał/a:No niestety komuna wraca pełną gębą. Tylko, że teraz mamy bogobojnych "bolszewików"
Ja bym powiedział stalinizmu to prowizoryczna władza ludu a raczej hołoty(powoływanie się na wolę narodu przy łamaniu prawa) a w praktyce władza panów którzy okazali się mniej ludzcy niż poprzednia ekipa(folwark zwierzęcy)centralizacja władzy gałęzi gospodarki, odpowiedzialność zbiorowa .
42 2017-11-25 02:16:08 Ostatnio edytowany przez authority (2017-11-25 02:39:33)
Moja żona była daleko od marszu niosła tylko transparent. Z resztą mam wideo... Policja chciała zarekwirować wiec dałem ale przezornie wcześniej zrobiłem kopię.
Ojej. Wyjrzeć za okno ? Policja już jest na ulicach ? Zapuka o 6 rano i nie będzie to mleczarz ? Idą po nas ? I po was ? Już wsadzają ? A biją ? Będą gazetki podziemne ? Ulotki ? Ktoś już emigrował ?
44 2017-11-25 02:25:34 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2017-11-25 02:32:08)
No ale dać linka do kilkustronicowej listy afer POlszewików ?
Na te kontrmanifestacje to UBecja chodzi. Popierajacy jawnie stan wojenny. Alimenciarze. Takie towarzystwo komunistyczne z PRL. To tak uogólniając na wzór nazywania marszu faszystowskim. Są tam pełne nienawiści i wzywające do zabójstwa polityków PiS transparenty i okrzyki. Wychowankiem takiej nagonki był np. Ryszard Cyba.
Ps. Schetyna osobiście deklarował, że powinno być 1000+ i tyle da PO. No to bije PIS w tym kupowaniu kasą rodzin patologicznych. Nie wiedziałeś ?
Nie, nie może. I to jest rozmiękczanie tematu. No to ja też mogę nazwać cię "dz*wką" bo te pojęcie może mieć rózne odceinie, kontekst historyczny no i jest w cudzysłowiu. OK ?
OK. Mam gdzieś czy mnie nazwiesz dziwką. Możesz też drugim sortem, targowicą, zdradziecką mordą itd.
Łżesz, masz omamy. Cięzko w ogóle tu coś odpowiedzieć. Przemysł nienawiści wbił ludziom do głowy jaką to kreaturą rządna krwi jest PIS i Kaczyński. Innego wytłumaczenia nie widzę. To emocje i styl rozumowania jakie kierowały też Ryszardem Cybą gdy mordował w biurze PIS 7 lat temu. Ciekawe, że póki co jedynego mordu politycznego III RP dokonał cżłonek PO na członku PIS, a nie odwrotnie. No ale to nic nie znaczy, tak ?
Przemysł nienawiści powiadasz ? Ale to można odwrócić też w drugą stronę, bo Kaczyńscy byli jednymi z prekursorów tego tzw. przemysłu nienawiści. To przecież oni palili pod Belwederem kukłę Wałęsy. Przemysł nienawiści uprawiają obie strony i tu nie ma niewinnych.
Jasnowidz ? Zaglądasz ludziom do umysłów ? Wiesz czego by chciał PIS, tak ? To powiedz mi skoro dziś mają taka ogromną władzę to czemu nie wsadzają i nie pałują ? Ilu jest więźniów politycznych dziś ? Dasz ich adres? Wysłałbym im paczkę na święta.
Tu nie trzeba zaglądać do umysłów. Wystarczy słuchać np. posłanki Pawłowicz
Oczywiście, że tak. Zacznijmy od tego,że wiele spraw na start to były sprawy jakie do nich trafiły od społeczeństwa gdy byli 8 lat w opozycji. Np. wiek emerytalny, 500+; ale i zmiany w sądownictwie. Teraz wolne niedziele.
Społeczeństwo to co najwyżej rzuciło im tematy, a nie cokolwiek konsultowało. Z kim był konsultowany ten wiek emerytalny, 500+ i zmiany w sądownictwie ? Ze społeczeństwem ? Z Tobą ktoś coś konsultował, bo ze mną nie Mnie się nikt nie pytał czy chcę mieć niższą emeryturę, czy wyższą, czy chcę pracować do 65, czy do 67 roku życia, czy chcę płacić na czyjeś dzieci, czy chcę żeby sędziami byli nominaci partyjni.
Słucham ??? Znowu łżesz. Przebili PSL ??? Wiesz co piszesz w ogóle ? Ty wiesz co się dzieje w samorządach wojewódzkich, gminach ? Ile posad zajął PSL zwłaszcza po udanych dla siebie wyborach z 2014 roku ? Koalicja PO-PSL zatrudniła 100 tys (!!!) nowych urzędników. To kosztowało ok 5 mld zł rocznie.
PIS obsadza wszystkich Misiewiczami ? A jakież to posady specjalnie utworzył ? PIS zajmuje tylko miejsca w urzędach które poprzednio zajmowali tam ludzie z PO-PSL. CO, tworzone są nowe stanowiska ? Jacyć n-ci zastępcy prezesów itd ? Nie ! PIS obsadza tylko zwolnione miejsca. Więc kasa taka sama jaka była tak płynie i dalej. Jest teraz o tym głośno tylko dlatego, że krzyczą usuwani.
I że co ?? Wirus ?? Może stonka zrzucona przez wrogów Polski ? Poparło ich w wyborach w 2015 prawie 40% wyborców. Do dziś mają sondaże na poziomie 40%. Długo się trzyma ten "wirus". Może czas przyjąć do wiadomości, że jest spora część społeczeństwa która myśli zupełnie inaczej ?
