Tylu ludzi wokół mnie a ja samotna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Tylu ludzi wokół mnie a ja samotna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 24 ]

Temat: Tylu ludzi wokół mnie a ja samotna

Hej. Moim problemem jest to że nie mam zaufanej koleżanki ani tym bardziej przyjaciółki. O wszystkim mogę porozmawiać z narzeczonym jedynie ale to i tak nie jest tak jak plotki z koleżanka itd. Niby koleguje się z kilkoma ale nie mam do nich zaufania zawsze czymś mnie zirytują wygadają tajemnicę lub nie rozumieją mnie, nie potrafią słuchać oraz mają inne zainteresowania. Już od podstawówki tak mam. Myślę że problem jest głównie we mnie bo jestem bardzo wymagająca w stosunku do ludzi. Często wybieram samotność nie wychodzę na imprezy itp. Rzadko widuje się ze znajomymi. Ale kiedy jednak jestem w towarzystwie czuję, że nie pasuje tam. Jak mam to zmienić?

Zobacz podobne tematy :
Odp: Tylu ludzi wokół mnie a ja samotna

A jakie są te Twoje wymagania w stosunku do ludzi?

3

Tak jak pisałam o koleżankach/znajomych. Chcialabym żeby mnie rozumieli, byli szczerzy wobec mnie, nie kłamali,

4

mysle ze nikt nie umie tak calkiem zrozumiec,tylko ty umiesz siebie tak doskonale zrozumiec, moze nie wymagaj za wiele od innych wymagaj tez od siebie...mysle ze wazne jest jesli ktos potrafi choćby w spokoju wysłuchac wink

5

Narzeczony jest osoba która mnie rozumie ale zawsze marzyłam o prawdziwej przyjaciółce tylko ciągle jestem przez fałszywe oszukiwana

6

Witaj sophie. Też nie mam takiej zaufanej koleżanki ani przyjaciółki. Ciągle szukam, ale teraz chyba ciężko o to. Jak chcesz pogadać to pisz śmiało smile

7

mam nadzieje ze znajde kogo do pogadania bo naprawdę ile razy z kims nawiąże znajomość dobra to się psuje ktoś mnie oszukuje a ja jestem typem osoby która pomaga przyjaciółce itd. i czuje się zobowiazana do tego skoro się przyjaźnimy a niestety zostałam przez to nie raz wykorzystana

8

Niestety wiem coś o tym. Też nie raz starałam się pomóc itd a jak już wszystko ok było to byłam olewana. I jak ja potrzebowałam choćby rozmowy to zostawałam sama z problemami

9

no wlasnie taka sprawiedliwość hmm nie rozumiem dlaczego ludzie nie poczuwają się do tego aby się zrewanzowac ze nie można tak po prostu olac kogos kto nam pomógł

10

też tego nie rozumie... ja zostałam kiedyś olana przez przyjaciółkę, która była dla mnie jak siostra. Ale cóż... staram się nie tracić wiary w ludzi. Ale nie łatwo jest komuś zaufać

11

no wlasnie to jest najgorsze ze później ciężko zaufac. najbardziej jednak było mi trudno gdy zostałam przez chłopaka oszukana. obecny narzeczony bardzo się staral zebym mogla komus znów zaufac

12

Tez zostalad wykorzystana,wiec trzeba z dystansem podchodzic do ludzii

13

Bo chyba trudniej jest zaufać jak się przez chłopaka zostało oszukanym niż przez koleżankę czy przyjaciółkę

14

No tak przez chłopaka to jest jeszcze gorzejj

15

Nie wiem ciągle nie mogę znaleźć się w towarzystwie. Wolę posiedzieć w domu i poczytać książkę lub obejrzeć film ale mimo to czasem wychodzę ze znajomymi żeby nie wyjść na odludka choć czuję że psuje atmosferę hmm

16

Mam to samo, wolę posiedzieć w domu niż wyjść gdzieś, najgorsze jest to że bardzo  szybko maleje szansa na jakiekolwiek wyjścia bo wiadomo że jak sie nie ma z kimś kontaktu więc poźniej nie ma tematów do rozmowy. Moja przyjaciólka skutecznie się ode mnie oddala nie mam już do niej takiego zaufania jak kiedyś. Jak rozmawiamy wyczuwalana jest taka atmosfera niedomówień i nie wiem czym jest ona spowodowana. Bardzo nie lubię jak się mnie ignoruje a  jej się to czasem zdarza że np. nie odpisze mi na smsa, drażni mnie to strasznie. W sumie nie wiem czy to jest moja wina czy jej, chciałabym tak jak chyba większość z nas mieć super przyjaciólki, dobrze płatną pracę oraz wspanialego faceta i zdrowe dzieci. tylko że jak narazie z tego wymarzonego ideału nie mam nic. Jestem teraz częściej smuta niż zadowolna. sad

17

Ja jakoś nie lubię towarzystwa ludzi. Dzień ze znajomymi muszę odreagować tygodniem w samotności. Mimo, że rozmawiam i spotykam się z ludźmi, których lubię. Inaczej jest w przypadku narzeczonego bo z nim mogę przebywać ciągle i mi nie przeszkadza. Ale wszyscy inni ludzie po prostu mnie drażnią

18

Przynajmniej masz osobę z którą pogadasz, do której się przytulisz więc nie jest tak źle smile

19

aneczka7 napisał/a:

Przynajmniej masz osobę z którą pogadasz, do której się przytulisz więc nie jest tak źle smile

no tak to jest duży plus. Gdyby nie on nie dałabym sobie rady z wieloma problemami. Ostatnio z dwoma koleżankami trochę więcej czasu spędziłam ale nie czuję, żeby było jakoś fajnie, że odmówiłyśmy kontakty. Raczej czuję ulgę, że mam to za sobą i teraz trochę spokoju. Nie rozumiem dlaczego. Nie chce być odludkiem

20

Widzisz tą sprzeczność ? Z jednej strony chcesz mieć bliskie relacje z ludźmi, z drugiej jak sama piszesz, ludzie Cię drażnią i wręcz nie lubisz ich towarzystwa. I tu bym podrążyła głębiej temat, bo tu coś jest wg mnie na rzeczy.
Poza tym prawdopodobnie inni dostrzegają to co wcześniej napisałaś i to ich odtrąca (co zresztą zrozumiałe).

21

Sophie2 moze ludzie cie draznia bo niespotkalas jeszcze takich podobnych ci charakterem ?
I stad ta sprzecznosc. Bratnie dusze jest bardzo bardzo trudno znaleźc. Niestetyy

22

tamilla napisał/a:

Sophie2 moze ludzie cie draznia bo niespotkalas jeszcze takich podobnych ci charakterem ?
I stad ta sprzecznosc. Bratnie dusze jest bardzo bardzo trudno znaleźc. Niestetyy

myslalam o tym. Chyba tak jest. Narzeczony jest taką bratnią duszą, jesteśmy bardzo podobni. Ale mam koleżankę która znam już 15 lat czyli w zasadzie od piaskownicy i często z nią potrafiłam przesiadywac całymi dniami i gadac. Nie jesteśmy za bardzo podobne, innej muzyki słuchamy z filmami raczej też tak jest, ale jest jednak coś, że znajdujemy tematy do rozmowy.

23

No to widocznie odpowiada ci charakterem.
Domyslilam sie bo samej jest mi trudno trafic na ludzi podobnych do mnie. Chyba jestem bardziej inna niz innii

Posty [ 24 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » SAMOTNOŚĆ » Tylu ludzi wokół mnie a ja samotna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024