Problem w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 5 ]

Temat: Problem w związku

Witam wszystkich,

Mój problem przedstawię Wam na podstawie dzisiejszej sytuacji.
Kilka dni temu umówiliśmy się do kina. I co? Mój luby nie raczy nawet zadzwonić i odwołać naszego wyjścia. Na następny dzień po takiej akcji (zdarzyła mu się raz a dziś widzę, że się szykuje powtórka) wytłumaczył mi, że cały dzień przespał, bo się źle czuł. O co może chodzić?
Jestem z chłopakiem od kilku miesięcy, na początku spotykaliśmy się w grupie znajomych, potem wspólne randki -takie początki:) Znamy się ponad rok. Ja się po 8 miesiącach zakochałam z kolei on na samym początku. Zawsze mu dawałam wolną rękę, nigdy nie naciskałam i nie krzyczałam, nie wymuszałam też. Nie dobijam się milionem telefonów. Ogólnie wielkiego "halo" jak dziś nie pójdziemy też nie zrobię, bo jestem w stanie wszystko zrozumieć, ale chodzi mi po prostu o to, że nie komunikuje mi tego przed tylko po. Nie wiem, łatwiej mu jest? Zastanawiam się czy może nie potrafi mi odmówić?
Wiem, że dziwny typ, ale kocham go:) Nie podejrzewam o żadne zdrady, niecne zamiary, bo to dobry chłopak. Chodzi mi o ten problem z trudnością w takiej komunikacji.

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Problem w związku

A powiedziałaś mu, że nie spodobało Ci się, że "nie komunikuje mi tego przed tylko po" i że chodzi Ci o "problem z trudnością w takiej komunikacji"?
Bo jeśli zastanawia Cię o co może chodzić, to on Ci sam najlepiej odpowie. Podejrzewam, że nie gadałaś z nim o tym, a powinnaś walnąć prosto z mostu. Chyba, że gadałaś, no ale że tak powiem: co on na to?:)

3 Ostatnio edytowany przez kamila1990 (2014-01-10 19:19:02)

Nie, nie poruszałam z nim tego tematu. Liczyłam, że sam się domyśli... że trzeba by było powiedzieć.

4 Ostatnio edytowany przez Aurora_ (2014-01-10 19:28:45)

To jest facet. I oni serio nie umieją się domyślać, zdecydowana większość przynajmniej, bo wiadomo - są wyjątki od reguły. Oni zwykle mówią wprost, rozumieją powiedziane wprost. Kobiece aluzje nie zawsze działają, on może myśleć, że wszystko jest ok, dopóki nie dasz mu wyraźnie do zrozumienia o co chodzi. Jeśli on Ci powiedział "że cały dzień przespał, bo się źle czuł", a Ty nie powiedziałaś wprost, że wypadałoby Cię poinformować wcześniej o zmianie planów, to on może się nie domyślić, że w ogóle jeszcze analizujesz tamtą sytuację; z tego co piszesz parę dni temu umówiliście się do kina, on nie przyszedł, przełożyliście spotkanie na dziś i on się nie odzywa, tak? Najprościej: zapytaj go czy aktualne ;) Jak tak to luz, jak nie, to znaczy, że drugi raz zachował się niefajnie i trzeba pogadać. JEŚLI facet jest spoko, a widać, że jesteście ze sobą już trochę czasu, CZUJESZ, że on ogólnie jest wobec Ciebie fair i nie kombinuje nic na boku, to nie warto dawać mu wycisku, tylko usiąść i na spokojnie porozmawiac o problemie :)

Posty [ 5 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024