Przez 4 lata prostowalam wlosy, farbowalam, i suszylam przez co moje wlosy teraz wygladaja jak siano! Sa zniszczone, lamliwe, oraz suche. Przestalam prostowac wlosy i zaczelam uzywac odzywki i szamponu Dove Therapy do wlosow zniszczonych i suchych. Efekty sa troche widoczne, jednak duzej poprawy nie widze.
Czy mozecie polecic jakies dobre szampony i odzywki do wlosow zniszczonych takie ktore Wam pomogly?
Z gory dzieki!
kiedyś miałam też bardzo zniszczone włosy, trochę przez prostownice, ale także przez farbowanie i używałam odżywki z serii nivea nie pamiętam dokładnie której, ale naprawde te odzywki działają tylko dobierz sobie odżywkę do Twoich włosów:)
polecam jedwab firmy biosilk.
Do Twoich zniszczonych i suszych włosów bardzo dobry będzie szampon Elseve, chyba taki ciemno żółte opakowanko ma ![]()
Z tej samej serii weź również odżywkę albo balsam do włosów. Odżywiaj włosy regularnie, z Avonu jest też fajna maseczka odżywiająca do włosów farbowach albo jogurtowa maseczka odżywiająca, bardzo dobre produkty, choc ta firma ma przeciętnej jakości kosmetyki.
Ja odżywiłam swoje włosy i przestałam używac prostownicy, jedwab, serum na zniszczone końcówki, życzę powodzenia ![]()
Avon ma fajne szampony i odzywki, choc ja uzywam pantene, nie tylko odzywki i szampon jest wazny, pamietaj o odpowiedniej diecie, witaminkach i mienaralach, jedwab podobno tez warto stosowac, niedlugo wiosna, wiec wlosy sie zregeneruja pod wplywem promieni slonecznych ![]()
Kulka, promienie słoneczne w większości przypadków niszczą i osłabiają włosy ![]()
Jest to przykra prawda, trudno jest później zregenerować włosy, dlatego latem trzeba szczególnie dbać o nasze włosy, chronić je przed wysoką temperaturą jak podczas suszenia i prostowania ![]()
Polecam Wax! Używam go już jakiś czas i jestem naprawdę zadowolona. Włosy super się układają ,są miękkie.
8 2010-02-24 16:57:14 Ostatnio edytowany przez Rubi *** (2010-02-24 16:57:57)
Ja jestem bardzo zadowolona z odżywki Gliss Kur od Schwarzkopf a dokladniej do zniszczonych i odwodnionych włosów Shea Cashmere Balsam , idealny ! Włosy są lśniące , elastyczne i dosłownie miękkie jak kaszmir. Polecam również Pantene Pro-v nadającą włosom objętość
kiedyś uzywałam Fructisa z garniera.
jednak za bardzo przesuszał mi włosy.
teraz uzywam szmaponów i odżywekz firmy Gliss-kurr i sa bardzo dobre dla mnie.
z serii tych rózowych^^
także polecam odzywkę Wax tetrament henna. można ją kupić w aptece,za 16 zł.Bardzo dobrze odżywia włosy nawet te mocno zniszczone,na głowie trzeba trzymać 30 min ale naprawdę efekty wspaniałe
A ja polecam szampon Schauma i odżywką tej samej firmy- taka w żółto-pomarańczowym opakowaniu- nie drogie i skuteczne.
Polecam maseczkę mleczną crema al latte dostepną na allegro w bardzo promocyjnej cenie lub z tej samej seri łożyskową nawet moja siostra która przywoziła sobie odzywki z Angli po zastosowaniu tej powiedziała że jest rewelacyjna trochę obciąża włos ale można ją nałożyć przed myciem i jest ok
Popieram"Bladi".Maseczka nazywa się dollce late.Głęboko nawilża i cudownie pachnie.Są też inne z tej serii,jak (podobno też dobre).A zamiennik tej dollce late (praktycznie to samo),to kallos.Z szamponami to różnie bywa u mnie.Używałam panteene do farbowanych ale usłyszałam o nim taką opinię,że zrezygnowałam na rzecz elsev'e w czerwonym opakowaniu.Fajny i ślicznie pachnie,a włosy po nim mięciutkie i pachnące oczywiście.Maseczka z Avonu różowa do wł.farbowanych też jest całkiem ok.A z mniej obciążających odżywek polecam Gliss kur w sprayu.No,to tyle
pzdr.
