Tydzień temu moj mąż znikł zaczełam go szukać no i znakazłam w zakładzie karnym zatrzymali go by odsiedział trzy wyroki w sumie 8 i pół roku zostałam sama z trójką dzieci załamał mi się światnie wiem co ze sobą zrobić nie umiem się odnaleść nie mam nikogo z kim mogła bym porozmawiać zostałam sama z dziećmi mętlikiem w głowie i żalem w sercu. Czy ktoś wie jak się pozbierać i zacząć n nowo żyć?
Wystapic o alimenty, znalezc sobie prace i zyc dalej, chyba nie ma innego wyjscia. Praca w takiej sytuacji jest dosc wazna, bo daje poczucie bezpieczenstwa, a do tego masz wiecej kasy np zeby pojechac gdzies z dziecmi, odpoczac nie zwariowac. Trojka dzieci to nie koniec swiata. Zyj dziewczyno pelna piersia jak twoj chlop nie moze.
a skąd ona dostanie te alimenty? Od mężusia, którego wszyscy utrzymujemy? nie, też od nas. Mam dośc tego chorego kraju. LAska, której mąż jest kretynem (o osobach, które wiążą się z kretynami mam podobne zadanie) ma sobie jechać odpocząć za pieniądze na które ani ona nie zarobiła, ani mąż. to może ja też zgłosze sie po kase na drobne przyjemności-no szczyt, szczytów.Sorry za glupotę trzeba płacić, a nie żerować na innych
Nirvanko, kochanie - a powiedz mi czemu winne są ich dzieci? Bo na nich ta sytuacja odbije się najbardziej. No bo alimenty nie dostanie na siebie, tylko na dzieci. Jak rozumiem według twojego sposobu rozumowania dzieci też maja "pecha" i na społeczeństwie "żerowac" nie powinny...
5 2013-08-10 12:26:13 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2013-08-10 12:29:59)
Tak dzieci mają pecha bo mają idiotów za rodziców, wniosek? zmienić rodziców.
Nie ukrywam, że wkurzyło mnie stwierdzenie, że kasa się przyda, żeby sobie gdzieś wyjechać z dziećmi. No żesz kurde, inni pracują uczciwie i nie maja co do garnka włożyć, a co dopiero jeździć sobie na wycieczki. a tutaj jakaś idiotka związała się z przestępcą (którego utrzymujemy), rozmnożyła się i teraz mamy jeszcze utrzymywać ja i jej dzieci? no kpina.
....Nie ukrywam, że wkurzyło mnie stwierdzenie, że kasa się przyda, żeby sobie gdzieś wyjechać z dziećmi. No żesz kurde, inni pracują uczciwie i nie maja co do garnka włożyć, a co dopiero jeździć sobie na wycieczki. a tutaj jakaś idiotka związała się z przestępcą (którego utrzymujemy), rozmnożyła się i teraz mamy jeszcze utrzymywać ja i jej dzieci? no kpina.
To ja Ci powiem tak - jak ktoś jest kretynem, to ma taką pracę, że nie ma co do garnka włożyć.
Pasi?
Nirvanka87 napisał/a:....Nie ukrywam, że wkurzyło mnie stwierdzenie, że kasa się przyda, żeby sobie gdzieś wyjechać z dziećmi. No żesz kurde, inni pracują uczciwie i nie maja co do garnka włożyć, a co dopiero jeździć sobie na wycieczki. a tutaj jakaś idiotka związała się z przestępcą (którego utrzymujemy), rozmnożyła się i teraz mamy jeszcze utrzymywać ja i jej dzieci? no kpina.
To ja Ci powiem tak - jak ktoś jest kretynem, to ma taką pracę, że nie ma co do garnka włożyć.
Pasi?
nie, nie pasi. Znam wiele osób które nie sa kretynami, a mają marną pracę. A dlaczego? bo np sie rozchorowały i nie mogą pracować w swoim zawodzie np. moja mama - chemik, a pracuje na portierni, bo z racji wieku i chorób nigdzie jej nie przyjmą. Zus zabrał rentę, a przeciwwskazania do pracy w zawodzie zostawił. Dlatego wkurza mnie, jak jakaś patologia rozmnaża się jak króliki i dostaje kase, która im się nie należy. Tak wspierajmy głupotę ludzką, będzie nam wszystkim żyło się lepiej
Nie chodzi o wspieranie głupoty. O najzwyklejszą litość chodzi. Osobiście nie przejdę obojętnie nawet obok umierającego na ulicy kota.
Gdyby Twoja mam była w swoim zawodzie dobra, nie miala by problemu z pracą - niezależnie od wskazań/przeciwskazań.
Ona po prostu jest niezdolna do zmian i dostosowania sie do sytuacji.
