Co zrobić, by mieć więcej znajomych, przyjaciół? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Co zrobić, by mieć więcej znajomych, przyjaciół?

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 216 ]

1 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 16:31:10)

Temat: Co zrobić, by mieć więcej znajomych, przyjaciół?

Czy znacie jakieś sposoby na to, by zdobyć więcej znajomych i przyjaciół?
Nie mam zbyt wielu okazji do poznawania ludzi, a znajomi których mam przeważnie nie mają dla mnie czasu, są zbyt zajęci swoimi sprawami, rodzinami i bardzo rzadko proponują mi jakieś spotkania towarzyskie - praktycznie wcale. Poza tym ciężko znaleźć mi z nimi wspólny temat, bo głównie chwalą się tym co sobie kupili, albo zagranicznymi wyjazdami, a ja raczej nie mam się czym chwalić, więc takie spotkania są dla mnie frustrujące. Ja jestem singlem, ale tu nie chodzi mi o partnera, tylko ogólnie o znajomych. Jestem jeszcze w miarę młoda, nie jestem kulawa, garbata, ani gruba, nie seplenię... Mam hobby, uprawiam sport. Mam pracę, skończyłam studia. Nie wiem tylko co zrobić, by przyciągnąć do siebie ludzi. Może jestem zbyt głupia lub mało elokwentna lub po prostu niesympatyczna? Tego nie wiem, bo trudno mi to samej ocenić.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić, by mieć więcej znajomych, przyjaciół?

Jak widać - nawet tu nikt nie chce ze mną gadać...

3

Nie znam innego sposobu niż "wyjście do ludzi" po prostu.
Pisze, że nikt Ci nie proponuje wyjść. A czy Ty komuś coś zaporopnowałaś?

4 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 18:38:27)

Nie mam komu. Nawet jeśli próbuję, spotykam się z odmową.
Nie bardzo rozumiem pojęcie "wyjścia do ludzi". Nie zamykam się w domu ale "szlifowanie bruków" też do niczego nie prowadzi...

5

Jakie masz hobby?

6

Głównie kolarstwo i kolarstwo górskie. Ale mam także inne, jak np kolekcjonerstwo i antyki czy konie

7

No to chyba masz znajomych ze stajni albo jakiegoś towarzystwa kolarskiego? Zaproponuj ognisko integracyjne dla obu grup.

8 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 19:47:27)

Hmm... ognisko...? Mam je rozpalić na podwórku przed blokiem? O ile mi wiadomo w lesie też nie bardzo wolno palić ognisk  " na dziko". Nie wiem dokładnie jakie trzeba mieć zgody na palenie ognisk i od kogo. Poza tym nie wiem jaki jest koszt tych zgód i ogólnie zorganizowania takiej imprezy, a nie mam wysokich dochodów... :-(
Może ludzie mnie nie lubią, bo mam za mało kasy na przyjaciół...?

9

Perełka80 napisał/a:

Hmm... ognisko...? Mam je rozpalić na podwórku przed blokiem? O ile mi wiadomo w lesie też nie bardzo wolno palić ognisk  " na dziko". Nie wiem dokładnie jakie trzeba mieć zgody na palenie ognisk i od kogo. Poza tym nie wiem jaki jest koszt tych zgód i ogólnie zorganizowania takiej imprezy, a nie mam wysokich dochodów... :-(
Może ludzie mnie nie lubią, bo mam za mało kasy na przyjaciół...?

O cholera, mamy drugą Milkę na forum
Ludzie Cie nie lubią bo nie pozwalasz się polubić.  Są miejsca przeznaczone do palenia ognisk. Jesteś dorosła - możesz sie zainteresować co trzeba zrobić żeby taką zgodę otrzymać. I nie, nie musisz ponosić tych kosztów sama. Jest coś takiego jak "zrzuta".

10

Owszem, niemniej jednak trudno zdobyć taką informację. Można próbować udać się w tym celu do Urzędu Miasta, a i tam ( przynajmniej w moim mieście) takie informacje nie są łatwe do zdobycia. Wszędzie natomiast jest masę informacji jaka kara czy mandat grozi komu i za co...
W moim mieście są może ze 2 miejsca wyznaczone do palenia ognisk, ale są one zajęte chyba 24h na dobę i nie mam pojęcia gdzie można je zarezerwować, w czyjej gestii one się znajdują i nie wiem nawet gdzie mogę uzyskać taką informację. Może ludzie nie lubią mnie za moją niezaradność życiową... Bardzo chciałabym pozwolić się polubić, ale od samego "chcenia" oleju w głowie mi nie przybędzie... :-(

11

Perełka80 napisał/a:

Owszem, niemniej jednak trudno zdobyć taką informację. Można próbować udać się w tym celu do Urzędu Miasta, a i tam ( przynajmniej w moim mieście) takie informacje nie są łatwe do zdobycia. Wszędzie natomiast jest masę informacji jaka kara czy mandat grozi komu i za co...
W moim mieście są może ze 2 miejsca wyznaczone do palenia ognisk, ale są one zajęte chyba 24h na dobę i nie mam pojęcia gdzie można je zarezerwować, w czyjej gestii one się znajdują i nie wiem nawet gdzie mogę uzyskać taką informację. Może ludzie nie lubią mnie za <b>moją niezaradność życiową... </b>Bardzo chciałabym pozwolić się polubić, ale od samego "chcenia" oleju w głowie mi nie przybędzie... :-(

I tu jest pies pogrzebany.
Jeśli chcesz żeby ludzie Cię inaczej postrzegali, żeby Twoje życie się zmieniło to musisz zacząć od pracy nad sobą. Nikt za Ciebie tego nie zrobi.

12

Najbardziej naturalne są znajomości związane ze wspólnymi zainteresowaniami. Jeśli na przykład bierzesz udział w zawodach kolarskich i to jest Twoja pasja to dziwne by było gdybyś z kimś nie porozmawiała o sprzęcie, o treningach. Możesz podejść do kogoś i zapytać, gdzie kupił taki rower, taką koszulkę, możesz komuś pogratulować wspaniałej jazdy, zwycięstwa, podzielić się wrażeniami, ponarzekać na pogodę, organizatorów...

13

Ty naprawdę masz 36 lat ? Brzmisz lekko infantylnie jak na dorosłą osobę.
Lubisz konie- wolontariat w jakiejś stajni lub w innym miejscu (schronisko??) Fora tematyczne - masz sporo zainteresowań, szukaj osób o podobnych pasjach. Piszesz o kolarstwie- nie ma w Twojej okolicy grup, które wspólnie trenują ?

14

No mam paru kolegów z rowerów, ale oni jakoś ostatnio nie mają czasu, poza tym ich żony są zazdrosne, więc wolą jeździć w męskim gronie. Pisałam nawet na FB czy by ktoś ze mną nie pojeździł, ale nikt się nie zgłasza ( choć mam tam 500 znajomych, a ponad 50 z mojego miasta). Na wolontariat nie mam czasu, bo muszę pracować. Jeśli chodzi o fora i inetrnet - tam mam maaasę znajomych, ale to wirtualni znajomi - ludzie z innych miast. Natomiast w realu ze znajomościami trochę słabo.

