Powrót do poprzedniego partnera po zdradzie z jej strony - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Powrót do poprzedniego partnera po zdradzie z jej strony

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 10 ]

1

Temat: Powrót do poprzedniego partnera po zdradzie z jej strony

Historia prawdziwa i sprzed lat. Moja znajoma zostawiła swojego chłopaka, który był w niej zakochany na zabój i zrobiłby dla niej wszystko. Byli parą od kilku lat. Zostawiła go dla innego faceta poznanego na studiach. Z tym nowym sielanka trwała tylko rok gdyż po upływie roku ona zaszła w ciążę. W tym momencie zaczęły się problemy. Facet ją zostawił gdyż nie chciał mieć z nią dziecka. Jemu chodziło tylko o relację opartą na seksie jak się później okazało. Dziecko pokrzyżowało jego plany. Ona została więc sama już na samym.początku ciąży. Gdy jej były partner się o tym dowiedział, ku zdziwieniu rodziny i znajomych, zaproponował jej, że może się z nią związać mimo tego, że ona urodzi dziecko, którego nie jest on ojcem. On jej wybaczył zdradę i przyjął ją z powrotem. Pytałem się wspólnych znajomych jak to możliwe, że do tego doszło. Odpowiedzieli , że on ją bardzo kochał. Kochał ją nawet wtedy gdy ona z nim zerwała. To jest tak niesamowite, że aż trudno w to uwierzyć.  Przyznaję że ja nigdy nie byłbym zdolny do takiego poświęcenia w sytuacji gdyby partnerka wcześniej że mną zerwała.
Pytanie do pań. Czy gdybyście znalazły się w takiej sytuacji jak ona, wrociłybyście do swojego poprzedniego partnera?
Pytanie do panów. Czy będąc na jego miejscu, postąpilibyście w podobny sposób?
Oni wzięli ślub i wyjechali z mojego miasta. Żyją szczęśliwie.

Zobacz podobne tematy :
Odp: Powrót do poprzedniego partnera po zdradzie z jej strony

Skoro są szczęśliwi to po co drążysz

3

Wyluzuj. Nie miałem złych intencji. Po prostu sądziłem, że ten temat może być interesujący. No cóż. Myliłem się, ale jest ok. 

Perwersyjny za to szczupł napisał/a:

Skoro są szczęśliwi to po co drążysz

4

Lotus napisał/a:

Pytanie do pań. Czy gdybyście znalazły się w takiej sytuacji jak ona, wrociłybyście do swojego poprzedniego partnera?

Tak zupełnie szczerze, to nie widzę się w takiej sytuacji, ale znam trochę życie i wiem, że sytuacja potrafi zmienić priorytety.
Jeżeli on tak bardzo był w niej zakochany, że pomimo tego, co się zdarzyło, woli być z nią niż bez niej, to nie nam to oceniać. Ważne, że wszystko im się poukładało i - jak napisałeś - są szczęsliwi. Nie jest przy tym wykluczone, że ona dojrzała, może nawet zobaczyła w nim kogoś absolutnie wyjątkowego, skoro potrafił stanąć "ponad". Bardzo możliwe, że jego miłość jest dziś szczerze odwzajemniona.

Domyślam się, że zaraz odezwą się głosy, że w życiu, że widzi w nim tylko bankomat etc., ale jeśli rzeczywiście nikt nie czuje się krzywdzony, to - tu powtórzę - nie nam to oceniać.

Na jej miejscu obawiałabym się tylko, że jeśli kiedyś dopadnie ich potężny kryzys, a tego nigdy nie można wykluczyć, to przeszłość może ponownie dojść do głosu. Tak działa nasza psychika, że w przypływie wzajemnej złości czy rozżalenia, nader często wyciąga się najcięższe działa.

5 Ostatnio edytowany przez Solaris (2026-07-20 01:02:10)

Mnie to nie dziwi, są różne sytuacje i różni ludzie. Łatwo zza ekranu pisać frajer itp. bo u większości ludzi wygrałoby urażone ego i duma, ale życie nie jest czarno-białe i rzadko bywa proste. Czasem różne potknięcia i upadki mocno zmieniają człowieka. Może teraz są szczęśliwsi niż ci, co nigdy nie zgrzeszyli;)
Grunt, że im jest dobrze i niech tak zostanie.