Następuje więc degradacja zawodowa i tyle.
Nie widzę żadnego uzasadnienia by miało być inaczej.
Nie widzę też uzasadnienia by Twojej mamie system miał cokolwiek ułatwiać - jej się po prostu nie chce.
Podobne zjawisko obserwuję u moich rodziców - niechęć do myślenia i działania.
Nie widzę żadnego uzasadnienia by autorka nie miała otrzymać alimentów z funduszu. Należą się jej jak psu buda. Z mocy Prawa.
Tak dzieci mają pecha bo mają idiotów za rodziców, wniosek? zmienić rodziców.
Nie ukrywam, że wkurzyło mnie stwierdzenie, że kasa się przyda, żeby sobie gdzieś wyjechać z dziećmi. No żesz kurde, inni pracują uczciwie i nie maja co do garnka włożyć, a co dopiero jeździć sobie na wycieczki. a tutaj jakaś idiotka związała się z przestępcą (którego utrzymujemy), rozmnożyła się i teraz mamy jeszcze utrzymywać ja i jej dzieci? no kpina.
Utrzymujemy również polityków, płacimy im miliony i jakoś nie widzę, żebyś pisała o nich kretyni.
Tak, tak najlepiej jest ocenić, zwyzywać nie znając ludzi, ani sytuacji. Czy wiesz jaki jest i za co ma wyrok ten człowiek? Czy znasz jego historię, czy w ogóle zdajesz sobie z tego sprawę jak wyglądają więzienia, system penitencjarny, sądownictwo itd?
Owszem są kretyni, ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora...
Nirvanko, to może w ogóle zabierzemy fundusz alimentacyjny, bo przecież samotne matki, którym faceci nie płacą też dostają nasze pieniądze? Ha, a jeszcze dzieciom kryminalisty dawać pieniądze...
W ogóle wyślijmy ich pod most, albo pozabijajmy, bo to przecież patologia...
10 2013-08-10 14:05:31 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2013-08-10 14:28:44)
Nie znasz mojej mamy i jej sytuacji zdrowotnej to się nie wypowiadaj. Żaden zakład nie zatrudni chemika, który ma zakaz styczności z jakimikolwiek chemikaliami, nawet jako sprzątaczka nie może pracować. więc przestań pieprzyć, jak gówno wiesz. To, zże Twoi rodzice widać są leniami i im się nie chce nie oznacza, ze wszyscy tacy są. Moja mama nigdy nie korzystała z pomocy społecznej, zawsze dawałyśmy sobie radę same, co nie zmienia faktu, że niektórym ta pomoc w ogóle się nie powinna należeć.
11 2013-08-10 14:08:35 Ostatnio edytowany przez Nirvanka87 (2013-08-10 14:10:59)
Nirvanka87 napisał/a:Tak dzieci mają pecha bo mają idiotów za rodziców, wniosek? zmienić rodziców.
Utrzymujemy również polityków, płacimy im miliony i jakoś nie widzę, żebyś pisała o nich kretyni.
Tak, tak najlepiej jest ocenić, zwyzywać nie znając ludzi, ani sytuacji. Czy wiesz jaki jest i za co ma wyrok ten człowiek? Czy znasz jego historię, czy w ogóle zdajesz sobie z tego sprawę jak wyglądają więzienia, system penitencjarny, sądownictwo itd?
Owszem są kretyni, ale nie wrzucaj wszystkich do jednego wora...Nirvanko, to może w ogóle zabierzemy fundusz alimentacyjny, bo przecież samotne matki, którym faceci nie płacą też dostają nasze pieniądze? Ha, a jeszcze dzieciom kryminalisty dawać pieniądze...
W ogóle wyślijmy ich pod most, albo pozabijajmy, bo to przecież patologia...
Tak, powinno się w ogóle ukrócić to żebractwo, a pomoc powinna plegać na tym, ze znajduje się takiego ojczulka, najpierw przysłowiowy wpie*dol, a potem ściąga się z nie go kasę. Nie ma kasy? to załatwia mu się pracę, jak się nie stawia w pracy to kolejny wpier*ol w końcu się nauczy. Ten świat staje na głowie jak się nie zacznie być brutalnym to się go nie naprawi.
Ale wy wszyscy oczywiście wiecie lepiej, że przemoc rodzi przemoc itp. Dlatego niestety żyjemy tak jak żyjemy, a politycy to też kretyni, ale nie o nich jest wątek, jeżeli bardzo chcesz wiedzieć kogo uważam za kretynów (bo widać, ze Cię to bardzo interesuje, skro dajesz takie genialne argumenty) to załóż osobny wątek na ten temat, chętnie się dopiszę
najpierw przysłowiowy wpie*dol, a potem ściąga się z nie go kasę. Nie ma kasy? to załatwia mu się pracę, jak się nie stawia w pracy to kolejny wpier*ol w końcu się nauczy. Ten świat staje na głowie jak się nie zacznie być brutalnym to się go nie naprawi.
