Problem z dziewczyna - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyna

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 41 ]

Temat: Problem z dziewczyna

Witam

mam pewien problem z dziewczyna. Jestesmy razem juz 2 miesiace, ja mam 21 lat a ona 19.
Na poczatku miala czas dla mnie, pisala duzo smsow dziennie , mowila czesto ze teskni, itd.
Ja oczywiscie tez do niej pisalem czesto, mowilem ze zalezy mi na niej itd.
Ale od pewnego czasu " nie moze " sie zemna spotykac bo to co chwila mam jakies plany, wypady z kolezankami, szkola itd. Ja to wszystko rozumiem ale raczej powinna od czasu do czasu spotkac sie ze mna. Wiekszosc to ja proponuje jakies spotkanie ale zazwyczaj slysze odpowiedz ze jest zmeczona, ma cos do roboty, idzie sie z przyjaciolka spotkac , ale czasami (bardzo rzadko) zaproponuje spotkanie ale i tak na 70 % nie wypali bo okazuje sie ze musi cos zrobic. Teraz tez o wiele mniej piszemy do siebie, jak ja napisze ze tesknie to ona bez odzewu ( a zawsze odpisywala ze tez teskni), jak mowie jej ze malo mi poswieca czasu to odrazu mi sie dostaje i mowi mi ze marudze i sie czepiam, a tak nie jest tylko sie martwie.

Czuje ze jest jakis problem ale moze tylko mi sie wydaje. Jak ja mam rozumiec jej zachowanie? Prosze o pomoc z gory Dziekuje !!! smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem z dziewczyna

W takim razie zrób jej niespodziankę i pojedź do niej wink

Swoją drogą dziwne jest takie zachowanie (nagła zmiana). Jak wyglądały Wasze spotkania ? Były kłotnie ?

3 Ostatnio edytowany przez eledril (2014-04-09 18:09:17)

Jak sie spotykalismy to bylo zawsze pieknie, milo, idealnie smile nigdy sie nie kłóciliśmy jak sie spotykalismy, tylko spiny byly jak pisalismy do siebie( glownie to jak mowilem ze cos mi sie nie podoba). Zawsze tez mowila od razu ze nie daje rady fizycznie i dlatego nie ma sily na spotkania ze mna sad (ale z kolerzankami to tak )
Jak ogladalismy filmy u mnie w domu to zazwyczaj 3/4 filmu to zajmowalismy sie soba tongue

4

I teraz taka nagła zmiana ? Hm może spotyka się z kimś innym ? Może ma jakiś problem ?

5

z tego co mi wiadomo... jak ludzie są sobą zauroczeni to tak jak twoja dziewczyna na pewno się nie zachowują, myślę że już jej przeszła "miłość" do ciebie. A im bardziej będziesz za nią latał tym bardziej ona będzie cię olewać, zajmij się swoimi sprawami, zainteresowaniami, spotykaj się z ludźmi, a jej też pozwól na trochę swobody, jak nie chce lub nie ma czasu bądź ochoty to daj jej ten luz i nie przejmuj się. Im więcej będziesz się tym przejmować tym gorzej dla ciebie.

6

Wlasnie tez tak myslalem ze jej przeszlo hmm ale zawsze jej daje swobode i nigdy jej nie powiedzialem ze nie ma sie spotykac z kolezankami tylko ze mna. tylko najgorsze ze mi na niej strasznie zalezy i tak dac sobie spokoj to ciekie to bedzie do wykonania sad

7

Moze naprawde nie ma czasu? smile
mozesz tez zrobic test tongue nie pisz do niej pierwszy... jesli sie przelamie i odezwie do cb sama, to wiedz ze ci na niej zalezy smile

8

ostatni raz kiedy widzielismy sie tak na dluzej czyli ogladalismy film to dwa tygodnie temu i to jeszcze po dwu tygodniowej przerwie bo wyjechalem. aaa i jesze tydzien temu odebralem ja z treningu

9

no to w poniedzialek zrobilem taki test smile i napisala dopiero o 23 ;/ ale napisala smile

10

Ba...chlopaku skoro dziewczyna o 23 wysyla ci smsa tzn ze do 23 byla tak sfrustrowana faktem ze ty do niej nie piszesz, ze w koncu sama to zrobila smile

Mysle ze jednak jej na tobie zalezy smile ale i tak proponuje szczera rozmowe...to antidotum na wszystkie problemy smile

11

Jak sie juz spotkacie to przede wszystkim spokojna rzeczowa rozmowa. Moze cos jest na rzeczy?

12

mam nadzieje ze jej zalezy smile  jak narazie to przestalem specjalnie proponowac spotkania by zobaczyc czy ona zaproponuje takie ktore wypali smile tez mam zamiar porozmawiac z nia na ten temat

13

współczuje trzeba z nia
pogadam ogólnie musiał być powiedzieć do niej coś czuje.
Nie martw sie wszystko sie ułoży :)zobaczysz. Pozdrawiam nie znajomości.

