Rodzice dziewczyny nie pozwalaja jej u mnie nocowac. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rodzice dziewczyny nie pozwalaja jej u mnie nocowac.

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 18 ]

1

Temat: Rodzice dziewczyny nie pozwalaja jej u mnie nocowac.

I pytanie drogie forumowiczki, jak ich do tego przekonac? Problem polega na tym iz sam mieszkam w wiekszym miescie gdzie oboje studiujemy i wynajmuje mieszkanie, a dziewczyna spory kawalek dalej skad dojezdza. Podczas wakacji spotykanie sie nie stanowi problemu. W niedlugim czasie jednak wyjezdzam i jedynymi okazjami do spotykania sie bede pozne nawet bardzo wieczory i noce. Rodzice dziewczyny jednak uparcie stoja przy swoim i nie pozwalaja zostawac jej na noce. Mamy po 21 lat a jestesmy ze soba juz dobre 10 miesiecy. Nasi rodzice juz nas dobrze znaja, kilka razy nocowalismy u siebie na wzajem (w odzielnych pokojach). Bylismy razem na wakacjach tylko we dwoje a i to chyba jasne, ze spalismy ze soba. Miala ktoras z Was taki problem? Co mozna zaradzic? Mam obawy ze tylko pierscionek zareczynowy moglby...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Rodzice dziewczyny nie pozwalaja jej u mnie nocowac.

Macie po 21 lat więc jesteście dorosłymi ludźmi. Jak będziesz miał 40 lat to będziesz pytał tatę o zgodę na kupienie piwka?

3

Wiazemy ze soba przyszlosc, nikt nie chce pozniej jakis konfliktow. Na sile nie da rady.

4

No to albo musicie szczerze z rodzicami porozmawiać, albo się kryć.

5

Takie pytanie, ona mieszka z rodzicami, oni ją utrzymują?
Jeśli tak, to niewiele możecie zrobić.
Tylko wyprowadzka i usamodzielnienie się zrobi z Twojej dziewczyny osobę niezależną.

6

Tak, mieszka z rodzicami. Spac mielibysmy u mnie. Ogolnie dobrze sie z tymi rodzicami dogadujemy, bardzo fajni ludzie, ale pod tym wzgledem no nic sie nie zrobi. Pomijam to, ze oni sa swiadomi ze uprawiamy seks

7

Dziwi mnie to troszke. Jesli dziewczyna jest zalezna od rodzicow to jeszcze moge zrozumiec, ale ja majac 21 lat nie pytalam nikogo o zgode na to czy na tamto. Jestescie dorosli, wiec czemu nie mozecie niby sami o sobie decydowac. Niech Twoja dziewczyna porozmawia z rodzicami. Tylko szczerze i moze to pomoze. Zakladajac ze nie moze powiedziec - Wychodze nie wiem kiedy wroce.

8

To dziewczyny problem, a nie Twój. Jeśli ona nadal będzie dzieckiem, to nic nie wskórasz. Zawsze może się z domu wyprowadzić, zacząć na siebie zarabiać i będzie o sobie decydować z kim i u kogo śpi smile Ale do tego trzeba dorosnąć.

9

Teo napisał/a:

To dziewczyny problem, a nie Twój. Jeśli ona nadal będzie dzieckiem, to nic nie wskórasz. Zawsze może się z domu wyprowadzić, zacząć na siebie zarabiać i będzie o sobie decydować z kim i u kogo śpi smile Ale do tego trzeba dorosnąć.

Podpisuje sie pod tymi slowami. Sama prawda

10

W sumie ona jakos specjalnie nigdy nie zabiegala o te powazna rozmowe, ewentualnie klotnie. Sam juz nie wiem, moglnym ja z nimi porozmawiac, ale to nie moi rodzice i co ja moge. Chyba naprawde ten pierscionek zostanie...

