Witaj na Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone przez kobiety dla aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Porozmawiasz na takie tematy jak : miłość, związki, psychologia, edukacja, finanse, religia, zdrowie i uroda...
Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!
Juz sama nie wiem, wszystkie moje kolezanki sa juz po,a te pierwsze razy byly lepsze i gorsze, ja wciaz jestem przed i czekam do slubu...moze to i glupie, czasem mysle ze to wstyd sie tak oszczedzac i potem zasmakowac tylko jednego faceta, no ale po co mi wiecej?czulabym sie jak zdzira i balabym sie ze i tak mezczyzni by mnie traktowali...nie chcialam wczesniej, to byla moja decyzja, bo uwazam ze nalezy sie szanowac, szcegolnei musi dbac o to kobieta...jakos tak w kulturze sie utarloze facet musi czy powienien miec wiecej kobiet, a kobieta jakby tak zaszalala to juz by ja odpowiednio zaszufladkowali...mam slub za 4 mce, wtedy posmakuje zakazanego owocu:)no jest z tym troche stresu, bo bedzie po slubie a jak sie okaze ze kupuje kota w worku???no w te moje wartosci jest wpisane pewne ryzyko, ale chcac byc w zgodzie z soba chce zaryzykowac i zaznaczam ze nei jestem jakas ortodoksyjna katoliczka, akurat moje poglady w tej sprawie nie maja nic wspolnego z religia! a jakie sa Wasze opinie na ten temat???
wiesz jak uważasz, zresztą z jednej strony warto się przekonać co się bierze:), ale jeśli ta sfera nie jest dla Ciebie aż tak istotna to czemu nie zaczekać, a nuż będziesz mile zaskoczona i po co Ci inni!!!Myślę,że kobiecie bardziej potrzebna jest bliskość i czułośc, bardziej może nawet niż sam seks. Ja po urodzeniu dziecka przestałam już odczuwać taką przyjemność ze współżycia, no na pewno ze wzgzlędu na zmiany w organizmie, ale trochę inne rzeczy stały się dla mnie ważne, no wcześniej z moim chłopakiem i potem narzeczonym mieliśmy siebie wystarczająco dużo i często, więc potem nadszedł czas na wyciszenie, ale decyzja o współżyciu to indywidualna decyzja każdej z nas:)
Mozna choc niekoneicznie, malo kto dzisiaj tak robi, bo wszyscy są ciekawi jak to jest:)więc dziewczyny tracą dziewictwo, na długo zanim poznają kandydata na męża.Emauelle jak to dla Ciebie ważne i nie zmieni to niczego w Waszym związku, to wytrwajcie, to na pewno dowód Waszego wzajemno zaufania i tego ,że łączy Was o wiele więcej niż tylko seks! Nic tylko pogratulować!!!![]()
Moim zdaniem nie ma po co czekać do ślubu, a wręcz powinno się zacząc przed. Seks jest bardzo ważną cześcią życia człowieka, potrafi uszczęśliwiać, motywować, odstresować się, daje ogromną ilość ciepła i bezpieczeństwa.
Jeśli okarze się że twój partner i ty macie rozbierzne temperamenty, inne potrzeby, albo jakieś skłonności (np. S/M), to wtedy będziecie oboje nieszczęśliwi. Warto sprawdzić to przed ślubem i oszczędzić sobie rozczarowań.
Ja też uważam, że warto sprobować przed żeby wiedzieć co się lubi. Po co się potem rozczarować facetem bo ma np zupełnie inne seksualne potrzeby niż my.Jednak nic na siłę. Musisz być tego pewna żeby potem nie żałować.
Każdy ma prawo decydowac o sobie. A miłośc to nie tylko sex. Ja sama jestem jeszcze dziewicą i mimo, że nie mam zamaiaru czekac do ślubu, to pewnie jewszcze troche poczekam, bo na razie nie zanosi sie na spotkanie z księciem z bajki. Poza tym ruszaja mnie jeszcze takie http://pl.youtube.com/watch?v=tSTvmkVJFjc filmiki, więc chyba dla mnie na to na razie za wczesnie;P
faktycznie, filmik wzruszający - ma w sobie słodycz pierwszej miłości, która wcale szybko nie musi być skonsumowana. ja też uważam, ze warto poczekać na tego jedynego i to jemu oddać swoje dziewictwo:D
Napewno warto poczekac z "pierwszym razem" do odpowiedniej chwili. Wtedy, kiedy czujemy sie na to gotowe psychicznie. Nie wiem jednak do konca na ile ma sens "oddania" dziewictwa. Jest to jak najbardziej piekne i obupolne, kiedy oboje partnerzy sa przed tym "pierwszym" razem. Wowczas jest to cos wyjatkowego. Wkraczamy oboje w ten swiat. Mam jednak wrazenie, ze mezczyznie to nieprzystoi z "czekaniem". Nie mowi sie glosno o zachowywaniu czystosci przez chlopaka i czekaniu na odpowiednia dziewczyne.