15

Perełka80 napisał/a:

No mam paru kolegów z rowerów, ale oni jakoś ostatnio nie mają czasu, poza tym ich żony są zazdrosne, więc wolą jeździć w męskim gronie. Pisałam nawet na FB czy by ktoś ze mną nie pojeździł, ale nikt się nie zgłasza ( choć mam tam 500 znajomych, a ponad 50 z mojego miasta). Na wolontariat nie mam czasu, bo muszę pracować. Jeśli chodzi o fora i inetrnet - tam mam maaasę znajomych, ale to wirtualni znajomi - ludzie z innych miast. Natomiast w realu ze znajomościami trochę słabo.

No to jaki problem zrobić sobie "zjazd forumowy"?

16

Jestes w wieku, w ktorym 90% ma rodziny i dzieci. Tacy ludzie wola umawiac sie i spedzac czas z innymi rodzinami, to proste.

Ale wciaz masz mnostwo mozliwosci - praca i hobby. Najwyrazniej jestes osoba, ktora po prostu ciezko polubic...? moze zacznij inaczej myslec co?

Chcacy szuka sposobu, a nie powodu. Ty napisalas kilka postow i wszystkie sa na "nie". Pomysl z ognieskiem jest swietny ale ty jakos nie widzisz "sposobu". Wiec zacznij je dostrzegac bo nic sie bez tego nie zmieni w twoim zyciu.

Mysl pozytywnie, okej?:))) Powodzenia.

17 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 22:10:24)

Wiele czytałam o tym "pozytywnym myśleniu" itd. Tylko że naprawdę nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi. Przecież każdy człowiek myśli tak jak myśli, a nie tak jak chce myśleć. Jak można siłą woli wpłynąć na to, co się myśli? Czy można kontrolować swoje myśli w każdej minucie? Kiedyś próbowałam i miałam wrażenie,że fiksuję. Jak można zmusić się do widzenia rzeczy innymi niż są w rzeczywistości?
Ja NAPRAWĘ chciałabym zorganizować takie ognisko, ale NAPRAWDĘ nie wiem jak.
A widzenie świata i rzeczy innymi niż są jest możliwe chyba tylko u Harrego Pottera... Może jestem jednak za mało infantylna jak na swój wiek... :-(

18

Perełka80 napisał/a:

(...) Bardzo chciałabym pozwolić się polubić (...)

Chciałabyś pozwolić się polubić?

Kpisz czy o drogę pytasz?

19

Wielokropek napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

(...) Bardzo chciałabym pozwolić się polubić (...)

Chciałabyś pozwolić się polubić?

Kpisz czy o drogę pytasz?

OOO właśnie... Każdy mnie tak traktuje - widzicie sami kochani.
Więc moje pytanie brzmi: Co mogę zrobić, by dać się polubić ( pomijając względy finansowe)???
Ale tak w realu, nie w "Harry`m Potterze"...

20

Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

Problem jest taki,że nie wiem jak to zorganizować,żebym nie musiała fundować tego ludziom z własnej kasy, a jednocześnie ludzie byli skłonni zostawić swoja pracę i rodzinę i na taki zjazd przyjechać i to na własny koszt ?
Nie wiem co zrobić, by być dla nich na tyle atrakcyjna... Czy ktoś wie?

21

Chcesz rady?
Przeczytaj swe posty, wyobraź sobie, że napisała je obca Ci osoba. Co o niej myślisz?

Zastanów się, kogo (nie chodzi o personalia) lubisz, jak się zachowuje ta osoba/te osoby, jakie ma/mają cechy, jak traktują innych.
Przestań grać rolę ofiary.
Zakończ grę w 'tak, ale...'.

22

Perełka80 napisał/a:
Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

Problem jest taki,że nie wiem jak to zorganizować,żebym nie musiała fundować tego ludziom z własnej kasy, a jednocześnie ludzie byli skłonni zostawić swoja pracę i rodzinę i na taki zjazd przyjechać i to na własny koszt ?

Serio? yikes
Piszesz na forum - ej a nie chcielibyście się spotkać w realu? I potem idzie samo. Co Ty się tak na tą kasę zafiksowałaś? Kurcze przecież każdy zapłaci za siebie. Myślisz że kasa wszystko załatwi? Że przyjaciół się kupuje?

23 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 22:34:19)

Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:
Han_Na napisał/a:

Serio? yikes
Piszesz na forum - ej a nie chcielibyście się spotkać w realu? I potem idzie samo. Co Ty się tak na tą kasę zafiksowałaś? Kurcze przecież każdy zapłaci za siebie. Myślisz że kasa wszystko załatwi? Że przyjaciół się kupuje?

Chodzi mi o to,że nie wiem jaki punkt spotkania mam im podać. Do siebie do mieszkania ich zaprosić nie mogę, bo rodzina się nie zgodzi ( nie mieszkam sama). A przecież nie zbiorę ich wszystkich w parku na ławce... Poza tym pisze o kasie i pracy, ponieważ wszyscy tacy ludzie przeważnie odpowiadają w stylu: "jechać 700 km to za daleko, za duży koszt", albo " nie mam wolnego z pracy".
Poza tym nie sądzę by ludzie z całego kraju przyjeżdżaliby do mnie na skraj Polski tylko po to, by mnie zobaczyć, nie jestem w końcu Madonną czy Lady Gagą. A tyki wyjazd to koszt - dojazd, hotel, wolne z pracy.

24 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-05-28 22:39:34)

Perełka, twoje smutki odłóż właśnie na bo, wkraczamy do pracy smile Co zrobić aby polubili?
1. pomyśl i wyciągaj zza uszu dlaczego mogą nie lubić - bo MOŻE problemu nie ma -  są tylko kwestie organizacji spotkań
2. wyciąga po drugiej stronie za co lubią i opcje zgodne z pierwszą listą przerzucaj do 3 listy (jestem człowiekiem)
3. po podsumowaniu przejdź się dokładnie jakiś czas np. 3-5 dni i sprawdzaj co kilka godzin jak bardzo byłaś zgodna z tymi punktami z listami
4. jeśli masz kumpla / kumpele powiedz jej .jemu, że jest dla ciebie ważny i powinien dlatego ocenić twoje twierdzenia i dodać coś z siebie (im więcej tym lepiej)
5. cały czas nie zmieniając się doprowadź do sprawdzenia listy - wg prezentowanych codziennie zachowań - im dużej tym lepiej min 5 dni.
6. Wykonałaś? To pewnie jesteś Ty...na papierze i w ogólności... Lubisz siebie? Jak tak, to został tylko ostatni element niewiedzy ogólnej - nie znasz tam siebie i znajomi nie znają - zwykle obszary trochę esktremalne, jak zachowasz się w sytuacji zagrożenia życia...Tak możesz robić coś robiąc, nie analizując siebie biernie smile
I jak znasz siebie - GŁÓWNIE ZACHOWANIA - to możesz je zmieniać - ALE ZACHOWANIA - do zmiany 'siebie' potrzeba jakiegoś niesamowitego przeżycia takiej traumy - nie życzę... Jak Ci podpasuje to pisz może coś razem będziemy przygotowywać smile
Acha > Han_na jest zbyt pełna optymizmu dla ludzi, napisze Ci też że jestem zboczuch tongue chcę zdjęcia ale to dopiero po 5 poście (Han_na ale w tym układzie zamiast milki Perełka i gut)
Acha>Wilka też się nie słuchaj...jek będzie miał inne zdanie jak Han_na to wojna przyszła wcześniej  w tym roku!
Oboje będą mnie nękać i prześladować, zobaczysz, więc miej do nich starszny dystans a do mnie jeszcze większy, OK? tongue