Noo... i za taki wpie..ol dostajesz wyrok i Ciebie też Państwo utrzymuje ![]()
piszę o sytuacji gdyby to była legalna interwencja
14 2013-08-10 17:28:22 Ostatnio edytowany przez Szpak Marceli (2013-08-10 20:11:02)
Sory, ale jesteście ignorantami i debilami nazywając człowieka który wylądował w pierdlu, człowieka którego nawet na oczy nie wiedzieliście, kretynem. Nie macie pojęcia za co wylądował a wasza wiara w system jest dziecinnie naiwna i psinco wiecie o życiu. Wylądować w pierdlu można dosłownie za nic, smutna prawda jest taka że jak suka dostanie rozkaz że ma znaleźć winnego tego i tego uczynku bo inaczej wyląduje w drogówce (a to zdarza się bardzo często) to zwinie kogo się da, kogoś kto ma kartotekę za coś tam, spuści mu wpier**l na dołku, wrzuci w gardło 4 tablety, podkręci ogrzewanie, i wyciągnie wszystko co będzie chciał, nawet podpis pod zeznaniem nieprawdy.
Nie twierdzę że koleś jest niewinny bo go nie znam, nie wiem też za co siedzi, ale wyobraźcie sobie że za kratkami siedzą nie tylko przestępcy i idioci, i nie każde przestępstwo które według kodeksu jest karalne, jest niemoralne, czasem po prostu trzeba. Państwo nas dyma, tylko skończone ciotki dają się mu dymać permanentnie.
Szpak Marceli, właśnie w takich wątkach, o takiej tematyce powinieneś okazać więcej kultury. Ktoś czytając takie wulgaryzmy, będzie jeszcze bardziej przekonany, że to patologia...
Bardzo proszę o natychmiastowe zaprzestanie obrażania kogokolwiek, używania wulgarnego słownictwa i wszelkich słownych przepychanek. Autorka pyta "co dalej" i na tym proponuję się skupić.
Szpak Marceli, właśnie w takich wątkach, o takiej tematyce powinieneś okazać więcej kultury. Ktoś czytając takie wulgaryzmy, będzie jeszcze bardziej przekonany, że to patologia...
Poniosło mnie, już ocenzurowałem:)
Autorko co ci moge poradzic.
Po pierwsze wiem jak sie czuejsz bo sama tez bylam kiedys w sytuacji gdy z dnia na dzien zamkneli mego ex. Wiem jakie uczucia toba miataja...
Dla dzieci i dla samej siebie MUSISZ BYC SILNA bo inaczej sie nie da.
Musisz starac sie za wszelka cene starac sie zorganizowac i ulozyc zycie bez niego bo nie wiesz ile dostanie do odsiadki.
Jesli go kochasz i chcesz byscie mieli szanse na dalsze zycie- musisz w tym czasie postarac sie ulozyc swoja sytuacje zyciowa tak(praca, mieszkanie, dzieci , opieka nad nimi itd) bys w tym czasie nie zalamala sie np.
Zycze ci wszystkiego dobrego-dasz rade...
Dla tych co krytykują mojego męża i moją rodzine. Mój mąz siedzi za pobicie faceta który usiłował zgwałcić dziewczyne pobił go dosyć mocno sąd nie wzioł pod uwage isytuacji zdażenia ale przeszłość męża z przed lat i wymierzył kare bezwzględną 3 lat a ze mąż miał trzy wyroki w zawieszenia każdy po 2 lata na 5 które kończyły się w tym roku . Niestety automatycznie wyroki zostały odwieszone niestety suma wyroków jest wysoka staram się o złączenie wszystkich wyroków. Fakt m?j m?ż kiedyś nie był ideałem ale od lat się uspokoił i był. Cudownym mężem i ojcem i gdyby nie ta sytuacja nigdy by tam nie trafił. Ja osobiście go rozumien że tak się zachował. Ale teraz my na tym cierpimy. Dzieci tęsknią pytają koiedy wróci tata a ja nie umiem im odpowiedzieć bo nie znam odpowiedzi tym bardziej że mój mąż ma krwiaka nwa mózgu tam nie zapewnią mu opieki specjalisty neurochirurga dodattkowo on sie załamał i wyladoawł w szpitalu więziennym na lekach psychotropowych bez konsultacji neurologa s? podawane boje sie ze to mu zaszkodzi ze cos sie stanie. Nie wiem co robic jak pomuc jak zyc bez niego co powiedziec dziecia