Czy warto kontynuować taki związek ? - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy warto kontynuować taki związek ?

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 23 ]

Temat: Czy warto kontynuować taki związek ?

Witam,

Potrzebuję porady, ponieważ się pogubiłam w relacjach z moim facetem. Nie wiem kompletnie co robić...
Chcę walczyć o ten związek, ale nie wiem czy nie jestem zaślepiona uczuciem do mojego faceta i już po prostu nie ma czego ratować.

Otóż jesteśmy razem 4,5 lat. Od dwóch lat mieszkamy razem. Wcześniej pół roku wynajmowaliśmy mieszkanie.
Sprawa jest dosyć złożona, bo mój facet jest introwertykiem. Na początku Go nie chciałam. Denerwował mnie, był w moich oczach egoistą. Nie potrafiłam się przed nim otworzyć, ale jednak coś mnie do niego ciągnęło i zaczęliśmy być razem.
Często były kłótnie, ja też kłamałam. Potem jedno kłamstwo wyszło (po roku). Prawie się rozstaliśmy, ale jednak do tego nie doszło. Myślałam, że mi wybaczył i zaczęliśmy dalej żyć ze sobą. W miedzy czasie znów myślał tylko o swoich pasjach, oglądał kobiety na internecie na portalach randkowych, ślinił się do swoich koleżanek i tak mnie to irytowało, że zaczęłam dowartościowywać pisząc ze swoimi kolegami. On włamał mi się na konto i czytał wiadomości. Nie chciał oczywiście ze mną rozmawiać aż do teraz.
Po trzech latach stwierdził, że mi nie ufa, gdzie uważam, że teraz nasze relacje weszły na dobry tor. Sprzątam, gotuje, prasuje, dbam o dom. Spędzamy razem wakacje, czy wolny czas. I teraz w święta, kiedy wydawało się, że wszystko jest PIĘKNIE to po powrocie od mamy stwierdził, że on nie wie czy chce dalej być ze mną, że mi nie ufa, bo w głowie ma moje kłamstwo i nie może się z nim pogodzić i będzie lepiej jak mi nie będzie zabierać dalej młodości.
Chciał rozdrapywać sytuacje sprzed 3 lat, bo stwierdził, że jak o tym porozmawiamy to będzie wiedział czy dalej żyć ze mną, czy widzi sens i dodaje, że by bardzo chciał, bo nie jestem mu obojętna.
Mówi, że nie chce ze mną być ,ale się o mnie martwi, chce mnie przytulić.
Dochodzi między Nami do bliskości, ale ma napady, że mówi, że nie chce ze mną być. To się zaczęło miesiąc temu jak jego kuzyn się oświadczył dziewczynie.
Chcę o to walczyć, bo tyle razem przeżyliśmy, te kryzysy, ale i też wiele ciężkich sytuacji, mamy wspólne mieszkanie, które razem urządzaliśmy, żyliśmy na co dzień, nigdy nie doszło do jakiejkolwiek zdrady.
Czy walczyć o ten związek w chwili jego zwątpienia a może to jest już bez sensu, może przestał mnie kochać ? Albo na początku nawaliłam i resztę tych lat oszukiwałam się.
Błagam pomóżcie. Warto walczyć ?
Załamałam się...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Czy warto kontynuować taki związek ?

co to za kłamstwo? i jeżeli wybaczył to po co do tego wraca?
czy to ratować? odpowiedz sama sobie czy bardziej będziesz tęsknić za waszą przeszłością czy teraźniejszością? Jeżeli chcesz to ratować tylko przez sentyment dla wspólnej przeszłości to słaba motywacja

3

Dogadujemy się, zamieszkaliśmy po tym wszystkim razem, mieszkamy już dwa lata, wspólne remonty, urządzanie, pasje, wygłupy - będzie mi tego brakować. Nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym, ale on wraca do tego co było 3 lata temu.

