Czy moglibyscie polecic jakies ciekawe ksiazki o meskiej seksualnosci,meskiej psychice,by bardziej ja poznac,rozumiec.
I jak juz jestesmy w tematyce seksu to jeszcze jedno pytanie,czy poprzez pocalunki,calowanie sie z kims mozna sie czyms zarazic ?
I gdy mezczyzna piesci oralnie kobiete,moze sie czyms zarazic ?
Z książek to do głowy przychodzi mi "Stary człowiek i morze"
Dobra, żartowałem...
Oczywiście, że przez całowanie i pieszczenie oralne kobiety można się czymś zarazić. Zależy tylko czym. Wiele zależy też np. czy któraś z danych osób ma np. jakąś ranę na ustach, wargach, albo w obrębie narządów płciowych.
Zawsze kiedy wymienia się z kimś płyny ustrojowe to naraża się na jakieś ryzyko zarażenia.
3 2017-04-27 12:14:42 Ostatnio edytowany przez ZG (2017-04-27 12:24:14)
Czyli poznajesz fajnego mezczyzne,i nie wiesz czy nie byl/jest on stalym bywalcem prostytutek,piescil sie/calowal z prostytutkami,no bo skoro nie mial partnerki to z z kim mial uprawiac seks ?a wiadomo ze kazdy facet potrzebuje kobiety/kobiecego dotyku,zaplaci i ma,
a wiadomo tez ze gumka nie chroni przed wszystkimi chorobami.
I taki fajny facet,moze byc czyms zarazony.A jest fajnie milo zaczynacie sie calowac piescic ...
Zaraz, zaraz... ale do czego Ty zmierzasz ? Chcesz się zafiksować, że każdy może być czymś zarażony ? No pewnie, że może. Ale co z tego ? Ty jesteś całkowicie pewna swojego stanu zdrowia ? Są choroby, infekcje, które są zaraźliwe, a można się zarazić nie tylko przez kontakt seksualny. Nie bardzo rozumiem o co Ci chodzi. Skąd od razu ten pomysł z prostytutkami ?
Zaczynam czytać "Czasem czuły, czasem barbarzyńca" Masłowskiego, jak na razie całkiem spoko, choć znalazłam (aż) dwie wypowiedzi, które mi się nie podobają.
John Gray i te wszystkie "Marsjanie i Wenusjanki". Niby to książki dla par, ale nie mogę oprzeć sie wrażeniu, że głównie chodzi o to jak kobieta ma rozumieć mężczyznę i go uszczęśliwiać
Moim skromnym zdaniem, dobrym źródłem wiedzy na temat męskiej psychiki są sami mężczyźni
Bo tak, można generalizować, pewnie połowa lub więcej facetów pasuje do pewnych schematów dotyczących zachowania i seksualności, ale spotkałam już trochę ciekawych przedstawicieli płci męskiej, którzy od ogółu mocno odbiegali
Także książki to jedno, w sumie jest tego sporo, w wolnej chwili można namierzyć np. jakąś bibliotekę uniwersytecką i poszperać w dziale psychologii. Ale trzeba pamiętać, że ludzka psychika czasami jest nie do ogarnięcia i książki nie dadzą ci pełnej wiedzy na temat drugiego człowieka.
A przez pocałunki to się można zarazić na przykład grypą