25

Rafal, zastopuj z ta maryska, dzis chyba za duzo spaliles,p

Perelka - a na dzien dobry, jako krok do zmian na lepsze - wyprowadz sie od rodzicow... naprawde, to jest to, co powinnas najpierw zrobic.

26

Perełka80 napisał/a:
Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

Serio? yikes

Chodzi mi o to,że nie wiem jaki punkt spotkania mam im podać. Do siebie do mieszkania ich zaprosić nie mogę, bo rodzina się nie zgodzi ( nie mieszkam sama). A przecież nie zbiorę ich wszystkich w parku na ławce... Poza tym pisze o kasie i pracy, ponieważ wszyscy tacy ludzie przeważnie odpowiadają w stylu: "jechać 700 km to za daleko, za duży koszt", albo " nie mam wolnego z pracy".
Poza tym nie sądzę by ludzie z całego kraju przyjeżdżaliby do mnie na skraj Polski tylko po to, by mnie zobaczyć, nie jestem w końcu Madonną czy Lady Gagą. A tyki wyjazd to koszt - dojazd, hotel, wolne z pracy.

Ale kto każe Ci zapraszać ich do siebie? Przecież możesz zrobić wywiad kto gdzie mieszka i to zorganizować w takim mieście żeby każdy miał mniej więcej taką samą odległość do pokonania.

27

rh72 napisał/a:

Perełka, twoje smutki odłóż właśnie na bo, wkraczamy do pracy smile Co zrobić aby polubili?
1. pomyśl i wyciągaj zza uszu dlaczego mogą nie lubić - bo MOŻE problemu nie ma -  są tylko kwestie organizacji spotkań
2. wyciąga po drugiej stronie za co lubią i opcje zgodne z pierwszą listą przerzucaj do 3 listy (jestem człowiekiem)
3. po podsumowaniu przejdź się dokładnie jakiś czas np. 3-5 dni i sprawdzaj co kilka godzin jak bardzo byłaś zgodna z tymi punktami z listami
4. jeśli masz kumpla / kumpele powiedz jej .jemu, że jest dla ciebie ważny i powinien dlatego ocenić twoje twierdzenia i dodać coś z siebie (im więcej tym lepiej)
5. cały czas nie zmieniając się doprowadź do sprawdzenia listy - wg prezentowanych codziennie zachowań - im dużej tym lepiej min 5 dni.
6. Wykonałaś? To pewnie jesteś Ty...na papierze i w ogólności... Lubisz siebie? Jak tak, to został tylko ostatni element niewiedzy ogólnej - nie znasz tam siebie i znajomi nie znają - zwykle obszary trochę esktremalne, jak zachowasz się w sytuacji zagrożenia życia...Tak możesz robić coś robiąc, nie analizując siebie biernie smile
I jak znasz siebie - GŁÓWNIE ZACHOWANIA - to możesz je zmieniać - ALE ZACHOWANIA - do zmiany 'siebie' potrzeba jakiegoś niesamowitego przeżycia takiej traumy - nie życzę... Jak Ci podpasuje to pisz może coś razem będziemy przygotowywać smile
Acha > Han_na jest zbyt pełna optymizmu dla ludzi, napisze Ci też że jestem zboczuch tongue chcę zdjęcia ale to dopiero po 5 poście (Han_na ale w tym układzie zamiast milki Perełka i gut)
Acha>Wilka też się nie słuchaj...jek będzie miał inne zdanie jak Han_na to wojna przyszła wcześniej  w tym roku!
Oboje będą mnie nękać i prześladować, zobaczysz, więc miej do nich starszny dystans a do mnie jeszcze większy, OK? tongue

Ja będę miała inne zdanie tak dla zasady big_smile
Tak jestem pełna optymizmu. Zwłaszcza jak ktoś mówi "nie będę próbował bo się nie da i zamiast tego sobie ponarzekam". Optymizm się ze mnie tak wylewa że nie musze pić kawy na niskie ciśnienie big_smile

28 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-05-28 22:47:24)

Ej, Vicki, staram się po swojemu ale ogarnąć poważnie... Dziewczyna nie jest pewna czy ją lubią? Pójdzie, zapyta się 20 ludzi... Ilu powie, że nie lubi. Lubia ale może pół na pół. Musi prosto dojść do jasnych wniosków... zrobiłem sobie taka analizę. Mój najsłabszy punkt - irytuję. Najsilniejszy - potrafię sie dogadać. W firmie robią co roku takie właśnie badania 360stopni... Sam siebie oceniasz i koledzy z pracy oceniają ale bosi i podwładni plus kilku klientów - co prawda anonimowo ale... To przynosi ogromną wiedzę o sobie i jak się poprawić - ja dałem uproszczony algorytm więc nie wymyslałem specjalnie... To pokazuję, gdzie jesteś społecznie i rozwojowo w życiu i co można prostować... Jak zasz te pytania znajomym to oni znajdą obszary do poprostowania i nie trzeba się będzie totalnie męczyć... czy znowu psycholog? sad

29

rh72 napisał/a:

3. po podsumowaniu przejdź się dokładnie jakiś czas np. 3-5 dni i sprawdzaj co kilka godzin jak bardzo byłaś godna z tyli listami
6. Wykonałaś? To pewnie jesteś Ty... Lubisz siebie?Jak tak, to został tylko ostatni element niewiedzy ogólnej - nie znasz tam siebie i znajomi nie znają - zwykle obszary trochę esktremalne, jak zachowasz się w sytuacji zagrożenia życia...Tak możesz robić coś robiąc, nie analizując siebie biernie smile
Acha > Han_na jest zbyt pełna optymizmu dla ludzi, napisze Ci że je zboczuch tongue chcę zdjęcia ale to dopiero po 5 poście (Han_na ale w tym układzie zamiast milki Perełka i gut)