PSL miało 8 lat czasu, a PiS jest dopiero od 2 Dopiero się rozkręcają. Samorządy wojewódzkie, gminy wymagają wygrania wyborów, a nad tym aktualnie PiS właśnie pracuje dłubiąc przy ordynacji wyborczej
Masz rację PiS obsadza tylko zwolnione miejsca
Jak w TVP. Tam były same wolne miejsca.
Może czas przyjąć do wiadomości, że jest spora część społeczeństwa która myśli zupełnie inaczej ? No może niech PiS przyjmie do wiadomości, że 60% społeczeństwa myśli inaczej ?
Ludzie ze Szkła Kontaktowego z TVN dostali dyrektorskie posady w TVP i Polskim Radio.
Kto ze Szkła był dyrektorem w TVP i Polskim Radiu ? Pomijam to, że w Szkle część występujących po prostu pochodzi z radia. Który z nich został dyrektorem ?
Jak dla kogo. Burdel ? A komisja ds. AmberGold ? Oglądasz ? Burdel to był, ale w organach państwa za rządów PO-PSL. Oglądałaś przesłuchania ? Policjantki która mówi, że nic nie mogła zrobić i nawet pobrać akt ? Kuratora sądowego który z Maricnem P. jak powiedział "miał osobisty kontakt telefoniczny" i mu po prostu wierzył ? Prokuratorom którzy nic nie zrobili ?
Jakim złudzeniem było oddzielenie prokuratury od Panstwa za PO, gdy prokurator Seremet i tak zależał od odebranai sprawozdania od premiera ?
Burdelem to była mafia VATowska która okradła dziesiątki milardów zł - ile to razy 500+ ?
Czemu o SKOKach zapomniałeś ? Tam to dopiero jest kasa utopiona. AmberGold to przy tym pikuś. Macierewicz w MON wydaje kasę z pominięciem przetargów, wg własnego widzimisię. Tak wg Ciebie ma być ? Myślisz, że nikt tam "lodów nie kręci" ? Wątpię.
Ty, no patrz, a w 2007 roku sami oddali władzę. "Bolszewicy" też tak zrobili ?
Nie bądź śmieszny W 2007 Kaczyński nie miał zamiaru oddawać władzy. Po prostu przeszarżował. Był pewien, że wygra wybory. To nie ten typ co by sam władzę oddawał
Jest tu pewien fundamentalny spór między zwolennikami PIS a ich przeciwnikami. Narysuję go tak :
Jedna strona, przeciwnicy PIS, uznają porządek prawny i konstytucyjny i wpisanie Polski w UE za nienaruszalną świętość. Czyli ustrój i zwyczaje III RP są świete. To ideały dla których mniej ważny jest wówczas nawet stan państwa. Rząd i Państwo mało się wtrąca - obywatel sam sobie radzi ale i nie dostaje pomocy. Gdy wybucha afera jak AmberGold czy Kamienic w Wawie to Państwo zdało egzamin a zawiedli naiwni ludzie. Jest ciepła woda w kranie i super. Jest wolnośc, dla zwykłych ludzi ale i dla mafii. Rząd się nie wtrąca, ani ludziom ani mafiom.
Zwolennicy PIS i rząd PIS mają inne zdanie. Jeśli widzą, że organa państwa czy nawet sądy choć teoretycznie wszystko działa super nie zadziałały to dla nich znak, że z ustrojem, kadrą nawet sądów czy prokuraktorów jest coś nie tak. Że sam ustrój nie wystarczy. I skoro zawiódł to znaczy, że należy dokonąć zmian. Trzeba go doglądać , kontrolować. GDyby Państwo wkroczyło na dowolnym etapie nie dosżłoby to Amber Godl, mafii VAT czy wyłudzeń kamienic. Koronny przykład : szef rady adwokackiej (!!!) brał udział w wyłudzeniach kamienic. A środowisko nadal nie sobie nic do zarzucenia. No to ja się bardzo cieszę, że jest ktoś kto stoi ponad tym wszystkim i robi zmiany.
Pewnie rząd PIS odejdzie, może za 2 a moze za 6 lat. Ale przynajmniej coś się ruszyło.
Zwolennicy PiS i sam PiS święcie wierzy, że przywraca tzw. sprawiedliwość społeczną. Tylko, że takim sloganem też posługiwali się bolszewicy, komuniści. To frazes, który każdy rozumie po swojemu. PiS rozumie to tak, że "Sprawiedliwość społeczną" mogą zapewnić tylko NASI LUDZIE. Amber Gold, mafii VAT i wyłudzeń kamienic nie byłoby, gdyby było odpowiednie prawo. To prawo stwarza furtki i "czyni okazję dla złodzieja". Ale PiS nie potrafi za dobrze pisać ustaw, więc zamiast tego łatwiej jest wpychać wszędzie swoich Misiewiczów. Ty naprawdę wierzysz w to, że sędzia nominowany przez PiS będzie uczciwie sądził jakiegoś PiSowca, który np. potrąci babcię na pasach, albo wyda sprawiedliwy wyrok w procesie zwykłego obywatela przeciwko aparatowi państwa ?
46 2017-11-25 02:39:39 Ostatnio edytowany przez authority (2017-11-25 03:03:08)
No jednak są różnice. PIS póki co tyle nie kradnie. Daje ludziom pieniądze. Choć po roku budżet miał paść. Ludzie oceniają czy jest im lepiej czy gorzej. To nie jest tylko konkurs piękności.
Ile PO ukradła w I kadencji co takiego złego kontrowersyjnego zrobili ?
PIS już od początku kadencji zaczął dzielić ludzi budować mur dosłownie i w przenośni.
