Pewna dziewczyna do mnie pisze, wysyła zaproszenie na FB - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pewna dziewczyna do mnie pisze, wysyła zaproszenie na FB

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 11 ]

1 Ostatnio edytowany przez qw123 (2015-07-12 23:10:36)

Temat: Pewna dziewczyna do mnie pisze, wysyła zaproszenie na FB

Wiem, że to śmieszne i pewnie infantylne, ale wpadłem na swoje dyktando w pewną śmieszną sytuację i nie wiem co z tym zrobić. big_smile

Otóż będąc przypadkiem na uczelni widziałem taką dziewczynę szła dość blisko, ja jakoś zakaszlałem i ona się popatrzyła (chyba myślała, że chcę zwrócić uwagę). Nic do niej nie zagadałem, bo byłem zamyślony, trochę wkurzony a też mam problem z zagadywaniem na ulicy.

Podobała mi się była bardzo fajna. Później tak sobie myślałem, że mogłem jakoś zagadać i po chwili domyśliłem się że to przyszła studentka i szła z dokumentami. Napisałem spotted na stronie naszej uczelni i mną drugi dzień taka dziewczyna polubiła, może głupie, ale tak poznałem swoją byłą dziewczynę. smile

Miałem mieszane uczucia, bo wydawało mi się, że to nie ona, a też nie podobała mi się jakoś mocno. Napisałem do niej czy to ona tam była i odpisała mi że to nie ona. Po chwili dostałem wiadomość od innej (jej znajomej), że to chyba ją chyba szukam.

Zobaczyłem jej profil i znowu wydaje mi się, że to chyba nie ona, chociaż już chyba bliżej. Najlepsze jest to że ma faceta, jeszcze z mojego wydziału niby od 6 lat, dlatego odpuściłem i nie odczytałem tej wiadomości (jest dalej nie przeczytana).

A dzisiaj po 3 dniach patrzę a tutaj zaproszenie do grona znajomych od niej. smile

Co z tym zrobić, bo gdyby nie to, że ma faceta to bym się z nią z marszu spotkał, ale tak to trochę bez sensu?

Dodam tylko że mam bardzo dobrą profilówkę. big_smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Pewna dziewczyna do mnie pisze, wysyła zaproszenie na FB

Jeśli dziewczyna wyrazi chęć się spotkać to czemu nie. Jednak musisz sobie odpowiedzieć czy szukasz miłości, czy znajomej, jeśli miłości to nie pakuj się  w taki trójkąt.

3

Szukam miłości nie trójkąta oczywiście, a koleżanek takich z którymi coś nie wyszło i teraz tylko im pomagam mam sporo i nie potrzebuję więcej.
Po kilku minutach zaproszenia już nie było, nie wiedziałbym o tym gdybym nie siedział wtedy na FB, nawet nie wiem czy już wcześniej nie wysłała.

Wyglądało to tak dość szybko polubiła jej koleżanka, później kiedy ja się odezwałem ona od razu do mnie napisała i teraz kiedy myśli że tego nie odczytałem to wysyła mi zaproszenie, ale później rezygnuje. Zachowuje jakby się bała lub była nieśmiała, ale jednak ma faceta, więc nie rozumiem dlaczego tak się zachowuje.

Dodam, że patrząc po zdjęciach nie wiem czy to ona.

4

Najpierw się może zdecyduj, bo jeszcze wczoraj około 14, pisałeś o zaangażowaniu w znajomość z zupełnie inną dziewczyną ...

qw123 napisał/a:

