Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Strony 1 2 3 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 1 do 65 z 359 ]

1 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-26 13:24:12)

Temat: Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Witam.
6 lutego po ponad 3letnim związku odeszła ode mnie dziewczyna. Mieszkaliśmy razem, ona studiowała i pracowała, ja tylko studiowałem. Jak to bywa w związku raz było lepiej raz gorzej. Zawsze jednak po jakiejkolwiek kłótni potrafiliśmy dojść do porozumienia. W pracy miała jednego kolegę, który według mnie w tym wszystkim namieszał. Mianowicie kiedy jeszcze go nie poznała był cichy, skryty. Ona pierwsza wyciągnęła do niego rękę aby otworzył się na świat. On ten gest odebrał jako zainteresowanie z jej strony. Był na każde skinienie jej palcem. Był w stanie zrobić dla niej wszystko. Moja była często powtarzała, że ten chłopak jej się nie podoba, szuka na siłę dziewczyny, ma często jakieś dziwne "humory" i wahania nastrojów. W ostatnim czasie miała problemy w szkole i pracy. Tyle, że na zewnątrz tak bardzo tego nie pokazywała więc ciężko było domyślić mi się, że jest aż tak źle. Z czasem to on stawał się dla niej oparciem i to właśnie jemu wolała się wyżalać, rozmawiać z nim o swoich problemach. Dzień przed rozstaniem dałem jej wybór- on albo ja. Wybrała mnie. Następnego dnia jednak powiedziała, że tak nie potrafi, już mnie nie kocha i nie czuje tego, co kiedyś. Teraz to on jej pomaga, często rozmawiają, widują się. Myślę jednak, że ona nie chcę być w związku z nim. Znalazła w nim po prostu oparcie i otuchę, której przez ostatni czas ode mnie nie uzyskiwała. Wyprowadziła się, zablokowała wszelaką możliwość kontaktu. Dzień po rozstaniu poprosiłem aby przyszłą do mieszkania. Ubrałem się w garnitur, kupiłem 100 świec, kupiłem kwiaty, przygotowałem jej ulubione łakocie. Nic mi to jednak nie dało. Zrozumiałem wszystkie swoje błędy, wiem jak byłem głupi. Tyle, że ona nie chce mi nawet dać możliwości abym pokazał, iż jestem inny. Co powinienem zrobić aby ją odzyskać?

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Kolega z pracy jest dla niej jak przyjaciółka, tyle, że w męskim wydaniu. Niektóre kobiety lepiej dogadują się z mężczyznami. Nie należy im tego zabraniać, choć oczywiście istnieje pewne niebezpieczeństwo, że taka "przyjaciółka" będzie chciała czegoś więcej niż tylko rozmowy przy kawie.
Sądzę jednak, że nie w koledze z pracy tkwi problem.
Nie napisałeś właściwie dlaczego odeszła. Nie odeszła do innego, a przynajmniej nie tego z pracy.
Zastanów się, czego ona właściwie chciała od związku, a czego ten związek jej nie dawał. Musiała coś na ten temat mówić.
To, co możesz zrobić, to poczekać, a potem postarać się nawiązać z nią kontakt. Nie rozmawiać o związku i o tym, co było. Należy zainteresować się jej sprawami. Byc przy niej jak ten jej kolega. Wysłuchać, starać się zrozumieć i nie oceniać. Z czasem być może zaufa Ci, odkryje w Tobie wrażliwego faceta, na którym może polegać i na nowo się w Tobie zakocha.

To optymistyczny scenariusz.

Musisz jednak wiedzieć, że być może nic już z tego nie będzie. Nie nastawiaj się na wygraną.

3 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-26 13:39:33)

Odeszła, gdyż nie czuła u mnie wsparcia szczególnie w newralgicznym dla niej grudniu, styczniu. Po prostu wydawało mi się, iż ona daję sobie z tym wszystkim radę. Jak tylko pytałem to odpowiadała, że jakoś to będzie. Potwierdzałem ją w przekonaniu, że jest silna i damy sobie radę. Przestała po prostu rozmawiać ze mną szczerze, otwarcie o swoich problemach, gdyż zapewne z góry myślała, iż jej nie pomogę, ze względu na to, że zmieniłem się w ostatnim czasie.

Tylko tu nasuwa się kolejny problem- jak jej pokazać, że nadal mi zależy skoro urwała każdy możliwy kontakt ze mną? Boję się, iż jeśli nie będę za wszelką cenę starał u3mywać z nią kontaktu to pomyśli, że się z tym pogodziłem i poddałem. Z drugiej strony jednak nie chcę być nachalny...

4

W jaki sposób się zmieniłeś?

5 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-26 14:30:15)

Przeczytaj wątek "prawo przyciągania a odzyskanie eks." Autor Un hombre.

Ciekawie facet pisze

Życzę aby Ci się udało
powodzenia

6

Nie widziałem, iż potrzebuję mnie bardziej niż kiedykolwiek. Myślałem , że wszystko jest ok, jakoś to będzie. Przestałem się starać tak jak kiedyś. Nie mówię oczywiście, że leżałem jedynie na kanapie i nic nie robiłem. Lecz jej prośba np. abym posprzątał mieszkanie była spełniana dopiero po kilku dniach. Chociaż wiedziałem, że jest zmęczona po pracy, a w weekendy po szkole. Takie "drobnostki" powoli ją ode mnie odsuwały.

7

cachmir

Przeczytam z pewnością. Dziękuję smile

8

To nie są drobnostki. Jeżeli kobieta idzie do pracy, uczy się, a do tego musi posprzątać i ugotować, to zaczyna się zastanawiać, co robi w takim związku. To nawet małżeństwo nie jest!
Jedna kolacja ze świecami to za mało. Czeka Cię duża zmiana. Musisz sprzątać, gotować, zacząć robić wszystko to, czego ona by chciała. Po jakimś czasie przyzwyczaisz się do zmiany.
Jeśli będziesz miał szczęście, to będzie okazja, żeby jej to wszystko zademonstrować.
Zastanów się czy jesteś na to gotowy.