14 2010-07-09 13:10:55 Ostatnio edytowany przez Agatka (2010-07-09 13:23:06)
U mnie to różnie bywa z kosmetykami, w sensie, nie przywiązuję się do jednej konkretnej marki. Uważam za bardzo dobry i wydajny jedwab do włosów, który dostępny jest dosłownie w każdej drogerii. Podoba mi się także działanie Saturate Intensive Moisture Treatment spam to prawdziwa bomba odżywcza dla włosów. Nie używam Dove, bo za bardzo obciąża mi włosy. Dobre i tanie są też kosmetyki Joanna, ich właśnie zaletą jest to, że nie obciążają mi włosów.
Regulamin zabrania wklejania adresów innych stron, gdyż jest to uznawane jako reklama.Moderatorka Agatka
Po czteroletnich torturach dla włosów tak szybko ich nie odbudujesz, choćbyś nie wiem jakich kosmetyków używała. Skłaniam się ku wypowiedzi Rubi, używam dokładnie tego samego i jestem bardzo zadowolona.
A ja używam L'oreala Elseve
chyba najlepsze szampony jakie używałam (idealne dla moich prostych, cienkich włosów)
także polecam odzywkę Wax tetrament henna. można ją kupić w aptece,za 16 zł.Bardzo dobrze odżywia włosy nawet te mocno zniszczone,na głowie trzeba trzymać 30 min ale naprawdę efekty wspaniałe
zgadzam się z Tobą i też polecam maski do włosów Wax. a stosować ją należy 1 - 2 razy w tygodniu więc można poświęcić 30 min dla dobrego efektu ![]()
A ja nie mogę za długo używać jednej marki kosmetyków do włosów bo się przyzwyczajam a poza tym muszą się Wam kobiety do czegoś przyznać mam obsesję na punkcie pachnących włosów uwielbiam jak pięknie pachną wprost się tym rozkoszuję. Obecnie używam linii kosmetyków Pantine:)
Polecam serię szamponów i odżywek potrójna siła ziół, rewelacyjne połączenie ziół na różne problemy związane z włosami.
Polecam z punku i kieszeni i wyglądu włosów - serie maseczek Joanny Naturia - miała ta z miodem i do blond włosów - naprawde sa rewelacyjne, a cena ..do 10 zł z tego, co pamietam. Maske można zakałdac czasem bez splukiwania, jak nie macie czasu (tak poleciła mi fryzjerka), i efekt jest super!
a dla wytrwałych i mających czas..polecam domowym sumptem robiona mixture z oliwy z oliwek, cytryny, oleju rycynowego i nafty. Mazidło trzeba wetrzec w głowę i rozprowadzic po konce wlosów, zamykajac łuski, zawinąc w folie (torebka sklepowa daje rade:) a nastepnie husta i do snu vel pochodzi z tym turbanem zawinietym jeszcze w recznik - 2 godz.
Popaliołam sobie kiedys włosy podwójna farbą fryzjerska i to mnie uratowąła przed łysymi plackami lub watą na łbie:)
polecam odżywkę Gliss Kur. a szampon Oriflame anti-age
Ja mam kilak fajnych preparatów które pomogły mi odbudowac moje włoski. Z szamponów to zawsze wybieraj te do włosów suchych i zniszczonych, np. pantene, gliss kur, elseve loreala. Z odżywek lubię: maskę odbudowującą pantene, maskę elseve i maskę avonu, wszystkie do włosów suchych i zniszczonych. Ostatnio bardzo spodobała mi się odżywka Syoss Repair (także do zniszczonych) trzymałam ja na włosach długo, jakieś 15 minut, spłukałam, wysuszyłam, wyprostowałam jak zwykle i włosy miałam bardzo fajne, nie tak napuszone jak zawsze tylko gładkie, leciutkie, polecam!