4

Katysue napisał/a:

Po trzech latach stwierdził, że mi nie ufa, gdzie uważam, że teraz nasze relacje weszły na dobry tor. Sprzątam, gotuje, prasuje, dbam o dom.

wybacz mi cytat, nie mogłam się opanować. To jest podstawa Waszych relacji? Oczywiście,wiem, że nie, ale to się uwypukla.

Wybaczałaś mu, ze się ślinił na inne laski? Podrywał koleżanki? A gdzie szacunek i miłość do Ciebie?

Cóż, ja bym odczytała jego zachowanie dość jednoznacznie. Po prostu nie wie, czego chce i sobie szuka chłop alternatywy. Ogólnie jedyne, co warto z nim zrobić, to go postawić pod ścianą - daj mu tydzień do namysłu i zacznij go pakować. Tzn karz mu się wyprowadzic na tydzień, skoro to on chce zerwania, niech sobie sam pomyśli. Żadnej bliskosći. Masz prawo do jednoznaczności, nie dawaj się sterować jak kukiełka, która może nawet nie wie, że obecny seks to "pożegnalny", a jej facet już mówi wszystkim dookoła, że się rozstaliście. Skoro jesteście dorośli, to niech ponosi konsekwencje swoich czynów, bo możecie trwać tak miesiącami.
Kubeł zimnej wody czasami budzi facetów, czasami nie. Ale jedno jest pewno - nie warto być z kimś, tylko dlatego, że się do nas przyzwyczaił i nie czuje do nas miłości, a u niego tego ognia nie widać.

5

Gorzej jak to on ja spakuje i pomacha jej z okna pedzlem :-)
Pewnie znak zodiaku skorpion , skorpion nigdy nie wybacza i nie zapomina . Wspolczuje :-)

6

Katysue napisał/a:

Dogadujemy się, zamieszkaliśmy po tym wszystkim razem, mieszkamy już dwa lata, wspólne remonty, urządzanie, pasje, wygłupy - będzie mi tego brakować. Nie wyobrażam sobie bycia z kimś innym, ale on wraca do tego co było 3 lata temu.

Skoro wraca do tego co było 3 lata temu to znaczy, że to ciągle w nim żyje i zapewne mu to przeszkadza. Myślę, że nie wybaczył Ci tego do końca. Może się mylę, ale sama byłam jak twój facet w swoim pierwszym związku niby wybaczyłam , ale często wracało to do tego gdy dochodziło do jakiejś wielkiej kłótni. Gdzieś to we mnie zostało ta drzazga, która przypominała o sobie co jakiś czas a za czym idzie brak zaufania hmm 

"W miedzy czasie znów myślał tylko o swoich pasjach, oglądał kobiety na internecie na portalach randkowych, ślinił się do swoich koleżanek i tak mnie to irytowało, że zaczęłam dowartościowywać pisząc ze swoimi kolegami. On włamał mi się na konto i czytał wiadomości.Nie chciał oczywiście ze mną rozmawiać aż do teraz.  "

Tak to jest jak się nie rozmawia na bieżąco o problemach potem się tego nagromadziło i nagle ten wybuch w postaci rozstania. Dziwi mnie tylko, że skoro tak się zachowywał nie znalazłaś sobie kogoś bardziej odpowiedniego a nie grałaś w tą grę co on tyle czasu. W sumie po tym jak Ci się włamał na twoje konto to już bym mu nie zaufała to bardzo dziecinne z jego strony.

7

Katysue , zgodz się na to rozdrapywanie ran. Widocznie źle się zabliznily i dalej bola, ropień siedzi głęboko i trzeba go przeciąć. Coś mi się wydaje, że Ty też nie przerobilas tego co Cię boli lub bolało w jego zachowaniu.

