Temat: Leki na włosy,skórę i paznokcie moje opinie

Od ok roku mam pewien problem bardzo wypadają mi włosy stosowałam kilka leków
Biotebal 5
Włosy mimo stosowania przez 4 miesiące nie przestały mi wypadać za to wzmocniły mi się bardzo paznokcie.Skóra wydawała się zdrowsza.Cena 29,99 w niektórych aptekach cena sięgała nawet 32 zł.

Skrzyp+vit
Zauważyłam że szybciej rosną mi po nich paznokcie jednak ani skóra ani włosy nie uległy poprawie cena 17 zł

Zincuprin
Poleciła mi te tabletki pani dermatolog po jednym listku włosy o wiele mniej mi wypadały cera mi się poprawiła i wzmocniły mi się paznokcie. Jedynym problemem jaki z nimi miałam jest to że ciężko je trafić w aptece i trzeba na nie długo czekać.Cena jest różna w zależności od apteki ale między 19 a 20 zł

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Leki na włosy,skórę i paznokcie moje opinie
oszukana20 napisał/a:

Od ok roku mam pewien problem bardzo wypadają mi włosy stosowałam kilka leków
Biotebal 5
Włosy mimo stosowania przez 4 miesiące nie przestały mi wypadać za to wzmocniły mi się bardzo paznokcie.Skóra wydawała się zdrowsza.Cena 29,99 w niektórych aptekach cena sięgała nawet 32 zł.

Skrzyp+vit
Zauważyłam że szybciej rosną mi po nich paznokcie jednak ani skóra ani włosy nie uległy poprawie cena 17 zł

Zincuprin
Poleciła mi te tabletki pani dermatolog po jednym listku włosy o wiele mniej mi wypadały cera mi się poprawiła i wzmocniły mi się paznokcie. Jedynym problemem jaki z nimi miałam jest to że ciężko je trafić w aptece i trzeba na nie długo czekać.Cena jest różna w zależności od apteki ale między 19 a 20 zł

Zamiast skrzypowity polecono mi kiedyś belissę, ma większy skład skrzypu. Rzeczywiście przy  regularnym stosowaniu włosy przestały mi wypadać, paznokcie szybko rosną,a z cerą zawsze miałąm problemy, więc nie mam porównania. Dodatkowo kosztuje około 17 zł za 40 tabletek i można dostać wszędzie, nawet w rossmanie:)

3

Może spróbuj Merz Special. Sama nie używałam ale słyszałam pozytywne opinie na temat tych tabletek. Podobno skuteczne...

4

koleżanka używała czegoś dobrego z apteki na wzmocnienie włosów i paznokci, ale nie pamiętam, jak to się nazywało. w każdym razie, odradzam używanie odżywki do paznokci eveline - diamentowej. po kilku tygodniach stosowania paznokcie zaczęły mi pękać powyżej linii uśmiechu, co bylo bardzo bolesne i długo odrastało. podobno to przez formaldehyd w składzie tej odżywki.

5

Zgadzam się, ze Belissa to dobry produkt. Mnie również poprawiły się znacznie paznokcie o włosach już nie wspominając. Słyszałam, różne opinie, mnie akurat pomogło.

6

Dziewczyny spróbujcie revalid - mi pomógł:)

Miałam ten sam problem z włosami.
Strasznie mi wypadały.
Kupiłam sobie skrzypo vitę.
Niestety mi nie pomogło:( wręcz przeciwnie..
Nie polecam.

8

ja na włosy polecam Wyciąg ze skrzypu polnego i pokrzywy firmy BIO OGRODY. Sama miałam problem, stosowałam i jestem bardzo zadowolona.
Może za krótko stosowałyście swoje skrzypy? Mi lekarka powiedziała żeby to zażywać około 3 miesięcy, bo włosy powoli rosną i wolno się regenerują, więc trzeba trochę wiecej nież jedno opakowanie.
Powodzenia!:)

9

Stosowałam Belisse i oprócz poprawy paznokci to żadnych efektów nie widziałam, wręcz defekty. Po pierwszym opakowaniu zrobiło mi się sporo zaskórniaków i grudek na brodzie. Więcej tego nie kupie.