Do tego zawsze nakładaj na końcówki jedwab (ktoś tu już o tym wspomniał-polecam!) w Rossmanie kosztuje zaledwie 4 zł mała buteleczka ale jest bardzo wydajny! staraj się też łykac jakieś preparaty wzmacniające włosy, tylko pamiętaj że po takich suplementach efekt widac dopiero po 2 miesiącach regularnego stosowania! żebyś się nie zniecheciła. Ja brałam skrzypovite i naprawdę widziałam efekty!
23 2010-10-18 18:31:00 Ostatnio edytowany przez nitka 24 (2010-10-18 18:33:57)
zgadzam się, również używam tylko nawilżających szamponów i odżywek. te ostatnie trzymam na włosach przynajmniej 15 min (wchodzę pod prysznic, myję włoski szamponem, nakładam odżywkę, delikatnie przeczesuję włosy szerokim grzebieniem [rada mojej fryzjerki], następnie myję całe ciało, robię peeling, depiluję się itp, myję twarz i dopiero na samym końcu spłukuję odżywkę z włosów, zawsze kończąc zimnym tuszem). Aktualnie używam Elseve z L'oreala do włosów zniszczonych (żółty) i 1-2 razy w tygodniu maski Elseve biało-czerwonej (jakaś regeneracyjna). Lubię też Gliss Kur i Pantene regeneracyjne, Dove ma dla mnie za rzadką konsystencję. Po umyciu jedwab na końcówki, a czasem nawet od końcówek do ucha i suszenie letnim nawiewem. Efekt- mięciutkie, zadbane, błyszczące włosy, chociaż ostatnio często "maltretuję" je prostownicą (ale ja kręcę włosy, bo swoje mam proste jak druty- nie licząc końcówek, a zakochałam się w loczkach).
co do waxa również słyszałam pozytywne opinie, zamierzam wypróbować. tylko jeszcze nie wiem, którą. ![]()
ps. tą mleczną maskę "latte coś tam" też miałam. cudowny zapach i miękkie włoski. ![]()
Ja aktualnie uzywam szamponu Loreal Paris Elseve przeciwlupiezowy nutri blask, szampon upiekszajacy taki w bialej buteleczce z rozowa nakretka.
Jestem z niego bardzo zadowolona gdyz 1 szampon dba o to aby nie bylo lupiezu, aby wloski sie nie przetluszczaly i przy okazji pieknie blyszczaly i nie byly matowe:) to jak 3 szampony w jednym:)
Szampon jest bardzo wydajny , bardzo sie pieni, pozostawia przyjemny zapach na glowie, moj chlopak uwielbia wachac moje wloski po umyciu:)
Wlosy sa po umyciu mieciutkie, nie ma problemu z rozczesywaniem, sa puszyste i nie przetluszczaja sie szybko:)
Jestem ogolnie zadowolona z szamponow tej marki , wczesniej uzywalam takiego w rozowej butelce nazywal sie lustrzany blask, tez po nim mialam sliczne wloski i jeszce uzywalam takiego w zoltej butelce, zapobiegal on lamaniu sie wlosow.
Uzywalam jeszcze szamponow gliss-kura, takiego w rozowej butelce nazywal sie: Liquid Silk Gloss do wlosow matowych i lamliwych i jeszcze taki Gliss Kur, Shea Cashmere--> do wlosow suchych i odwodnionych w takiej kremowej butelce z fioletowa nakretka--> tez bylam z nich bardzo zadowolona. wlosy byly po nich mile w dotyku i odzywione.
jednak uwazam ze bardziej one obciazaly wlosy niz elseve ktory obecnie uzywam, po tych z gliss- kura szybciej sie wloski przetluszczaly.