9

Cenaaa napisał/a:

Nie widziałem, iż potrzebuję mnie bardziej niż kiedykolwiek. Myślałem , że wszystko jest ok, jakoś to będzie. Przestałem się starać tak jak kiedyś. Nie mówię oczywiście, że leżałem jedynie na kanapie i nic nie robiłem. Lecz jej prośba np. abym posprzątał mieszkanie była spełniana dopiero po kilku dniach. Chociaż wiedziałem, że jest zmęczona po pracy, a w weekendy po szkole. Takie "drobnostki" powoli ją ode mnie odsuwały.

.

To wcale nie są drobnostki !!!!!
Z tych małych detali składa się całe życie.

Dobrze,że widzisz swój błąd i teraz wiesz,że kobieta potrzebuje faceta a nie dziecka do obsługiwania.
Najbardziej jednak martwi mnie fakt,że zablokowała kontakt z każdej strony.
Czasami ktoś chce dać coś do zrozumienia, znasz ją wiec chyba wiesz.
jednak jeżeli jest warta zachodu i starań to walcz.
Może jest po prostu wściekła.

10 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-26 13:58:26)

Zrozumiałem swoje błędy. Jestem na to gotowy. Na początku naszego związku dzieliło nas 700 km, a mimo wszystko dawaliśmy radę. Jak już mieszkaliśmy razem to wszystko się posypało. Z mojej winy. Wszystko przemyślałem, wszystko rozumiem. Wiem, iż jestem w stanie być lepszym człowiekiem.

cachmir
Masz rację. Wczoraj do mnie zadzwoniła i powiedziała, iż piszę do niej akurat wtedy jak ma zły humor,dzień. Jeśli piszę jej wiadomość o treści" czy jesteś z nim?"( kolega z pracy) to szczególnie w przypadku, gdy akurat spędza z nim czas odpowiada, że tak. Jednak jeśli jest sama i to już tego nie potrafi powiedzieć i zmienia temat, albo kończy rozmowę/wymianę wiadomości.

Czy powinienem starać się za wszelką cenę u3mać z nią kontakt? Czy dać jej czas? 5 marca będę się z nią widział, ze względu, iż przychodzi do mnie do mieszkania rozliczyć się z właścicielką i zabiera resztę rzeczy.

11

Daj jej spokój z tym kolegą. Nie pytaj czy jest z nim, co robią  i o czym rozmawiają. Lepiej będzie, jeśli raz jej napiszesz albo powiesz, że Ci na niej zależy i jesteś zwyczajnie zazdrosny.

12

JUPKA napisał/a:

Daj jej spokój z tym kolegą. Nie pytaj czy jest z nim, co robią  i o czym rozmawiają. Lepiej będzie, jeśli raz jej napiszesz albo powiesz, że Ci na niej zależy i jesteś zwyczajnie zazdrosny.

Przekazałem jej, iż tego typu prowokacje na mnie nie działają, a nawet jeszcze bardziej motywują do tego, aby ją odzyskać.

13

To będzie świetna okazja do rozmowy. Musisz się przygotować.
1. Posprzątaj.
2. Kup coś do mieszkania. Może to być obraz, jakaś dekoracja. Dobrze, żeby widziała, że dbasz o miła atmosferę w mieszkaniu.
3. Ugotuj obiad. Zaproponuj jej coś do jedzenia. Domowy obiad.
4. Przeproś za swoją nieuzasadnioną zazdrość i powiedz o tym, że Ci zależy i jesteś zazdrosny.
5. Nie naciskaj na deklaracje z jej strony.
6. Możesz zaproponować wspólny wypad do kina. Powiedz, że nie chcesz tracić z nią kontaktu

14

JUPKA napisał/a:

To będzie świetna okazja do rozmowy. Musisz się przygotować.
1. Posprzątaj.
2. Kup coś do mieszkania. Może to być obraz, jakaś dekoracja. Dobrze, żeby widziała, że dbasz o miła atmosferę w mieszkaniu.
3. Ugotuj obiad. Zaproponuj jej coś do jedzenia. Domowy obiad.
4. Przeproś za swoją nieuzasadnioną zazdrość i powiedz o tym, że Ci zależy i jesteś zazdrosny.
5. Nie naciskaj na deklaracje z jej strony.
6. Możesz zaproponować wspólny wypad do kina. Powiedz, że nie chcesz tracić z nią kontaktu

Myślałem właśnie nad paroma podanymi przez Ciebie punktami. Tylko czy ona wtedy nie uzna, że ma mnie w garści, może robić ze mną co chce i przez to jestem mało atrakcyjny?

15

To się nie kontaktuj do 5 marca,ona odeszła ona musi wykonać pierwszy ruch nic nie zmienisz cały czas będąc obok.
Może nic już z tego nie będzie bo to nie było to i ona podjęła taką decyzje?
Musisz jej pokazać czynami,że się zmieniłeś gadaniem nic nie zdziałasz.

16

Tylko niech ta dekoracja  będzie w męskim stylu, żeby nie posądziła Cię o zdradę. Taki Twój wkład w dekorowanie mieszkania.

17

KoralinaW napisał/a:

To się nie kontaktuj do 5 marca,ona odeszła ona musi wykonać pierwszy ruch nic nie zmienisz cały czas będąc obok.
Może nic już z tego nie będzie bo to nie było to i ona podjęła taką decyzje?
Musisz jej pokazać czynami,że się zmieniłeś gadaniem nic nie zdziałasz.

Jak pisałem wyżej ostatnie 2 miesiące naszego związku można powiedzieć, że "przespałem". Nie czuła wsparcia i dlatego odeszła. Non stop wmawia mi, że komputer i meczy były dla mnie ważniejsze. Lecz to nie jest prawda. Ciągle wszystko wyolbrzymia. Tylko jak pokazać czynami skoro nie wiem gdzie mieszka, nie mam nr. telefonu, żadnego kontaktu?

18

Nie uzna. Będzie zadowolona. Nie wspominaj, że to dla niej. Niech to wygląda naturalnie.
Sama dojdzie do wniosku, że Ci zależy. I dobrze.

19

Cenaa.  Przeczytaj proszę wątek o którym pisałam wyżej.
                     Przemyśl i się ode zwij.
                     Na hura i tak nic nie zrobisz.
                     Przeczytaj i pozbieraj myśli.