8

kwadrad napisał/a:

Pewnie znak zodiaku skorpion , skorpion nigdy nie wybacza i nie zapomina . Wspolczuje :-)

Nie skorpion ;-) Rak ;-) aczkolwiek nie wierzę w horoskopy ;-)

Nie wiem co robić, jak z nim rozmawiać, jak ten związek ratować... sad Czy jeszcze w ogóle da radę sad Boję się, bo naprawdę Go kocham ;-(

9

Jeśli facet o tym nie może zapomnieć to znaczy że go ten problem naprawdę uwiera. Że jest to sprawa z jego strony nie zamknięta, nie rozwiązana. Dziwne że po takim czasie mu się włącza wypominanie. Dziwi mnie też fakt , że będąc w związku można bawić się w portal randkowy. Szuka dowartościowania? Takie portale to dają. Może to być oznaką znudzenia, szuka jakichś emocji, adrenaliny? Czegoś mu brakuje?
Moim zdaniem jest to jakieś przyzwyczajenie, martwi się o Ciebie bo żywi do Ciebie jakieś uczucia ale nie potrafi ich nazwać, nie jest pewien ich. Potrzebuje czasu, żeby zrozumieć co jest grane. Czy bycie w związku bez zaufania ma sens? Według mnie nie, czasem jest tak , że miłość dwojga ludzi to za mało. Potrzeba więcej. Lepiej czasem zrezygnować , niż zamęczać się podejrzeniami, wylewać swoje frustrację na partnera. Nie warto walczyć za wszelką cenę. Jeśli tak się dzieje, czasem trzeba zwolnić i pomyśleć tylko o sobie, czego Ty chcesz, czy jesteś pewna przyszłości z tą osobą. Efekty takich przemyśleń mogą zaskakiwać...

10

Wiem, ale zastanawiam się czy jeśli usiądziemy, porozmawiamy o tym wszystkim, wyjaśnimy dręczące Nas rzeczy to po tym wszystkim jest jeszcze szansa na wspólne życie ?Czy żyje złudzeniami ?

11 Ostatnio edytowany przez Jozefina (2013-12-28 23:38:14)

Jedyna szansa by się przekonać to usiąść i porozmawiać. Jeżeli oboje będziecie chcieli to szansa jest zawsze

12

Katysue napisał/a:
kwadrad napisał/a:

Nie skorpion ;-) Rak ;-) aczkolwiek nie wierzę w horoskopy ;-)

Nie wiem co robić, jak z nim rozMmawiać, jak ten związek ratować... sad Czy jeszcze w ogóle da radę sad Boję się, bo naprawdę Go kocham ;-(

Zalezy jakie miedzy wami sa relacje.
W sensie szczerych . Moglo byc tak ze twoj partner ktoregos dnia przechadzal sie po ekstra wyremontowanym  mieszkaniu i stwierdzil ze cos mu nie pasi. Rozejrzal sie i zobaczyl Twoje zdjecie na biurku. W pospiechu wrzucil je do kosza. Nastepnie cos go olsnilo ..teraz wszystko pasowalo . No moze poza luzkiem. Ale w jego glowie narodzil sie misterny plan jak to naprawic ...
Wiesz no co on powiedzial ze nie chce zabierac ci mlodosci ?
Spytaj sie go czy on sie w srodku smieje jak to mowi albo czy ma kogos. Daj spokoj jakby mu bylo dobrze z toba to by ci tak nie powiedzial.

13

Nakryłam Go jak spotykał się z jakąś gówniarą... Twierdzi, że to tylko koleżanka i mogę ją poznać. Pisał maile, widywał się z nią, pisał smsy, wszystko ukrywał a smsy kasował... Chce walczyć, chce ostatnią szansę... A ja nie mogę teraz zasnąć, bo myślę o niej.

14

Ech pewnie lepiej bylo.by nic nie pi Cztsac ale jak juz prawie oficjalnie gracie w te okrutna gre swoimi uczuciami. To czy to jest facet ktoremu powierzyla byc swoje dziecko ? Czy byla bys wstanie mu zaufac ze przestanie sam btc dzieckiem.

