kochałam się ze swoim partnerem ale on nie doszedł w ogóle , używaliśmy prezerwa tych Durex Extra safe które są podobno najbezpieczniejsze jak na pierwszy raz , ale martwię się gdyż od 3 tygodni nie dostałam okresu , nie wiem co robić skoro on nie doszedł we mnie proszę o szybką odpowiedź
test ciążowy ! następnie beta HCG!
3 2014-09-08 15:48:01 Ostatnio edytowany przez Koka99 (2014-09-08 15:52:34)
czyli istnieje taka możliwość żebym zaszła w ciąże ? , i czy jest ona duza czy raczej znikoma ?
chciałam też dodac ze ostatnio mam bardzo dużo stresu , oraz zaczełam tydzien przed okresem biegać , przez co czułam się bardzo zmęczona
Skoro w ogóle nie doszedl to jak mozesz byc w ciąży.
Nakręcasz sie i sie spóźnia okres.
Na upartego mozesz zrobić test, ale skoro on w ogóle nie doszedł to bym uważała ze ciaza jednak odpada.
5 2014-09-08 16:36:52 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2014-09-08 16:38:10)
Wątpię żebyś byla w ciąży używając prezerwatyw , malo prawdopodobne . Jeżeli Cie to nie pokoi pójdź do apteki po test ciazowy kosztuje nawet 5.50 zł. nie ma co nie potrzebnie panikowac.
martwi mnie to ze okres spoznia mi sie juz 3 tygodnie , przez co bardzo sie denerwuje ![]()
Stres też może mniec wpływ na spoznianie się okresu . nie doszedł w tobie i jeszcze miał na sobie gumke.
dodam też ze stosunek trwał okolo dwóch minut , czyli nie ma powodu martwic sie że zaszłam w ciąże ? , byliśmy bardzo ostrozni dlatego dziwi mnie to że okres mi sie tak długo spoznia
Ja bym się nie marwila na Twoim miejsu jak Cie to nie pokoi kup test wtedy przestaniesz się stresowac lada moment i dostaniesz okresu . widać jesteś młoda i nie wiem czy masz regularne cykle . nie martw się juz ![]()
hmm w ostatnim czasie moje cykle sa w miare regularne
11 2014-09-08 16:59:31 Ostatnio edytowany przez Cyngli (2014-09-08 17:01:18)
martwi mnie to ze okres spoznia mi sie juz 3 tygodnie , przez co bardzo sie denerwuje
Dziewczyno, idź do ginekologa, a nie na forum się modlisz.
3 tygodnie opóźnienia to o wiele za dużo, nawet dla nieregularnego cyklu. Nie musisz być w ciąży, ale coś innego może Ci dolegać.
Nie olewa się czegoś takiego.
chciałam uzyskać jakiś porad od kobiet starszych i doświadczonych zanim zaczerpnę rady u ginekologa, wiec nie musisz odrazu na mnie wyskakiwać gdyż już i tak mam za dużo stresu ![]()
Pomoglam to co mogłam Ci pomoc . Moim zdaniem.nie masz sie co bać w miarę regularne to jeszcze nie regularne cykle . Kochana trzymaj się ![]()
Koka99 cholernie wątpliwe jest to abys byla w ciąży.
Zrob test tak dla swietego spokoju i idz na wizyte do ginekologa.
chciałam uzyskać jakiś porad od kobiet starszych i doświadczonych zanim zaczerpnę rady u ginekologa, wiec nie musisz odrazu na mnie wyskakiwać gdyż już i tak mam za dużo stresu
Sama jesteś sobie winna, trzeba się było zabezpieczyć i by stresu nie było.
Doświadczona kobieta właśnie powinna doradzić wizytę u specjalisty, bo tylko on może stwierdzić, co Ci dolega.
16 2014-09-08 22:29:59 Ostatnio edytowany przez skarb15 (2014-09-08 22:34:17)
Nie ma co udzielać złotych rad . Dziewczyna zapytała bo potrzebuje porady , po to jest ten portal. Zabezpieczala się wiec nie ma co jej za to tepic, teraz sa inne czasy trudno.
