Nikt mnie nie chce na poważnie - Netkobiety.pl

Dołącz do Forum Kobiet Netkobiety.pl! To miejsce zostało stworzone dla pełnoletnich, aktywnych i wyjątkowych kobiet, właśnie takich jak Ty! Otrzymasz tutaj wsparcie oraz porady użytkowniczek forum! Zobacz jak wiele nas łączy ...

Szukasz darmowej porady, wsparcia ? Nie zwlekaj zarejestruj się !!!

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Nikt mnie nie chce na poważnie

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Posty [ 14 ]

Temat: Nikt mnie nie chce na poważnie

Wiecie co, z czasem dochodzę do wniosku, że jestem nic niewarta. Kiedyś (w liceum) miałam kompleksy z powodu wyglądu - byłam pewna, że nikt mnie nie zechce (czułam też, że na nikogo nie zasługuję). Od jakiegoś czasu na brak powodzenia narzekać nie mogę, ale nikt nie chce mnie na dłużej. Czuję się denna, nieciekawa, pusta.
Zostawił mnie jeden chłopak, inny facet utrzymywał ze mną kontakt przez pół roku, potem zaczęliśmy się spotykać, a w efekcie wrócił do swojej byłej dziewczyny (od tego momentu są już razem rok, wcześniej byli 3 lata). Widać stracił dla niej głowę, i chce z nią być.

Ja czuję, że nigdy nie będę tak mieć. Może ktoś się mną interesuje z początku, ale później stwierdza, że nie jestem warta zachodu, i trzeba szukać dalej...

Zobacz podobne tematy :

2

Odp: Nikt mnie nie chce na poważnie

No to czujemy podobnie, tylko ja jestem młodsza.
No może za bardzo chcesz żeby ktoś Cię pokochał na zabój, może wystarczy odpuścić- pokazać przede wszystkim sobie że jesteś silna, twarda, że możesz być sama.
A wtedy pojawi się ktoś kto staci dla Ciebie głowę?
Przestan myśleć że jest do niczego, Zajmij się czymś co sprawia Ci przyjemność. Będziesz nastawiona pozytywnie do życia. Może wtedy zjawi się książę na białym koniu?
Ale powaznie mówię, nie martw się.

3

W koncu znajdzie sie ktos kto zainteresuje sie toba i dalej szukac nie bedzie wink

Sęk w tym, że ja nie wierzę, że ktoś mógłby mnie pokochać. Moja niedostępność może przyciągać, potem jest chwilowa fascynacja (po części fizycznością), i koniec imprezy... przestaje im zależeć, i mnie zostawiają

Trójkąty i Kwadraty napisał/a:

Sęk w tym, że ja nie wierzę, że ktoś mógłby mnie pokochać. Moja niedostępność może przyciągać, potem jest chwilowa fascynacja (po części fizycznością), i koniec imprezy... przestaje im zależeć, i mnie zostawiają

Po prostu musisz uwierzyć. Na pewno zasługujesz na wielką miłość. Paradoksalnie pisze te słowa człowiek, który sam stracił już nadzieję na znalezienie drugiej połówki.

6

Bez wiary w siebie będziesz torpedować każdy krok naprzód. Żeby kochać i być kochanym trzeba najpierw pokochać siebie... Bywa, że to długa droga, czasem trzeba coś zmienić w siebie ale wiara w siebie to fundament. Dopóki miałem kompleksy, dokładnie tak było, moje wewnętrzne demony niszczyły moje chęci i stałem ciągle w miejscu, momentami może nawet się cofałem. Wierząc w siebie, gdziekolwiek nie pójdę, poznaję nowych znajomych i wierzę, że w końcu to zaowocuje miłością. smile

tamilla napisał/a:

W koncu znajdzie sie ktos kto zainteresuje sie toba i dalej szukac nie bedzie wink

To są mądre słowa. smile
Trafiłaś akurat na takich facetów, którzy do Ciebie nie pasowali. Sama mówisz, że masz teraz powodzenie, więc próbuj. Inna sprawa, że może ci panowie, którzy Cię adorują nie są akurat typem ludzi, którzy by pasowali do Ciebie.
Co do negatywnego myślenia to Ci sie wydaje tylko, że jesteś denna, nieciekawa i pusta bo akurat obracasz sie w takich relacjach, które nie dają Ci sie rozwinąć, pokazać siebie, a wśród innych ludzi będziesz kompletnym przeciwieństwem tego co o sobie myślisz.

8

No dobra, skoro nikt się tobą nie interesuje, to ja chetnie się przekonam chociaz kim jestes smile Moj numer gg masz w podpisie. Jak chcesz pogadać, to zapraszam smile

9

Trójkąty i Kwadraty napisał/a:

Wiecie co, z czasem dochodzę do wniosku, że jestem nic niewarta. Kiedyś (w liceum) miałam kompleksy z powodu wyglądu - byłam pewna, że nikt mnie nie zechce (czułam też, że na nikogo nie zasługuję). Od jakiegoś czasu na brak powodzenia narzekać nie mogę, ale nikt nie chce mnie na dłużej. Czuję się denna, nieciekawa, pusta.
Zostawił mnie jeden chłopak, inny facet utrzymywał ze mną kontakt przez pół roku, potem zaczęliśmy się spotykać, a w efekcie wrócił do swojej byłej dziewczyny (od tego momentu są już razem rok, wcześniej byli 3 lata). Widać stracił dla niej głowę, i chce z nią być.