a słyszeliście o tej akcji na dziewice? normalnie jak polowanie na czarownice - polowanie na dziewice!! http://www.netkobiety.pl/viewtopic.php?pid=2784#p2784
begar napisał:
Każdy ma prawo decydowac o sobie. A miłośc to nie tylko sex. Ja sama jestem jeszcze dziewicą i mimo, że nie mam zamaiaru czekac do ślubu, to pewnie jewszcze troche poczekam, bo na razie nie zanosi sie na spotkanie z księciem z bajki. Poza tym ruszaja mnie jeszcze takie http://pl.youtube.com/watch?v=tSTvmkVJFjc filmiki, więc chyba dla mnie na to na razie za wczesnie;P
też trafiłam na tę stronkę i ten filmik. ciekawe o co w tym wszystkim chodzi? słyszałam już od kilku osób o tej akcji virginity, ze szukają dziewic i ogólnie promują dziewictwo, ale o co dokładnie chodzi, to dla mnie też zagadka.
Szukanie dziewic,ciekawe ktore by sie przyznaly do tego ze sa dziewicami, przeciez chyba by je za to wysmiano.Tak jakos sie utarlo,ze wszyscy to robili, robia itp. W rezultacie wielu co sie chwali nie ma za bardzo z kim:) Ja bym sie nie przyznala, patrzyli by sie na mnie jak na tredowata, wole swoja seksualnosc zachowac dla siebie!A czy zachowac do slubu? Wsyd sie przyznac nawet mezowi,ze sie tego nie robilo, bo on zapewne mial jakas wyzwolona kolezanke i sprobowal kiedys jak to jest!
O matko! Mężowi wstyd się przyznać??? A zaufanie gdzie? I co, mąż wyśmieje żonę, że nie uprawiała seksu? Sorry, ale kiedy czytam te wasze niedojrzałe posty o sprawdzaniu i niedopasowaniu, to śmiać mi się chce. Jeżeli się kochamy i szanujemy wzajemnie, to nie może być mowy o "sprawdzaniu" itp. itd., bo to się uprzedmiotowieniem nazywa.
A swoją drogą, myślę że i warto czekać, i nie warto. To zależy tylko od naszego światopoglądu, nawet nie od wartości, które wyznajemy. Ja nie czekałam - chociaż czekałam długo, bo 15 miesięcy. Inna czeka - bo tak czuje i tak chce.
Ostatnio edytowany przez Emilia (2008-09-20 17:10:58)
ulinaa napisał:
begar napisał:
też trafiłam na tę stronkę i ten filmik. ciekawe o co w tym wszystkim chodzi? słyszałam już od kilku osób o tej akcji virginity, ze szukają dziewic i ogólnie promują dziewictwo, ale o co dokładnie chodzi, to dla mnie też zagadka.
słodziutkie są te niektóre filmiki na tej stronce virginity. no a przy czytaniu sposobów na zachowanie dziewictwa tak się śmiałam, że mało nie spadłam z krzesła ![]()
jakaś zakręcona ta akcja Virginity - moim zdaniem szykuje się coś grubszego, jakiś heppening czy cuś??!! bo nawet Kuba Wojewódzki się ostatnio pokazał w ich koszulce. wie ktoś coś?
Emilia napisał:
O matko! Mężowi wstyd się przyznać??? A zaufanie gdzie? I co, mąż wyśmieje żonę, że nie uprawiała seksu? Sorry, ale kiedy czytam te wasze niedojrzałe posty o sprawdzaniu i niedopasowaniu, to śmiać mi się chce. Jeżeli się kochamy i szanujemy wzajemnie, to nie może być mowy o "sprawdzaniu" itp. itd., bo to się uprzedmiotowieniem nazywa.
A swoją drogą, myślę że i warto czekać, i nie warto. To zależy tylko od naszego światopoglądu, nawet nie od wartości, które wyznajemy. Ja nie czekałam - chociaż czekałam długo, bo 15 miesięcy (chciałam się upewnić, że to ten jedyny i na wieki - i teraz jestem jego żoną). Inna czeka - bo tak czuje i tak chce. Proste.
Zgadzam sie z Tobą. Nie chodzi o to,żeby sie czegos wstydzic, ukrywac. Wazne jest by postepowac zgodnie zgodnie ze swoimi zasadami. A 15 miesiecy to faktycznie troche go potrzymałaś;P
Co do virginity.pl to rozpracowano ich- to chodzi najprawdopodobniej o jakąś reklame marki odzieżowej.
No właściwie, to razem się przetrzymywaliśmy - on też chciał się upewnić, że będzie ze mną już na zawsze ![]()
virginity.pl to kontrowersyjna akcja, która narobila troche zamieszania w necie. Zastanawiałam się kto mógł wpaśc na tak szalony pomysł żeby promowac dziewictwo...ale szczerze mówiac wątpie żeby chodziło o jakas firme odziezową.
Emilia- masz w takim razie bardzo madrego faceta, bo z moich doswiadczeń wynika, że jakies 90% nie mysli mózgiem;P
sugarfree napisał:
virginity.pl to kontrowersyjna akcja, która narobila troche zamieszania w necie. Zastanawiałam się kto mógł wpaśc na tak szalony pomysł żeby promowac dziewictwo...ale szczerze mówiac wątpie żeby chodziło o jakas firme odziezową.