20 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-26 15:04:36)

Wczoraj również podczas rozmowy telefonicznej wieczorem, gdy była pod wpływem alkoholu oczywiście u boku kolegi nastraszyłem ją trochę. Powiedziałem "ok, odchodzę. Dam Ci spokój". Zaniemówiła wtedy. Nie wiedziała co powiedzieć. Również kiedy zapytałem czemu on jest obok Ciebie to odpowiedziała mi "a Ty tu jesteś?". Jak to rozumieć ? Boli mnie również to, że traktuje mnie teraz jak totalnego śmiecia. Według mnie na aż tak złe traktowanie nie zasłużyłem. Nigdy jej nie uderzyłem, nie zdradziłem. Myślę, że jej otoczenie stara się mnie "obrzydzić" w jej oczach.

21

Na czym powinienem się teraz przede wszystkim skupić? Na "modernizacji" własnej osoby czy próbach pokazaniu jej, że nie odpuszczam ?

22

Na "modernizacji"

Daj jej od siebie odetchnąć, nie narzucaj się.
Jednak jak zadzwoni pokaż jej,że Ci zależy, bez nachalności.
Poczekaj na efekty.

I nie pytaj więcej o kolegę. Nigdy więcej !!!
tak jakby w ogóle nie istaniał

23

"Nie zdradziłem i nie uderzyłem" - ma być Ci wdzięczna? Musisz się zmienić.

24

Najbardziej boję się tego, że ona uzna, iż przez brak kontaktu już odpuściłem, nie zależy mi. Z drugiej strony może po prostu musi sobie wszystko ułożyć i gdy złość jej przejdzie zacznie troszkę inaczej myśleć? W tej chwili pamięta jedynie te "złe" chwile.Mam nadzieję, że z czasem zatęskni i zacznie wspominać te dobre chwile, bo to był jednak kawałek czasu. Ponad 3 lata. Jest na to szansa ?

25

JUPKA napisał/a:

"Nie zdradziłem i nie uderzyłem" - ma być Ci wdzięczna? Musisz się zmienić.

Źle mnie zrozumiałaś. Mam na myśli to, iż w mojej opinii nie zasłużyłem teraz na takie traktowanie. Nie byłem żadnym potworem. Lecz ona teraz działa pod wpływem emocji, rad innych.

26

Cenaaa napisał/a:

ona teraz działa pod wpływem emocji, rad innych.

Ty też korzystasz z rad, choćby naszych.
I tak jak piszesz, trzy lata to kawał czasu.
Daj jej zatęsknić.

27

najlepiej Cenna to zamknac sie i nie czytac glupot na tym forum.wiekszosc tutaj siedzi,pierdoly wypisuje,bo nie ma co z nudow robic.i oczywiscie nic madrego nikt tu Tobie nie doradzi.

28

77dario napisał/a:

najlepiej Cenna to zamknac sie i nie czytac glupot na tym forum.wiekszosc tutaj siedzi,pierdoly wypisuje,bo nie ma co z nudow robic.i oczywiscie nic madrego nikt tu Tobie nie doradzi.

Mam troszkę inne zdanie na ten temat. Rozmowa i wymiana poglądów pomaga i to bardzo. Na tym forum ponadto wielu użytkowników już troszkę w życiu przeszło i nikomu nie zaszkodzi jeśli podzielą się swoimi doświadczeniami i radami. Przecież tylko i wyłącznie do mnie należy decyzja odnośnie tego co zrobię. Nikt mnie do niczego nie zmusza.

29

im wiecej bedziesz czytal te zdebilniale rady i wszelakie artykuly po rozmaitych stronach,tym bedziesz glupszy i sie bardziej pograzal.najprosciej w swiecie to kupic sobie SUZUKI zamiast kobiety i zajac sie pasja,relaksowac sie i korzystac z zycia w inny sposob niz zadreczac sie teraz i myslec.ja tu tez napisalem_))))wczoraj.i uwierz mi,ze na pozor proste pytanie,a dla osob,ktore czytaly,badz tez nie potrafia czytac,okazalo sie ono takie proste jak sznurek w kieszeni.

30

77dario

Ok. Świetnie. smile Dzięki za pomoc ! Możesz już zakończyć udział w tym temacie. ;]

31 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-26 16:47:22)

77dario napisał/a:

. najprosciej w swiecie to kupic sobie SUZUKI zamiast kobiety

.

I walnąć nią tak prosto w ścianę z szybkością 250/h i bez względnie od łączyć heble.
To jak Ci budzik prędkość pokaże a oczy ścianę zobaczą to może Ci się szybciutko mózg z resetuje.

32

nie zaprzeczam))))tyle,ze od 7lat jak jezdze to dwa razy sie wywalilem i tylko na torze.

33

cachmir,a tak na marginesie widac jak masz pusty lep,piszac i zyczac komus drugiemu wypadku

34 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-26 16:57:47)

77dario napisał/a:

cachmir,a tak na marginesie widac jak masz pusty lep,piszac i zyczac komus drugiemu wypadku

.
Dobrze,że Ty masz pełny.
A tak na marginesie to wachy Ci brakło,że siedzisz na forum i jak sam twierdzisz,
teraz debilnych rad udzielasz?

35

tak,siedze i Twoje madrosci czytam

36

77dario napisał/a:

tak,siedze i Twoje madrosci czytam

Wyjdź stąd człowieku, proszę.

37

Proszę o powrót do tematu wątku i zaprzestanie słownej bijatyki.

38

Czy podczas spotkania 5 marca powinienem prosić ją o to aby wróciła? Czy raczej dać sobie z tym spokój?

39

Słuchaj, kiedy moja ex zostawiła mnie po prawie 3 latach też w jej pracy kręcił się w okół niej jeden chłopak. Ale ona zawsze powtarzała, że nigdy by z nim nie mogła być, że to taka ciapa, zachowuje się jak dziecko, laluś itp. I wiesz co? 3 miesiące po naszym rozstaniu zamieszkała z nim i są do teraz, czyli już prawie 8 miesięcy. Ale pociesze Cię. Miłości z tego nie ma. Sama twierdzi i wszystkim mówi nawet mi, że go nie kocha, powiedziała mi, że on był jedynie dla niej plastrem po naszym rozstaniu, że nie chce z nim mieszkać itp. To było do przewidzenia zresztą.

