problem w związku - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 7 ]

Temat: problem w związku

Witam wszystkich smile
Chciałam przedstawić swój problem.Jestem z chłopakiem już nieco ponad rok.Bardzo sie kochamy.Co prawda w ostatnim czasie zdarzyło się wiele między nami,ale odkąd pamiętam zawsze darzyliśmy się wielkim uczuciem.Jednak zawsze,ale to zawsze nurtował mnie jeden problem.Otóż nie mamy wspólnych znajomych.Tak na prawdę ja ich praktycznie nie posiadam.Jednak nie o tym mowa.Oczywiście nie mam nic przeciwko jego wypadom z kolegami,wiadomo że czasem facet tego potrzebuje.Jednak czasem przykro mi,kiedy od czasu do czasu robią wspólnego grilla a on nigdy nie zabierze mnie ze sobą.O ile wiem jego koledzy zapraszają swoje dziewczyny.Coraz bardziej zaczynam sie zamartwiać,że może się mnie wstydzi,nie chce żebym przybywała w jego towarzystwie lub coś ukrywa.Szczera rozmowa?Próbowałam nie raz,lecz on zawsze zaprzecza.Nie chce przy nim wyjśc na osobę która ogranicza swojego chłopaka.Z góry dziękuję za pomoc smile

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: problem w związku
michalina900 napisał/a:

Witam wszystkich smile
Chciałam przedstawić swój problem.Jestem z chłopakiem już nieco ponad rok.Bardzo sie kochamy.Co prawda w ostatnim czasie zdarzyło się wiele między nami,ale odkąd pamiętam zawsze darzyliśmy się wielkim uczuciem.Jednak zawsze,ale to zawsze nurtował mnie jeden problem.Otóż nie mamy wspólnych znajomych.Tak na prawdę ja ich praktycznie nie posiadam.Jednak nie o tym mowa.Oczywiście nie mam nic przeciwko jego wypadom z kolegami,wiadomo że czasem facet tego potrzebuje.Jednak czasem przykro mi,kiedy od czasu do czasu robią wspólnego grilla a on nigdy nie zabierze mnie ze sobą.O ile wiem jego koledzy zapraszają swoje dziewczyny.Coraz bardziej zaczynam sie zamartwiać,że może się mnie wstydzi,nie chce żebym przybywała w jego towarzystwie lub coś ukrywa.Szczera rozmowa?Próbowałam nie raz,lecz on zawsze zaprzecza.Nie chce przy nim wyjśc na osobę która ogranicza swojego chłopaka.Z góry dziękuję za pomoc smile

Witaj!

Myślę, że powinnaś postawić na swoim i docierać tą rozmowę tak aby dowiedzieć się dlaczego on nie chce Twojego przyjścia z nim na te grille. Ciężko powiedzieć dlaczego tak się zachowuje, wydaje mi się, że jeżeli Ty lub on jesteście zapraszani przez swoich znajomych na różne imprezy to powinniście chodzić razem? Gdy ja zacząłem być ze swoją (już teraz narzeczoną) to pierwsza lepsza impreza była powodem by zapoznać moich kolegów z moją dziewczyną. Po pierwsze to nie ma lepszej okazji by jego znajomi zapoznali Cię a po drugie to fajnie jest pójść na grilla porozmawiać z kolegami a zarazem być ze swoją drugą połówką, poprzytulać się na przykład.. :-)

Nie odpowiem Ci jednoznacznie dlaczego on tak robi, ale wiem, że musisz się śpieszyć bo wbrew pozorom znajomi mają dużą moc i być może podczas tych spotkać nagadają mu by z Tobą nie był z jakiegoś innego powodu. To jest ważne by jego znajomi Cię zaakceptowali, u mnie na szczęście nie było z tym problemów.

Pomyśl, że teraz nie chce Cię zabrać na grilla czyli za kilka lat nie będzie z Tobą wychodził nigdzie bo niestety nikt nie będzie Cię znał. Przemyśl i porozmawiaj z nim, byleby nie było za późno. Na pierwszy rzut oka, wygląda na to, że dałaś mu zbyt wiele wolności i on to wykorzystuje. Tak na sam koniec: kobieta na takich imprezach to skarb by pilnowała "chłopa" by temu nie przyszły głupie pomysły do głowy i by się nie zbyt mocno nie upił :-)

Takie jest moje zdanie. Ja ze swoją dziewczyną lubiliśmy spędzać czas z moimi znajomymi .

Pozdrawiam.

3 Ostatnio edytowany przez 123Annie123 (2013-08-25 15:07:13)

Dla mnie podejrzane i to bardzo.
Pamiętasz jeszcze z dzieciństwa, jak kupiłaś sobie coś odlotowego? I co z tym później robiłaś? Zamykałaś w szafie, aby nikt nie widział, czy świeciłaś znajomym przed oczami?
Podobnie jest tutaj. Jak facet taki zakochany, to powinien się Tobą chwalić, jaki to on skarb znalazł.
W przypadku tych imprez, gdzie można zaprosić osobę towarzyszącą i on Cię nie bierze, bo... (tutaj jakakolwiek wymówka to g*wno), to wiedz, że nie jest z Tobą do końca szczery.
Istnieje też możliwość, że chce mieć nadal otwarte drzwi dla innych dziewczyn.

#edit#

I jak dla mnie, to on Cię tak bardzo nie kocha.

Czy znasz jego rodzinę? Czy on zna Twoją? Jakie macie plany odnośnie waszego związku? BTW, jego zachowanie nie jest normalne.

5

To nie jest tak do końca jak piszecie..
W swoim narzeczeństwie  ,chciałem się pokazać z jak najlepszej strony ,mówiłem trochę inaczej ,ubierałem inaczej ,zachowywałem inaczej .Środowisko w którym obcowałem wcześniej (kumpli się nie wybiera) nie koniecznie znało mnie od takiej strony, a ja nie chciałem by kilku mośków zniszczyło to, nad czym pracowałem imponując mej dziewczynie (dzisiaj żonie). Świat mojej dziewczyny był lepszym światem ,światem w którym chciałem się odnaleźć a przez to też samemu stać się lepszym człowiekiem . Pewnych światów nie powinno się łączyć a atorce proponuję uszanować wolę lubego, nie drążyć bo to może tylko pogorszyć sprawę, z czasem na pewno ci wyjawi dlaczego odseparowywał cię od swojej bandy..

6

nie musi się autorka widywać z całą jego bandą. Wystarczy jakby poszli gdzieś razem, np w czwórkę/trójkę - autorka + jej facet i jego dwóch/jeden znajomych/znajomy.
No i zależy jak on podchodzi do związków. Inni wiedzą, że ze sobą chodzicie? Boi się opinii kolegów/rodziny?

Posty [ 7 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024