Co do 500+ to zwykłe kupowanie wyborców wspieranie rodzin patologicznych oraz demoralizacja nie muszę pracować bo mam pieniądze. Powiem krótko PIS da. Niestety tu opozycja zawiedzie ponieważ prawdopodobnie nikt nie odważy się znieść tej daniny. A co do tego rzekomego uszczelnienia VAT prawda jest taka iż w dobie kryzysu i PIS poparł przepisy pozwalające omijać VAT PO zrobiła taki błąd iż po kryzysie nie zniosła tych przepisów. Czego też nie dowiesz się z mediów tego iż nigdy nie było żadnej nadwyżki budżetowej rzekomo wynikającej z tego uszczelnienia ponieważ to efekt dwóch finansowych tricków. Pierwszym trickiem było masowe na wielką skalę zwroty VAT w grudniu 2016 roku by przerzucić zadłużenie na przyszły rok. Drugi chwyt szybko odkryłem mianowicie zaszły zmiany fakturach VAT wprowadzono tzw odwrócony VAT czyli podwykonawcy tacy jak moja firma nie mogą wystawiać faktur VAT które umożliwiały odliczenie przez głównego wykonawcę. Teraz trzeba odprowadzić podatek a później czekać na jego zwrot co w oczywisty sposób wydłuża zwrot VAT a jak wiadomo zwrot VAT idzie z budżetu państwa i to są ogromne pieniądze miliardy. Już teraz widać iż żadnej nadwyżki niema
A dobra koniunktura to efekt poprzednich rządów które rządziływ najgorszym dla Polski okresie w którym panował kryzys gospodarczy największy od 50 lat.
Przy tych rządowych machlojkach kreatywna księgowość Rozrostowego niech się lepiej schowa. Warto dodać koleją tym razem bangsterską machlojkę mianowicie płatnicy VAT będą musieli mieć obowiązkowe konta bankowe banki już zacierają ręce. Dalej wszystkie firmy chodzi tu głównie o firmy usługowe oraz handlowe nieważne jak małe będą musiały obowiązkowo wprowadzić obsługę płatności elektronicznej szkopuł w tym iż w Polsce są największe prowizje od firm oferujących możliwość płatności kartami płatniczymi i kredytowymi. Jest to efekt tego iż banki musza sobie odbić od niskich rat kredytów kosztów rachunku czy darmowych bankomatów bez prowizji. Jeśli inwestor Jim Rogers się nie myli i oby się mylił to w 2017 roku czeka nas największy w historii naszej ery a czytając kilka portali internetowych już się przebąkuje iż PIS będzie grał na przegraną w przyszłych wyborach wiec może coś w tym jest. Czyżby określenie 2007 roku rozszyfrowujące skrót PIS jako podpalić i spieprzyć wciąż jest prawdziwe. Czemu podpalić już wyrzuca się pracowników z Ukrainy którzy byli współtwórcami Polskiego sukcesu gospodarczego no i pozbywa się narodowych rezerw jednocześnie zadłużając nas kraj.
post nr 22 …
„Próbujesz wybielić zamach pisdzielców na demokrację i Polskę?”
To sformułowanie dyskwalifikuje cię z grona osób z którymi warto dyskutować.
„Pamietasz manifestacje z połowy grudnia ubiegłego roku? Tłumy Polaków nie chciały wypuścić z sejmu bandy pisowskiej. Widziałeś jak spokojnie zachowywał sie ten tłum rodaków? Były kamienie, cegły czy butelki z benzyną? Nie! A co było nazajutrz? Tysiące policjantów na terenie sejmu. Chronili rządzącą bandę przed własnym narodem.”
Opis wydarzenia godny bojówkarza KOD-u. A co tym PiS zyskał nazajutrz? Wzywaniem na komendę? Nic. To, że mogłem im trochę przyznać racji, a tak uznaję sprawę, że ”wart Pac pałaca”.
„Powołujesz się na "sondaże" i badania wskazujące na poparcie władzy? Ha ha ha ha Kto finansuje te sondaże? Odpowiedzi nie oczekuję i nie widzę potrzeby rozwijania tego zagadnienia.”
Śnij swój sen o wielkości.
„Co do Hitlera - idiotą, ale pozytecznym idiotą jednak był. I jako taki być może był wspierany by zdobyc władzę. Tylko pytanie? Kto go wspierał? Zdradź ta tajemnicę.”
Nie wiesz? Wzrost nastrojów lewicowych w Niemczech i obawa przed scenariuszem rosyjskim skłonił elity do poparcia ruchów alternatywnych. W tym i tego na którego czele stanął Hitler. Specjalnie przeszkolony do wystąpień publicznych jakie przeszedł Hitler itd. Poczytaj sobie.
„Kijowskiego posądzasz o bycie naszym, polskim aktualnyum kandydatem na "hitlera"? Bez komentarza...”
Hitler i Kijowski to analogia wystawiania nieznanego człowieka jako twarzy do załatwienia spraw pewnej grupy interesu. Oczywiste, że Kijewskiemu brak charyzmy Hitlera i znikł tak szybko jak się pojawił. Porównywanie ich zamiarów to tylko ty mogłeś wymyśleć.
„znasz wyniki wyborów, w których pis wygrał? Jakie proporcje?”
Parlamentarne,możenie słyszałeś o takich
„Ja mam same obelżywe okreslenia...”
Tego się domyślam.
„Sumując: współczuję poglądów...”