Jedyna dla Ciebie słuszna rada to zupełny brak kontaktu. Wiem, że będzie Ci ciężko, ale to Twoja jedyna szansa. Odetnij się. A w tym czasie zmień się na lepsze. Bądź szczęśliwy, realizuj swoje pasje, spotykaj się ze znajomymi. Niech ona poczuje, że Ciebie straciła. Nie dzwoń do niej, a już na pewno nie rób scen zazdrości o tego jej kolegę! To najgorszy błąd jaki popełniasz. Wiesz jak jest. Jeżeli ona nawet nic do niego nie czuje, to jeżeli będziesz go krytykował, atakował ją za niego i mówił jaki to on jest zły, to ona nawet wbrew wszystkiemu będzie stawać w jego obronie i na złość z nim będzie, a po tym może się okazać, że wyjdzie z tego jeszcze jakaś miłość. Podejdź do sprawy spokojnie. Jak będzie Ci o nim opowiadała to powiedz "ok, spoko. Dobry chłopak z niego, mógłbym się z nim nawet napić" ona zdębieje. Nie takiej reakcji oczekuje. Nie popełniaj tych błędów, przestań jak najszybciej.

Jeżeli tego 5 marca się z nią spotkasz to bądź normalny. Żadnych kwiatów, prezentów ani biadolenia o was. Potraktuj ją jak koleżankę, na dystans. Was już nie ma i tak też się zachowuj. Nie rób nic dla niej, to Ci nic nie da, uwierz. Na kobiety nie działają żadne logiczne tłumaczenia, na nie działają emocje. Bądź dla niej obojętny, nic tak nie działa na wyobraźnie jak obojętność. Pamiętaj! Zero kontaktu, żadnych prezentów, proszenia itp.

40 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-26 22:54:03)

Widzę, że znalazłeś się kiedyś w podobnej sytuacji. Chociaż tyle,że nie jestem sam. Wiem, że nie powinienem z nią u3mywać kontaktu, prosić o wybaczenie,o powrót. Tylko boję się, że ona wtedy poczuje, że mi już nie zależy... Dzisiaj po tym jak mi napisała wiadomość na e-mailu, że przesadziłem lekko (chodziło o atak na tego "kolege") i mam do niej nie pisać, bo ona również tego nie będzie robić i mam na to nie liczyć odpisałem " ok. Jak chcesz. Prosił się nie będę. Również żegnam". Czy to był dobry ruch ? Ruszy ją w jakiś sposób ?

41

Mam bardzo podobna sytuacje, moja eks zostawila mnie z tych samych powodow i teraz wydaje mi sie, ze swiruje z jakims innym gosciem. Tez mam ten problem, bo wjezdzalem na goscia i nawet sam do niego napisalem. Wszyscy mi mowia, ze mam sie odciac i zabrac za siebie. Mam nie wchodzic na jej fejsa, na jego fejsa, tylko jest ciezko. Wczoraj znowu widzialem, ze polubila jego zdjecia, czego nie ma w zwyczaju. Stary, trzeba to przetrzymac i tak jak napisal Tobiasz228 olac i znalezc lepszego siebie. Tylko wtedy jest szansa. Wydaje mi sie, ze lepiej bedzie jak jej nigdzie nie bedziesz zapraszal tylko pokazesz jaja jak facet i dasz jej samej sie odezwac. Wiem, to boli jak diabli, bo sam jestem na dnie w tym momencie i smiac mi sie chce, ze takie madre rzeczy pisze, ale to jest najlogiczniejsze rozwiazanie. Znajome ze swojego doswiadczenia mi mowia, ze jak kobieta chce zobaczyc czy sie zmieniles zrobi to wink Nie wiem jak, ale podobno to zrobi. Teraz jestes sam i liczysz sie tylko Ty. To boli jak diabli, ale przetrzymaj to. Ja ze swoja bylem 9 lat (teraz mam 24) i bol jest nie do opisania. Jak przeczytalem w "neutralizatorze bolu" facet to facet i nie wazne czy on zawini, kobieta musi miec czas ochlonac i pozbierac mysli. Ja tez pajacowalem i prosilem przez 3 tygodnie. Raz pisalem zeby wrocila, a potem pokazywalem jej ze mi nie zalezy. Najlepszym wyjsciem jest napisac list szczerze co czujesz i ze sie zmienisz (ale tu zaznacz, ze dla siebie, nie dla niej), po cichaczu zostaw w skrzynce, czy pod drzwiami i hasta la vista, nie ma Cie, znikasz i zyjesz swoimi pasjami i zajeciami. Zero facebookow, zdjec, maili, telefonow. Wszystko usuwasz. Bedzie dobrze stary smile

42

krychman napisał/a:

Mam bardzo podobna sytuacje, moja eks zostawila mnie z tych samych powodow i teraz wydaje mi sie, ze swiruje z jakims innym gosciem. Tez mam ten problem, bo wjezdzalem na goscia i nawet sam do niego napisalem. Wszyscy mi mowia, ze mam sie odciac i zabrac za siebie. Mam nie wchodzic na jej fejsa, na jego fejsa, tylko jest ciezko. Wczoraj znowu widzialem, ze polubila jego zdjecia, czego nie ma w zwyczaju. Stary, trzeba to przetrzymac i tak jak napisal Tobiasz228 olac i znalezc lepszego siebie. Tylko wtedy jest szansa. Wydaje mi sie, ze lepiej bedzie jak jej nigdzie nie bedziesz zapraszal tylko pokazesz jaja jak facet i dasz jej samej sie odezwac. Wiem, to boli jak diabli, bo sam jestem na dnie w tym momencie i smiac mi sie chce, ze takie madre rzeczy pisze, ale to jest najlogiczniejsze rozwiazanie. Znajome ze swojego doswiadczenia mi mowia, ze jak kobieta chce zobaczyc czy sie zmieniles zrobi to wink Nie wiem jak, ale podobno to zrobi. Teraz jestes sam i liczysz sie tylko Ty. To boli jak diabli, ale przetrzymaj to. Ja ze swoja bylem 9 lat (teraz mam 24) i bol jest nie do opisania. Jak przeczytalem w "neutralizatorze bolu" facet to facet i nie wazne czy on zawini, kobieta musi miec czas ochlonac i pozbierac mysli. Ja tez pajacowalem i prosilem przez 3 tygodnie. Raz pisalem zeby wrocila, a potem pokazywalem jej ze mi nie zalezy. Najlepszym wyjsciem jest napisac list szczerze co czujesz i ze sie zmienisz (ale tu zaznacz, ze dla siebie, nie dla niej), po cichaczu zostaw w skrzynce, czy pod drzwiami i hasta la vista, nie ma Cie, znikasz i zyjesz swoimi pasjami i zajeciami. Zero facebookow, zdjec, maili, telefonow. Wszystko usuwasz. Bedzie dobrze stary smile

Tyle, że bardzo chcę aby do mnie wróciła. List napisałem ale nic nie dał. Być może zrobiłem to za wcześnie. A Ty jesteś teraz z nią ?

