Przytlacza mnie tlum, zawsze czuje sie ta najmniej wazna.. - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przytlacza mnie tlum, zawsze czuje sie ta najmniej wazna..

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Przytlacza mnie tlum, zawsze czuje sie ta najmniej wazna..

Witajcie,
wlasnie wrocilam z centrum mojego miasta i uznalam, ze w koncu musze to z siebie wyrzucic, ze potrzebuje porady..

Mam 21 lat, od dziecka nie znosilam glosnych, zatloczonych miejsc
(majac 4 lata ucieklam z wesela cioci ;D ).. i do dzisiaj to pozostalo. Gdy wokol mnie jest za duzo osob, od razu czuje sie zagubiona,niewazna.. niepotrzebna. Ide szybkim krokiem, rozgladajac sie, ale nie utrzymujac z nikim kontaktu dluzej niz sekunde..
Jestem tez okropnie zakompleksiona. Wlasciwie glownym powodem, dla ktorego czuje sie ´wycofana´jest obecnosc jakiejs pieknej, zgrabnej dziewczyny. W jednej chwili mam wrazenie, ze zajmuje tylko przestrzen, ze to ona zasluguje na cala uwage...

Nie moge chodzic do klubow. Za kazdym razem, gdy z nich wracam czuje sie taka brzydka, gruba..paskudna.. Nie chce tak zyc.. Nie chce, zeby moje samopoczucie definiowal WYGLAD innych ludzi..

Czy ktoras z Was kiedys tak sie czula?
To zabija moja samoocene..

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Przytlacza mnie tlum, zawsze czuje sie ta najmniej wazna..

Witaj.

JA czułam się podobnie jak Ty. Ale ten czas minął. 
Z tego co piszesz można wywnioskować, że rzeczywiście masz problem. Nie umiesz docenić własnej osoby, jestes wręcz zazdrosna o to, że inne dziewczyny są (jak uważasz) ładniejsze, zgrabniejsze. Tylko powiedz mi, jaki jest sens porównywania się? Ja kiedys czesto to robiłam, ale przestalam. Inaczej zwariowałabym.

Masz mnóstwo poradników czy to na temat kompleksów i ich pozbycia się czy też o poczuciu własnej wartości, jak odpowiednio je budować.  Możesz wpiwrw tam poszukaj wsparcia, jednak gdy czujesz, że sama nie dasz rady, to możesz się zgłosić do psychoterapeuty. smile

3

Dziekuje Ci bardzo za odpowiedz wink
Dobrze wiedziec, ze nie jest sie samotnym w tym stanie psychicznym..
Zastanawiam sie od pewnego czasu nad pojsciem do psychologa.. Chociaz troche mi glupio.

4

Wolisz żeby Ci było głupio w całym życiu, czy tylko w jednej sytuacji? To masz odpowiedź, czy sie wybrać po pomoc.

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PSYCHOLOGIA » Przytlacza mnie tlum, zawsze czuje sie ta najmniej wazna..

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024