Porozmawiajmy o tym , czym się należy kierować w życiu?..
Jak to wygląda z WASZEGO punktu widzenia?.. Czy należy kierować się opinią ogólu, a może wlasną?.. Wlasnym sumieniem, doświadczeniem bądż wiedzą.
Może jedyną i sluszną drogą jest sluchanie wlasnego serca..
Moim zdaniem zdobytą wiedzą i własnym szczęściem. Jeżeli czegoś pragnę i uważam, że jest to dla mnie dobre, to staram się do tego dążyć. Życie jest za krótkie żeby zastanawiać się co ludzie powiedzą.
Pytanie proste i trudne jednocześnie.
Zdarza mi się widzieć, że tłum jest silny tylko swoją liczbą - nie mądrością. W pracy jednak muszę kierować się preferencjami klientów (a mam ich setki dziennie) i sama często korzystam z usług firm, które są po prostu popularne. A więc wybory tłumów coś dla mnie jednak znaczą.
Sumieniem należy kierować się wyłącznie własnym. Bo nikt nam nie odejmie ewentualnego żalu, czy wstydu.
Doświadczenie i wiedza... W tych kwestiach, siłą rzeczy, najczęściej kieruję się przekonaniami innych. No niestety, ale nie sprawdzę, czy Ziemia naprawdę jest okrągła. ![]()
Generalnie wychodzi na to, że chciałoby się na wszystkie pytania odpowiedzieć: przede wszystkim m o j e zdanie, a w praktyce... to prawda. Bo tylko ode mnie zależy, czy z czyichś opinii skorzystam, czy nie. ![]()
Moim zdaniem zdobytą wiedzą i własnym szczęściem. Jeżeli czegoś pragnę i uważam, że jest to dla mnie dobre, to staram się do tego dążyć. Życie jest za krótkie żeby zastanawiać się co ludzie powiedzą.
Mam takie samo zdanie .. Podoba mi się Twoja odpowiedz. Nic dodać , nic ująć..:)
WitchQueen napisał/a:Moim zdaniem zdobytą wiedzą i własnym szczęściem. Jeżeli czegoś pragnę i uważam, że jest to dla mnie dobre, to staram się do tego dążyć. Życie jest za krótkie żeby zastanawiać się co ludzie powiedzą.
Mam takie samo zdanie .. Podoba mi się Twoja odpowiedz. Nic dodać , nic ująć..:)
też się podpisuje