43

Cenaaa napisał/a:

Dzisiaj po tym jak mi napisała wiadomość na e-mailu, że przesadziłem lekko (chodziło o atak na tego "kolege") i mam do niej nie pisać, bo ona również tego nie będzie robić i mam na to nie liczyć odpisałem " ok. Jak chcesz. Prosił się nie będę. Również żegnam". Czy to był dobry ruch ? Ruszy ją w jakiś sposób ?

Ona za wszelką cenę będzie broniła tego jej kolegę, a im bardziej Ty będziesz jej robił o nie awantury lub go atakował tym bardziej ich do siebie zbliżysz, bo nic tak nie zbliża ludzi jak wspólny wróg. Dlatego musisz olać tego kolesia. Robiąc o niego awanturę pokazujesz, że jesteś słaby i gorszy, bo ludzie pewni siebie i swojej wartości nie są zazdrośni. Znaj swoją wartość, jesteś od niego lepszy, ona w niedługim czasie sama powinna to zrozumieć. Ale nie zobaczy tego jeżeli będziesz z nią utrzymywał kontakt i jeżeli będziesz na niego najeżdżał. Zakoduj sobie, że to dobry chłopak, nic Ci nie zrobił, nie zabrał, to jej wybór. To, że się z nim spotyka to jeszcze lepiej, niech z nim przebywa, niech was porównuje. Uwierz, że to już na krótką metę. To jest plaster dla niej. Ona tak samo jak Ty przeżywa to rozstanie i on właśnie służy jako bandaż na jej ranę, ale zapewne to wszystko. Nawet jak z nim będzie, to z braku innej opcji - bo do Ciebie nie wróci - na ten moment.

Pogódź się z tym i zacznij od teraz walkę z samym sobą, z nikim innym. Nie pisz do niej nic, kompletnie nic. Zapadnij się pod ziemię, ona z czasem będzie ciekawa co się dzieje, czemu przestałeś się odzywać. W takich chwilach kobieca wyobraźnia potrafi zdziałać cuda i to działa na Twoją korzyść. Ty już ją doceniłeś, kiedy ją straciłaś. Daj jej poczucie, że ona straciła Ciebie. Brak kontaktu działa dla Ciebie więcej niż myślisz. A już za żadne skarby nie proś, nie błagaj o powrót. Przyjmij to na klatę i nie popełniaj więcej błędów, które popełniłeś. Jeżeli będziesz się z nią widział nie bądź dla niej chamski czy niemiły, traktuj ją po prostu jak zwykłą koleżankę. Bądź uśmiechnięty, pokaż, że nie mazgaisz się jak baba po tym wszystkim tylko żyjesz dalej i kobiety do szczęścia nie potrzebujesz. Teraz ona jest na Ciebie wściekła, nie chce z Tobą rozmawiać, ani Ciebie widzieć. Każda Twoja próba kontaktu tylko pogorszy Twoją sytuacje. Daj jej od siebie odpocząć, daj jej zatęsknić. Jeżeli napisze do Ciebie sms, nie odpisuj od razu, tylko po jakimś czasie. Nie bądź na jej zawołanie. Nie przesiaduj cały dzień na fb, żyj aktywnie. Kreuj się na szczęśliwego wśród znajomych, a to na pewno do niej dotrze. Nie bądź o nią zazdrosny, daj jej żyć, niech robi co chce. Chce być z innym, proszę bardzo jej wybór. Ty już nie masz prawa ingerować w jej życie, ona sama teraz musi wybrać. A uwierz, że w jej głowie pojawiać się będą wątpliwości czy dobrze zrobiła i będzie próbowała się ich pozbyć, a takim zachowaniem jak do tej pory utwierdzasz ją w przekonaniu, że zrobiła dobrze. Dlatego tak ważny jest brak kontaktu.

Ja z moją byłą zerwałem kontakt na 3 miesiące. I miałem podobną sytuacje do Ciebie. Nie chciała mnie widzieć, nie chciała nic. Byłem dla niej niczym. I po tych 3 miesiącach ciszy sytuacja się diametralnie zmieniła. Jesteśmy teraz kolegami, ona mówiła, że tęskniła, że brakowało mnie jej itp. Tylko, że ja znów zerwałem z nią kontakt i jej mi z tym lepiej. Pamiętaj walka, walką, ale trzeba znać granicę i mieć do siebie szacunek. To nie Ty straciłeś ją, tylko ona straciła Ciebie i dała szansę innym dziewczynom na poznanie Ciebie.

44

Dlaczego znowu zerwałeś z nią kontakt? Poznałeś kogoś innego? Wyszło wam na dobre to ponowne zerwanie kontaktów?

45

Pomimo tego, że po tych 3 miesiącach ciszy odnowiliśmy kontakt i układał się on poprawnie, żeby nie powiedzieć dobrze. 2 noce u niej spałem, do niczego nie doszło, ale sam fakt. To takie koleżeńskie relacje do niczego konkretnego nie prowadziły, zatrzymaliśmy się w punkcie kolega - koleżanka, a mi przestało to odpowiadać. Dodatkowo denerwuje mnie jej zachowanie wobec jej aktualnego chłopaka, którego w ogóle nie szanuje i pomimo, że powinienem się z tego cieszyć, to mnie to odpycha, bo już po naszym rozstaniu potraktowała mnie jak śmiecia, teraz zrobi zapewne podobnie z nim. Ona teraz potrzebuje się wyszaleć i widzę, że ma do mnie sentyment, być może ponownie coś czuje, to jednak nie wykazywała jakiejś inicjatywy powrotu, dlatego postanowiłem ponownie zerwać kontakt, bo każdy kontakt z nią trochę przeżywałem. A tak jest mi lepiej i dam wykazać się jej.

