Odeszłam do faceta , który mnie bił - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odeszłam do faceta , który mnie bił

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 12 ]

1 Ostatnio edytowany przez johannna (2015-01-06 19:38:42)

Temat: Odeszłam do faceta , który mnie bił

Witam .
Postaram się w skrócie opisać moją historię.
Mąż mnie zdradził , brutalnie kłamał , oszukiwał , choć do tamtej kobiety nigdy nie odszedł ja odeszłam od niego .
Wynajęłam mieszkanie , choć mogłam zostać w naszym domu ON twierdził , że się wyniesie chciałam być niezależna .. Razem z córkami (nastolatką i mniejszą dwuletnią ) zamieszkałysmy w centrum miasta .
Kontakt z byłym mężem utrzymywalismy nawet po rozwodzie ze wzgledu na dziewczynki nie chciałam utrudniać mu kontaktu z nimi może nie był wspaniałym mężem , ale OJCEM na pewno !
Po jakimś czasie poznałam fajnego (tak mi się wtedy wydawało ) faceta . Wręcz był ideałem .
Też po rozwodzie . Ja - głupia nigdy nie interesowałam się dlaczego z tamtą mu nie wyszło , a powinnam . Zamieszkał z nami . Początkowo było cudownie . Nawet jako bardzo dojrzała kobieta tuż przed czterdziestka myślałam o jeszcze jednym dziecku . Z nim ! Dla niego !

Bardzo się pomyliłam . Raz , gdy po pracy wróciłam do domu wybuchnął jak nigdy , że trochę się spóźniłam , uderzył , drugi raz po drobnej kłótni popchnął o ścianę , był jeszcze kolejny raz i kolejny ... Pozwoliłam na to by dzieci na to patrzyły ...
Wierzyłam , że się zmieni , że tak jak obiecywał pójdzie coś zrobić z tym czego nie kontrolował , ale nic nie zrobił .
Pewnego razu były mąż zobaczył na ręce moje siniaki . Doskonale wiedział , że to nie przypadek ...
Odrazy zaczął się interesować zabrał dzieci od razu do siebie ...A ja dalej tkwiłam w związku bez przyszłości tak cholernie zakochana , głupia ...
Ale po tym jak w końcu uderzył tak mocno , że uciekłam powiedzialam dość !
Nie chciał się wyprowadzić więc ja uciekłam ... Do byłego , do dzieci ...
Były mąż na moje pozwolenie zawiózł mnie na obdukcje , na policje , w końcu złożyłam zeznania , przestałam milczeć , wyniósł się , a ja ? Zblizylam się do byłego męża , moje uczucia się odrodziły , chyba znowu go kocham ...On dał mi poczucie bezpieczeństwa i sprawił , że zaczelam inne życie ...

Zobacz podobne tematy :

2 Ostatnio edytowany przez johannna (2015-01-06 18:43:46)

Odp: Odeszłam do faceta , który mnie bił

Nie wiem co robić , proszę o rade !

3 Ostatnio edytowany przez Milionek (2015-01-06 18:49:00)

To  w takim razie zrobił dobry uczynek byly mąż i od nowa zaczniecie nowy rozdział.

powodzenia życzę

Aha edytowałaś  i zapytanie dopisałaś.

Cóż  trudno w takiej sytuacji radzić , w sumie to jakby samo z lekka się wyprostowało.
Ale pisałaś że były mąż był nie dobry ... a tu taka pomoc ....................................
Rozmawiałaś już znim na temat powrotu do siebie , czy  był spokojny czy jest spokojny czy jego zachowanie się zmieniło?

4 Ostatnio edytowany przez johannna (2015-01-06 19:15:49)

Milionek napisał/a:

To  w takim razie zrobił dobry uczynek byly mąż i od nowa zaczniecie nowy rozdział.

powodzenia życzę

Aha edytowałaś  i zapytanie dopisałaś.

Cóż  trudno w takiej sytuacji radzić , w sumie to jakby samo z lekka się wyprostowało.
Ale pisałaś że były mąż był nie dobry ... a tu taka pomoc ....................................
Rozmawiałaś już znim na temat powrotu do siebie , czy  był spokojny czy jest spokojny czy jego zachowanie się zmieniło?

Był nie dobry w sensie , że tak bardzo kłamał mnie w żywe oczy ... Jego romans co prawda nie trwał długo , ale był za to okropnie go nienawidzę , ale czas pokazał , że się zmienił . Poza zdradą , wczesniej był dobrym mężem . Nigdy by mnie nie uderzył , dlatego tak bardzo poruszyło mnie jego zachowanie , gdy stwierdził , że nie pozwoli by ktokolwiek mnie krzywdził fizycznie ... Sam też przecież skrzywdził , ale nie tak bardzo boleśnie fizycznie , bardziej psychicznie .