Ja czuję, że nigdy nie będę tak mieć. Może ktoś się mną interesuje z początku, ale później stwierdza, że nie jestem warta zachodu, i trzeba szukać dalej...

Prawie jak u Marqueza... 100 lat "w sidłach" samotności.

No tak, jestem brzydka jak Quella - z 1001 dalmatyńców, facet jeden poszedł sobie, drugi mnie wziął tymczasowo na przeczekanie i w ogóle wsio jest palcem w 4 literach pisane...

Defetyzm, defetyzmem defetyzmy pogania niczym tańczący z kompleksami... Jest taki odmienny płciowo na "przebudzenie" z takiego marazmu utwór Hasioka & Maleńczuka - synu.
Dziewczyno obudź się wreszcie i dojrzej do tego, że to Ty sobą dowodzisz i Ty piszesz swój "scenariusz" życia, a nie opinia i zachowanie otoczenia. Jakie sygnały wysyłasz - takie wracają z dokładką.
Pora zmienić... fale hmm
"Nawet w największej ciemności zapal najmniejszą zapałkę oświetlając Ci drogę"

Film - wykład "sekret" na youtube tak na początek polecam.
"Zakochaj się w życiu" Ewy Folley to może być za ciężki kaliber na teraz.

"Choć tu do mnie, poczuj się SWOBODNIE" Wilki... A TY spięta jak notes na zebraniu KC PZPR yikes

10

trochę wiem co czujesz....mam tak samo....mam wrażenie, że jestem zabaweczką na jakiś czas....za chwilę się znudzę i trzeba szukać dalej..

11

dawidj90 napisał/a:

Bez wiary w siebie będziesz torpedować każdy krok naprzód. Żeby kochać i być kochanym trzeba najpierw pokochać siebie... Bywa, że to długa droga, czasem trzeba coś zmienić w siebie ale wiara w siebie to fundament. Dopóki miałem kompleksy, dokładnie tak było, moje wewnętrzne demony niszczyły moje chęci i stałem ciągle w miejscu, momentami może nawet się cofałem. Wierząc w siebie, gdziekolwiek nie pójdę, poznaję nowych znajomych i wierzę, że w końcu to zaowocuje miłością. smile

dawidj90 masz racje, najpierw trzeba pokochać siebie, przede mną też długa droga - bo to również kwestia niższej samooceny, trzeba pracować nad sobą cały czas, ja czytam ksiązki typu "Pokochaj siebie" i "Sekret". Trzeba wierzyć w siebie, nasza wartość jest niezmienna - nie zależy od tego co ktoś o nas mówi, mysli czy jak nas opuszcza.
I ja mam bardzo podobnie - bo jako atrakcyjna kobieta, budze zainteresowanie tylko swoją fizycznością - mimo że mam swoje zasady,wartości i jestem inteligenta. Trzymam kciuki - zacznij zmieniać siebie - zacznij mysleć pozytywnie - a dobre rzeczy same znajdą do Ciebie drogę smile powodzenia

12

Posłużę się w tym miejscu cytatem: ,, Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz, one przyjdą same'' To jest doskonały cytat odnoszący się do tematu. Kiedyś sama miałam takie myślenie jak ty. Jednak zmieniłam swój sposób myślenia , w ten sposób stałam się lepszym człowiekiem , tzn. z pozytywnym nastawieniem do życia. Nie masz 70 lat , żeby myśleć w ten sposób ,że nie możesz już liczyć na miłość. Rozejrzyj się dookoła , jaki świat jest piękny , ciesz się każdą chwilą . Nie martw się na zapas, czas pokaże. Przede wszystkim stawiaj sobie cele w życiu , znajdź pasje , które będą sprawiały ci radość. Pozdrawiam i życzę wytrwałości.

13

Nie ma co szukać na siłę. Prawdziwa miłość sama Cię znajdzie:) najważniejsze, żeby siebie kochać i dobrze się czuć ze sobą, realizować swoje pasje i czuć się spełnioną w życiu. Moje związki były nieudane. Mam wrażenie, że większość facetów których poznaje myśli tylko o jednym. Cały czas jednak wierzę w przeznaczenie:)zawsze gdzieś czeka ktoś...

Posty [ 14 ]

Strony 1

Zaloguj się lub zarejestruj by napisać odpowiedź

Forum Kobiet » NIEŚMIAŁOŚĆ, NISKA SAMOOCENA, KOMPLEKSY » Nikt mnie nie chce na poważnie

Zobacz popularne tematy :

Mapa strony - Archiwum | Regulamin | Polityka Prywatności

© www.netkobiety.pl 2007-2024