Koka99 napisał/a:chciałam uzyskać jakiś porad od kobiet starszych i doświadczonych zanim zaczerpnę rady u ginekologa, wiec nie musisz odrazu na mnie wyskakiwać gdyż już i tak mam za dużo stresu
Doświadczona kobieta właśnie powinna doradzić wizytę u specjalisty, bo tylko on może stwierdzić, co Ci dolega.
Ona napisała w pierwszym poście że byli zabezpieczeni nawet podała dokładną nazwę prezerwatyw ![]()
a z resztą wpisu sie zgadzam.
Autorko w ciąży nie jesteś...a jeżeli byś była to pierwsza będę szła do ciebie w pielgrzymce bo to jakiś cud wielki musiałby być...
ale fakt 3 tyg to bardzo dużo i fakt stres może na o wpływać, nie ma co zwlekać idź do gina niech ci przyczyne braku okresu znajdzie i zaradzi ![]()
pozdrawiam
Cynicznahipo napisał/a:Koka99 napisał/a:chciałam uzyskać jakiś porad od kobiet starszych i doświadczonych zanim zaczerpnę rady u ginekologa, wiec nie musisz odrazu na mnie wyskakiwać gdyż już i tak mam za dużo stresu
Doświadczona kobieta właśnie powinna doradzić wizytę u specjalisty, bo tylko on może stwierdzić, co Ci dolega.Ona napisała w pierwszym poście że byli zabezpieczeni nawet podała dokładną nazwę prezerwatyw
a z resztą wpisu sie zgadzam.Autorko w ciąży nie jesteś...a jeżeli byś była to pierwsza będę szła do ciebie w pielgrzymce bo to jakiś cud wielki musiałby być...
ale fakt 3 tyg to bardzo dużo i fakt stres może na o wpływać, nie ma co zwlekać idź do gina niech ci przyczyne braku okresu znajdzie i zaradzipozdrawiam
Czytałam o gumce.
Jednakże, jeśli dostaje kręćka ze strachu, mimo, że facet nie doszedł, a była do tego gumka, to sorry, ale albo powinna sobie odpuścić seks, albo pomyśleć o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu, żeby czuć się pewniej.
19 2014-09-09 15:20:37 Ostatnio edytowany przez Leeahlee (2014-09-09 15:22:35)
Malinowy_Elf napisał/a:Cynicznahipo napisał/a:Sama jesteś sobie winna, trzeba się było zabezpieczyć i by stresu nie było.
Doświadczona kobieta właśnie powinna doradzić wizytę u specjalisty, bo tylko on może stwierdzić, co Ci dolega.Ona napisała w pierwszym poście że byli zabezpieczeni nawet podała dokładną nazwę prezerwatyw
a z resztą wpisu sie zgadzam.Autorko w ciąży nie jesteś...a jeżeli byś była to pierwsza będę szła do ciebie w pielgrzymce bo to jakiś cud wielki musiałby być...
ale fakt 3 tyg to bardzo dużo i fakt stres może na o wpływać, nie ma co zwlekać idź do gina niech ci przyczyne braku okresu znajdzie i zaradzipozdrawiam
Czytałam o gumce.
Jednakże, jeśli dostaje kręćka ze strachu, mimo, że facet nie doszedł, a była do tego gumka, to sorry, ale albo powinna sobie odpuścić seks, albo pomyśleć o jakimś dodatkowym zabezpieczeniu, żeby czuć się pewniej.
A ja uwazam, ze zawsze powinno sie brac pod uwage zajscie w ciaze. I jezeli dziewczyna i/lub facet tak sie boi to nawet 10 dodatkowych zabezpieczen nie pomoze. Skoro ma takie schizy mimo, ze wlasnie nie doszedl w niej to nie powinni wlazic komus to lozka, bo niestety szanse na wpadke zawsze sa, moze i bardzo male, ale sa.