Gdyby ludzie, którzy zamiast myślenia mają ideologię, zgadzali się ze mną, to pomyślałbym, że ze mną coś nie tak. A tacy bojówkarze ja ty i kilka podobnych osób z obu stron, to zanim jednego przekonają to 10 zniechęcą całkowicie. Ja nie jestem zwolennikiem ani PiS, ani PO ale cieszę się, że zabrano się za różne kliki i zaczęło się rozliczanie poprzedniej władzy. Mam nadzieję, że po odejściu PiS następna władza rozliczy ich z ich błędów. Skończy się w końcu państwo nadludzi u władzy. Był taki jeden co mówił Bóg i historia go rozliczą, a może wcześniej ktoś go rozliczy zanim umrze.
Iryd czasem warto nazwać rzeczy po imieniu. Warto przypomnieć co Krystyna Pawłowicz Czy Dominik Tarczyński mówili o opozycji. Tarczyński w szczególności Komorowskim co działacze PIS krzyczeli po wygranych wyborach my was zabijemy powiesimy itd Wyzywanie od gorszego sortu. Pomyj zdrajców targowicy lepsze
49 2017-11-25 18:52:59 Ostatnio edytowany przez authority (2017-11-25 19:00:16)
Żona wróciła z komisariatu przyczyna zatrzymania z początku nieznana dopytywałem aż w końcu odpowiedź pomyłka nie wiem śmiać się czy płakać czy jedno i drugie. Wiecie co ich wkurzyło fakt iż ona przyjechała tyle by protestować i nie należy do żadnej organizacji. Myśl o swoich interesach a nie baw się w znawce. te słowa pokazują intencje obecnego systemu każdy am być trybikiem w maszynie i nie myśleć bo od myślenia są ci na górze a nie maluczcy. Sędzia ma tylko sądzić a nie wypowiadać się tak samo aktor itd.. postawa obywatelska to dla nich zło. To mnie najbardziej przeraziło powrót żony tylko w połowie mnie uspokoił. Nervosol zawsze się przydaje
Strasznie długo ją trzymali...
... co działacze PIS krzyczeli po wygranych wyborach my was zabijemy powiesimy itd ...
Ja mógłbym dać przykład o dorzynaniu watahy Sikorskiego itd. Tylko po co? Niech się kłócą między sobą jak lubią. Mnie interesuje co zrobili lub robią dla ludzi. Jedni i drudzy. Z tego będę ich rozliczał. Nie mam zamiaru dać się wciągnąć w ich grę i latać po ulicy, bo jeden polityk drugiemu coś powiedział. Niech gdzieindziej szukają sobie głupszego od siebie. Najpierw sami tworzą problemy społeczne, a potem chcą udawać wybawców, którzy nas łaskawie wyzwolą z tych problemów.
authority napisał/a:... co działacze PIS krzyczeli po wygranych wyborach my was zabijemy powiesimy itd ...
Ja mógłbym dać przykład o dorzynaniu watahy Sikorskiego itd. Tylko po co? Niech się kłócą między sobą jak lubią.
Szczególnie jest to zabawne w kontekście projektu zmiany ordynacji wyborczej autorstwa PiS, który premiuje dwa ugrupowania: PiS i PO. 10 lat temu Platforma grzmiała, że rozliczy polityków i działaczy PiS, postawi przed TS. I co? Przed wyborami PiS grzmiał, że rozliczy polityków i działaczy PO z afer. Rządzą dwa lata i co? He, he oni są sobie wzajemnie potrzebni. PiS był i jest potrzebny Platformie żeby straszyć co zrobią z krajem. PO jest potrzebne PiS żeby straszyć jak rozkradną kraj. Rączka rączkę myje i nikt sobie krzywdy przecież nie zrobi ale barany się cieszą, że baca z bacą się kłócą, choć nijak nie zmienia to faktu, że baran na koniec wychodzi goły i wesoły...?
53 2017-11-26 19:51:00 Ostatnio edytowany przez Facet79 (2017-11-26 20:00:08)
Przecież to oczywiste czemu ją wypuścili. Mamy państwo policyjne więc po to by ją śledzić, ustalić kontakty.
W mieszkaniu już na pewno jest podsłuch. Sprawdziłbym gumową kaczuszkę przy wannie - tam ten rząd lubi szczególnie umieszczać podsłuchy.
Ktoś może zapukać o 6 rano. I nie będzie to mleczarz.
Czuwaj.
Gdzieś dziś łapią ? Ktoś coś wie ? Których ulic unikać ? Jakich gazet lub książek nie wolno przy sobie mieć ?
55 2017-11-28 18:53:26 Ostatnio edytowany przez maruk (2017-11-28 18:54:53)
Gdzieś dziś łapią ? Ktoś coś wie ? Których ulic unikać ? Jakich gazet lub książek nie wolno przy sobie mieć ?
Może odpuść sobie tak mało mądre teksty służące chyba tylko pojudzaniu i irytacji normalnych i myslących ludzi. Zamiast tak kpić, szydzić z naszych obserwacji i wniosków - wyjaśnij może dlaczego policja i prokuratura jest tak rygorystyczna i dynamiczna wobec spokojnych ludzi o demokratycznych poglądach a jednoczesnie ...dziwnie opieszała w stosunku do mentów. Np do niejakiego rybaka (z małej piszę świadomie jako okazanie szacunku), faszystów z manifestacji 11 listopada czy - jak teraz - narodowców z Katowic, którzy na imitacjach szubienic powiesili portrety posłów z PO? Pewnie to zbagatelizujesz. Ufam, że gdyby na analogicznych szubienicach wisiały portrety wierchuszki aktualnie "przewodniej partii" - byłoby tak samo A przecież to kolejny - moim zdaniem - "kamyczek do ogródka", czyli potwierdzenie, że to jest już policja polityczna chroniąca "władzę" i ulubieńców tej "władzy" - czyli wszelkiej maści faszyzujący troglodyci czujący się pod osłoną takiej "władzy" bezkarnie.