10

Mój brat ma spore problemy ze skórą, był u dermatologa, okazało się, że trzeba antybiotyk, ale przy okazji powiedziała, że wszelkie problemy ze skórą i włosami są oznaką braku cynku. Ja od dłuższego czasu mam straszny problem z włosami. Nie tyle wypadają, co się po prostu łamią, Wyglądają ja wycieniowane hmm i są okropnie cienkie. Kupiłam wczoraj belissę, a cynk chyba kupię jutro. Przypuszczam, że nie zaszkodzi, a może akurat coś się poprawi.

11

Mi bardzo pomógł DROMIN , zarówno na włosy jak i paznokcie. Niestety na efekty musiałam czekać ok. cztery miesiące , ale opłacało się . Stosuję go już prawie dwa lata i polecam.

12

Polecam na włosy, skórę i paznokcie skrzyp polny z pokrzywą z BioGarden, suplement jest dość tani starcza na 2 miesiące i działa smile

13

ja stosuje suplement Silica i jestem bardzo zadowolona smile do tego czasem jakas maska na wlosy, plukanka z soku z cytryny i efekty sa naprawde swietne smile

14

Tego typu problemy są związane z niedoborem cynku. Przeczytałam kiedyś wyniki badań, że wprowadzenie do swojej diety dodatkowych 30 mg cynku dziennie pozwala osiągnąć znaczną poprawę już po 2 miesiącach. Mam nadzieję, że ta informacja okaże się pomocna smile

15

Ja  stosuję do paznokci odżywkę Evelain- 8 w jednym- lub z diamentem,wspaniała,paznokcie piękne,równe i gładkie oraz pilnik wypukły z Rossmana. Odżywka świetna pod lakier ta z diamentem. Paznokcie twarde i nie łamią się a lakier trzyma się cały tydzień.

16

Za zdrowie i piękno włosów odpowiadają witaminy A i E. Wystarczy zadbać o ich obecność w diecie lub np. produktach do pielęgnacji włosów (warto np. olejować włosy, olej rzepakowy ma dużo obu tych witamin). Oczywiście przyczyn wypadania włosów może być dużo i jeśli problem jest uciążliwy nie należy wykluczać problemów ze zdrowiem...

17 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-01-10 08:52:46)

Od kilku lat walczę z wypadaniem włosów, przez ostatnie 3 miesiące stosuję Vitapil. mogę go polecić z czystym sumieniem-są efekty, jest wygodny w stosowaniu tylko jedna kapsułka dziennie, kupiłam na stronie reklama, mają dobrą cenę. Kondycje włosów poprawiają też preparaty kerastase, niestety drogie:(

18

zdrowa dieta, zawierająca składniki bogate w krzem , cynk to nie frazesy ale prawda, natura też w kosmetykach , Jak człowiek poczyta ile tej chemii w kremach , szamponach ,odzywkach itd to resztki włosów na głowie się jeży big_smile Poszukaj po necie sklepów z naturalnymi kosmetykami i wypróbuj . Może ten kierunek drogi będzie właściwy. Ja jak napisałam gdzieś w innym poście tutaj na paznokcie zajadam się krzemem a na włosy stosuję szampon Natura Siberica dla włosów osłabionych i zniszczonych plus  odżywką Aleppo firmy Planeta Organica i widzę poprawę. Uważam ,ze każdy musi znaleźć coś działającego na niego, to co zadziała na jedną osobę nie zadziała na drugą niestety. Ale uważam ,że ograniczanie chemii w życiu codziennym to właściwy kierunek.
Pozdrawiam

19

ja mogę polecić jedynie coś na wypadanie włosów, a mianowicie herbatę z pokrzywy big_smile wiem, że niektórych odrzuca zapach/smak, ale da się do tego przyzwyczaić. ja np nie wypije słodzonej herbaty z pokrzywy, ale moja przyjaciółka musiała dosypywać cukier, by wypić :d to zależy od osoby, ja już się do niej przyzwyczaiłam i nawet polubiłam :d ważne jest to, że jest ona moczopędna, także nie polecam picia tuż przed wyjściem gdzieś big_smile

20

Dziewczyny ja mogę polecić coś, na co pewnie 99,9% z Was by się nigdy nie zdecydowała... Moja koleżanka smaruje 2 razy w tygodniu skórę głowy własnym moczem i zdecydowanie mniej jej ich teraz wypada, a dodatkowo wyglądają na zdrowsze. Wiem, że metoda MOCNO kontrowersyjna, ale czasem dla urody/zdrowia wiele można zrobić.