Jestem studentem już 4 roku, jestem trochę nieśmiały, więc wykorzystywałem internet do poznania kobiety. Wiele ciekawych poznałem, jednak ciągle szukam. Niedawno zapisałem się do nowej grupy studentów zaczynających od października.
Była tam jedna fajna dziewczyna, napisałem do niej na FB. Skomentowałem jakoś pozytywnie jej wygląd (zdjęcie) i zapytałem się na co się wybiera. Przeczytała to i po dwóch godzinach dalej nie odpisywała, myślałem, że mnie olała pomyślałem (taka ładna dziewczyna może się jej nie spodobałem, albo ma faceta - sam nie jestem taki brzydki big_smile ). Później odpisała z komputera i mnie zaskoczyła, opisała co chce studiować, co dalej, podziękowała za miłe słowa i zapytała się co ja będę studiować na dodatek jak mało która w jej wieku bez błędnie z dużej litery z kropkami. Odpisałem jej że ja już kolejny etap studiuję i jeszcze coś. Znowu chyba odczytała i nie odpisała, myślałem, że popełniam jakiś błąd. Na drugi dzień po południu napisała, znowu bardzo fajnie i zaczęliśmy się wymieniać wiadomościami, takimi dłuższymi coraz częściej aż co 15 minut do nocy. Pierwsze o ambicjach planach, później już o zainteresowaniach trochę, aż nastał kolejny dzień i już chciałem pierwszy zakończyć, ale zrobiła to szybciej. Napisała, że dziękuję za miłą rozmowę, ale musi się już zbierać i życzyła mi dobrej nocy. Ja odpisałem i powiedziałem, że miło było ją poznać i że może będziemy mieli okazję osobiście. Wcześniej dyskretnie dałem znać, że nie mam dziewczyny "moja już była dziewczyna...". big_smile
Odczytała moją wiadomość wczoraj rano i nie odpisała już. Specjalnie nie pisałem aby nie wyjść na desperata i aby dać jej do myślenia: "czy on jeszcze napisze?", ale ta próbka czasu bardziej mnie nerwowo wykończy. big_smile

Fakty są takie, że wiele razy poznałem tak kobietę i tym razem widać, że była zainteresowana rozmową - pisała długie kilku zdaniowe wiadomości, zawsze miło i interesowała się mną zadawała pytania. Widać, że jest normalną fajną kobietą, bardzo ambitną i że już się cieszy, że będzie studiować na naszej uczelni. Mieszka dość daleko (jakieś 200km), ale od października będziemy mieszkać prawie w jednym mieście.

Nie dość, że mi się podoba, to jeszcze jest ambitna, co jeszcze bardziej mnie kręci. Widziałem tylko małe zdjęcie na którym dużo nie widać nie wiem czy nie ma faceta, chciałem wysłać zaproszenie, ale to chyba zbyt szybko?

Jak się zachować dziś czy jutro się znowu odezwać? Dalej cisnąć z tym spotkanie, że chciałbym ją poznać, czy na razie tak neutralnie się poznawać? Zastanawiam się też czy użyć takich zdań w stylu: "czy też zauważyłaś, że rozmawiamy choćby znaliśmy się od lat" i czy dawać komplementy: "masz fajny styl", "widzę, że jesteś ambitna"? wink

Pomóżcie, bo nie chciałbym przez głupotę tego stracić.

5 Ostatnio edytowany przez qw123 (2015-07-13 16:59:39)

Czy można mówić o zaangażowaniu po kilku rozmowach? To według Ciebie rozmowa ze sprzedawczyni z Biedronki tez jest angażowanie? big_smile

A tutaj sprawa jest inna by to nie mi zależy tylko jej to ona pierwsze pisała a później wysłała zaproszenie a ja nie reaguje, bo chce być fair wobec tego jej faceta. Jednak z drugiej strony nie lubię jak mnie ktoś ignoruje, dlatego głupio mi jej nie odpisać i ignorować. Czy teraz wiesz po co założyłem ten wątek?

6

Nie. Nie wiem. Generalnie nie wiem dlaczego ludzie zakładają iles tam kolejnych wątków, podczas kiedy powiązane ze sobą problemy czy wątpliwości można omówić w jednym temacie.

Tak samo i w Twoim przypadku.
Podtrzymuje to co napisalam wcześniej.
Musisz najpierw zdecydować, na której relacji i znajomości Tobie bardziej zależy.

O tamtej dziewczynie pisales, że nie chcialbys stracić szansy robiąc coś głupiego.
Wniosek ?
Zależy Ci.

A jeśli obecna znajoma wypisuje do Ciebie i zabiega o kontakt, ale Ty nie jesteś co do tego przekonany ... to po co rozkminiac powody jakie mogą nią kierować ... Przecież to nie ma żadnego znaczenia.

7

IsaBella77 napisał/a:

Nie. Nie wiem. Generalnie nie wiem dlaczego ludzie zakładają iles tam kolejnych wątków, podczas kiedy powiązane ze sobą problemy czy wątpliwości można omówić w jednym temacie.