Widzę, że poruszyłem bardzo "niewygodne" i trudne do wytłumaczenia zagadnienie
No fakt, nie lada ekwilibrystyki trzeba by dokonać by w jakiś sensowny i przekonujący sposób usprawiedliwić takie działania "władzy" i usługującej jej milicji obywatelskiej (tak! milicji, bo to juz nie jest policja) wobec normalnych i pokojowo manifestujących swoje poglądy obywateli. Pośród piewców pisu raczej trudno znaleźć kogoś, kto zdolny byłby intelektualnie podjąć się tego karkołomnego zadania... To raczej zrozumiałe biorąc pod uwagę ogólny, przeciętny "całokształ" osobowości, inteligencji i giętkości języka jakie mozna zaobserwować pośród wyborców tej "partii przewodniej" A pozostali, czyli rozumni Polacy - negujący aktualnie panującą władzę "ludzkich panów" nie potrzebują tłumaczyć tego zjawiska - bo co tu tłumaczyć, skoro dla przeciętnego i trzeźwo myślącego obserwatora jest to wszystko jednoznaczne i ...potwierdzające, iż właśnie aktualnie zyjemy w - jak w temacie - "państwie policyjnym".
Dodajmy jeszcze wykorzystywanie organów państwa do wyrównywania osobistych porachunków, mowa na przykład o mściwym ministrze (podobno) sprawiedliwości, który już niemal zaszczuł prof. Dariusza Dudka, światowej sławy kardiologa, uniewinnionego w procesie dotyczącym śmierci ojca Zbigniewa Ziobry. W ciągu ostatnich dwóch miesięcy profesor podobno przesłuchiwany był kilkadziesiąt (!) razy, a niebawem odbędzie się kolejna rozprawa.
Sprawa krakowskich lekarzy, których rodzina ministra Zbigniewa Ziobry oskarża o przyczynienie się do śmierci Jerzego Ziobry, trwa od jedenastu lat. (...)
Tuż przed wydaniem wyroku, prokuratura podległa ministrowi złożyła wniosek o wyłączeniu sędzi Agnieszki Pilarczyk. Tłumaczyła, że toczy się osobne postępowanie, w którym występuje Pilarczyk. Wniosek przez sąd orzekający w innym składzie został uznany za bezzasadny.
W lutym - po jedenastu latach - lekarze zostali uniewinnieni ze wszystkich zarzutów. Rodzina od wyroku złożyła apelację, którą za trzy dni będzie rozpatrywać Sąd Okręgowy w Krakowie.
Z kolei dziś rano Ministerstwo Sprawiedliwości potwierdziło wczorajsze wiadomości Onetu, zgodnie z którymi minister Ziobro odwołał prezes Sądu Okręgowego w Krakowie - sędzię Beatę Morawiec. Resort zapytaliśmy o merytoryczne powody tej nagłej decyzji.
Jak nas powiadomiono, "w ocenie MS, prezes jako ówczesna zwierzchnik służbowy dyrektora (zatrzymanego dziś przez CBA - red.), nie sprawowała odpowiedniego nadzoru nad działalnością administracyjną SO. Decyzja, powodowana troską o dochowanie najwyższych standardów w tym sądzie, wynika także z niskiej efektywności Sądu Okręgowego w Krakowie i podległych mu sądów rejonowych".
- Wtedy, tuż po uniewinnieniu, mówiliśmy, że minister Ziobro pewnie weźmie się za Sąd Okręgowy w Krakowie. Z trwogą przyglądaliśmy się reformie sądownictwa, która nadawała mu kolejne kompetencje. No i cóż, wziął się - mówi Onetowi prof. Dariusz Dudek, wcześniej główny oskarżony w procesie, jeden z najbardziej znanych kardiologów na świecie.
- Od jedenastu lat jesteśmy pytani, czy ten koszmar już się kończy. My odpowiadamy ciągle tak samo: ten proces nie skończy się nigdy. Zawsze szukane są nowe rozwiązania, które powodują, że proces trwa. Jesteśmy bezradni - tłumaczy Dudek.
Jak twierdzi, w tej sprawie "nie ma przypadków". - Prezes sądu została odwołana na... cztery dni przed naszą rozprawą. Jeśli ktoś myśli, że to przypadek, to jak wytłumaczyć kilkadziesiąt przesłuchań naszego zespołu lekarskiego, które miały miejsce w ciągu ostatnich dwóch miesięcy? - pyta Dudek.
- Napór aparatu państwa jest potężny, a presja na pracowników medycznych i administracyjnych - gigantyczna. Ciągle wierzę w niezależne sądy, ale uważam, że czas na szersze zainteresowanie się tą sprawą przez parlament i najwyższe władze - puentuje.
Rozprawy apelacyjne odbędą się w Sądzie Okręgowym w Krakowie 30 listopada oraz 7 i 21 grudnia.
No przecież nie przez przypadek Ziobro ma dziś tak szerokie kompetencje. Szkoda tylko, że nie potrafi pojąć tak prostej rzeczy, jak to, że nawet najlepsi lekarze Bogami nie są, a ludzie po prostu umierają, pomimo zapewnienia im najbardziej fachowej opieki.
