Jak grzecznie odmówić, nie urażając... - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak grzecznie odmówić, nie urażając...

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1 Ostatnio edytowany przez kamilajron (2017-03-09 22:41:11)

Temat: Jak grzecznie odmówić, nie urażając...

Rozstałem się ze swoją partnerką 3 miesiące temu. Oboje przysłowiowo zawaliliśmy nasz związek jednak zaczęło się psuć już wcześniej z winy mojego niedbalstwa i braku poukładania swoich spraw osobistych. Początkowo robiłem co mogłem aby uratować to wszystko póki jeszcze miało to sens; czekałem aż skończy pracę by chwilę porozmawiać, starałem się jak mogłem aby okazać jej że ogarniam swoje życiowe bałagany i poważnie zależy mi na ratowaniu związku, wielokrotnie prosiłem o szczerą rozmowę przynajmniej przez fb, proponowałem spotkania niestety bez skutku. Parę tygodni później początkowo burzliwe emocje w atmosferze żalu i zawiści trochę opadły a ja siłą rzeczy odpuściłem swoje nieudolne starania skupiając się na obronieniu długo zwlekanej pracy dyplomowej, oraz na nowej, długo poszukiwanej pracy o którą notabene starałem się by z moją już obecnie ex uwić sobie wspólne gniazdko na godnym poziomie do którego była przyzwyczajona. Nagle z dnia na dzień moja ex przypomniała sobie o mnie pisząc że mam w niej dobrą kumpele i od po prostu wypytując o rzeczy które w ciągu ostatnich miesięcy najwidoczniej miała (za przeproszeniem) w d. co z jednej strony jest miłe a z drugiej strony wzbudza we mnie zdumienie w stylu "oho... teraz się obudziłaś" Byliśmy ze sobą 4 lata, w dalszym ciągu ją szanuję jako człowieka i pamiętam te dobre rzeczy które zmieniły we mnie wiele rzeczy na lepsze, jednocześnie odczułem coś w rodzaju przesytu jej osobą i nie mam ochoty odpowiadać na jej próby podjęcia rozmowy, nauczyłem się żyć bez niej. Nie chce jej urazić, nie byłbym w stanie powiedzieć jej pewnego słowa zaczynającego się na S a kończącego na J, ale chciałbym jej grzecznie jakoś przekazać że nie życzę sobie już kontaktu z jej strony. Jest osobą wrażliwą, ostre i zdecydowane żądanie zaprzestania kontaktu z jej strony na pewno by ją zraniło, jak jej to przekazać by nie zabolało ?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak grzecznie odmówić, nie urażając...

Sądzę, że tzw. "przyjaźń" Cię nie interesuje, skoro odczuwasz dyskomfort, gdy ona stara się z Tobą kontaktować.
Nie uważam, że dobitnie wypowiedziane "daj mi spokój" wywrze oszałamiająco negatywną reakcję z jej strony.
Ona sonduje tylko, bo a nuż...
Trzeba jasno powiedzieć dziewczynie, że tamte cztery lata były dla Ciebie ważne. Ale wtedy, gdy biegły. Teraz, po 3 miesiącach od rozstania, tamten etap życia już zamknąłeś. I tyle.

3

Myśle ze w dużej mierze sam już sobie odpowiedziałeś pisząc ten post.
Możesz to powiedzieć , ze bardzo miło wspominasz ten czas który razem spędziliście , ze cenisz to co dla Ciebie zrobiła ale  nauczyłeś się już żyć bez niej, ze to już dla Ciebie zamknięty etap i nie chcesz utrzymywać z nią relacji koleżeńskiej , wolisz ja wspominać jako kogoś ważnego w Twoim życiu.

Natomiast uważaj , bo Twoje dzisiejsza niechęć do niej może zniknąć bezpowrotnie ale wtedy może już być za późno.

4

Tak jak pisze Secondo1, sam wymyśliłeś sposób. Widać, że dla ciebie to był fajny etap, ale teraz pozostaje tylko sferze dobrych wspomnień.

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak grzecznie odmówić, nie urażając...

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024