46

Masz jeszcze swego rodzaju nadzieję, iż Ci pokaże, że znów jesteś dla niej ważny? Dałbyś jej szansę na powrót do związku?

47

Trudno nie mieć nadziei jak od jej rodziny tutaj w Londynie słyszy się teksty typu "daje sobie dwie nogi uciąć, że będziecie razem", "dla mnie jesteście parą", "ona zapewne niedługo zacznie żałować, że Cię zostawiła, jak już nie żałuje" - jej rodzina jest za mną, tamtego jej chłopaka tolerują, ale za nim nie przepadają, bo to taka ciapa. Nadzieja zawsze pozostanie, dalej zajmuje w moim sercu ważne miejsce.

Dałbym jej szansę wrócić, bo wolę żałować, że coś zrobiłem, niż żałować, że czegoś nie zrobiłem. Na pewno nie dałbym jej wrócić od razu, musiałaby się trochę postarać i przede wszystkim zejść na ziemię, bo teraz buja w chmurach, trochę woda sodowa uderzyła jej do głowy przez ten Londyn, ale to do czasu. Sielanka wiecznie trwać nie będzie. Wiesz ja odnowiłem kontakt po tych 3 miesiącach, bo polubiła moje zdjęcie na fb, pierwszy raz od zerwania, czyli po jakiś 5 miesiącach. Ona rzadko pisała pierwsza. Dała mi znak. Później jak była cisza, znów polubiła jakieś zdjęcie, ja znów napisałem. I ona za każdym razem z uśmiechem mi powtarzała, że wiedziała, że się odezwę. I teraz jak od miesiąca nie mamy kontakty niedawno znów polubiła zdjęcie na fb, ale tym razem się nie odezwałem. Kilka dni później dostałem sms "to mój nowy numer. "imię" smile" myślę i co mnie to obchodzi, po co ten uśmieszek na końcu, ale po kilku godzinach napisałem zwykłe "ok". I cisza z mojej strony jak i z jej. Ona czeka, żebym to ja napisał, ale ja tym razem się nie ugnę i Tobie życzę tego samego.

48 Ostatnio edytowany przez Cenaaa (2014-02-27 00:39:16)

W moim przypadku kompletnie zerwała ze mną jakikolwiek kontakt. Ma nowy nr. tel., na fejsie mnie zablokowała, e-mail też inny. Non stop przesiaduje z tym "kolegą". Nie sądzę jednak, by to były jakieś zalążki związku. Po prostu potrzebuje pomocy, otuchy, a on jej to daje. Totalnie mnie nienawidzi. Kiedy i jak się ukazać jako ten "nowy , lepszy"?

49

Cenaaa napisał/a:

Totalnie mnie nienawidzi. Kiedy i jak się ukazać jako ten "nowy , lepszy"?

Nie da się odpowiedzieć na to pytanie dokładnie co do dnia i godziny. Żeby pokazać się jako nowy, lepszy najpierw musi być brak kontaktu i musi być to minimum 3 miesiące, żeby cokolwiek osiągnąć. Przez ten czas musisz odnaleźć siebie. Stań się tym facetem w którym się zakochała. Wiesz przecież co ją w Tobie urzekło. Po tych np. 3 miesiącach sam wyczujesz odpowiedni moment, kiedy będziesz mógł spróbować odnowić kontakt. Być może wcześniej ona to zrobi i będziesz miał ku temu jeszcze lepszą okazje. Pamiętaj, że Twoja przemiana musi być naturalna, nie sztuczna, bo kobiety takie coś wyczuwają na kilometr. Nie rób tego dla niej, ale dla siebie. Wiem, że będzie Ci ciężko zerwać całkowicie kontakt, ale to Twoja jedyna szansa.

50

Strasznie męczy mnie jednak myśl, że przez brak kontaktu pomyśli, jeśli ma jeszcze jakieś wątpliwości co do rozstania, że mi nie zależy i nie warto dawać mi szansy.

51

Rozumiem Twoje wątpliwości, bo sam je miałem. I prosiłem, błagałem, kiedy to nie pomogło - były kwiaty, prezenty własnej roboty itp. Wszystko na nic, może i w głębi serca ją to cieszyło, ale jednocześnie nawet trochę się nie ugięła. Była bardzo stanowcza - to nie działa, nie ta bajka. Jedyny skutek jakikolwiek w przeciągu tych 8 miesięcy od rozstania dał całkowity brak kontaktu. Dopiero wtedy nasze relacje się poprawiły.

Uwierz, gdyby ona liczyła na Twój ruch to nie blokowałaby Ci wszelkich dróg kontaktu. Ona po prostu na ten moment ma Ciebie serdecznie dość. Twoja obecność przy niej sprawia, że zbiera ją na wymioty. Brak kontaktu, brak kontaktu, brak kontaktu!

Poczytaj sobie ten artykuł, bardzo trafnie napisany:
http://www.podrywaj.org/jak_odzyska%C4%87_dziewczyne

52

Tobiasz228 napisał/a:

Uwierz, gdyby ona liczyła na Twój ruch to nie blokowałaby Ci wszelkich dróg kontaktu. Ona po prostu na ten moment ma Ciebie serdecznie dość. Twoja obecność przy niej sprawia, że zbiera ją na wymioty. Brak kontaktu, brak kontaktu, brak kontaktu!

Mocne słowa lecz w 100% się zgadzam. Dopiero 3 tygodnie minęły. Cały czas wspomina tylko i wyłącznie te złe chwile. Nic innego.

53

I to kolejny argument dla całkowitego braku kontaktu. Ludzki mózg jest tak skonstruowany, że z upływem czasu wymazuje złe chwile, a pozostawia tylko te dobre. Tak mają wszyscy i sam zapewne nie raz to miałeś. Czas działa cuda i to się w tym przypadku sprawdza w 100%. Po takich minimum 3 miesiącach ciszy jej mózg wymaże wiele złych chwil, ale zostawi te dobre. Gwarantuje Ci, że będzie wspominała wtedy jak to między wami było dobrze i będzie się zastanawiała dlaczego to się skończyło. Np. ja nie pamiętam już wielu kłótni i czasem dziwie się, że nam nie wyszło, ale po głębokiej analizie jeszcze gdzieś z tyłu głowy przypominają mi się gorsze momenty, ale za to te dobre są na samym początku pamięci.

