wypowiedzenie umowa zlecenie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wypowiedzenie umowa zlecenie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 16 ]

1

Temat: wypowiedzenie umowa zlecenie

Witam
podpisałam umowę z call center po czym po samym szkoleniu stwierdziłam że to nie jest to i nie będę tam pracować. Czy musze wyslac wypowiedzenie, czy jak nie pójdę do pracy to po porstu rozwiążą umowę....I tak muszę zapłacić 300 zł za szkolenie bo po 160 h przepracowanych ta opłata znika....Wpakowałam się w bagnoo....Jestem młoda i pierwszy raz mam sytuacje kiedy boję się tam iść do nich... Można wysłać e-mailem rozwiązanie umowę czy nie .... W umowie nie ma nic o karze kiedy nie pojawię się w pracy...

Jakieś rady...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: wypowiedzenie umowa zlecenie

Byłoby bardzo dobrze gdybyś przeczytała umowę, a później zadawała konkretne pytania. Przy umowie zlecenie nikt nie może Cię zmusić do przychodzenia do pracy. Mogą co najwyżej ją rozwiązać przed czasem. Płacą za rzeczywiście wypracowane godziny. Czy opłata za szkolenie jest gdzieś zapisana?

3

Tak w umowie która podpisałam jest paragraf, że jeśli nie przepracuję 160 h i zwolnię się lub zostane zwolniona to będe musiała zapłacić za szkolenie. I 300 zł w plecy...

4

Na jaki czas jest zawarta umowa? Jakie są warunki jej rozwiązania? W umowie wszystko powinno być napisane smile Dziwi mnie tylko jedno... opłata za szkolenie w sytuacji gdy zostaniesz zwolniona. Równie dobrze firma może zwalniać wszystkich po pierwszym dniu i kasować po 300 PLN razy kilkadziesiąt osób za szkolenie.

5

'zleceniobiorca zobowiazuje sie do zaplaty za szkolenie ustalonej w parg. 1 niniejszej umowyw przypadku zaprzestania wykonywania zlecenia w przeciagu 1szych 160 hwspółpracy oraz w przypadku zwolnienia zleceniobiorcy z wykonywania zlecenia  na skutek nie wywiazywania się z obowiązków ' nie ogarniam...

6

Tak czy siak monety będę musiała zapłącic...

7

Trochę głupio napisane, ale jak chcesz mieć spokój to zapłać. Innej kary nie powinno być. Przy umowie zlecenie sama decydujesz o dyspozycyjności. Pracodawca nie może tego narzucać. Przynajmniej teoretycznie...

8

Naciagacze to i umowa taka. poczekam az dostane jakieś wezwanie do zapłaty czy coś...

9

rurq napisał/a:

Naciagacze to i umowa taka. poczekam az dostane jakieś wezwanie do zapłaty czy coś...

Najpierw przeczytaj całą umowę, a najlepiej z kimś ją skonsultuj. Nie wiem czy mogą żądać kasy za szkolenie w przypadku gdy to oni z Ciebie rezygnują. Poza tym powinien być określony czas w jakim masz te godziny wyrobić, bo inaczej możesz nie płacić i powiedzieć, że masz zamiar kiedyś je wyrobić.

10

marioosh666, ale to autorka wątku chce sama zrezygnować, bo stwierdziła, że ta praca to nie dla niej.
I niestety zleceniodawca swoja umową zagwarantował sobie wtedy zwrot kosztów szkolenia.

11

bbasia napisał/a:

marioosh666, ale to autorka wątku chce sama zrezygnować, bo stwierdziła, że ta praca to nie dla niej.
I niestety zleceniodawca swoja umową zagwarantował sobie wtedy zwrot kosztów szkolenia.

Byłoby taniej gdyby to oni stwierdzili, że ta praca to nie dla niej wink Stąd podzieliłem się swoimi wątpliwościami. Nie namawiam do korzystania z nich.

12

Na tę ewentualnośc pracodawca też się zabezpieczył

rurq napisał/a:

'zleceniobiorca zobowiazuje sie do zaplaty za szkolenie ustalonej w parg. 1 niniejszej umowyw  w przypadku zwolnienia zleceniobiorcy z wykonywania zlecenia  na skutek nie wywiazywania się z obowiązków '

13

bbasia napisał/a:

Na tę ewentualnośc pracodawca też się zabezpieczył

Nie mam pewności czy takie sformułowanie ma moc prawną. Tak jak pisałem wobec każdego mogą stwierdzić, że się nie wywiązuje z obowiązków i kasować po 300 PLN, a to byłoby zwykłe naciąganie. Zresztą większość umów zlecenie to w istocie zakamuflowane umowy o pracę, więc pracodawcy boją się konfrontacji...

14

no zabezpieczyli się niestety...nic nie jestem w stanie zrobic...

15

podpisałam się a więc zgodziłam się na to co zawarte w umowie...niestety

Posty [ 16 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » PRAWO , ODSZKODOWANIA , FINANSE , UBEZPIECZENIA » wypowiedzenie umowa zlecenie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024