Moge rowniez polecic szampony Dove i takie w saszetkach, ktore sa dostepne w drogerii Natura: sa to szampony jednorazowe w saszetkach firmy LOTON ( szampon kondycjonujacy z jedwabiem PROVIT)--> ja uzywalam kuracji z jedwabiem, w takiej rozowej saszetce, wloski byly bardzo mile w dotyku i mieciutkie, bardzo dobry dla wlosow suchow i zniszczonych farbowaniem, prostowaniem, suszeniem. Wtedy kupilam sobie rowniez z tej serii taka maseczke do wlosow tez z jedwabiem, nakladalo sie ja na kilka minut a pozniej splukiwalo:) Koszt takiej jednej saszetki to niecale 2 zl.
Jezeli chodzi o odzywki to obecnie uzywam odzywki gliss- kura w sprayu bez splukiwania, w takiej rozowej buteleczce, ktora ulatwia rozczesywanie i jest polecana do wlosow lamliwych , zniszczonych i matowych.
Bylam tez zadowolona z odzywki nivei do wlosow brazowych, nakladalo sie ja na kilknascie minut a potem splukiwalo.
Przez dluzszy okres uzywalam odzywki do wlosow z malin przywiezionej z anglii, zaluje ze mi sie juz skonczyla bo byla naprawde swietna.
Wogole zauwazylam ze kosmetyki zakupione zagranica sa lepsze jakosciowo niz te dostepne w polsce.
Ja zaczęłam się zastanawiać jak to jest ,że jak wychodzę od fryzjera to moje włosy są błyszczące, zdrowo wyglądają i jestem z nich bardzo zadowolona.Nie wiem co oni używają ale te ich kosmetyki powodują ,ze włosy naprawdę wyglądają lepiej. Chyba podpytam jakiej firmy kosmetyków używają i czy można je gdzieś kupić. A może wy wiecie gdzie kupić takie szampony i odżywki?
WAX jest faktycznie bardzo dobry.
z profesjonalnych a więc i droższych marek polecam np. Tigi, Seishin, Davines czy Goldwell.
no i jakieś witaminki:)
27 2010-10-27 10:31:36 Ostatnio edytowany przez Zuzanna25 (2010-10-27 10:32:13)
Ewcik ma rację, ja od witaminek właśnie bym zaczęła
i wizyty u dermatologa, jeśli włosy są naprawdę bardzo zniszczone, to zwykłe kosmetyki z drogerii moga nie pomóc.
28 2010-10-27 11:55:02 Ostatnio edytowany przez karlayn3 (2010-10-27 11:55:25)
Ja używałam zazwyczaj albo Pantene, albo Elseve Nutri Blask -szampon, odzywka plus maseczka. Włosy miałam mięciutkie, błyszczące, dobrze sie układały i rozczesywały.
Teraz chyba włosy się przyzwyczaiły i nie ma już takiego efektu ![]()
Fakt, od czasu do czasu trzeba zmieniać szampon, bo nie działa na włosy tak, jak na początku
Polecam kosmetyki z serii Gliss Kur, Dove, Syoss oraz Biosilk ![]()
31 2010-11-05 21:10:35 Ostatnio edytowany przez malinama (2010-11-06 00:40:16)
Proponuję odżywki z jedwabiem. Polska firma Marion kosmetyki robi fajne odżywki natura silk jedwabna kuracja, regenerujące, bez spłukiwania. Wystarczy jedna kropla. Włosy stają się miekkie i łatwo się rozczesują.
Marion kochana;p a nie kleją Ci się włosy po tych kosmetykach?
Nie nie kleją mi się włosy po nich. Wręcz przeciwnie są sprężyste, miękkie i błyszczące.
Ja zaczęłam się zastanawiać jak to jest ,że jak wychodzę od fryzjera to moje włosy są błyszczące, zdrowo wyglądają i jestem z nich bardzo zadowolona.Nie wiem co oni używają ale te ich kosmetyki powodują ,ze włosy naprawdę wyglądają lepiej. Chyba podpytam jakiej firmy kosmetyków używają i czy można je gdzieś kupić. A może wy wiecie gdzie kupić takie szampony i odżywki?
