Hej, czy są tutaj tzw. "włosomaniaczki"?
Jednym z moich celów/postanowień na 2017 rok jest zadbanie o swoje włosy, chciałabym stosować kosmetyki, które będą mi służyć i chciałabym takie dobre efekty widzieć, jeśli również macie takie chęci, to myślę, że warto będzie wymieniać się nowymi odkryciami, pomysłami, także skutkami działania różnych metod pielęgnacji włosów ![]()
Co wy na to?
Ja od tego miesiąca zaczynam przygodę z suszarką jonizująca i herbatkami typu skrzyp ![]()
Ja właśnie dzisiaj dostałam komplet do włosów puszących się z Yves Rocher.
Jutro testuję.
Witam was włosowe świry
Ja jestem włosomaniaczką od kwietnia tamtego roku,jestem w to dość mocno wkręcona.Po prostu lubię dbać o moje włosy uważam ze one są moją największą ozdobą.Moim planem na ten rok jest dalsza dokładna pielęgnacja i porost włosów,o ile mam gęste włosy to bardzo wolno rosną.Będę walczyć o centymetry i objętość.Od następnego tygodnia zaczynam ponowną kuracje olejem lnianym.
Heloł ;D ja zapuszczam i odżywiam od około 4 miesięcy ![]()
Dużo wody, jem zdrowo, szampon Radical plus mgiełka tej firmy i moja miłość dzięki której mam więcej nowych włosów Revitacell ![]()
Jakie macie włosy? Jakich używacie produktów do pielęgnacji? ![]()
Jedyne co mogę/wiem powiedzieć o moich włosach to; są długie i ciemno brązowe.
Problemy których staram się pobyć to; wypadanie (czasem łupież), plątanie na maxa i suche końcówki.
Produkty ;
-mam dwie szczotki do włosków tt i z włosia dzika
-szampon dla dzieci z rumiankiem
-gumki do włosów inisibobble
-olejki khadi i arganowy
-olejek na końcówki , ale kiepski wiec nie napisze jakiej firmy
dołączy do nich;
-suszarka jonizująca (tylko muszą ją wreszcie dostarczyć)
Dostałam suszarkę jonizującą i jej używam.
Włosy po jej użyciu są trochę inne (ciężko mi określić), mniej sztywne i gładkie , ale mam wrażenie, że są bardziej oklapnięte.
Suszenie trwa krócej o minute max 3.
A herbatkę piłam i nie piłam wiec się nie wypowiadam ![]()