14

Zycze powodzenia! wink

a swoja droga z perspektywy moich zwiazkow z facetami, to zwykle oni proponowali spotkania tongue Ja co najwyzej lekko sugerowałam tongue Staroswieckie podejscie, wiem...ale w koncu to facet jest zdobywca!

15

dzieki przyda sie smile

wiem ze to ja powinienem proponowac spotkania ale ona mogla by chociaz sugerowac ze ma ochote sie spotkac smile a to tez moze byc jej taka gra/ sprawdzanie mnie ?

16

Jasne ze tak smile faceci to gracze, ale kobiety tez lubia gry, dlatego faceci kochaja kobiety, a kobiety facetow tongue

Aczkolwiek konkurs pt "kto pierwszy sie wylamie i napisze/ zadzwoni" byl bardzo czesto obecny w moim zyciu. Choc czasem to naprawde glupie, bo przykladowo on za mna tesknil, ja za nim, a nie odzywalismy sie do siebie 2 tygodnie... ale potem rozmawialismy o tym i sie wszystko wyjasnilo dlaczego byly ciche dni smile

17

Wątpię, że to gra. Ewentualnie chęć z jej strony żebyś bardziej o nią zabiegał. Jestem kobietą, wiem co mówię ;P

18 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-09 18:48:45)

tylko o dziwo kobiety nie związują się z tymi co za nimi latają... chyba ze dalej w formie dowartosciowana. oh, jestem adorowana, staraj sie bardziej. ja tu popieram, by wrzucic na luz.

19 Ostatnio edytowany przez eledril (2014-04-09 18:50:49)

no to jej ciagle udawadniam ze zalezy mi na niej ,chce sie z nia spotkac (chociaz na chwilke 20 min), pogadac itd. ale np jak sie pytalem
jakis czas temu czy jej zalezy na mnie to powiedziala : " mowilam Ci juz"
ale tez nie naciskam bo nie chce byc namolny

20

Qrcze nie znam twojej dziewczyny i trudno mi cos wiecej powiedziec smile Ja moge jedynie powiedziec ci jak ja zachowywalam sie i myslalam w podobnych sytuacjach smile

owszem, ktos wyżej napisal ze kobiety lgna do tych "niedostepnych"- to prawda, ale nie kierujmy sie stereotypami. Ja juz przezylam swoje z takim typem i skonczylo sie zlamanym sercem. Jednak wole normalnego faceta, ktory pokazuje mi to jak bardzo jestem dla niego wazna, wtedy czuje sie doceniona i kochana...

21

Dobrze, ale to powinno działać w obie strony. Jesli ona go zlewa, to czemu on ma dawać z siebie 10x więcej?

22

Masz racje... oboje powinni dawac z siebie 110% smile Ale moze dziewczyna jest niesmiala itd ?

23

ja jej pokazuje ze jest dla mnie wazna osoba i zalezy mi na niej ! smile wiem ze jest to mlody zwiazek ale zalezy mi na niej i nie chce tego zniszczyc dlatego bede musial z nia porozmawiac smile

24 Ostatnio edytowany przez eledril (2014-04-09 19:08:06)

predzej to ja jestem niesmialy ale ona moze troche tongue moge tak powiedziec ze to ona wprowadza nowe rzeczy do zwiazku tongue

czyli najlepiej jak bym teraz z niam porozmawial czy dac jej czas np do piatku?

25 Ostatnio edytowany przez gallanonim1 (2014-04-09 19:10:32)

Powiedz mi, gdzie znalezc takiego faceta? tongue chce takiego... big_smile

jesli dziewczyna warta zachodu to sie nawet nie zastanawiaj i dzialaj! smile

A kiedy ostatnio sie do cb odezwala? smile

26

z takim podejsciem ja nie widze, by mogło to dłużej potrwać.
pytania czy jej zależy są bardzo słabe...jestes potrzebującym i nie dziwne, że ona osłabiła kontakt. a idealnie to byc moze na spotkaniach było wg Ciebie. moze po prostu było nawet zbyt idealnie, bo sie tak "starasz".

27 Ostatnio edytowany przez eledril (2014-04-09 19:19:36)

jak konczylismy spotkanie to zawsze dziekowala za takie spotkanie i mowila ze zawsze chce takie. ja nie mowie ze jedlismy kolacje itp. tylko spontanicznie filmy wybieralismy razem ,obejrzelismy , porozmawialismy, posmialismy sie itd spontanicznie do tych spotkani podchodzilem
no dzis sie odezwala jak napisalem do niej ale krotko

28

Moze troche poczekaj smile zeby nie wyjsc na desperata wink do piatku

29

raczej to wyglada jak bym byl desperatem ale tak nie jest po prostu zalezy mi na niej ! (sorki ze ktorys raz to pisze smile )

30

Kazdy jest desperatem jesli jest zakochany smile

Ja tez jestem desperatka i to 100razy wieksza od cb tongue

31 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-09 19:34:45)

nie kazdy zakochany jest desperatem. jestem tego idealnym przykładem. chce szczęscia dla swojej ukochanej, ale takiego jak ona chce, a nie narzucając się i pytając o wszystko. 'kochasz mnie? podobam ci sie? spotkamy sie? moge cie pocałować? co dzis bedziemy robic?'
może komuś zależeć, ale tez można zachować rozsądek i dystans (szczególnie do swojego uczucia).
z tego co czytam to umilasz jej czas, dogadzasz, a dzięki temu czujesz sie lepiej sam ze sobą. a to oznacza desperacje/uzaleznienie i ona się odetnie prędzej czy pozniej przy takim podejściu do niej (jesli kobieta by wpadła w takie cos, to prędzej przetrwa).

