czy to ma sens? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » czy to ma sens?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 4 ]

1

Temat: czy to ma sens?

Mówiąc krótko, w wieku 13 lat poznałam chłopaka, były wakacje super się dogadywaliśmy, nie mieszkaliśmy w jednym mieście a więc gdy wróciłam z wakacji czegoś mi brakowało. Po nie długim czasie zrozumiałam, że tęsknie, że się w nim realnie zakochałam, a gdy się spotykaliśmy przez okres wakacyjny nawet nigdy nie pomyślałam o nim w tym kontekście.
Nasz kontakt był ubogi, w wieku 15 lat w końcu coś zaiskrzyło, można powiedzieć, że był to związek, taki niewinny, czysty. Byłam strasznie nieśmiała więc i o całusa było u mnie trudno. Okres ten wspominam bardzo miło do dzisiaj, czegoś takiego jak wtedy już nigdy więcej nie poczułam nawet do tej pory, te motyle w brzuchu i to wszystko, człowiek o całym świecie zapominał.
Niestety długo się nie nacieszyłam tym, ni z gruszki ni z pietruszki zerwał ze mną kontakt. A że nie mieszkaliśmy w jednym mieście było to bardzo proste zagranie.
Po pół roku się odezwał, wybaczyłam mu to, to było silniejsze ode mnie, gdy z nim pisałam zawsze serce mi aż waliło, tzn zostaliśmy "znajomymi" i nic więcej.
W wieku lat 16 poznałam innego chłopaka, z którym jestem do tej pory a mam 22 lat.
Wcześniej miałam częstszy kontakt z byłym niż teraz ale to i tak nie zmienia faktu, że pomimo że mam fajnego chłopaka to myślę o tamtym. Już prawie rok z byłym nie rozmawiałam a nadal siedzi mi w głowie. Z moim teraźniejszym chłopakiem czuję się dobrze, jestem szczęśliwa jednak nie czułam przy nim nigdy tego uczucia co przy tamtym. Tej lekkości, beztroski, że wszystko mogło się wokół walić a ja byłam zakochana i koniec.

Sama nie wiem czy ja aby sobie wmawiam, że tamtego kocham? Czy w ogóle ma sens mój związek, skoro ja myślę ciągle o byłym? Przecież już tyle lat minęło...
W ogóle jak gówniara 12 lat może się tak poważnie zakochać?!

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: czy to ma sens?

Myślę,  że powinnaś zapomnieć o tamtym chłopaku.  Jest już dużo starszy,  inaczej się zachowuje. A skoro jesteś z tym chłopakiem tak długo to na pewno coś do niego czujesz.
  Zrób najlepiej tak,  żeby już nie mieć kontaktu z tamtym chłopakiem. Jeżeli nie potrafisz to  radziłabym spotkać się z nim. W końcu masz już jakiś wiek i masz możliwość, żeby tam pojechać.
Trzymam kciuki smile

3

Odp: czy to ma sens?

Byłaś bardzo młoda gdy poznałaś tamtego chłopaka. smile Tak to już jest z pierwszą miłością - przeważnie pamięta się ją najdłużej, najbardziej intensywnie. Wspomnienia wracają ale czas zmienia ludzi. Skąd wiesz, że gdybyś spotkała tamtego chłopaka to nadal byłby tak samo wspaniały jak kiedyś? Mogłabyś zupełnie zmienić zdanie. Pytanie czy kochasz tego obecnego... Bo skoro się zastanawiasz to pytanie czy to naprawdę szczere uczucie. Tak czy inaczej, masz jeszcze dużo czasu a jak już znajdziesz prawdziwą miłość to nie będzie żadnych wątpliwości. Głowa do góry!

Posty [ 4 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MOJA NIESAMOWITA HISTORIA » czy to ma sens?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024