11

Ja mialem podobna sytuacje ze swoja ex. Tylko, ze ja mieszkalem w stolicy w wynajetym pokoju, a ona z rodzicami niedaleko w domu jednorodzinnym. Zeby bylo smieszniej czesto zostawalem z nia w weekendy do 2-3 w nocy, wtedy gdy jej matki nie bylo, a ojciec musial zamykac sklepy i poczatkowo ojciec mnie odwozil w srodku nocy ,z czasem mu sie odechcialo i nocowalem albo w innym pokoju (zazwyczaj przychodzila do mnie w nocy) albo jak twardo zasnalem to i u niej. Najlepsza recepta to stopniowo zmiekczac ich stanowisko, zdobywajac ich zaufanie.
Nie polecam twardego oszukiwania ich, bo mozesz stracic ich zaufanie na dobre, a to z czasem bedzie wplywac na relacje z dziewczyna.

12

Jacenty staram sie i nawet widac postepy, jednak do spania jeszcze chyba daleka droga.

13

Jestem zdania ze to Twoja dziewczyna musi porozmawiac ze swoimi rodzicami. Musi wylozyc przyslowiowa kawe na lawe. Pogadaj z nia o tym.

14

Knappe... nie możesz rozmawiać z rodzicami dziewczyny o jej dorosłości i niezależności, bo wyhodujesz sobie wieczne dziecko...
ONA musi sama to zrobić, a jak jej się nie spieszy, to ona jeszcze nie jest mentalnie dorosła, przykro mi.

15

Gdyba chciała z TOBĄ zamieszkać to by się rodzicom postawiłam, a tym czasem On ma nosie mieszkanie z Tobą, jej tak wygodniej po prostu.

16

Czy ja mowilem o mieszkaniu? Chodzi o jedna, dwie noce w tygodniu. A co do stawiania sie rodzicom to sam jej zabronilem jakichkolwiek awantur. Mam z nimi dobry kontakt i wolalbym zeby tak zostalo. Tu potrzebna jest tylko szczera rozmowa, lecz niestety moja wybranka nie lubi rozmawiac na trudne dla niej tematy, woli milczec, czego w niej strasznie nie lubie. Z drugiej strony rodzice w ogole nawet nie chca slyszec slowa na ten temat. Czas pokaze co bedzie...

17

To, że rodzice dziewczyny mają świadomość, że ze sobą sypiacie... wcale nie oznacza, że będą się z tego faktu radować razem z Wami. :-) Nie wiem, jakie zasady panują w ich domu. Może są religijni, może po prostu uważają, że tak "nie wypada", zwłaszcza kobiecie.

Znam takie przypadki, gdzie ludzie mieszkają ze sobą a jak jadą w odwiedziny do rodziny jednej ze stron, to śpią w osobnych pokojach. Tak sobie życzą gospodarze i trzeba to uszanować. Oczywiście, ich rodzice nie są głupi i zdają sobie sprawę z tego, że młodzi ze sobą sypiają. Znasz zapewne to powiedzenie: "Czego oczy nie widzą, tego sercu nie żal". Ja spałam z chłopakiem w jednym łóżku podczas odwiedzin jego rodziny. Dlatego, bo tak nam pościelili. Jednak, nie przyszłoby mi nawet do głowy oburzać się, gdyby ktoś wołał, żebyśmy spali osobno. Trzeba uszanować to, że ktoś może wyznawać inne zasady.

Coś mi się jednak wydaje, że Twojej dziewczynie nie zależy zbytnio na zmianie obecnego stanu rzeczy. Gdyby było inaczej- przynajmniej próbowałaby coś zdziałać. Stwierdzenie typu " moja wybranka nie lubi rozmawiac na trudne dla niej tematy, woli milczec" nie świadczy najlepiej o jej dojrzałości. Osobiście uważam, że rozmową można wiele ugrać. Pod warunkiem, że prowadzi się ją w odpowiedni sposób, poda racjonalne argumenty. Nie dziwię się, że awantury nic nie dają. To tylko podgrzewa atmosferę i nic nie wnosi. Przynajmniej nic "pożytecznego". No i oczywiście, taką rozmowę z rodzicami musi przeprowadzić TWOJA DZIEWCZYNA. Na pewno nie Ty.

Posty [ 18 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Rodzice dziewczyny nie pozwalaja jej u mnie nocowac.

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024