Działa też olejek Khadi, który stosuje moja siostra na skórę głowy i efekty widać w postaci zmniejszenia liczby wypadających włosów. Są ich różne rodzaje, nie należą do najtańszych [ok. 55zł], ale są baaardzo wydajne.

21 Ostatnio edytowany przez Małpa69 (2014-01-28 15:31:10)

K.T. napisał/a:

Dziewczyny ja mogę polecić coś, na co pewnie 99,9% z Was by się nigdy nie zdecydowała... Moja koleżanka smaruje 2 razy w tygodniu skórę głowy własnym moczem i zdecydowanie mniej jej ich teraz wypada, a dodatkowo wyglądają na zdrowsze. Wiem, że metoda MOCNO kontrowersyjna, ale czasem dla urody/zdrowia wiele można zrobić.

Działa też olejek Khadi, który stosuje moja siostra na skórę głowy i efekty widać w postaci zmniejszenia liczby wypadających włosów. Są ich różne rodzaje, nie należą do najtańszych [ok. 55zł], ale są baaardzo wydajne.

Nawet zakładając że mocz działa, to należy nadmienić że do tego typu zabiegów należy być zdrowym i się przebadać, bo jaki organizm taki mocz i u osoby nie do końca zdrowej używanie takiego moczu w celach terapeutycznych przyniesie odwrotny efekt.

To czy preparat zadziała warunkuje kilka czynników, jego skład i jakość, oraz to z jakiego powodu wypadają nam włosy, bo jeżeli na tle hormonalnym to suplementy tego nie wyleczą etc.

22

Jasne, że masz rację. Ona akurat wiem, że chorób nie ma i prowadzi raczej zdrowy tryb życia z wyłączeniem imprez i wyjść różnych wtedy wiadomo różnie bywa smile Napisałam o tym, że widzę u niej na prawdę spora różnicę na plus.

23

Warto sprawdzić, czy w organizmie nie brakuje konkretnego minerału, na przykład siarki. Po badaniu włosa będzie wiadomo, co należy przyjmować.

24

mam 17 lat i mi też wylatują włosy nie wiem jaka to jest przyczyna

25

Na wypadanie włosów dobry jest szampon VICHY Dercos Aminexil (czerwona butelka) . Ten szampon super hamuje wypadanie włosów, a witaminy które mogę polecić to silica.

26

ja mogę polecić Bio Silica MAX, mi bardzo pomógł na osłabione, wypadające włosy a miałam z tym spory problem. Z tego co szukałam to chyba ma najwięcej skrzypu spośród tego typu preparatów i cenowo też jest przystępny.

27

Najczęściej na takie przypadłości zaleca się stosowanie preparatu ze skrzypem. Ale po co łykać tabletki jak można udać się do najbliżej zielarni i poprosić ususzony skrzyp? na pewno taka forma będzie dla nas zdrowsza i w wyższym naturalnym stężeniu szybciej i skuteczniej zadziała. można pić taki napar lub płukać nim włosy. do wyboru do koloru wink

28

w tym który ja biorę jest też sporo innych mikroelementów i witamin więc w sumie bierze się kompleksowo, a co do naparu to pewnie można ale ja za naparami nie przepadam, nigdy nie mam czasu parzyć ziółek albo o tym zapominam, forma tabletkowa dla mnie jest po prostu wygodniejsza