1. Nie wiem własnie za co nie lubią - nigdy nic złego nikomu nie zrobiłam ( czasem myślę,że za to,że jestem mało inteligentna, choć w szkołach byłam prymuską)
2. Nie mogę powiedzieć za co lubią, bo musieliby mnie lubić,żebym mogła na to pytanie odpowiedzieć( patrz pkt 1)
3. Nie sądzę, czy za 3 dni coś się zmieni ( sami nagle zaczną mnie lubić)
4. Próbowałam prosić ludzi o ocenę - ale wtedy wszyscy się tylko wkurzają i mówią,że "truję im d..."( nie wiem dlaczego tak się dzieje), więc nie chcę w ten sposób tracic ostatnich kolegów
5. Nie rozumiem polecenia
6...
Jeśli chodzi o kwestię zagrożenia życia: faktycznie w takiej sytuacji zachowywałam się w taki sposób, jakiego nigdy wcześniej nie mogłabym przewidzieć. Zaskakiwałam samą siebie. Sądze ,że nikt nie jest w stanie tego przewidzieć i z góry ocenić. Trudnych sytuacji miałam w życiu kilka i zmieniły mnie one jedynie na gorsze.
Zdjęć nie przesyłam, tym bardziej nagich :-)

30

rh72 napisał/a:

Ej, Vicki, staram się po swojemu ale ogarnąć poważnie... Dziewczyna nie jest pewna czy ją lubią? Pójdzie, zapyta się 20 ludzi... Ilu powie, że nie lubi. Lubia ale może pół na pół. Musi prosto dojść do jasnych wniosków... zrobiłem sobie taka analizę. Mój najsłabszy punkt - irytuję. Najsilniejszy - potrafię sie dogadać. W firmie robią co roku takie właśnie badania 360stopni... Sam siebie oceniasz i koledzy z pracy oceniają ale bosi i podwładni - co prawda anonimowo ale... To przynosi ogromną wiedzę o sobie i jak się poprawić - ja dałem uproszczony algorytm więc nie wymyslałem specjalnie... To pokazuję, gdzie jesteś społecznie i rozwojowo w życiu i co można prostować... Jak zasz te pytania znajomym to oni znajdą obszary do poprostowania i nie trzeba się będzie totalnie męczyć... czy znowu psycholog? sad

No  właśnie - znajomi obrażają się na mnie gdy próbuję im zadać tego typu pytania ( nie wiem dlaczego), a sama nie potrafię siebie ocenić

31

Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:
Han_Na napisał/a:

Serio? yikes

Ale kto każe Ci zapraszać ich do siebie? Przecież możesz zrobić wywiad kto gdzie mieszka i to zorganizować w takim mieście żeby każdy miał mniej więcej taką samą odległość do pokonania.

Tylko że ja nie mam możliwości wyjazdu...

32 Ostatnio edytowany przez vicky85 (2017-05-28 22:52:35)

okej, teraz wiem o co ci chodzilo:) (rg72)

nie mniej jednak odwazny plan dla bardzo wycofanej osoby, jaka jest Perelka. Dobry, ale chyba mu nie sprosta. Wyprowadzka od rodzicow, zintensyfikowanie spotkan z najlepszymi, oddanymi, zaufanymi przyjaciolmi, i wdrozenie twojego planu ale pytajac ich - tych, ktorym ufa. Wiadomo, ze oceny beda prawdopodbnie zawyzone (:)) bo to znajomi. Ale na poczatku obgadac wszystko z nimi.

Btw, zastanawia mnie Perelko, dlaczego zalezy ci na powiekszeniu grona znajomych? Dlaczego to  wazne dla ciebie? Osoba wycofana, skryta, niesmiala, zazwyczaj ceni sobie kilku najlepszych funfli i nie szuka desperacko duzej liczby nowych znajomych. Dlaczego wiec?
No i wez, prosze cie.... wyprowadz sie od rodzicow. Chyba juz najwyzszy czas co?

33

Han_Na napisał/a:
rh72 napisał/a:

Ja będę miała inne zdanie tak dla zasady big_smile
Tak jestem pełna optymizmu. Zwłaszcza jak ktoś mówi "nie będę próbował bo się nie da i zamiast tego sobie ponarzekam". Optymizm się ze mnie tak wylewa że nie musze pić kawy na niskie ciśnienie big_smile

Gratuluję i zazdroszczę. Nie wiem skąd się bierze optymizm u ludzi. Myślę, że to po prostu cecha wrodzona i jak komuś los poskąpił, to nic nie poradzi na to...

34

Nie karmmy trolla.

35

rh72 napisał/a:

Ej, Vicki, staram się po swojemu ale ogarnąć poważnie... Dziewczyna nie jest pewna czy ją lubią? Pójdzie, zapyta się 20 ludzi... Ilu powie, że nie lubi. Lubia ale może pół na pół. Musi prosto dojść do jasnych wniosków... zrobiłem sobie taka analizę. Mój najsłabszy punkt - irytuję. Najsilniejszy - potrafię sie dogadać. W firmie robią co roku takie właśnie badania 360stopni... Sam siebie oceniasz i koledzy z pracy oceniają ale bosi i podwładni plus kilku klientów - co prawda anonimowo ale... To przynosi ogromną wiedzę o sobie i jak się poprawić - ja dałem uproszczony algorytm więc nie wymyslałem specjalnie... To pokazuję, gdzie jesteś społecznie i rozwojowo w życiu i co można prostować... Jak zasz te pytania znajomym to oni znajdą obszary do poprostowania i nie trzeba się będzie totalnie męczyć... czy znowu psycholog? sad

Uhuhuhu jaka samokrytyka big_smile Przez grzeczność nie zaprzeczę.

Szczerze mówiąc po tych paru odnoszę wrażenie, że Perełka to taka trochę śnięta ryba. Nic nie wie, nic nie umie, nie ma pomysłów, potrzebuje żeby inni ją lubili. Generalnie albo gra ofiarę albo nią po prostu jest. Nie mniej jednak dobrze byłoby poszukać przyczyny tego stanu. Zgodnie z nurtem Freudowskim zaczniemy od dzieciństwa big_smile
Jakie masz relacje z rodzicami? Bo rozumiem, że dalej z nimi mieszkasz?

36

OK, pomysł odpadł, masz znajomych a nie przyjaciół jak widzę... Nie ma nic u ciebie 'złego' i nie ma nic 'dobrego'... Nie koleżanka, tutaj kręciszc-zawsze coś jest, zawsze tylko przyznać się do tego ciężko. Dlaczego Ci tak odpowiadają? Nie ma czasu czy Ciebie niepoważają? Jeśli niepoważają, to kiedy? Cały czas? Jak się umawiasz z nimi? Jak Ciebie traktują - tylko akceptują czy coś pokazują? Ale to chyba nie ten leitmotiv i dajmy teraz spokój. Tu Twoje lubienie może nie mieć znaczenia...
Widzę że problem techniczny spory ale nie ma opcji wynajmu czegoś wspólnie? Może nie tyle ty zaproś co pomagaj organizować ogólne... bo tak jak piszesz, że wy znacie się na dystans to zrozumienie lubienia może nie mieć sensu...może jakaś agroturystyka w miejscu pasującym wszystkim...? Ośrodek wypoczynkowy, nawet pole namiotowe... Jakie moga mieć Ci ludzie problemy skoro niby paczkę tworzycie...?