Bawi mnie ta cała maskarada. Najpierw jedni kradli i chcieli kraść dalej, to z kolei drudzy dorwali się do "koryta" i doją, więc ci pierwsi krzyczą, że oni też chcą. Jednak po objęciu rządów przez PiS gra toczy się już nie tylko o to, kto będzie przy władzy. PiS zmienia politycznie pozycję Polski w Europie, z poddańczej na równorzędną. PiS ściąga (a przynajmniej próbuje) niemiecko-francuski but z polskiej twarzy (czy to dobrze się okaże) budząc w Polakach dumę z bycia Polakami. To z jednej strony element historycznej sprawiedliwości- tyle lat Polacy walczyli o wolność, że świństwem byłoby przystać na to, co teraz oferuje Zachód- multikulturalne społeczeństwo pozbawione historii i wyższych wartości. To Niemcy mają problem ze swoją historią i za wszelką cenę próbują się od niej odciąć (m.in. szerząc propagandę "polskich obozów śmierci", choć niedawno padł werdykt niemieckiego sądu dobrze rokujący na przyszłość- machanie szabelką powoli przynosi skutek?), a Polska ze swoim patriotyzmem i wracaniem do "starych ran" im w tym przeszkadza. W Niemczech nie wolno używać swastyki, w Polsce swastyka jest powszechna m.in. w modelarstwie historycznym, w Niemczech nie można robić rekonstrukcji wojennych jakie odbywają się w Polsce itd.).
PiS jako pierwsza partia po '89 obcięła emerytury SB-kom. Jak to świadczy o ich poprzednikach? Komuna się skończyła na papierze, stary układ cały czas żyje do dziś. Oni mają swoich polityków, mają swoje firmy, swoje media, swoich wyborców, także na tym forum Nie twierdzę, że wyborcy PO czy Nowoczesnej to komuniści, ale raczej mało kto z PiS-u głosował za "partią". Przecież politycy PZPR spotykają się towarzysko z obecnymi działaczami PO i SLD, mają koleżeńskie relacje.
Pomyślcie trochę. Nie dziwi was atak całego Zachodu i mediów niemieckich w Polsce na PiS? PiS to jedyna licząca się w Polsce partia antysystemowa, także w tym sensie że obiera kierunek inny, niż chce liberalny Zachód, a raczej pociągające za sznureczki globalne korporacje "sugerujące" to czy tamto ważniejszym personom świata polityki. One mają w d*** Puszczę Białowieską, skoro pozwalają na wycinkę lasów tropikalnych na powierzchniach nieporównywanie większych, to tylko kolejny z elementów gry politycznej wymierzonej w rząd wyłamujący się z ustalonego przez głównych graczy porządku.
Tak, świat w którym wszyscy ludzie są braćmi, bez względu na kolor skóry, pochodzenie czy wyznanie to piękna idea. Niestety utopijna, podobnie jak komunizm, wiadome jak się to skończyło. Nadciąga wprawdzie multi- kulti, ale pod globalnym zarządem korporacji w dobie Internetu..
PiS zmienia politycznie pozycję Polski w Europie, z poddańczej na równorzędną.
Chcesz żeby mi zajady ze śmiechu popękały ?
Matt87 napisał/a:PiS zmienia politycznie pozycję Polski w Europie, z poddańczej na równorzędną.
Chcesz żeby mi zajady ze śmiechu popękały ?
mnie też to ubawiło... Śmieszy mnie jak jakiś dzieciuch (spójrz na wiek jegomościa), który w czasie, gdy Polska zamykała rozdział socjalizmu (socjalizmu a nie "komunizmu", bo komunizmu w Polsce w zasadzie nie było wyjąwszy okres wczesnych lat powojennych) nie był w planach albo na zawartość swojego nocniczka mówił jeszcze "papu". Ale tak to jest jak na temat czegoś wypowiada się ktoś nie mający bladego pojęcia o meritum. Typowe... Śmieszne, ze tu gani "komunę" i "komunistów" (na marginesie: takich prawdziwych komunistów to masz Matt w takiej Korei Północnej), pluje na tamte czasy i ludzi żyjących w tamtym okresie (jakby mieli jakąś inna alternatywę) i chwali to, co wprowadza pis. To przecież jakieś pomylenie z poplątaniem. Wiesz dzieciaku, to, co twój ukochany i cudowny pis chce zrobić (już to robi) z Polską to własnie zaprowadzenie zasad wprost z tego wczesnego prawie-komunizmu tuż po II wojnie, z nacjonalizacją, planami pięcioletnimi, centralizacją, domiarami, karami i więzieniami dla przeciwników, kułaków, cinkciarzy i ...cyklistów
Zamiast zabierać głos sugeruję najpierw postudiowanie prawdziwej historii Polski z okresu powojennego (ale nie z wydawnictwa IPN czy z info Radia co ma ryja) i porównanie tego z planami i działaniami twoich ulubieńców. Dopiero wówczas zabierz głos... Obawiam się jednak, że wolałbyś zapaść się pod ziemię po takiej lekturze i zweryfikowaniu swoich "mondrości".
Dobranoc i bez odbioru
PiS ściąga (a przynajmniej próbuje) niemiecko-francuski but z polskiej twarzy (czy to dobrze się okaże) budząc w Polakach dumę z bycia Polakami.
O ile jeszcze jakiś czas temu przebywając za granicą czułam dumę ze swojej przynależności narodowej, o tyle dziś czuję się zażenowana, że pozwoliliśmy sobie na to, co ma miejsce dzisiaj. Na szczęście zauważyłam, że to tak nie działa, bo obserwując zmiany z boku widać wyraźnie, że naród jednak zdaje sobie sprawę, że zmiany nie idą we właściwym kierunku i zaczyna to coraz wyraźniej demonstrować.
PiS jako pierwsza partia po '89 obcięła emerytury SB-kom.