29

Długo miałąm problemy z wypadającymi włosami ,kruchymi paznkociami oraz z bardzo suchą cerą.Zaczeły mi się robić bruzdy ,zmarszczki i ogólnie carz była jak papier ścierny..
Zaczelam pić regularnie rózne wstretne napary ,herbatki ziołowe nie mówiąc już o odzywkach do włosów oraz drogich kremach.Zaczełam nawet zbierać pieniądze na botoks..
Przeglądając google trafiłam na obszerne artykuły dotyczące składnika włosów ,paznkoci ,skóry i dostałam olsnienia.Brakuje mi kolagenu!
Szukająć kremów z naturalnym rybim kolagenem(podobnym do tego  w skórze) trafiłam na pure kolagen firmy noble medica.
Kupiłam go bo był w atrakcyjnej cenie i po 1,6 tyg stosowania nawet mój mąż (który nie zauważa jak zmieniam radykalnie kolor wlosów) stawierdził że wyglądam młodziej i jakos tak inaczej  powabniej:-D
Napewno z czystym sumienim polecam pure colagen z noble medica wszystkim paniom niezależnie od wieku .Poprawę zobaczycie  już po 3 tygodniach regularnego stosowania
Pozdrawiam :-)

30

biosilica  max, ma największą ilość skrzypu polnego wśród wszystkich innych dostępnych na rynku, dlatego jest skuteczna, przynajmniej dla mnie smile Cystyna też dobrze wpływa na włosy. Moje zaczęły w końcu błyszczeć.

31

ja polecam dermenę
u niektórych może trochę wysuszać włosy, ale działa smile
pozdrawiam

32 Ostatnio edytowany przez Wielokropek (2014-04-29 12:57:16)

Odkąd pamietam zawsze miałam problem z łamiącymi paznokciami ,suchością skóry (wręcz szorstkościa nawet na twarzy po zimie) oraz z wypadającymi włosami.Pani dermatolog zaraz po studiach poleciała mi łykanie tabletek kolagenowych.Znalazłąm w necie tanie naturalne z ryb morskich ,bez konserwantów w cenie 49 zł  spam.Po 3 miesiącach łykania nie tylko ja ale moje koleżanki zauważyły zmiany w moim wyglądzie.Mam piekne gęste włosy,dlugie mocne paznokcie i co najważniejsze naiwlzoną skórę bez zmarszczek mimicznych.:-) Jestem zadowolone nareszcie ze swojego wyglądu i wdzięczna mojej pani dermatolog (która nota bene też łyka spam)

33

mikrus napisał/a:

biosilica  max, ma największą ilość skrzypu polnego wśród wszystkich innych dostępnych na rynku, dlatego jest skuteczna, przynajmniej dla mnie smile Cystyna też dobrze wpływa na włosy. Moje zaczęły w końcu błyszczeć.

u mnie podobnie, moje zawsze były trudne w układaniu, z jednej strony przetłuszczały się, z drugiej strony po prostownicy były przesuszone i w sumie nie wiedziałam co z nimi zrobić, ale po tej kuracji jest lepiej

34

A zauważyłaś poprawę na cerze czy paznokciach? Bo to jest też dodatkowym plusem, że mi akurat płytka paznokci zrobiła się mocniejsza.

35

wiesz co wydaje mi się że skóra też lepiej wygląda, no jak się bierze taki preparat to działa i na skórę i na paznokcie i na włosy

36

Moje włosy akurat są "suche" ale plątały mi się strasznie a najgorzej, że były matowe. A żadne odżywki nie pomagały.

37

Ja osobiście polecam Vitapil, włosy po nim przestały mi tak mocno wypadać, stały się gęściejsze I wyglądają zdrowiej. Paznokcie również znacznie się wzmoczniły. Cena za 2 miesiące kuracji to 30 zł.

38

też brałam kiedyś Vitapil i był dobry

39

A szampon Dermena ? Daje coś?

Do łykania też już nie wiem co brać, ale u mnie też niestety geny taty działają

40

U mnie działa Multiskrzyp (ze skrzypem, pokrzywą i drożdżami, które rewelacyjnie wpływają na włosy, skórę i paznokcie - można je też pić, ale są ohydne w smaku smile i szampon Joanny Rzepa (z wyciągiem z czarnej rzepy, która działa wzmacniająco). Kiedyś dwa razy miałam ampułki (nie pamiętam firmy), takie wcierki z wyciągiem z rzepy, ale ciężko się je stosowało.