37

vicky85 napisał/a:

okej, teraz wiem o co ci chodzilo:)

nie mniej jednak odwazny plan dla bardzo wycofanej osoby, jaka jest Perelka. Dobry, ale chyba mu nie sprosta. Wyprowadzka od rodzicow, zintensyfikowanie spotkan z najlepszymi, oddanymi, zaufanymi przyjaciolmi, i wdrozenie twojego planu ale pytajac ich - tych, ktorym ufa. Wiadomo, ze oceny beda prawdopodbnie zawyzone (:)) bo to znajomi. Ale na poczatku obgadac wszystko z nimi.

Btw, zastanawia mnie Perelko, dlaczego zalezy ci na powiekszeniu grona znajomych? Dlaczego to  wazne dla ciebie? Osoba wycofana, skryta, niesmiala, zazwyczaj ceni sobie kilku najlepszych funfli i nie szuka desperacko duzej liczby nowych znajomych. Dlaczego wiec?

Od rodziców mogłabym się wyprowadzić nawet dzisiaj,ale przecież nie spakuję walizki i nie pójdę pod most... Nie będę kontynuować tego tematu, bo za chwilę zostanę skarcona przez Was,że mam hopla na punkcie kasy :-).
Oceny moich znajomych raczej nie bywają zawyżone... Z reguły wytykają mi niezaradność, malkontenctwo i "upierdliwość".
Wcale nie czuję się osobą wycofaną czy zamkniętą w sobie czy skrytą . Czuję się po prostu samotna i bardzo chciałabym się uzewnętrznić, ale nie mam przed kim, bo moim jedynym przyjacielem jest ten stary nootebook, przed którym siedzę...

38 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:07:05)

rh72 napisał/a:

OK, pomysł odpadł, masz znajomych a nie przyjaciół jak widzę... Nie ma nic u ciebie 'złego' i nie ma nic 'dobrego'... Nie koleżanka, tutaj kręciszc-zawsze coś jest, zawsze tylko przyznać się do tego ciężko. Dlaczego Ci tak odpowiadają? Nie ma czasu czy Ciebie niepoważają? Jeśli niepoważają, to kiedy? Cały czas? Jak się umawiasz z nimi? Jak Ciebie traktują - tylko akceptują czy coś pokazują? Ale to chyba nie ten leitmotiv i dajmy teraz spokój. Tu Twoje lubienie może nie mieć znaczenia...
Widzę że problem techniczny spory ale nie ma opcji wynajmu czegoś wspólnie? Może nie tyle ty zaproś co pomagaj organizować ogólne... bo tak jak piszesz, że wy znacie się na dystans to zrozumienie lubienia może nie mieć sensu...może jakaś agroturystyka w miejscu pasującym wszystkim...? Ośrodek wypoczynkowy, nawet pole namiotowe... Jakie moga mieć Ci ludzie problemy skoro niby paczkę tworzycie...?

Nie mogę powiedzieć,że tworzymy jakąś internetową paczkę. Moi znajomi internetowi to po prostu znajomi z różnych gier czy czatów, z którymi po prostu czasem piszę i to wszystko. Jednak jeszcze żaden z nich nie dał sie namówić na przyjazd do mojego miasta zeby mnie zobaczyc w realu. Tak jak pisałam - zasłaniają się rodzinami, małymi dziećmi, odległością w km, pracą...
Fakt, nie mam przyjaciół tylko luźnych znajomych nawet w moim mieście. Nie powazają mnie i nie wiem dlaczego. Mile ze mną rozmawiaja przez krotki czas i to wszystko. Kiedy? Zawsze. Akceptują mnie, ale zdawkowo.

39

Dobra masz zainteresowania... Jak je realizujesz? Nie ma innych zebranych wokół tego tematu aby z nimi otworzyć nowe przyjaźnie?

40

Perełka80 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Nie mogę powiedzieć,że tworzymy jakąś internetową paczkę. Moi znajomi internetowi to po prostu znajomi z różnych gier czy czatów, z którymi po prostu czasem piszę i to wszystko. Jednak jeszcze żaden z nich nie dał sie namówić na przyjazd do mojego miasta zeby mnie zobaczyc w realu. Tak jak pisałam - zasłaniają się rodzinami, małymi dziećmi, odległością w km, pracą...

Czyli prosisz nie tych ludzi... Oni mają stabilne zycie i dla nich gra to czysty virtual... Są przecież fandomy skierowane na ludzi związnych z różnymi grami i tam może być pole na rzeczywistość... Co Ty na to?

41

coz... jak sama sobie nie pomozesz, to nikt ci nie pomoze. Znajomi twoi maja racje - jestes strasznym pesymista i malkontentem. Dlaczego pod most? Nie mozesz wynajac mieszkania? Sama, z kims? Zaraz pewnie wyrzucisz, ze cie nie stac.
To zmien prace. Nie ma lepszej am gdzie mieszkasz? Jedz za granice, pracy fizycznej w europie wszedzie w brod, zaoszczedzic mozesz na wklad, kupic kawalerke. Poznac ciekawych ludzi.

Bo cala prawda to wlasnie ten cytat: chcacy szuka sposobu, a niechcacy powodu. Ty w ogole nie szukasz sposobow. Tylko lubujesz sie w narzekaniu.

Przestan i zrob cos ze swoim zyciem.

42 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:09:13)

Han_Na napisał/a:
rh72 napisał/a:

Uhuhuhu jaka samokrytyka big_smile Przez grzeczność nie zaprzeczę.

Szczerze mówiąc po tych paru odnoszę wrażenie, że Perełka to taka trochę śnięta ryba. Nic nie wie, nic nie umie, nie ma pomysłów, potrzebuje żeby inni ją lubili. Generalnie albo gra ofiarę albo nią po prostu jest. Nie mniej jednak dobrze byłoby poszukać przyczyny tego stanu. Zgodnie z nurtem Freudowskim zaczniemy od dzieciństwa big_smile
Jakie masz relacje z rodzicami? Bo rozumiem, że dalej z nimi mieszkasz?

Relacje z rodzicami mam i miałam zawsze dobre, pochodzę z normalnej, pełnej, niepatologicznej rodziny.

43

Perełka80 napisał/a:
vicky85 napisał/a:

Od rodziców mogłabym się wyprowadzić nawet dzisiaj,ale przecież nie spakuję walizki i nie pójdę pod most... Nie będę kontynuować tego tematu, bo za chwilę zostanę skarcona przez Was,że mam hopla na punkcie kasy :-).
Oceny moich znajomych raczej nie bywają zawyżone... Z reguły wytykają mi niezaradność, malkontenctwo i "upierdliwość".
Wcale nie czuję się osobą wycofaną czy zamkniętą w sobie czy skrytą . Czuję się po prostu samotna i bardzo chciałabym się uzewnętrznić, ale nie mam przed kim, bo moim jedynym przyjacielem jest ten stary nootebook, przed którym siedzę...

No dobra skoro Ci to wytykają to jaki masz pomysł żeby przestali Cię tak postrzegać?