15 Ostatnio edytowany przez Katysue (2013-12-30 09:57:22)

Powiedział, ze chce się postarać teraz, abyśmy dali sobie ostatnią szansę, że ta kobieta to była tylko koleżanka.
To mój pierwszy facet, do czegoś już w życiu doszliśmy także chcę zaryzykować, ale nie mogłam zasnąć, bo męczy mnie ta kobieta hmm Czy faktycznie to były niewinne spotkania, flirt czy jednak coś więcej. Nie do końca mu wierzę, bo nie mówił mi nic o niej i nie miał wyrzutów sumienia ciągnąc spotkania i rozmowy z nią i prowadzić Nasze życie.

Ech przepraszam, że Was tak męczę, ale kompletnie nie mam z kim porozmawiać na ten temat i się wyżalić w pewien sposób.

16

Dajcie sobie na spokój i sie rozstańcie. On słini sie na widok innych lasek ty w odwecie i z poczucia samotnosci piszesz z kumplami. Czujesz sie niedowartosciowana w zwiazku. Wiem, ze trudno jest to sobie wyobrazic, ale na pewno poznasz kogos wspanialego z kim bedziesz chciala tworzyc zwiazek.

17

Averna napisał/a:

Dajcie sobie na spokój i sie rozstańcie. On słini sie na widok innych lasek ty w odwecie i z poczucia samotnosci piszesz z kumplami. Czujesz sie niedowartosciowana w zwiazku. Wiem, ze trudno jest to sobie wyobrazic, ale na pewno poznasz kogos wspanialego z kim bedziesz chciala tworzyc zwiazek.

Odkąd mieszkamy razem to się zmieniło wszystko "na lepsze" ja nic nie zauważałam złego w Jego zachowaniu, skrzętnie to ukrywał. Moje rozmowy z kolegami były przed podjęciem tej ważnej decyzji. Myślałam, że jesteśmy bardziej dojrzalsi, że będziemy już wiedli szczęśliwe życie.

18

Katysue napisał/a:
Averna napisał/a:

Odkąd mieszkamy razem to się zmieniło wszystko "na lepsze" ja nic nie zauważałam złego w Jego zachowaniu, skrzętnie to ukrywał. Moje rozmowy z kolegami były przed podjęciem tej ważnej decyzji. Myślałam, że jesteśmy bardziej dojrzalsi, że będziemy już wiedli szczęśliwe życie.

Jakby wszystko zmieniło sie na lepsze to nie pisałabys o tym problemie na forum bo by go nie było. Męczycie się ze sobą ale żadne z Was nie ma na tyle odwagi żeby to zakończyć.

19

Może i masz rację, ale chciałabym walczyć.
Ludzie się dogadują przecież i wychodzą obronną ręką z każdej sytuacji jeśli chcą, tylko nie wiem jak rozmawiać, aby po tylu sytuacjach móc spokojnie sobie ufać.

20

Katysue napisał/a:

Ludzie się dogadują przecież i wychodzą obronną ręką z każdej sytuacji jeśli chcą, tylko nie wiem jak rozmawiać, aby po tylu sytuacjach móc spokojnie sobie ufać.

Ale to nie wystrczy, że Ty tego chcesz. On tez musi tego chcieć.

21

Katysue napisał/a:

a czy on tobą nie manipuluje??? ja rozumiem że chcesz walczyć o ten związek ale to jak na razie jest jak walka z wiatrakami. ty się strasz a on????? jak to się mówi albo wóz albo przewóz. każdemu człowiekowi warto dać drugą szansę tylko wtedy gdy widzi się że ta druga osoba zaczyna się starać

22

PodPseudonimem napisał/a:

co to za kłamstwo?

No własnie i odpowiedzi brak...

Posty [ 23 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » TRUDNA MIŁOŚĆ, ZAZDROŚĆ, NAŁOGI » Czy warto kontynuować taki związek ?

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024