41

szamponu nie stosowałam
a jakie suplementy brałaś? Robiłaś sobie badania pod katem hormonów?

42

Też mam ogromy problem z wypadającymi włosami.
Najpierw stosowałam revalid, ale nie pomogło sad
Później wykupiłam tonik i szampon- Novoxidyl?, rzeczywiście włosy przestały wypadać, ale gdy przestałam stosować wypadanie nasiliło się sad

43

emilkka1990 napisał/a:

ja stosuje suplement Silica i jestem bardzo zadowolona smile do tego czasem jakas maska na wlosy, plukanka z soku z cytryny i efekty sa naprawde swietne smile

Kiedyś moja siostra go stosowała, ale teraz przerzuciła się na supelement na włosy i paznokcie L'biotica i twierdzi, że lepszy.

44

Też mi wypadają włosy i paznokcie. Ze skórą nie mam większych problemów, ale głównie dzięki temu, że piję dużo wody smile Jeśli chodzi o włosy i paznokcie, polecam Horsetail Forte. Wiadomo, że jak się nieodpowiedzialnie stosuje, to nie zadziała, ale systematyczne stosowanie (i nie przedawkowanie!) sprawia, że naprawdę są różnice - paznokcie twardsze, włosy mocniejsze i co dla mnie jest najważniejsze i było moją największą bolączką, nie wypadają już w takich ilościach wink. Pozdrawiam!

45 Ostatnio edytowany przez Anemonne (2014-09-09 11:34:26)

wazna jest dieta, skrzyp (herbata) (uwaga nie uzywajcie suplementow ze skrzyperm niektore powoduja duze problemy i skurcze,  wystrczy herbatka kupiona w aptece, lub z ogrodka, bardzo dobrze dzial olejowanie ja zastosoalam ten i bylam bardzo zaskoczona jego dzialaniem, bo przestaly sie rozdwajac, i sa mocniejsze, dobra jest tez odzywka-farba khadi-na allegro,

(link usunięty)

46

L'biotica - biorę od jakiegos czasu i widzę znaczna poprawę

47

Widzę,  że Panie wcześniej polecały Vitapil. W zupełności się do tego przyłączam ? stosowałam wiele preparatów i dopiero teraz wypada mi znacznie mniej włosów. A stosuję go dopiero od miesiąca.

48

Mi również Vitapli pomógł. Włosy mocniejsze i dużo mniej wypadają. Polecam Wam drogie Panie.

49 Ostatnio edytowany przez weronyka (2014-09-23 10:22:30)

Ktoś może ma jakaś dobra odzywkę na paznokcie? Strasznie mi po lakierze zmarniały.

50

Polecam Kerabione zarówno na włosy paznokcie, i skórę . Po 2 m-ce widzę zdecydowaną poprawę . Naprawdę działa po dłuższym stosowaniu -włosy są gęste, lśniące a paznokcie nie łamią się. WARTO!!!!!!!

51

Dziewczyny, pomóżcie! Po zimie mam bardzo słabe włosy, strasznie wypadają. Trochę pomaga tangle teezer, już tylko nim czeszcze włosy. Ale chciałabym spróbować czegoś od środka. Tyle tych suplementów na rynku. Zastanawiam się nad vitapilem, bo zawiera bambus? Na forach widzę różne opinie. Macie jakieś doświadczenie z tymi tabletkami?

52

Od dłuższego czasu mam problem z wypadającymi włosami oraz rozdwajającymi się paznokciami. Stosowałam wiele preparatów, ale nie przynosiły pożądanego efektu.

Ostatnim moim odkryciem jest- DERMOVITAL firmy Biovitalium. Dzięki niemu zauważyłam poprawę włosów- wzmocniły się i zregenerowały, coraz mniej ich wypada. Paznokcie stały się twarde, nie łamią się. To wszystko dzięki temu, że preparat ten zawiera bombę witaminową oraz różne  biopierwiastki i aminokwasy, a także ekstrakty roślinne.