44

Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:
vicky85 napisał/a:

No dobra skoro Ci to wytykają to jaki masz pomysł żeby przestali Cię tak postrzegać?

Jakbym miała jakis pomysł, to nie siedziałabym na forum tylko wdrażałabym go...

45

vicky85 napisał/a:

coz... jak sama sobie nie pomozesz, to nikt ci nie pomoze. Znajomi twoi maja racje - jestes strasznym pesymista i malkontentem. Dlaczego pod most? Nie mozesz wynajac mieszkania? Sama, z kims? Zaraz pewnie wyrzucisz, ze cie nie stac.
To zmien prace. Nie ma lepszej am gdzie mieszkasz? Jedz za granice, pracy fizycznej w europie wszedzie w brod, zaoszczedzic mozesz na wklad, kupic kawalerke. Poznac ciekawych ludzi.

Bo cala prawda to wlasnie ten cytat: chcacy szuka sposobu, a niechcacy powodu. Ty w ogole nie szukasz sposobow. Tylko lubujesz sie w narzekaniu.

Podpisuje się wszystkimi kończynami

46

Perełka80 napisał/a:

No to zacznij myśleć właśnie teraz, na bieżąco, pisz wszystko co Ci przyszło do głowy jak poprawić swoją sytuację a my będziemy Ci pisać jak my to odbieramy.

Bo gotowe rady to widzę, że Ty i tak masz w głębokim poważaniu i jesteś na "nie"

47 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:25:23)

vicky85 napisał/a:

Echh...gdybym nie szukała sposobów nie wchodziłabym nawet na to forum. Praca fizyczna po dwóch fakultetach studiów nie jest szczytem moich ambicji... Właśnie zaczęłam nową pracę, a właściwie własną działalność, ale od początku kokosów nie ma...  nie na tyle by wynajmować mieszkanie czy fundować imprezy ludziom z całej Polski... Life is brutal and full of zasadzkas :-)
Jeśli sama sobie nie pomogę, to nikt mi nie pomoże. Więc jeśli sobie nie potrafię pomóc, to nic się nie zmieni.
Może po prostu takie przeznaczenie...

48 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:22:36)

Han_Na napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

No to zacznij myśleć właśnie teraz, na bieżąco, pisz wszystko co Ci przyszło do głowy jak poprawić swoją sytuację a my będziemy Ci pisać jak my to odbieramy.

Bo gotowe rady to widzę, że Ty i tak masz w głębokim poważaniu i jesteś na "nie"

Ależ gotowe rady bardzo mnie interesują, gdyby były realne do wykonania i szczegółowe,przystępne i zrozumiałe, ale żadnej jeszcze nie dostałam...
Piszę co mi przychodzi do głowy już w kilkunastu postach...

49 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-05-28 23:26:12)

Kobiety, ja się nie zgadzam z Wami! Z tego powodu, że Perełka czuje dyskomfort sytuacji z przyjaciółmi ma sobie demolować życie? A nie je układać? Co z tego, że narzeka - tak ją odbieramy, zaraz będzie, że pomocy poszukuje i przyjmie... powoli... zaraz ma jechać w obce kraje i tam sobie życie układać aby standard tutaj podnieść?

Nie!Nie!Nie!  Jak ona ma sobie zbudować grono przyjaciół? Choćby na takim forum... Choćby poprzez swoje zainteresowania... Zanim wyślemy ją w kosmos to może jakieś bardziej kwitnące pomysły a nie 'weź się w garść'...

Nie sądzę perełka, że nie masz pomysłów - może są trudne, może niewykonalne, może marzenia = dawaj, spróbujemy z Tobą porozmawiać...

50

Moim zdaniem ludzie się od Ciebie odsuwają, bo jesteś pesymistką. Pesymizm jest cechą, która innym odbiera energię. Nikt nie lubi przebywać w towarzystwie osób, które we wszystkim widzą problem, dlatego jeśli nie muszą, to tego nie robią.

Perełka80 napisał/a:

Ależ gotowe rady bardzo mnie interesują, gdyby były realne do wykonania i szczegółowe,przystępne i zrozumiałe, ale żadnej jeszcze nie dostałam...

Proszę bardzo, oto gotowe rady:
Napisałaś, że na FB masz 50 znajomych z Twojego miasta, zatem nikt nigdzie nie musi wyjeżdżać ani brać dnia urlopu w pracy, by móc się spotkać. Dlaczego nie spojrzysz na to w ten sposób? Przecież wystaczy znaleźć jakieś ciekawe miejsce, założyć tzw. "wydarzenie", podać datę, godzinę i samemu się pojawić. Każdy sam zapłaci za siebie - o ile w ogóle zajdzie taka potrzeba, by coś zamawiać/ kupować.
Możesz też zorganizować wspólną wycieczkę rowerową - dla wszystkich chętnych z Twojego miasta i okolicy. Tu znów wystarczy wyznaczyć jakaś ciekawą trasę i ogłosić kiedy, gdzie i o której godzinie jest zbiórka. Koszt takiego przedsięwzięcia, to ewentualnie własny prowiant lub zakup czegoś do picia/jedzenia na miejscu.

Oczywiście może się zdarzyć, że będziesz sama, ale jeśli nie spróbujesz, to się nie dowiesz. I jasne, że ta konfrontacja z rzeczywistością może okazać się przykra, ale wtedy samej sobie obiecaj jakąś nagrodę - za sam fakt, że się odważyłaś. 

Mój mąż co jakiś czas bierze udział w takich wycieczkach, jak zaproponowałam, z kolei syn nie dalej jak dziś zorganizował wspólny trening - wykruszyła im się grupa i chcieli z kolegami, aby pojawiły się nowe osoby, które potencjalnie się wciągną i będzie można potem z nimi wspólnie ćwiczyć. Wydarzenie śledziło ok. 120 osób, udział zadeklarowało bodajże 45, a pojawiło się 25. Niechby na spotkanie z Tobą przybyła choć jedna, za to fajna, to przecież już będzie dużo.

51 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:29:04)

Olinka napisał/a:

Moim zdaniem ludzie się od Ciebie odsuwają, bo jesteś pesymistką. Pesymizm jest cechą, która innym odbiera energię. Nikt nie lubi przebywać w towarzystwie osób, które we wszystkim widzą problem, dlatego jeśli nie muszą, to tego nie robią.

