Dzień po zakończeniu miesiączki ( 16.02) (rano najprawdopodobniej było jednorazowe i ostatnie plamienie) odbyłam swój pierwszy raz z chłopakiem. Nic nie bolało i nie krwawiłam. Natomiast dzień później wieczorem zaczęły bardzo piec miejsca intymne (było to najprawdopodobniej - tak wtedy myślałam - spowodowane zbyt szybkim i intensywnym sprawianiu przyjemności wewnątrz pochwy), tym samym - miałam częste wizyty w toalecie. Takie pieczenie trwało przez kolejne 3/4 dni, ustąpiło na kolejne 1/2 dni i ponownie wracało na jeden/półtora dnia - i tak przez prawie dwa tygodnie. Aktualnie takie pieczenie juz nie występuje.
Odnośnie stosunku - nie dość, iż był dzień po miesiączce (mam regularne - co 28 dni), to zabezpieczyliśmy się (miał założoną prezerwatywę), a wytrysk odbył się poza pochwą.
W trakcie pieczenia miejsc intymnych maksymalnie 4 bądź 5 razy pojawiło się bardzo znikome plamienie, wręcz zerowe plamienie oraz, niestety nie wiem jak to ująć - najprawdopodobniej części tkanek.
W trakcie tych 3 tygodni (dzień zakończenia okres - do dnia wczorajszego 09.03) raz przez cały dzień miałam bardzo silne jakby ukłucie w brzuchu.
Okres powinien pojawić się wczoraj, natomiast nie przyszedł.
Niestety jestem zbyt dużą panikarą - czy mogłabym być w ciąży? Bardzo dziękuję za jakiekolwiek odpowiedzi.
Na podstawie tego co opisałaś to nie, nie powinnaś.
Nie ma szans, zadbaliscie o anttkoncepcje na 102:) a pieczenie moglas miec z podraznienia, lub uczulenia
Podrażnienia mogło być od prezerwatywy który urzyliscie, co do ciąży to wątpię w to, ale jeśli chcesz to kup test ciążowy w aptece około 10zł .
ja też nie sądzę żeby to była ciąża. Ale zrób test dla pewności. Może dostałaś uczulenia na lateks? Albo zwyczajnie masz poobcieraną pochwę wewnątrz. Ze stresu okres może się spóźniać ![]()
Ja tez mialam opoznienie z okresem po pierwszym razie.
Ja tez bym stawiala na prezerwatywe
Mnie się pieczenie kojarzy z infekcją... może to jakaś grzybica, tylko wtedy zmieniłabym się również konsystencja śluzu a nic o tym nie piszesz.
Tak jak dziewczyny napisały wyżej moim zdaniem to nie ciąża, ale może warto wybrać się na wizytę do ginekologa aby sprawdzić czy wszystko w środku jest ok.
Ja stawiam na podrażnienie i infekcje. Nie zawsze są widoczne objawy (np.w zmianie śluzu). Jestem tego przykładem.
Wg mnie najlepiej będzie jak udasz się do lekarza na konsultację i wymaz.
9 2016-03-11 11:51:23 Ostatnio edytowany przez ingar1 (2016-03-11 11:52:51)
Ja stawiam na podrażnienie i infekcje. Nie zawsze są widoczne objawy (np.w zmianie śluzu). Jestem tego przykładem.
Wg mnie najlepiej będzie jak udasz się do lekarza na konsultację i wymaz.
Mnie też to wygląda na infekcję. Powyższa rada co do wizyty u gina + wymaz wydaje sie bardzo rozsądna. Też bym tak zrobiła. Warto by było, abys nie stosowała na własną rękę szeroko reklamowanych środków na infekcje intymne, bo moga one bardzo wydłużyć kurację w przypadku czegos powazniejszego zaleconą przez gina.
Reakcja na lateks jest możliwa, ale przypomnij sobie też czy wcześniej przed albo w trakcie zbliżenia nie miałas jakis niehigienicznych zachowań typu brudne ręce, intensywne pieszczoty, infekcja jamy ustnej partnera jeśli były oralne pieszczoty.