Jakie łyżwy? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 27 ]

1 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-02-13 22:22:31)

Temat: Jakie łyżwy?

Zamierzam kupić łyżwy figurowe. Jakie polecacie w cenie od 100 do 200zł? Chodzi mi przede wszystkim o wygodę, dostosowanie do nogi. Dziś zjeździłam całe miasto. Niestety nic nie znalazłam, a w necie jest ich mnóstwo.
Nie chodzi mi o opinie z netu, ale o wasze na podstawie własnego użytkowania smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jakie łyżwy?
Lou71.71 napisał/a:

Zamierzam kupić łyżwy figurowe. Jakie polecacie w cenie od 100 do 200zł? Chodzi mi przede wszystkim o wygodę, dostosowanie do nogi. Dziś zjeździłam całe miasto. Niestety nic nie znalazłam, a w necie jest ich mnóstwo.
Nie chodzi mi o opinie z netu, ale o wasze na podstawie własnego użytkowania smile

Ja mam takie zwykłe białe, figurowe, z Go- Sport, dałam około 100 zł, może nawet mniej, jakieś 5 lat temu.
Najzwyklejsze.
Niestety mrozu nie ma, to sobie leżą w szafie sad sad

3 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-02-13 22:31:29)

Rossanka,
Jaka firma?
Ja dziś decatlonie przymierzałam takie za 99zł-masakra. Język źle wszyty i uwierały. Ja zawsze wypożyczam na lodowisku i z reguły mam stopy obtarte po jeździe (palce, kostkę, piętę ...)

4

Lou71.71 napisał/a:

Rossanka,
Jaka firma?
Ja dziś decatlonie przymierzałam takie za 99zł-masakra. Język źle wszyty i uwierały. Ja zwykle wypożyczam i zawsze mam stopy obtarte po jeździe (palce, kostkę ...)

Nie wiem. Muszę ich poszukać, jak znajde to Ci dam znać.
Ale to były takie najzwyklejsze, przymierzyłam i wygodne wszystko było.

5

Hahaha ale numer!
Znalazłam je w szafie, wiesz co na nich pisze, tzn jaka to firma?
Go - Sport big_smile:D:D
To musi być produkcja dla ich sklepu big_smile
Zwykła masówka, ale jestem zadowolona.

6

rossanka napisał/a:

Hahaha ale numer!
Znalazłam je w szafie, wiesz co na nich pisze, tzn jaka to firma?
Go - Sport big_smile:D:D
To musi być produkcja dla ich sklepu big_smile
Zwykła masówka, ale jestem zadowolona.

smile

7

Mam kupione w martesie Ailama coolslide.Kupiłam je za 250 ale widzę,że teraz można kupić je stówke taniej.Są naprawdę wygodne,ładniutkie i świetnie się jeździ.
Wpisz sobie nazwę w wyszukiwarkę to je zobaczysz.
Córka ma adishsi coolslide też z martesa.To także figurówki,widzę,że teraz są przecenione z 275 na 99.Też są fajne i wygodne.I dobra cena.

Nie przepadam za decathlonem bo produkowane dla nich rzeczy są o wiele niższej jakości niż w innych sportowych sklepach.

Ja tam kupuję tylko dobrych firm sprzęt bo często mają wyprzedaże.

8 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-02-14 21:57:41)

Gojka,
Znalazłam. Podoba mi się przód łyżew córki. Ile lat ma córka? Twoje mają tradycyjnie szyty przód.
Czy oba modele mają futerko w środku? Czy język w środku nie uwiera?
Ja też nie lubię decatlona, ale promocje przyciągają. Jadę wtedy prawie 10km i z reguły wracam z niczym tongue
Najważniejsze pytanie:
Czy kupować rozmiar noszonego buta?

9

Lou71.71 napisał/a:

Gojka,
Znalazłam. Podoba mi się przód łyżew córki. Ile lat ma córka? Twoje mają tradycyjnie szyty przód.
Czy oba modele mają futerko w środku? Czy język w środku nie uwiera?
Ja też nie lubię decatlona, ale promocje przyciągają. Jadę wtedy prawie 10km i z reguły wracam z niczym tongue
Najważniejsze pytanie:
Czy kupować rozmiar noszonego buta?

Córka ma 13 lat i nosi numer 40:)
Tak,oba modele są z futerkiem.Mnie w żadnych nie uwiera język.
Ja zawsze kupuję łyżwy w rozmiarze buta,zwłaszcza figurówki bo one są wiązane i muszą dobrze przylegać.
Znam jednak opinie,że trzeba kupować łyżwy o 0.5 cm dłuższe niż długość stopy bo stopy puchną w czasie wysiłku.Mi nigdy stopa nie puchnie podczas jazdy a poza tym stopa raczej puchnie wszerz niż wzdłuż smile
Ja jestem za opinia by but był najwyżej 5 mm dłuższy niż stopa bo gdy jest zbyt duży zaczyna się pod koniec sezonu przełamywać w kostce.No a jeżdżenie w takim bucie prosi się o kontuzję.

10

Tak, tak. Też uważam, że łyżwy powinny mieć rozmiar buta. Tylko chodziło mi o ten konkretny model, czy wypada tak samo jak but. Niektóre wypadają mniejsze i trzeba brać rozmiar większy.
Dziękuję, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą smile

11

Lou71.71 napisał/a:

Tak, tak. Też uważam, że łyżwy powinny mieć rozmiar buta. Tylko chodziło mi o ten konkretny model, czy wypada tak samo jak but. Niektóre wypadają mniejsze i trzeba brać rozmiar większy.
Dziękuję, już nie mogę się doczekać, kiedy przyjdą smile

Musi wejść jesczcze grubsza skarpetka, ale i nie może być za luźno aby noga nie "latała".