Napisałaś, że na FB masz 50 znajomych z Twojego miasta, zatem nikt nigdzie nie musi wyjeżdżać ani brać dnia urlopu w pracy, by móc się spotkać. Dlaczego nie spojrzysz na to w ten sposób? Przecież wystaczy znaleźć jakieś ciekawe miejsce, założyć tzw. "wydarzenie", podać datę, godzinę i samemu się pojawić. Każdy sam zapłaci za siebie - o ile w ogóle zajdzie taka potrzeba, by coś zamawiać/ kupować.
Możesz też zorganizować wspólną wycieczkę rowerową - dla wszystkich chętnych z Twojego miasta i okolicy. Tu znów wystarczy wyznaczyć jakaś ciekawą trasę i ogłosić kiedy, gdzie i o której godzinie jest zbiórka. Koszt takiego przedsięwzięcia, to ewentualnie własny prowiant lub zakup czegoś do picia/jedzenia na miejscu.
Oczywiście może się zdarzyć, że będziesz sama, ale jeśli nie spróbujesz, to się nie dowiesz. I jasne, że ta konfrontacja z rzeczywistością może okazać się przykra, ale wtedy samej sobie obiecaj jakąś nagrodę - za sam fakt, że się odważyłaś.
Mój mąż co jakiś czas bierze udział w takich wycieczkach, jak zaproponowałam, z kolei syn nie dalej jak dziś zorganizował wspólny trening - wykruszyła im się grupa i chcieli z kolegami, aby pojawiły się nowe osoby, które potencjalnie się wciągną i będzie można potem z nimi wspólnie ćwiczyć. Wydarzenie śledziło ok. 120 osób, udział zadeklarowało bodajże 45, a pojawiło się 25. Niechby na spotkanie z Tobą przybyła choć jedna, za to fajna, to przecież już będzie dużo.

No własnie pisałam o tym w tym samym poście,że próbowałam coś takiego zrobić, ale nikt chętny się nie zgłosił. A wielu ludzi zna mnie nawet z zawodów amatorskich, w których startowałam
W nagrodę siedzę teraz na forum. Przynajmniej mam tu jakieś towarzystwo :-)

52 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-05-28 23:29:56)

Właśnie 50 osób z Twojego miasta, nagłośnienie inicjatywy w robocie... teraz jest ogrom inicjatyw typu biegamy dla dzieci, jeździmy rowerami dla jakiś innych celów i ludzie budują swoje paczki ale tak prawdziwie... nie zainwestujesz? Nie trzeba z kraju migrować a kasa na to nie jest taka duża...

53

rh72 napisał/a:

Kobiety, ja się nie zgadzam z Wami! Z tego powodu, że Perełka czuje dyskomfort sytuacji z przyjaciółmi ma sobie demolować życie? A nie je układać? Co z tego, że narzeka - tak ją odbieramy, zaraz będzie, że pomocy poszukuje i przyjmie... powoli... zaraz ma jechać w obce kraje i tam sobie życie układać aby standard tutaj podnieść?

Nie!Nie!Nie!  Jak ona ma sobie zbudować grono przyjaciół? Choćby na takim forum... Choćby poprzez swoje zainteresowania... Zanim wyślemy ją w kosmos to może jakieś bardziej kwitnące pomysły a nie 'weź się w garść'...

Nie sądzę perełka, że nie masz pomysłów - może są trudne, może niewykonalne, może marzenia = dawaj, spróbujemy z Tobą porozmawiać...

Oj ja nie mam chyba tyle cierpliwości. Zobacz ile gotowych rad już dostała. Wszystkie były na "nie"

54

Han_Na napisał/a:
rh72 napisał/a:

Oj ja nie mam chyba tyle cierpliwości. Zobacz ile gotowych rad już dostała. Wszystkie były na "nie"

Myślę, że większość rad ona przerobiła big_smile Teraz je tylko topi, jak utopiła swoje... Ale to może być nic złego i będzie może jakieś rozwiązanie...

55

rh72 napisał/a:

Właśnie 50 osób z Twojego miasta, nagłośnienie inicjatywy w robocie... teraz jest ogrom inicjatyw typu biegamy dla dzieci, jeździmy rowerami dla jakiś innych celów i ludzie budują swoje paczki ale tak prawdziwie... nie zainwestujesz? Nie trzeba z kraju migrować a kasa na to nie jest taka duża...

nawet nie mam pojęcia na czym to polega. Zawsze zastanawiałam się kto płaci tę kasę za te przejechane kilometry. Jakby ktoś płacił za moje przejechane rowerem kilometry, to chore dzieci miałyby naprawdę ładną kasę... Ale nie znam nikogo kto by za to realną kase zapłącił...bo... nie mam znajomych...

56 Ostatnio edytowany przez Olinka (2017-05-28 23:43:31)

rh72 napisał/a:
Han_Na napisał/a:
rh72 napisał/a:

Myślę, że większość rad ona przerobiła big_smile Teraz je tylko topi, jak utopiła swoje... Ale to może być nic złego i będzie może jakieś rozwiązanie...

Ach nie zauważyłam tego posta wcześniej
Dziękuję za zrozumienie rh 72!
pomysłów to ja mam pełno...
Klub sportowy, szkółka kolarska, Organizowanie amatorskich wyścigów rowerowych Polska-Niemcy ( mieszkam przy granicy) i wiele, wiele innych... Ale co z tego? Co zrobię sama bez kasy przy kompie... Parę lat temu nawet próbowałam, ale spełzło na niczym...Dotacji nie udało mi się zdobyc

-------------
Nie pisz, proszę, postów jeden pod drugim - jest to sprzeczne z Regulaminem Forum. Jeśli chcesz coś dopisać, użyj funkcji "edytuj".
Z góry dziękuję i pozdrawiam, Olinka

57

Perełka80 napisał/a:

No własnie pisałam o tym w tym samym poście,że próbowałam coś takiego zrobić, ale nikt chętny się nie zgłosił. A wielu ludzi zna mnie nawet z zawodów amatorskich, w których startowałam

Jeśli masz na myśli ten post...

Perełka80 napisał/a:

... to już Ci mówię, że to nie jest to samo, o czym ja napisałam. Tu nie chodzi o to, aby kogoś namawiać, proponować każdemu z osobna coś w typie "może byśmy spotkali się, by pojeździć na rowerach?", ale aby założyć bardzo konkretne "wydarzenie" - ustalone, zaplanowane, sprecyzowane. Wbrew pozorom różnica jest znacząca, bo jak są konkrety, ale nie trzeba od razu niczego deklarować, to kto może, ten się pojawia - bez przymusu, bez presji. Mogą też pojawić się zupełnie nowe osoby. I nawet jeśli nie po to, aby spotkać się konkretnie z Tobą, to jest szansa, że ktoś będzie zainteresowany, aby po prostu z kimś pojechać na wycieczkę. Potem tę znajomość można rozwijać.

58 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:41:09)

Olinka napisał/a:
Perełka80 napisał/a:

Jeśli masz na myśli ten post...