Emilia- masz w takim razie bardzo madrego faceta, bo z moich doswiadczeń wynika, że jakies 90% nie mysli mózgiem;P
choć to zaskakujące, virginity to nowa marka House'a. była wczoraj w Housie i widziałam, spoko ciuchy mają.
"Akcja" virginity, miala na celu przyciagniac uwage, narobic szumu i zaciekawic. Cele z pewnoscia osiagniete. Z prawdziwym promowaniem dziewictwa ma raczej niewiele. Swiadcza, o tym chociazby bardzo watpliwej powagi ;-) 69 sposoby na zachowanie dziewictwa (strona virginity.pl). Wymienie kilka dla przykladu: "Nie siadaj mu na kolanach, gdy jestes nago", "Poczuj, jak jego meskosc "rosnie" w Twoich dloniach", "Rozloz szeroko jej nogi i wysun jezyk", "Na nudnej imprezie proponuj gre w rozbieranego pokera".
Az dziw, ze ktos mogl pomyslec, ze tu chodzilo o promowanie zachowania dziewictwa!!!![]()
no cóż, cele faktycznie osiągnięte, bo Virginity sporo namieszała w necie:) ale jeśli chodzi o House'a to oni zawsze mają pozytywnie zakręcone i odjechane pomysły ![]()
pomysły jak pomysły, dla mnie najważniejsze, że ubrania housea są porządnie wykonane - mam kurtkę sprzed dwóch sezonów i wygląda jak nowa.
"Pokój dziewic. Jak pukać, to palcem!" Kampania jest rewelacyjna!
A tu ustawa wymyślona na potrzeby kampanii O promocji dziewictwa i miłości czystej na 69 sposobów:
MAJĄC NA WZGLĘDZIE DOBRO OBECNYCH I PRZYSZŁYCH POKOLEŃ
MŁODYCH POLAKÓW PRAGNIEMY ZAPEWNIĆ IM MNÓSTWO KREATYWNEJ
RADOŚCI Z SEKSU I MOŻLIWOŚĆ ZACHOWANIA DZIEWICTWA
AŻ DO CHWILI OSIĄGNIĘCIA PEŁNOLETNIOŚCI. PROPAGOWANA IDEA
ŻYCIA W CNOCIE NA 69 I WIĘCEJ SPOSOBÓW NIECH BĘDZIE CZYTELNĄ
WSKAZÓWKĄ DLA MŁODYCH, ŻYJĄCYCH W RZECZYWISTOŚCI
POSTINDUSTRIALNEJ, ŻE KOCHAJĆ SIĘ MOŻNA DŁUGO, CIEKAWIE
I SZCZĘŚLIWIE
MY OBYWATELE I OBYWATELKI RZECZPOSPOLITEJ WZYWAMY MARSZAŁKA
SEJMU RP DO WPROWADZENIA PRZEPISÓW WSPIERAJĄCYCH DZIEWICE
I CNOTLIWCÓW W ICH TWÓRCZYM DZIEWICTWIE
I
STANOWIMY CO NASTĘPUJE:
Art. 1.
Rząd RP ufunduje stypendia w wysokości 1000 złotych miesięcznie za każdy miesiąc pozostawania w cnocie dla osób które ukończyły 17 rok życia, aż do momentu osiągnięcia przez nie pełnoletniości.
Organy, o których mowa w ust. 1, popierają także tworzenie i rozwój inicjatyw społecznych, których celem jest krzewienie w dziewictwa w tym szczególnie inicjatywy
VIRGINITY.pl
Rząd wspierać będzie działania promujące miłość nienaruszającą cnoty partnerów.
Art. 2.
Osoby które wytrwają w dziewictwie co najmniej 20 lat, otrzymują od państwa „emeryturę czystości” – świadczenie w nagrodę za dziewictwo w wysokości jednej średniej krajowej miesięcznie.
Rada Ministrów składa corocznie Sejmowi sprawozdanie z wykonania niniejszej ustawy.
Art. 3.
Ustawa wchodzi w życie w czasie właściwym, czyli po 9 miesiącach od dnia jej ogłoszenia.
Wszelkie rozporządzenia wykonawcze przygotuje odpowiedni Minister.
Genialny pomysł. No bo czy to wstyd być dziewicą? Chyba nie!
pierwszy raz słyszę o tej kampanii House'a, a szkoda - bo widzę, że niezły ubaw z nią jest. ja znam House'a całkiem nieźle - maja sporo ciuchów w fajnym sportowym stylu.jak dla mnie są ok.
mnie wczoraj dopadli na zakupach w galerii i prosili o podpis pod ustawą o zachowaniu dziewictwa. podpisałam się, bo lubię House i uważam ten ich pomysł z kampanią Virginity za całkiem udany żart.
Ktoś kiedyś porównał dziewictwo do kryształu - raz rozbity już nigdy nie będzie taki sam....