12

Mi chodziło o konkretny model, który proponowała Gojka. To model z futerkiem. A poza tym ja chodzę na sztuczne lodowisko, więc nie ma mrozu smile

13

Lou71.71 napisał/a:

Mi chodziło o konkretny model, który proponowała Gojka. To model z futerkiem. A poza tym ja chodzę na sztuczne lodowisko, więc nie ma mrozu smile

O z futerkiem są? To pewnie wystarczy normalna skarpetka. Nawet nie wiedziałam, ze takie produkują.

14

rossanka napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

O z futerkiem są? To pewnie wystarczy normalna skarpetka. Nawet nie wiedziałam, ze takie produkują.

smile

15 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2018-02-15 23:06:13)

Lou71.71 napisał/a:

Nawet na normalnym nie trzeba grubej skarpety  To mit smile Jak się ruszasz to nie ma sensu zakładać gubej.Ja tam nigdy na lodowisku nie marznę w stopy.No,chyba,że jest -30 smile

Lou-zamówiłaś ? Które?

Mi ta rozmiarówka podpada pod normalną,jak buty.

16

gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Nawet na normalnym nie trzeba grubej skarpety  To mit smile Jak się ruszasz to nie ma sensu zakładać gubej.Ja tam nigdy na lodowisku nie marznę w stopy.No,chyba,że jest -30 smile

Lou-zamówiłaś ? Które?

Te co Ty, bo te które ma córka nie ma mojego rozmiaru

17

gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Lou-zamówiłaś ? Które?

Ja zakłądam , inaczej marznę .

18

Lou71.71 napisał/a:
gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Lou-zamówiłaś ? Które?

Te co Ty, bo te które ma córka nie ma mojego rozmiaru

No to koniecznie czekam na fotkę i relację z próbnej jazdy smile

19

Haha big_smile
I vice versa big_smile

20

Gojka,
Dopiero wczoraj łyżwy dotarły, a dziś już byliśmy je wypróbować. Oba modele ładnie się prezentują.
Model córki ma wewnątrz futerko ,a mój nie. Generalnie moje są dość sztywne. Liczę, że trochę się wyrobią smile

21 Ostatnio edytowany przez gojka102 (2018-02-23 15:19:10)

Lou71.71 napisał/a:

Gojka,
Dopiero wczoraj łyżwy dotarły, a dziś już byliśmy je wypróbować. Oba modele ładnie się prezentują.
Model córki ma wewnątrz futerko ,a mój nie. Generalnie moje są dość sztywne. Liczę, że trochę się wyrobią smile

Nie rozumiem-zamówiłaś takie łyżwy jak moje i Twój model ma futerko a taki sam model dla córki nie??

22

gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Gojka,

Nie rozumiem-zamówiłaś takie łyżwy jak moje i Twój model ma futerko a taki sam model dla córki nie??

Gojka,
Napisałam dokładnie odwrotnie smile

23

Lou71.71 napisał/a:
gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:

Gojka,

Gojka,

Tak,tak zrozumiałam ale nawet nie zauważyłam,że spod palców wyszło mi co innego:).Tak to jest jak się kilka rzeczy naraz na kompie robi.
Anyway,ja bym na Twoim miejscu reklamowała te bez futerka.
Fakt,łyżwy są sztywne.Ale mi takie odpowiadają i wydawało mi się,ze takie powinny być smile

24

gojka102 napisał/a:
Lou71.71 napisał/a:
gojka102 napisał/a:

Gojka,

Tak,tak zrozumiałam ale nawet nie zauważyłam,że spod palców wyszło mi co innego:).Tak to jest jak się kilka rzeczy naraz na kompie robi.
Anyway,ja bym na Twoim miejscu reklamowała te bez futerka.
Fakt,łyżwy są sztywne.Ale mi takie odpowiadają i wydawało mi się,ze takie powinny być smile

Reklamacja raczej nie, bo w opisie nie było, że mają futerko. W grę wchodzi jedynie zwrot. Ale i to niemożliwe, bo już na nich jeździłam. Aaaa i te moje całe są w takie kwadraciki lub romby. Tego też nie było widać na zdjęciu w necie.
Wydaje mi się, że bardziej miękkie to tylko z naturalnej skóry.

25

No ale na zdjęciu jest futerko.
Jeśli kupiłaś ten model,który ja mam.
Zaintrygowałaś mnie tymi rombami ale łyżwy mam garderobie,do której wchodzi się z pokoju córki więc nie będę już jej włazić i sprawdzę jutro czy moje też to mają.
A może wrzucisz fotkę? Ja wrzucę jutro swoich smile

26 Ostatnio edytowany przez Bland44 (2018-02-24 12:46:59)

Moje
https://www.sklepmartes.pl/34063/damskie-lyzwy-ailama-68384-white-coolslide.jpg
Każdy model ma jeszcze numery, może twój ma inne...
Wrzuć zdjęcie swoich, ja szukałam w necie o nazwie podanej przez ciebie i tylko takie znalazłam

27

Gojka,
Co tam? Jak łyżwy? smile

Posty [ 27 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024