Opakowanie wystarcza na miesiąc i już w trakcie kuracji widać pożądane efekty smile
W 100% polecam! wink

53

Do włosów bardzo dobry jest faktycznie cynk, gdzieś pod innym postem mówiłam o oliwie, włosy stają się mocniejsze , bardziej odżywione.
Co do paznokci, ja kruszę takie zwykłe wapno do picia i mieszam z łyżeczką wody , co potem nanosze na paznokcie na 10 min. Ostatnio też polecam odżywkę z miss sporty. i dobrze jest zmienić dietę.

54

Witam, jakiś czas temu pisałam tu o tym, ze szukam suplementu na włosy, bo miałam zniszczone i wypadały. Zastanawiałam sie nad vitapile, i ostatecznie postanowiłam go kupic. Wlasnie skonczyłam 2 miesiace kuracji. I chciałam Wam zrecenzować jak pomogł mi ten produkt. Po pierwszym miesiacu stosowania zauważyłam wyrastające z głowy nowe włosy. To już plus, trochę to uciążliwe, ale ucieszyłam się smile Po 2 miesiacach, czyli całej kuracji moge stwierdzić, ze włosy wypadają mniej, są mocniejsze, a dodatkowym plusem jest to, że mniej się przetłuszczają. Ja polecam;)

55

Tak? A u mnie Vitapil dał takie średnie efekty, nie mówię, że w ogóle nie pomógł, ale stan włosów i paznokci nie poprawił się znacznie. Potem, oczywiście w odpowiednim odstępie czasowym, testowałam Biosilicę max z największą dawką skrzypu na rynku i spisała się zdecydowanie lepiej. Już po jakiś dwóch tygodniach wypadało mi coraz mniej włosów. Nie zostawały na poduszce, w wannie, na szczotce, tak jak wcześniej. Także jeśli kiedyś będę potrzebowała znowu kuracji suplementami, to raczej wybiorę ten drugi preparat.

56 Ostatnio edytowany przez Łucjak (2015-05-05 10:19:05)

Beta Solar
-Suplement wspomagający opalanie z beta karotenem i miedzią
-Zauważyłam złotawy odcień skóry( byłam biała jak mąka) i po pobycie na słońcu nie miałam oparzeń słonecznych, co kiedyś było u mnie normą. Korzystam od zeszłego sezonu.

A na włosy czy paznokcie polecam zbilansowaną dietę pełną warzyw i odżywki.

57

z mojego krótkiego doświadczenia i dłuższego mojej cioteczki mogę polecić na włosy ampułki vichy - dercos aminexil pro. ja dopiero obserwuję zmiany w ich jakości, ale ciocia używa tego już długo i jest zadowolona. mówi, że włosy ma mocniejsze, a miała bardzo zniszczone po ciągłych eksperymentach na nich.

58

Co do paznokci polecam odżywkę diamentową z Eveline. Mi pomogła ogromnie! Zawsze miałam rozdwajające i łamliwe paznokcie. Obecne są one twarde i w końcu długie! Cena odżywki też nie jest jakaś specjalnie wygórowana. Dostępna w każdym Rossmanie.

59

fasola, no własnie też rózne opinie słysze, chyba po prostu kazdy preparat działa inaczej na rozne osoby. ja naprawde jestem zadowolona z efektow i poki co, bede kontynuowac kuracje, bo dokupiłam jeszcze vitapil lotion, to akurat stosuje sie jak odzywke, pryska sie na skore głowy. i zobaczymy, co dalej wink

60

marysia29 napisał/a:

fasola, no własnie też rózne opinie słysze, chyba po prostu kazdy preparat działa inaczej na rozne osoby. ja naprawde jestem zadowolona z efektow i poki co, bede kontynuowac kuracje, bo dokupiłam jeszcze vitapil lotion, to akurat stosuje sie jak odzywke, pryska sie na skore głowy. i zobaczymy, co dalej wink

Akurat w preparaty zewnętrzne już nie wierzę w ogóle tongue Pozostanę przy swojej Bio silice i raczej więcej produktów testować nie będę, bo efekty są w 100% zadowalające big_smile Może też kiedyś spróbuj dla odmiany, ja Vitapil mam już za sobą wink

61

Najważniejsza jest prawidłowa diagnoza.
Jeśli komuś włosy wypadają przez niedobór żelaza to bez sensu aby kupował suplement oparty na cynku.
Dlatego według mnie warto zrobić badania lub udać się do lekarza i sprawdzić czego nam brakuje. Być może wystarczy zmienić coś w diecie. Inaczej można kupować co miesiąc nowy suplement nie trafiając w to co odpowiada za pogarszający się stan włosów.