Sylmat, nie wiem jak jest w Twoim salonie ale moja fryzjerka używa kosmetyków Ce-ce. Też to zauważyłam że jak wychodzę od fryzjera to włosy są takie ładne a potem już w domu tego nie udaje mi się odtworzyć i podpytałam ją o te preparaty. Ja zawsze myślałam że takie rzeczy są tylko w specjalistycznych hurtowniach, niedostępne za bardzo dla zwykłych ludzi i do tego strasznie drogie a okazało się że te Ce-ce można dostać na stoiskach Beliso Shop w galeriach handlowych i cenowo też się dużo nie różnią od kupowanych w drogeriach. Także zajrzyj tam poszukać a jak nie masz nigdzie ich sklepu to mają też internetowy.
A jaki byłby sens chodzenia do fryzjera, gdybyśmy umiały sobie zrobić w domu same tak włosy, żeby się zawsze układały, były miękkie i lśniące :-)
Każdy lubi jak się nim zajmie profesjonalista, ale samemu też trzeba dbać o włosy, a można to robić tanio i dobrze, wybierając kosmetyki z odpowiednimi składnikami.
Ja używam kilku, ciągle coś zmieniam żeby nie przyzyczaić włosów. Mam z L'biotica, Ziaja, Altera, Nivea, Green Pharm i jeszcze pare by się znalazło ![]()
ja bardzo lubię odżywkę silnie nawilżającą marki Biokap, Miałam trochę zniszczone włosy bo przez dłuższy czas je rozjaśniałam, a ta odżywka dała radę. Stosuję ją po każdym myciu, a 2 razy w tygodniu jako maskę - mam przetłuszczające się włosy więc myje codziennie. Mi ta odżywka bardzo pomogła odbudować włosy więc polecam!
Ważne, żeby nie przeciążać włosa. Nadmiar kosmetyków, nawet dobrych nie koniecznie pomoże. Masa sztucznych dodatków i parabenów ładnie pachnie ale w rzeczywistości potrafi osłabić włosy. Niektóre parabeny powodują łupież i problemy ze skóra głowy. Im ich mniej, tym lepiej.
ja rowniez prostuje wlosy po kazdym umyciu i rewelacyjne efekty przyniosl mi dove intensywna regeneracja.. Uzywalam rowniez maski do wlosow l'oreal - sa swietne lecz troche drogie ![]()
Szczerze mówiąc do niedawna stosowałam tylko szampon do włosów. Ostatnio jednak zauważyłam spadek kondycji wlosów,aczkolwiek nie faszeruję ich niezliczoną ilością odżywek. Kilka odżywek wręcz mnie zawiodło, sprawiając że włosy były ciężkie czy skutkowąły łupieżem;/ Ostatnio używam sprayu gliss kur liquid silk z płynnym jedwabeim - jakoś tak;) taka różowa. Jest ok,ułatwia rozczesywanie i faktycznie,włosy są po niej przyjemnieijsze w dotyku. Jest wydajna.
Polecam Syoss... duży, wydajny, fajne włosy miałam po nim ![]()
Ja używam Szamponu i odżywki z Wella. Włosy są lśniące, i się nie plączą wiec polecam
Ja używam szamponu i odżywki z firmy Wella. Moje włosy najlepiej je znoszą.
Nie znalazłam jeszcze idealnego szamponu, ale jest kilka całkiem niezłych które mogę śmiało polecić :
- Biovax Med do włosów wypadających - ma bardzo dobry skład, nie podrażnia, dobrze oczyszcza, włosy łatwo się rozczesują
- Organique, Anti-age - zalety podobne jak Biovax
- Glis Kur fioletowy - dobry do cienkich włosów, delikatnie je unosi , dodaje objętości , najlepiej stosować go razem z odżywką z tej samej serii
- szampony babci Agafii - są niezłe, dobrze oczyszczają, włosy długo są świeże, jednak po dłuższym stosowanu u mnie pojawił się delikatny łupież i musiałam odstawić
moja fryzjerka kiedyś mi powiedziała, że warto stosować przynajmniej dwa szampony na zmianę najlepiej jeden oczyszczający a drugi delikatny najlepiej ziołowy.
