Co zrobić gdy boję się wychodzić sama z domu... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić gdy boję się wychodzić sama z domu...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 6 ]

Temat: Co zrobić gdy boję się wychodzić sama z domu...

Od jakiegoś czasu nie lubię, boję się wychodzić sama z domu gdy idę na zakupy, basen itd. Nie wiem dlaczego tak mam, jakaś blokada jest we mnie i nie potrafię sama pojechać na basen. Czy wy też tak macie, mieliście?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Co zrobić gdy boję się wychodzić sama z domu...

Agorafobia
  -  lęk przed wyjściem z domu, przed otwartą przestrzenią,  przed wejściem do sklepu czy tłumem,  strach związanym z jazdą środkami lokomocji. Chory boi się, że dostanie napadu lęku lub, że stanie się coś złego.
tutaj może pomóc terapia lub środki farmakolgiczne , będziesz musiała odwiedzić lekarza .

3

To nie tak, że mam fobie i panicznie boję się wyjść z domu. Nie lubię iść gdzieś sama, nie wiem dlaczego, lubię gdy mam kogoś obok siebie, czuję się pewniej. Nie wiem dlaczego tak mam, to chyba dlatego że zawsze gdzieś z kimś chodzilam i teraz to jest z przyzwyczajenia. Dziękuję za odpowiedź

4

Emilia060 napisał/a:

To nie tak, że mam fobie i panicznie boję się wyjść z domu. Nie lubię iść gdzieś sama, nie wiem dlaczego, lubię gdy mam kogoś obok siebie, czuję się pewniej. Nie wiem dlaczego tak mam, to chyba dlatego że zawsze gdzieś z kimś chodzilam i teraz to jest z przyzwyczajenia. Dziękuję za odpowiedź

To zwykła samotność. Działa niestety jak błędne koło. Bo żeby nie być samemu to trzeba się zmusić i iść do ludzi. Wyjdź chociaż połazić po sklepach lub parku smile

5

Emilia060 napisał/a:

To nie tak, że mam fobie i panicznie boję się wyjść z domu. Nie lubię iść gdzieś sama, nie wiem dlaczego

Moim zdaniem, mylnie zatytułowałaś temat - jest ogromna różnica między "boję się" a "nie lubię". Jeśli nie masz żadnych innych objawów czy lęków typu kołatanie serca, bóle brzucha, uczucie "miękkich nóg" a po prostu smutno czy nudno Ci samej chodzić to.. wybacz - to nie jest problem i dasz sobie radę.
No chyba że są jakieś niepokojące objawy?

6

Bez przesady, sama też nie lubię, ale w swojej dzielnicy czuję się bepiecznie, a jeśli boisz się o swoje bezpieczenstwo to może kup sobie gaz pieprzowy? Używać nie musisz a będzie dla pewności

Posty [ 6 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Co zrobić gdy boję się wychodzić sama z domu...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024