Perełka80 napisał/a:

... to już Ci mówię, że to nie jest to samo, o czym ja napisałam. Tu nie chodzi o to, aby kogoś namawiać, proponować każdemu z osobna coś w typie "może byśmy spotkali się, by pojeździć na rowerach?", ale aby założyć bardzo konkretne "wydarzenie" - ustalone, zaplanowane, sprecyzowane. Wbrew pozorom różnica jest znacząca, bo jak są konkrety, ale nie trzeba od razu niczego deklarować, to kto może, ten się pojawia - bez przymusu, bez presji. Mogą też pojawić się zupełnie nowe osoby. I nawet jeśli nie po to, aby spotkać się konkretnie z Tobą, to jest szansa, że ktoś będzie zainteresowany, aby po prostu z kimś pojechać na wycieczkę. Potem tę znajomość można rozwijać.

ja napisałam na moim profilu : czy ktoś chetny na wspólny trening w sobotę lub niedzielę o godż... czas... miejsce... itd

59

Perełka80 napisał/a:
rh72 napisał/a:

nawet nie mam pojęcia na czym to polega. Zawsze zastanawiałam się kto płaci tę kasę za te przejechane kilometry. Jakby ktoś płacił za moje przejechane rowerem kilometry, to chore dzieci miałyby naprawdę ładną kasę... Ale nie znam nikogo kto by za to realną kase zapłącił...bo... nie mam znajomych...

Gdzie pracujesz...? W razie czego poczytaj o inicjatywach charytatywnych - idziesz do jakiego prezesa . dyrektora, ustalasz że zainteresowany zasponsorowaniem i za 1km da cos albo za przejechane coś... Jak wykręcicię 10tys km to będzie coś tam- co sprzedaje lub produkuje i od razu zastanów się dla kogo. Potem idziesz do władzy się z nimi umawiasz... To nie powinno kosztować wiele. Transparenty załatwią Ci sponorzy tak jak i materiały reklamowe aby po mieście powywieszać... Potem modlić się, zapraszać ludzi z tych zakładów, z miasta, znajomych - jest cel, jest zabawa, więc zwykle się udaje... U nas bardzo często lecą takie inicjatywy...:)

60

Jakiego rzędu $ potrzebujesz dla najbidniejszej inicjatywy i dla tej ciut fajniejszej... Jak to policzyłaś bez doświaczenia?

61

Perełka80 napisał/a:

ja napisałam na moim profilu : czy ktoś chetny na wspólny trening w sobotę lub niedzielę o godż... czas... miejsce... itd

To teraz znajdź jakąś okoliczną grupę rowerową i zrób dokładnie to samo - dla obcych ludzi, choć może się okazać, że i znajomi w grupie też się znajdą. Mój mąż tak to właśnie organizuje lub uczestniczy w wycieczkach zaproponowanych przez innych członków grupy. Bywają dni, kiedy takich propozycji jest kilka i choć są bardzo różne, to zawsze znajduje się ktoś chętny.

62 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-28 23:54:58)

rh72 napisał/a:
Perełka80 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Gdzie pracujesz...? W razie czego poczytaj o inicjatywach charytatywnych - idziesz do jakiego prezesa . dyrektora, ustalasz że zainteresowany zasponsorowaniem i za 1km da cos albo za przejechane coś... Jak wykręcicię 10tys km to będzie coś tam- co sprzedaje lub produkuje i od razu zastanów się dla kogo. Potem idziesz do władzy się z nimi umawiasz... To nie powinno kosztować wiele. Transparenty załatwią Ci sponorzy tak jak i materiały reklamowe aby po mieście powywieszać... Potem modlić się, zapraszać ludzi z tych zakładów, z miasta, znajomych - jest cel, jest zabawa, więc zwykle się udaje... U nas bardzo często lecą takie inicjatywy...:)

Pracuję w pewnym sensie w korporacji.
Co taki prezes bedzie z tego miał? Jak go mogę przekonać do tej incjatywy? "do włądzy i załatwiasz" - chodzi o władze ogólnopolskie? miejscowe? Urząd Miasta? Urząd Wojewódzki? Jak umówić się na takie spotkanie z "władzą" ,żeby wogóle chcieli rozmawiać? Skąd pozyskać sponsorów i jak ich przekonac ( co będą z tego mieli)?
Czy można to wszystko załatwić nie mając znajomości i w jaki sposób?
Jeśli tak, jestem w 100 % zainteresowana.
U mnie niby duże miasto, ale w sumie to wioska i nic sie nie dzieje

63

rh72 napisał/a:

Jakiego rzędu $ potrzebujesz dla najbidniejszej inicjatywy i dla tej ciut fajniejszej... Jak to policzyłaś bez doświaczenia?

jakieś 50 - 100 tys zł - bez doświadczenia

64 Ostatnio edytowany przez Perełka80 (2017-05-29 00:06:38)

Perełka80 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Organizator wyścigu po parku, w którym startowałam dostał 25 tys zł dotacji. Gdybym Chciała zrobić taki wyścig po szosie Polska_niemcy ( a wyścigów szosowych w moim mieście nie ma), gdzie potrzebna jest blokada ulic, obstawa policjii dłuższy dystans itp oraz planowana większa liczba uczestników - przy skromnej opcji wyścig kosztowałby 2x tyle. Przy bogatej opcji - z lepszymi nagrodami, zapleczem, pakietem startowym - 3-4x tyle,
Inny przykład: Trener i organizator klubu sportowego dla młodzieży w moim mieście dostaje 80 tys zł rocznie na klub i mu wciąż brakuje kasy, twierdzi że potrzebne mu 300 tys.
Stąd mam dane.

Ale o tym mogę sobie tylko popisać tu... na forum...

65 Ostatnio edytowany przez rh72 (2017-05-29 00:11:06)

Perełka80 napisał/a:
rh72 napisał/a:

Sporo, zróbmy tak... pracuję w korpo, organizują lub przyłączają się do takich akcji. Dowiem się, jak to działa u nas... Wiem, że nagrody nie są powalające np. jakaś firma cateringowa zafunduje x obiadów z y km przejechanych dla domu dziecka lub inne... Co ma prezes? Reklamę... Jak załatwić w urzędzie - powinni pomóc i powiedzieć... Jutro wezmę się do roboty ale ze względu na nieznajomość tematu nie wiem do czego dojdę... jak dojdę przekażę Ci tipy - nawet otwarcie, może ktoś skorzysta, jak coś będzie nie tak to na priva... Zobaczę jak organizuje się zbieranie pieniędzy... Ty musisz opisać mi dokładnie pomysł, ale bez fajerwerków najpierw a potem te bardziej fajniejsze tematy... Zobaczymy. Na pewno dowiem się, jak to działa u nas... big_smile
I napisz z jakiego jesteś regionu... Forumowo musimy się umówić, że nie przesyłasz mi adresu, zdjęć czy cokolwiek -piszesz tutaj pomysł, jeśli zbyt osobisty lub za długi to na priv'a - na razie podstawy abym wiedział o co pytać i gdzie (wystarczy miejscowość)... Piłeczka po Twojej stronie smile

EDIT: może na początek kawałek szosy... on (trener) może iść nieamatorsko... u mnie jest bieganie i rowery najczęściej - nie interesowałem się, bo leczę złamanie nogi i na 4 nózkach (2 nogi + kule) to będzie falstart... dowiem się jakie są koszty u nas i jak to robią, to obiecuję smile Ale To W-wa i te okolice, więc mogą być różnice - nie wiem czy to lepsze czy gorsze smile

Posty [ 1 do 65 z 216 ]

Strony 1 2 3 4 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Co zrobić, by mieć więcej znajomych, przyjaciół?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024