Szkoda tylko, że PiS nie zadał sobie trudu, aby nie przykładać wszystkich do jednej miarki, bo przy okazji skrzywdził wielu ludzi, którzy zrobili wiele dobrego dla kraju. Te sprawy są dosyć głośne, można poszukać, poczytać. Z drugiej strony to tylko PiS - oni dzielą ludzi na tych co są z nimi (bez względu na przeszłość polityczną) i na tych co przeciwko, nie uznając żadnych postaw pośrednich.
62 2017-12-06 02:33:05 Ostatnio edytowany przez vilkolakis (2017-12-06 02:33:19)
PiS jako pierwsza partia po '89 obcięła emerytury SB-kom.
Jesteś świadom tego, że wg obecnej ustawy obciąłbyś emerytury np. gen.Czesławowi Petelickiemu ? Gdyby PiS rządził wcześniej GROM pewnie nigdy by nie powstał, bo gen.Petelicki zostałby, albo zmuszony do odejścia, albo wysłaliby go... do jakiejś jednostki w lesie. Chyba nie zdajesz sobie też sprawy, że obecna ustawa PiS dotyka także tych oficerów, którzy uczestniczyli w sławetnej opercji w Iraku wydostania amerykańskich agentów która m.in. przyczyniła się do tego, że w ogóle znaleźliśmy się w NATO.
Żyjesz kolego w świecie PiSowskich mitów.
Uderz w stół, a byłe SB-ki, komuchy, lewaki (czy co tam jeszcze chcecie) się odezwą
Maruk, co ty wiesz, w nogach śpisz W twoim robolskim mniemaniu może. Mógłbym cię na uczelni uczyć, gdybyś miał choć trochę poziomu, aby zacząć jakiekolwiek studia. Tego byś jednak nie przetrawił, że jakiś gówniarz cię poucza, w końcu musiałbym mieć co najmniej 60 lat i siwe włosy
Pis to nie jest moja partia, ja się polityką tak w ogóle specjalnie nie interesuję, ale już coraz bardziej irytująca robi się ta medialna nagonka niemieckich mediów w Polsce, przy aplauzie lewicy i byłych komuchów na PiS Rozumiem, że wam ucięli „żłoba” i za 2 tysiące nie możecie teraz żyć, ale czy jest to powód, aby siać zamęt? Meritum jest dużo głębsze, ale do tego trzeba mieć choć odrobinę inteligencji, aby je dojrzeć.
Argument, że muszę żyć w czasach wcześniejszych, aby cokolwiek o nich wiedzieć jest tak zabawny, jak komuchy w pochodach KOD-u krzyczące, że demokracja w Polsce jest zagrożona ;D
Tak wilczurku, oby tylko coś pod tą kopułką nie pękło, bynajmniej nie z mądrości. Mieszkam na Zachodzie i słyszę niejednokrotnie jak ludziom interesującym się polityką nie podoba się to, że rządzi PiS, który ma już własne zdanie i nie słucha się Merkel tak jak to robiła poprzednia ekipa. Niemcy za bardzo ingerują w sytuacje w Polsce, oni chcą mieć realny wpływ na to, co się u nas dzieje, a repolonizacja mediów obetnie im te długie ręce i stracą kolejne narzędzie wpływu. Polska idzie w odwrotnym kierunku niż chcą Niemcy, o to ten krzyk. A czy jest to kierunek dobry, czy zły, na pewno nie oceniać ludziom powiązanym z komuną.
Priscilla, ja z kolei odwrotnie: z Polakami za granicą się nie utożsamiam, bo wielu z nich słusznie zapracowała na negatywny wizerunek złodzieja i pijaka (no ale jak się zatrudnia ludzi głównie w najgorszych profesjach, to raczej nie będą to inteligenci), ale nie uważam, aby rozsądne było to, do czego dąży współczesny Zachód. Polska jest w jeszcze bardziej specyficznej sytuacji, bo gdy Holendrzy czy Francuzi bez walki rzucali broń, Polacy przez wieki walczyli o niepodległość i możliwość posługiwania się językiem polskim bynajmniej nie po to, aby teraz z Polski zrobić kraj odcięty od historii i wartości narodowych. To one sprawiły, że można dzisiaj na tym forum pisać po polsku.
Bawi mnie ta cała maskarada. Najpierw jedni kradli i chcieli kraść dalej, to z kolei drudzy dorwali się do "koryta" i doją, więc ci pierwsi krzyczą, że oni też chcą. Jednak po objęciu rządów przez PiS gra toczy się już nie tylko o to, kto będzie przy władzy. PiS zmienia politycznie pozycję Polski w Europie, z poddańczej na równorzędną. PiS ściąga (a przynajmniej próbuje) niemiecko-francuski but z polskiej twarzy (czy to dobrze się okaże) budząc w Polakach dumę z bycia Polakami. To z jednej strony element historycznej sprawiedliwości- tyle lat Polacy walczyli o wolność, że świństwem byłoby przystać na to, co teraz oferuje Zachód- multikulturalne społeczeństwo pozbawione historii i wyższych wartości. To Niemcy mają problem ze swoją historią i za wszelką cenę próbują się od niej odciąć (m.in. szerząc propagandę "polskich obozów śmierci", choć niedawno padł werdykt niemieckiego sądu dobrze rokujący na przyszłość- machanie szabelką powoli przynosi skutek?), a Polska ze swoim patriotyzmem i wracaniem do "starych ran" im w tym przeszkadza. W Niemczech nie wolno używać swastyki, w Polsce swastyka jest powszechna m.in. w modelarstwie historycznym, w Niemczech nie można robić rekonstrukcji wojennych jakie odbywają się w Polsce itd.).