Mam znajomą, która zostawiła po 9 latach chłopaka. Byli razem od 16 roku życia. Teraz jest z innym facetem i w rozmowach ze mną wspomina jaki to jej były był dobry, że nie robił takich rzeczy jaki ten obecny. Że ona teraz dziwi się, że się rozstali z takich błahych powodów. Czas zrobił swoje...

54

Zobaczymy jak to będzie. Muszę odżyć w tym czasie "odpoczynku". Kto wie? Może nawet poznam kogoś wyjątkowego?

55

Po czesci jakbym czytal swoja historie. U jednego i drugiego mam podobna sytuacje. Nie wrocila do mnie, ale byc moze to za wczesnie. Tobiasz228, jak uwazasz, czy jezeli bardzo jej zalazlem za skore tj okazywalem brak wsparcia i faktu, ze moze na mnie liczyc, to czy czara goryczy sie az tak przelala, ze juz nigdy do mnie nie wroci? Tez siedzialem na necie i mialem w nia wywalone, bo wiedzialem, ze gdzies tam zawsze bedzie az tu nagle bec. Zerwalem raz, potem drugi, potem trzeci i jak chcialem wrocic to juz nie chciala. Nieugieta. Kolacje, kwiaty itd. Nic.

56 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-27 11:17:46)

Panowie

Przeczytajcie wpis Mark 21 o tytule 36 kroków. Postaram się też sama w międzyczasie
Wam poszukać.
Ten facet przez długi czas wyciągał za uszy wielu facetów z Waszym problemem,
kontaktował się z nimi nawet telefonicznie.

I z bardzo dobrym skutkiem

57

W moim przypadku moja ex mówi, że teraz jest jej lżej i chcę się bawić życiem. Nie wiem czy mówi to aby mi dokuczyć czy jest to prawda. Z drugiej jednak strony gdyby miała mnie kompletnie gdzieś to nie odpisywałaby na wiadomości przed odcięciem kontaktu ze mną. Tym bardziej nie zadzwoniłaby z własnej woli jak to miało miejsce przedwczoraj.

58

77dario napisał/a:

nie zaprzeczam))))tyle,ze od 7lat jak jezdze to dwa razy sie wywalilem i tylko na torze.

Ale teraz to się chwalisz czy żalisz??
Też jeżdzę i wiesz co czytając Cię wiem skąd się bierze stereotyp o motocyklistach...
A ludzie tutaj dadzą Ci bardzo wiele tylko trzeba czytać ze zrozumieniem..
Lewa w górę kolego i wiecej pokory smile

59

Panowie

Znalazłam i wklejam Wam to jednak 34 kroki

1. Nie śledź, nie przekonuj, nie proś i nie błagaj.
2. Nie dzwoń często.
3. Nie podkreślaj pozytywnych elementów małżeństwa.
4. Nie narzucaj się ze swoją obecnością w domu.
5. Nie prowokuj rozmów o przyszłości.
6. Nie proś o pomoc członków rodziny.
7. Nie proś o wsparcie duchowe.
8. Nie kupuj prezentów.
9. Nie planuj wspólnych spotkań.
10. Nie szpieguj żony. To cię zniszczy. Jeżeli chcesz to zrobić dla spokoju umysłu, wynajmij profesjonalistę.
11. Nie mów ?Kocham Cię?.
12. Zachowuj się tak, jakby w twoim życiu wszystko było w porządku.
13. Bądź wesoły, silny, otwarty i atrakcyjny.
14. Nie siedź i nie czekaj na żonę ? bądź aktywny, rób coś, idź do kościoła, wyjdź z przyjaciółmi, itp.
15. Będąc w domu z żoną (jeżeli to ty zazwyczaj rozpoczynasz rozmowę) postaraj się mówić jak najmniej.
16. Jeżeli zawsze pytasz, co robiła w ciągu dnia twoja żona, PRZESTAŃ PYTAĆ.
17. Musisz sprawić, że twój partner zauważy w tobie zmianę i zda sobie sprawę, że jesteś gotowa żyć dalej, z nim lub bez niego.
18. Nie bądź opryskliwy czy oziębły ? po prostu zachowuj dystans i obserwuj, czy twój partner zauważy i, co ważniejsze, zda sobie sprawę, co traci.
19. Bez względu na to jak się DZIŚ czujesz, pokazuj żonie jedynie zadowolenie i szczęście. Niech widzi osobę, z którą chciałby być.
20. Unikaj wszelkich pytań dotyczących małżeństwa do chwili, gdy żona zechce o tym rozmawiać (co może potrwać jakiś czas).
21. Nigdy nie trać kontroli nad sobą.
22. Nie okazuj zbytniego entuzjazmu.
23. Nie rozmawiaj o uczuciach (to tylko wzmacnia te uczucia).
24. Bądź cierpliwy.
25. Słuchaj tego, co naprawdę mówi do ciebie żona.
26. Naucz się wycofać w chwili, kiedy chcesz zacząć mówić.
27. Dbaj o siebie (ćwicz, śpij, śmiej się i skoncentruj się na pozostałych elementach swojego życia).
28. Bądź silny i pewny siebie; naucz się mówić cicho i spokojnie.
29. Pamiętaj, że jeżeli zdołasz się zmienić to twoje wszystkie KONSEKWENTNE działania będą mówiły więcej, niż jakiekolwiek słowa.
30. Nie pokazuj rozpaczy i zagubienia nawet w sytuacji, gdy cierpisz najbardziej i jesteś zagubiony.
31. Rozmawiając z żoną, nie koncentruj się na sobie.
32. Nie wierz w nic, co słyszysz i w mniej niż 50% tego, co widzisz. żona będzie wszystko negowała, ponieważ jest zraniona i przestraszona.
33. Nie poddawaj się bez względu na to, jak jest ciężko i jak źle się czujesz.
34. Nie schodź z raz obranej drogi.
Ja jednak stanowczo już teraz optuję za terapią szokową!
Zapomnij o telefonie. Nie dzwoń do niej, nie odpisuj na SMS-y, zniknij na tydzień, dwa, najlepiej z przyjaciółmi i skup się wyłącznie na sobie.
Zmuś ją do działania.
Ty już swoje zrobiłeś!
Wydaje mi się, że w stosunku do niej to będzie jednak najefektywniejsza  metoda.