45 2014-03-10 13:24:58 Ostatnio edytowany przez memento (2014-03-10 13:28:38)
ja polecam wizyte u fryzjera
dobra fryzjerka najlepiej podpowie Ci, jakie szampony i odzywki wybierac dla twoich wlosow. poza tym moze dobrze byloby je troszke podciac i nakladac jakies maski ?
bardzo fajne ( i polecone przez przyjaciolke fryzjerke) sa maski z Wax, dobierane do koloru wlosow.
dorzuce przyklad moich wlosow tyle ze po ciazy. jakies 2 miesiace po porodzie zaczely wypadac, a nawet wychodzic garsciami, to bylo straszne,bo sa dlugie i byly wszedzie. wszyscy mowili ze najlepiej obciac i spokoj,ale nie, stwierdzilam,ze sie nie poddam. kupilam szampon z Dermeny i uzywam go do teraz,bo jest super. pomogl mi. potem delikatnie wlosy podcielam i teraz jest ok. wiadomo ,ze to kwestia tez hormonow,ale dzieki temu szamponowi poszlo szybciej. do tego bralam witamy - skrzypovite. moze tez tego sprobuj
Polecane są szampony i odżywki mało znanej marki BYPHASSE (przynajmniej w PL) - w Niemczech czy Anglii bez problemu kupimy je w każdej drogerii. Są bardzo wydajne. Ale kwestia co kto lubi.
Artrosis napisał/a:także polecam odzywkę Wax tetrament henna. można ją kupić w aptece,za 16 zł.Bardzo dobrze odżywia włosy nawet te mocno zniszczone,na głowie trzeba trzymać 30 min ale naprawdę efekty wspaniałe
zgadzam się z Tobą i też polecam maski do włosów Wax. a stosować ją należy 1 - 2 razy w tygodniu więc można poświęcić 30 min dla dobrego efektu
Również polecam
) zarąbista odzywka ![]()
Nadal Timotey , ale na zmianę z Dove . Jak spojrzałam ostatnio na półkę w Kauflandzie
jest tak duży wybór i to naprawdę dobrych szamponów.
Szampony z odżywkami i dodatkami jak :
Glinka
Bursztyn
Cytryna
używam maski na włosy, mlecznej kalla, poza tym nakładam odżywkę do prostowania i jedwab
Jeżeli chodzi o kosmetyki fryzjerskie nie raz próbowałam się pod pytać kilku fryzjerek niestety nie uzyskałam odpowiedzi "tajemnica fryzjerska"
eh lecz już później nie pytałam żadnej z fryzjerek tylko lukałam jakie mają tam kosmetyki jak na razie dotychczas zauważyłam ( maseczkę do włosów lady spa w różowym opakowaniu i takim złocistym również firma :Sleek line , andra vit , organde , mila , wella , lisse design) także szampony odżywki jedwab z firmy loreal są to drogie kosmetyki pielęgnacyjne ale czego się nie robi dla pięknych długich lśniących włosów
Pozdrawiam .
Powtórzę się, ale przy bardo zniszczonych włosach uszkodzenie obejmuje strukturę włosa, nie tylko wierzch, ale i głębokie warstwy, ponieważ włos jest martwy to odżywki na to nie pomogą. Ja na swoje włosy z uporem maniakalnego psychopaty kładłam przeróżne kosmetyki tańsze i bardzo drogie a i tak musiałam je ściąć. Być może odbudowanie ich w salonie fryzjerskim jest w stanie pomóc, tego jednak nie próbowałam bo na tej pipidówie nie robią takich rzeczy ;p.
Moim zdaniem jednak przy mocno zniszczonych włosach z dużymi ubytkami w strukturze szkoda pieniędzy i nerwów lepiej ciachnąć.