62

Ja ze swojej strony mogę polecić suplement diety, jednak jest on głównie przeznaczony dla osób starszych. Dzięki aktywnej telomerazie działa bardzo dobrze na cały organizm. Poprawia witalność, sprawność całego organizmu. Powoduje, że nasza cera, włosy i paznokcie są w bardzo dobrej kondycji. Ale co najważniejsze dba o wzrost gęstości kości to jest bardzo ważne w starszym wieku. Warto wypróbować TA 65.

63

Bio Silica Max ma chyba najbogatszy skład na rynku, najwyższa dawka skrzypu polnego, cystyna która jest elementem naturalnego budulca włosa, ekstrakt z pokrzywy, miedź, cynk, selen...i wieeele innych big_smile tak jak pisała Fasola - nie ma co testować innych

64

gagatka85 napisał/a:

Dziewczyny spróbujcie revalid - mi pomógł:)

Mi też pomaga, jestem w trakcie kuracji, a już widzę efekty.
Włosy przestały mi wypadać i  paznokcie są błyszczące.

Polecam.

65 Ostatnio edytowany przez adiafora (2015-11-28 21:37:10)

dziewczyny, jeśli łykacie sumplementy i robicie różne wcierki a włosy dalej wypadają to zróbcie badania, przede wszystkim na  testosteron, androstendion, prolaktynę, kortyzol, tarczycowe a więc tsh plus ft3 i ft4, bo jak hormony nie teges to żadne cynki, witaminy ani skrzypy nie pomogą.
A jak już przy skrzypie - przypominam, że skrzyp należy gotować minimum 10 minut i dopiero taki pić. Zalanie go wrzątkiem nie wytrąci krzemionki z ziela, a o to właśnie chodzi w tej kuracji na włosy - o krzem. 
Do mycia głowy, zwłaszcza gdy skóra jest wrażliwa i źle reaguje na wszelkie szampony, polecam bardzo dobry preparat ojca Grzegorza Sroki Boniderm. Co prawda bardzo źle się pieni, za pierwszym razem w ogóle, za drugim lepiej, ale fantastycznie koi skorę i dobrze działa na włosy, bo tam same zioła są.
Z suplementacji oprócz cynku, polecam magnez i wit E. Magnezu mamy wszyscy za mało a jest to jeden z najważniejszych pierwiastków. Nie ma może bezpośredniego działania na włosy, ale pośrednio ma bardzo duży (na paznokcie zresztą też). Świetnie koi system nerwowy, co ma niebagatelny wpływ przy wypadających włosach - stres to ich wróg. Gdy go brakuje większość reakcji biochemicznych jest upośledzonych (np. transport fosforu, ktory dla włosów też jest b.ważny, więc gdy będzie on upośledzony, możemy sobie łykać to i tamto a efektu nie będzie), co odbija się na włosach - robią się wtedy cienkie i wypadają. Organizm to jest jedna wielka sieć, gdzie jedno wpływa na drugie i czasem może się człowiek zastanawiać co ma piernik do wiatraka a jednak ma i to dużo smile
Magnez trzeba przyjmować dosyć dlugo. Przedawkować nie sposób, bo z reguły słabo się wchłania, zwlaszcza tlenek (cytrynian lepiej). Sa tzw. chelaty, ale nie wiem jaka jest ich skuteczność, reklamom nie wierzę.
Zapasy magnezu organizm odklada w mięsniach i kościach, a z uwagi na słabą przyswajalność i niskie dawki, trwa to nieraz latami. To, co często łykamy zaledwie pokrywa dzienne zapotrzebowanie a często nawet i tego nie...