Na temat powrotu nie rozmawialiśmy . Jesteśmy na etapie przyjaźni ?
Spotykamy się coraz częściej, czuje , że wspiera mnie jako kobietę , ale także ogromnie jako matkę swoich dzieci ... Po jego gestach widzę , że mu zależy choć zachowuje do niego dystans . On też na spokojnie .
Ostatnio na spacerze stanął tak przede mną i pocałował w czoło po czym odsunął się i przeprosił . Sama nie wiem co sądzić o tym wszystkim ...

5

Uciekłaś do byłego gdzie wcześniej zabrał ci dzieci...no w tej chorej sytuacji z obecnym... teraz już też byłym..  to czemu piszesz że się spotykacie  skoro u niego mieszkasz?

6 Ostatnio edytowany przez johannna (2015-01-06 19:37:56)

Milionek napisał/a:

Uciekłaś do byłego gdzie wcześniej zabrał ci dzieci...no w tej chorej sytuacji z obecnym... teraz już też byłym..  to czemu piszesz że się spotykacie  skoro u niego mieszkasz?

Nie , teraz jesteśmy już z dziewczynkami u nas . Gdy kat się wyprowadził wróciłysmy .Źle napisałam , przepraszam .
Zabrał dzieci i wtedy chyba dobrze zrobił , bo ja byłam tak zapatrzona , że szkoda gadać

7

Daj sobie i jemu czas, niczego nie ponaglaj. Nie zakładaj od razu, że znowu się zejdziecie, zwłaszcza, że cię zdradził i nie chciał się przyznać. Jeśli kiedykolwiek mielibyście znów być razem, to czeka was trudna rozmowa o tamtej zdradzie. On chyba nigdy cię nie przeprosił, ani się nie przyznał, prawda? Musi to zrobić, musi ponieść konsekwencje, żebyście mogli odbudować związek. A ty powinnaś mu przebaczyć. Ale dopiero wtedy, gdy wykaże skruchę. Wcześniej nie ma sensu się schodzić, bo ta niewyjaśniona sprawa będzie cię dręczyć.

Nie do konca zgodze sie z przedmowczynia. Wchodzac obecnie w zwiazek z bylym mezem, nie do konca masz "prawo" do wszystkich wyjasnien tego co bylo tak samo jakby to byla sytuacja kiedy poznalabys kogos nowego i drazyla jego przeszlosc. Moze to trudne do zrozumienia ale ja to tak wlasnie widze. I ten nowy (w tym przypadku Twoj byly maz) nie musi wcale zdawac Ci relacji jak bylo. Jesli ew. chcesz z nim tworzyc nowy zwiazek to po co wracac do przeszlosci? W jakim celu i po co? Jakos nie widze tutaj polaczenia. Bylo, cos, zakonczylo sie konsekwencja w postaci rozwodu, moze jest problem z przyznaniem sie do czegos, skoro nawet do tej pory Ci nie powiedzial, wiec drazenie tego jest chyba najgorszym mozliwym wyborem w tej sytuacji. Dla niego jest tez konsekwnecja w postaci tego ze zylas, wspolzylasz innym mezczyzna. I on ma ten temat wg. Ciebie drazyc? A z mysleniem trzeba sobie samemu poradzic. Powinnas sie kierowac przy ew. decyzji jego obecnymi cechami.

9

Wyjątkowo zgadzam się z maniek_z_maniek:)

10

On zdradził - ja też wcale nie jestem święta i nigdy nie byłam ...
Zdaje sobie sprawę , że , gdy do siebie wrócimy pewnie do takiej wyjaśniającej rozmowy dojdzie , ale bez żalu , łez to co było już się nie zmieni każdy z nas popełnił błąd ...

11

Emilia napisał/a:

Daj sobie i jemu czas, niczego nie ponaglaj. Nie zakładaj od razu, że znowu się zejdziecie, zwłaszcza, że cię zdradził i nie chciał się przyznać. Jeśli kiedykolwiek mielibyście znów być razem, to czeka was trudna rozmowa o tamtej zdradzie. On chyba nigdy cię nie przeprosił, ani się nie przyznał, prawda? Musi to zrobić, musi ponieść konsekwencje, żebyście mogli odbudować związek. A ty powinnaś mu przebaczyć. Ale dopiero wtedy, gdy wykaże skruchę. Wcześniej nie ma sensu się schodzić, bo ta niewyjaśniona sprawa będzie cię dręczyć.

Ja już mu przebaczyłam choć w gruncie rzeczy zdrada zawsze będzie w sercu ...

Posty [ 12 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Odeszłam do faceta , który mnie bił

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024