PiS jako pierwsza partia po '89 obcięła emerytury SB-kom. Jak to świadczy o ich poprzednikach? Komuna się skończyła na papierze, stary układ cały czas żyje do dziś. Oni mają swoich polityków, mają swoje firmy, swoje media, swoich wyborców, także na tym forum
Nie twierdzę, że wyborcy PO czy Nowoczesnej to komuniści, ale raczej mało kto z PiS-u głosował za "partią". Przecież politycy PZPR spotykają się towarzysko z obecnymi działaczami PO i SLD, mają koleżeńskie relacje.
Pomyślcie trochę. Nie dziwi was atak całego Zachodu i mediów niemieckich w Polsce na PiS? PiS to jedyna licząca się w Polsce partia antysystemowa, także w tym sensie że obiera kierunek inny, niż chce liberalny Zachód, a raczej pociągające za sznureczki globalne korporacje "sugerujące" to czy tamto ważniejszym personom świata polityki. One mają w d*** Puszczę Białowieską, skoro pozwalają na wycinkę lasów tropikalnych na powierzchniach nieporównywanie większych, to tylko kolejny z elementów gry politycznej wymierzonej w rząd wyłamujący się z ustalonego przez głównych graczy porządku.
Tak, świat w którym wszyscy ludzie są braćmi, bez względu na kolor skóry, pochodzenie czy wyznanie to piękna idea. Niestety utopijna, podobnie jak komunizm, wiadome jak się to skończyło. Nadciąga wprawdzie multi- kulti, ale pod globalnym zarządem korporacji w dobie Internetu..
like it!
Co prawda nie ze wszystkim się zgadzam w 100% ale generalnie dobrze prawisz i czujesz klimat.
Uderz w stół, a byłe SB-ki, komuchy, lewaki (czy co tam jeszcze chcecie) się odezwą
![]()
Maruk, co ty wiesz, w nogach śpisz
W twoim robolskim mniemaniu może. Mógłbym cię na uczelni uczyć, gdybyś miał choć trochę poziomu, aby zacząć jakiekolwiek studia. Tego byś jednak nie przetrawił, że jakiś gówniarz cię poucza, w końcu musiałbym mieć co najmniej 60 lat i siwe włosy
Pis to nie jest moja partia, ja się polityką tak w ogóle specjalnie nie interesuję, ale już coraz bardziej irytująca robi się ta medialna nagonka niemieckich mediów w Polsce, przy aplauzie lewicy i byłych komuchów na PiS
Rozumiem, że wam ucięli „żłoba” i za 2 tysiące nie możecie teraz żyć, ale czy jest to powód, aby siać zamęt? Meritum jest dużo głębsze, ale do tego trzeba mieć choć odrobinę inteligencji, aby je dojrzeć.
Argument, że muszę żyć w czasach wcześniejszych, aby cokolwiek o nich wiedzieć jest tak zabawny, jak komuchy w pochodach KOD-u krzyczące, że demokracja w Polsce jest zagrożona ;DTak wilczurku, oby tylko coś pod tą kopułką nie pękło, bynajmniej nie z mądrości. Mieszkam na Zachodzie i słyszę niejednokrotnie jak ludziom interesującym się polityką nie podoba się to, że rządzi PiS, który ma już własne zdanie i nie słucha się Merkel tak jak to robiła poprzednia ekipa. Niemcy za bardzo ingerują w sytuacje w Polsce, oni chcą mieć realny wpływ na to, co się u nas dzieje, a repolonizacja mediów obetnie im te długie ręce i stracą kolejne narzędzie wpływu. Polska idzie w odwrotnym kierunku niż chcą Niemcy, o to ten krzyk. A czy jest to kierunek dobry, czy zły, na pewno nie oceniać ludziom powiązanym z komuną.
Priscilla, ja z kolei odwrotnie: z Polakami za granicą się nie utożsamiam, bo wielu z nich słusznie zapracowała na negatywny wizerunek złodzieja i pijaka (no ale jak się zatrudnia ludzi głównie w najgorszych profesjach, to raczej nie będą to inteligenci), ale nie uważam, aby rozsądne było to, do czego dąży współczesny Zachód. Polska jest w jeszcze bardziej specyficznej sytuacji, bo gdy Holendrzy czy Francuzi bez walki rzucali broń, Polacy przez wieki walczyli o niepodległość i możliwość posługiwania się językiem polskim bynajmniej nie po to, aby teraz z Polski zrobić kraj odcięty od historii i wartości narodowych. To one sprawiły, że można dzisiaj na tym forum pisać po polsku.
Mieszkasz na zachodzie ? No to wszystko tłumaczy. Wiesz gdzie jest odwrotny kierunek niż Niemcy ? Do Rosji. Ale może taki kierunek Ci odpowiada. Ja tam wolę mieć dobre układy z Niemcami, a nie z Rosją. A propos mediów to może wgryź się trochę w temat bardziej, bo to mit, że wszystkie są niemieckie. Najbardziej znienawidzony przez "prawiczków" TVN jest amerykański, a nie niemiecki. Ale to Ci pewnie umknęło. Jakbyś się trochę pouczył historii to pewnie byś wiedział, że przy naszym położeniu geograficznym my jesteśmy skazani na bycie albo w "strefie wpływu" Niemiec, albo Rosji. Nie ma innej opcji. Jeśli się postawimy okoniem do wszystkich, to wszyscy się dogadają nad naszymi głowami. Tak już kiedyś było. Trzeba mierzyć siły na zamiary, a nie wymachiwać szabelką w każdym kierunku. Siedzisz na zachodzie to siedź. To już Ciebie nie dotyczy.