Lotus powinien pytanie do kobiet zadać raczej takie, czy przyjęłyby niewiernego faceta z powrotem na łono rodziny. Bo w tej formie to w sumie nad czym się zastanawiać? Dla niej powrót w tamtym momencie był ratunkiem i ogromnym komfortem. Bo przyjął ją z otwartymi ramionami i jeszcze zgodził się wychowywać nie swoje dziecko. Z ewolucyjnego punktu widzenia taki facet to skarb:) więc z tego powodu pewnie większość by wróciła bo czemu nie?:)
Także panowie mają trudne pytanie, panie żadne xd

6

Po pierwsze bezjajeczność mężczyzn bije rekordy a tym samym przeróżnej maści świństwa uchodzą kobietom płazem. A po drugie kobiety są w stanie znieść wiele, nawet chłopa, który jest z rozsadku, a którego normalnie by nie brały pod uwagę, żeby swojemu dziecku zapewnić dobre życie. Dodaj dwa do dwóch. Oby nie obudził się bohater tego tematu z ręką w nocniku i kolejnym porożem na głowie.

Ja bym nie mogła wrócić do kogoś kto mnie zdradził, no,ale ludzie są różni

8

Lotus napisał/a:

Historia prawdziwa i sprzed lat. Moja znajoma zostawiła swojego chłopaka, który był w niej zakochany na zabój i zrobiłby dla niej wszystko. Byli parą od kilku lat. Zostawiła go dla innego faceta poznanego na studiach. Z tym nowym sielanka trwała tylko rok gdyż po upływie roku ona zaszła w ciążę. W tym momencie zaczęły się problemy. Facet ją zostawił gdyż nie chciał mieć z nią dziecka. Jemu chodziło tylko o relację opartą na seksie jak się później okazało. Dziecko pokrzyżowało jego plany. Ona została więc sama już na samym.początku ciąży. Gdy jej były partner się o tym dowiedział, ku zdziwieniu rodziny i znajomych, zaproponował jej, że może się z nią związać mimo tego, że ona urodzi dziecko, którego nie jest on ojcem. On jej wybaczył zdradę i przyjął ją z powrotem. Pytałem się wspólnych znajomych jak to możliwe, że do tego doszło. Odpowiedzieli , że on ją bardzo kochał. Kochał ją nawet wtedy gdy ona z nim zerwała. To jest tak niesamowite, że aż trudno w to uwierzyć.  Przyznaję że ja nigdy nie byłbym zdolny do takiego poświęcenia w sytuacji gdyby partnerka wcześniej że mną zerwała.

Ta treść kupy się nie trzymie:

"znajoma zostawiła swojego chłopaka"  vs "On jej wybaczył zdradę" - odeszła do innego czy zdradziła ? powinieneś znać różnicę !

"wyjechali z mojego miasta. Żyją szczęśliwie"  - śmiałe założenie, moim zdaniem żyją jak inni, czyli wzloty i upadki

Pomijając te różnice w stanie faktycznym, mające zasadniczy wpływ na odpowiedz, moim zdaniem wyjątkowej kobiecie można i zdradę wybaczyć. Zapomnieć się jednak nie da.

Poza tym, autorze, wychowywanie nie swojego dziecka nie różni się niczym od wychowywania własnego. Ważna jest więź uczuciowa między rodzicem a dzieckiem.
Więzy krwi ? nawet w mafii nie są regułą.

9 Ostatnio edytowany przez Priscilla (2026-07-27 18:07:28)

AdamJeden napisał/a:

"znajoma zostawiła swojego chłopaka"  vs "On jej wybaczył zdradę" - odeszła do innego czy zdradziła ? powinieneś znać różnicę !

W sumie słuszna uwaga. Jeśli najpierw odeszła, bo zauroczyła się innym mężczyną, to zachowała się uczciwie.
Potem zaś to nie ona usiłowała wrócić, ale otrzymała propozycję, z której po prostu skorzystała. On z kolei złożył ją uznając, że woli żyć na takich zasadach z nią niż bez niej i też miał do tego prawo.

10

Lotus napisał/a:

Koleżanka najwyraźniej za dużego wyboru nie miała, skoro wróciła do byłego. Żal mi tego chłopaka trochę.
Chociaż sprawdziło się tu to, co o zakochanym mężczyznach się mówi, że mogą góry przenosić.

Posty [ 10 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Powrót do poprzedniego partnera po zdradzie z jej strony

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024