Problem w tym, że nawet w tamtym wątku nie otrzymałem pomocy na wszystkie dylematy, pytania, dlatego tym bardziej nie uzyskałbym na kolejne. Poniżej cytuję moje dylematy z tamtego wątku na które nie uzyskałem odpowiedzi.

Ja napisał/a:

Widziałem tylko małe zdjęcie na którym dużo nie widać nie wiem czy nie ma faceta, chciałem wysłać zaproszenie, ale to chyba zbyt szybko?

(...) Dalej cisnąć z tym spotkanie, że chciałbym ją poznać, czy na razie tak neutralnie się poznawać? Zastanawiam się też czy użyć takich zdań w stylu: "czy też zauważyłaś, że rozmawiamy choćby znaliśmy się od lat" i czy dawać komplementy: "masz fajny styl", "widzę, że jesteś ambitna"?

Czy możesz jakoś podać przykład budowania w tym przypadku tajemniczości? smile
Najgorsze jest to, że nie widziałem więcej zdjęć a jestem ciekawy jak wygląda, czy, rzeczywiście tak fajnie jak na tym jednym, a co ważniejsze czy ma faceta, bo dla mnie wydaje się to ważne i początkiem czegoś ciekawego, a ona może kogoś mieć, chociaż wtedy by raczej tak chętnie nie pisała i nie w taki sposób.

Zadaję te wszystkie pytania być może dość śmieszne i proste, z tego powodu, że mi na niej zależy. Choć widziałem tylko małe zdjęcie, zależy mi na tej znajomości, po tym jak pisze co lubi, jaka jest. Dawno nie spotkałem tak fajnej i ambitnej kobiety. wink

IsaBella77 napisał/a:

O tamtej dziewczynie pisales, że nie chcialbys stracić szansy robiąc coś głupiego.
Wniosek ?
Zależy Ci.

I to nawet bardzo, cieszę się, że jutro już do niej napiszę i zobaczę jej reakcję, bo chyba to jest moment decydujący, kiedy już "otwarłem karty" pisząc, że "może będziemy mieli okazję poznać się osobiście" pokazując jaki mam cel, więc po jej reakcji zobaczę czy są jakieś szanse. Mam rację? smile

IsaBella77 napisał/a:

A jeśli obecna znajoma wypisuje do Ciebie i zabiega o kontakt, ale Ty nie jesteś co do tego przekonany ... to po co rozkminiac powody jakie mogą nią kierować ... Przecież to nie ma żadnego znaczenia.

Nie wiem, może z ciekawości, że tak jej zależy, a może dlatego, że też kiedyś tak się zachowywałem i bolało mnie, że nie dostaję odpowiedzi. Tak czy inaczej umówiłbym się z nią, tylko mimo wszystko jeśli ma faceta to nie ma żadnego sensu. Zakładając, że nawet bym ją odbił skąd gwarancja, że za parę dni nie odbije mi jej ktoś inny...

8

Czyli - powiedzmy sobie szczerze i wprost - zależy Ci na kontaktach i nawiązaniu bliższej relacji z tamtą "pierwszą" dziewczyną, którą opisałeś w poprzednim wątku.
A więc skoncentruj swoje wysiłki w tym właśnie temacie.

A obecna znajoma ... no cóż ... może jej się nudzi w związku .... a może nie nudzi jej się, ale nie umie pozostać wierna i lojalna w stosunku do swojego chłopaka. A może nie chce.
Jakkolwiek by z nią nie było - fakt, że wypisuje do Ciebie będąc w związku, nie świadczy o niej dobrze.
To może być fajny materiał na koleżeńską relację, ale jeśli w grę ma wchodzić coś więcej - to ja osobiście obawiałabym się zaufać komuś takiemu i obdarzyć go uczuciem ...

9 Ostatnio edytowany przez qw123 (2015-07-17 13:45:54)

Dzisiaj patrzyłem na ten spotted, a ona znowu polubiła ten post. Nie wiem czy aż tak dobrze wyglądam na tym zdjęciu czy coś. Przecież ten od niej mógł to widzieć. Nie wiem czy ta tajemniczość ją tak podnieca czy coś.

10

Ale po co to rozkminiać ??

11

Ciekawi mnie to. Ciągle szukam swojej ukochanej i zauważyłem, że ten spotted to jakaś magia, nawet to takich trochę starszych dziewczyn.

Posty [ 11 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Pewna dziewczyna do mnie pisze, wysyła zaproszenie na FB

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024