A ja was zachęcam do wypróbowania kosmetyków naturalnych. Wiele szamponów, odżywek, masek testowałam. Ale jak sie okazuje najbardziej zbawienny wpływ na włosy mają kosmetyki pozbawione parabenów i sztucznych barwników. Dlatego sięgnęłam po szampony z czarnuszką. Kupuje je w sieci w klepie z kosmetykami naturalnym np. marokańskimi czy indyjskimi. Dodatkowo serwuje moim włosom raz na tydzień maseczkę na bazie oleju kokosowego, olejek amla.. dodatkowo oczywiście odżywka Waxx, olej arganowy.. można też korzystać z rad naszych babć i do maseczki dodac np. naftę kosmetyczną.
jednak samo odżwianie włosa z zewnątrz to za mało.. Bardzo wazne, by dostarczać organizmowi odpowiedniej dawki witamin np. z grupy B, cynk, krzem.. które wpływają na poprawę struktury włosa, wzmacniają cebulki.. Zdrowe odżywianie i witaminizowanie się plus odżwianie z zewnątrz może przynieśc pożądane efekty:)
Zawsze na pewno warto jest stosowac i szampon i odzywkę z tej samej firmy bo tylko wtedy też mamy szanse dostarczyć włosom wszystkich niezbędnych składników odzywczych.
Ja polecam używanie szamponów dla dzieci i jakiś naturalnych odżywek (olejek arganowy), a jeśli masz zamiar prostować włosy proponuje jedwab biosilk (jest mały, ale bardzo wydajny i do tego tani!).
Proszę o wklejenie fotki opakowania maseczki mlecznej '' crema al latte'', którą polecacie, będę wiedzieć czego szukać ![]()
jedwab biosilk również polecam
Miałam go chyba 3 lata gdy otworzyłam.
Ja mam kilka ulubionych marek:
CeCe
Yves Rocher
Ziaja
Odżywki Biowax!
Ja znam taki [spam] wcześniej używałam dove, ale nic nie dawał włosy były przesuszone i zmieniłam na ten, chociaż teraz są sprężyste nabrały objętości ![]()
Na Twoim miejscu zainwestowałabym w oliwę z oliwek. Raz w tygodniu nanieś ja na włosy na godzinę i później normalnie umyj szamponem, nanieś odzywkę. Szybko dostrzeżesz rezultaty ![]()
Ja używam schaumy, tego do zwiększenia objętości włosów. Super pachnie.
61 2014-12-18 01:05:51 Ostatnio edytowany przez McMiodek (2014-12-18 01:06:51)
Na Twoim miejscu zainwestowałabym w oliwę z oliwek. Raz w tygodniu nanieś ja na włosy na godzinę i później normalnie umyj szamponem, nanieś odzywkę. Szybko dostrzeżesz rezultaty
Zgadzam sie
Olejowanie jest dla włosów zbawieniem, jeśli robi się je umiejętnie. ja jestem uzależniona od olejów
Ostatnio też testuję odżywkę Aussie do farbowanych, i na jej temat muszę powiedzieć tylko: re-we-la-cja!
No i koniecznie maski- o ile nie robię sama w domu, to używam z BingoSpa masek z algami, glinka albo keratyną
Suche włosy potrzebują też trochę protein, więc maski mleczne są również jak najbardziej na tak
A szampony używam albo z Garniera Ultra Doux, Ziaji Med szampon łagodzący skóre głowy, albo aloesowy Equilibra. No, ale ja mam fioła na punkcie włosów
I nie zapominam o podcinaniu końcówek ![]()
62 2014-12-18 01:18:05 Ostatnio edytowany przez mortisha (2014-12-18 01:23:12)
Teraz naprzemiennie stosuje John frieda volume luxurious tauchably full z John frieda Full Repair Strengthen + Restore ( co mycie zmieniam ,raz to raz to) Rewelacyjny efekt
Jako odzywkę 2 razy w tyg nakładam L'oreal Elseve Damage Care Pro ex Focus Repair Mask.
Cudo wloski ![]()
Co do olejowania to też się zgadzam z Wami. Są takie miękkie włosy po tym. ..
A i fryzjer polecił szampon i odżywkę z serii loreal vitamino color, która dostępna jest tylko w dobrych zakładach i muszę przyznać, że włosy sa po tych środkch rewelacyjne
Polecam zainteresować się tą drogerią - [spam]-zniszczone mają genialne produkty do pielęgnacji włosów nie wspominając już o licznych odżywkach. Osobiście ostatnio dokonałam zakupu i dostałam kod rabatowy [spam] więc śmiało polecam każdemu z niego skorzystać ![]()