32

Nie chodzilo mi o ta kwestie desperacji...chodzilo mi o to ze jesli czlowiek zakochany to nie wyobraza sobie zycia bez drugiej osoby, ona jest dla niego calym swiatem i panicznie boi sie ze cos nie wyjdzie. Dla mnie to desperacja, ale taka nieunikniona wink

33

thepass
jak napisales : nie narzucając się i pytając o wszystko. 'kochasz mnie? podobam ci sie? spotkamy sie? moge cie pocałować? co dzis bedziemy robic?'

ja wlasnie tak nie robie nie pytam sie jej czy mnie kocha? czy podobam sie jej? itd. tylko jedynie co jakis czas pytalem sie jej czy spotkamy sie i to tyle. ja jej nie widze co dziennie jak dobrze jest to moze 2 razy w tygodniu jak jej zaproponuje ze ja odbiore z treningu ( ale to wtedy krotko sie widzimy)

34 Ostatnio edytowany przez thepass (2014-04-09 19:48:11)

gallanonim1 napisał/a:

Nie chodzilo mi o ta kwestie desperacji...chodzilo mi o to ze jesli czlowiek zakochany to nie wyobraza sobie zycia bez drugiej osoby, ona jest dla niego calym swiatem i panicznie boi sie ze cos nie wyjdzie. Dla mnie to desperacja, ale taka nieunikniona wink

jak wyobrażasz sobie życie bez kogoś mimo zakochania to jest bardzo zdrowa milosc wtedy. nie zrozumiesz, bo zakochujesz się w ten gorszy sposób. dziewczyny marzą o takiej milosci, ale z czasem sie duszą.

eledril napisał/a:

thepass
jak napisales : nie narzucając się i pytając o wszystko. 'kochasz mnie? podobam ci sie? spotkamy sie? moge cie pocałować? co dzis bedziemy robic?'

ja wlasnie tak nie robie nie pytam sie jej czy mnie kocha? czy podobam sie jej? itd. tylko jedynie co jakis czas pytalem sie jej czy spotkamy sie i to tyle. ja jej nie widze co dziennie jak dobrze jest to moze 2 razy w tygodniu jak jej zaproponuje ze ja odbiore z treningu ( ale to wtedy krotko sie widzimy)

pisałeś, że pytasz czy jej zależy, więc podałem inne przykłady tego. nie pytaj, wyluzuj, czasem zaproponuj raz i tyle. jesli sie nie odezwie, to nie ma co naciskać bo to nic nie da.

35

no tak masz racje. moze raz czy dwa razy sie spytalem przez te dwa miesiace czy jej zalezy na naszym zwiazku ale tylko wtedy kiedy widzialem ze jest jakis problem

36

tylko taka milosc jest dla mnie dziwna jezeli kogos kocham a pozwalam jej odejsc ( ale moze zle to rozumiem smile )

37

jak sie kocha, to sie pragnie szczęścia drugiej osoby bardziej niż WŁASNEGO. jak nie pozwalasz komus odejsc, to robisz to dla siebie. jak komus dasz odejsc, by poczuł się szczęśliwszym niz z Tobą, to to jest zdrowa milosc.

i nie mowie, ze jest to łatwe. mysle, ze niewiele osób tak potrafi, bo chce zagarnac kogos dla siebie, dogadzac mu, pokazywac ze bedzie dobrze. wszystko zeby mozg nakręcać na przyjemnosc.

38

pod tym wzgledem to jest prawdziwa milosc ale dla mnie bez sensu ;/

39

dobra bo troche zeszlismy z tematu tongue jak sie nic nie zmieni to pogadam z nia smile (w sumie to tak czy siak bee musial porozmawiac tongue)
dam znac jak poszlo smile

dziekuje raz jeszcze za pomoc i trzymajcie kciuki !!!! smile

40

eledril napisał/a:

dobra bo troche zeszlismy z tematu tongue jak sie nic nie zmieni to pogadam z nia smile (w sumie to tak czy siak bee musial porozmawiac tongue)
dam znac jak poszlo smile

dziekuje raz jeszcze za pomoc i trzymajcie kciuki !!!! smile

hmmmmmmmmm nie chcę ani siać fermentu ani Tobie w głowie ale dziwne dla mnie aby wolała się spotykać z koleżanką/koleżankami jak z Tobą....hehehehe.......pogadaj z nią i zapytaj prosto z mostu czemu Ciebie oszukuje, że wiesz, że spotyka się z innym smile zmanipuluj ją, zobaczysz jej reakcję

Posty [ 41 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » MIŁOŚĆ , ZWIĄZKI , PARTNERSTWO » Problem z dziewczyna

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024