60

cachmir

Dziękujemy. Myślisz, że jej "kolega" z pracy może w pewien sposób odpychać ją jeszcze bardziej ode mnie? Czy w tej zaistniałej sytuacji może widzieć zalety również dla siebie? W końcu kiedyś powiedział jej, że ją kocha...

61

Cenaaa napisał/a:

cachmir

Dziękujemy. Myślisz, że jej "kolega" z pracy może w pewien sposób odpychać ją jeszcze bardziej ode mnie? Czy w tej zaistniałej sytuacji może widzieć zalety również dla siebie? W końcu kiedyś powiedział jej, że ją kocha...

Dokładnie tak sądze jak piszesz
i powiem Ci jako starsza koleżanka.
Kobiety kochają Facetów z krwi i kości
Facet musi mieć coś powiedzmy z czułego brutala
a nie z płaczącej fajtłapy.

Ten koleś teraz z ciebie takiego robi.

Daj jej terapię szokową.
Zacznie się zastanawiać co jest pięć, nie lataj za nią !!!!!

62 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-27 13:19:06)

Przytoczę Wam jeszcze wypowiedż koleżanki z forum Mussuki może zechce się udzielić w Twoim temacie. To zaraz staniecie do pionu.

"Nie kochany, teraz to ciutke wybielasz siebie w tej historii. Ani przez sekunde nie uwierze, ze tak lubudu na glowe spadla Ci ta nowina, ze zona Cie nie kocha. Chyba, ze jestes slepy, gluchy, z mocno posunietym Alzheimerem.

Takie rzeczy jak gasnace emocje, wlazaca z butami rutyna i obojetnosc sie widzi i czuje od dluzszego czasu. Skoro to czules to trzeba bylo rozmawiac, pytac, dociekac, starac sie. Kiedy milosc wygasa wine sa obie strony, choc czesto sami w sobie zadnej winy nie dostrzegamy. Jak to: pracuje, zarabiam, dbam o dom, o zone, dzieci, myje samochod, kupuje w supersamie, o co jej chodzi? A no o ten tramwaj co nie chodzi. O to, ze gdzies na trasie dom-praca-dom-supersam-dom-TV zgubiliscie sie.

Nie pisze, ze ona winna, Ty nie. Albo na wspak, Ty na glowie stojki robiles by jej nieba przychylic a ona to olala. Nie - jest 50/50, jak w wiekszosci tego typu sytuacji. Bo o patologii tu nie piszemy.

Jesli chodzi o Twoje zawodzenie, biadolenie i tzw. walke odo upadlego - moja rada ze szczerego serca - chcesz miec jakiekolwiek jeszcze u niej sznse? To daruj to sobie.Bo clowna z siebie zrobisz i zacznie Cie unikac jak smierdzacego jajka. Ludzie nie lubia litowac sie.
To ze sie wyprowadziles to Twoj ATUT! Wreszcie meski krok. Pokaz jej, ze dajesz rade, ze trzymasz sie, ze kochasz ja ale i siebie tez kochasz, nie rob z siebie wycieraczki, zachowaj godnosc w tym wszystkim a sa szanse, ze ona dostrzeze znow kogo miala i stracila i moze ja odzyskasz. Ale zrob to po mesku (nie mylic z po chamsku). Jak emocje opadna i czas ciszy minie (postaraj sie nie kontaktowac z nia az ona to pierwsza zrobi), pokaz jej, ze chcialbys poprawic wasz zwiazek ale delikatnie i malymi krokami. I jesli ona tez tego chce.

Bo jak nie chce, to swiety Boze nie pomoze.

Powiem Ci stary, ze nic bardziej mnie w zyciu nie odstreczalo niz mezczyzni, ktorzy nie akceptowali odmowy i plaszczyli sie przede mna. Jesli ona jest podobna to marne szanse bys placzem, prosba czy grozba cos zdzialal. Wiecej ambicja, bo ja tez lubilam miec o kogo walczyc a nie jak mi sie na talerzu podawal.

Zycze Ci sil, rozsadku, meskiej dumy i powodzenia!

63

Cóż, zobaczę jak będzie się zachowywała 5 marca podczas spotkania. Ciężko jednak stwierdzić czy jej zachowanie będzie adekwatne do uczuć. Może będzie chciała mi robić na złość, będzie chamska? Tyle dobrze, że nauczyłem się na jej zaczepki nie reagować,a także nie dać się sprowokować.

64

Dzien dobry)))na wstepie przepraszam,wszystkich za wczorajszy moj wystep,lacznie z p.Moderatorem.Nie mniej jednak dziwia mnie znow cachmir Twoje rady.Przeciez wczoraj to samo chcialem przekazac do Cenaaa.A dzis o dziwo piszesz wrecz podobnie.Czyz nie mam racji?

65 Ostatnio edytowany przez cachmir (2014-02-27 13:21:17)

77dario napisał/a:

Dzien dobry)))na wstepie przepraszam,wszystkich za wczorajszy moj wystep,lacznie z p.Moderatorem.Nie mniej jednak dziwia mnie znow cachmir Twoje rady.Przeciez wczoraj to samo chcialem przekazac do Cenaaa.A dzis o dziwo piszesz wrecz podobnie.Czyz nie mam racji?

.

Dario miło, że ....... przeprosiłeś
Może i chciałeś poradzić to co ja, jednak zrobiłeś to w bardzo brutalny sposób.
kobieta to nie motocykl a chłopak ma problem.
Poza tym oceniłeś nas forumowiczów jako idiotów bez zajęcia. To nieeleganckie
dzisiaj widzę,że sumienie Cię ruszyło i się ogarnąłeś
Fajnie

Posty [ 1 do 65 z 359 ]

Strony 1 2 3 6 Następna

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » ROZSTANIE, FLIRT, ZDRADA, ROZWÓD » Jak odzyskać swoją byłą dziewczynę?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024